Ugrás tartalomhoz


Fotó

Trónbitorló #3


 • Válasz írásához lépj be
1811 hozzászólás érkezett eddig

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.11.22, 15:15

Esetleg valakinek vannak ismeretségei webdesigner körökben aki vállalna egy hasonló oldal kódjának megdolgozását? Webhelyet manapság minden csan nem nehéz találni. Konkrétan volna rá limitált pénzügyi keretünk is, és mostanra legalább 4-5 játékos akinek szólni tudnék, akik kipróbálnának egy bitihez hasonló játékot, csak kb ugyanaz a gondjuk van a meglévő oldalakkal mint nekem. High fantasy témájú alappal, kötetlenebb játékra szvsz össze tudnánk már szedni egy csapatot aki rendszeresen felnézne.

(Ezzel kapcsolatban, "Kopottököl" akinek sem civil sem más nicknevét nem tudom rendesen azóta se, ha látod ezt írjál már rám egy üzenjetet mert a Skype accountom fél éve hulla és csak ott tudtalak elérni.)

 

Jah és pacsi neked is Sinister. Valamiért utóbb Az egyik kedvenc IDW-s Transformers sorozat szereplőm ugrik be rólad.

IMG_1562.jpg


Módosította Madfox: 2018.11.22, 15:17


Vica_

Vica_

  A Sötétség hírnöke

 • Fórumita
 • 298 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.08.14, 23:22

[...] azt mondom, szívesen visszamennék a trónterembe játszani, klánozni, beszélgetni, harcolni a másodpercekért RSZ-el :-D

Nagyon sajnálom, hogy nem találtam meg azt a Bitit :-(

 

<3

 

(igen, ez mind a hozzáfűznivalóm volt).Sir_Robert_Reynolds

Sir_Robert_Reynolds

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 1 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.08.13, 13:29

Tengermély Tiszteletem a Kedves Ittlevőknek! 

 

15 év után :-o egy netes játék szörnyű minőségű cset-stílusán elszörnyedve gondoltam, hogy rákeresek a Trónbitorlóra.
Elolvasgattam amit találtam, megnéztem a ködöt a Kastély körül, meg Az Anwarion-t is és azt mondom, szívesen visszamennék a trónterembe játszani, klánozni, beszélgetni, harcolni a másodpercekért RSZ-el :-D
Nagyon sajnálom, hogy nem találtam meg azt a Bitit :-(sinister

sinister

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 73 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.06.23, 08:34

Defura beszélgetés ez elkerülve az igazán kényes területeket, mégis kellemetlenül kényessé válón.

 

Madfox, szomorú pacsi.

 

(és ezt volt a 69. hozzászólásom és sehol egy botrányos szexjelenet)


Módosította sinister: 2018.06.23, 08:35


Nimue

Nimue

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.22, 16:00

Nem hitted rosszul, négyen vezetjük az oldalt és egyenrangúak is vagyunk rajta. Tény, én inkább a kapcsolattartásban vagyok preferáltabb a játékosokkal, én hirdetek és többnyire én küldöm ki a karakterelbíráláshoz az üzenetet ha valakinél valamit még át kell beszélni. Mostanában kalandokat is vállal(gat)ok. 

 

A jókívánságot köszönjük és viszont kívánjuk jövőbeni játékaitokhoz! arkay

arkay

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 38 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.22, 06:11

Oké, FULL STOP, a szennyes kiteregetését most hagyjuk abba! Ami engem illet én elmondtam amit akartam, reakciót direkt nem kértem arra, a többit pedig Discordon, oké?

Örömmel, ami azt illeti mindannyian jobban jártunk volna ha soha el sem hagyja ez a téma a chatet.
Nimue:

Akkor én is elnézést kérek összemosás miatt. Azt hittem az hogy moderátor vagy, azt jelenti hogy egyben az oldal szervezőinek is az egyike.

S mint korábban is mondtam az oldalon, fel se merült bennem, hogy bárki a kedvemért módosítson bármit. Természetesen olyan szabályzatot hoznak amit akarnak, olyan világot mesélnek ami nekik tetszik. Játékosként annyi közöm van az egészhez, hogy eldöntöm én akarok-e ott játszani vagy sem.

Felfogtam, hogy nagyon nem én vagyok a célközönség, legfeljebb mellékesen megtűrnének IC és OOC is. Nem is hiányzott ez a fesztivál alább. Engedelmeddel én itt le is zárnám a dolgot, és sok sikert a kastélynak.

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.21, 21:44

Oké, FULL STOP, a szennyes kiteregetését most hagyjuk abba! Ami engem illet én elmondtam amit akartam, reakciót direkt nem kértem arra, a többit pedig Discordon, oké?Nimue

Nimue

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.21, 19:06

Értem arkay, ez esetben Tőled elnézést kérek az összekeverésért. Nem igazán tudunk rólatok sokat de inkább szinte semmit, ezért is kevertünk össze titeket. KIVÉVE: Rort személyesen is ismerjük (amióta eljött a talira és megittunk egy-két alkoholos pancsolt puncsot), így legalább az ő személye nem kérdéses előttünk.

 

Fogalmunk sem volt, hogy szeretnétek közösséget hozni. A korlátozás nem ellenetek szólt, hanem valahol a meglévő karik védelmében. A világkép leírta és leírja, hogy igen csekély a nem humanoid jellegű fajok létszáma, és ha megjelenik egy helyen még több, annak eredménye a "sötét középkorban" bizony nem kellemes az idegen faj képviselőire. Legyen az furry, vagy akár óriás, esetleg törpe. 

 

Ez remélem érthető, ennél őszintébben nem tudom elmagyarázni, hogy SENKI ellen nem történt személyi affér, az az oldal NEM mi vagyunk (!!). Lehet hogy ez végtelenül egyszerűnek fog hangzani, de mi kizárólag az oldal szabályait és világképét tartjuk szem előtt (HA már megírtuk és dolgoztunk vele, hozzáteszem nagyon sokat!), és a döntéseinket EZ és csakis ez befolyásolja. A szabályokat és a világképet pedig senki kedvéért nem offoljuk vagy torzítjuk. 

 

- Lassarkay

arkay

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 38 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.21, 15:10

Muz, megköszönném ha nem beszélnél a nevemben, főleg nem ilyen megjegyzéseket hogy "nem mert megmukkani sem".

 

Egyszerűen annyit történt, hogy nem láttam értelmét vitának, ahogy az alábbinak se nagyon. S, igen, akkor az és pár másik dolog is nagyon piszkálta a csőröm, de azóta túl tettem magam rajta. Talán neked is azt kéne.

Egyszerűen arról van szó, hogy más a látsámód. Hogy a saját szavaiddal éljek még korábbról:

"Én se megyek fel egy cyberpunk oldalra követelni hogy fantasy-t csináljanak belőle." White-al is valami ilyesmi miatt kaptatok össze nem? Most te csinálod ugyanazt.

Nekem is idő kellett mire rájöttem, hogy egyszerűen nem én vagyok az oldal célközönsége.

 

Nimue, téged pedig megkérnélek, hogy ne moss össze Muzolffal. Yumi az enyém, nem az övé.  Akármilyen fura, nem ő az egyetlen furry magyarországon, egész online közösségünk van. (Megjegyzem, gyanítom azért is fúj rátok, mert beégettétek az egész közösség előtt, hogy pont akkor találtatok ki egy tiltást a furry fajokra mikor ő a kastélyt megpróbálta hirdetni a furmeet.hu -n) Fox sem az övé, mint az imént itt lett utalgatva, három külön személy vagyunk.Nimue

Nimue

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.20, 21:40

Részemről egészen biztosan. Véleményem szerint semmi sértőt nem mondtam és nem írtam. Aki veszekszik itt, az egyedül te vagy. 

 

Ezt is meg lehet érteni, mint írtad felhúztalak. 

 

A lényeges különbség az köztünk és az Anwarion között, hogy míg ott "fujj furry" alapon zsigerből utasítanak el, mi pusztán annyit kérünk, hogy ha nálunk szeretnél játszani, akkor ne D&D-t és ne egyebet nyomass, hanem az oldalon található játékba illeszkedj be. Nem szeretnéd - nem erőltetjük. (Csak azt nem értem, hogy ezen miért is nem lehet felnőtt emberként továbblépni, s mi értelme van annak a gyűlöletkampánynak, amivel itt hadakozol?)

 

Ettől függetlenül Yumi karaktered is megvan még, akármikor beléphetsz vele. Elvileg őt is tönkretettük azzal, hogy nem használhatott illúziómágiát korlátlan mennyiségben, hanem manaponthoz kötöttük, de ez sem ellened irányuló bűncselekmény volt, pusztán csak következetesség. Mert ha a többi játékosnak is minden varázslata MP-hoz kötött, akkor a tiéd is. Ez ennyi. Nem kell bele többet látni. 

 

Ha neked jobb érzés itt vállalhatatlan stílusban ontani a mérgedet, ahelyett hogy kipróbálnál valami újat, lelked rajta. Én csak a leírt félinformációkat akartam kiegészíteni, eszemben sincs vitatkozni veled. Veszekedni meg aztán pláne! 

 

További jókat, jobbakat. Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.20, 21:11

Csak a miheztartás végett. Jah, az is egy tabard, meg ez is:

 

https://cdn3.bigcommerce.com/s-j0004a/products/105/images/562/Care_Designs-_Adult_Tabard-_Medium_Burgundy-_pocket_on_front-_1500x1500__37422.1487963840.500.750.jpg?c=2

 

Ami azt illető először éppen az újj nélküli alsóneműként használt póló/trikószerűséget jelentette amit már a római katonák is használtak. Szóval igen, a kari képén az ott, továbbra is egy tabard.

 

 

De amúgy láthatóan a vita rész itt rég véget ért, alighanem el sem kezdődött. Ez itt:

"Elnézést, eszem ágában sincs gátat szabni a haragod kiöntésében,"

Jó szöveg, csak épp az ellenkezőjére utal, hogy a cél épp az hogy felhúzz.

 

 

A "félinfrormációk" azért nem részletesebbek, mert már így is egész oldalas postok születtek egy értelmetlen szócsatában, mert egyértelmű hogy itt senki nem fog meggyőzni senkit semmiről. Vitatkozhatnék még arról hogy elég szubjektív dolgokat próbálsz épp tényként beállítani, azt külön vitatnám hogy az a beszólás Taki megjegyzésére pl ne lett volna egy nagy adag bunkóság. Arra fogadni mernék, hogy az hogy ő azóta nem mert megmukkani sem, nem azért van mert olyan meggyőző lett volna az admini hozzászólás. De ez sem lesz több már olajnál a tűzre. (Amit igen, csakazért is ráöntöttem.)

 

 

Viszont ha egy percre félre tudjátok tenni az emberi gyarlóságnak azon gyakori aspektusát, hogy vita nincs, csak veszekedés, valami az őskor óta nem létező szociális pozícióért, és a cél nem a megértés hanem a másik legyőzése... akkor megtennétek a kedvemért egy dolgot? Nem kell az eredményét közölni, felőlem az írtok még ide amit akartok, de saját és játékosaitok érdekében egyvalamit tegyetek már meg.:

 

Emlékezzetek vissza a Torony fényére, pontosan miért utáltátok, az Anwarionra, miért lett akkora dráma és szakadás belőle, aztán állítsátok az egészet a saját működésetek képe mellé összehasonlításul. Biztos vagytok ti benne, hogy nem tökugyanazt csináljátok?


Módosította Madfox: 2018.04.20, 21:13


Nimue

Nimue

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.19, 20:02

Hopsz, az előző hozzászólásban rossz a link, és valamiért nem engedi már szerkeszteni a dolgot, szóval bocs a dupla reagért, de kénytelen vagyok így korrigálni. Tessék, a karakterkép: 

 

http://www.kastelyakodben.hu/images/avatars/kai.jpg

 

Érdekességként pedig tessék, egy középkori üvegpohár, ami óriási fényűzésnek számított, mert nem gyártották éppen szalagon: 

 

http://gallery.nen.gov.uk/assets/0810/0000/0289/old_glass.jpg

 

... És egy random tabard, ha már itt tartunk: 

 

https://i.pinimg.com/originals/6c/07/1d/6c071d0e934609a423b017784a1316eb.jpg

 

Nahh... korrigálás vége. :) Üdv. 


Módosította Nimue: 2018.04.19, 20:06


Nimue

Nimue

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.19, 19:36

Szia Mad! :)

 

Kíváncsian átböngésztem régi beszélgetéseinket a Csevegőben. Hol találtál gyalázkodó adminválaszt? (Nem, nem töröltem semmit, csak őszintén nem értem, mit találtál gyalázkodónak). Véleményem szerint egy korrekt választ adtam adminként, aminek a végén úgy döntöttél, regisztrálsz. Ha én vállalhatatlan stílusban reagáltam volna anno neked, nem hiszem, hogy meghoztam volna a regisztráláshoz a kedvedet.

 

A karaktered képe annak idején beillesztésre került, csak a vita tárgyát képező elemeket levágtuk róla, hogy kellő kompromisszumot kreáljunk. A kérdéses karakterkép: 

 

https://webmail.nethely.hu/roundcube/?_task=mail&_action=get&_mbox=INBOX.Karakterk%26AOk-pek&_uid=1&_part=2&_mimewarning=1&_embed=1

 

Hogy ez hasipóló és martinis pohár, vagy tabard és ókori görög technológiával készített kristálypohár... na ez volt az, amin nem volt értelme vitatkozni. :) Egy profil esetében pedig úgyis az arc a lényeg. Kai karaktered megkapta az arcát. 

 

A kérdéses hátasállat egy kardfogú tigris volt egy drow tulajdonában. Feltételezhető volt, hogy egy ragadozó nagymacska képes harcolni is gazdája védelmében, ráadásul az említett páros nehezen beilleszthető a megírt világképbe (pláne egy drow... amit, még nálunk high-abb rendszerekben is mumusként kezelnek). Ezért ajánlottuk fel, hogy dolgozza ki, azért, hogy be tudjuk illeszteni (minthogy a ló egy meglehetőst megszokott dolog egy low fantasyben, míg a kardfogú tigris meglehetőst extravagáns). Nem a karakter ellehetetlenítése volt a cél, a cica kapott volna 13 pontot, sőt ha a karakter fejlődött, a leosztott 3 pontból ha akart volna, áldozhatott volna a macsekra is.  Nem szerette volna. Nem erőltettük. (Azóta a drow karaktert más formában beregisztrálta, elfogadtuk, és azóta is segítünk neki bármiben, ha plusz ötlete vetődik fel. )

 

Egyébként arra vannak a mesélők (minden rendszerben, még a miénkben is), hogy ha valaki kirívó dolgot szeretne, akkor azt a szabályok kellő rugalmasságával segítsen megoldani. Pl.: Ha harcban valaki szeretné kihasználni egy képzett csatamén előnyeit, a kalandmester kitalál rá egy megoldást, és felajánlja azt. Lábjegyzet: ha valaki beregisztrálja hűséges társául Böszmét a szelídített medvét, valószínűleg tőle is kértünk volna valamiféle pontozott kidolgozást. 

 

Elnézést, eszem ágában sincs gátat szabni a haragod kiöntésében, vedd úgy, hogy itt sem vagyok. Csak gondoltam kiegészítem a félinformációkat, amiket biztosan azért nem írtál le teljes valójában, mert régen történt, és gondolom kifelejtetted. :)

 

Elnézést, ha nem volt egyértelmű akkor a dolog, de: világképünk low-fantasy. A karakterek kalandban ettől még találkozhatnak high-fantasy jellegű elemekkel. Attól, mert a faluban nem látnak az emberek vándor gnómot, azt sem tudják mi az, és nagyra nőtt varangynak hinnék aki biztosan azért jött, hogy megmérgezze a kútjaikat, majd ennek megfelelően reagálnak rá, létezhet vándor gnóm, ahogyan troll is él a trollvacokban, meg egyszarvú is szaladgál az erdőben, sárkányok lakják Ködvadon határát, és egy gonosz boszorkány kaphat levelet Komámuramtól a Zördögtől. Csak az átlag világképben élő átlag ember ezekkel nem találkozik, szinte soha az életében... ha mégis, annak pánik és lincshangulat a vége (Makenna néne is elfüstölgött a máglyarakáson). A kalandorok viszonylag gyakran találkoznak vele, mert kalandorként szokásuk olyan dolgokba ütni az orrukat, ahová az átlagember nem szokta. :)

 

Ha neked ez nem tetszik, hát nem tetszik. Megváltoztatni nem tudlak, nem is akarlak. Nekünk tetszik és jól érezzük magunkat rajta. :) Meg még néhányan, és szívesen látjuk azokat, akik képesek a szabályaink szerint karaktert alkotni, és a világképbe többé-kevésbé beilleszkedni, és a szerint játszani.

 

Azért remélem, ettől még nincs közöttünk zsigeri gyűlölet, és nem döfködöd mérgedben a wudubabámat törött martinispohár szilánkokkal. 
 

Üdv: Lassarina a KK-ról. 


Módosította Nimue: 2018.04.19, 19:39


Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.19, 14:55

"Mivel sok mindenről írsz és sok irányba elvinné a beszélgetést, útközben pedig elveszne a sok bába közt a gyermek, hagyj ne reagáljak mindenre."

 

Hát a post mérete alapján pedig simán lehetett volna.

 

 

Először is amire konkrétan rákérdeztél:

 

Példa a kritika nem tűrésére: Tessék megnézni az oldal fórumán a beszélgetés topic bejegyzéseit. Egyszer merült fel hogy a rendszer nem bonyolult, épp ellenkezőleg, hináyosnak tűnik. Az egyik admin azonnal ráugrott és gyönyörűszép hisztit csapott, köpködött egy sort az egész játékosközönségre valami abszolult nem releváns szöveggel.

 

Példa a rendszerre: Menj fel az oldalra és olvasd el mit találtak ki.

 

Példa a le nem írt szabályokra.:

Ismerősöm karijának belekötöttek a hátaspókjába, mert hogy osszon külön statokat neki. Sehol ilyen szabály nem volt leírva, és soha nem kértek ilyesmit korábban, miközben minden harmadik játékosnak volt egy lova..

Nekem korábbi karimnak belekötöttek az öltözetébe, merthogy "izompóló", meg hogy egy koktélpohár van nála. Aprócska probléma ezzel, hogy az átkozottul egy tabard volt, a kari képe konkrétan egy kevéssé ismert fantasy sztoriból egy szereplő rajza volt. Továbbá a szövet és üvegfeldoglozás cifrább eredményei léteznek az ókor óta. A középkorra mutogatni is hülyeség ebben, de egyébként sincs rá sehol szabály leírva.

 

 

 

Miért nem megyek vissza:

 

Nem azért nem játszom, mert természetemből savanyú uborka volnék, és annyira jólesik köpködni. Ellenkezőleg. Ha volna hol, ahol bengedik egy karim, és nem kötnek bele az élő fába is aztán, mennék, játszanék.

 

Viszont nincs kedvem hason csúszva könyörögni senkinek, hogy ugyan engedjenek már be egy karimat, és apró jelentéktelen hülyeségek miatt módosítgatni amíg végre kegyeskednek beengedni, mondjuk pár hét huzavona után.

Természetesen tudnék olyan karaktert alkotni amit kérdés nélkül beengednének, de semmi kedvem a százvalahányadik nemeshölgyikét vagy kóborló dzsentrit játszani. Ami azt illeti, úgy általában a tolkieni fajok, kezdve az ember karikkal úgy vonzanak mint egy foghúzás.

 

A játékosokra kényszerített harcrendszer mellett egy két órás látogatás a fogorvosnál is vonzóbb mint karit kreálni az oldalra, az olyan dolgok minthogy a mágus játékos írjon listát az összes varázslatáról amit aztán bele kell valahogy tuszkolni a harcrendszerbe pedig abszurdum. Semmi másra nem jó, minthogy egyedül azon rendszer kiagyalójának lehessen varázsképes karaktere. Megjegyzem ezzel dicsekedett az illető egy sort a fórumon, hogy neki 200 varázslata van és be lett engedve. Ja, úgy könnyű, hogy te vagy az admin aki elbírálja.

 

 

Az admingárda totális irányításmániában szenved. Ennek egyik legjobb példája, hogy mikor nem olyan régen valaki meséléseket szervezett, nem tudták megállni, hogy bele ne nyúljanak a mesélő általt osztott jutalmak adminengedélyhez való kötésével. Teljesen várható volt, hogy aztán az adott játékos szépen lépett, gratulálok a játékosok megtartásához az adminoknak.

 

 

 

Röviden összefoglalva:

Nem megyek vissza játszani, mert eleve be sem engednének karakteremet. Erre mondhatná valaki, hogy "Áhá, savanyú a szőlő mi?" Amire a válaszom az: Képzeld IGEN, AZ! Attól még legitím bírálat hogy nem volna savanyú, ha a szervezők nem erőltetnék azt az egetverő hülyeséget hogy low fantasy legyen a világ (Ki a fenét érdekel a low fantasy, komolyan? Ha azzal kezdték volna garantálom, hogy egy játékosuk se volna kezdettől fogva.), nem erőszakolnának mindenkire egy kényszerzubbonyt a szánalmas rendszer képében, de leginkább nem az volna az általános hozáállás, hogy valami az adminok fejében létező halovány, behatárolhatatlan elképzelésnek kell mindennek és mindenkinek megfelelnie. Aki így áll hozzá, az írjon könyvet, és ne akarjon szerepjátékot szervezni! A szerepjátéknak alapvető eleme a többi játékos.


Módosította Madfox: 2018.04.19, 14:56


Fenyhozo

Fenyhozo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.04.03, 21:26

Fox…

 

Mivel sok mindenről írsz és sok irányba elvinné a beszélgetést, útközben pedig elveszne a sok bába közt a gyermek, hagyj ne reagáljak mindenre.

Tudod Fox, ez a különbség közted és köztem (és ezennel tessék, betartom ezt az egyszerű magam által felállított követelményt):

 

Te: Kijelentesz valamit

Én: Kijelentek valamit és alá is támasztom

 

Már csak ebből kifolyólag nem írhatok semmit érzelemből. Másrészt, egyik oldalnak sem ismerem az admin gárdáját és nem is érdekel ki vezeti őket. Petykesnek is csak azért tudom a nevét, mert állandóan rám írt multikon keresztül, amiben az admin (vagyis az ő maga) munkássága felől érdeklődött. Kicsit sem volt átlátszó… -.- (Voltak, akik leírták mi nem tetszik az oldalban. Szép bant kaptak.)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Igen, követem az eseményeket, még ha doktorit nem is írtam belőle (még :P) mert elszomorít, hogy mekkora rombolás ment végbe milyen rövid idő alatt. Igen, Petykes az egyik fő bűnös. Hagyjuk már, hogy nincs itt. Ha itt lenne sem merne kiállni, mert nem felé lejt a pálya. Egyenlő esély esetén fülét-farkát behúzva kotródik vissza az odvába. Nézd csak meg az utolsó Toronyfénye fórumos hozzászólásokat: ott a bizonyíték. Siess, nehogy ezen sorokat olvasva a gazdája netalántál letörölje. Szokása.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

„Azok az egyszerű szabályok amiket emlegetsz, egyik fele egy játékrendszer béna paródiája a másik fele egy eléggé hiányos világleírás aminek egy jó része csak az adminok fejében létezik, mert nem egyszer hivatkoznak olyasmire ami sehol nincs leírva.

Tehát amelyik játékrendszer nem Helvéczia hosszúságú (csak hogy egy rövidebbet említsek) máris paródia? És ez hogy jött ki? Kivontad az államháztartási hiányból a keddet!? Hagyj ne kelljen már mindent leírni egy szabályzatnak, a játékosok 4/5-e így sem olvassa el az egészet, nem még ha még hosszabb volna. Még ha el is olvasnák, mindig maradni fognak szürke zónák, amire a játék alkotói nem is gondoltak. Ismered a Hearthstonet? Lásd, ott is mindig van valamilyen javítás. Ez is ilyen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Akkor vegyük sorba miket vágtál az oldal fejéhez. Vagdalkozás és üres szavak helyett hozd a példákat is, vagy tekintsük semmisnek őket:

 • a legkisebb ellentmondásra/kritikára is támadásként reagálnak” : Például?
 • „Azok az egyszerű szabályok amiket emlegetsz, egyik fele egy játékrendszer béna paródiája a másik fele egy eléggé hiányos világleírás aminek egy jó része csak az adminok fejében létezik, mert nem egyszer hivatkoznak olyasmire ami sehol nincs leírva.” : Például?
 • A világ pedig még csak nem is low fantasy, mert a sötét középkorra mutogatnak ha nem tetszik nekik valami, amit súlyosbít az adminok történelmi ismereteinek totális hiánya, mert modern dolognak hisznek olyasmit ami az ókor óta létezik.” : Konkrétan?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ahogy mondtad, te nem játszol mert nem érsz rá, elgondolkodtál már azon, hogy miért van, hogy fel sem merül, hogy időt szakítanál rá? »

Azt írtam, hogy nincs időm, nem azt, hogy fel sem merül: „Bár egyik oldalon sem tudtam annyira sokat játszani mint terveztem s most a Kastélyködre nincs időm, szurkolok nekik.”

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 „A külömbség csak az hogy az ismerőseidnek akit kedvelsz simán elnézed

 

Ki kell, hogy ábrándítsalak, nem ismerem őket. Konkrétan nem is érdekel kik csinálják a Kastélyködöt. Nem fontos. Az a fontos, hogy csináltak valamit, ami él és játékosokat csábít be. Te is sírás helyett inkább visszamennél játszani, amíg még él az oldal és van hol, mert ez sem lesz így örökké. Hol van az a Fox, akit én ismerek? Aki, ha csak fél órára tér be, akkor is megnevetteti az embert? Hol van az a Fox, aki a kalózt hozta még pedig nagyon jól? Még egy játékszilánk is meglapul a fejemben:

 

„Az a kovás szerkezet, amit puskának csúfolsz? Sosem lesz pontos és sosem lesz idő, hogy egymás után képes legyen többet lőni. Ha igen, akkor megeszem a kalapom.” – Tessék! Mai napig él a fejemben. Nem biztos, hogy pontosan ezekkel a szavakkal történt, nem is fontos. Ami számít, hogy a mai napig megnevettet, amikor csak eszembe jut. Megnevettet a szürke fejű, macskaszerű, kalózkapitány, bekötött szemmel.

 

 

És ne gyere nekem a klikkesedéssel! Még ha van is, akkor sem róhatsz fel nekik semmit. A Bitin nem volt klikkesedés? A francokat nem volt. Kevésbé tűnt fel, mert voltunk vagy ötvenen… Most persze, hogy jobban feltűnik: Mennyien vannak? Jó, ha tízen. Játssz azzal a klikkel, aki vevő a játékodra. Teremtsd meg a saját klikked. Kettő Fox van, ha minden igaz. Hol van a másik? Keresd elő, biztosan jó játékaitok lesznek közösen. Mesélj kalandot, vegyél részt, alkoss, hass, gyarapíts, amíg van lehetőség. A Toronyfényének annyi, az Anwarionnak annyi, ez az egy hely maradt. Vagy… siránkozhatsz és panaszkodhatsz tovább, meg lehet mindenki más a hibás, te meg a helikopter. Azt a legkönnyebb. Meg „megmenteni úgy a világot, hogy nem csinálunk semmit”.

 Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.27, 10:43

"aki elveszlik a részletekben és a főbb összefüggések felett elsiklik."

"Látom, az eddigi reagjaid a saját érzelmeid alapján írtad meg."

 

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. Nem én vagyok aki doktori disszertációt ír az oldalak történetéről, s mindent megtesz hogy közben személyeskedjen egy nagy adagot konkrétan valakivel szemben aki nincs itt.

 

 

 

De hogy tartsam magam a követelményhez, amelyet ezzel felállítottál de te magad nem tartasz be, akkor maradjunk a főbb összefüggéseknél, anélkül hogy részletekbe merülnénk.:

 

Ahogy mondtad, te nem játszol mert nem érsz rá, elgondolkodtál már azon, hogy miért van hogy fel sem merül, hogy időt szakítanál rá?

Mert nekem nem kell sokáig gondolkodonom azon, hogy miért nem játszom annak ellenére, hogy amúgy szeretnék, és játszani és mesélni is volna kedvem és időm is, ha volna hol.

 

Az a probléma ami miatt köpködsz a torony fényére, és konkrétan Petykesre, többszörösen igaz az Anwarionra és a Kastélyra. A külömbség csak az hogy az ismerőseidnek akit kedvelsz simán elnézed, valakinek akit a jelek szerint személyesen több okból is útálsz, (Az Exed volt neked, vagy mi a fene történt köztetek?) nagyon nem. S könnyű ezt tenni úgy, hogy egyébként nem játszol, csak bólogatsz nekik messziről, hogy milyen helyes hogy próbálkoznak.

 

Azok az egyszerű szabályok amiket emlegetsz, egyik fele egy játékrendszer béna paródiája a másik fele egy eléggé hiányos világleírás aminek egy jó része csak az adminok fejében létezik, mert nem egyszer hivatkoznak olyasmire ami sehol nincs leírva.

A világ pedig még csak nem is low fantasy, mert a sötét középkorra mutogatnak ha nem tetszik nekik valami, amit súlyosbít az adminok történelmi ismereteinek totális hiánya, mert modern dolognak hisznek olyasmit ami az ókor óta létezik.

 

 

Ez nem csak az én tapasztalatom. Beszéltem más játékosokkal, kettővel tartottam is a kapcsolatot miután léptem, onnan tudom, hogy csak roszabbá vált a helyzet mióta léptem. Él még a játék? Tökmindegy. A torony fénye is élt még mikor léptem. Na és? Az ottani maradék társaság se érdekelne ha még játszanának, attól hogy egy klikk magában elvan, nem jelenti azt hogy van egy közösség/hely ahova mehetnél játszani.Fenyhozo

Fenyhozo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.22, 12:42

Áhh, a jó öreg Fox, aki elveszlik a részletekben és a főbb összefüggések felett elsiklik. Menjünk sorba:
 
1) A biti bezárja kapuit
 
2) Tudomásom szerint legalább 10 volt bitis user ment át a Toronyfényére játszani. Játék helyett bannt, fegyelmezést, és kioktatást kaptak.
Feltételezve, hogy kb. 50 user játszott a bitin amikor az bezárta kapuit (facebook oldal like számból kiindulva), ez a játékosok ötöde. 20%-a ha így szeretnéd: maga a kemény mag. Akinek még a bezárás után is hiányzott a játék. Ezt a keménymagot sikerült megroppantania Perseusnak. 
 
3) Megalakul az ideiglenes bitis szállás. 
 
4) Mivel az ideiglenes bitis szállás tiszavirág életű volt, megalakul az első Anwarion, még szürke felülettel. Sok régi játékos gyűlik össze, főként nosztalgiázni: a kemény mag "belsőbb magja", töredéke. 
 
5) Megalakul az új Anwarion ami inkább low fantasy vonalon mozog. Ezért a játékosok kb. fele, tehát a "belsőbb mag" fele otthagyja az oldalt, mert már nem nyújtja a régi biti "szabad fantasy" v. "káosz fantasy" élményét ahol minden kombinálható mindennel. Még egyszerűbben: kötötebb az oldal. Mégis ez a kötötebb oldal sikerrel maga alá gyűrte a Toronyfényét. Ennek 4 oka van: 1. A Petykes/Perseus iránti közös megvetés/utálat/sérelem/revans érzete, 2. Maga mint az Anwarion ahol lehet játszani, anélkül, hogy az admin állandóan hülyeséggel piszkálná a játékosokat 3. Az oldal, ahol van kaland és mindig történik valami, állandóan van valamilyen új hozzáadott érték 4. Még mindig a biti hiánya és a nosztalgia
 
6) Az "belsőbb mag" kettétörik, és pont azért, mert az előző részben kifejtett 2. pont megszűnt. Ennek te magad voltál a tanúja, szabályosan elüldöztek az oldalról a törés után. Nem marad meg a fék, s az ottmaradt adminok ámokfutása úgy zúzta össze az oldalt, mint egy megvadult elefánt a porcelánboltot; mégis, megmarad Anwarion, és szárba szökken a Kastélyköd.
 
7) Kastélyköd: Teljesen Low Fantasy irányt vesz az oldal, ez pedig kiegészül az asztalira emlékeztető minimalista elemekkel, hogy az új játékosok is fel tudják venni a fonalat fél-egy óra tájékozódás után. A rendszer még nem tökéletes, de működik. Aktív a valós idejű felület, aktív a fórum és aktívak az oldalfejlesztők. 
- Az, hogy majdnem bezárta kapuit, irreleváns. Majdnem. Tehát nem. Mindenhol vannak lejtmenetek. Lehet itt is pont egyszerre jött össze az adminoknak: az egyik lebetegszik, a másik viszgaidőszakba szalad bele, a harmadik elutazik külföldre és tessék: máris "halott" az oldal. Azért legyünk már ennél tágabb látókörűek Fox. 
 
Ahhoz képest, hogy mennyire körömhegynyi játékostársaság maradt meg, és, hogy ehhez sikerült új játékosokat becsábítani, az haladás. Nem lehet a létra aljára visszacsúszva rögtön felugrani a tizedik fokra. Főleg úgy nem, hogy általában ugyanannyi ideig tart kijönni az erdőből, mint a bevezető út tartott. És ezért beszélsz zöldeket Fox. Mert nem ugyanaz a helyzet most, mint Toronyfényénél vagy Anwarionnál volt. Új helyzet van. Látom, ez neked nem jön be. Látom, az eddigi reagjaid a saját érzelmeid alapján írtad meg. Lépj hátra hármat, és lásd a nagy képet! Gondold végig, vezesd le racionálisan. Látni fogod: a Kastélyköd jelenleg él és virul. Hogy ez meddig tart ? Amíg van aktív játékos. Meddig van aktív játékos? Amíg az "élni és élni hagyni" mentalitást gyakorolják a moderátorok. Azt gyakorolják? Azt. Egy feltétele van: be kell tartani a minimalista, 2x2=4 egyszerűségű szabályokat.
 
 
 
 


Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.20, 17:19

Köszönöm, hogy megragadtad az alkalmat hogy az adott témát felhasználva köpködj egy sort Petykesre, de egyrészt ez mellékes, másrészt bármennyire is sajnálatos volt a végeredmény, messze nem egyedül csak az ő hibája volt ami ott történt.

 

Másrészt vicces, hogy ezt hozod fel, mikor én péládul ugyanazon ok miatt léptem a Torony fényéről három hónappal mielőtt kihalt az oldal, amiért a Kastély a ködbenről utóbb. S lám lám tavaly kis híján kihalt a Kastély is. Felfoghatatlan hogy vajh miért.

 

S a fene se akarja amúgy megállítani őket, legyen több szerencséjük mint a másik két oldal, komolyan. Nem hiszem hogy a hozáállásukkal lesz, de ki tudja, lehet harmadszorra működni fog ugyanaz a formula kicsit több erőbedobással.

 

 

De már bocs, akkor és úgy hozom fel őket is példának amikor akarom. Egyáltalán mi ez a hülyeség hogy "hagyjam békén őket"? Az egy dolog, hogy vitték magukkal az Anwarionos hozáállást és magán az oldalon a legkisebb ellentmondásra/kritikára is támadásként reagálnak, de had ne kelljen már tojáshéjon táncolnom még más oldalakon is mert véletlenül valamelyikük talán meglátja.Fenyhozo

Fenyhozo

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 3 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.20, 00:44

Mint régi bitis szólok hozzá:

 

Teljesen felesleges azt siratni, hogy mi lett volna, ha. A biti3 v a biti4 sosem készült el. Lehet ezért dícséri v szidni Naviát, meg a többi programozót. Lehet keseregni. Felesleges. Én köszönöm nekik a belefektetett munkát. Sajnálom, hogy hiába ölték bele azt a sok időt, energiát.

 

______________________________________________________________

 

Fox, nincs igazad. A kevesebb = több. Emlékezz vissza: SMS hosszússágú reagokban bővelkedő, pörgős, kalandos játékok zajlottak a bitin. Ezt próbálta lemásolni a Toronyfénye, ami bezárta a kapuit az admin diktatórikus irányítása, és vergődésben végződő magatartása miatt. Olcsó koppintása volt ez a bitinek, ahol a klánokat már lusta volt leprogramozni Perseus/Petykes, s csak azért kellett, hogy valahol kiélhesse hatalommániáját. Ha ő nincs, de az oldal van, akkor a sok biti elhagyó új menedékre lelhetett volna. Így mást leltek: hisztit, vergődést, kivagyiságot, "én vagyok az úr a háznál" mentalitást, ami csalódottságot szült. Petykes az egyik legfőbb oka, hogy a sok volt bitis szétszéledt s ma már vagy mással kapcsolják ki magukat, vagy családjuk van s az felemészti minden idejüket.

 

Utána jött az Anwarion. Eleinte minden rendben volt, aztán megragadt egy szinten. Nem tudta fenntartani az érdeklődést, nem tudta megtartani a játékosokat és ment látványosan a fujjogás, a kiutálás bizonyos karakterekkel, játékosokkal szemben. Igen, veled szemben is.

 

Most a Kastélyaködben egy teljesen járható út. Ahogy én ismerem a vezetőséget, ők csak játszani szeretnének. Nem azért csinálják a rendszert, hogy a játékosoknak túl bonyolult legyen, hanem, hogy igazságos legyen s visszaadja az asztali hangulatát. Ezért ölik bele a sok időt, erőt, munka és más elfoglaltság mellett. Te magad írod, hogy inkább asztalizol. Végülis ez is egy online asztali, kockákkal, a bábuk pedig a profilképed, a beszéded pedig a melléírt komment. Igen, kötötebb, mint a biti volt, ahogy az év is másabb: 2018, nem pedig 2008. 

 

Bár egyik oldalon sem tudtam annyira sokat játszani mint terveztem s most a Kastélyködre nincs időm, szurkolok nekik. Nem tökéletesek. Próbálnak valamit alkotni. Veled ellentétben akinek sosem jó semmi és mindig sír a szája. Mindent elárul rólad a mottód: "Mentsd meg a világot: Ne csinálj semmit."

Jó szórakozást hozzá. Nincs ezzel baj. Nem baj, ha nem támogatod őket. De! Ha már hozzátenni nem akarsz, akkor hagyd békén azokat, akik csinálnak, építenek valamit.

 

Még egy gondolat: Az írás öröme mégis sok embernél még mindig meg van. Másokat a "second life" jellegű hozzáállás vonz. Megint mások pedig egyfajta asztali pótlót látnak benne, ahol nem kell előre egyeztetni senkivel, mivel mindig vannak fent s otthonról a fotel kényelméből elérhető egy kellemes pohár bor/bögre tea/más egyéni preferencia mellett.

 

Tudom hosszúra sikeredett. Köszönöm neked, aki végigolvasod s továbbviszel egy darabot a gondolataimból, belőlem.

 

Volt bitis, volt toronyfényés, volt ecrinvölgyés, volt anwarionos, és idő hiányában nem Kastélyködös:

 

Fényhozó

 

 

 

 Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2018.03.12, 19:28

Évek teltek el a Biti zárása óta, a hírek a folytatásról csak arra voltak jók, hogy legyen min csalódni. No meg más a világ, az internet azóta megannyi másfajta olnine szerepjátékra ad lehetőséget, nem vagyok benne biztos, hogy bármi lenne belőle, ha egyszeriben újra nyílna akár nagyobb közönség előtt egy olyan egyszerű felület mint annó a Trónbitorló volt. (Ha szimplán csak felület kell, van három is, de abból kettőn csönd és hullaszag, a harmadikon pedig agyonszabályozással igyekeznek elérni ugyanazt.)

 

Amiben biztos vagyok, hogy itt ezzel senki sem fog fáradni, és igazán nem lehet hibáztatni ezért senkit.

 

Ami engem illet, ha netes szerepjátékra vágyom, akkor megyek Space Station 13-azni. (Ha nem megy a szerepjáték rész, akkor is van egy egyszerű játék amit lehet élvezni.) Amúgy mióta lehetőségem volt rendes asztalizni, igazából minden más csak halovány imitáció.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]