Ugrás tartalomhoz


Fotó

In Character


 • Válasz írásához lépj be
3712 hozzászólás érkezett eddig

Fishblood

Fishblood

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2009.02.09, 19:59

- Hát...follyon ki a szemem, de én akkor se látom mire gondol uraságod! Remélem nem ártott meg lovag uramnak az a pár korty itóka... Lépjen csak közelebb azt mutassa meg mit lát, mert bíz' isten én nem sokat! Aztán akár együtt is szétnézhetünk az emeleten - ezzel várakozóan tekint újdonsült társára, miközben továbbra is kiváncsian meresztgeti a szemét hol a lépcsőre, hol az emeletre.

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.30, 21:57

-Hm. Hát, egy ellenlábasom, mindenképpen akad a zenében. Úgy hívják: kvarthangolás. - a köpenyes végigsimít rövidre nyírt kecskeszakállán, majd az ifjúra nézve folytatja. - tudja, leginkább a vonósok állnak közel a szívemhez. Ó igen, főleg régi barátnőm, a cselló. Tudja, a hegedű... rendkívül gyönyörű, de... hát, tudja hogyan is van ez. Amikor egy elbájoló, csengő hangú kis hölgy mellett megakad a szeme társalkodónőjén... gyönyörű, nemes, magabiztos vonások és az első betűtől fogva magához láncoló alt hang... ami mintha folyna a levegőben és a hullámai lángra kapnának... Nos, hát, igen. Így állunk. Hát, tudja, azt mondják, mindenhez hozzá tudok szólni; de tudja mit, én azt mondom, a legtöbb oroszlán képtelen igazán megosztani a figyelmét, mármint; ha valamit szeret, ha szerelmes, nem tudja átadni magát másnak. Így vagyok a gitárral is. Gyönyörű. Hangzatos. Lélegzetelállító, milyen könnyen veszi a technikát, ezzel is ejti rabul az embereket, tudja? Nagyon könnyű ám elsajátítani az alaptechnikákat, ami önbizalmat ad... de a mesterjáték... az más. Ott összeállnak ezek a technikák. Az akkord, amiket ha játszik, látja a hulló leveleket, az akkord, amiket ha játszik, látja kedvese kezét végigsimítani a hangszer oldalán... az emlékek. Sok, sok gyűlik össze belőle, amíg az ember ujjai olyan könnyen siklanak a gitár nyakán, mint sebekkel férfivá csiszolt szíve az estében. A cselló más. Annak szól, aki szeret és akinek a hangban van az érték, nem az egymást ölelő akkordokban: a bárd, aki a leheletét is odaadná a hang utolsó rezdüléséig, az választja. Aki pedig minden szőke, barna, vörös hangot képes egy vállrándítással a hajnal gondfelejtő méregpoharával a múltba küldeni... az előveszi a gitárt.
Miért vagyok itt? Mert boszorkánycsókot hordok a nyakamon. Az első lélegzet fájdalmas, tudja? Hirtelen végigömlik az élet... majd a következő mozdulatnál fáj. Az embernek ki kell égetnie magában dolgokat; áttörni és megformálni falakat, hogy egyre tovább és tovább haladjon az ösvényen.
A bárd az ablakra, majd a lépcsőre néz. -Hát, azt hiszem, valóban bölcs volna megnézni, odafenn mi lakozik. De azt hiszem, ön közelebb áll a lépcsőhöz, talán lát valami. Várjunk csak, várjunk! Nézze, nézze azt a lépcsőt! Valami fény, hát kérem, mondja hogy nem látja! Hát én kikérem magamnak, az bizonnyal valami fény, ott csillog a.. kettő, három... hatodik lépcső, igen, és a hetedik, nyolcadik, kilencedik lépcső burkolatán, látja? Ez fenyő, polírozott fenyő és mintha valami derengés, visszavert derengés szóródna rá, de a szemem is káprázhat talán...

Fishblood

Fishblood

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.28, 13:51

- Nos, fél térkép, nem térkép! - kacsint az ifjú. - Nézzünk körül, hátha találunk valami érdekeset. Odafentről mintha zajokat hallottam volna...remélem csak egerek és nem holmi rablótanyára bukkantunk! - azzal feláll és nyújtózik egyet.

- Amúgy lovag uram mi járatban errefelé? -tekint vissza miközben tesz pár lépést a söntés irányába. - És ha már így összejöttünk milyen hangszereren játszik? Tudja én csak amolyan műkedvelő volnék, néhány dalocskát ismerek csupán amit megboldogult bácsikám tanított még gyerekkoromban, amikor a ludakat őriztük a határban. Szívesen bővíteném a tudományomat.

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.08, 20:49

A köpenyes elmosolyodik és miután a pultra tette a kulacsot, annak rendje és módja szerint elfogadja a felé nyújtott kezet.
-Örvendek, hogy odafentről felém vezérelték a lépteit, kedves vándor. A nevem Leophane lovag... ha ilyen cudar, magányos, sötét időben még az ember egyáltalán önmaga... eh... egyszóval lovag volnék. Pontosabban bárdlovag. Igen, amolyan bárd is vagyok, szóval valamelyest még kollégák is volnánk ezek szerint. - az alak a térképre néz és megfújja, elkezdi lassan letisztítani a portól.
- No lám, lássuk, mire is akadtunk. Ezen a térképen... ezek a nagyobb foltok itt azt hiszem szigetek.. ezek a még nagyobb foltok, nos azt hiszem, ez meg pálinka, bár.. Odafent jobban tudják, lehet, hogy valami karcos bor... igen, ott ragadt oda a pulthoz, ez inkább pálinka lesz... no lássuk... ez a nagyobbacska sziget pedig.. hohó ez egy félsziget, mert.. igen, látja...? Ott a pálinkafolt alatt, az ott, az a nagyobbacska, az egy kontinens... valamelyik partja... de hisz ez egy fél térkép! Itt kell legyen a másik fele is valahol!

Módosította Leophane: 2008.12.08, 20:50


Fishblood

Fishblood

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.08, 19:41

- Erre húzzon rá jóbátyám! - szól az ifjú és övéről leakasztja csikószőrős kulacsát és a köpenyes felé nyújtja. - Nincs is jobb frissítő egy megfáradt utazónak, mint ez az igencsak jófajta mézédes borocska.

Ezt követően maga alá húz egy széket és kényelmesen lehuppan a nevezetes asztalhoz, figyelmét a térkép vonja magára. - Hm...érdekes. Vajon mit ábrázol? - aztán ismét a csuklyás felé fordul.

- Tudja a lovam szeret elbóklászni. Én nem kérdezem hová megy, ő meg nem mondja, de ha furulyázok mindig vissza talál hozzám, bárhol légyen is. Azt már meg kell hagyni, ő a leggyorsabb csikó a vidéken - csettint a nyelvével, majd mint aki hirtelen eszmél:

- No lám, még be sem mutatkoztam. Harlequin lennék, afféle vagabond - áll fel és nyújt kezet. - Jó uramban kit tisztelhetek, ha meg nem sértem?

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.02, 18:16

A csuklyás-köpenyes alak megfordul és mosolyogva néz a hang irányába.
-Szép napot adjanak Odafentről, fiatalúr. Mi járatban errefelé, egy ilyen réges-régen elhagyott vidék poros, kihalt tavernájában? Nos, jöjjön, kérem, üljön le, addig jobb híján magam keresek valami kellemes hűsítőt.. hátha ott abban a hátsó szekrényben akad valami... lévén magam is nemrég toppantam be ide. Lássuk... hm, itt nincs... Szóval, milyen lóról volt szó? - kérdezi az ifjú felé fordulva az alak, miközben kitekint az ablakon, ahol ezt látja: látkép (mondjuk sárkány nélkül, a kocsmaajtótól nem messze van a sziklafal pereme)

Fishblood

Fishblood

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 388 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.11.12, 23:42

Odakintről halk furulyaszóból sodor lágy dallamot az alkonyi szellő. A szélesre tárt ajtóban kölyökképű, kócos ifjú veti meg a lábát. Lehullott őszi falevelek járnak táncot a talpa alatt, némelyik a fogadóba is utat talál. Könnyed mozdulattal rejti tarisznyájába furulyáját, miközben megenged magának egy barátságos mosolyt.

- Jó urak, nem látta valaki a lovamat? - majd miután szeme megszokja a félhomályt, bátran beljebb lép.

- Hm...Szép térkép...

Harrtar

Harrtar

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 135 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.08, 08:40

-Már évek óta... Mondom, hogy nem ártana ha egyszer kitakarítanál, mert egyszer úgy is erre fog tévedni valaki.

A hang mostmár kicsivel erősebb orgánumot véve szinte serceg a levegőben, néha néha egy köhintéssel megspékelve, a torokkaparó levegőnek köszönhetően.
Látni még midig semmit. Hiába a reggeli fénysugarak még nem tudják olyan erővel bevilágítani a helyiséget, hogy minden egyes zegzugát megmutassa ez az álmatag öreg krimó.

-De ha már úgy is errefelé jársz öreg barátom.. csiholhatnál némi világot, mert az orra helyéig is alig lát az új vendéged.

-Hallod te átkozott szajhapecér?
-Hiába hallgatsz .. idáig érzem a szagodat!

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.06.03, 20:21

Fentről halk neszezés hallatszik... Krákogás, vasalt bakancsok tompa hangja, kapkodó zajok. A pókhálós lépcső tetején hamarosan egy alacsony alak tűnik fel. Tán egy gyerek? Nem semmiképpen. Bár a sötétség alig engedi látni, de a homályban fölsejlik egy rőtt szakáll, kibontakozik egy mokány sziluett. Kezében valammi baljósat csillan. A molyrágta függönyök redőin át szellő seper végig a szürke-fakó termen, porszagot hagyva maga után.

-Ki a fészkes fene jár itt ilyenkor? A nyitás csak két nap múlva lesz! Mondja egy öblös-álmos hang.

Harrtar

Harrtar

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 135 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.06.03, 20:02

Egy Lágy szellővel súgott üzenet csapja meg az idegen fülét a félhomályban, ahogy a régmúlt idők emlékeinek hagyatékát szemlélgeti a pulton:
-Már évek óta....
Meg-meglebegteti a sóhajszerű üzenet az egykor kacér táncosnőknek fenttartott emelvény díszes és selytelmes függönyeit és dúvadként kavarja fel a selymes bársonyként mindent beborító port.
Majd ismét a csenddé és a nyugalomé a tér. Az idegen álltal felvert nyugalom szép lassan lenyugszik röpke és gyors felháborodásából, teret adva az eddigi időtálló harmóniának.

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.12, 10:31

:-Szép napot adjanak az égiek!

A hangos köszönés az élet hullámaként gyűrűzik egyre mélyebbre és mélyebbre a fogadóra telepedett halott csendbe, ám az üres székek, asztalok, a nekiszomorodott söntés nem válaszol.

Az alak evilági szemeit becsukva felnyitja a lét Belső Síkjaira néző érzékeit, hogy megfogja a fogadó utolsó szavainak melegét.
-Hm... Ranagol... - mondja halkan - Ranagol nem törődik senkivel és semmivel. A papjai érdekből fohászkodnak hozzá, ahogy a farkasfalka tagjai is követik a vezérhímet. És amíg az ő törvényében élők megtartják az ő törvényeit, addig teljesen lényegtelen, hogy minderről mit gondolnak. A természetes szelekciónak engedni kell és az élére kell állni, egyéni véleménytől függetlenül. A gépben lényegtelen, mit gondol a fogaskerék - ha jól működik, megmarad, ha nem, hát le kell cserélni.

Az alak várakozóan hallgatja a sötétséget, miközben megfelelő ülőalkalmatosságot kutat a szemeivel. :

Leophane

Leophane

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 547 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.05.12, 08:44

:Az ajtó halkan nyikordul és konok pókhálók omlanak selymes foszlányokká az alak vállán, ahogy halk lépteit elnyeli a por. A por, mely halkan forog apró örvényekben a friss huzattól, a széltől, ami már oly rég nem söpört végig a szomorú, kihalt helyiségen.
Az ajtóban álló köpenyes beljebb lép, szemei csuklyája alatt pásztázzák végig a söntést, a réges-rég itt felejtett sisakot, egy pulton heverő tőrt... markolatának mintája egzotikus és a még mindig hidegen csillogó penge az ajtóból sugárzó gyenge fényben titokzatosan villanik... egy réges-régen itt járt kalandor emlékei?
A pulton egy térkép, egy kiürült kupa és por, por mindenfelé, az elhagyatottság pora, ami puhán akad fenn az alak ujjain. Az ujjak lassan vándorolnak végig a kezek, kupák, tányérok, kártyák és füstös esték koptatta-csiszolta régi-régi pulton. A vándor másik kezével a csuklyát tolja hátra, ahogy halkan megkérdezi talán csak önmagát:
-Vajon jár még erre valaki? :

_Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2008.03.19, 22:33

(OFF)Visszaolvasva az utolsó pár oldlalt nosztalgiáztam egy kicsit...:titok:. A végére kicsit elszaladt velünk a ló(táp) de hangulatos freestyle volt szvsz. Lenne valakiknek kedve megint kocsmázni? Ha igen kéne a kocsmáros is! Új arcokkal a kocsmában, frissen, üdén!(/OFF)


Klizen

Klizen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1969 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.03.10, 20:27

szerintem a cél szentesíti az eszközt, csak jusson is el ezzel a célig, különben irgum-burgum

ja hogy ez nem az ideillő topic?
meg 4 hónapos késéssel válaszolok?

sebaj, sört mindenkinek, aztán indulhat hajnalig a dajdajozás

Tenthman

Tenthman

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 34 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.28, 10:39

-Remélem Dartonnak még sokáig kell várnia a lelkünkre!

//Majd jól hátbaveri a törpöt...//

Ugye, Törp Uram :titok:

//:) :D Oldom a feszültséget :D//


Lefordultam a székről. ^^
:nono:

Tryptich01

Tryptich01

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 129 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.11.20, 20:28

Hello!

Én azt szeretném megkérdezni, hogy Ranagol vajon elfogadhatónak tartja-e, ha egy híve szidja Őt mint a bokrot valakik előtt, ha éppen ez szükséges neki valamiért. Vajon haragudna ilyesmiért? :)

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.06, 07:13

Hejj csapos, azt hiszem hosszú sora van a szerelemnek!
Tudod egy időben azt hittem kiveszett az érdeklődés az elfszabásúakból, de mostanában úgy tünik Ellana újfent mosolygós arcát mutatja topicom felé! Reménylem számosan szolgálnak majd jó tanácsokkal az újabb nemzedéknek kik még érdeklődnek a régi trükkök iránt!

A hölgyek mindig érdekelnek, különösen ha szépen táncolnak! :) Ennyi maradt már csak nekem, a tánc és a gyönyörködés, mióta nemesebbik részem egy ork béltépő áldozata lett. Nem mintha nem álltam volna véres bosszút érte, de a lelkem azóta is zokog a veszteség felett!

Osztán csapos, kend hogyan jutott hozzá eme kedélyes zughoz? Tán kihalt a tulajdonos? Mély fájdalmában, mit hitvese elvesztése felett érzett hátába állította a fejszét? :pirul:

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.05, 10:24

Hejj csapos!

Lökj ide nekem egy kis tarini gégenedvesítőt, mert bíz hosszú volt az idáig!
Viccedről megvallom egy szakállas törp jutott eszembe, tán-tán életkora okán.

Bár nekem is akad hasonló a tarsolyomban, tiadlani határon hallottam Dorcha egy harcosától.

- Miért nem képes az ork betüzni a nevét?
- Mert nincs nála tü, amivel betüzhetne!
:pirul:

No azt hiszem, ürüpörköltet is kérnék fogadós, meg szobát éjszakára...

Klizen

Klizen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1969 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.04, 16:27

hát ez olyan barokkkos körmondatra sikerült, h innom kell rá egyet, hátha azután megértem, de abban csak egyet kell hogy értsek, h a becsület az becsület, azt mindenáron meg kell védelmezni

Klizen

Klizen

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1969 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.30, 19:25

Ha tényleg az a Tier lesz az est vendége, nem ártana átnevezned fogadódat arra az estére az ő tiszteletére :punny:

Endelene Ti'Loasol-t meg már előra várom, csak nehogy valami átöltözött férfi legyen

A következő körre mindenki a vendégem, úgy sincsenek túl sokan.

:( !


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]