Ugrás tartalomhoz


Fotó

Kyrenar live


 • Válasz írásához lépj be
208 hozzászólás érkezett eddig

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.13, 17:45

Üdv!

Kíváncsi voltam, hogy Kildar barátunk szükségesnek érzi-e majd a kiigazítást, de legalább írt a fórumunkba. Ez pedig jó hír.
Nos, szerintem teljesen mindegy, mivel gyorsan firkantottam egy időrendi táblázatot, hogy ugyan már mik várhatóak, és könnyen át lehessen tekinteni a dolgokat. Mi a történetek helyszíneit jegyezzük meg, aztán eléggé közszájon forog nálunk egy-két larp, (Pl.: Sötét-völgy, Kyrenar, Gorwenal...stb.) mi sem Veszprém live-ot mondunk, holott elvileg ez az, bár tudom, hogy hivatalosan Kyrenar live-nak van bejegyezve. Egy településnél előfordulhat(na) több larp is, és akkor melyikről beszélünk? Elég sokan vannak köztünk, akik "Gorwenal"-ként emlegetik, leírtam így, nehogy véletlenül valaki ne értse meg, miről próbálok regélni. Egyébként ez nem egy újságcikk, hanem egy szóbeli kupaktanács virtuális megfelelője. (Az "izé" szót sem írjuk le hivatalos közlendőben, mégis néha kicsúszik a szánkon)
Az meg, hogy hol lesz és mi lesz, meg mikor nem lesz...stb, ennyi erővel a többi rendezvény is merőben bizonytalan, mert még csak szándék. Én személy szerint örülnék az Izsákfai Parkerdőnek - nemcsak azért, mert Vas-megyéből származom - hanem mert jó adottságú hely és nyáron nem szenvedünk a melegtől.
De a kérdés továbbra is: Mikor lesz Kyrenar?

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.13, 11:39

Augusztus 1-2-3 Gorwenal (Vasmegye - Celldömölk)


Megjegyezném az oldalvonalról, hogy minden adandó alkalommal felhívom rá a figyelmeteket, hogy ezt a játékot nagyon nem így hívják, de mégis következetesen így hívod. :)

És ráadásul a helyszín korántsem biztos, hogy ez lesz. :)

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.12, 21:56

Hát azért annyira nem nevezném örömhírnek, az a jó, ha minden a terv szerint tud alakulni. 4 larp lesz a közelben nemsokára, le is írtam az előző posztomban őket, és lehetőség szerint mind a négyen ott szeretnék lenni, ha kettő üti egymást, az igen frusztráló tud lenni.
Kyrenar és Gorwenal már nálunk hagyomány lett, B.füredre már csak a közelsége miatt is lemegyünk és ebből is szeretnénk hagyományt teremteni... viszont a Caelum-on lesz kb. 150 játékos úgy, hogy kevesebbre tippelnek, mint a megszokott létszám. Szóval azt enyhén szólva nem kéne kihagyni...

Quar - akkor ez azt jelenti, hogy nem tudsz eljönni velünk JúLius 11-12-13-án a Caelum-ra? Azt őszintén sajnálnám, mert az egy jó kis tréningnek ígérkezik, és egy magadfajta veteránra mindíg szükség van.

UI: Akkor egy időrendi hétvége-táblázat, hogy áttekinthető legyen:
...
JúNius 13-14-15 (gondolom ez túl közel van)
JúNius 20-21-22 - ? (nyári napforduló)
JúNius 27-28-29 Ex-időpont (valamint vizsgaidőszakok és egyéb gonosz dolgok lezárulása)
JúLius 4-5-6 - ?
JúLius 11-12-13 Caelum (Fejérmegye - Nagyveleg)
JúLius 18-19-20 ugye a Fajok Harca Balatonfüreden
JúLius 25-26-27 - ?
Augusztus 1-2-3 Gorwenal (Vasmegye - Celldömölk)
Meg a többi augusztusi hétvége...
HOVA ILLESSZÜK KYRENAR-T?

:)

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.12, 16:54

Végre egy örömhír ;)
:) :) :)

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.12, 16:32

:) :) :) ;) ;) ;) ;)

Szerintem.

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.12, 14:20

Játékosi szempontból nekem mindegy, szervezőiből jobban tetszik a halasztott időpont, mert több az idő készülni, ahogy Phantar is mondta, szóval én magam is az egy hónappal későbbi mellett szavazok. És mivel mindkét főszervező ezen az állásponton van, ezzel szerintem a halasztás kérdése el is dőlt: későbbi időpontra kerül a live. :)

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.12, 07:54

:) IGGGEEEEENNNNN :)

Palladin

Palladin

  Az adószedő

 • Archívum
 • 307 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.11, 18:56

Ez a megoldás nekem is tetszik. Így több Larpot tudok betárazni a nyárra, végre talán eljutok Kalocsára is, és ha a Fajok Harca utánra rendezitek, akkor talán még kész felszereléssel is érkezem :titok:
Sőt addigra már elvileg lesz kocsim is így mégkönnyebben eljutok a játékotokra.

Phantar

Phantar

  Berserker

 • Archívum
 • 214 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.11, 18:03

így viszont egy TELJES HÓNAPPAL kéne eltolni, hogy optimális legyen, ami azért is jó, mert mi is kapunk haladékot, meg talán a Celldömölkiek is el tudnának jönni, akiket nagyon szívesen várunk! Szóval én a halasztás mellett szavazok, ha ezzel több játékost meg lehet mozgatni! :titok: :asit:

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.11, 17:52

Ezzel csak annyi a probléma, hogy a mostani időpontot követő két hétvégén egy szemernyi esély sincs rá, hogy én ott tudjak lenni (tekintve hogy nem fogok Magyarországon tartózkodni), tehát minimum 3 héttel el kéne tolni. Az meg már ugye a következő füredi játék időpontja, tehát megint nem lesz jó. Szóval ezt nagyon át kell gondolni.

Módosította Quar: 2008.06.11, 17:54


Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.11, 13:49

Üdv!

Épp most nézem a naptárat. Hát, ez elég húzós lesz. Végülis szerintem el lehetne tolni - amennyiben a szervezők is beleegyeznek - egy héttel, bár akkor a júLius hónapban larp-dömping lesz (ami a kevésbé fanatikusokra talán már fárasztó hatással lehet).
Nézzük csak: Ha eltoljuk júNius 27-28-29-ről a következő hétvégére, júLius 4-5-6-ra, akkor utána rögtön egy héttel lesz a Caelum larp, Alariusi-Expedíció (Fejér megye, Nagyveleg) júLius 11-12-13, továbbá 18-19-20 a Fajok Harca (B.füred, Nagymező)... ezt követően pedig csupán két héttel jön Gorwenal (Celldömölk-Izsákfa Parkerdő).
Szóval EZT nem ártana megbeszélni csapatszinten! ;) Nagyon keményen egymásra torlódtak a larp-ok, a magam nevében nyilatkozhatok, én ott leszek mindegyiken, ha egy fikarcnyi esélyem van rá. Ám nem szeretnék egyedül, vagy harmadmagammal menni, csapatban szeretnék játszani. "A CSAPATBAN"! ;) :) ;) :asit: :titok: ;)
És attól tartok, néhányan lesznek közöttünk, akik elfáradnak, ami érthető, valamint nem feltétlenül mindenki fog ráérni három egymást követő hétvégén.
Ettől függetlenül nem ártana áttárgyalni az ügyet, mert ha sokan nem tudnak jönni, eltolhatnánk az időpontot, mivel ha csak a szervezőség és a törzsjátékosok vannak ott Kyrenar-on, azzal nem sokra megyünk.

Módosította Konrad Messer: 2008.06.11, 13:51


Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.11, 07:35

Üdv

Ne haragudjatok kérlek, hogy ilyen hozzászólással élek, de a Kyrenarral egy időben lesz a Kalocsa-live is, ami a testvérjátékunk, és oda szeretnék utazni sokezer forintért. Kellemetlen ez a helyzet....Láttam, hogy mások is nehézkesen érnek rá a 28-körüli időben. Nem akarjátok elcsúsztatni a játékot legalább egy héttel? Nagyon el akarunk menni Kyrenarra. Úgy tűnik ez a 28 valami csomópont a tér-idő kontinoomban.

Lécci lécci lécci.

Dave.

Alaven

Alaven

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 218 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.29, 12:45

Üdv!

Üzenetben elküldöm neked Phantar és Quarion telefonszámát és mailjét, de cserébe kezdd le hirdetni a játékot a sok-sok liveos ismerősöd közt. Akár még a honlapra is kiírhatnád, hogy játékot szerveznek, mert akkor igazán sok :sor: -ben lenne részed...

Alaven

Daverns

Daverns

  illúzionista

 • Fórumita
 • 533 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.29, 09:29

Üdv

Szeretnék a szervező(k)el egy találkát megbeszélni valamikor a közeljövőben mindannyiónk számára hasznos, építő jelleggel.
Mikor, hol esedékes? Esetleg telefonszámot kaphatok?

Köszönöm.
Dave.

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.28, 17:58

Üdvözletem!

Tudomásul veszem a szabályváltozásokat, és elfogadom a döntéseteket. Nem akarok vitatkozni, de lenne egypár észrevétel:
Én eddig minden egyes larp-on fejvadász karakter voltam (még ott is, ahol nem voltak kasztok), s ezek után is az szándékozok maradni.
Nos, eddig ugye úgy volt a Kyrenar rendszerében, hogy a fejvadász és a bárd 2 dobófegyvert használhat egy helyszínen, a tolvaj pedig 3-at. Nyilván ezt annak tudtuk be, hogy ellensúlyozandó, amiért max. 70 cm-es fegyvere lehet. Tényleg méltányosabb. A bárd meg ügyeskedik, és emiatt dobál, de ott van neki a mágikus hangszeres tudománya. A fejvadász úgysem fog kalapácsokkal és buzogányokkal rohangálni, aki a leginkább kihasználja a 2 fegyver egyidőbeni forgatását és az engedélyezett hosszúságot (mint én), az legfeljebb is a rövidkard+hosszúkard változatnál köt ki. Ez elég jó kombináció, no de korántsem akkora táp! (A másfélkezes kard+pajzshoz képest pláne! :hc: )
Az az EGY tolvaj azért volt ott a tavalyi játékon, mert Alaven és én céltudatosan építettük fel a csapat szerkezetét, és ismertünk valakit, akiről tudtuk, elvállalja a tolvaj szerepét. (A régi tolvajunk, Miotis pedig nem ért rá eljönni) Ettől függetlenül bárdot és hagyományos európai lovagot sem tudtunk felvonultatni. Külön köszönet a szamurájunknak, amiért mégis lett lovagunk. :kungfu:
Több tolvaj talán azért sem volt jelen, mivel elég kevés volt a játékos, 3 jól elkülöníthető csapat volt (az egyik kettészedve, így négy). Maltazárék csapatában ketten voltak összesen, nyilván nem tolvajbanda.
A galléros varázsló, Griever csapatában is mintha lett volna egy tolvaj, bár ebben abszolút nem vagyok biztos.
Nem volt kevés fejvadász, ezt aláírom, de SOKnak azért tűnt, mert kevesen vettek részt a szerepjátékon. Griever-éknél volt egy, ezt tudom. Maltazár társa is kasztját tekintve orgyilkos volt, sőt, éjjel mindketten lopakodósra vették a figurát, ám úgy vélem, az ő tevékenységük sokkal inkább a nappali, szemtől szembeni nyílt harcban mérhető, és persze a karaktereik kijátszásában... semmint késdobálásban a bokor mögül.
Különben is, a "divatos sztár kaszt" mindíg is a varázsló és ehhez hasonlók... amiből szintén nem volt hiány. (Ez nem minden varázshasználóra értendő)
A mi csapatunkban, mindkét frakcióban összesen 4 fő élt az éjszakai becserkészés lehetőségével, ebből hárman mindíg fejvadászt alakítanak, köztük Alaven és én is, bár Alaven kipróbálta Cell-ben a varázshasználást, de ott nincsenek kimondottan kasztok, csak világi vagy mágiázó.
A negyedik ilyen ember eredetileg európai típusú lovagként szerepelt a listánkon, de nem volt képes időben összehozni egy nehézvértnek elfogadható alkalmatosságot, pedig ehhez mindenféle segítséget megkapott volna tőlünk... Áh...mindegy! A lényeg, hogy könyörgött, hadd lehessen fejvadász, mert a sötétben operáló árnykatonák életvitele olyan izgalmas, olyan nagyszerű! :) ?
Természetesen megengedtük neki, annak ellenére, hogy a másfélkezes kardjával szemtől szemben kiválóan vív, és színtiszta pazarlás a lovagon kívüli kasztokba tenni, viszont vért nélkül harcosként sem igazán pöpec a dolog, mágiázónk volt elég és azt nem kimondottan akarta, tehát így alakult. (Ha jól emlékszem, nem szúrt hátba senkit, nem dobálózott, hanem rendes vívásban vágta le ellenfeleit).
NJK-k közül a banditák valóban ninja öltözékben és fejvadász kasztúként bejegyezve futottak a színpadon, bár ez már a ti művetek, emellett szintén nappal alkottak észrevételeim alapján, s nekik ki voltak jelölve iránylevek a történetben, ezért NJK-k. (A lándzsás ninja pedig mintha harcos lett volna)

Most pedig, hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy egy kicsit panaszkodjam. :titok:

Meggyőződésből állítom, hogy a fejvadász az egyik leggyengébb kaszt. Ezt teljesen komolyan mondom, hiába nevetsz ( :D ), de tényleg!
Nem tud varázsolni, nincs mágikus vonatkozása (legalábbis az eddigiek alapján).
Könnyűvértet hordhat, ám ez csak nappal kifejezetten ajánlott, éjjel nehezebben kap találatot, és könnyebben surranik plusz ruházat nélkül.
Pajzsot nem használhat, de épeszű fejvadász nem is akar pajzzsal nyűglődni, ahogy a zúzó, és "aprítófegyverekkel" sem, max. másfélkezes kardot forgat, és a szálfegyverek - bár előfordul - nem igazán jellemzik. Kétméteres lándzsával az erdőben, erről az jut eszembe, mikor a Rátótiak viszik a létrát (azért keresztben, hogy több fát vághassanak ki). Én is vittem egyszer, de könnyebb kardokkal működni. Néhány larp-on kifejezetten tiltják a hosszú fegyverek éjjeli használatát. Sőt, egyesek odáig mennek, hogy leszigorítják kizárólag a 30cm-es tőrre az éjjeli hadviselést. Egyes helyeken csak érintéssel lehet hátbaszúrni, ;) másutt az a "gyalázat" is előfordul, hogy minden jött-ment tudja ezt. Ilyenkor bizony azt éreztem, hogy jóformán semmit nem tud a karakterem, csupán azt, amit én is a való életben. Szerencsére az is elég volt, bár igencsak frusztráló ekkora hátrányban lenni másokkal szemben. Ahol nincsenek kasztok, ott vettem észre, hogy bárki meglepetésszerűen leszúrhatja a másikat. Rendben, ez valóban is igaz, bár a fejvadászt erre képzik, nemigen fog hibázni. (Varázstudók, veterán harcosok is ismerhetik az anatómiát, meg aki ezzel foglalkozik, de hogy minden egyes játékos, hát ezt módfelett nagy szamárságnak tartom.)
Mondták nekem egyszer, hogy a karaktert nem a kasztja teszi azzá, ami, hanem maga a játékos. Nos, ez igaz lehet, nyilván nem vagyok narkolepsziás, sötétben félő, és nappali életmódú személyiség, de ennyi erővel lődözzön bárki tűzlabdát, aki tud! Előfordulhat - én igazán rugalmas ember vagyok - de nem túl sokan lesznek. (Mint amikor a kifiú Gregor József hangján énekel a reklámban - "Nyár-van-nyár...")
Emellett aki igazán kimagasló vívótehetség, az főként lovag és harcos szerepeket preferál... nem kizárólag, de általában.
Nem mondanám, hogy pocsékul vívok, győztem már fényes nappal szemtől szemben is, de nem kimondottan egy kardtáncos típus vagyok. Annak ellenére, hogy ritkán szoktam bicskát dobálni madárijesztőkbe, kisebb távolságokra elég jól hajítom a burkolt rudacskát, főleg, hogy tök mindegy, melyik részével és mekkora erővel találja el, mert az találatnak számít.
Fejvadásznak szerintem csak az menjen, akinek megszállottan ez a stílusa, akinek az adrenalinja és a szellemi-fizikai maximuma az éj leszálltával teljesedik ki, ne pedig abból az okból, hogy nyugodtan elücsöröghessen sötében a bokorban, hátha le sikerül valakit vadászni. Aki így áll hozzá, annak nem... valószínű, hogy sikerül.
Éjszaka a fejvadász lopakodik, rejtőzik, figyel, hallgatózik, és embereket tesz el láb alól a hátbaszúrás képzettségével, ám ezek mind-mind szigorúan kijátszandóak. Csakis az érzékszervein, a gyorsaságán, ügyességén, egyéni képességein, némi helyismeretén és a hozzáállásán múlik. Meg azért a fegyverzetén is.
Nappal a rövid- + hosszúkarddal kiválóan lehet védekezni, többször fogtam már meg nyilat, dobókést, ha odafigyelek, nehéz ledobni. Védekezni is jól lehet vele, ha jó formában vagyok, még egy nagy kardos, pajzsos lovaggal szemben is eredményesen hárítok, de végül úgyis hátrálás, menekülés lesz a dologból, mert nem valószínű, hogy le tudom vágni a sokkalta harcorientáltabb ellenfelem. A dobófegyvereket könnyűszerrel hárítják, és vértezett egyénről nem sokat vesz le, azonban lesből alkalmazva nagyon hatásos lehet. (Ha meg vértnélküli, akkor többnyire mágiatudó, hajrá, szét lehet varázsolni a fejét!)
Szóval a fejvadász szeret élni a dobófegyverrel, nem túl előnyös lecsökkenteni ezek számát. Inkább a tolvajnak lehetne adni többet belőle.
A helyszínenként való # dobókés használata gondolom azt jelenti, hogy eldobhatok # mennyiségűt, és azt még felvehetem, ha tudom, és újból eldobhatom? Javallott mondjuk kétszer annyit vinni, mint amennyit használhat az illető, révén, hogy ezek könnyen eltűnhetnek itt-ott.
A fejvadásznál igazából a tolvaj és a pap kasztok a gyengébbek, de a tolvaj - Aemaeth-el egyetértve - lopjon, és ne bunyózzon, meg ott vannak neki a dobálnivalói, és nem védtelen, futni meg tud(JON)!
A pap valóban kissé hátrányban van az egy szem max. 80 cm-es fegyverével, de a varázslatai azért vannak, hogy azokkal nem kis mértékben tudja "tápolni" a csapatát. És Bartimaeus-ból kiindulva, nem igazán kell félteni. :kavar:

Remélem, tetszett az előadásom, a célom annyi vele, hogy olvassátok. :rambo:
Éljen Kyrenar!

K.M.

Módosította Konrad Messer: 2008.05.28, 18:01


Phantar

Phantar

  Berserker

 • Archívum
 • 214 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.27, 22:00

Azért jutottunk erre a döntésre, mivel a fejvadász elég szabadon használhat közelharci fegyvereket, akár kettőt is egyszerre, ha ehhez járulna még 2+ dobófegyver is, akkor az azt jelentené, hogy mondjuk egy 2ÉP-s jómadarat úgy tesz el láb alól, hogy az tehetetlen ellene, vagy ha esetleg nem halna bele, akkor levágja az amúgy nagyon széles skálán mozgó közelharci fegyverarzenáljával, emellett még képessége is van. Ezzel szemben a tolvaj használhat legfeljebb rövidkard méretű fegyvereket (szerepjáték, ugye?), illetve van egy nem harci képessége, amitől ugyanúgy levágják. Azt hiszem a kaszt színvonalát mutatja, hogy a legutóbbi liveon 1 azaz EGY darab tolvaj karakter volt ( :) neki), ezzel szemben annyi fejvadász, mint égen a csillag (nekik nem jár...), szóval azt hiszem , hogy ez még belefér a szerepjátékba, elvégre tolvajok inkább használnak távolsági fegyvereket a közelharc helyett (lőfegyver biztonsági okokból nem játszik), ezzel szemben viszont sokkal javítja a rendszer játszhatóságát és kiegyensúlyozottságát. Amúgy a fejvadász is használhat dobófegyvert, de legfeljebb egyet.
Remélem megérted a mondandóm lényegét, és átérzed, hogy mi csak jobbá szeretnénk tenni a rendszert, és nem kényünk-kedvünk szerint változtatgatjuk a szabályokat, attól függően, hogy nekünk hogy jobb. Itt a célunk az, hogy a játékosoknak biztosítsunk színvonalas kikapcsolódást, elvégre a live a játékosokért van! ;)

Konrad_Messer

Konrad_Messer

  Érdeklődő fórumozó

 • Archívum
 • 89 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.27, 16:35

Öhm!...

Megpróbálok a lehető legelfogulatlanabb lenni fejvadász-létem ellenére.
Tapasztalatból mondom, hogy szükségesek a hajítófegyverek, nélkülük gyengül az orgyilkos kasztú karakter harcértéke, velük viszont nem lesz túl erős.
Szerintem az egy helyszínen KÉT dobófegyver alkalmazása nem olyan nagy előny a többiekkel szemben. EGY dobófegyvert pedig mindenképpen kellene engedélyezni, nem csak azért, mert szeretnék használni (van 4 db, kettő kisebb- és kettő nagyobb fajta) ilyen eszközöket, hanem mert a fejvadászok főként szúró-vágó, és dobó/hajító fegyverekkel dolgoznak. Továbbá lőfegyverekkel is, mint az íj és a számszeríj, valamint fúvócső, de a távolharci fegyverekről már beszéltünk, és megértettem, hogy miért nem lesznek. De könyörgöm, a dobófegyver maradjon!

UI.: Nem mindegy, hogy tolvaj, vagy kalandor. Szerintem itt már kezdenek elmosódni a határok.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.26, 22:22

Üdv!

És miért lesz kiegyensúlyozottabb attól, hogy a tolvaj jobban támad dobótőrökkel mint az akit erre képeznek?

Aki tolvajjal akar lenni az tolvajkodjon ne dobótőrözzön. SZEREPjáték ugye...

Phantar

Phantar

  Berserker

 • Archívum
 • 214 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.26, 14:25

Üdv!

Bár Kyrenar 2-re nem megyek azért egy kérdés:

Miért a tolvaj tud több dobófegyvert használni és nem a fejvadász? Nem logikusabb, hogy a tolvaj lop, a fejvadász meg tudja, hogyan kell használni a fegyvereket?

:nemertem:


Hogy kiegyensúlyozottabb legyen a rendszer :rohog:

Quar

Quar

  Gumininja

 • Fórumita
 • 93 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.26, 14:05

Kívánok!

Szabályváltoztatás (ami már biztos):

Pusztítás nincs, van helyette egy boszivarázslat ami mágikussá tehet egy fegyvert.
Súlytás papvarázslat nem lesz, viszont lesz helyette Űzés, mely elűzi az élőholtakat a helyszínről. Meg Áldás is lesz, ami varázsfegyvert csinál abból ami addig nem volt az.
A bárd nem fog dobófegyverezni, és a varázslatain is módosítást eszközlünk. ebből fix, hogy Nyugalom Dala nem lesz.
Lesznek természetfölötti lények, róluk azonban nem adunk konkrét infókat. Az oldalon találhatóak lesznek kis történetek, melyekből következtethettek majd bizonyos képességeikre, azonban a teljes igazságot mindenki élesben fogja megtapasztalni a saját bőrén játék közben.
Lesz egy új fajta varázstárgy, A Fekete Rózsa, ami egyáltalán nem biztos hogy fekete lesz (ez azon múlik mennyire leszünk ügyesek), szóval egyenlőre inkább nevezzük Színes Virág-nak ( :nemertem:), amelynek képességeiről szinté na játék folyamán derülnek ki dolgok (ebből több is lesz egyébként).
Hangulatkeltő írások és szabálymódosítások pedig azon nyomban felkerülnek a weboldalra, mihelyt megoldódnak az azzal kapcsolatos problémáink.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]