Ugrás tartalomhoz


Fotó

ÉSzKöz


 • Válasz írásához lépj be
447 hozzászólás érkezett eddig

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.04.29, 06:50

Üdv mindenkinek!

Ugyan a meghívók már jó egy-másfél hónapja kimentek, de kiposztolom ide is, hátha valakinek még nincs programja jövő hétre:

A 2010-es Live Szervezői Találkozó, az előző évben megbeszéltek alapján egy nyitottabb rendezvény volt, hiszen az Oszakével együtt szervezve - s annak résztvevői számára is látogathatóan - sőt játékos csapatok tagjait is meginvitálva került megrendezésre. Idén továbbléptünk és immáron a rendezvény nevében is kifejeztük ezen szemléletet, mellyel lezárult egy korszak, mely 2003-tól egészen 2010-ig tartott.

Most, 2011-ben a LarpHaTár vállalta el a szervezést, így a LSZT12 helyett az első Larper Találkozó vagy ha maradunk az éves megrendezés koncepciójánál akkor az LT-2011 ezennel hivatalosan is meghirdetésre kerül.
A rendezvény elsődlegesen az elmúlt években meg-megszakadozó kapcsolatokat szeretné kicsit feleleveníteni a szerepjátékos közösségek között, mivel úgy gondoljuk a kétirányú kommunikáció egyik legjobb formája a személyes találkozás. Persze nemcsak dumaparti lenne, programokkal is készülünk, illetve számítunk a ti előzetes ötleteitekre és javaslataitokra, hogy mikről lenne még érdemes szót ejteni.

Mivel manapság a larperek többsége csak a játékokon találkozik egymással, ott pedig kevesebb a mód az out beszélgetésre, így eképpen szeretnénk lehetőséget adni a személyes találkozásokra. Hisszük, hogy azok az idők már elmúltak, amikor néhány szervező közti évenkénti megbeszélés elegendő a szubkultúra “életben tartására”. Úgy gondoljuk, hogy a játékosok, sőt az érdeklődők számára is lehetővé kell tenni, hogy megismerkedjenek a többi oldal nézőpontjaival, hiszen talán a mostani játékosok lesznek a következő szervezők, és az érdeklődőkből lesznek az új játékosok.

Most pedig pár szó a konkrétumokról.

Időpont: 2011. május 7-8. hétvége.
Helyszín: Gödöllő, Madách Imre Szakközépiskola kollégiuma
A rendezvény kétnapos mivoltából fakadóan a messziről érkezők számára foglaltunk legfeljebb 20 főre koliszobákat. A jelentkezési lapon lehet igényelni ágy/alvóhelyet, ezeket időrendi sorrendben foglaljuk le a jelentkezőknek - ha elfogynak a szobák, még mindig van lehetőség hálózsákos elhelyezésre szinte korlátlan mennyiségben.

A rendezvény teljesen nyílt, várunk minden szervezőt, játékost és érdeklődőt is.

A programtervezetről pár szó, mert bár alapvetően egy laza beszélgetős eseményről lenne szó, de adott témákkal lehet készülni és fogunk is.

Előadások/bemutatók: Játékismertetők, bemutatók és olyan témák amelyek némi előzetes háttéranyagot igényelnek. Esetenként prezentációval vagy hangulati kép/hanganyaggal megtámogatva. Eddigi tervezett anyagok:
- Airsoft és Larp (avagy tapasztalatok az elmúlt 2 év eseményeiből és betekintés egy párhuzamos szubkultúra világába és a két közösség metszetének felfedezése)
- Larp közösségek közti kommunikáció és információcsere lehetőségeiről (pár szó a régi idők kudarcba fulladt kísérleteiről, majd némi jelenkép és végül egy ígéretes kezdeményezésről pár szó)
- Játékok bemutatói. Az idei tervezett játékaitokról beszélhetnek a szervezőcsapatok akik igényt tartanak a lehetőségre.

Workshopok: Szeretnénk elindítani néhány olyan munkacsoportot, amely az LT folyamán megalapozna olyan hosszútávú közös projecteket, amik eredményét később a larper közösség számára elérhetővé tennénk. A workshopokhoz bárki csatlakozhat, és ha sikerül néhány lelkes emberből jól működő kis csapatokat létrehozni, akkor a következő évi LT-re máris lesz bőven anyag amiről lehet beszélni!
Arról nem is beszélve, hogy minden eredményt creative common licensz alatt készítenénk, és alaposan dokumentálva publikánánk is, így valóban a közösség egészének javát szolgálhatja.
Jelenleg 2 project indítására van vállalkozó, ők fogják bemutatni a terveiket és ha bárki úgy érzi tud érdemben hozzátenni a témához, akkor az LT ideje alatt megalapozhatják a későbbi közös munkát. A workshopos rendszerekről természetesen többet megtudhattok a helyszínen, de jelentkezhettek is saját elképzelésekkel...
Jelenleg futó/induló munkacsoportok (ez még változhat ha a jelentkezők közül valaki még indít):
- Felszereléskészítés
- Jelmezkészítés

Interaktív témák: Feldobott vitatémák, eltérő nézőpontok ütköztetése, konfliktusok okainak vizsgálata és lehetőleg feloldása, vagy bármilyen élő megbeszélést igénylő csoportos beszélgetések kijelölt moderátorral, akik a téma mederben tartását hivatottak felügyelni :)

Végezetül, de nem utolsósorban, szabad játékok! Kardozni, célba lőni, felszereléseket próbálgatni...stb is lesz mód, hacsak nem lesz nagyon ramaty időjárás (lévén ezek szabadtéri programok). Mindenesetre nem baj ha larpos jelmezben érkezel, mi tutti úgy leszünk! :D

Az esemény egészének költségvetése önkéntes és lehetőségalapú, magyarán mindenki annyit ad amennyit tud és akar (eddig olyan 45-50 eft körülinek tűnik az összkiadás, melynek zömét a szobák kibérlése képezi). A “szponzorok” nevét és a hozzájárulás összegét felrakjuk a faliújságra, és ha elérjük a költségösszeget, a további felajánlásokból innivalót és kaját veszünk mindenki örömére :)

Várunk szeretettel minden larpszervezőt, játékos és érdeklődőt!

Jelentkezni az alábbi linken lehet:
https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=hu&formkey=dHdSbXcxbzBlaGNnWGtlSWJzVmI0eVE6MQ#gid=0

Üdvözlettel: LarpHaTár

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.03.01, 16:21

Nos, lezajlott, íme az élménybeszámolónk:

2010-ben a Kapu Távoli Világokra Egyesület vállalta magára az LSZT szervezésének feladatát. Újfajta megközelítésükkel nyitottabbá tették a rendezvényt, amelyet az OSzAKE helyszínén azzal egy időben szerveztek meg.
Az eseménynek otthont adó iskolában (a debreceni Medgyessy Gimnáziumban) egy igen jól felszerelt termet kaptunk, ahol a technikai hátteret (wifitől a projektorig) és a kényelmes elrendezést egyaránt örömmel üdvözöltük.

A műveleti területre szombaton tíz körül léptünk be, és szinte azonnal megállapítottuk, hogy az OSzAKE és az LSZT megcélzott korcsoportjai között átlagosan tíz év eltérés van. Bár a programok jelentős része elég távol állt az érdeklődési körünktől, de a mangaruhás lányok és srácok szemmel láthatóan élvezettel vetették bele magukat a nyüzsgő forgatagba.
Így is akadtak érdekes részek, a harci bemutatók és warhammer táblajátékok még a magunkfajta szerepjátékosoknak is tartogattak látnivalót, ha pedig megéheztünk a büfé teljeskörű kiszolgálást biztosított.

Az LSzT programjai 14 óra környékén indultak be, sajnos az indokolatlanul nagy (általában minimum félórás) "cigiszünetekkel" elég lassan tudtunk haladni.
Ahriman remekül előadott páncélkovácsolási témájú előadása után Agnusék vetítettek egy egy összefoglaló videót az előző LSZT-ről, majd a csapatok (gyakran igencsak szégyellősen induló) bemutatkozása következett. Ezt követően végül belecsaptunk a lecsóba, az immáron védjegyünkké váló horribilis mennyiségű előadás- és vitatémával. Szó esett a LARP evolúciós folyamatokról, modern játékok megjelenítési lehetőségeiről de jogi szituációkról is értekeztünk, miképp online segédeszközök alkalmazásának lehetőségeiről is. Az előadások később az LSZT tapasztalataival bővítve publikálva lesznek, mint azt már megszokhattátok tőlünk.
Sikerült viszonylag jól bevonni a jelenlevőket, szinte mindenki elmondta a véleményét a szóban forgó témáról, és általánosságban elmondható, hogy a programjaink is jól sikerültek.

19 óra környékén sajnos el kellett hagynunk az OSzAKE-nek otthont adó iskola épületét, és átmentünk az éjjeli menedékül szolgáló egyetemi kollégium egyik társalgójába. Itt, mivel internetelérést nem sikerült csiholnunk, kénytelenek voltunk a hátralevő témáinkat "vizezve" előadni, demonstrációk nélkül.
Ezt hajnalig tartó beszélgetések, tapasztalatmegosztások, kötetlen vitatémák, viccmesélések, és kérdés-válasz sorozatok követték, és bőven déltájt búcsúztunk végül házigazdáinktól.

Az újszerű megközelítés - nem kizárólagosan szervezőket, hanem játékos csapatok képviselőit is meghívni, az ő véleményüket is meghallgatni - és a profi szervezés illetve kiszolgáló háttér előrevetítette az LSZT koncepció átgondolásának igényét, melyre a következő alkalommal sort is kerítünk.

Összesítve: Jó volt.
Folytatás: 2011 télvége-tavaszeleje, XII. LSZT
Rendezi: A LarpHaTár

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.02.18, 23:41

Közeledik az év vége, van aki már rohamléptekkel készülődik az új ídényre, de mielőtt a tömeges szezon elkezdődik:

XI. L.SZ.T. 2010. FEBRUÁR közepén Debrecenben az OSzAKE keretén belül

Van aki készül jönni, van aki rá sem ér, de egy kis közvélemény kutatásban remélem mindenki benne lesz aki úgy érzi számít a szava L.A.R.P. ügyekben...
A kérdőív ITT elérhető

ha valakinek észrevétele van az megteheti a belzenrupper@gmail.com emilen, különvélemény formájában is...

Jelentkezési határidő lezárul az LSZT-re február 22.-én éjközép idején (lekerül a jelentkezési ív) aki kimarad és jön annak örülünk de szólásjogot (önálló témafelvezetés lehetőségét) emléklapot nem kap.

előre is örülök neki és köszönöm, hogy sok játék képviseltetni szándékszik magát, sok hallgatag de lelkes "kezdő" csapat is képviselteti magát.
ha úgy érzed ott lenne a helyed jelentkezz itt még hétfőig vagy ha úgy érzed, játékodat nem képviseli még senki kérdezz rá addig PM-ben s ne hagyd hogy kimaradjatok a 11-es találkozóról!

Tisztelettel BELZEE

taniko

taniko

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 141 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2010.01.26, 18:46

Sziasztok!

Még valamikor decemberben ígértem egy kis összefoglalót arról, hogy mi is az az OSzAKE, és mire lehet számítani vele kapcsolatban. Azóta közbejött karácsony, szilveszter, egy lakáseladás-költözés és egy jó kis betegség. Így most jutottam oda, hogy ezt megtegyem.

Első körben az OSzAKE új honlapot kapott, most már ITT található. Ez természetesen, ahogyan haladunk előre a programokkal, úgy frissül.

Elsőnek a konkrétumok:
Helyszín: Debrecen, Medgyessy Ferenc Gimnázium ("Tócóskert", Holló László sétány 6.)
Időpont: 2010 Február 27, reggel 10-től, este 10 ig.
Az LSZT-n részt vevőknek természetesen biztosítunk szállást, és helyet a másnapi folytatáshoz.
A honlapunkon találtok eljutási segédletet, buszmenetrendeket az info menűpont alatt, de ha bárkinek bármi kérdése van, Belzee vagy én nagyon szívesen válaszolunk.

Akkor maga az OSzAKE: ez gyakorlatilag egy egész napos nagy buli, direkt a farsangi időszakra időzítve. Rengeteg programmal, szerepjáték versenyekkel, kártyás és terepasztalos bemutató játékkal (W 40K), konzolos játékokkal, képregényes, aminés előadásokkal, harcművészeti és hagyomány őrző fellépőkkel, árusokkal, és még sok minden egyébbel. Tavalyi adataink alapján nagyjából 450 fő volt jelen és el fogjuk foglalni a suli teljes alsó szintjét.

A helyszínből adodóan ez az LSZT bizony egy kicsit rendhagyó lesz, de ilyen is kell. A nekünk helyt adó iskola egyik terme lesz az LSZT helyszíne, nagyjából déltől kezdődően (előtte ott még lesz pár előadás). Az aula másik végén, egy zárható öltözöben lehetőségetek lesz arra, hogy lepakoljatok, átöltözzetek. A büfé egész nap üzemelni fog, a tavalyi tapasztalatok alapján jó kajáik vannak, és jó áraik. Ezen kívül van a közelben kisbolt, és a Debreceni Tesco is a közelben van.

A szokásos programokon kívül (a már bevállalt előadások és témák) itt mindenképpen lesz lehetőség arra, hogy játékaitokat bemutassátok a nagyobb közönségnek is, illetve szeretnénk, ha egy kicsit ti is körbenézhetnétek ez OSzAKE-n, így a program mindenképpen kötetlenebb lesz.

Ha valakinek van még valamilyen témaötlete, előadása, akkor ne habozzon szólni.

Maga a rendezvény belépősen müködik, de az LSZT-re érkező szervezőknek fél árat tudunk biztosítani, ami jelen esetben 500 FT. Nagyon kérek arra mindenkit, hogy ha el akar jönni, akkor azt jó előre jelezze, mert csak azokat tudjuk kedvezményesen beengedni, akik feliratkoznak. A lista ugyanis le lesz adva a bejáratnál, és az alapján lehet majd csak bejönni olcsóbban.

A suli területén Belzee lesz a házigazda, de amikor tehetem, én is benézek majd hozzátok. A későbbiek folyamán én is csatlakozok majd.

Azt hiszem, minden fontosat elmondtam, de ha kérdésetek van, nagyon szívesen válaszolunk.

Tani

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.16, 20:22

Szerintem a lényeg ott leledzik, hogy egy a szubkultúrát kiszolgáló több mint félezer rajongót összehozó, országos rendezvényen kiemelt helyet kap a L.A.R.P. (különterem, bemutatkozások, stb) már magában rendhagyó jellegűvé teszi az eddigiekhez képest a XI. LSzT szervezését, másrészt örömmel konstatáltam az eddigi jelentkezések alapján: a Debreceni helyszínnek két nagy folyónk
(OFF)GyK:Duna & Tisza(/OFF)
nem szabott határt, s ahogy tavaly voltak vendégként szerepjátékosok Romániából és Ukrajnából, idén larperek is jönnek reményeink szerint!

:ugri:

taniko

taniko

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 141 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.16, 13:58

Gondoltam, de rávilágítottál vele egy hibára. Nekem ezek a röviditések teljesen természetesek, én használom őket a mindennapokban. De az olyanok számára, akik nincsennek benne annyira a helyi életben, tényleg érthetetlen tud lenni egy ilyen szövegekkel telizsufolt szöveg.

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.16, 13:48

Humor volt. Sebaj :broaf:

taniko

taniko

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 141 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.16, 13:41

Akkor némi betűmagyarázat (mert tudom, hogy nem könnyű kiismerni magát ebben egy külsősnek):
MCS: Mentálcsavar
Oszake: Országos Szerepjáték, Anime Képregény Est (nem volt jobb ötletünk az E betűre :broaf: )
TVA: Távoli Világok Arcai
LSZT, ÉSzKöz: ezt gondolom itt nem kell magyarázni
KTV: "Kapu Távoli Világokra" Egyesület (ezek vagyunk mi)

Szerk: Ha bárkinek bármi kérdése van, nagyon szívesen válaszolok.

Módosította taniko: 2009.12.16, 13:44


SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.16, 13:34

Hát nekem nem eddig volt tiszta, de ez nyilván az én hibám. Most sem az, de majd szépen akkurátusan utánaolvasok, hogy képben legyek. Köszi az infót.

Jók ezek a rövidítések (MCS, Oszake, TVA, LSZT, ÉSzKöz), ember legyen a talpán, aki kiismeri magát :broaf:

taniko

taniko

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 141 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.16, 13:25

Kedves Tom!

Maga az Oszake eleve egy komplex szervezésű rendezvény. Ez adódik már eleve abból is, hogy nem csak egy csoport csinálja, hanem kettő: együtt dolgozunk a Debreceni anime meet-tel. Hamarosan előrukkolok egy hosszabb szöszenettel, amiben leírom milyen rendezvény is az Oszake, és mire lehet készülni vele kapcsolatban és ebből adódoan mire lehet készülni az LSZT-vel kapcsolatban. Egy dolog immár tuti, ez bizony egy rendhagyó LSZT lesz.

Viszont egy dologban ki kell javítsalak, szerintem ugyanis van itt egy kis félreértés. Két hasonló rendezvény van Debrecenben, az Oszake és a TVA. A TVA az MCS saját rendezvénye, ahhoz nekünk semmi közünk nincs. AZ OSzAKE a miénk, ott lesz megrendezve az LSZT, ehhez az MCS-nek mindössze annyi köze van, hogy kölcsönadnak nekünk pár mesélőt. Félre értés ne essék, nagyon hálásak vagyunk az MCS-nek a segítségért és öszintén remélem, hogy az együttmüködésünk a jövöben még gyümölcsözöbb lesz, ezt mindössze azért tartom fontosnak tisztázni, mert nem először veszem észre, hogy összekeveredik a két dolog.

Az OSzAKE honlapja egyébként egyenlőre ITT található. A 2009-esről vannak fent képek, van fent egy programvázlat is. Ahogyan haladunk előre a dolgok leszervezésével, úgy fog frissülni ez a rész is.

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.16, 12:56

Úgy látom, hogy a Mentálcsavar igyekszik megtölteni a rendezvényt asztali programokkal.
Komplex szervezés lesz, az már biztos. :broaf:

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.13, 20:59

Amire egy személyes megkeresés esetében 50% eséllyel igent mond a felkeresett személy, és később megbánja, meggondolja magát, közbejön valami...

-ez a Direkt-Marketing módszer törvényszerűségéből következik-

míg aki komolyan érdeklődik az keresi a lehetőséget, a megoldást

(OFF)-nem jött eddig sem el mindenki, csak aki épp úgy érezte: kötelesség, érdekes lehet, szükség van valami pluszra-(/OFF)


Aki ide jár az pl. már jelentkezett többségében. Akik nem jelentkeztek, pedig nem szeretném, ha úgy éreznék kérdőre lettek vonva...

így karácsony előtt, nem mindenki ide koncentrál, ez jogos és természetes, de gondolom az ÉSzKöz 2010. eseménynaptár feltöltés a két ünnep között azoknak is szemet-szúr a link, akik ide nem járnak...

persze a barátokkal fogunk beszélni róla, hogy jönnek mint jönnek.
gondolom te is megteszed ezt, a barátaidddal, főleg most, hogy jönnek az ünnepek főleg rácsörgök arra a néhány larper haverra, mikor találkozunk legközelebb: Szilveszter, 3.KTV-/ 5. LC-Szülinap, OSzAKE, LSZT, ITP, B.P.-látogatás stb....

de spam-olni nem fogok!

(OFF)ha valakinek hiányzik a személyes meghívás, hívjon fel és elküldöm postán, levélben, az legalább stílusos lesz!(/OFF)


SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.12, 21:56

Linkelés nem túl effektív, szerintem a személyes megkeresésnél (e-mail, telefon) nincs hatékonyabb. Azt érdemes erőltetni, amennyire belefér az energiátokba. De persze te dolgod, hogy akarod csinálni... :D

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.12, 20:11

:)
Inkább arra szeretnék ötleteket, hova linkeljem ki még, hogy a jelentkezés lehetősége elérjen mindenkit, de ne tukmálósan Direct-mail/u2u/PM formában mintha itt csak azok érvényesülhetnének, akik ezer éve ismerik egymást...

Aki kitölti a kérdőívet azokról valószínűsítem, hogy ott lesznek,
(OFF)bár nem törvényszerű(/OFF)
!
Az előjelentkezésnél, igényfelmérésnél azért többet tud ez a kérdőív, s ennek az elemzésével készülök a XI.LSzT-re :D
Akik nem töltik ki azokat megkérdezném miért nem, de ennek valószínűleg nem ez a fóruma... :)

:P
-magam részéről szívesen látnék olyan szervezőket is, akik nem játékot szerveznek, hanem csapatot!
(OFF) igen itt Debreceni részről pl rátok gondolok Lorin, Shade, Jakab csapatára, vagy Szegedről a méltán elismert Parthiscus lovagrendre, és minden lelkes baráti társaságra aki megtisztelte a hazai LARP életet játékával(/OFF)
-ugyanis ők azok akikért szervezünk, így az ő véleményük számomra épp oly fontos mint más szervezők tapasztalata, véleménye- :D

AshiValkoinen

AshiValkoinen

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 24 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.09, 14:28

+ Oszkói előszerepjáték
+ Székelyföldi LARP (utóbbiak talán lesznek a relatíve határközeli helyszín miatt.

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.09, 14:14

Feltételezem, hogy kb. ez kellene legyen a lista:

Cathedral
DHJ
Fagyott Világ
Fajok harca
FeS
Fireball
Foedus Viatorum
Füredi Live
Gloria (Határvidék)
Hollószárny
Intripolis
Krulada
Kyrenar
LarpHatár
Legenda
Lumina Cornu
Ostromjáték
SzeRPG
Tapolca
Teut Os
XPLive

Kihagytam valakit?

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.07, 19:58

A LarpHaTár megjelenésére természetesen lehet számítani, a következő témákból tervezünk komolyabban felkészülni a 10. és 11. LSZT közötti munkásságunk alapján:


Online segédeszközök LARP szervezők részére
Különféle lehetőségek, online alkalmazások bemutatása, melyek az élőszerepjátékok szervezőit segíthetik játékosaik jelentkeztetésében és az általános adminisztrációban. Bemutatásra kerül többek között egy, a Google Spreadsheets űrlapkezelőjén alapuló - természetesen szabadon felhasználható - teljes jelentkeztető- és managelő szervezői segédrendszer, mely kezeli a játékosi előjelentkezéseket, a szervezői kassza állását bevételekkel és kiadásokkal, visszajelzést nyújt a játékosoknak jelentkezésükről, illetve jelentősen lecsökkenti a karakterlapok előállításának munkaidejét. Kitérünk továbbá - a tavalyi felmérés tapasztalatai alapján - a kérdőívkészítés módjára, tippek-trükkök-tanácsok formájában, illetve a webes tartalmak formázásával kapcsolatos ajánlásokra.


Élőszerepjáték AirSoft elemekkel - modern fegyverek megjelenítése
A modern környezetű élőszerepjátékokon gyakran problémát jelent, hogy hogyan jelenítsük meg a lőfegyvereket. Erre egyszerű és aránylag rugalmas költségigényű megoldást kínálnak a hazánkban is népszerű AirSoft légfegyverek. Az előadás ezek bevetésének lehetőségeit, kockázatait, a szervezők és játékosok számára szinte vagy teljesen kötelezőnek mondható vonatkozásait fejti ki a 2009 júliusában a LarpHaTár szervezésében lezajlott "Fallout LARP", illetve az általunk látogatott, LARP elemeket tartalmazó airsoft rendezvények tapasztalatai alapján.


LARP szervezés gyakorlatban (ötletek és tippek)
Néhány általános észrevétel a mai magyarországi élő szerepjátékok szervezésével kapcsolatos hibákról, továbbá tippek és ötletek ezek kiküszöbölésére. Elsősorban építkezve az előző LSZT elméleti anyagaira, melyek az elmúlt évek tapasztalataiból merítettek, illetve a 2009-es év legnagyobb larpjainak helyszíni tapasztalataiból és beszámolóiból levonható konklúziókra (Lumina, Legenda, Cell + Fallout).
Természetesen a tavalyi elméleti témájú előadásunkhoz hasonlóan itt sem "ígykell" jellegű utasításokra számítsunk, igyekszünk a lehető legtöbb lehetőséget azok előnyeivel és hátrányaival együtt bemutatni.

Módosította M_Sanyi: 2009.12.07, 19:58


taniko

taniko

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 141 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.07, 13:58

Kedves Tom!

Köszönöm, hogy szóltál, írtam Maginak.

Kedves mindenki!

Ahogy azt már előző postomban írtam (még valamikor szeptemberben), a legvalószínűbb időpont február 27-e, és ez igazából a nekünk helyt adó iskolától függ. Az időpont mostanra (pont múlt pénteken) lefixálodott, marad a február 27-e, ez most már tuti, hiszen az iskolánál is le van kötve.
A helyszín: Debrecen, Medgyessy Ferenc gimnázium.

A későbbiekben mellékelünk majd különböző odajutási segédleteket is.

Lehet minket bombázni ötletekkel, előadásokkal, témákkal.

Mindenkit várunk sok szeretettel!

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.07, 13:00

Gondolom egyeztetnétek Magiékkal, hogy ne egyszerre legyen a két cucc.

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.12.06, 22:56

Közeledik az év vége, van aki már rohamléptekkel készülődik az új ídényre, de mielőtt a tömeges szezon elkezdődik:

XI. L.SZ.T. 2010. FEBRUÁR közepén Debrecenben az OSzAKE keretén belül

Van aki készül jönni, van aki rá sem ér, de egy kis közvélemény kutatásban remélem mindenki benne lesz aki úgy érzi számít a szava L.A.R.P. ügyekben...
A kérdőív ITT elérhető

ha valakinek észrevétele van az megteheti a belzenrupper@gmail.com emilen, különvélemény formájában is...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]