Ugrás tartalomhoz


Fotó

Kyrenar live


 • Válasz írásához lépj be
208 hozzászólás érkezett eddig

Ythlin

Ythlin

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 1 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2011.01.11, 13:14

Alkotni kellene valamit.

Üdv!

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.03.27, 23:52

Hallo Kyrenar, Achtung-achtung!

Dave-ék szerveznek egy larp-ot a Koloskába a tavaszi szünetben, április 10-11-12-én, tehát Nagypéntektől Húsvét vasárnapjáig...
Ez egy záró játéka lesz a Sötét-Kor rendszerének.
Azt hiszem, ez kötelez minden Divisio Vespremiensis tagot! (Ha egyáltalán még olvassa valaki ezt a fórumot...)
Értsétek meg, jönni kell!
Indul az idei szezon, 2009. első larpja! (Hétvégi harcosoknak címezve)
Ha kicsit is ráértek (bár szünet, hétvége és ünnep), akkor gyertek, hiszen ettől vagytok szerepjátékosok. kb. 16 embert érint a dolog... miért nem látni őket soha együtt?
Jópáran közületek már sokat kihagytak az utóbbi idők játékaiból, passzív lett a csapat.
Változtassunk ezen.
Nehogy újra kelljen szervezni a DV-t.

Harr-harr!

Módosította Konrad_Messer: 2009.03.27, 23:52


Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.22, 19:19

Üdvözlet!

Daverns egy szerepjáték-megbeszélést tervez január hónap elején, csak javasolni tudom mindenkinek a lehetőség szerinti részvételt. Ráfér mindenkire, hogy alaposan átgondolja, hogy legyen, mint legyen a larp-ozás a következőkben. Én is megpróbálok kiszabadulni az angyalbőrből (gondolom a hétvégén lesz a kupaktanács).

Apropó, jön a Kyrenar 3. folytatása is?

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.18, 20:35

Üdvözletem!

Örülök, hogy így vélekedtek. Személy szerint én inkább úgy fogalmaznék, hogy a körülményekhez képest volt jó. Nincsenek illúzióim, s úgy vélem, nagyon kicsin múlott, hogy a kevés résztvevő miatt mégsem hiúsult meg a szerepjáték. Mikor elvállaltam az egyik njk posztot, akkor már tartottam tőle, hogy úgy járhatunk, mint Kenya a Fajok Harcával, és sajnos ez a példa ragadóssá kezd válni, miszerint a régi csapattagok közlik: "Ja, lesz lájv, jól van, majd lenézünk ekkor meg akkor"... és le is jönnek.. civilként. Van aki meg le sem jön. Nem akarok ünneprontó lenni - (mivel én nagyon jól éreztem magam és elég sokat ki tudtunk hozni a dologból, valamint pozitívak a visszajelzések is) - és nem kárhoztatok senkit sem azért, mert az elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a játék egy részén vagy egészén, de azt hiszem, még idejében kongatom a "vészharangot". Előbb-utóbb széteshet a jól megszokott csapat, lásd a mi példánkat: Alavennel létrehoztuk a Divisio Vespremiensis-t, azzal a célzattal, hogy majd járunk-kelünk minél több játékra, és amit tudunk, meg is nyerünk, hozzuk a dicsőséget Veszprémnek és jókat szórakozunk. Eleinte egészen jól is ment, mindjárt a Kyrenar I.-el, amit sikerült megmenteni (ott már rezgett a léc a kevés játékos miatt) aztán szépen zsebre vágtuk Gorwenal nagyhercegséget (utána kivették a zsebünkből "szervezői döntés végett"), aztán véget ért az azévi "larp szezon", utána való tavasszal voltunk a Sötét Völgyben is, ami ahhoz képest, hogy a tavaszi fáradtságtól és a nem-tudom-mitől a játékosok nagyrésze padlót fogott, azért elég jó hangulatban telt és igen emlékezetessé vált... számomra mindenképpen (pozitív értelemben). Azonban ott a plusz pontokat a kellemes táraságot jelentő résztvevők és a gyönyörű helyszín szolgáltatták, a játék viszont döcögött...
Ezt követően a Kyrenar kettő eltolódott és helyette voltunk Kalocsán, külön köszönet Áronéknak, nagyon jó volt... ANNAK ELLENÉRE, hogy túl kevés játékos és egy imposztor fémjelezte (Csak egyedül a Röfi nem látta :eeek: ). Sosem gondoltam volna, hogy a Kalocsai Érsekkertben vár rám az idei év legeredményesebb játéka, de egy kitűnő larp-ért a világ végére is elmegyek (Debrecenbe is szándékozom menni).
Láthatjátok, visszatérő probléma a játékoshiány...
Ezután én balga módon feltüzeltem jó sok embert, hogy menjünk Nagyvelegre a Caelum larp-ra, mert hogy az milyen jó, és 150 résztvevő, meg a Dunántúl legnagyobb szabásúbb játéka pont-pont-pont... na mindegy, hagyjuk, nem akarok kiborulni, inkább csak annyiban maradjunk, hogy a "primerje jó volt, de a szekunderje már kevésbé..." :gugye:
Legközelebb csak helikopterrel megyek.
Aztán szemtanúja voltam annak, miként csinált egynapos jó játékot a Kenya 8 játékosnak, mint egyedüli njk (ha jól számolok), ez igen hősies dolog, a jelenség viszont elkeserítő...
Annál is inkább, mert a végre megrendezésre kerülő Kyrenar II.-nél is majdnem megismétlődött.
Már szinte várom, hogy Debrecenben ugyanez lesz, szeretnék hatalmasat tévedni.

Azóta változott a felfogásom is, és abban igaza volt Kildarnak, hogy nem megnyerendő versenyként kell tekinteni a szerepjátékra. Már arról is kezdek leszokni, hogy ugyanazzal a karakteremmel megyek, mint amivel kezdtem, és még njk-nak is hajlandó vagyok beállni (pedig az inkább munka, mint szórakozás, bizonyos tévhiedelmekkel ellentétben).
Egy összeszokott gárda aranyat ér, és azt veszem észre időről-időre, hogy a gárda szétszokik... erre talán az lehet az orvosság, hogy összegyúrunk egy új kotériát a Balaton környéki játékosokból, hátha az segít. Természetesen ez nem (csak) az én ötletem, Dave-ék az úttörők, ebben maradéktalanul egyet is értek. Most ugyan lesz szeptember-októberben két nem középkori szerepjáték, aminek kifejezetten örülök, bár oda megintcsak korlátozottnak érzem a résztvevők helyzetét, mivel tudok olyan emberről, aki eddig megbízhatóan jött velünk szinte mindíg, de pl. Mort és Anderson játékára technikai hiányosságok miatt nem fog jönni, annak ellenére, hogy ez nem kizáró ok, de tudom, hogy nem fog jönni. Mert neki nem lenne az igazi, mint nekem, aki már egy ideje érszoftozom... (és van felszerelésem rá)
A játékosok a legfontosabbak. A közönség a lényeg. Jól kell szórakozniuk, akkor fog dobogni a larp szíve, ők a motor. De ha nincsenek, hiába teszed ki a lelkedet is.
Elég pesszimistának tűnhet, amit eddig itt leírtam, de azért írom le, hogy rámutassak a szerintem országos problémára. Nyilván a minél több résztvevő nem feltétlenül orvosolja a hiányosságokat, gondolok itt a gagyi tömegjátékokra, de ha nagyon kevés van belőlük, akkor a szervezők és njk-k dolga átkozottul nehéz lesz.
Jobb esetben kempingezésbe fajul a larp... nem rossz dolog a tábortűznél beszélgetni meg kimenni sátorozásos lazításra a szabadba, de én azt csak akkor szeretem, ha úgy is terveztük. Ha pedig larp, akkor legyen larp. A Kyrenar második része is lezajlott, izgalmas volt, egyedi (hála a Holdfogyatkozásnak), emlékezetes és kellemes, bár néhol szaggatott és vontatott. Erre még az is rátett egy lapáttal, hogy az njk-k többsége kezdő njk volt. Például én.
Azonban bármennyire is jól sikerült, már nem láttam benne azt a kerek történetet, mint az elsőben, amit szépen meg is tudok írni a karakterem emlékirataiban. (Továbbá Phantar naplója se folytatódik egyértelműen, mert a befejezés a balladai homályba vész).
Csak annyit tudok mondani, hogy az akarat megvan, és az kell is, ám a jó szándék az önmagában kevés.
Valamit ki kell erre találnunk.
És akkor még jobb lesz.
Végső soron ez a lényeg.

Köszönöm mindenkinek, aki személyével emelte a Kyrenar játék fényét!
:P :felvon:UI: És ne feledjétek: A NAGYÚR ELTAPOS TITEKET!

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.18, 09:06

Nekem is nagyon tetszett, kár, hogy a sok munka miatt elfáradtam estére, és nem tudtam teljesen kivenni a részem belőle. de a játék kiváló volt.
Várjuk nagyon a következőt...

Jó volt srácok, csajok.....mindent bele !! :D

Módosította Daverns: 2008.08.18, 09:07


Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.17, 20:09

Na ez is meg volt.

Köszönöm mindenkinek a játékot, megyünk legközelebb is.

Remélem egyre több ilyen jó játékon lehet majd résztvenni a közeljovőben.

Üdv.

Phantar

Phantar

  Berserker

 • Archívum
 • 214 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.15, 07:03

a helyszín a Gulya-domb, legkönnyebben az állatkert parkolójából lehet megközelíteni, de csak gyalog, valahol a másik oldalról el lehet oda jutni autóval is, csak azt nem tudom, de ha a weblapon szereplő valamelyik telefonszámot fölhívod, akkor kimegyünk elétek és megmutatjuk az utat.

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.14, 19:14

Üdvözlet.

Füredről képviseltetjük magunkat, viszont sajnos csak szombat reggel tudunk érkezni a sok munka miatt.
Remélem nincs harag, vagy ha van, akkor majd ott elintézzük :)

Valami odajutási segédletre azért szükségem lenne, hogy Veszprémen belül mégis hova kell majd menni.

Köszi a megértést és a segítséget.

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.12, 16:33

Szabálymódosításokkal bővült a weblap, annyi örömötök leljétek benne mint mi a megírásában.
Kildar Sándoron keresztül szeretnék elnézést kérni a "Cell-LIVE Larp Klub" tagjaitól, hogy Phantar (az én jóváhagyásommal) "celldömölki csapattá" degradálta őket. :lol: Azért reméljük hogy túlélik. :lol:

Módosította Quar: 2008.08.12, 16:39


Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.12, 08:55

Füredről megyünk.....páran.....de kár...
Azt hittem Kildar Sándor is ott lesz :lol:

Akkor legközelebb......

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.10, 20:16

Üdv, pusztán tájékoztató jelleggel szólok, hogy körbekérdeztem a "celldömölki csapat"-nál (még sose referáltak ránk így, de whatever), és tőlünk senki se várható.

Phantar

Phantar

  Berserker

 • Archívum
 • 214 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.09, 17:22

Konrad: helyes, remek, mi is készülünk gőzerővel. Az időpont valóban 15-17, a megszokott helyen.

Remélem legalább annyian leszünk mint legutóbb, de inkább többen. Azt is remélem, hogy a veszprémieken kívül eljönnek a fürediek is (megerősítést várok), és a celldömölki csapatot is szívesen várjuk.

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.08, 22:00

Üdvözlet a népnek!

Nos, úgy vélem, nem ártana belehúzni, mivel kevesebb, mint egy hét van hátra a Kyrenar II. - ig! (Jól tudom, hogy az időpont augusztus 15-16-17?)
Phantar-nak és Quarion-nak üzenem, eldöntöttem, hogy vállalok NJK-t és segítek a szervezésben, tereprendezésben, ha kell.
4 szerepjátékon voltam idén tavasz közepétől idáig a nyárig, ebből kettő meghiúsult, egy botrányosan szar volt, egy pedig igencsak szuperul sikerült, de az önmagában még kevés!
Tehát épp ezen indokok miatt azon leszek, hogy minél jobban valósuljon meg a Kyrenar folytatása.
Elvállalom annak a frakciónak az NJK-i posztját, amiről már beszéltünk, bizonyára emlékeztek, ha mégsem, az avatarom mindent elárul...

Éljen Kyrenar!

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.21, 14:50

Üdv!

Köszönöm, Aemaeth, a felvilágosítást, az ember mindig tanul újat. Nos, szívem szerint én mindkettőt elfogadnám. :)
Nagyon jó kis oldal ez a Valhalla-leather-craft.
Az én larp vértem még az előbbinek sem igazán nevezhető, éppen ezért is tettem idézőjelbe. A láncing meg fogja állni a helyét - ha valaha elkészül - a valóságban is, bár remélhetőleg nem lesz rá szükség.

Módosította Konrad Messer: 2008.06.21, 14:52


Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.19, 14:47

Üdv!

Konrad: brigandine :D A brigantin az más, megmutatom: brigantine

:gonosz:

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.17, 16:38

Üdv!

Kenya és Dave: Őszintén örülök neki, hogy jöttök. Remélem, tetszeni fog nektek a Gulya-domb larp szemszögből.
Én személy szerint sajnálom, hogy a Koloska, mint helyszín, "ugrott". Nagyon szép táj...csakhát a túristák. Remélem a Nagymező többet nyújt, mint amit a képekből kiszűrtem...

Kenya: Nos, rám annyira nem jellemzőek a nehezebb fémvértek, (fő állású fejvadász létemre), inkább a könnyebb kivitel híve vagyok. Van egy "brigantinom", mint láthattad fekete bőrvért, gyakorlatilag kész, elméletileg meg elfogyott a kutyakonzerv nyitófedelem... nincs kutyám... de megoldom. :D
Még tavaly májusban elkezdtem egy láncinget készíteni, remélhetőleg nem lesz túl súlyos, mivel villanyszerelői szaküzletben vásárolt rézhuzalból sodrom... egész jó anyag, hangulatos és mit több: hatékony lesz (a valódi böllérkést megfogta), a negatív tulajdonsága viszont az, hogy igen lassan készül, mert precizitást igényel - nektek magyarázom? :aaaaa: - és ugye az ember nem csak ezzel foglalkozik szabadidejében. Tehát attól tartok, az elkészülés időpontja bizonytalan, s éjjel lopakodáshoz úgysem használnám, csupán nappal, de pl. a Caelum larp szabályzatában láttam olyat, hogy falmászás nem megy fém nehézvértben, márpedig én falat mászni akarok, és a 3kg-nál nehezebb fémvért nehézvért...meghát ilyenek.
Szóval én a rugalmas karosszériájú larper vagyok. :) :lol:

UI: Ti azonban nagyon jól festettetek a lovagi páncélokban, minden elismerésem, hogy közel 48 órát azokban meneteltetek. ;)

Módosította Konrad Messer: 2008.06.17, 16:41


Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.16, 07:34

Ott leszek
:normaalis:

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.15, 22:20

Én ráérek. Számíthattok rá, hogy ottleszek.

Mellesleg, szerintem kezdj el készülődni, ha már a Fajok harcára elkészül a cuccod, akkor Kyrenarra csak finomítás kell.
Mi Dymossal megint a kovácsolás mesterségének alapjait elsajátítva újabb otthoni fém és kispolski feldolgozó ipart indítunk. Rengeteg időt vesz igénybe :normaalis: de megéri. Szóval készülődést sose lehet elég korán elkezdeni.

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.15, 17:56

Üdv!

Jól van. Azóta megnyugodtam, már nem vagyok olyan harapós kedvemben. Ennek ellenére nem örülök az ilyen hosszú eltolódásnak, már nagyon beleéltem magam, hogy kezdhetek készülődni. Szerintem akkor kezdhetnénk a közvéleménykutatást, kik érnek rá augusztus 8-9-10-én hétvégén, s akinek még nincs terve, az tegye magát szabaddá. Ha nem sikerül erre az időpontra megrendezni,még mindíg van kb. 3-4 hétvége. Persze minél később, annál valószínűtlenebb...

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.15, 00:26

Ami biztos, hogy az augusztos 8-10-nél korábbi időpont nem fog bejönni, ha elhalasztjuk (ami jelenleg szinte biztos)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]