Ugrás tartalomhoz


Fotó

Az LSZT megrendezése


 • Zárt téma Téma lezárva
60 hozzászólás érkezett eddig

Szavazás: Milyen gyakran és hosszan szervezzünk LSZT-ket a jövőben? (31 felhasználó szavazott)

Milyen gyakran és hosszan szervezzünk LSZT-ket a jövőben?

Nem láthatod az eredményt amíg nem szavaztál.
Szavaz

lestath

lestath

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 230 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.04, 13:02

Itt nyugodtan hívhatod wikinek, de kellett egy név, amin a wikia oldalán megtalálod. Egy egyedi azonosító, ha így tetszik. Egyébként a wiki(pedia) jogainak tulajdonosa nagyon agresszívan ugrik mindenféle nyúlásra, így nem szerepelhet a névben a wiki, sem az eredeti logó. Ezt 1 azzaz egy nap után megtalálták, és már kaptuk a figyelmeztetéseket. Úgyhogy nem véletlen az, hogy most ilyen a név és a logo. Szerintem mindenki nyitott arra, hogy szebb meg jobb dolgokat találjunk ki, de vannak bizonyos külső korlátok.

Deman2

Deman2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.04, 11:05

Minek találjunk ki bármi más elnevezést?
Hogy utána abba köthess bele?
Köszi, nem.
Találj ki valami szépet-jót te!
Dobd fel a megfelelő fórumba a variációidat, szavaztasd meg.
Majd utána beszélgetünk a többiről.


A wiki túl bonyolult lenne mi? Mindegy, én így fogom hívni a magam részéről és meglepődök majd mindig ha ITT nem értik a népek melyikről beszélek.
Ez az egész élő szerepjátékosok közössége online közösségnek elmegy, találkozókat is lehet szervezni semmi gond, csak jobb lenne ha nem próbálnátok ott eldönteni semmit a közösség nevében... ***ér nem tudtam ezt így leírni az elején és ennyiben hagyni. Keltán majd beszélhetünk erről, azokkal akik jönnek... Fejbe is lehet engem csapkodni karddal, állok elébe.

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.04, 08:05

Hm... szerintem tökmindegy. A beszélgetés fonalát ha valaki követte(?), akkor már túl van ezen.
Ha van rá igény, persze be lehet emelni az megfelelő topikba, hogy értelmes beszélgetés legyen, ez meg itt jó lesz egy szép emléknek.

lestath

lestath

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 230 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.04, 07:37

Kildar!

Úgy emlékszem, hogy a "besorolást" amikor csináltátok, készült hozzá valami magyarázó szöveg. Azt próbáljátok meg előkeríteni.
Annyival is egyértelműbb lenne a dolog.

lestath

lestath

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 230 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.04, 07:34

Minek találjunk ki bármi más elnevezést?
Hogy utána abba köthess bele?
Köszi, nem.
Találj ki valami szépet-jót te!
Dobd fel a megfelelő fórumba a variációidat, szavaztasd meg.
Majd utána beszélgetünk a többiről.

Deman2

Deman2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.04, 02:12

Hm... Igazából rájöttem irtó nagy *nemiszerv*ságot beszéltem valóban. Tényleg némi ellentmondás van a hozzászólásaim között, az egyik felem imád beskatulyázni dolgokat a másik berzenkedik minden beskatulyázás ellen.
Szal baromság az értékelés úgy ahogy van, mert tényleg képtelenség durván közelítő szempontokon túl bármit összeszedni, ami nem lenne baj, ha az emberek tudnák kezelni az ilyen infókat... Ugye a statisztika a legnagyobb hazugság, ez meg valami olyasmi, max érdekességnek lett volna jó. (meg ránézésre eldönteni mely larpoknak nem érdemes utána nézni sem - és ezis baromság)
Szal visszatérek az eredeti álláspontomhoz: semmi egységes biz*közösül*! Árnyalatok vannak, meg fejlődő de minimum változó játékok meg emberek.
A többit tartom mert azokról nem győztetek meg.
ÉszKöz-nek valami rendes nevet találjatok már ki, mer egyre kevésbbé tetszik. Ez pl jó LSZT téma lenne, még a wikilarpia is jobb ennél pedig az viccnek is rossz. Bár jobban meggondolva a magam részéről jobb szeretném, ha az LSZT és a Wiki minél kevesebb szállal fonódna össze. Egy rpg.hu-s pályázat és utána szavazás épp megfelelő az ilyesmire. És ha becsúszik egy kis flame annyi baj legyen.

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 22:35

Ok, akkor majd kérek egy üzenetet elküldeni a római táborba, hogy hol és mikor :aboci:

Deman2

Deman2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 18:16

Deman2:
És itt süthetem el ugyanazt a poént, ha van jó ötleted, hogy mit csinálnál egy ilyen találkozón, itt az idő, hogy megoszd.

Amúgy az utolsó szó az enyém :aboci: Hol intézhetjük ezt el karddal?


Azt hiszem megis válaszoltad a saját kérdésedet elötte. :D De úgy néz ki keltára is megyünk, remélem ezek után amikor bemutatkozom: "Deman" akkor majd kiül a felismerés fénye az arcokra.

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 17:23

Ishar - Oké értem. Lássuk:

"-Hogy áll az ÉSZKÖZ?
Sehogy, mert senkit se érdekel."
Ez a te véleményed. Másokat érdekel. Főként játékosokat. Mert sokan még azt sem merik megkérdezni, hogyan csináljanak kardot. Ja van ilyen. Nézegetik, csak hát nincs raja semmi. Mert nincs. Az még nem jelenti azt hogy nem kéne.

"A Magyar Szerepjátékos Közösség ismertető és imázs növelő kampánya az interneten és az iskolákban
Ezzel kapcsolatban először mindig elnevetem magam, aztán elgondolkodom hogy ez miért lenne jó. Tehát szerintem nem véletlenül kirohog.gif az alap reakció erre a hobbira, valóban nem egészen normális, és nem értem miért kéne erőlködni ennek megváltoztatásán. Iskolákban magyarázni a fakardozást meg kifejezetten égőnek érzem, tényleg egyedül vagyok ezzel?"
Égőnek találod a fakardozásról beszélni. Sajnos. Dániában a 18 év alatti fiatalok első öt kedvenc szabadidős tevékenységében szerepel. Ez a különbség. Meg, hogy amikor játszanak, akkor összejön 500 ember, azt kormányzati támogatásból játszanak várjátékot igazi várban. Például. Te lehet hogy nem kérsz abból, hogy elfogadott legyen az ilyen időtöltés, nekünk esetleg ez még lehet cél.

"-Közös nagy kerekasztal beszélgetés
Mindenki a saját dolgait a saját módján intézi, ha valamit meg akar kérdezni, úgyis konkrét emberektől kérdezi, olyanoktól akikben megbízik, nem olyanoktól akiket épp ott talál."
Szerintem meg nem. Ki az igazmondó kettőnk közül? Én igenis tudtam ötleteket átvenni más játékokból, és a mienkből és sikerült más csapatoknak meghonosítani dolgokat.

Például. De. Igen.
Amúgy érdekesen emeli ki az ember ugye a szövegrészeket. Na nem baj.
Vannak jó ötleteid az LSZT-re? Témák amiket szívesen látnál? Itt az ideje, hogy előadd. Ha meg csak annyi volt a mondandó, hogy ez az egész béna, akkor már befejezted. Max nem jössz el. Megspóroltunk magunknak egy délutános flémet.
A baj az viszont, hogy a kivont kard a "meg akarjátok mondani nekem, hogyan játszak és mi a jó" elvért indult csatában, és helyette valami egész máshol tartunk, valahol ott, hogy ez nem működik, béna, nincs értelme. Csak ez az én olvasatomban nem fáj senkinek. És lehet, hogy nem sokat tett le az asztalra ez az egész, de próbálkozik, és még az is lehet hogy lesz valami. Valami klassz, mint ahogy más országokban sikerült.

Deman2:
Igen, mindent el lehet intézni a weben, csak éppen ezer évig tartó flame lesz abból, hogy valaki kigondol valamit, ami a másiknak nem tetszik és jönnek a durva megszólalások.. Élő szóban, mikor fel tudod mérni a beszélgetés iramát/hangulatát, két három barátságos szóval el lehet intézni azt ami interneten hetekig tart. Nincsenek félreértések, személyeskedések, stb. Ezenkívül érdekes embereket ismerhetsz, lesz egy csomó közös témátok, jól érzed magad. Ezt hívják közösségnek. És amikor legközelebb a neten írsz valamit és válaszolok rá, akkor tudni fogod ki az aki és ennek fényében olvasod el a dolgokat. És esetleg nem sértődsz meg valami félmondaton, mert tudod, hogy nem is volt sértés.
Egyébként meg a távoli LSZT-től már sokat fejlődött a találkozó. Az első rendezvény célja nem volt több, mint megismerni egymás arcát, meg egyeztetni az időpontokat. Most meg előadások, sőt lehet, hogy közös üvegszál-latex műhelymunka is lesz. A program még alakul, csak még vannak bizonytalan tényezők...
És itt süthetem el ugyanazt a poént, ha van jó ötleted, hogy mit csinálnál egy ilyen találkozón, itt az idő, hogy megoszd.

Amúgy az utolsó szó az enyém :aboci: Hol intézhetjük ezt el karddal?

Deman2

Deman2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 17:04

És ez miért nem került elő?

Szerintem hagyjuk rá...Deman2 nemes egyszerűséggel kötekszik..jah és hajt arra a bizonyos utolsó szóra. :aboci:


A flamewar alapelve... Naná, hogy enyém az utolsó szó...

A viccet félretéve, azért írok újr ameg újra, mert érzem nem igazán megy át a mondanivalóm lényege, ennek egyik oka lehet hogy sarkosan fogalmazok, a másikat nem részletezném a béke kedvéér. De a "gyagya vagy" smiley-kat mások gátlástalanul használják lehet nem kéne ennyire visszafognom magam...

Továbbrais kíváncsi vagyok mi az, amiről az LSZT-n lehet szavazni, és a neten nem? Illetve miért jó, ha 100 ember szólhat hozzá a dolgokhoz és nem 1000?
Ugye az egész úgy kezdődött hogy minek nekünk LSZT? Csak énis elbasztam mert elkanyarodtam néha, de csöppet rángott az arcom, amikor az egyetlen érdemét az LSZT-nek az ÉszKöz-t isteni csodaként állítottátok be. Ha én indítanék egy wiki-t arra azér odafigyelnék, hogy ne legyen tele baromságokkal, főleg ha azt szeretném, hogy egy so-so "hivatalos" oldala legyen a magyar larp közösségnek. Ez annak a felelőssége valahol aki csinálta. (mondom jól tette hogy csinálta, a wiki jó dolog szeressük)

Beleírnám ÉszKöz-be hogy a Káosz Élő Szerepjáték volt az első larp amit az ősmagyarok hoztak be magukkal, és minden larp a világon ebből származik erre bizonyítékok vannak Attila sírjában is, meddig maradna fenn? Ha viszont a haverod ír valami butaságot az nem olyan nagy gond.
Nah ez elég *mag* beszólás volt tölem de le*üritkezem*...

Módosította Deman2: 2007.04.03, 17:09


__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.04.03, 16:53

Kérlek, meg tudnád egészen pontosan fogalmazni, hogy miből nem kértek?

-Videókat a Netre! Közös forgatás a magyar csoportokról
Ez nálunk évek óta működik, erről nem beszélni kell, hanem kivinni egy fényképezőgépet vagy egy kamerát és megnyomni rajta a nagy fényes gombot, aztán otthon összevágni az eredményt.
-Kisebb beszámolók az érintett szervezőktől, vezetőktől az elért eredményekről és a tapasztalatokról
A sokat emlegetett önfényező rész, amiben mindenki elmondja hogy ő mekkora király.
-Hogy áll az ÉSZKÖZ?
Sehogy, mert senkit se érdekel.
-Vélemények a LARP.hu-ról
Lásd előző kérdés, amíg üres, nem számít túl sokat, és senkit se érdekel annyira hogy bármivel feltöltse.
-Fontos országos hírek
Szerintem ilyenek nem nagyon vannak live-os körökben. Tud bárki példát mondani olyan banalitásokon kívül hogy "idén is lesz LSZT"?
-Közös nagy kerekasztal beszélgetés
Mindenki a saját dolgait a saját módján intézi, ha valamit meg akar kérdezni, úgyis konkrét emberektől kérdezi, olyanoktól akikben megbízik, nem olyanoktól akiket épp ott talál.
-A Magyar Szerepjátékos Közösség ismertető és imázs növelő kampánya az interneten és az iskolákban
Ezzel kapcsolatban először mindig elnevetem magam, aztán elgondolkodom hogy ez miért lenne jó. Tehát szerintem nem véletlenül :aboci: az alap reakció erre a hobbira, valóban nem egészen normális, és nem értem miért kéne erőlködni ennek megváltoztatásán. Iskolákban magyarázni a fakardozást meg kifejezetten égőnek érzem, tényleg egyedül vagyok ezzel?
-A LIVE külső hangulatának megteremtése
Szintén olyasmi mint a történetalkotás kerekasztal, mindenki a saját elvei alapján szeretné ezt megoldani, ezért akar ő maga szervezni, és nem másokkal megszerveztetni a játékát.
-A magyar LIVE történet a kezdetektől
-Feketelista
Ezekről már volt szó.

Mindössze erre nem vagyunk kiváncsiak. LSZT programfüzet szinte teljes tartalma, és tulajdonképpen az egésznek semmi értelme nincs.

Vivax

Vivax

  Gloria Határvidék

 • Fórumita
 • 368 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 16:51

És ez miért nem került elő?

Szerintem hagyjuk rá...Deman2 nemes egyszerűséggel kötekszik..jah és hajt arra a bizonyos utolsó szóra. :aboci:

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 16:49

Már hónapok óta pihen, hogy majd az LSZT-én legyen még egy téma amit megbeszélhetünk...

Deman2

Deman2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 16:46

És ez miért nem került elő?

Amúgy kijavítom magam...
A játék szervezői értékelhessék a játékukat, a játékosok meg értékelhessék mennyire fedi a valóságot, és akkor mindenki boldog lesz talán.

Meg még az kell hány találatos... Meg ilyenek de jó alapnak tűnik. Talán a wiki-re felis lehetne tolni, ha ottvan aza csoda, oszt elvitázhatunk róla... LSZT-nek ehhez nemsok köze van.

Dii: És azért írtam, hogy olyan szaga van, mert nem tudok konkrét példát hozni túl fárasztó lenne... És azért írtam le mert más is érzi nem csak én.

Módosította Deman2: 2007.04.03, 16:51


M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 16:36

Mondjuk ehhez még kéne egy oldal magyarázószöveg hogy egyértelmű legyen, de vázlatnak elmegy.

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 16:34

Pár hónappal ezelőtt egészen hasonló dolgokon agyaltunk, ezt is az LSZT-én kívántuk megbeszélni.
Íme az akkor vázlat (nem én írtam, Sir Thomas + M_Sanyi):

Három kategóriát különböztettem meg. Itt a skálázásnál az a lényeg, hogy a megkövetelt/elvárt dolgokat nézzük, nem pedig az átlag játékosokat... Remélem ez így érthető, kicsit jobban meg kell még fogalmazni.

Fegyver
A Imitált fegyver, csak dísz
B üvegszálas, boffer
C burkolt fa
D fa
E fém (igazi)

Páncél
A Teljes fémvértezet
B Teljes bőrvért, vagy más gyengébb vértezet
C Részleges vértek
D Vértezet nélkül

Találati felület
A nincs kontaktus
B korlátozott (csak törzs)
C korlátozott (törzs, végtagok része)
D korlátozott (törzs, végtagok)
E teljes felület

Szubjektív veszélyesség skálázás
- veszélytelen
+ korlátozottan veszélyes
++ veszélyes lehet
+++ brutál

Harc módja:
A - No physical contact
B - Half-contact - (csak fegyveres érintés)
C - Half-contact (csak fegyverrel támadható közvetlenül a test, korlátozott nem-fegyveres harcmodor /pl pajzsnak ugrás/, közvetlen test-test kontaktus még mindig nincs)
D - Half-contact + (csak fegyveres sebzés, korlátozott nemfegyveres és test-test elleni harcmodor /pl szabályszinten birkózás, pajzsfeldöntés, ilyesmi/)
E - Full-contact (üsd amíg mozog)


Ez valami vázlat... mindegy.

Jaj látom, hogy nekem is vissza írtál. Kitaláltad hogy az Ostromjáték nem középkori vívás. Hát igen, lehet hogy nem az. Írd be a vitalapra, hogy javítsák. Ez a módja. Pont. Amúgy nem én írtam, hanem akik az Ostromot csinálják. Mindegy. Ha te írsz a saját játékodról, lehet hogy neked is sikerül hasonló bakit véteni.

Légyszíves támaszd alá, hogy ebben mi a "Aki nincs velünk, az nem larpos..." továbbá hol "van egy uniformizáló szaga ennek az egésznek".
Eltekintve a te ötletedtől (egységes jelölés a játék típusokra), na meg hogy egy helyen legyenek az infók a játékokról, hol van az uniformizálás. Légyszíves mutasd meg, hogy hol van bármi olyasmi leírva, amiből az következik, hogy mi bárkinek a játékát korlátozni akarjuk. Konkrétan, mellébeszélés nélkül.

Vivax

Vivax

  Gloria Határvidék

 • Fórumita
 • 368 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 16:30

SZERKESZTVE mert előre itam a medve bőrére... :D

Már kezdem örülni, hogy vége...de akkor jött a következő komment... :aboci: :aboci:

Módosította Vivax: 2007.04.03, 16:33


Deman2

Deman2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 16:23

Istenek az égben! Mennyi időt keresgéltél a lapon hogy bele tudj kötni valamibe? Nézzétek már meg mire hivatkozik. Oda van biggyesztve 1 mondat az üres lapon, amire a cikkek kerülhetnének és az is csak azért került oda, hogy lehessen látni, hogy oda lehet irogálni.


Találtam mást is... Ez csak gyors példa volt amire emlékeztem, itt egy másik:
"Az Ostromjáték inkább sport, taktika, amelynek legfontosabb eleme maga a középkori fegyverekkel vívott harci szituáció. A szabályzat több, mint 10 éve fejlődik, változik, bővül. Alapelvei minden hazai live játékban felfedezhetőek egyszerűségük és alkalmazhatóságuk miatt. "

Namost ez már megbocsássatok úgy baromság ahogy van. De legalább reklámozzátok az ostromot azis valami. Hamár mateknál tartunk, miaz a minden. Pontosan erről beszéltem amikor arról ugattam, hoyg van egy uniformizáló szaga ennek az egésznek. "Aki nincs velünk, az nem larpos..." Hisz MINDEN larp az ostromra épül valahol, ami persze nem igaz, de sebaj... És nem csak én érzem ám ezt. De remélem a többi is kinyitja a száját elöbb utóbb. Nem akarok offolni, de órákat tudna bárki zengeni mennyire nicns köze az ostromnak a középkori víváshoz, de ez már teljesn off. A lényeg, hogy le lettetek oltva, és nem tudjátok lenyelni, úgy csinlátok mintha mindeki más hülye lenne csak ti nem, grats! (Jó most én általánosítok durván, de kinem *üritkezi* le?)

Egész egyszerűen nem igaz. Ha egy két oldalas cikk lenne ott erről, hogy ez miért van és hogyan és miért hülye aki máshogy csinálja, hát akkor aztmondom lehet hőbörögni. De egy ilyen példa-tartalom oldalon, egy önmagában ácsorgó mondatba belekötni és leokosítani itt mindenkit, hogy márpedig senki ne mondja meg neki, hogy ő hogyan larpozik, hát ez igen. Teljesítmény. Ez alapján meg a tárgyilagos szerkesztésről beszélni ugye... nem folytatom.

Wiki szerkesztésről: a wikipedia.hu oldalon érdemes eltájékozódni, hogyan működik az ilyen. Ha valaki rongál, egy mozdulattal vissza lehet állítani az előző állapotot, ha nézeteltérés van, a vitalapon meg lehet beszélni. Ha nem tetszik az az egy mondat, hát írjad át. De még jobb lenne egy egész cikk, arról hogy hogyan készíted el a kardodat. Ugyanis annak kéne odakerülni, ha nem tűnt fel.


Ne aggódj rajta vagyok.
Tárgyilagos szerkesztést max olyan képes végezni aki maga nem szervez larpot ez sajnos tény. Énsem állítom hogy tudnék tárgyilagos lenni, sőt...

Módosította Deman2: 2007.04.03, 16:26


Deman2

Deman2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 16:16

Nem jellemző, hogy félne itt bárki is ilyenektől. Más a helyzet. Konkrétan többször szó esett már a témáról, és minden egyes alkalommal masszív vita alakult ki. A törésvonal ott húzódik, hogy szinte biztosra vehető a sértődősdi, ha valakinek a játéka a minőség szintjén osztályozásra kerül. Nem valószínű, hogy teljesen objektív mérést lehet végezni, hisz ahogy írtad, nagyon sokféle játék van. Ergo minden játék egyedi, így saját körülményei közt lehet és kell véleményezni. Erre nincs általános képlet és nem hiszem, hogy valaha lesz. Ha mégis összeállít valaki ilyet (ki tehetné meg, ki húzhat határokat?), akkor annak az osztályozási rendszernek biztosan lesznek áldozatai és nyertesei. Nekem ez így nem szimpi és eddig a többségnek sem volt az. Ha meg lehetne egyezni valami általános elvben, akkor annak a mentén lehetne dolgokat alkotni. Addig azonban, amíg minden kezdeményezés fáj egyeseknek (függetlenül attól, hogy érinti-e egyáltalán), addig ez teljességgel reménytelen. Itt, ezen a ponton kellene érezned az önellentmondást, amit az eddigi hszeidben alkottál.


Nem minőség alapján kéne osztályozni... Milyenség alapján. De ebben kivételesen van valami. Nem lehet tökéletes osztályozási rendszert alkotni, de lehet olyat, ami nem mond semmit arról, jó vagy rossz egy játék, csak arról milyen?

Például a harcrendszerről: milyen fegyvereket engednek be (igazi fém/burkolt fa/burkolatlan fa/..., könnyű/reális súlyú) maga a harc (no contact/single hit/multiple hit), találati felület mekkora? egyéb harci kontaktus megengedett-e? pl fellökni a másikat pajzzsal, van-e off harcban vagy nincs, mondani kell-e a sebzést vagy nem...

És ez még csak a harcrendszer volt érintőleg... mágiától kezdve millió dolgon át ezer féle szempontból kell kiragadni a lényegeseket (és hadne én mondjam meg mik a lényegesek bár megtudnám) és még szó sem esett arról, hogy jó-e vagy sem... Hozzátenném én arról is csinálnék szavazást mennyire élvezték a népek a játékokat, bár ezt lehet korrektebb játékalkamanként külön.

De fegyvereknél pl tegyük fel hivatalosan van egy követelmény amire mindenki *közösül* a szervező vígan kitölti hogy igen náluk megfelelően párnázott fegyverekkel megy a harc, oszt mások nem így találják... Szal kéne valmi feedback, hiába lehet a példáim nagyját kitölteni a szabálykönyv alapján.

Kéne valami ami alapján gyorsan összehasonlíthatóak a játékok a szabályrendszer végigbogarászása nélkül... Egyrészt látni lehetne hol vannak még üres helyek ahol "be lehet törni", másrészt akinek az egyik tetszik, az lehet elmenne egy hasonlóra amiről még nem nagyon hallott.

Dii

Dii

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 278 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.04.03, 16:12

Én csak annyit kérdeznék megcsendben, hogy ki az a mi?

Olvass vissza a témában, és számold meg hány szervezőcsapat jelezte hogy erre igénye van. Szerintem vagytok ti, van a Lumina cornu meg SirTomék, azt' kb ennyi. Ennél azért jóval több ember szervez, és jó néhányan szóltak már előttem és utánam is, hogy nem tartják jó ötletnek. Ha visszaolvasol, meglátod hogy a hozzászólásoknak nem túl nagy része támogató, sőt a többség ellenző.

Mondod, hogy nem akartok senkire semmit rátukmálni, mi többen is mondtuk hogy oké kösz akkor mi ebből nem kérnénk, ti meg egész nap nyomatjátok hogy DE IGEN EZ JÓ LESZ NEKTEK :aboci: Így tényleg csak körbe-körbe futunk.

Hm... nekem több ember rémlik legutóbb is az LSZT-én, de biztos rosszul emlékszem.
Kérlek, meg tudnád egészen pontosan fogalmazni, hogy miből nem kértek?


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]