Ugrás tartalomhoz


Fotó

Trónbitorló #3


 • Válasz írásához lépj be
1820 hozzászólás érkezett eddig

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.25, 09:28

Üdv!

Bolond, természetesen tisztában vagyok a különbségekkel elf és félelf közt. De én pl. csak DL könyvben láttam egyáltalán szőrös félelfet. :nyenye:

Az eszmefuttatásodban szemernyi hiba sincs, ámbátor továbbra sem kaptam választ arra, hogy mi a baj a szőrös elf képpel? :nos:

Xanta

Xanta

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.25, 09:24

Húúú, tényleg. :S :nyenye: Akkor gyorsan növesztek is szakállat az összes EDs elf karimnak.

Egyébként olyan sötételf nincs EDben mint pl Forgotten Realms világban, csak mint ahogy alul kollega is fogalmazott, csak sötét bőrű elfek. Vannak viszont vérelfjeink, a kis tüsik el ..... szúrták a védelmüket és hogy ne gebedjenek meg, végrehajtották magukon a tüskék rituáléjet, minek következtében, olyanná váltak, mint ha az elfet keresztezték volna a sündisznóval. EDben ők a kitaszított faj ... a gonosz, sötétlelkű elf söpredék. *körbenéz hallotta e egy vérelf, ha igen, elkazd fut ... izé csúszni*

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.25, 08:19

Köhömm..azért a félelf és az elf lényegesen különbözik. Ott az elfek pont, hogy a dús testszőrzetet emberi vér egyik fertőjeként élik meg. Tanis a félelf kifejezetten büszke volt emberi mivoltára, s ezért hordta megnövesztve szakállát, s az ED-t leszámítva más világban (Shadowrun talán még kivétel, hisz az az ED- jövőbeli adaptációja. Legalábbis így emlékszem) nincs az elfeknek arcszőrzete (haj, szemöldök, szempilla leszámítva).

Illetve a sötét elfekhez még annyit, hogy tudtommal az egyetlen hivatalos világ ahol a sötételfek mint drow-k jelennek meg (kúltúra, kinézet stb... ) az ad&d/d& Forgotten Realms világa. Még a többi ad&d-s világon is mindenütt másutt csak sötét elfek vannak kiknek semmi köze a drowkhoz. Megjenésükben ugyanolyanok mint bármely más elf (itt most nem nézve azt, hogy vad elf, magas elf, nemes elf, szürke elf...stb... ) csupán népük ellen elkövetett vétkeikért kiátkozták maguk közül a tündék. Ilyen többek között Dalamar a dragonclance-ben. Népként sehol nem különböztetik meg őket kivéve még a warhammerr fantasy és 40k- t hol hol sötét elda vagy sötét elf elnevezéssel illetik őket. A M.A.G.U.S. szerepjáték s "kedves" Csanádék blőd kreálmánya az ottani sötételfek létrehozása kik kinézetben megegyeznek a forgottenes drowkal, de annyira primitív háttérrel, hogy azt bűn volt kiadni. Az earth dawn-t annyira nem ismerem így az ottani sötételfekről ha vannak nem tudok nyilatkozni

- Cs.

Aemaeth

Aemaeth

  Dark Jedi

 • Archívum
 • 2584 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.25, 08:07

Üdv!

Most mi a gond? Dragonlance világán is szakállasak a félelfek. Ügye a főhős is dús arcszörzetével borzolja a kedélyeket. :nos:

Engem pl. legkevésbé sem zavar a szőrös elf képzete. :nyenye:

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.25, 06:36

Sajnos így vagyon. A szabálykönyvben még a képeken is bajusszal vannak ábrázolva az elfek. Azt nem tudom, hogy mindkét kiadású könyvben e, de az elsőben biztos. :nyenye: :nos: :sir:

- Cs.

Xanta

Xanta

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.24, 23:52

Elnézést hogy beleszólok, de az hogy az elfek arcszőrzete pompás, az bizto így van a könyvben? Most lusta vagyok felmenni az emeletre a szabályönyvért, de én speciel szakálas elffel még nem találkoztam. Lehet hogy csak a mesélőnk nem tudott rendesen angolul, vagy csak mi futottunk össze a ritka, borotvált fajtával? :sir: :nyenye: :nos:

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.24, 20:02

A képet nem láttam... viszont ha ennyire egyértelmű, akkor tényleg vaksi, aki a TK-s képeket válogatta, vagy ott a másikba tette be, mint aminek gondolta :nos:

Egyébként sok sikert a reghez :nyenye:

_Szemes (NPC/NJK)

_Szemes (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.24, 19:16

Köszönöm szépen az építő jellegű információkat. Keresek másik képet, meg kicsit pontosítok.
Mégegyszer kösz.

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.24, 18:38

Igen, de a képen egyértelműen nő. Legalábbis a méretes keblek erről tesznek tanubizonyságot. A kép nagy méretben a baldur's gate vagy NVN játékba megtekinthető nagyméretben és teljes alakosan. ott végképp egyértelmű. Felőlem akár lehet női avatárod is, de hidd el elég sokan fogják kirtizálni a karaktered megjelenését. Javallom inkább egy férfi kép választását!

- Cs. / Bolond

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.24, 18:32

Szerintem nem.. :nyenye: Ahogy korábban is említettem, itt vannak bizonyos "sztereotípiák", amin egyesek nem tdnak túllépni (nem feltétlenül moderátorok..)
Van, akinek a sötét bőrű, fehér hajú elf már drow (nem, nem egyszerűen sötételf, hanem drow.. az is ég és föld tudtommal...), és a vámpírnak mindenképp kell, hogy legyen egy klánja, meg diszciplinái... és még sorolhatnám. Szerintem az ED nem annyira ismert erre, hogy mindenkinek egyértelmű legyen a dolog.

Szerintem az lenne erre a megoldás, hogy alaposabban fogalmazd meg a dolgot, tedd bele pl., hogy messziről érkezett, stb... ami meg a bőrszínt illeti, a leírásod alapján nem fekete, vagy nagyon sötét bőrről van szó, inkább egy kreolosabbat tudnék elképzelni ezzel a megfogalmazással. (Ha tényleg sötét, akkor vagy sötétbarna bőrt írj, vagy jóval barnábbat..) Tehát én inkább egy fehér hajú elf képet választanék, mint sötételfet. A többi csak a leíráson múlik, gondold át a részleteket, képzeld el alaposan, ha támad egy jó ötleted, írd csak le, ha kell, fogalmazd át 2-3-szor a leírásodat. Durvának hangzik, de ha egyszer elutasítottak egy karaktert, az egyetlen megoldás, hogy sokkal jobban fogalmazod meg, pont azokat a hibákat javítva ki, amik miatt el lett utasítva. És nem feltétlenül kell átírni pl. a korát, csak tedd oda akár zárójelbe is, hogy arrafelé úgy nőnek az elfek :nos:

Ami meg a kép női mivoltát illeti: Van TK-n nem egy kép, ami férfinak van sorolva, de valójában nő. (Pl. van egy csuklyás kép is, olyan barna, amit folyton csuklyás férfinak játszanak, de valójában newerwinteres kép, és ha megnézed a nagyot, ott látszanak a hosszú szempillák, és a nőies arcvonal, ráadásul a neten játszva ha valaki pl. kiabált vagy privit üzent, és úgy jelent meg a képe, hogy nem volt a kari a közelemben, akkor mindig egy ilyen semleges képet tett be. Férfiaknál egy kopasz pasit, nőknél a csuklyás nőt, és pesrsze, a választható képek közt is a női oldalon volt. Az a válogatás egyszerűen nem tökéletes ilyen tekintetben, nem is alapoznék rá, főleg, mert aki csinálta, nem járt utána egyetlen képnek sem nagyon, csupán ránézett, és rávágta, hogy férfi, vagy nő, aztán besorolta.. de nem egy helyen tévedett, és ezt meg is mondta, mikor egy-két képről szóltak, hogy rossz a neme..) Szóval kép kapcsán ajánlatos ilyenkor megkeresni az eredetit, és megnézni, hogy melyik, ha nem teljesen egyértelmű :sir:

Bár.. azok után, hogy egy bizonyos valaki, akit most nem nevezek meg, női képpel játszott férfit szintén... szerintem még ez is belefér :sir:

Emellett arra is készülj fel, hogy egy sötételf képpel elég sokszor fognak sötételfnek nézni, főleg, ha hirtelen nem nézik meg a leírást..

Jaigen.. még az ED leírás. Nekem a mai napig nem fér a fantáziámba, hogy egy elf férfi szakállas lenne, pláne nem a dús arcszőrzet.. nekem mindig inkább a szőrtelen-kortalan arc és a hosszú haj az alap, annak ellenére, hogy elég sokat játszottam World of Warcraftot, ahol alap dolog, hogy mind a Night Elfek, mind az új Blood Elfek számára választható opció a változatos szakáll... persze, férfi karaktereknél :(

Remélem, segítettem valamit :(
Adel

Bolond: nahát ez a baj, hogy lesznek, akik a wod-dal jönnek, és kész... mint ahogy anno a legelső vámpírkarimat is akkor úgymond be "kellett" sorolnom egy WoD-os klánba... pedig akkor még halványlila gőzöm sem volt arról, hogy létezik ilyen játék :) Dehát ez a WoD-maffia már csak ilyen :)

_Szemes (NPC/NJK)

_Szemes (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.08.24, 17:42

Szép jó estét. Tanácsot szeretnék kérni egy számomra igen kényes ügyben, melyre nem tudok megoldást találni. Előre bocsájtom, nem szándékozom vitázni, s nem ily gondolatok mellett írom eme reagot sem.

Nemrég megpróbáltam regisztrálni a trónbitorlóra. Bevallom nem voltam túl jó passzban, s nem reméltem hogy elfogadják, mint ahogy az is történt. Eddig minden rendben, elolvastam mi a hibája a karakternek, de valahogy nem az lett, mint amire számítottam.


A leírásom problémás része: "Átlagos testalkatú, csak barnább bőrében különbözik egy átlagos elftől. 40as éveinek elején járhat. Arca szabályos. Szokásosnál hegyesebb füleit hátközépig érő, egyenes szálú hófehér haja takarja, ha épp nincsenek a fürtök hátra tuszkolva. A haj pontosan középen van kettéválasztva. Orra lapos, mintha orrba vágták volna egy lapáttal, s úgy maradt. Szemei sem szokványosak, hajához hasonlóan szintén fehérek."

Az elutasítás szövege: " Ami a leírást illeti ott egy férfit olvashattunk ezzel szemben avatárnak sikerült kiválasztanod egy drow(sötételf) nőt. Szerintem keress találóbb képet a karakteredhez. Illetve a kort igaz nem kell feltétlen jellemezni,de 40év körülinek nézett ki a karaktered emberi viszonylattal. Elfként akkor legalább 200évesnek már lennie kell. S a fehér haj és sötét bőr megintcsak a sötételfekre jellemző. Inkább más küllembeli vonásokat teremts a karakterednek mert a két faj nem csak küllemében ellentétes, de viselkedésében és jellemében is. "

Az avatarról annyit, hogy Thrillionon ugyan ez a képem, s a hímnemű egyedek közt találtam.

A bitorló regisztrációs segítségéből ezt a sort emelném ki: "Maga a világ a Terália névre hallgat. A síkok találkozásának középpontjában helyezkedik el."

EarthDawn 2.ed. szabálykönyv magyar fordításában (az angolnyelvű szabálykönyben uez van, csak épp angolul, s kicsit más megfogalmazásban, de a lényeg ugyan az) az elfekről eképp írnak: "Bőrszínük élőhely és hovatartozás szerint változó, leggyakoribbak a tiszta fehér, rózsaszín, tan, barna és éjfekete. Létezik halványzöld, és egy csillogó, gyöngyszerű, cetharelnek nevezett szín is, de ezek a változatok nagyon ritkák. Az elfek testszőrzete fejletlen, de hajuk és arcszőrzetük pompás, és időnként elég szokatlan színű. Az ősz, szőke, barna és fekete mellett előfordulnak violaszín, kék, sőt fémes hajszínű elfek is. Füleik megnyúltak, hegyesen végződnek. Mozgásuk nagyon elegáns, de az ezt lehetővé tevő karcsú felépítésük miatt fizikailag sérülékenyebbek. Termetükhöz képest lábaik hosszúak. A fizikai érettségüket 20 éves korukban érik el, és általában megérik a 300-dik esztendejüket is."

EarthDawnban nincsenek sötételfek, csak sötét bőrű elfek. Ha tehát odaírom a leíráshoz, hogy a karakter ED síkról való, akkor elfogadhatóvá válik?

Módosította Szemes: 2007.08.24, 17:44


Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.24, 08:54

NImue: itt lenne a sárkányokra vonatkozó "levél" bemásolom ide. Ami pedig a varázslatot illet:

Szörny megfékezése
(Bűbáj; Sugalmazás; Elmére ható)
Szint: Bárd4; Rend szféra 6; Mágus/Var 5
Összetevők: Sz(szóbeli, M(mozdulat azaz taglejtés) A (anyagi) - Kétségtelen, hogy nem írtam le a varázslat mozdulatait,s hogy milyen anyagi komponenst lenget közben. Ez az én hiányosságom,de nem sokat változtatott volna a dolgon
Varázslási idő: 1 cselekedet
Hatósugár: Közepes(100 láb + szintenként 10 láb)
Célpont: 1 lény
Hatóidő: Szintenként 1 kör
Mentődobás: Akarat
Mágiaellenállás: Igen

Komponens: egy kemény fémből készült rúd vagy pálca amely legalább egycolos szög.
A varázslat bármely lényt mi elvéti az ellenállást teljes bénulstágra kárhoztat. Gondolkodni azonban képes, s tudatának teljes birtokában van. metnális varázslatokat mik nem igényelnek mozdulatot képesek végrehajtani, s természetesen lélegezni.

Nha, de a kért sárkányos rész:A fórum topicjaiból előástam egy levelet mit annó max-nek írtam,s 2005ben fel is került ide. Mos tugyanezen levelet másolnám be ismételten a sárkányok kapcsán. tartalmának igazát most is tartom, s szerintem jó lenne figyelembe venni a benne leírtakat. Akkor többek között maxnek szólt, de minden sárkányt játszó vagy játszani kívánó magára vehet! smile.gif

- Cs.

"Elöször is üdv!

Másodszor akkor neki kezdenék annak, hogy jómagam és sokan mások
miért rühellik ha valaki/k sárkányokkal játszanak.
Az első indok nagyon egyszerű. Csupán a fiziológiájuk: egy sárkány
baszott sokat zabál. Kb havonta egyszer elindul benyom egy ménest
vagy valamit ami sok állatból áll..ezzel el van pár hétig..ezért mondjuk
egy királyásg teerületén elfér belőlük úgy 2 darab...azt hiszem ez
érthető ..különben egy év alatt benyommják az összes állatállományt
és kénytelenek emberekre és egymásra vadászni ha sokan vannak...a
bitin van vagy 7 sárkány meg ki tudja mennyi kölyök.... réges rég nincs
mit ennetek. Ha meg embereket kezdtek el zabálni akkor elméletileg
rég halottak lennétek,mert jön a sok varázsló,meg harcos,meg
hadsereg meg minden egyéb és legyilkol bennetek, vagy a másik
véglet ti öltök meg mindenkit,mert be kell lássuk egy sárkány szinte a
legerősebb teremtmények egyike. Szóval az első pont az volt, hogy
vagy éhen haltatok, vagy meghaltatok, vagy megöltetet mindenkit.

2. Bármilyen szerepjátékrendszerben olvass utánna a sárkányoknak!!!
A sárkányok magányos teremmények kik féltékenyen őrzik kincseiket
egy barlangban és fajtársaikal csak a párosodás idjére találkoznak,
gyemrekeiket addig nevelik míg megtanulnak vadászni aztán elkergetik
őket, hogy kincseik, barlangjuk és a fönt már említett táplálék
mennyiség megmaradjon nekik. A sárkányok iszonyat kapzsi és
hataloméhes lények. Emellett kimagasló intelligenciával is
rendelkeznek. Nem cselekszenek meggondolatlanul.

3. Egy sárkány a büdös életben nem megy kedélyesen emberek közé
pláne nem egy trónterembe ahol megannyi féle alak megfordul. ha
mégis akkor emberi álcában teszi azt és céllal érkezik. Nem azért hogy
jópohizzon. Minden más fajt magunkon kívül lenéznek és megvetnek.
Maguknak való fajta. Ha elhaggyák a barlangjaikat akor megvan a
veszélye hogy kirámolják míg nicsen otthon ezért is nem szeret túl
nagy területen vadászni mert féltékeny kincseire..tudja jól, hogy az
emberek a vagyonáért, mágikus tárgyaiért és pikkelyeiért trófeájáért
levadásznák. Kerülnek minden kapcsolatot ezen alantas lényekkel.

4. semmi jellemvonást nem látni a játékodban amire azt lehet mondani,
hogy ez egy jól kidolgozott karakter. nincs meg a játékodbban a
sárkányok gőgje, fennsőbség és tökéletesség tudata. nincs benne
bölcsessség..egyszerüóen csak egy jópofizó karaktert alkottál aminek
nincs értelme ott lenni. A sárkányok nem véletlenül njk (neem játékos
karakter) szerepet töltenek be minden rpg-ben. A mesélők használják
őket arra ,hogy színesítsék a meséiket, vagy fő ellenfelei legyenek
történteinek. Enniy és nem több... a sárkányok alkalmatlanok jk-nak.

Nagyábókl ezek az indokaim. Remélem érthetőek és elfogadhatóak.
Szerintem logikusan hangzik.. nem tudom mennyire olvastál utána a
témának, vagy játszol régóta. Én lassan 14 éve szerepjátékozok ezért
meg merek engedni magamnak annyit, hogy beszóljak ha valami
szörnyűséget látok rpg-s szempontból. Márpedig amit te alkotsz Max-al
az szörnyűséges.

Mazrikoth nem más mint maga is egy sárkány. (az ad&d szabályai
szerint kidoplgozva egy 12. korkategóriás vörös sárkány. régebben lett
regelve mint a te Max-od, tehát a biti szabályai alapján simán lehet
erőssebb mint a te karid. mindettől függetlenül vélhetőleg erőssebb a
többi sárkánynál is. nem azért mert én hű de übertáp geci vagyok
hanem mert ki van dolgozva a karakter,fel van építve. tusztában
vagyok a statisztikáival,tuom milyen varázslatokat használ. ellened
még anniyra sem volt szükség,hogy emberből visszaváltozzon
sárkánnya. Csak azért jött létre,hogy ha nem is megölni a többi
sárkányt,de visszaszorítani őket a biti életébel. Egy ősöreg sárkány ki
felébredt barlangjában és azt látja,hogy a vadász területét benépesítik
kissebb rokonai kik megeszik azt ami az övé. próbálom úgy játszani
ahogy az kell...lehet nem megy,de még minsdig jobb mint sokan
csináljátok. amint eltünnek a sárkányok Mazrikosth is visszamerül az
álmába.

Uhh...hát majdhogynem esszé lett bigsmile.gif.. nem akarlak én megbántani
meg semmi, csak kérlek fogadd el, hogy tényleg értelmetlen butaság
sárkáynt játszani. Ha azt mondod mit vágok én itt fel,meg milyen
nagyra vagyok magammal elfogadom...semmi baj sincs azzal én csak
annyit kérek, hogy olvass utánna annak amit játszani akarsz és játszd
jól akkor azt.

Ennyi.

Pál Csaba / Bolond / Mazrikoth ..stb..."

Nimue

Nimue

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 168 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.24, 08:14

Üdv mindenkinek!

Igazából kicsit meglepett,hogy ennyien kiálltak mellettem,és jól is esik,köszi mindenkinek ^^...Viszont én is már,a magam részéről teljes mértékben lezártam a vitát Bolonddal. Az igaz,hogy egy kicsit még mindig csalódott vagyok...hiszen azért elvártam volna egy szebb játékot. Meglehet,hogy Fuzake nem harcokra termett,de az ő fegyvere a gyorsaság,és ebben az esetben,ha azt a varázslatot olyan nehéz volt előállítani,mint ahogy Madfox állítja,tényleg el tudott volna inalni,de fogjuk rá hogy ügyetlen volt,ami nem is olyan szokatlan tőle. Sejtettem,hogy előbb-utóbb vagy egy moderátor,vagy Mazri fogja a fejemet követelni a sárkányka miatt,na de akkor miért is kértem sárkány karaktert? Megmondom,őszintén...kezdtem kicsit unalmasnak találni,hogy mindenki csak bejön,leroskad egy fotelba,és hajj de milyen kényelembe helyezi magát,teázgat,vagy éppen bájolog. Na gondoltam ideje lenne felrázni egy kicsit az itteni embereket,ezért gondoltam,kéne egy igen pimasz kis tolvaj,aki megmozgatná a tespedő emberek tagjait. De miféle lény lehetne jó tolvajnak? Tekintve rá,hogy bitin semmi sem az,mint aminek látszik,az ember tolvajt ki lehet zárni...elég rövid életű lett volna. Gondoltam rá,hogy esetleg Nimuéval...dehát könyörgöm,kleptomániás macska? Nemár...és Nimué egyébként sem ilyen. És akkor jutott eszembe,hogy HOPPÁ,mi lenne,ha megpróbálnék egy törpesárkányt behozatni? Nehéz volt,de sikerült,és én jól szórakoztam vele,ha a legtöbben nem is...
Ami pedig a nyesteket és vadászgörényeket illeti,a törpesárkány az én fejemben már csak ilyen,de az tény,hogy egy Fekete Sárkány,vagy egy Kristálysárkány,vagy akármi más a büdös életbe nem viselkedne így,még fióka korában sem...no szép is lenne. Ez egy ilyen faj,de örömmel felkeresném a sárkányokról szóló elemzéseteket a fórumban,csak mondjátok el légyszi,hogy melyik topicban találhatom ^^...

Hát ennyi. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a rossz/jó véleményét,ez segített elfogadni hogy Fuzake nincs többé ^^
És én nem bánom,ha egy karakteremnek mindenképpen halnia kell a fajtája,egyebe miatt,csak akkor legközelebb tessék szólni,plz :felvon:

Nimué/Fuzake

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.24, 00:29

Nekem volt most egy vampon. Báró Maragov kinek semmi köze nem volt a wodhoz, s minden további nélkül el tudtam vele játszani. Igaz mostanra halott, de azt hiszem az egy hangulatos játáék eredménye lett, s csöppet sem bánom, hogy vége annak a karakternek :felvon:(bár kétségtelen, hogy voltak kik jöttek a Herceggel, s a woddal, de ezen helyzeteket sikerült lekezelni )

- Cs.

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1314 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.23, 21:03

"Ugyan teljesen más aspektusból, de egyet kell értsek ennek a tartalmi részével. Mazrikothot törlöm, de a játékba bekerülő sárkányokat ( s nem érdekel ha arra hivatkozik valaki, hogy jhajj, de akkor miért lett beengedve a karim! ) is minden további nélkül. Az esetleges ilyen karakterek gazdái itt fórumon olvashatják majd, hogy karakterük nem elveszett az éterben hanem sárkány mivoltuk végett értek rövid halált."


Köszönöm, ennyit szerettem volna. Csupán a korrekt eljárás véget, nem más okból. (Eleve nem értem miért nem csupán egy másgusként lett regisztrálva aki sárkányra vadászik. Ugyanarra képes lehetett volna, és abba senki nem köthetett volna bele. :felvon: )

A "terrorod" meg amúgy hiányozni fog szvsz. :pipe:

Adelina

Adelina

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 484 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.23, 19:53

Az a játék szót sem érdemel.. a "játék" szót sem érdemli szerintem, és ezzel a résszel egyetértek.

Ami viszont engem zavart így mindig, az az, hogy pl. vámpírt nem játszhatsz mitológiai stílussal, egyszerűen rádkötelezik a Vampire-t pl., merthogy az a vámpír-szerepjáték... legalábbis nekem ez jött le.. és van pár hasonló eset.

Ami Fuzake-t illeti: A véleményem tartom, de ha meg lett beszélve, akkor innentől... részemről téma lezárva.

Glen_Rovan_Asgaard

Glen_Rovan_Asgaard

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 274 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.23, 19:30

:felvon: oké, így már érthető :pipe:

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.23, 18:50

"emellett megvannak a saját nézeteim a szerepjátékokat és karakterek kijátszását illetően..."

Elnézést ha rosszul és félreérthetően fejeztem ki magam! A fenti mondatot úgy értettem, hogy míg a legtöbben soha az életben nem játszottak szerepjátékot csak neten ismerkedtek vele, s mindenféle bugyuta rajzfilmben addig jómagam leginkább a mitológiák és a kiadott szerpjátékok, s azok rendszere/világa/jelleme stb... alapján ítélem meg a karaktereket, fajokat.

- Cs.

Glen_Rovan_Asgaard

Glen_Rovan_Asgaard

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 274 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.23, 18:42

"Ha a többség akaratát nézném akkor csaholó kiskutyák és kismacskák beszélgetnének teát szürcsölve, sárkányok és unikornisok bratyiznának sötételfekkel. Démonok és gonosz nekromanták vallanának szerelmet minden este újabb és újabb ártatlan szűzeknek, s angyalok tarkítanák az eget animesztárokkal, s gerontofil kisgyerekekkel..."

Ebben viszont 101%-ig igazat adok Bolondnak. A gálám jön ki néha az olyan kariktól, amik leírásban van náluk négy dobótőr, két kard, meg egy rejtett nyílpuska, méghozzá mesterfokon mind, végtelen lövedékkel. Mindezek mellet az 1500 Mp-ot raktározó ősi családi medalion, meg a fejben tartott sokszázezer pusztító varázslat. Aztán persze amit tesz az száz százalékig úgy van, és elkezdi kioktatni a többi játékost, hogy az nem úgy van ahogy a kis butuska fejével elképzelte, mert ő a félisten. - most lehet hogy túloztam, szándékosan, hogy ne ismerjen magára az illető, ha olvassa, de minap sajna tanuja voltam egy "levadászom a vadászt, mert végtelen gonosz vagyok, de a nyílvesszőn oslyan méreg van amit csak én ismerek" játéknak. Akkor abbahagytam a játékot és eljöttem.

"emellett megvannak a saját nézeteim a szerepjátékokat és karakterek kijátszását illetően..."

Ebben viszont már nem. Az oké, hogy neked megvannak az elképzeléseid, de vajon a moderátor dolga e, hogy a saját elképzelését másra "tukmálja"? Moderálja a VP-ket, ossza az igazságot, bannoljon ha kell, de más egyéni stílusára ne huzza má rá a saját elképzeléseit, mert így egysíkú lesz a játék.


Most úgy tűnék mintha érvelnék és cáfolnám magam egyszerre pedig nem. :felvon: :pipe: :nos:

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.08.23, 17:49

Fuzake gazdijával az eset után megbeszéltük a dolgot msn. Amenniyben ő élne panasszal akár itt akár ott megteheti most és a jövőben bármikor. A korrekt játékot illetően: Azt elfogadom, hogy nem tápolt stb, de hogy sokkal inkább egy házoikedvencet vagy inkább vadászgörényt vagy nyestet játszott ki semmint sárkányt anniy biztos. Két reag igen. Azért nem több mert ég és föld a két karakter erőssége. Ahogy azt sem dramatizálja túl az ember, hogy agyontapos egy hangyát Mazrikoth sem fog időt pazarolni egy nálánál sokkalta gyengébbre. Aradnei... eleddig négyszer próbálta Mazrikoth kinyírni, s nem sikerült neki. Korrekt élvezetes játákok voltak ( legalábbis számomra). Szinte mindig jött/jöttek segítők Aria számára kiknek hála megmenekült. Ott volt lehetősége kialakulni egy hosszas játéknak főképp azért mert az ő karija lényegesen erősebb mint Fuzake volt.

Nem tartom indokoltnak jelen esetben sem az elhangzott vélemények után hogy más módot kellett volna választanom a kissárkány likvidálására, s nagyrészt be is rekeszteném a dolgot.

Illetve még egy:
Mad hszének harmadik bekezdése

"A Sárkány nem játszaható faj dologhoz nem szólnék hozzá. Tekintsünk el az ezzel kapcsolatos kételyeimtől, és vegyük alaptételnek azt, hogy a sárkány (Legyen bármennyire csenevész) nem használható, mint játékos karakter. Ebben az esetben tökmindegy Maz miféle ürügyön létezik, az alkotója nemcsak a saját elveit hazuttolja meg, de egyenest a szabályok fölött állónak mutatja magát. Értem az okokat, de a jelek szerint valaki nem érti a szimbolizmust. "Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek." Ez az üzenet fog leesni többeknek, a valódi céltól függetlenül."

Ugyan teljesen más aspektusból, de egyet kell értsek ennek a tartalmi részével. Mazrikothot törlöm, de a játékba bekerülő sárkányokat ( s nem érdekel ha arra hivatkozik valaki, hogy jhajj, de akkor miért lett beengedve a karim! ) is minden további nélkül. Az esetleges ilyen karakterek gazdái itt fórumon olvashatják majd, hogy karakterük nem elveszett az éterben hanem sárkány mivoltuk végett értek rövid halált.

Ariadney karakterét illetően pedig: mint mod nem kívánom törölni. Félsárkány mivolta a d&d-ben engedett bár nem épp ebben a formában. Játéka korrekt,s nem a sárkány vére végett az aki.

Az aggájosabbak megnyugtatása végett: lassan itt a szeptember, s ahogy mondtam a nyár elején ismét mondom, hogy csak ezen időszakra jöttem vissza moderátorkodni. A "terrorom" rövidesen véget ér, s jövő nyárig nem fogtok látni ebben a titulusban. A nyári időszak elején közöltem azt is, hogy mik azok amiket elvárhatok tőlem, s azt is közöltem, hogy ez nem feltétlen buksi símogatás lesz. Lehet szidni és követ dobálni eddig is hidegen hagyott ez után is. Azt hiszem idén nyáron sem csupán az alfelemet vakargattam, s hogy emellett megvannak a saját nézeteim a szerepjátékokat és karakterek kijátszását illetően... ez velem jár. Ha a többség akaratát nézném akkor csaholó kiskutyák és kismacskák beszélgetnének teát szürcsölve, sárkányok és unikornisok bratyiznának sötételfekkel. Démonok és gonosz nekromanták vallanának szerelmet minden este újabb és újabb ártatlan szűzeknek, s angyalok tarkítanák az eget animesztárokkal, s gerontofil kisgyerekekkel... nos lehet választani (ugyan az előbbi felsorolás talán túlzó, de érzékelteti a lányeget.) - S mivel azt hiszem a felsorolt dolgok nem csak az én,de a többi moderátor véleménye is. - vagy ezen csodás színes sereglet. Vagy lesújtó pallosunk,s zord vagy éppen olykor "gusztustalan" stílusunk.

- Cs.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]