Ugrás tartalomhoz


Fotó

MAGUS kérdések és válaszok


 • Válasz írásához lépj be
4385 hozzászólás érkezett eddig

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.14, 10:03

Térkapus téma:

Plusz ugyanebben a regényben a Messor egy erioni hát pincéjébe érkezik meg a küldetése kezdetén álcázott térkapun át. :sor:

Szóval nagy eséllyel mindkét féle térkapujuk lehet. (Plusz a Tizenhármak speckó pajzsa, ami a Sumiban lett leírva. Azok is képesek térkapuként műkszeni ugye...)

Légies alak kilökődése:

Nos én ezt nem tartom jó ötletnek. Gondolom ynev világán is létezik valamiféle energiamegmaradás meg egyéb fizikai - akár "mágiafizikai" - törvény.

Képzeljük el az alábbi extrém helyzetet:

A varázsló légies alakban van egy hegyben. A legközelebbi nyílt rész, ahova kilökődhetne 20 méterre van tőle. Attól a kérdéstől tekintsünk el, hogy légies állapotában mit lélegzik - mert hát szó se volt róla, hogy egy hegy mélyén ne fulladna meg a légies varázsló - ezzel ne foglalkozzunk.

1. Kilökődik. Mekkora sebességgel teszi? Lyukat üt a hegybe a varázsló? A kilökődésig légies állapotban marad, vagy visszaalakul anyagi testbe? Mert utóbbi esetben szerintem simán bele kell haljon abba, hogy a Személyes Aura keresztülcígöli 20 méter grániton például. Meg aztán honnan van ez a mozgási energia? A varázslat utóhatása? Az nem lehet, mert hát az lejárt ugye. A Személyes Aurának lenne ekkora hatalma? Elég nonsense világkép lenne ez azért nem?

2. Nem lökődik ki. Bennmarad, és kiszorít némi anyagot a helyéről. Ez lenne mondjuk a jobb megoldás egy varázslónak, ha a kilökődés sebzéssel jár, mert ekkor még van esélye valamilyen varázslattal meglépni. Ráadásul nem tesz fel olyan kínos kérdéseket amiket fentebb leírtam. :sor:

Ló bekergetése a várfalba. Persze meg lehet tenni. De miért is lenne ez nagyobb kicseszés, mint mondjuk a Kieron által írt puskaporos hordók beépítése a falba? (Bár inkább naftás hordók, de oda se neki... ;))

Amúgy sem értettem sose ezt a rohadt Személyes Aura koncepciót. Egy hordó, egy kavics, egy bokor mind benn marad, de egy ló vagy egy ember kilökődik. Mitől, hogyan, miért? A legalapvetőbb kérdés ami felmerül bennem - és nincs rá válasz - honnan az ehhez szükséges energia? :dilis:

De ugyanígy sose értettem a fakarika nyakra teleportál -> platinává változtat, és lefejez című spell kapcsán kifejtett: "Ez nem jön össze, mert a Személyes Aura lerúgja a karikát, mint Chuck Norris az egyszeri drogdílert!" magyarázatot. Mitől rúgja le? MI riasztja a Személyes Aurát? Ha az életveszély, akkor miért nem véd a tűzlabda ellen? Vagy az ellen, hogy savat teleportálj a feje fölé? Vagy a Sötétségaura ellen? MIKOR és MI kapcsolja be ezt az izét?

(OFF)Szerintem mondjuk ezzel nem igazán érdemes foglalkozni, max. háziszabály szinten, mert a mágiarendszer - úgy ahogy van - egy szép nagy f*s a Mágusban... a Személyes Aurával az élen! :sor: (/OFF)


U.I.: Tud valaki valamit az új szabályrendszer megjelenéséről? Húsvétra ígérték, lesz ebből valami? :dilis:

kalandvadasz

kalandvadasz

  jómunkásember

 • Fórumita
 • 1433 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.14, 09:08

De a "technológiájuk" bizonyára megvan, és el tudom képzelni, hogy ők nyitogatják a világ legbiztonságosabb ideiglenes kapuit.


Persze hogy megvan, használják is: lásd a Renegátban a Tersius érkezését Sobirába, elég maszek kaput nyitnak neki...

Noro

Noro

  Anunnaki

 • Fórumita
 • 4989 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.14, 08:50

Az volna a kerdesem, hogy... ugye ottvannak a kis cunci kyrek, meg a dizda godoniak. Mindketto emberi nep, magikus hatalmuk nem hogy no, vagy szinten marad, de csokken folyamatosan. Ok megis terkapuhalozatok urai, lasd a pyarr kapuk egyikoldalan be, a masikon ki. A masik oldalon ott van az aquir magia, a megatap13ak, es nem kepesek hasonlot osszehozni? Miert? (nyilvan Kran eseteben nem a Feketetoronybol Erionba nyilo allando kapura gondolok, hanem arra, hogy nem lattam nyomat Krani Terkapuhalozatnak Kranon belul, erre valami magyarazat offban, vagy Kran topicban?) aztan ami igazan erdekelne. A dzsennek. Miert kevesebb az o magiajuk, mint a kyreke vagy a godoniake? szerintem epp hogy sokszorosa, megsem latom nyomat Ibarai kapuknak, nemhogy hivatalosaknak, meg eldugottaknak sem. Aztan a kovi, az amundok? Ok mert nem hasznalnak semmien termagiat? Egy istennel a seggukben?

Kránnal kapcsolatban szvsz 2 lehetőséged van:
1. elfogadod, hogy a Sötét térítőben leírt "tértorzításos utak" léteznek.
2. elfogadod, hogy a kráni közösségek túl bezárkózók ahhoz, hogy állandó kaput nyissanak valahova, ill. túl paranoidok ahhoz, hogy engedjenek magukhoz ilyen kaput nyitni. De a "technológiájuk" bizonyára megvan, és el tudom képzelni, hogy ők nyitogatják a világ legbiztonságosabb ideiglenes kapuit.

A dzsenneknek nem kell kapu, mert ők csak a tudatukat küldik át ahova kell, és ott beültetik őket egy ideiglenes testbe :dilis:
(OFF)Valós halál rulz! :dilis: (/OFF)


Az amundonkak meg akár lehet is kapuja... a mélysivatagban, 2 piramistemplom között. Ki tudja? Anyi bizonyos, hogy az ő mágiájuk szigorúan szakrális. De az is lehet, hogy a térmágia egy másik istenhez tartozott, ezért már nincs

Sigmund

Sigmund

  Uwel Ökle

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.13, 14:12

Szvsz a légies ember kilökődik a falból. Mágiaelmélet alapján ugyanis szvsz lényegtelen hogy mekkora a tárgy, a Sz A ki fogja lökni. Az meg csak viszonyítás kérdése hogy tollat vagy várfalat lökünk ki. Lényeg hogy a delikvens megússza a dolgot. Csak hát az már érdekesebb hogy hova érkezik.

Kieron

Kieron

  Homályszövő

 • Fórumita
 • 967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.13, 10:56

Mivel a tárgyaknak nincs SzA-ja, így szvsz azok tényleg beépülnek a falba (hehe... már látom is a várfalakba beépített, varázslattal időzített puskaporos hordókat :dilis: ).

Lovak ismét a SzA miatt kilökődnek.

ja és mindig a lehető legközelebbi helyhez lökődsz ki (az már más kérdés, h ezt honnan tudja a varázslat, h merre kell lökdösődnie)

Mondjuk, a "mágiafizika" (hűha, mit fogok ezért a szóért kapni... :D ) törvényei alapján: amerre kisebb az "ellenállás", arra taszigálja.

Klizen

Klizen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1969 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.12, 16:47

és ha tárgyra raksz légiességet, és azt lököd be a falba?
akkor beépül, vagy kilöki a másikat?
vagy ha fogok 3 lovat várostromnál és mindegyiket beküldöm légiesen a várfalba? az már komolyabb problémákat vethet fel, pláne, h nem is nagyon lehet védekezni ellenük :)

amúgy ez a kilökődéssel járó sebzés nekem asszejm az ETK-ból rémlik, de nem biztos, lehet h régi DnD-s emlék, de azért nem annyira logikátlan

ja és mindig a lehető legközelebbi helyhez lökődsz ki (az már más kérdés, h ezt honnan tudja a varázslat, h merre kell lökdösődnie)

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.12, 13:46

Kieron & Klizen:

Én úgy mesélem a légiességet, hogy a Személyes Aura a testéBŐL kilöki az idegen anyagot, így pl. a tollak, pollen, felkavart por, kőfal, stb nem épül be a varázsló testébe. De maga a test az nem lökődik sehova. Mitől is lökődne? :)

Szóval aki a Légiesség lejártakor bennragad egy jóféle várfalban, az szépen élve eltemette magát. (Az a minimális térfogatváltozás meg statikai feszültséget, ne adj isten kisebb torzulást okoz a szilárd, rigid anyagban.) Van még kb. 1-2 perce amíg megfullad, addig lehet próbálkozni valamilyen mágikus hókuszpókusszal, utána már a Dorani Nagytanács írja is az Ynevi Darwin-Díj odaítéléséről szóló határozatot. :eeek:

Kieron

Kieron

  Homályszövő

 • Fórumita
 • 967 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.12, 10:39

Én úgy tudom, hogy csak simán kilökődik (sebzésről egy szót sem ír a könyv). Persze az már más tészta, hogy hová lökődik ki - pl. egy sziklafal rossz oldalára egy szakadékba vagy lávatóba...

Sok toll esetén szvsz a tollak "lökődnek ki" a varázslóból. Azaz csak akkor nem képes megjelenni vhol, ha tömör, egybefüggő akadálya van. Ha csak por vagy ilyesmi, ahol volna elég hely, ha az akadály némileg átrendeződik (mármint térben, nem más alak felvételévek), ott képes alakot ölteni.

Klizen

Klizen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1969 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.11, 13:05

kilökődik az anyagból, és méterenként sok k6-ot sebződik, ha ettől meghal,, akkor szívta

amúgy nem muszáj 3-ad fokú, bőven elég elsőfokú légiesség is

mondjuk ilyenkor felvetődik a kérdés, h ha csak gáznemű anyagban képes újra materializálódni, akkor mivan, ha a levegőnek nagy a pollentartalma/portartalma/teleszórták tollakkal :aaaaa:
teleportnál dettó

_Fuqx (NPC/NJK)

_Fuqx (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.02.11, 12:54

>helló
>
>
>
>Ha egy varázsló tud 3. szintű légiességet, akkor mi történik, ha egy falban áll, és lejárt a légiesség időtartama?

Diocletianus

Diocletianus

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1307 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.08, 10:54

cobin: a napokban - január végén, február elején - ment erről a polémia a "nyelvek, népek, kultúrák" topicban. Ha érdekel, nézd meg ott!

Diocletianus

cobin

cobin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1275 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.02.08, 10:26

Hello

Most olvastam, hogy Erionnak milyen nagy tengeri kikötője van, csak azt nem írja sennki, hogy kivel kereskedik. Megnéztem a térképet, és jót mosolyogtam, Krán, Elfendel?

Szapi

Szapi

  Brujah Ítélethozó

 • Fórumita
 • 454 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.01.27, 14:42

Sziasztok!

Egy hivatalosan elfogadott, online elérhető cronologia érdekelne a 14. zászlóhábórúval kapcsolatban, elérhetővé tudná-e tenni nekem valamilyen formában, szükségem lenne rá egy kalandhoz, de sajnos nem találom sehol az ÉL-kötetem, biztos valamelyik haver csücsül rajta...

Előre is köszi! ;) :D

DReaMSCaPe

DReaMSCaPe

  Tutor Majoris

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.01.25, 12:27

" ET, ll.Törv.kv., Best."

Már itt borult a sorrend :) Küldd el Marcusnak a listád, szerintem biztosan segít.

_Toranaga (NPC/NJK)

_Toranaga (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.24, 09:22

Sziasztok!
Megint én:) mivel megvan a lista. Aktuálissá válhat.
Kérésetekre elküldöm pár kérdéssel mellékelve.
Ha tudtok kérlek segítsetek.
Előre is köszi.

_Toranaga (NPC/NJK)

_Toranaga (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.19, 15:27

Üdv Marcus!

Nos, ezek szerint mindkettőtöknek gratulálhatok egyszerre. :)

A listám elég egyedire sikeredett, de vannak benne homályos részek.
Amiben segítségre szorulok kicsit.
Szerettem volna egy gyűjtő szemével látni a dolgokat, ami nem igazán nézi a kronológiát:) hisz ha csak arra gondolok/lehet, hogy tévesen/, hogy a sorrend: ET, ll.Törv.kv., Best. Ezen felül próbáltam, kiadási részletességgel összerakni.
Kérésetekre elküldöm a listát és mellé pár kérdést. :)

Üdv:
Toranaga

Marcus

Marcus

  Enrawellita

 • Fórumita
 • 585 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                                

Kelt 2007.01.19, 14:15

Sziasztok!

Toranaga: mg-b helyett köszönöm a dícséretet (mivel az oldal és a lista az én érdemem) :) . Azért mg-b-nek is jár a köszönet, elvégre is összehozott nekünk egy Hőseposzt és egy Abbitkirálynőt. :) Úghogy a listát is inkább nekem küldd majd (bár nem tudom, milyen listát akarsz csinálni).

_Toranaga (NPC/NJK)

_Toranaga (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.19, 14:04

Üdv mg-b!

Először is köszönöm gyors válaszod. :)
Nagyon jó oldalt hoztál össze. Gratulálok!
Csinálok egy listát én is.

Megmutatom majd és szeretném ha kiegészítenéd.
Előre is köszi.

Üdv:
Toranaga

mg-b

mg-b

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 716 Hozzászólás
Hírnevek
                                

Kelt 2007.01.19, 13:34

Üdv!

Toranaga: itt a Cikkek között találsz naprakész listát. Tételesnek tételes, hivatalosnak pedig alapesetben mindaz hivatalos, ami egyszer már megjelent.

mg-b

Módosította mg-b: 2007.01.19, 13:35


_Toranaga (NPC/NJK)

_Toranaga (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.01.19, 13:25

Üdv Mindenkinek!

Régóta foglalkoztat egy kérdés. Mivel a topic címe önmagáért beszél ide írom a következő kérdésemet.

Van-e hivatalos, tételes lista az eddig megjelent M.A.G.U.S. alap és kiegészítő könyvekről és M.A.G.U.S. regényekről? /és most ne nézzük külön a régi és az új rendszert/


Üdv:
Toranaga


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]