Ugrás tartalomhoz


Fotó

Warhammer 40K


 • Zárt téma Téma lezárva
14 hozzászólás érkezett eddig

Aldor_a_harcias

Aldor_a_harcias

  Birodalmi Parancsnok

 • Fórumita
 • 315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.12.06, 23:25

*A fáradság ellenére, nagy sürgés forgás van a nyugati fronton. Nem kímélve, sem embert sem gépet, mindenki azon igyekszik, hogy érdemleges állapotba hozzák a védelmet. Szerencsére korábban már elállt a havazás, így legalább ennyivel is könnyebb volt a birodalmiak dolga.*
*Salvador kapitány csöndesen bólintott, mikor végighallgatta a parancsot.* ~15 nehézgyalogos hadosztály és lőszer, végül is több, mint a semmi, a legjobb volna ha tankok is érkeznének, mert az a 7 Leman Russ Battle tank, ami maradt, huggyá-fossá lett lőve, nem hiszem, hogy a következő összecsapásban megmaradna akár egy is...~
*Amíg mélázgat, kisétál az árkokból, hogy szemrevételezze a védelmet, meg úgy általában a lerombolt tájképet.*
~A hófödte romváros, és ez a hűs erebusi levegő, furcsamód, most olyan...szépnek és nyugtatólag hat.~
*Ekkor feltűnik Briggs őrmester, talpig sárosan, teljesen átnedvesedd egyenruhának még az emlékét sem őrző bundában, de legalább a kardja és a laspisztolya még a helyén.* -Uram, jelentem megerősítettük állásainkat, mostmár csak az utánpótlást kell bevárnunk. *közben úgy ahogy próbált vigyázba állni, tisztelegni, de lassan már két napja, hogy nem aludt, és folyamatosan harcolt / ásott.* -Helyes! Mostantól általános pihenő van, amíg nem érkezik újabb támadás!
-Igenis uram! *Először megkönnyebbült Briggs arca, majd kissé alábbhagyott az öröme, mikor a távolból (több irányból is) robbanások, lövöldözések hallatszottak.* ~Jajj nemár, végre pihenőt kaptunk, erre tessék, fogadjunk, hogy 1 óra sem telik belé, máris idetolják a képüket!~ *Ahogy elfekszik az őrmester, kissé felszisszen.* -Aúhf, még a végén a pihenésben veszítem el a karomat. *Végigméri a bekötözött balkarját.*

Zsenike

Zsenike

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 10 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.08.01, 19:11

//Sziasztok szeretnék becsatlakozni csak az a baj hogy nem ismerem annyira a W40k-t tudnátok nekem segíteni? Mert nagyon érdekel a dolog.//

Lord_Dzsuva

Lord_Dzsuva

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 214 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.23, 19:50

Lan-Ro-Ryen herceg elégedetten szemlélte a csillaghajó transzportfedélzetén zajló sürgést forgást. Hajóvilága óriási csapásmérő erőt rendelt a parancsnoksága alá, a kilenc Vampire Hunter csak három hullámban lesz képes a bolygóra szállítani a csapatok zömét, még így is igénybe kell vegyenek jó néhány antigrav landólóplatformot, hogy a tankok, lépegetök s a nehéztüzérség zömét a Erebusra jutassák.

A kilátófolyóson Lady Collowest közeledett felé. Mellé érve meghajol -Hercegem- Ezek után ö is a transzportfedélzetet veszi szemügyre. Kisvártatva ismét megszólal. -Az első hullámban biztosítjuk a hegységben a kapu környékét, hogy Kahron csontdalnok s társai zavartalanul dolgozhassanak a helyreállításán. A második hullámban leküldjük az erősítést a hegységben s egyben lekísérjük a lomha landolóplatformokat. A harmadik hullám lesz a legkényesebb a városban kell leraknunk a terhet mindamellet, hogy velünk lesz egy lomha landolóplatform is. A pilóták kipihentek az összes kísérővadászt feltöltötték s a Vámpírok is készen állnak. Indulhat az első hullám Hercegem?

Ryen a szokásosnál is jobban végigméri a gyönyörű látnoknöt s beleszól a kommunikátorába. -Lidércvezér a partraszálló köteléknek induljanak.- Visszafordul a Lady felé közben megpillantja, hogy egy skorpiópáncélos harcipap közelit feléjük. Odaérve mélyen meghajol feléjük s mire felegyenesedi megjelenik köztük egy taktikai holotérkép mely a várost ábrázolja. -Hercegem én a város északnyugati 3-4-es szektor vitatott területeit ajálom a partraszálláshoz. Elég erővel rendelkezünk hogy a hajnali órákban a Tauktol megfelelő területet hasítsunk ki magunknak a birodalmiak meg örülni fognak, hogy azon a területen nem nekik kell a Taukkal foglalkozniuk. -Rendben Árnyékvezér állítsa össze a alakulatokat amik elkísérnek minket a városba 3 órája van, hogy átgondoljon mindent. Találkozunk 3 óra múlva a transzportfedélzeten.

3.5 óra múlva a meggyötört város kora hajnali csendjét hajtóművek zaja veri fel 9db Phoenix csap le a északnyugati szektorra plazmatüzzel árasztják el a zónát. Még el sem ülnek a lángok mikor szoros kötelékben megérkezik a 9 Vámpír s a landolóplatform. A platformról 3 Lidérclord s két szakasz Lidércgárdista szórodik szét, hogy fedezést biztosítson a nehézfegyverplatformoknak. A Vámpírokból Rangerek, Skorpiok, Hiperpokok, Solymok s Bosszúállok özönlenek elő a megtisztított területre, miközben a Phoenixek még egyszer lecsapnak a Tau vonalakra majd tovább állnak a Vámpírokkal együtt.

Lord_Dzsuva

Lord_Dzsuva

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 214 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.21, 20:58

A Void Dragonok szűk köröket leírva köröztek a zord hegység egy területe fölött. -Bosszúálló vezér jelenti Lidércvezérnek befejeztük a terület teljes topográfiai feltérképezését. A kapu valószínüleg a bolygórengések idején beszakadt egy barlangrendszerbe. A terület viszont jól védhető a nehéz megközelíthetősége miatt. Bosszúálló vezér vége. -Lidércvezér Bosszúálló vezérnek repüljenek rá a városra s végezzenek teljes műszeres felderítést. Lidércvezér vége.
Az ostromlott város hajnali csöndjét nagyerejű sugárhajtóművek dübörgése törte meg. A vadászgépek legyezőszerűen szétterülve, mérges darazsakhoz hasonlatosan zugtak el a város felett. Majd egy szük kört leírva mégegyszer átzugtak a város légterén s amilyen gyorsan jöttek olyan hirtelen tüntek el a látóhatár peremén.
-Bosszúálló vezér térjenek vissza a hajóra s készüljenek fel a desszantegységek lekísérésére, megkezdjük a partraszállást. A kívánt adatokat begyüjtötték a városról. Lidércvezér vége.

Módosította Lord Dzsuva: 2007.09.21, 21:01


Lord_Dzsuva

Lord_Dzsuva

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 214 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.18, 16:57

Az Erebust övező űrben három kecses Eldar Void Dragon Phoenix bukkant fel szinte a semmiből. A vadászok a bolygó éjszakai oldala felé fordultak s megkezdték a légkörbe való belépést. A pilóták serényen tevénykedtek a nagy hatótávolságú letapogatókat üzemelték be. A lidérc csatahajó taktikai szobájában felhangzott a vezérgép kapitányának a hangja -Uram jelentem tisztán vesszük a kapu jeleit a hegységből, a hely úgy 200 km-re lehet a harcok tépázta várostól, az adatkristálymátrix jeleit már gyengébben vesszük. Valószínűleg a város alatti katakombákban van valahol vagy azokból lehet eljutni hozzá. Továbbá megerősítem, hogy a városban heves harcok dultak a letapogatok által érzékelt nagyerejű robbanásokból visszamarad részecskék koncentrációja alapján. De a részletes megfigyeléshez közelebb kéne repülnünk. Várom a további parancsokat. Bosszúálló vezér vége.- A taktikai teremben Lan-Ro-Ryen herceg s Lady Collowesta látnok jelentőségteljesen egymásra néztek három feladatból kettő elérhető közelségben van de a harmadik amihez egyiküknek sem füllöt a foga az már nehezebb eset lesz. De a hajóvilág érdeke mindig előrébb való mint a személyes moralizálás.Ryen herceg a kommunikátorán át csatornát nyitott a vadászokhoz -Bosszúálló vezér először a kapu környékét derítsék fel a hegységben, további parancsokat a feladat végrehajtása s jelentéstétel után kapnak. Lidércvezér vége.

Katsumoto

Katsumoto

  Cleric

 • Archívum
 • 180 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.15, 18:55

A rádiós tiszt jelentést tett Illyrich tábornok, aki mély bólintással jelezte,hogy várakozzék a további parancsra, a tábornok magában gondolkodott... ő a felelős mindenért ami a bolygón történik, legalábbis egyenlőre... ő rendelkezett a legnagyobb számú sereggel is,de szükség volt minden egyes plusz tankra és rakétavetőre,vagy puskára.
Elvette a rádió beszélőt a tiszttől,majd kiadta a parancsokat vagyis legalábbis terveket a Salvador kapitánynak és Gob Dokh parancsnoknak.
- Itt Illyrich tábornok
1. es akció Salvador kapitány részére, ha képesek tartsák az állásaikat, hamarosan lőszer és 15 nehéz gyalogos osztag érkezik a szektorukba, ők megkapták az utasításaikat tőlem.... tartsanak ki.
2.es akció Gob Dokh főparancsnok részére, támogatom,hogy vissza húzodjanak a centrum irányába, ott be vagyunk erődítve ,és van egy katonai erődítmény is, lehetőleg minden olyan épületet,amelyről vagy ahonnan könnyen lehet lőni a centrumot pusztítsanak el vagy aknázzák alá.... vége

A tábornok kiment a sátorból, nyomában a rádiós tiszt haladt, körülnézett a védelmi vonalakon, és kiadta az altiszteknek az utasítást, azok pedig gyors lovakon száguldottak el az egységekhez, ugyan a Tau csapatok ellen semmit nem érnek, de elég hasznosak tudnak lenni, még ma is a Nehéz Dzsidások, akik szívos lovaikon igen gyorsan tudnak haladni és lórol szállva felvenni a harcot, a tisztek pedig mindig is előszeretettel ültek lovakon, a Vostroyai hagyományokhoz hűen.
A rengeteg apró pici vörös kabátos kucsmás katona szinte világított a hóval borított romok közt.

Északról nem érkezett támadás, azonban rémes dolog történt, a Tauk több ezer desszantost dobtak le a város nyugati szektorában,akik megkezdték az előre nyomulást a centrum felé.....közben ffigyelem elterelés végett légi és tüzérségi támadást intéztek az egész város ellen, épületek omlottak össze vagy rongálódtak meg minden percben.

Aldor_a_harcias

Aldor_a_harcias

  Birodalmi Parancsnok

 • Fórumita
 • 315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.15, 14:35

-Uram, ismét működik a rádió! *jelenti Salvador kapitánynak a fiatal rádiós.*
-Na végre, mi tartott eddig!? *Förmed rá a magas termettel és a feltűnően hosszú korom fekete bajszával megáldott "morcos" kapitány.* -Mindegy, na! Beszélni akarok a tábornokkal!
-Máris uram!
*Amint végzett Gob Dokh főparancsnok a jelentéssel, máris Salvador kapitány hangjára emlékeztető recsegő zörej hallatszik ki a tábornok sátrából.*
-Erőt, egészséget tábornok úr! Örömmel jelentem, hogy elkentük a kutyák pofáját, így a nyugati szektor továbbra is a miénk! Súlyos veszteségeket szenvedtünk, és a lőszerünk is fogytán van. A megaradt erőink:
két Páncélos Tankhadosztály (Leman Russ tankok), három nehézfegyveres egység, és nyolc gyalogos osztag.
Folyamatosan erősítjük a védelmi állásainkat, várjuk az erősítést és a további parancsokat!
Életünkkel a CSÁSZÁRÉRT!

Khaos

Khaos

  A Bundáskenyér...

 • Fórumita
 • 391 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.14, 21:06

Az adó rádiós hangszórói felrecsegnek, és újra Gob Dokh hangja tölti be a sátrat.
-A keleti szektorok megtisztítását végeztük, és tüzérségi támogatást nyújtottunk a nyugati szektoroknak. Jelenleg a Centrum szektoraihoz húzódunk. Jelentem védelmi pozíciót keresünk. Erőink: három Tüzérségi Tankhadosztály, hat tüzérségi támogató egység, hat nehézfegyveres egység, három grenadiers osztag, három storm-trooper osztag és két speciális fegyveres osztag.

Katsumoto

Katsumoto

  Cleric

 • Archívum
 • 180 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.14, 19:16

// Persze,hogy nem gond...sőt ideje volt már ;) ,csak annyit kérnék,hogy OFFban kb mindenki írja meg,hogy milyen sereggel jön(pl Acél Légió, vagy ha Űrgárdista, milyen... Öklök vagy stb. ,nem tudom létszámot adjunk-e meg kbre? //Illyrich tábornok dühöngött, olyannyira ,hogy kardjával kezdte vagdosni a sátor oldalát
-Miért van az,hogy én semmiről nem tudok ami itt folyik, vagy nem én vagyok a védelmi erők parancsnoka könyörgöm??? Gorinszky!!!!!! Hol a jó fenében vagy?
Egy fiatal katona lépett be loholva a sátorba, szinte beesett úgy sietett, hirtelen levette kucsmáját és tisztelgett a tábornoknak, az emlegetett katona volt az, hátán hatalmas rádióval.
-Tisztelettel jelentem tábornok úr,hogy a Tau csapatok újabb támadást indítottak a város másik részén az állások ellen, jelenleg a mi hadtestünkön kívül vannak még csapatok a városban, de hogy hogyan jutottak ide és mikor azt sajnos nem tudjuk, a radarjaink bedöglöttek miután Tau gépek valamiféle elektromos kisülést okozó bombát dobtak közelünkbe...a rádiók úgy ahogy müködnek.
Jelenleg igen nehéz helyzetben vannak az erősítésként érkezett csapatok is.....a Tau csapatok a fővonal felől nem indítottak támadást, csapataink mélyen beásták magukat, és jelentették,hogy képesek tartani az állásaikat, ha folyamatosan megkapják a tüzérségi támogatást uram. Ezenkívül jó hírrel szolgálhatok, a tárnákba leküldött felderítők lőszert találtak több csarnokban is, csupán bedobozolva nincsenek,de már leküldtük a teherautókat,hogy hozzanak amennyit tudnak, valószinüleg az egyik iparóriás gyár lőszergyártó üzeme volt itt, a lakosok is segítenek a cipekedésben.
A tábornok lehiggadt a jelentés végeztével, tehát jött erősítés,és van lőszer, csak azt nem tudni kik jöttek és mennyien vannak, és ráadásul vakok a radarok is....
-Fiam, azonnal küldjön üzenetet rádión, és vegye fel a kapcsolatot az érkezettekkel, nah és hol van ez a Gob Dokh főparancsnok és az emberei?....ajánlja fel,hogy küldünk erősítést és lőszert, ha megadják a pozicióikat.
A rádiós katona tisztelgett és kilépett a sátorból, majd bekapcsolta a rádiót:
-Figyelem figyelem....itt a Vostroyai birodalmi hadsereg Erbrioni védelmi hadtestje, minden olyan egység, csapat, vagy alakulat mely a városban tartózkodik adjon jelt magáról, szigoruan jelentsenek,hogy merre tartózkodnak és ,hogy milyen létszámban és feltszereltséggel érkeztek, ez nagyon fontos,ugyanis tüzéreink minden olyan szektorra ahol mozgást érzékelünk és nem kapunk jelentést tüzet nyitnak....valamint jelentsék ha szükségük van lőszerre és erősítésre......vége

A Vostroyai Csapatok megszilárdult poziciót tudhattak egyenlőre magukénak,a Város centruma a kezükben volt és a tüzérség is ott foglalt állást, igen megerődítve, a város déli része romokban hevert,az északiban a Vostroyai gyalogság beásott egységei védekeztek sikeresen, a nyugati és a keleti részról nincsenek információk, a tárnákba levezető utak csak a centrumból elérhetők...

Aldor_a_harcias

Aldor_a_harcias

  Birodalmi Parancsnok

 • Fórumita
 • 315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.11, 13:29

*Elkeseredett küzdelem folyik a nyugati végeken. A gárdisták és a birodalmi harckocsik már nem bírják sokáig. A lőszer fogytán, és az oly törékeny harcikedvet is a komisszár tartja fenn. Már nem volt sok hátra, de a szerencse most a gárdisták mellé állt.
Egyfelől a tauk a gyors előrenyomulásban nem figyeltek fel az utolsó megmaradt aknazárra, amik kis számuk ellenére, komoly pusztítást vittek véghez. De tau birodalom harcosai sem akárkik. Tovább nyomultak, és mielőtt diadalt arathattak volna a nyugati fronton, a Khoosi haderő basiliskjainak záporozó bombái és az autocannonok tengernyi lövedéke, meghátrálásra késztette az "átkozottakat". Erre a napra végleg.*
*Briggs őrmester a megmaradt osztagának*-Tüzet szűntess! Már elmenekült a kutyafejű népség! *Segédjéhez fordul* Jelentést! *A fiatal gárdista vérző fejjel de büszke arcvonásokkal.* A 6-os és 8-as osztag elesett, a többi osztagból már alig maradtak. Tőlünk 11-en vesztek oda, és sokan megsérültek. *Ekkor vette észre, hogy ebbe az őrmester is beleszámít, akinek a bal karját érte az egyik sugárnyaláb.*
-Muníció? *Folytatja a hivatalos kérdéseket, miközben elő kerülnek a felcserek, a gárdisták nagy örömére.*
*A kérdés hallatán -bár tudta, hogy ez lesz a kérdés- összeráncolta arcát a segédtiszt.* -Ha nem érkezik utánpótlás, akkor a következő összecsapásnál már csak az életünket lőhetjük el.
~Akkor a helyzet rosszabb, mint gondoltam.~ *mélázik az őrmester, miközben az egyik felcser a sérült karját kötözi be.*

Khaos

Khaos

  A Bundáskenyér...

 • Fórumita
 • 391 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.05, 18:13

A keleti 7-8-9 es szektort éppen ellepték a Khoosi haderő fekete Basiliskjai. A pillanatnyi békét kihasználva álltak fel a nagyobb nyitottabb tereken, és azonnal átálltak indirekt módba. Ebben a pillanatban befutott az újabb támadás híre, és a legmagasabb épületek tetejére települt Khoosiak a nyugati szektorok felé fordultak. Amint a rádiósok megerősítették az ellenség pozícióit, mély, mindent megremegtető dübbenések jelezték, hogy a Basiliskok kilőtték első bombáikat, és alighogy elhalt a zúgásuk, a tornyokban meghúzódó autocannonok ontani kezdték az izzón száguldó töltényeiket...

Aldor_a_harcias

Aldor_a_harcias

  Birodalmi Parancsnok

 • Fórumita
 • 315 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.09.03, 11:01

//Remélem nem gond, ha én is beszállok ;) //

-Melyik szektorban?! *Michael Osprey rádiós, hunyordova tapasztja a fülét a rádióra, amennyire csak lehet* Ismételje meg!
-A C huszon...*csak ennyire futotta. Michael már csak a bizonytalanságot, és aggodalmat keltő recsegést hallja.* ~Gyorsan kell cselekedni~
-Brod! *Odaszól a bunkerben tartózkodó fiatal gárdistának* -Igen, uram?
-Jelentse Illyich tábornoknak, hogy a frontvonal nyugati peremét támadás érte.
-Igenis, uram! *Ezután a gárdista sarkonfordul, és kisiet a bunkerből*
*Osprey rádiós továbbra is próbálja elérni a nyugati fronton harcolókat, de minden próbálkozása kudarcot vall.* ~Az átkozottak! Vajon, hogyan tudtak, ilyen gyorsan, újabb támadást indítani?!~

Katsumoto

Katsumoto

  Cleric

 • Archívum
 • 180 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.05, 09:26

Illyich Szradislav tábornok nyugtázta,hogy erősítés érkezett,azonban nem mindegy,hogy milyen típusu és mekkora hadtestet küldött a birodalom segítség képpen,volt már hasonló helyzetben,mikoris az utánpótlás,és erősítés jobban le volt rongyolodva mint a saját csapatai.Reményre adott okot viszont,hogy a Keleti blokkban lévő Tau csapatokat képesek voltak kiűzni.
A Tábornok több tisztet is elküldött,hogy mérjék fel a helyzetet....kik jöttek?....és találkozóra hívják Gob Dokh főparancsnokot az erősítés vezetőjét,további egyeztetésre.
Illyich kisétált a sátorból,immáron elállt a havazás,csupa fehér volt minden,sok helyen vérfoltok,és füstölgő romok,végignézve a frontvonalon a több ezer vörös kabátos Vostroya-i katona sürgölődött a lövészárkokban,most csend volt a tau csapatok nem mozdultak,talán felörlő taktikát folytatnak....a front többvonalu,nagy mélységü harci állásokból állt,mely még a Tau seregeknek is igen csak nagy fejfájást okoz,oldalra tekintve ,mintha csapatszállítókat látott volna a tábornok,talán Dokh főparancsnok csapatai.

Módosította Katsumoto: 2007.06.05, 09:27


Khaos

Khaos

  A Bundáskenyér...

 • Fórumita
 • 391 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.03, 23:18

(OFF)Jöjjön a saját hadtestem :felvon:(/OFF)


Illyrich tábornoknak megszólalni sem volt ideje, amikor a szobáig hallható zavart kiáltozás keretében betrappolt az imént jelentő katona mellé egy fekete-sárga színű egyenruhás rádiós. A sisakján és a vállapján vöröslő arany-sas és a 63-as szám láttán a tábornok homályba borulón lesütötte a szemét.
-Illyrich tábornok, Gob Dokh főparancsnok beszélni kíván önnel. - Illyrich arcán szoborszerű vonásokkal intett, hogy a beszélgetést megnyitottnak tekinti. Abban a pillanatban felzúgott a metsző jeges szél rádió által felerősített hangja, és egy érces hang szólt a mikrofonba.
-Üdvözlöm Illyrich tábornok. A Birodalmi hadvezetés úgy látta jónak, hogy maga mellett védjem a bolygót. - A szólított arcán nem látszott meglepettség. Előre tudta már, hogy ez jön...
-Üdvözlöm Dokh főparancsnok - szavait, arcának kifejezéstelenségével ellentétben, nem lehetett nem félreérteni. -Essünk túl a formaságokon...
-Örömmel. Utólagos jóváhagyásának reményében már felállítottam és bevetettem a csapataimat a részemre bocsátott térkép szerinti keleti nyolcas szektorban, ahol igen heves harcok folytak. - Az utolsó szó hallatán Illyrich tábornok pillantása kitört a szoborszerű vonások mögül, és visszakérdezett.
-Folytak?
-Igen. Ami most folyik az már csak a maradványok kipurgálása.
-Köszönöm - A tábornok kelletlen legyintéssel jelezte, hogy számára eddig tartott a beszélgetés...

Katsumoto

Katsumoto

  Cleric

 • Archívum
 • 180 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.06.03, 08:27

// Tekintettel arra,hogy biztos lesz pár bekapcsolodó :felvon: ,ha lehet kissé stratégiális stílusban //


Helyszín: Erebus bolygó,36. rendszer

Erősen fújt a szél,a nemrég esett porhavat felkapva,szinte látni sem lehetett semmit,ez azonban inkább csak az ellenségnek kedvezett,fejlett haditechnikájuk alkalmazkodott teljes mértékben a bolygók változó klímájához...
Illyich Szradislav tábornok a CCXLI. Vostroya-i hadtest főparancsnoka és a Vostroyai Birodalmi Hadsereg első számú vezetője,egy sátor elött kémlelte a hóval takart mezőt mely az immáron rommá lött metropolisz elött terült el,a Vostroya-i erők körülbelül 5 hónappal ezelőtt érkeztek azzal a parancsal,hogy az Erebus bolygót mindenáron tartani kell ,ugyanis a Tau Birodalom csapatai megkezdték legujabb offenzívájukat,melynek egyik középpontjába eme bolygó esik...a stratégiailag fontos és ércben gazdag Erebust nem szabadott hagyni elesni,mert az akár több rendszer bukásához is vezetett volna,az Erebus hatalmas bolygó(kb 5x akkora mint a Jupiter),hideg éghajlatú...ércekben gazdag,hatalmas bányakolóniák alakultak ki rajta a birodalom gazdaságának erősítésére,a bolygó központja egy hatalmas Metropolisz Erbrion,mely alatt hatalmas tárnák vannak kialakitva,ha ezt nem bírják tartani akkor elveszett az egész bolygó.A Tau csapatok több hónapos bombázása rányomta bélyegét a látképre,romokban hevert a város,rengeteg halott,a legtöbben a földalá menekültek....ráadásul az időjárás is egyre vészesebb.Szradislav tábornok csapatai beásták magukat,és elkeseredett gerilla,és városi küzdelmet folytatnak a beözönlő Tau gépek ellen.....a munició már beosztásra került,és az élelem is,már 1 hónapja elküldött egy üzenetet erősítésért,a helyzet bizonytalan.
Egy újabb támadás indul,feszült figyelem....robotok és tankok tünnek fel a mezőn,sorban
-Tüzérséééég!!! Ordibált emberfeletti hangon a tábornok,erre a mozsarak és ágyuk százai kezdték el ontani az áldást az ellenségre azonban,a Tau harckocsik és robotok töretlenül nyomultak előre a mező lángfergeteggé változott,tüzes pokol mindenütt ,több ezer rakéta csapodott be a Tau csapatok felől a város széleire,robbanás halálsikolyok,majd visszatűz géppuskák plazma fegyverek ezernyi szava,mindenki tüzelt az árkokból és megerősített helyekról,a Vörös vostroyai zászlót pedig erősen tépte a szél....
8 óra elkeseredett küzdelemben tudták visszaverni a támadást,a tábornok a jelentést várta immáron egy bunkerben.Egy jellegzetes kucsmás katona jött be,mély meghajlással köszönt.
-Tábornok úr,a város Keleti Részén az ellenség sikeresen megvetette a lábait,nem sikerül kifüstölnünk őket,ráadásul desszantosokat vetettek be,így kénytelenek voltunk a második vonalba huzodni,ahogy parancsolta az aknákat felrobbantottuk,a tűzharc még mindig megy....körülbelül 700 emberünk halt meg.

//Ha valaki beszáll,az hozzon erősítést mind1 mivel jön,csak Császárhű legyen :dilis: ) //


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]