Ugrás tartalomhoz


Fotó

Pendragon


 • Zárt téma Téma lezárva
38 hozzászólás érkezett eddig

Deadly_Toy

Deadly_Toy

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 78 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.18, 20:04

Üdv,

mostanában csinálunk egy megbeszélést az idei Live-ok kapcsán, hogy hová, hányan szeretnénk/tudunk elmenni, eddig az érettségik, és vizsgák miatt ez elmaradt. A Merlin szerep-meghívást (ha még áll) nagyon köszönöm, időben szólni fogok, hogy el tudok-e jönni a munkahelyről, és vállalni tudom-e. A csapatból van érdeklődés a Pendragon-ra, a létszámról remélhetőleg hamarosan be tudok számolni.


Presbiter

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.18, 17:33

Akinek ingerenciája van rá, az egyencuccolhat (a hivatalos színvilág amúgy arthur-kék mordred-fekete), de elvárni nem fogjuk, el csak azt várjuk hogy a játékosnak tisztességes jelmeze legyen.

Hiány van egyébként mind Mordred-katonákból, mind parasztokból. Előbbivel Ishart keresd meg (ő Mordred), utóbbival QBee-t, mint a város elöljáróját.

Aldor_a_harcias

Aldor_a_harcias

  Birodalmi Parancsnok

 • Fórumita
 • 315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.18, 17:10

Üdv!

Tetszik a szab.rendszer. Így első olvasásra nem is nagyon vettem észre problémás részt. De azért igyekszem résen lenni. :)
Igazából amin gondolkodom, hogy Mordred katonájaként (mert ha jól olvastam, ők vannak kevesebben) vagy szimpla parasztként induljak e, mert mindkettőt szívesen eljátszanám. :)
Természetesen ha még mindig hiányos a Mordred oldal akkor odaállok. (Esetleg vmi konkrét számadatok az aláírásotokba? :( :) )

Szerintem kéne valamilyen megkülönböztető jelzés / szín, egyrészt mert még jobban néz ki, ha azonos színű harcosok állnak csatarendbe, másrészt a lényeg: gyors és könnyű megkülönböztetés.
Pl. Arthurék kék, Mordredék piros.

Módosította Aldor a harcias: 2007.05.18, 17:15


M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.18, 13:47

Ja így utólag úgy vettem észre hogy nem teljesen tiszta mindenkinek a múltkori időpontizélgetés folyamata, főként az a visszamond-nemvisszamond dolog anno, ennek egy elég hosszú és komoly megbeszélés volt a hátterében a belső fórumunkon, így külső szemlélőnek zavaros lehet hogy ki mit miért csinál.

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.18, 09:15

Hector: Egyébként már Isharral éppen arról beszéltünk hogy felkérünk tőletek valakit Lancelotnak, szóval majd megkereslek emesen.

Pajzs-lándzsára írtuk, hogy kb embermagasságú lándzsáig működik, viszont, tekintve hogy lovagi játék, a rendszer természetesen a hosszúkardos és hasonló harcosokat favorizálja.

A vitát meg most tényleg nem értem, és mellékesen az őszi kelták eddig mind szeptember _végén_ voltak, a Pendragon meg _közepén_ lesz, szóval _mi_ ügyeltünk arra hogy ne ütközzünk, ha mégis ütközne a dolog, akkor egyelőre szépen kérlek titeket hogy _ne_ tegyétek rá a keltát a Pendragonra, mint ahogy azt egy bizonyos rendezvényünkkel már egyszer eljátszottátok (gyakorlatilag egy fél évvel halasztottuk el emiatt az Ősök Próbáját). Akkor mi engedtünk, most illene hogy rajtatok legyen a sor (még ha nem is fél évet, de pár hetet biztosan tudtok engedni).

Ishar te meg ne postolj elém vagy mi :(

Módosította M_Sanyi: 2007.05.18, 09:16


__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.18, 09:13

Na, kiváló, úgyis meg akartunk titeket keresni a Lancelot szereppel, ha még kéritek is az direkt jó. Használjátok egészséggel, majd egy-két hónappal a játék előtt jön a munkaköri leírás is, ilyen heroikus dolgok lesznek hogy hatolj be az elelnség táborába és a foglyok kiszabadítása után törjetek ki, ilyesmi. Szerintem tetszeni fog.

Pajzs+lándzsa mehet, egyébként ez a szabálykönyvben is le van írva:

Lándzsák: A lándzsa anyaga legyen szilárd és normális hosszú (tehát nem hat méter meg ilyenek). Pecabotként hajló förmedvények nálunk nem játszanak. A lándzsák kb. 170-180 cm hosszúságig használhatóak pajzs mellé.

Szerepjáték elem lesz bőven, mindkét oldalon, de klasszikus live-os értelemben vett intrikát nem szeretnénk túlzásba vinni, mivel egy Arthur témakörű játéknál elég szarul jön ki ha valaki pl átveszi Merlin helyét vagy ilyesmi. Ettől függetlenül ilyesmire is lesz lehetőség - egy szinten. Konkrét példa: lesz olyan rituálé, amivel el lehet szakítani Arthurtól az Excaliburt, és olyan is, ami ezt a hatást visszavonja.

Hector_

Hector_

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 258 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.18, 08:14

Üdv!


Ishar továbbra is áll az, hogy megyünk innen Debrecenből úgy 13-14-en a Pendragon live-ra ősszel. Arthur csapatában lennénk, ahogy jeleztem forumon is. Viszont láttam hogy Lancelot-hoz az volt írva, hogy intézés alatt, esetleg, ha itt bizonytalanság van szívesen lene jelentkező erre is. Van e rá mód?
Ezen kívül ha a Lancelotos dolog nem működhet, akkor van e mód a csapat 2 lovagjának (létszám alapján úgy tudom kb. lehetne ennyi) nem híres, neves, de Kerekasztal lvoagot játszani?
Egyenlőre enniy ,szabáylrendszert olvasom, tanulmányozom, talán azt kérdezném, lehet hgoy benen van, de mégis, hogy pajzs+lándzsa mehet e, és esetleg írhatnátok többet, hgoy milyen ruhatancásaitok vannak, és miylen fegyvertanácsaitok vannak.
A hadi játék részét a stratégiai pontok ötlete, és hogy töltőként is funkcionálna szerintem bőven lefedi. E mellett viszont fontos hogy emgfelelő alkalom, sé lehetőség legyen intrikálni, szerepet játszani, és nem csak a tábortűz, és csata alatt. Hangulati elemek, szertartások, egyéb események, és heylek aholszerepjáték kell, magayrán erősíteni kell játékon a live-os részt.
hm, kb ennyi. Tehát ránk számíthattok, lesznek még kérdéseim, azokat egyből közlöm.
Mindenképpen szólni fogok az országban más csapatoknak, ismerősöknek, barátoknak, hogy ha van kedvük jöjjenek el, mert szerintem jó lesz, erre a Te, és hllottak alapján Kildar neve is garancia.

Hector

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.18, 00:29

(OFF)no offense: Nem nagyon értem, hogy mit vársz Ishar. Ez a kétszínű, bicskanyitogató stílus, meg ahogy a titeket támogató csapatokkal bántok, ijesztően gáz. A béke kedvéért senki nem szivat halálba titeket, de ha ez így megy tovább, előbb-utóbb elfogy valakinek a türelme. Nem kéne megvárni, mert nincs sok értelme. Node ti dolgotok (szf-re értem, nem Kildarékra).(/OFF)


A hirdetmények topicból Brenn bejegyzését töröltem, nem oda való.

További sikeres szervezést.

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.17, 23:47

Elég fárasztó hogy két ember kitalál egy játékot, írnak hozzá egy szabálykönyvet, elkezdik gyűjteni hozzá az embereket, leírják hogy NEM a gödi kelta lesz, mert bár ott is felkértek minket segítségre (konkrét idézet: "Ne csináljuk meg helyettetek?" "Nagyon jó, pont ezt akartam kérni tőletek amikor idejöttem."), a szabályaink vázlatait újra elovlasva úgy döntöttünk ekkora váltás oda nem férne be, ezért csinálunk egy saját rendezvényt,
ÉS
ebből egy legalább ötpólusú flamewar kerekedik, aminek ráadásul az adott tevékenységhez (hétvégi élőszerepjáték egy erdőben, mellékhatásai nélkül nézve) igen kevés köze van.

Mi volna, ha inkább elolvasnák az emberek a szabálykönyvet, és eldöntenék hogy akarnek-e jönni a játékra vagy nem, és ha a válasz "igen" vagy "még nem tudom, szeretnék informálódni", AKKOR maradnának a topicban és írnák le a kérdéseiket meg a játékhoz tartozó véleményüket, egyéb problémákat pedig külön-külön intéznék el az épp keresett szervezővel? (ez ám mondat)
Spectre megkeresett külön, vele már beszéltem.
Aluran is megkeresett külön, vele szombaton fogok beszélni.
Ezeket a félreértéseket (Brenn), felháborodásokat (Aluran), beszólásokat (Spectre), és aspektusokat (Homár) el lehetne intézni a Hirdetések, Gödi Keltajáték és Pendragon témán kívül is.


Ugyanakkor másik végletként pedig jó lenne látni az érdeklődő csapatoktól (pl Hollók, Debreceniek) valami véleményezést itt is, mert ha a Holló fórumon meg MSNen kívül nem szóltok hozzá a játékhoz akkor úgy tűnik mintha senkit se érdekelne, és ez nekünk azért rossz mert munkánk vész kárba és be is égünk, nektek meg azért rossz mert ha nincs több érdeklődő akkor kevesen leszünk.

Homar

Homar

  Caelumi Játék

 • Fórumita
 • 953 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.17, 23:16

Qbee.

Flame lett, de ha már ég a tűz pár publikus fórumokból vett tény talán visszább hűti...
"A"

Qbee: nem meghívásos. Előjelentkezéses. Nagyon nem ugyanaz.

vs

Ishar: Többlépcsős játékos-szűrés lesz. Előszöris a szabálykönyv címlapjára fel lesz írva a két szervező, és a nevemnek remélhetőleg önmagában is elégséges hatása lesz. Ha ez nem elég, a játék a Cell Livehoz hasonlóan előjelentkezéses, vagyis ott is lehet válogatni. Ha ez sem elég, a nem megfelelő embereket a helyszínen is vissza lehet fordítani.

Ez ugyan előjelentkezésnek van definiálva, de gyakorlatilag nevezhetjük meghívásosnak... Max nincsen szépkeretes meghívólevél :D

"B" tény

Qbee: Szerintem a szervezők is elég tisztán leírták, hogy nincs semmi köze a keltához. De köszönjük hogy harmadszorra is olvashattuk.

Viszont Aluran mint említette, már persze azzal együtt hogy ELNÉZÉST is kért a félreértésért:

Aluran: Más fórumokon is utánaolvasva a dolognak páran mintha túldimenzionálták volna a kérdést. Ez talán a mi hibánk is, elnézést kérünk.

Talán erre gondolt (szintén publikus fórumokból idézve):

Ishar: Na beszéltem Brennel meg Kildarral, őszit még az Osok szervezik (megyünk asterixezni), tavasszal viszont takeover, Kildar és én leszünk a két főszervező, hőjj.
...
Nekik direkt jól jön ha valaki megcsinálja helyettük. Apró probléma hogy szerintem azt várják hogy ők dirigálnak mi meg dolgozunk, ami k***ára nem így lesz de ezt még ráérnek megtudni.

Gondolom az uccsó sor is egy kicsit ellentmond az "Ezek után ugyanezen játék szervezői, akik társszervezőként vesznek részt a Pendragon megrendezésében" sornak.

A dolog egyről szól. Volt egy meglehetősen rosszul értelmezett dolog, amit sikerült Isharnak még ennél is szerencsétlenebbül lekommunikálnia pár fórumban, amit történetesen Aluran is elolvasott. Ennek a pontosítása (méghozzá kulturált hangnemben és nem a fenti idézetek stílusában) történt meg itt. Semmi több. ÉS Demannak igaza van, ez tényleg vadhajtás, viszont az is igaz, hogy remekül szemlélteti azt, hogy mennyire megtévesztő lehet a félinformáltság... Ez a Pendragon live pedig ebből a szempontból elég szerencsétlenül kezdett :)
Pont ezért van szükség arra, hogy meg legyen dumálva a dolog, és majd utána az értinettek szépen lenyilatkozzák amit akarnak.
Uff! :nono:

Deman2

Deman2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.17, 23:08

Mi lenne, ha valaki fogna egy baltát és elvágná ezt a vadhajtást a topic-ban? Mondjuk QBee első hozzászólásával kezdve, mer kicsit off és igazából nem kell ide, sem az ami lett belőle? Ezt majd ledumálják Isharék, mi playerek meg majd fikázzuk a Keltát a homegroundján a kelta topic-ban ha kedvünk tartja, hm? (fikázás joga fenntartva, ha egyszer elmentem a játékra had írjam már le mit gondolok róla, az más kérdés hogy egybekötni egy másik játék reklámozásával talán nem a legildomosabb, hm...)

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.17, 22:45

Amennyiben ti meghívásoskodtok ezzel nektek nem is lesz gondotok.


Csak a jegyzőkönyv kedvéért: nem meghívásos. Előjelentkezéses. Nagyon nem ugyanaz.

Csillantsatok fel némi diplomáciai érzéket és rágódjatok kicsit ezen.
Szívesen elvezetlek azokhoz az általad is említett csapatokhoz, akiknek ez már sikerült. Mert a gödi önkormányzat erdeje nem a mienk, vagy a tietek. Évek óta osztozunk rajta jópáran, de nem ebben a stílusban. Éppezért a "fröcsögést" is értelmezni kellene újra.


Ki kezdett el hol és min agresszívkodni? :) (kérnék mindegyik kérdésre választ adni.)

Amúgy némileg beszűkült látást tanusít engem szervezőnek nevezni a tavaszi játékon. Visszatérnék ahhoz amit az elején mondtam: még téged is megcsalt az ismerős "fröcsögős" arc és összemostad valami másik ismerős és megszokott feladatkörrel.


Spec. én is szervezőnek néztelek. Valahogy ez jött le fórumból. De akkor elnézést, ezekszerint egy egyszerű, hétköznapi játékost próbáltam olyasmiért megróni, ami egy szervező feladata lett volna. Hát igen, nem árt az ilyesmit pontosítani. Szóval csak a jegyzőkönyv kedvéért: nem, nem vagyok szervező a Pendragonban. Nem, nem vagyok Cotin tag.

Érdekes, hogy ezt a problémát mind a búrosok, mind a gladiátorok simán megértették és tevékenyen résztvettek a megfelelő elválasztásban, sosem kezdtek el "mi erdőnk, ti erdőtök" stílusban beszélgetni...
Van még mód arra, hogy higgadtan beszéljünk erről újra, szóval térjünk vissza a kérdésre egy másik időben.


Azthiszem itt mondatértelmezési gondok lesznek, elnézést, legközelebb érthetőbben fogalmazok. Szóval a magyarázat az előző hozzászólásom ezen részére:

Rohadt konkurencia, hogy képzelik, hogy a MI erdőnkben játszanak, egy olyan témakörben amit MI találtunk ki (igaz abbahagytuk mer fúj mágia legyünk ultratörténelmiek. De azért a szakadt farmer meg metálpóló másfélkezes karddal belefér) és ráadásul a MI időpontunkban (amiről ugyan még senki nem tud semmit de akkoris a MIÉNK).


Szóval, itt NEM arra céloztam, hogy a gödi erdőt a Pendragon ki akarná sajátítani. NEM arra céloztam, hogy a Pendragon találta volna ki az Artúr mondakörös játékot (mellesleg ebből van az egész kavarás, mert anno Ishar beírta, hogy régebbi GK játékok ezzel a mondakörrel foglalkoztak, de most itt is meg lesz elevenítve). Hanem arra, hogy ez az egész hogyan is hangzik SZÁMOMRA. Mármint az, amit eddig leírtál. Ígérem, lassan összehozok egy Spectre - fórumjúzer szótárat, de nekem is véges az időm, úgyhogy lassan haladok.

Aluran

Aluran

  Teut Os teutorix

 • Fórumita
 • 684 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.17, 22:29

Magyarázok valamit, ne vedd tolakodásnak: Nem neked, vagy nekem kell a fejemben rendet tenni ezzel kapcsolatban. Van kb. 90% olyan tömeg, akinek korántsem olyan egyértelmű, hogy a te vagy az én ugyanonnan ismerős arcom mit is takar.
Amennyiben ti meghívásoskodtok ezzel nektek nem is lesz gondotok. Nekünk viszont igen.
Csillantsatok fel némi diplomáciai érzéket és rágódjatok kicsit ezen.
Szívesen elvezetlek azokhoz az általad is említett csapatokhoz, akiknek ez már sikerült. Mert a gödi önkormányzat erdeje nem a mienk, vagy a tietek. Évek óta osztozunk rajta jópáran, de nem ebben a stílusban. Éppezért a "fröcsögést" is értelmezni kellene újra.

Amúgy némileg beszűkült látást tanusít engem szervezőnek nevezni a tavaszi játékon. Visszatérnék ahhoz amit az elején mondtam: még téged is megcsalt az ismerős "fröcsögős" arc és összemostad valami másik ismerős és megszokott feladatkörrel.

Érdekes, hogy ezt a problémát mind a búrosok, mind a gladiátorok simán megértették és tevékenyen résztvettek a megfelelő elválasztásban, sosem kezdtek el "mi erdőnk, ti erdőtök" stílusban beszélgetni...
Van még mód arra, hogy higgadtan beszéljünk erről újra, szóval térjünk vissza a kérdésre egy másik időben.

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.17, 22:19

Tényleg ne flameljetek, részben azért mert holnap úgyis találkozom Aluranékkal és időt szakítok ennek megbeszélésére is, részben azért emrt rossz, részben meg azért mert nincs rá szükség:
A játékot Kildarral ígyis-úgyis megtartjuk, ember már így is van rá néhány tucat, hazazavarásra pedig nem lesz szükség, mert akit hazazavarnánk annak úgyis derogál olyan játékon megjelenni amit Kildar meg én (főleg én) szervezünk.

Deman2

Deman2

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 46 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.17, 22:11

Jóhát ezvan kicsi az a k erdő nem jut mindenkink kullancs belőle...
Kis reklám a magam szemszögéből, Pendragon azért lesz más és jobb mint a Kelta, mert ahogy Ishar-t ismerem emberek haza lesznek zavarva a játék elején meg talán közben is...
Közbe rámszóltak hogy ne flémeljek szal ennyi...

QBee

QBee

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 410 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.17, 21:51

From Kelta topic by Aluran

3 - Úgy érzem van némi képzavar a Pendragon és a Gödi játék vonatkozásában. Nos részünkről volt megkeresés több csapat irányában is, amely ősztől a játék szervezésébe nagyobb beleszólást engedett volna. Más fórumokon is utánaolvasva a dolognak páran mintha túldimenzionálták volna a kérdést. Ez talán a mi hibánk is, elnézést kérünk. Szögezzük le, hogy ezt a játékot mi találtuk ki, mi csináljuk és beleszólást csak azoknat engedünk, akiket alkalmasnak ítélünk meg erre.
Vagyis a fent említett két játéknak hivatalosan sincs semmi köze egymáshoz, bár lehet helyben és időben lesznek koccanások.


Szerintem a szervezők is elég tisztán leírták, hogy nincs semmi köze a keltához. De köszönjük hogy harmadszorra is olvashattuk.

Ide még egyetlen gondolat: Felelős szervezőként nem jutott még eszembe soha, hogy pl. Sopronba szervezzek live-szerepjátékot, lehetőleg úgy, hogy akár ütköztessem a "helyi" szervezők által jó eséllyel választott időponttal, vagy egyszerűen csak a "saját hazájukban" állítsak nekik konkurenciát. Véleményem szerint ez az össze játékosra és szervezőre nézve meglehetősen káros tendencia, amelyet kellően pallérozott stílusban hamar orvosolni kellene.


Hát, keltán kívül kapásból két játékot tudok (biztos van még 1-2, nagyon nem ástam bele a gödi játékok lelkivilágába) ami rendszeresen, évente többször is Gödön az erdőben vagy a szigeten kerül megrendezésre. Na most én elhiszem hogy ez rohadtul fájdalmas. Meg szemét konkurencia, meg minden. Dehát ha egy _felelős_ szervező a játék megrendezésének napján jelenti be, hogy ja bocs, mégse 3 napos lesz a dolog, csak másfél, az szerintem kapásból kiesett a "felelős" kategóriából.
No meg érdekes ez az időpontütközésdesdi. Mintha épp az előző kelta ütközött volna véletlenül egy játékkal. Mintha annak a játéknak a szervezői lettek volna olyan nagyvonalúak és eltolták volna a játékukat. Ezek után ugyanezen játék szervezői, akik társszervezőként vesznek részt a Pendragon megrendezésében FÉL ÉVRE ELŐRE bejelentenek egy időpontot (ráadásul az erdőben, ami tudtommal a kelta játék által max árvíz esetén favorizált terület). Ez már aztán télleg mindennek a teteje. Rohadt konkurencia, hogy képzelik, hogy a MI erdőnkben játszanak, egy olyan témakörben amit MI találtunk ki (igaz abbahagytuk mer fúj mágia legyünk ultratörténelmiek. De azért a szakadt farmer meg metálpóló másfélkezes karddal belefér) és ráadásul a MI időpontunkban (amiről ugyan még senki nem tud semmit de akkoris a MIÉNK).

Nah, nem ált szándékomban kritizálni a a kelta játékot, vannak jópáran akik kedvelik. Anno megmondtam annak az egy szervezőnek, akit láttam is rendszeresen szervezni, hogy nekem ez bizonyos okokból nem tetszik, és kb ennyiben is hagytam volna. Na de az a fröcsögés, ami egy bizonyos másik szervező által megy egy bizonyos másik topicban rendszeresen előfordul (persze ez a rendszeresség is relatív) kezd mostmár kicsit bosszantani. Le kéne szállni a magas lóról. De tényleg.

__Ishar_ (NPC/NJK)

__Ishar_ (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.05.16, 22:10

Van még egy-két üresen maradt NJK szerep, ezekre még lehet jelentkezni, gondoltam itt is meghirdetem.
Jobbára csak a városlakók és a parasztok között van hely, de aki feltétlenül NJK-zni akar (és elfogadtuk a jelentkezését), annak kerítünk valamit.

Jófiúk:
Arthur: Kildar
Róla nyilván mindenki tudja hogy kicsoda. Lesz nála Excalibur és elég tápos lesz, de ezt kultúráltan fogja használni.

Merlin: Mas
Remélhetőleg Mas rá fog érni, ha nem, kell egy tartalékos varázsló. Presbi?

Lancelot: vészesetben Telcontar, de intézés alatt
Lancelot itt még nem lovag, ellenben nagyon-nagyon f***án kell kinéznie, viselkednie és harcolnia. Tartsd magad ehhez, bár f***án viselkedni nem tudsz, azért most próbáld meg.Team Evil:
Mordred: Ishar
Arthur és Morgan Le Fay törvénytelen fia, nagyon gót. Nála is lesz tápos kard, de ő is ésszel fogja használni.

Morgan Le Fay: Anna
Mordred anyja, ő képességeiben gyakorlatilag Merlin ellentéte lesz, úgyhogy gót. A szerep viszont azzal jár hogy valamelyik szerencsétlen lány elvállalja hogy az anyámat alakítja két és fél napig.Civilek:
Város vezetője: Spectre
Túl nagy hatalma nem lesz, harcolni se nagyon fog, inkább a parasztokat felügyeli, irányítja, alapvetően gyáva karakter, de azért Mordredék ellen időnként összeszedi a bátorságát és fellázad ha épp ők vannak uralmon. Kevés sikerrel, mert komoly harcosokat nem kap a keze alá.

Kocsmáros(ok): Keruak, tájbáj
Csak a szokásos feladat, zsíroskenyér kenése, üdítő és mézsör porciózása, esetleg fánksütés. Jó lenne erre két-három ember, de végülis egyedül is teljesíthető.

Fegyverboltos: ???
Aki volt Falkajátékon, az tudja miről van szó. Alapból kap néhány fegyvert (játék előtt némi pénzért cserébe lehet adakozni a boltnak, de a Falkajátékkal ellentétben nem lesz kötelező), valamint menet közben is felvásárolhatja a lopható cuccokat.

Másik fajta boltos: Petro
Neki mindenféle szar játéktárgyat kell árulnia ami épp akad. Nála lehet beváltani a bányászott ezüstöt.

Kapás paraszt a tökföldön: Aidan, Koronis, Hobbit, Pergő
Agyatlan polifoam szerszámokat kell gyártani (pl kapa, kasza, sarló, vasvilla, csákány), és ezekkel állatkodni, hülye tájszólással beszélni és nem túl sokat harcolni. Kicsit helyhez kötött móka, de nem vészesen. Minél több ilyen emberre lenne szükségünk.Mordred és Arthur seregekbe továbbra is lehet jelentkezni nálunk, Arthurnál kezd lassan kapuzárás lenni, Mordred katonákból viszont hiány van. Engem senki se szeret :rohog:

M_Sanyi

M_Sanyi

  Tesco gazdaságos larpszervező

 • Fórumita
 • 624 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.14, 14:53

Nah, először is köszönöm a témanyitást, másodszor is a félreértések elkerülése végett szeretnék biztosítani mindenkit arról, hogy ennek a játéknak a gödi keltákhoz semmi köze.


További információkért a szabálykönyvek:
Szabálykönyv az Arthur oldal előtörténetével
Szabálykönyv a Mordred oldal előtörténetével

A két szabálykönyv tartalmát tekintve azonos, csak a bevezető hangulati szövegben térnek el.
Kérdésekkel lehet ide fordulni.

SirThomas

SirThomas

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2056 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.05.14, 14:48

Kildar kérésére nyílik a Pendragon LARP téma, amely az Arthur-mondakör világba helyezettt élő szerepjátékot takar.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]