Ugrás tartalomhoz


Fotó

Szeret - Nem szeret


 • Válasz írásához lépj be
808 hozzászólás érkezett eddig

Melezor

Melezor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1398 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.20, 07:21

Rendszeres fórumozó vagyok. Senki sem kötelez arra, hogy olvassam a fórumot vagy bármely topicot, de mégis megteszem, mert azzal foglalkozik, ami érdekel. Mióta mindenki azzal foglalkozik, hogy meggyőzze a másikat arról, hogy mit kellene változtatni a Ligán, azóta a fórum SZ*R! Ez az én véleményem (bár szerintem nem csak az enyém). Ha valaki úgy érzi, hogy eme soraim 'olaj a tűzre' hatással vannak rá és nem tud ellenállni, szanaszét akar fikázni ebben a topicban, vagy másikban, vagy U2U-ban, hát tegye. Bizony, TISZTELT MEGMONDOM A FRANKÓT URAK! Amit az elmúlt héten műveltetek az szánalmas. Felmerül-e valakiben az egyáltalán, hogy az érvei hatására másoké megváltozik? Mert erre az esély igen csekély...

De akkor foglalkozzunk egy kicsit a témával is:

Archaon - lord + hero + hero

Karl Franz SÁRKÁNYON - lord

Ha valaki szerint ez egyenlő esélyeket biztosít a játékosoknak...

Büszke vagyok magamra, hogy én is beálltam a MEGMONDOM A FRANKÓT URAK közé. Én is éltem a jogommal, hogy elmondjam a véleményemet, amely legalább annyira érdektelen, mint bárki másé. Az a személyes véleményem, hogy amíg a Warhammer / 40K altopicjaiban intelligens dolgokról folytak az eszmecserék, sokkal szórakoztatóbb volt böngészni. Nyilván nem tilthatjuk (pláne én nem tilthatom meg) senkinek, hogy mivel foglalkozzon vagy mivel ne foglalkozzon. Mint ahogy nekem sem tilthatjátok meg, hogy olyan topicot olvassak, amiben szerintem f*szságról folyik az értekezés. Részemről a téma le van zárva. Mindenkinek kellemes vasárnapot!

gojo

gojo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2083 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.19, 23:44

oké megnéztem a gt kiírást. nem mintha nem bíznék Garvey ban csak gondoltam ha már egyszer szó volt róla...

és természetesen Garvey nak igaza van. a gt ken nincsenek kitiltva a special character ek. vagyis nem mind:

special characters from army books may be used, subject to the restrictions detailed in their army book. any special character that requires an opponent s consent may not be used

és, hogy miért is van ez így:

SPECIAL CHARACTERS
Several players have written in to say they are worried that 'special characters' may unbalance the event. All I can really say in reply to this is that we've studied the special characters that can be taken very carefully, and do not consider any of them to be any more 'game-breaking' than numerous other units that have been cheerfully used in tournaments for years. I also think it's important to remember that in our army books and codexes most special characters may be used without an opponent's consent. The principle we've followed at the official Grand Tournaments is that you should be playing with the published rules and army lists. The current rules pack reflects this straightforward philosophy, and one of its outcomes is that special characters that do no require an opponent's consent may be used at the official GTs.

While on this subject, I should warn players that changes in the 7th edition Warhammer rules and some of the subtleties of the new scoring system will make some Warhammer special characters much less effective than they have been in the past. I can't go into detail on what these changes are right now as the 7th edition rules are not yet in print, so suffice to say that I recommend against basing your tournament strategy on using a special character, or at least, waiting until after you've seen the 7th edition rules before you decide to do so!


Jervis Johnson

ezek után meg kell kövessem a gw t. feltételezésem nem volt igaz. engedik a spec karaktereket. na persze ettől még nem kell átvenni mindent gondolkodás nélkül tőlük. ez most is igaz. :) de mondjuk érvnek, hogy miért ne zárjuk ki a spec karaktereket ez is megteszi, még ha nem is végső érvnek, hanem csak egynek az érvek között.

mellesleg van itten még érdekesebb szabály is:
majority of the models
counts as rules

megfontolandóak. ha már a gw sem szőrözik akkor csak van benne valami...

Zotyo

Zotyo

  -= ZOTYO =-

 • Fórumita
 • 7707 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.19, 22:24

azt is értem, hogy a gt-k felé orientálódik a magyar verseny. hajrá. attól, hogy valami gw által kitalált még nem kell gondolkodás nélkül átvenni. lehet, hogy ott nem engedik a nevesített karaktereket, de ugye ők nem is magyarázzák, hogy miért...csak nem engedik. így azért elég nehéz vitatkozni...


Ami azért is fura, mert nem egy White Dwarf cikk foglalkozik azzal, hogy ugyan már, egyszer-egyszer használjuk már azokat a fránya speciális karaktereket. Mennyire jópofák, mennyire más velük a játék, ésatöbbi. Ezek fényében nehezen tudom megérteni, hogy a GW versenyekről miért vannak kitiltva.

Jóllehet soha életemben nem voltam GW versenyen, nem olvastam a részletes kiírást, nem voltam ott a szabályakotás folyamatainál, amikor kizárták őket... Szóval nem tudok semmi konkrétumot, ezért aztán erről nem is tudok véleményt alkotni.

Csak fura, na.

gojo

gojo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2083 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.19, 18:50

na tessék! akkor még ott is jöhetnek! :) pedig azt hittem, hogy sikerült kitiltani őket... :D de akkor ezek szerint nem. na akkor meg végképp nem értem a kitiltás dolgot...mer akkor ez még gw standard is...ezek szerint.

Módosította gojo: 2007.05.19, 18:51


Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.19, 18:38

Gojo azegy jó kérdés hogy versenyek szempontjából megkötésnek számít-e a neves/spec(szerintem nincs különbség a 2 közöt) kari tiltása. Ugyanis a GT-n külön ki van emelve hogy spec karik jöhetnek. Ami megkötést ott találtam a csak ami a kodexben van jöheten kivül: wood elf extra fa nincs és csak a dow seregben jöhetnek dow ror egységek spec választásként

gojo

gojo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2083 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.19, 16:42

ja és persze a nevesített karakterekkel én leginkább az új seregkönyvek nevesített karaktereire gondolok, amik elvileg ki vannak egyensúlyozva. a régi spec karikról nem tudok nyilatkozni...

azt is értem, hogy a gt-k felé orientálódik a magyar verseny. hajrá. attól, hogy valami gw által kitalált még nem kell gondolkodás nélkül átvenni. lehet, hogy ott nem engedik a nevesített karaktereket, de ugye ők nem is magyarázzák, hogy miért...csak nem engedik. így azért elég nehéz vitatkozni...

gojo

gojo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2083 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.19, 16:24

mindenesetre jobb ötlet egy ilyen topic, mint a liga topicot szarráírni...meg az otk-t meg a szabályrendszert...bár én egyszer megpróbáltam az otk ba vinni a kérdést, de valahogy nem oda jöttek a válaszok. :)

tápolással nekem semmi gondom nincs. versenyre mindenki azt hoz amit akar.

amivel viszont gondom van és von Khebab igazán nem értem, hogy miért nem érted, az az, hogy ha teszünk megkötéseket akkor tegyünk rendesen megkötéseket, ha viszont nem teszünk akkor egyáltalán ne tegyünk.

szabályos tápos sereget rakni? az.
szabályos a nevesített karaktereket hozni ebbe a tápos seregbe? nem.

DE MIÉRT?????

az új seregkönyvekben a nevesített karakterek ugyanolyan egységnek számítanak, mint bármi más! vagyis ezen az alapon nem lehet kiszedetni őket.

értem, hogy szerinted rossz felé viszi el a játékot, mert nem lesz olyan izgalmas ha a két karakter dönti el a csatákat a sereg helyett! értem.

de ez nem tartozik a szabályokhoz!!!!! ez már a játékélmény kérdése!!!! ugyanaz, mint amikor én bármely másik seregre mondom, hogy ezt meg azt az egységet igen jó lenne korlátozni a játékélmény miatt!!!

vagy egyiket sem vagy mindkettő meg kell engedni!!! miért csak az egyiket??? hogyan helyeselheted egyes egységek kivételét amikor pont azért szállsz síkra, hogy ne legyenek megkötések? ezt én egyszerűen nem értem!!!

nincs különbség a nevesített karakterek és más egységek között!!! nincs!!! bármilyen különbségtevés mesterséges megkötéshez vezet!

persze a játékélmény részét értem a dolognak. pontosan azt érzed te ennek kapcsán, mint én bizonyos seregek bizonyos kombinációi kapcsán. arról van szó, hogy én hajlandó lennék korlátozni a játékélmény miatt egyes seregek egyes dolgait. te viszont nem. de ha nem akkor az a nem az valóban nem legyen és ne pedig egy szelektív nem! mert akkor a nevesített karik ellen se kampányolj! mert vagy vagy!

persze ez szigorúan szvsz. és nem basz*****.

ui.: egyébként nem gonodoltam, hogy kifejezetten empire ellen szólnál, sőt én sem akartam kifejezetten a skavenek ellen szólni. csak gondoltam példának ezek is jók lesznek.

Módosította gojo: 2007.05.19, 16:30


Fattyu

Fattyu

  Iszapszemű fórumozó

 • Fórumita
 • 6711 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.19, 08:22

hát, a saját véleményem az, hogy nem az igazi kérdés, hogy mi tápos, hanem hogy az alany képes e tenni ellene. Ez a kérdés legtöbbször ugye ligák környékén jön elő, ahol viszont meglepő módon a győzelem a cél. Tehát szerintem egy versenyen semmi sem tápos, ami legális. Főleg, hogy kis közelítéssel minden seregről lehet tudni, hogy mire képes. És mindennek van ellenszere. A sima játék már más kérdés, de ez személyfüggő is... pl (elnézést a nevezettektől) Madam 40 jezzailja messze nem olyan táp, mint pl Khebab kollegáé. :(

von_Khebab

von_Khebab

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1339 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2007.05.19, 07:55

:)
Ha már felvetettem,meg is nyitom,kérem a kedves hobbytársakat,ide lőjenek!!!(ne a ligásba)
Ez a hely jó lesz amolyan megszentelt földnek,ahol nem harcolhatunk,nem vághajuk le egymás fejét,de beszélhetünk róla! :( :)
Remélhetőleg a topicnyitásért nem kapok seggberúgást a tisztelt mod uraktól... :)

Módosította von Khebab: 2007.05.19, 07:58[Fantasy háttér] [Sötét háttér]