Ugrás tartalomhoz


Fotó

ÉSzKöz


 • Válasz írásához lépj be
447 hozzászólás érkezett eddig

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 11:25

A halódás téma eredetileg a Darkdreams féle "Regresszió és instabilitás a LARP területén..." témára volt referálás, elsősorban a globális instabilitás okairól és a lokális vagy tematikus szervezési modellek előnyéről szólt. A globális összefogás kudarca és a benne rejlő lehetőségek kevéssé hatékony kiaknázási módjai okán a magyar viszonyokra vonatkozóan nem láttuk értelmét egy általános egységnek, szemben a lokálisokkal, amelyek sokkal életképesebbek és a kínálat diverzitását is jobban garantálják. A globális összefogás kiegyensúlyozottabb minőséget, de egyben kisebb változatosságot eredményez, illetve jó eséllyel elfojtja a normától eltérő innovatív kezdeményezéseket is.

Szót ejtettünk a regresszió vélt vagy valós mivoltáról is. A mostanában zajló jelenségek figyelembevételével megvitattuk, hogy nem érezhető általános regresszió, csak a már ismert átrendeződés és az igények szerinti szerveződés vált hangsúlyossá az utóbbi időkben. Mondhatni úgy is, a kereslet és kínálat kezd egymásra találni. Ugyan valóban megjelenik itt-ott a Dave által is jelzett elszigetelődés, de ez többynire nem kirekesztő (tisztelet a kivételnek ,)) hanem célcsoportmeghatározó jellegű.

A LarpHaTáros előadásokról kicsit nehezebb ilyen tömör összefoglalót tartani, lévén több mint 3 órás volt, de 1-2 héten belül minden anyag publikálódik miután kicsit rendbe lesznek pakolva illetve az LSZT tapasztalatai is beépítésre kerülnek.

Módosította Homar: 2009.05.18, 11:31


SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 10:53

Igen, ezért szerettem volna én is lemenni. Ez most nem így jött össze, de majd legközelebb. Amennyire én rálátok, Dave is valami hasonlón gondolkodik (regionális szerveződések), de ezt majd biztosan megerősíti, vagy cáfolja ő maga. Szerintem a regionális gondolkodás eleve kompromisszum, így véleményem szerint nem cél, hanem jobb híján eszköz. Persze ez személyes vélemény, nem feltétlen kell legyen igazam.

A "halódás" szó asszem tőlem származik, viszont úgy látom, hogy egész mást gondoltatok bele, mint amivel én készültem az LSZT-re. Az újrastrukturálódást speciel én folyamatosnak látom, hisz minden évben más és más a felállás. Hol itt, hol ott születnek, egyesülnek, majd bomlanak szét közösségek. Nem tudom ennyi év után ezt a folyamatot még mérföldkövesíteni sem. Egyszerűen csak változik az országos szervezői gárda és kész.

Mire jutottatok még?

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 10:05

Tom: Ezekről mind-mind volt szó a mostani LSZT-n, sőt, a mostani LSZT célja a második lépcsőn túllépés lett volna, elég sokban is bővítettük egymás látókörét. Kár, hogy nem jöttél se te, se a Darkdreams, egymás véleményének megismerésébe beletartozik az ellenvélemény figyelembe vétele is

A mostani LSZT résztvevői túlnyomórészt a a regionális-tematikus alapon szerveződő "kis" összefogásokban láttak működőképes megoldást, melyek aztán az LSZT-n találkoznak és egyeztetnek - megjegyzem, az állítólagos "halódás" is valójában egy igényalapú újrastruktúrálódás.

+1: Először gondoljuk át, hogy az eddigi "nagyösszefogások" (ÜL, illetve az ÉSzKöz elmúlt három éve) hol, mivel, és miért buktak meg vagy akadtak el. Könnyű egymásra mutogatni, hogy "mer xy nem csinált semmit" vagy "mer z-nek ellenvéleménye volt és ettől az egész dugába dőlt", ezek nem erről szólnak. Gondolkodjunk el azon, hogy mik voltak azok az általunk elkövetett hibák, illetve megjelenő jelenségek, tendenciák, melyek oda vezettek, ahova.

AshiValkoinen

AshiValkoinen

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 24 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 09:59

10. LSzT:
A rendezvényt az LCK bonyolította le, profi módon. A művelődési otthon, a berendezés, az étel-ital, a szállási lehetőség, a "konferenciaterem", ezek mind-mind a rendezvény színvonalát emelték.

Az előadásokról:
-Workshop a LCK-tól és LarpHaTártól: Számomra a két nap egyik legfontosabb eleme. A két csapat szerintem maximálisan bemutatta, hogy milyen dolgokat lehet kihozni bárminemű fegyverzetből, legyen szó katapultokról, íjakról, kardokról vagy ostromtornyokról. Engem személy szerint nagyon lenyűgöztek az ostromgépek, nem csak impozáns méreteik és hihető megjelenítésük miatt, hanem azért is, mert funkciójának megfelelő, jól használható dolgok ezek, nem csak szépen kinéző díszlet. A fénykardokat (amelyeket Homárral és Kildarral készítettünk) bemutattuk, aki ott volt, láthatta, de hála a profi technikának, ezekről több jóminőségű felvétel is készült, akárcsak az ostromgépekről.
-KTVE hivatalossá válni előadása: Részemről mindenképpen elrettentő, ugyanakkor hasznos előadásnak találtam. Örültem, hogy Taniko kitért a problémákra, a pályázati lehetőségekre, hiszen van potenciál egy hivatalos egyesületben, ám ehhez véleményem szerint előtte több éves közös munka kell.
-Miért nem halódunk előadás Homár részéről: Egyszerű statisztikával alátámasztott érvek arról, hogy nem halódunk. Az igények mások, és értelemszerűen nem fog lesznek olyan liveok vagy szervezési normák, ami mind egy Foedusos szimbolikus harcos játékosnak, mind egy "trúlarpernek", mind egy intrikázós játékosnak megfelel. Ez tény.
-Sárkánykönny Dalnoktársulat koncertje: számomra már az ötödik koncert, ismét nagyon jó volt, sokat dobott rajta, hogy a terem akusztikája is kiváló volt. A szombati nap egyik fénypontja, a koncert összekötve a jubileumi tortaevéssel.
-A LarpHaTár kérdőíve és totó: megvannak az eredmények, Homár és Kildar hamarosan publikálják, meglepő dolgok is kijöttek. Akik esetleg mást gondoltak, kellemesen csalódhattak a játékosállomány igényeiben. (Vagy dühönghetnek, hogy nem az jött ki, amit hangoztatnak egy ideje...)

Emellett a kötetlen beszélgetések, fakardozás, nyilazás... nagyon jó volt, megérte lemenni még úgy is, hogy közben szakdoglozatot kellett volna hegeszteni mára, azt is befejeztem, és nem maradtam ki egy remek rendezvényből sem. Az LSzT10 konstruktív volt (még Homárral is), amit sikerült szavakban előrelépni, nyáron megtesszük tettekben is.

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 09:55

Jah, senki ne ijedjen meg, az LSZT ideiglenes és előkészítő zárt fórumát lezárom(tam), hisz a program megvalósult.
Legközelebb valami jobb megoldást találjunk ki rá, ez így nem volt 100%-os és a nyílt fórum sem jó megoldás. Gyanítom, hogy a körlevelezés lesz az egyetlen jól működtethető dolog a kommunikáció javítása érdekében. Na de majd meglátjuk. :felvon:

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 09:50

...mennyi realitást látnak az összefogásban, és mit várnak egy összefogástól.

Nyilván általánosság, hogy mindenkinek más a képe az összefogásról annak függvényében, hogy milyen célokat dédelget, vagy egyáltalán vannak-e hosszú távű céljai. Ráadásul ezek egyébként is folyamatosan változnak.

Részemről az első lépcső, ami a dátumok egyeztetése volt, tulajdonképpen sikerült. A közös érdek sokat segített ebben, de szerintem azzal vált működőképessé, hogy beépült a köztudatba (nem minden esetben van ugyanis keresztezés a játékosok közt).

A második lépcső a közös gondolkodás a fejlesztés irányába. Itt nem a színvonalra gondolok, hanem arra, hogy megismerjük egymás véleményét ezzel kapcsolatban. Ez egy vízválasztó, mert azt lehetne megvalósítani, amivel mindenki (vagy legalább egy kritikus tömeg) egyetért.

A harmadik lépcső. A második lépcső szűrőjén sajnos nagyon kevés dolog megy át. Többségében túl sokat foglalkozunk az elmélkedéssel, ahelyett, hogy elkezdenénk szépen egyesével megvalósítani. Az ÉSzKöz átment, de a töltése kifulladt. Nyilván, hisz egy csapat foglalkozott vele. Számomra a játékok leírásai messze nem teljesítik a wiki lényegét, tehát azt tartom nagyjából a nulla szintnek. Csakhogy itt jön be az a kérdés, hogy ki tesz valóban bele valamit is egy közös kosárba? Amikor az ÜL site live szervezési cikkeit írtam anno, akkor totál egyedül maradtam (Aluran még beszállt 1-2 cikkre, de ennyi). Az ÉSzKöznél ugyanez a helyzet, jelenleg gyakorlatilag csak a reklám oldalát használja ki a csapat. Ilyen akció Dave újságja is; számomra ennek az ötletnek is kétséges a kimenetele, de azért reménykedem.

A negyedik lépcső a közös elhatározás, ahol saját szabadságfaktorodat korlátozod a közösség érdekében. Ide tartoznak például Dii biztonságra és nevezési díjakra vonatkozó felvetései (függetlenül attól, hogy ki ért egyet vele és ki nem), de ha utánagondolnék biztos találnék többet is az elmúlt 13 évből.

Az ötödik lépcső számomra a nagy közös, nemzetközi szinten is futó játék. Egyfajta gathering, ahol közösen összefogva tudunk valami olyasmi rendezvényt kierőszakolni magunkból, ahová szívesen jönnek külföldről is és a létszám nem tízekben, százakban, hanem ezrekben mérhető.

Tovább nem merek gondolni :felvon:

Módosította SirThomas: 2009.05.18, 09:51


Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 09:18

Köszönöm Tom, és sajnálom a korábbiakat.......természetesen Homárnak válaszolok dátumokkal :D

más

A Darkdreams valamennyire mobil tud lenni, illetve a benne lévő fantasy, és vampire szervezők szívesen szorgalmaznának egy szervezői találkát, ahogy azt korábban is beszéltük. Csak egy megbeszélt időpontra van szükség, és megyünk, vagy a szervezők (füred - veszprém - solt) környékén akár házigazdálkodni is tudunk :felvon: A kissebb játékok szervezői illetve játékos csoportok folyamatosan csatlakoznak, így lehet, hogy más helyszín is szóba jöhet......... ezeddig 7 szervező érdekeit képviselve szólalok fel.... mivel egy egy Élőszerepjátékosok Közössége, így kérhetem itt a találkát, és rendezvényünk lebonyolítását :)

Belzenrupper_Mordred

Belzenrupper_Mordred

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 276 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 09:09

Gondolataim és észrevételeim az X-edik live szervezői találkozóról

Azt gondolom azokkal akikkel csak telekomm. eszközökkel találkozok (pl fórumosan, telefonon, körlevélben) ott előfordulnak félreértések, és nincs igazán mód visszareagálni rá, csak flame módon ami viszont nem segíti sőt kifejezetten rombolja a kapcsolatot két ember között, ezért lenne fontos évente egyszer egymás szemébe nézni és megmagyarázni a félreértéseket, sok olyan általam tisztelt szervező van akivel ez aktuális lett volna szerintem, sőt még Hectorral is akivel bár földim, de összefutni nem szokásunk véletlenül soha.
(OFF)(mást csinálunk, más a hobbink, neki a tango nekem a szerepjáték)(/OFF)
A félreértések kezelésére volt példa: sikerült egy a saját játékunk honlapján fennmaradt bár már nem aktuális és igy kapitális-baromságból (saját hibám volt!-abból is lehet tanulnni-) eredő nézeteltérést tisztázni, illetve ez után kezetrázni.

Kiket nevezünk szervezőnek aki eljöhet egy LSzT-re: szerintem azokat akik szerveztek, szerveznek, vagy úgy érzik szervezni fognak LARP-ot vagy hadijátékot a kettőt nem keverném semmiképp. a fent említett rendezvényen nincsennek vendégek, csak szervezők, ezek közzül van aki házigazda most az L.C.-volt, legközelebb a K.T.V.
(OFF)akik az általam elindított Intriopolis L.A.R.P. fő magját alkotják(/OFF)
, vannak előadók akik készülnek okosságokkal, és ezért érdemes eljönni nem pedig azért, mert lefotoztatom esetlegesen valakivel magamat akivel live rendezvényen nincs esély rá!
(OFF)pl:megszűnt, kitiltottak, nem az én műfajom(/OFF)
. de mindenki szervező!

Élménybeszámoló:
jöttünk ismét Jászfényre a KTV, az LC-hez gyakorlatilag a 8.LSzT óta minden nyílt rendezvényén, kölcsönösen ott vagyunk egymásnak, most sem volt másképp!
két éve, még csak homályos képvolt a fejemben a saját fantasy élőjáték, most pedig már valóságként mutatkozhattunk be! mert a bemutatkozás fontos szerintem, a bemutatkozott csapatok, illetve játékok közül sok volt már ismert, de közel-se mind! kezdőknek minden új, a most indulókról minden új, tehát fontos
A terítékre előadások megjegyzések beszélgetések, sok segítséget jelentenek azon a szinten nekünk, ahol most tartunk az ITP-vel. a Workshop jól sült el, sőt az általunk vitt két boffer a "homárverés" azaz a szabad vívás alatt két rejtett hibára is sikerült fényt deríteni ami a saját fejlesztési alapom számára így több ezer forintot mentett meg...
új erőt adott és lendületet. s végülis engem nem zavart hogy nem voltak ott x vagy y eddig ha jól tudom kétszer ugyanaz a felállás sosem volt képviselve, s a kifogásokra mentegetőzésekre utólag nem kíváncsi senki sem, a jubileumi megemlékezés és az ünnepi Torta után nosztalgiáztunk kicsit mindenki a maga hősi-őskoráról s kicsit kötetlenebben ha ez rövidebb lett volna akkor annak semmi értelme, tehát mi is maradunk a kétnapos rendezvény mellett.

(OFF)Nekem is olcsóbb, kényelmesebb lett volna és praktikusabb nem eljönni, de nem hagyok cserben házigazdát, aki étellel itallal vár (amit urambocsá a saját LARP-jára is költhetett volna) a saját csapatot akik nélkülem többet fizettek volna benzinre és a házi szervezésű játékunkat, hogy ne tanuljunk mások szervezési hibáiból-erényeiből, othon végig pihenni feleségem mellett a hétvégét kényelmesebb lett volna és praktikusabb a vasárnap délutáni háromórás utazás alatt előkészítenem a heti munkámat amiért pénzt kapok, mint eljönni, tehát megértem azt aki nem akar jönni egy ilyen rendezvényre fenti okok miatt, a közlés formája viszont nem mindegy mikor teszi és hogyan meg az illető...(/OFF)


M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 09:06

Akkor feszegessünk egy másik témát inkább:

Főként azokhoz irányozom a kérdést, akik ott sem voltak, akik ott voltak, azokról tudjuk, hogy mennyi realitást látnak az összefogásban, és mit várnak egy összefogástól.
Összefogás. Igen, tudjuk hogy ki nélkül, nem ez a kérdés. Mit jelent számotokra az "összefogás" kifejezés? Pontosan milyen téren kellene összefogni, milyen céllal? Az "összefogás" kifejezéssel magyarázat illetve az "általános színvonalnövelés" jellegű válaszok nem játszanak, ez a kettő abszolút konkrétummentessége miatt automatikusan komolytalanná teszi az "összefogást".

Módosította M_Sanyi: 2009.05.18, 09:08


magi44

magi44

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 364 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 09:02

fontos dolgok jöttek közbe "hirtelen". (akinek családi dolga akadt vagy vizsgáztak azokat teljesen megértem ... elsőnek élni is kéne utána élőzni. :D .)


Elnezest kell kernem a szervező gárdától lefujtam magamban az indulast többieket se tudtam vinni (pedig meg fiam babazsurjarol is elkereckedtem hőn szeretett visegradi tisztasrol)...de oda se jutottunk ki mert reggel elfolyt az olaj a gépjarmuvemből....:D
most szerelőre varok.....he-he... :)

Csááá...nexxxt..... :felvon: ..Mgx

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 08:56

Én úgy gondolom, hogy jelenleg egyetlen közvetlen probléma áll az LSZT, ÉSzKöz és egyéb összefogás útjában, ez pedig Homár.
Tekintve, hogy egészen világosan tudtodra adtuk a dolgot, én azt hiszem kár ezen keseregni tovább.
Megértem, ha nem szeretnél semmi ilyenben részt venni, mi sem szeretnénk, ha megpróbálnád. Érdekeink tehát közösek.
Szeretnélek kérni, hogy lépj tovább, foglalkozz valami mással és ne rontsd itt feleslegesen a levegőt. Nincs erre senkinek sem szüksége. Értem én, hogy szeretsz vitatkozni, de a személyeskedő stílusod sajnos másokból is ezt hozza ki, így ennek ebben a formában valószínűleg sosem lenne vége. Kérlek tehát - postomban immár másodszor -, hogy ne írogass ide, mert nem rólad szól ez a fórum, nem neked és nem rád vagyunk kíváncsiak.

Ezúton jelzem, hogy a további Homár és Homár-téma postokat figyelmeztetés nélkül törlöm innen, mert nem róla szól ez a topic és nem is fog a továbbiakban sem. Köszönöm előre is a megértéseteket.

További szép napot!

mgbg

mgbg

  Don Kartács

 • Fórumita
 • 250 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 08:50

Sziasztok...

Igazából nem éreztem késztetést arra, hogy ebbe -a néha már-már óvódás szintű- vitába beleszóljak. lévén leginkább tényleg a szerevezés érdekel(ne)... de! Ammondó vagyok, hogy mivel ez a (komolyabb közegekben) súlyos állítás "nagy nyilvánosság" előtt hangzott el -bármilyen kicsi szemétdomb ez és bármennyire is a szórakozásról szól- illenék a közösség előtt és nem fű alatt -mint akinek tényleg vaj van a hátán- lerendezni... Ha már a pártatlanságról beszélünk. :felvon: Persze azt se értem, hogy a fórum legnagyobb autoritású személyének mi köze a témát érintő véleményekhez-vitákhoz? Amíg a tartalom nem sértő, vagy nem űtközik a szabályzat bármely pontjába... Természetesen lehet a topikban magánvéleménye, de azt el kéne választani a moderátori funkciójától. SZVSZ... Ez egy szervezői fórum, tehát a vitás kérdések kulturáltan lerendezhetőek lennének itt.

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 08:30

"senki nem gatol meg abban, hogy ezt emailben vagy u2uban elrendezzetek."

Értem. Tehát ha megvádolnak lopással és károkozással egy nyilvános fórumon, akkor u2u-ban talán választ kaphatok arra, hogy miről is van szó.
Aminek eredményét persze a levéltitok megsértése nélkül nem közölhetem. Értem, elfogadom.

Akkor ezúttal kérem Davernst hogy sorolja el nekem azt (akar u2u-ban is), amit itt nem akart kifejteni. Tovább megkérem, hogy egyezzen bele az eredmény közlésébe. Részemről a továbbiakban befejeztem a húrok feszegetését, gondolom BePének is elege van az itteni gardedámkodásból. Köszönöm a türelmet és az információt.

Csendben várom a választ.

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4681 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 08:15

Csak annyit kérek, hogy akkor tisztázzuk, hogy pontosan melyik része kifogásolható, mert az engem ért vádakra szeretnék reagálni, illetve választ kapni "pusztabakialtott altalanossagok nelkul, ellenorizheto konkretumokkal" arra hogy pontosan mikor és kit károsítottam meg a lopásommal.


senki nem gatol meg abban, hogy ezt emailben vagy u2uban elrendezzetek.

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 08:04

Továbbra is azt mondom erre a ki mit változtatott hogyan dologra, hogy az én szemszögömből egy csapat ember mondd egy dolgot, meg mondott hetekkel ezelőtt is, hogy hogy lesz, mint lesz, meg most van még egy csapatnyi ember aki meg mást mondd. Mindkettő hazudtolja a másikat. Én meg eldöntöttem kiknek hiszek, ugyanígy más is eldöntheti. Ettől még senki nem fogja tudni jobban igazolni a maga igazát. Ezt két ember tudja szerintem igazán őszintén, akik között lezajlott ezzel kapcsolatban a telefonbeszélgetés.

Én nem csapat emberekről beszéltem. Arról beszéltem, hogy akik ezt a rendezvényt összehozták, soha nem mondták hogy Homár nem jöhet. Igen, voltak akik lobbiztak ezért, de ők továbbra sem voltak szervezők semmilyen szinten.
Innentől kezdve mindegy kinek hiszel, mert igazad van azzal kapcsolatban, hogy páran megbeszélték hogy ne jöjjek, de ők csak "mezei" liveszervezőként mint én magam. Sem kiírásban, sem privátban, semmilyen felületen nem mondták azt a 10. lszt szervezői hogy nem jöhetek.
Sőt, még arra sem történt utalás, hogy bárkinek megígérték volna hogy engem kitiltanak (tehát nem tudom te honnét veszed ezt, mert hivatalosan senki nem állította hogy Agnusék ilyet mondtak volna), az meg hogy másod-harmadkézből milyen pletykák szállnak nem igazán tekinthető hivatkozási alapnak.

De szerintem ennél lehet kicsit produktívabban megközelíteni a problémát. Én a magam részéről tettem egy ígéretet, hogy távol tartom magam azon kezdeményezésektől amelyeket "Homárfree" jelleggel hirdetnek. Távol tartom magam azoktól a játékoktól ahol nem látnak szívesen. Becsülöm benned Hektor hogy vállalod a véleményed, és mint láthatod azóta sem jártam a fórumotok tájékán sem amióta felkértél. Ezt máshol is betartom, és sem füred táján sem az ottani globális ihajjokban nem vállalok részt. De a nyilt rendezvényekről való távolmaradásomról nem hiszem hogy másoknak kéne döntenie...

BePe: Elnézést, valóban új hszt írtam az előző alapján, mert azt hittem hogy a stílussal van a gond (irányomban csak ez ellen volt kifogás). Tartalmilag a 80% megmaradt, de ha ezzel is gond van természetesen vállalom az eltiltást is. Csak annyit kérek, hogy akkor tisztázzuk, hogy pontosan melyik része kifogásolható, mert az engem ért vádakra szeretnék reagálni, illetve választ kapni "pusztabakialtott altalanossagok nelkul, ellenorizheto konkretumokkal" arra hogy pontosan mikor és kit károsítottam meg a lopásommal.

BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4681 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 07:46

Homar
- koszonom, de nem teged kerdeztelek
- olvastam a torolt hozzaszolasokat is
- torolt hozzaszolast ujrapostolni eltiltast jelent. /es persze utana megint lehet a diszkriminaciorol panaszkodni./

Hektor

Hektor

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 69 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 07:03

Homár: a barát dolgot te magad mondtad telefonban, hogy úgy érezted egy pár évvel ezelőtti délelőtt 10 órai telefonos beszélgetésünk, ahol lekiabáltam a fejed téged nem csak liveos ismerősként érintett, hanem barátként, ezt te magad mondtad az ominózus beszélgetés után 2 nappal egy újabb telefonos beszélgetés alkalmával. A saját szavaid miatt mondtam ezt, ha neked az elszólás volt, meg nem is úgy gondoltad, akkor nekem aztán mindegy, nem oszt, nem szoroz a múlton, de a megszólítást akár így is veheted.
Sokkal jobban kiálltunk és bíztattunk amikor erre volt a legnagyobb szükséged, mint érdekemberek, aszem. Azért ugye belátod, hogy nem omlott össze a világom, mert a múltban sem voltunk barátok?

Továbbra is azt mondom erre a ki mit változtatott hogyan dologra, hogy az én szemszögömből egy csapat ember mondd egy dolgot, meg mondott hetekkel ezelőtt is, hogy hogy lesz, mint lesz, meg most van még egy csapatnyi ember aki meg mást mondd. Mindkettő hazudtolja a másikat. Én meg eldöntöttem kiknek hiszek, ugyanígy más is eldöntheti. Ettől még senki nem fogja tudni jobban igazolni a maga igazát. Ezt két ember tudja szerintem igazán őszintén, akik között lezajlott ezzel kapcsolatban a telefonbeszélgetés.

Ezt csak azért nem U2U-n, hogy ennyivel is világosabb legyen.
Hektor

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 05:52

Hali!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Lumina Cornu Klubbnak a szervezést. Végre egyszer saját szememmel tapasztalhattam meg mi az a Lumina Minőség, és azt kell mondjam nem csalódtam. Tovább nem dicsérem akik ott voltak tudják miről beszélek akik meg nem azok ugyis azt mondják csak benyalni akarok :D

Úgy gondolom, Agnus utolsó invitálása maximálisan beteljesedett... :felvon:
"Holnap várunk mindenkit, aki ünnepelni, előadást hallgatni, homárt verni, vagy homárt szeretni, beszélgetni, problémát megoldani, sérelmet tisztázni szeretne!"
Ünnepeltünk, előadásokat hallgattunk, beszélgettünk sokat, megoldottunk problémákat és tisztáztunk sérelmeket (persze csak azokkal akik ezt szemtől szembe is fel merik vállalni és eljöttek).
Volt Homárverés is rengeteg (lelőttek, ledöftek, levágtak, ledobótőröztek, fojtogattak és még le is birkóztak néha...) de volt azért aki kicsit szeretett is :D

Kildar szavaihoz annyit tennék hozzá, hogy a programokról készülő összesítés és minden konkluzió az elkövetkezendő néhány hétbenelkészül és publikálásra kerül, természetesen közös munka eredményeként.

Mivel az előző hszem teljesen eltűnt (ellentétben másokéval, ahol csupán a kellemetlenebb részleteket moderálták), ezért átfogalmaztam hozzászólásom néhányak számára kínosabb válaszait. Remélem a problémás szakaszok így emészthetőbbek, és ezzel megkapom a "másik oldal" véleménynyilvánításának lehetőségét. Következzék tehát a polkorrekt edition, a Daverns által kifogásolt szakaszok átírásával :D

Tehát Daverns:- Szerintem a kiadvány (ami nem az enyém, mert támogatott már) és a webes háttér sokkal többet segít magának a szerepjátéknak, mint a cinkeléseid, és lehúzások... természetesen nem muszály belekerülnöd, ez egy lehetőség, amit szívesen kínálok fel bárkinek...nem tudom mit értelmeztél félre, de ha gondolod, törlöm a Caelumot... :S
* Nem mondtam hogy segítek a szerepjátéknak, nem is kívánok ebben a szerepkörben tetszelegni. Megjegyzem a cinkeléseim sem ártanak a "szerepjátéknak" :buli: De valóban nem kívánom ezt a paradox helyzetet fenntartani, amiben a velem való együttműködés látszatának árnya vetülhetne rád.... :party: Főleg miután látványtervet igértél ("Az anyagokat megtervezem, és látványtervet küldök vissza az érkezett e-mailra."), aminek se híre se pora, mégis 3 nap múlvára már a kész kiadványt szétküldéséről tájékoztatsz.

Nyiltan nem szeretnék veled közös közegben lenni, mert a jó ötleteknek még a végén lába kel és kijön sajátként kicsit megbuherálva....mert nagyon sokan tudják, azok, akiket így károsítottál meg - ezt nem kívánom ragozni....
* Ezt lécci fejtsd ki, mert baromira kiváncsi lennék, kit károsítottam meg egész konkértan és mivel? Ha a nyilvánosság előtt rágalmazni tudsz akkor gondolom válaszolni is.

- utolsó utáni pillanat: - nem gondoltam, hogy a fórumos cinkelés után tényleg ilyen vastag a bőr.... és ma reggelig teljesen biztos voltam, hogy megyünk, de valaki felhívta a figyelmem Agnus post-jára...
* Mivel kb másfél hónapja leírtam itt nyilvánosan, hogy jövök a CJ képviseletében, nem tudom mégis mit képzeltél. Én álltam a szavam.

- Olyan emberekkel veszem magam körül, akik tényleg hisznek valamiben, tényleg akarnak "építő" munkát végezni és valóban látják a problémákat nem csak vegetálnak a "jó ez így" életérzéssel....teszek le az asztalra elég sokmindent, és küzdök a jobb megítélésért.... Homár - veled nem......hányféleképp írjam még le, mire felfogod??? - bármikor szívesen beszélek, de a mostani LSZT-re azért mentünk volna, hogy érdemi munkát kezdeményezzünk nélküled....
* Egy LSZT-n nem te veszed magad körül emberekkel, hanem ott Live Szervezők Találkoznak. Az hogy a civil életben kivel haverkodsz a kutyát nem érdekli. Viszont hagyjuk már ezt a szívesen beszélgetsz velem maszlagot, most és mindörökké, mert átlátszó baromság. Nem ismersz, nem ismerlek nincs közös témánk a szerepjátékon kívül, ebben viszont nem akarunk együtt dolgozni. Mi a csudáról beszélgetnél te velem? És ez megfordítva is igaz, bárhová elmehetsz érdemi munkát kezdeményezni nélkülem, de az LSZT-n mégis mit csinálnál amit én a helyi szervezők határozott moderálása ellenére akadályozni tudnék egymagam? Felejtsük el ezt a rizsát végre és kész.

Összegezve: Csinálj amit akarsz, és ne féljél attól hogy lenyúlom a zseniális ötleteidet, engem nem motiválnak a te céljaid. A saját dolgaimat intézem és ezekben nincsen semmilyen globális összefogás ami riválisa lehetne a ti homárfree unityteknek :party:

Hektor
Hogy ne legyek olyan megmondó ember, főleg aki beleszól csak úgy a semmiről, és megmondja a tutit, próbálnék olyan dolgokra rávilágítani, amikről egyik vagy másik ember nem tud, vagy nem tért ki rá senki.
* Szervezted ezt az LSZT-t? Nem. Ott voltál rajta? Nem. Kérdezett valaki? Nem. Beszéltél a szervezőkkel mielőtt ezt iderittyentetted? Nem. Folytassam? Szerintem nem kell... :buli:

Homár:
Az a baj veled, meg azzal, hogy hibáztatsz másokat (Dave-ék, Thomas), olyan dologgal, hogy cserbenhagyták a szervezőket, hogy a háttérben más is van. Hogy miért most történt a visszalépés? Mert a szervezők is most léptek vissza az elhatározásukkal. Én úgy tudom előre meg lett beszélve, hogy te nem vagy szívesen látott vendég, és ebbe az Agnus is belement.

* Erről beszéltem. Az hogy te másod-harmadkézből mit tudsz nem releváns. Ráadásul nem is igaz :)

Csak sokan nem tudják azt, hogy nem csak a Dave, vagy a Thomas változtatott döntést, hanem a szervezők is.
* De most már felvetésednek hála megtudhattuk, hogy a szervezők nem változtattak döntést.

Homár te sokak előtt leszerepeltél, és sokan nem akarnak még csak egy légtérben sem lenni veled.
* Akkor mondják ezt és ne menjen a rizsa hogy a "személyem ellen nincs kifogás" csak nem akarnak velem közösen dolgozni. Te vagy az egyetlen akinek volt mersze azt kijelenteni hogy ellenem van kifogásod. Mindenki más csak terel.

Én a saját bőrömön tapasztaltam azt, hogy milyen veled együtt dolgozni. 3 jóbarátot vágtál át egymás után, és tetted ellenfeleiddé.
* Még. Egyszer. Utoljára. Leírom.
Soha nem voltál a barátom. Sőt nézzük konkrétan: nem barátom valaki attól mert látom életemben néhány liveon, nem barátom mert beszélek vele cseten sőt még attól sem barátom ha közösen szervezek vele bármit is. A barátság nem így működik nálam. Remélem érthető voltam.

Csodálkozol hát hogy nem akarnak veled dolgozni az emberek, de még csak közös hobbinkat sem veled akarjuk játszani?
* Nem csodálkozom. És nem is akarom hogy velem dolgozzanak, miképp azt leírtam. Én sem akarok velük dolgozni. De magasról teszek arra a reszketésre ami a személyes jelenlétemtől elfog némelyeket. A saját rendezvényeikről kitilthatnak, de többre nincs joguk.

Maximálisan elhiszem, hogy másoknak is elege van ebből, és nem akarnak veled semmit, még egy levegőt sem szívni. És e miatt a végletekig elmennek. Nehogy már ők legyenek ezért a bűnbakok.
* Nem, ezért nem bűnbakok, bár ismételni tudom magam: soha nem volt merszük ezt kimonadni, mindig takaróztak más marhaságokkal, amikre ha megoldást kínáltam akkor hirtelen találtak mást.
De az nagyon nem fair ha azután mondasz le 8 embert miután már megrendelték-megvették a rendezvényszervezők a kaját+cuccot miegymást. Kizárólag ennyi a gáz. És miután másfél hónapja ismert hogy ott leszek, ez így nagyon unkorrekt volt az uccsó pillanatban.

Összegezve: Hektor "exbarátom" veled van a legkevesebb bajom, mert te legalább nyíltan vállalod hogy személyemmel van bajod. De ettől függetlenül, nem hiszem hogy minden alkalmat meg kéne ragadnod, hogy engem támadj, főleg akkor amikor adott eseményhez nincs sem közöd sem rálátásod.

Zárszó: Sajnálom hogy azok akik itt a fórumon vádolnak vagy tényszerűen (ámde bizonyítékok nélkül) állítanak dolgokat, nem vállalják a szemtől szembeni beszélgetést, és nem kívánnak élni egy semleges oldal által felajánlott közvetítői segítséggel sem. Úgy gondolom, a továbbiakra nézve nincs sok értelme globális összefogást hirdetni, ha még problémarendezési lehetőség elől is kitérnek egyesek. Azt is szomorúan tapasztalom, hogy míg néhányan simán letolvajozhatnak, hazugnak és árulónak nevezhetnek (itt nyilvánosan), mégis amikor konkrétumokat kérek ezekről, még a kérdésem is törlik.

Azonban az észköz és minden efféle kezdeményés számára megnyugtatásul szeretném kijelenteni, hogy sem most sem a későbbiekben nem kívánok ártani semmilyen közösségnek, "összefogásnak" anyámtyúkjának. De ettől még nem válok nemlétezővé, s a kérdéseim is meg fognak jelenni a közösség adott szintjein (még akkor is ha innét moderálják őket).

BePe: Sajnos a törölt részen található azon állítása Davernsnek, hogy az általa készített kiadványban annak ellenére szerepelteti a Caelumi Játékot, hogy annak szervezőjeként ezt határozottan elleneztem. Ez szerintem sérti azt, hogy "hobbijaban/szabadidotolteseben mindenki szabadon megvalogathatja, kivel akar egyuttmukodni."
Továbbá NEM a saját maguk szervezett rendezvényről akartak kitiltatni, ahol természetesen NEM voltak házigazdák, ha már a diszkriminációról beszélünk. Megjegyzeném ez odáig ment, hogy még levelet is írtak a tényleges házigazdák háta mögött ahol a közölték hogy nem jöhetek. Ez azonban privát levelezés részeként történt ezért sajnos itt nem látható (a u2u megvan).
Sajnos az eredeti hsz nélkül Nosferatu hozzászólása kicsit nehezen értelmezhető, hiszen olyan részekre is utal amelyek már nem láthatóak itt... (pl ahol kijelentette Dave hogy szerinte több mindenhez van még joga mint amelyekről szó volt)

ui: annyit kérnék, ha a hszem ismét törlésre kerülne, az indokot valaki közölje velem. A sérelmezett szavakat javítottam és szívesen javítok más problémás részleteket is ha szükséges.
Köszönöm.

Módosította Homar: 2009.05.18, 05:58


BePe

BePe

  Admin

 • Admin
 • 4681 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 05:40

nosferato
nagyon hangzatos es mostansag kifejezetten trendi kifejezeseket hasznalsz.

de sajat hazaban, kertjeben, bulijan senki nem kotelezo elturni/megturni/elviselni semmit, amit nem akar.
ne keverd ossze a diszkriminaciot a hazigazdai jogokkal, sem pedig azzal, hogy hobbijaban/szabadidotolteseben mindenki szabadon megvalogathatja, kivel akar egyuttmukodni.
tudtommal EZ ugyanis nem munkahely.

kerlek-kerlek sorold el nekem azt (akar u2u-ban is), amit itt nem akartal irni, mert `viszont igazán csúnya dolgok sülnének ki belőle`.
de pls pusztabakialtott altalanossagok nelkul, ellenorizheto konkretumokkal.

koszonom.

nosferato

nosferato

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 6 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2009.05.18, 01:03

Nah tehát! Üdvözletem!

Előre is közlöm abban az áldásos helyzetben vagyok, hogy szinte senki sem ismer, aki ismer is az ott volt az LSZT-n, és igen én is ott voltam és szeretnék egy kis következtetést levonni.

Nekem mindig is azt tanították:
A barátaidat megválaszthatod, a családod és a munkatársaidat nem.
Ha a munkádban van olyan személy akit nem kedvelsz, akkor is dolgoznod kell majd vele hogyha belegebedsz is.
Bárhol is mondanak mást, a törvény nem azért van hogy megszegd.

Emiatt én botor módon azt gondoltam, hogy akik liveokat szerveznek, azok már mondhatni eljutottak egy olyan szintre, hogy felfogják miért is van szükség az olyan programokra mint az LSZT, és logikusan gondolkodó, felnőtt, intelligens személyek.
Nekem az LSZT-n kiderült, hogy ez sajnos nem így van,
pár pontba szedném szerintem miért is:

(innentől minden csak építő jellegű, magánvéleményen alapszik.)


1: A szervezők személyes problémáikat előbbre tartják a tényleges érdemi együttműködésnél, ahol is mind két pólusnak meg kell szólalni, ha nem akarunk "diktatúrát" az élő szerepjátékban. ( megoldási lehetőség: Aki képes felnőtt módon, és logikusan gondolkodni az hamar rájön; akár fogcsikorgatva is de el kell viselni a másik szervezőt, még ha gyűlöljük is!)

2: Először az összes szervező a saját szemében keresse a gerendát, mielőtt a máséban a szálkát. Az hogyha hibátlannak tartja magát valaki, az már régen rossz mind, neki mint személy, mind az általa szervezett livenak. (szerintem nem kell magyaráznom miért. Akinek meg kell, az szerezzen láncfűrészt a gerendához...)

3: Attól hogy valaki azt mondja, vagy megszavazta pár szervező, attól még rengeteg dolog nem úgy működik ahogy szeretné sok ember, végtére is senki se egyszemélyes alkotmánybíróság, hogy alapvető személyi jogokat korlátozzon. Ilyenek például a szabad gondolatközléshez, illetve véleménynyilvánításhoz való jog, a gyülekezési jog, a személyi szabadsághoz való jog... de sorolhatom tovább ha szeretné valaki, viszont igazán csúnya dolgok sülnének ki belőle, amiért meg én lennék az új "közellenség". De nem szabad figyelmen kívül hagyni egy két lépést amit az utóbbi időben történt, és ha valaki szemét akkor ritka csúnya dolgok sültek volna ki belőle. (pl.: keressetek rá a diszkrimináció szóra, és a törvény adta lehetőségeket is vegyétek számba legközelebb mielőtt minden félét szavazgattok, szervezgettek stb.)

(eddig tartott az építő jellegű vélemény)


Mindezek mellett én azt tartom a legrosszabbnak, hogy én, aki anyagi gondok tömkelegével küszködök, képes voltam megoldani az oda utamat, ottlétemet, és szerettem volna sokkal több live szervező véleményét, tanácsát kikérni, de azok akiktől tanácsot tudtam volna kérni, nem tudtak eljönni, pedig sokan régebb óta tudnak róla mint én. Nekik nem sikerült elintézni két hónap alatt, hogy ne kelljen mennie dolgozni, vagy kapjon szabadnapot, illetve halálosan fontos dolgok jöttek közbe "hirtelen". (akinek családi dolga akadt vagy vizsgáztak azokat teljesen megértem ... elsőnek élni is kéne utána élőzni. :felvon: .)
Mindenesetre én nagyot csalódtam, de nem lumináékban, mivel kitettek magukért, még ennyi emberért is, de azokban akik már 4-5 ... 10-> éve szerveznek liveokat és, én azoknak a részvételét hiányoltam. Bár ha ezek egyet jelentenek azokkal, akik a személyes ellentétek miatt nem jöttek, akkor lehet jobb is ez így. Végtére is aki nem akar tenni semmit, azzal úgyse lehet együtt dolgozni, hogy segíthessen olyan embereken, mint például én aki új liveot akar indítani.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]