Ugrás tartalomhoz


Fotó

Trónbitorló #3


 • Válasz írásához lépj be
1814 hozzászólás érkezett eddig

Crysalantanasia

Crysalantanasia

  A lovaghölgy

 • Fórumita
 • 913 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.17, 19:33

Kedves Kritikus,

Hosszú leszek, de ettől még ne vedd a lentieket támadásnak. Csak egyszerű vélemény és reakció az álatalad felvetett javaslatra.

Ellent kell mondjak, nem a stílusod, hanem az első mondatod keltett - legalábbis bennem - kételyeket. Vagyis a tény, hogy úgy mondasz valamiről magvas, a benne lévőket lesajnáló véleményt, hogy előtte leszögezed - tulajdonképpen azt sem tudod, miről van szó
S azt kell mondjam, pontosan azt mondtad, amire számítottam. Ami nem baj, és részemről azt mondanám, az elképzeléseddel egy komoly gond van: a Trónbitorló lényege pont az a szabadság, hogy nincs konkrét világhoz kötve - bár aki benne van, az tudja, hogy milyen fix helyek alakultak már ki és tud navigálni benne - és hogy nincs "kőbe vésett szabályrendszere.

Igen, tény és való, hogy a növekvő létszám mellett ezt egyre nehezebb konrtollálni, de azzal, mait Te javasoltál, azt kell mondjam, pont a Trónbitorló veszne el. Aki kötött játékot szeretne játszani, az menjen Thrillionozni, az is remek játék, magam is részt veszek ott is. Ott minden megvan, amit itt hiányoltál. Konkrtét világleírás, kötött szabályrendszer.
Ez a játék olyanoknak IS szól, akik rendelkeznek elég fantáziával, ámbátor még nem játszottak soha egyetlen asztali és/vagy egyéb szerepjátékkal. Az ő nagy részüket azonnal kirekesztenénk egy kötött szabályrendszerrel.

A TK-val ellentétben a TB alig soroltat fel szabályt, amiket némi belátással nem is lenne nehéz betartani:
- ésszerűség a játszhatóság kereteinek megtartásáért
- erkölcsösség a karakterek jellemén belül és a józan useri kapcsolatok fenntartásáért

Ennek keretein belül - olyanoknak, akik már bizonyítottak - van akinek megengedettek esetleges állat vagy sárkány karik. De ehhez előbb le kell tenni valamit aza asztalra.
Karakterhalállal kapcsolatban pedig a regisztrációs segítség elég világosan rendelkezik, ehhez nem fűznék hozzá semmit. Olvass előbb utána a játéknak.

Ami viszont azt a "vádat" illeti, hogy rosta nélkül lennének az "újak" kiszórva.
Ha rendesen utánajártál, akkor tudod, hogy van regisztrációs segítség arra is, hogy mit lehet, hogy az elvárás, és hogy mi nem javasolt. Emellett a játékosok felvehetik a kapcsolatot segítséget kérni a moderátorokkal több csatornán is - aki valóban szeretne játszani, és rendelkezik belátási képességgel, sokszor meg is teszi, ha visszautasítják a regisztrációját, és egy így megbeszélt karakter regisztrációjával később általában már ne szokott gond lenni.
Továbbá, ha elolvastad a Tébolydát, akkor tapasztalhattad, hogy az oda betett visszautasított regisztrációk részint arra is szolgálnak, hogy mások is lássák, mi nem jó, részint pedig arra is, hogy akinek van kapacitása és kedve is hozzá, az segíthessen az újaknak.

És végül, de nem utolsó sorban, mai a régebbieket illeti: vannak, akik kivívták már a tiszteletet, amit kapnak, és nem azzal, hogy régóta vannak itt, hanem a teljesítménnyel, ahogy játszottak. S vannak köztük, akik sem ezeleőtt, sem esetleg azóta nem játszottak más RPG-vel - sajnálnám, ha ők nem lennének itt, mert felállított valaki egy ad-hoc saját világ szabályrendszert. És igen, vannak köztük olyanok is, akik kikoptak a játékból, vagy épp alig-alig fejlődtek valamit - az ilyen karakterek megítélése is játékuk szerint alakul, bármennyire is kedveljük netán IRL a gazdikat.

Sorry, plusz egy, tényleg utolsó: regahosszúság - évek óta játszom, csak akkor okoz problémát, ha a másik user nem partner. Szerencsére ilyennel keveset találkoztam

Maradok tisztelettel:
Crysa

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1312 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.17, 19:31

Ezt a javaslatot nem először és alighanem nem is utoljára látjuk. Az egységes és kizárólagos rendszer, de legfőképp a világ, azért nem megoldható, mert a most létező karakterek többségének repülnie kéne. Többet veszítenénk vele, mint amit nyerünk, a végeredmény pedig, egész egyszerüen nem a trónbitorló lenne. Meghatározott rendszer szerinti játékok vannak másutt, akinek az kell, az bőven talál.

Ilyen-olyan szabályozásoknak már tanúi voltunk, némely kezdeményezést véghezvittek, többségük ment a süllyesztőbe. A kevés működésbe lépett közűl sem üdvözölték mindegyiket osztatlan sikerrel. Ötleteim nekem is volnának, az egész leszábolyázásánál jóval szerényebbek, többségük mégis kivitelezhetetlen. Nem akarnám megváltani az egész bitit, de így is épp elegeknek nem tetszene, félreértenék a szándékaim, illetve azt is előre látom, milyen új problémákat vetne fel egyik-másik. Tudjátok, a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve.


Egyébként egy-két, szabályoktól és rendszertől független problémától eltekintve, nekem megfelel a bitorló mostani arculata. Szerintem legfeljebb csiszolni érdemes, esetleg kivágni pár kétes elemet, de az alapokat nem piszkállnám a világért se. ( Na jó, pár új képet beraknék, akár magam megfelelő méretre vágnák pár tucatot, mert most sincs kép se a Skaven, se a Praetorián karimnak. :nemertem: )

Az az eset, amivel ez az egész indult, pedig nem írható a bitorló - gyakran eltúlzott - hibáinak számlájára. Az említett eset, és karakterek egy meghatározott rendszerben is megkeresnék az adott legdurvább kasztot-kibúvót-akármit. Most Diabló és Wow mintára tápolnak, vagy D&D rendszer szerint dobnak össze karaktereket, a lényeg a mögöttük lévő szándék. Ami szerintem Tao és társa esetében nem más, mint a kötekedés, a játék keretein belül és kívül. ( Én meg közismerten a kötekedőkbe szeretek belekötni. Bár ez olyan mint a "Harcolj minden létező eszközzel az erőszak ellen." jelmondat. :normaalis: Oh well, én sem lehetek tökéletes. :para: )

Borg

Borg

  Lasombra Antitribu

 • Fórumita
 • 1502 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.17, 19:21

Nem "kavar" van itt, hanem sok botor ember. De tényleg. A rendszerek már régóta megférnek egymás mellet. Itt személyek nem férnek meg egymás mellet. De kiemelnék két (szerintem) nagyon fontos dolgot az előző két hozzászólásból, ami lényegében pontos megállapítás.

A rossz játékos meg akkor is rossz játékos marad, ha könnyített kereteket adunk.


és

elvárás az mindenkitől, hogy ne akarjanak nagyhatalmú karaktert regelni. Szeríntem késöbbi játékaikkal kialakíthatják úgy, hogy a karakter hatalmasabb legyen. Ehhez idő kell türelem és sok játék meg játékos


Pl az én Agyontápolt, de eddig sok harcban alulmaradt karakterem sem árnymiszticistaként kezdte...aztán ez lett...:para:

Xanta

Xanta

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 443 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.17, 19:19

Kritikus: Hmmm, egy kérdés, ami rohadtul foglalkoztat. Hogy van az, hogy régen a mostani feltételek mellett jóval több értelmes játékos volt?

Te azt javaslod lényegében, hogy építtessen fel egy új rendszer, de a bitiben épp attól különleges, hogy nincs rendszere. Vagy ha jobban tetszik, egy szabad rendszerű rendszer, mert ugye rendszer mindenben van.
Ide csak józan játék kell.

Egybknt teljesen Dragonblade véleményén vagyok.

Alice_Mindel

Alice_Mindel

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 790 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.17, 19:15

Bocsássatok meg hogy megint bepofátlankodok, de én is véleményt nyílvánítok :normaalis: Szóval én úgy látom megint az van mint eddig...Sajnálom, hogy ezt kell mondjam már jópárszor, megvitattuk ezt, s mint az előző topicban is megmondták egy programozó kéne, de sok idő is...Sajnálatos az is, hogy nem tudunk olyan világképet kialakítani a játékról, ami mindenkinek megfelel. Valakinek úgy sem lesz jó, s ha valaki szeret játtszani és tud is annak tetszeni fog így is...Mellékesen ez egy szabad Fantasy minimális rendszerekkel, s csak elvárás az mindenkitől, hogy ne akarjanak nagyhatalmú karaktert regelni. Szeríntem késöbbi játékaikkal kialakíthatják úgy, hogy a karakter hatalmasabb legyen. Ehhez idő kell türelem és sok játék meg játékos. Nem annyira jó ötlet lekorlátozni és szabály rendszert kiépíteni, mert itt pont az a jó, hogy a már Magusban kialakított rendszerhez képest szabadabb ez a hely és a még nem rendelkező szerepjátékos tudással lévőknek is egyszerűbb így megérteni, de attól késöbb meg ismerhetik a szabályokat a játékosok segítségének köszönhetően. Úgy érzem fölöslegesen írtad meg, biztos sokat dolgoztál ezen, de sajnálom nem hinném hogy meg valósítható, ezt mindenki beláthatja. :para:

Dragonblade

Dragonblade

  Swingelő kobold

 • Archívum
 • 718 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.17, 18:59

Szerintem hasonló ötletek (de legalábbis részletenként az egész) már többször felmerültek.
Nekem személy szerint a nagy mozgásszabadság tetszik a trónbitorlóban, nem feltétlenül kell ilyen-olyan rendszerrel operálgatni, csak ha akarja az ember. Egy nagy közösítés ezt jól elmosná a sutyernyumózisba.
Saját világ elvileg már van, ha minden igaz, mármint földrajzilag közigazgatásilag stb.
A rossz játékos meg akkor is rossz játékos marad, ha könnyített kereteket adunk.
A Táp kapcsán meg: korrektség és ésszerűség illik, vagy mi, ha egy moderátor látja, több, mint bőven elég. Gondolom...
Tudja a fene.

Módosította Dragonblade: 2007.07.17, 19:00


_Kritikus (NPC/NJK)

_Kritikus (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2007.07.17, 18:37

Eggen,számítottam rá,hogy sokaknak nem fog tetszeni a modorom,de hát ez van,ezt kell elfogadni.És örülök neki,hogy nem küldtetek el a jó fenébe. Na már most,volt szerencsém a márványtáblához és hasonlókhoz,habár a fórumba még tényleg nem olvastam olyan mélyre,ehez képest az ötletet megadnám,akkor is,ha esetleg kiderülne,hogy régebben már felmerült.

Ugyebár gondot okoz nektek,hogy ki milyen fajtájú,mennyire erős,egyáltalán milyen világ szerint játszik,a támadások világokhoz mérten mennyire ütik egymást stb.
Nos,véleményem szerint a legyegyszerűbb ezt kiküszöbölni: ha saját világot hoztok létre,EGYEDI rendszerrel,egy kötött játékot,és annak rendje,s módja szerint kell az embereknek játszani.Leírhatnátok milyen faj engedélyezett,abban a világban milyen kasztok vannak,a biológiáját,történelmét,földrajzát,erőszintjeit,leírhatjátok a játékosoknak hogyan juthatnak egyik szintről a másikra. Ehez azonban meglehet létre kellene hozni egy új honlapot,ám én ahogy látom amég nem lesz a Trónbitorlónak egy külön,konkrét világa,ahol nem keveredik össze a sok másik,addig mindig kavar lesz.Vagy pedig ha éppen nem tudtok új világot kitalálni,akkor kérdezősködjetek körbe,tanakodjatok,majd válasszatok ki egy világot,ami szerint játszotok.Akár én is tudnék erre a célra ajánlani egyet,de talán az egyedi ötletű világ lenne a legjobb megoldás.Ha viszont egy már létező világra épülne a játék,akkor tanácsos lenne dióhéjban leírni róla minden tudnivalót annak érdekében,hogy a játékosok képben legyenek.

Továbbá azt is észrevettem,hogy sokan szeretnének állati karaktert,sárkányt,unikornist,stb.-t.
Nos,meglehet kihagyjátok majd a fajleírásokból az efféle lényeket,már ha nekikezdtek ezeknek egyáltalán,de ha mégis tesztek be állati karaktereket,akkor megszabhatjátok max. mennyi lehet ezekből.Ha betelt a létszám,új állati karaktert nem lehet igényelni,ha pedig üresedés lenne(halál,vagy karitörlés után),akkor valaki beállhat annak a helyére.

Továbbá rengeteg reagot láttam félkészen,csak azért,mert nem volt elég hely leírni.Ez néha roppant zavaró tud lenni,de legfőképpen harcok közben.Épp ezért talán a reaghosszúságokat is meg lehetne növelni,de persze,nem kell lepedőnyi szövegeket engedélyezni.

És ha már a harcoknál tartunk,láttam,hogy itt a játékosok eléggé öntörvényűen játszanak.Persze,tudom,vannak normális emberek,akik nem kerülnek el minden támadást,de hát könyörgöm,ki szeretné a karakterét vesztes,vagy halottként látni? Érthető így,hogy a harcok túlságosan eldurvulnak,úgymon,"TÁP"-pá változnak,épp ezért kellenének a moderátorok mellé KM-ek,vagy pedig maguknak a moderátoroknak kellene ügyelni ezekre a harcokra.Ha két fél harcba bocsátkozna egymással,akkor a moderátornak is akcióba kéne lépnie,és miután meghallgatta a két küzdő fél reagját,leírhatja mi sikerült nekik,mi nem.Ez persze lehetetlen,hiszen egy embernek sincs arra sem ereje,sem ideje,hogy egész nap figyelje a játékot,ezért több ember kéne,aki erre felügyelne,felváltva. Persze ez nem kötelező,mert ötleteim közül ezt lenne a legnehezebb megvalósítani.

Remélem tudtam segíteni,ha nem,hát ez van,de jelenleg nekem nem tetszik az oldal rendezettsége,és habár a játék maga jó,nekem így nem lenne kedvem itt játszani.
Ha akarjátok fontoljátok meg a javaslatokat,de nem kötelező.

Legközelebbi viszont látásra.

Janika

Janika

  Terália Vajákosa

 • Fórumita
 • 1995 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.17, 17:49

Tökéletesen megértem mindenki élcét a Kritkussal szemben, de - hiába, hogy nem látom sok esélyét - hátha valóban építő kritikával szolgál. ne vegyük el a kedvét még ha a stílusa hagy is kívánni valót maga után vagy a tájékozottséga. Ugyan melyikünké nem? Szóval hajrá én tényleg várom!

Élcelődni meg ráérünk akkor ha majd tényleg nem fog értelmes dolgokat írni.

- Cs. / Bolond

Nesta_Torrine

Nesta_Torrine

  Rowon Kapitánya

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.11, 01:35


... (Nesta ha hibát észlelsz és eljutsz a hibabejelentő topicba ahol nem látsz erre utaló postot akkor miért nem jelented? Szerintem azt gyakrabban nézik az illetékesek mint ezt. :sor:) ...


Meghagytam a dicsőséget Neked, Borg! :felvon:

Módosította Nesta_Torrine: 2007.07.11, 01:35


Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.11, 01:30

Jó kérdés... én nem szoktam olyat csinálni... :sor:

A hiba okára sikeresen rájöttünk, igen, úgyhogy aki 404-et észlel, az tényleg írja be a linket :felvon:

Borg

Borg

  Lasombra Antitribu

 • Fórumita
 • 1502 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.11, 00:32

Csak be kéne írni a linket :sor: Egyébként már működik (Nesta ha hibát észlelsz és eljutsz a hibabejelentő topicba ahol nem látsz erre utaló postot akkor miért nem jelented? Szerintem azt gyakrabban nézik az illetékesek mint ezt. ;))

(Egyébként nekem könyvjelzősorban van a biti :felvon:)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bár ma csak álmodta egy karim az egyik alvó karakternek az alvás közbeni legyilkolását, de felvetődött bennem egy kérdés.

Miért kell a kertben, teremben és hasonlóan forgalmas nyílt helyeken aludni. Miért nem jó a kastélyban valamelyik szoba vagy az erdő ezer+1 tisztátsa közül valamelyik?! Miért azok a helyek kellenek amik feltűnőek és forgalmasak?!

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.10, 13:19

Én erről lemaradtam.. a hiba pedig nem lett még javítva, ahogy elnézem... :felvon:

Nesta_Torrine

Nesta_Torrine

  Rowon Kapitánya

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.10, 08:28

Igen-igen, az meglehet. Csak régebben akkor idepötyögtek valamit. Hogy ne árgjuk le a körmünket az izgalomtól, csak gondoltam szólok, hátha mégsem tudnak róla az illetékesek. Igazából megnéztem a problémafelvető topicot, ott sem leltem rá magyarázatot. Akkor drukkoljunk a hibajavításért!

Deady

Deady

  Sorscsapás

 • Archívum
 • 601 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.10, 08:25

Üdv-e?
Lehet az a Lifean srác volt úgyis olyan kegyetlenűl fenyegetőzött :felvon:
Amúgy nekem is ugyanezt dobja ki bár én inkább arra gyanakszom, hogy most van javítás alatt az a probléma, hogy csomó klán lapja helyett csak egy üres lapot kap az ember bitin... legalábbis remélem, hogy nem valami újabb gond.

Nesta_Torrine

Nesta_Torrine

  Rowon Kapitánya

 • Fórumita
 • 1309 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.10, 07:51

A 404-es démon alighanem felfalta a keresett oldalt.

[Címlap]

[Fórum] [Irások, cikkek] [Letöltés] [Játékok] [Vendégoldalak]

Webmaster


Ezt kapom, ha bitizni akarok.... lemaradtam valamiről?

Csak nem valamelyik elutasított karakter-tulajdonos hekkelte meg :felvon:

Módosította Nesta_Torrine: 2007.07.10, 07:56


Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.10, 00:02

Van valami hír arról, mi van a fehéroldalas klánokkal? (mármint amiknek a tagjait nem lehet megnézni..) A fordulóváltás ugyanis nem tette helyre...

dzsili

dzsili

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 353 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.06, 22:31

Ma este egy július végi Anna-bálszerű valamit fogalmaztak meg. Ezt kezdeményezném, ha lehet. Ehhez érdeklődőket, segítséget, ötleteket várok! Előre is köszönöm! Később persze faliújságra is kikerül. Mondjuk vasárnap :-)
üdv: dzsili

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.06, 13:06

Hogy ne a Tébolydát gyarapítsuk, ide egy megjegyzés még az ottaniakhoz:

A Trónbitorló alkalmatlan a kalandok kijátszására. Nem is lehet itt mindig egy mesélő, aki folyton mesél valami kalandot a nap 24 órájában, stb, stb.. a helyszín pedig adott és állandó - ugyebár ez maga a Kastély. Nem maradt más, minthogy azok, akik ide járnak, nagyrészt az életüket játsszák ki. Persze, úgy, hogy a "háttérben" azért még történnek dolgok (vagyis attól, hogy nincs itt minden kari folyton, nekik még máshol is megvan az életük, ami nincs aktívan kijátszva...)
Pont ezért a Biti játéka sosem lesz hasonlítható egy asztali szerepjátékhoz igazán. itt nagyon gyakran csak a mindennapi cselekedetek maradnak a kariknak: Esznek, isznak, sétálnak, ülnek, beszélgetnek ismerősökkel, vagy ismerkednek idegenekkel... esetleg harcolnak, utálkoznak, szeretnek, vagy legújabb gonosz terveiken töprengenek. :vitatkozik: Egy karakter életébe pedig beletartozik a szerelem is. Azt viszont figyelembe kell vennünk, hogy a Biti nem pornócsatorna, ezáltal nem lehet kijátszani minden részletet. Azt illik privátban folytatni, ha valaki akarja (Ami nem feltétlen beteges, perverz szexchat... van, amikor tényleg nem mindegy, hogy mi történik két karakter közt... pl. amikor a nőnek pont az a célja, hogy megölje a férfit az ágyjelenetnél, meg hasonlók :nyenye: ).

Szóval ahogy Mad is mondta, ha minden olyan dolgot kitiltanának, ami miatt valaki rinyált, nem lenne mit játszani. Még akkoris, ha a "teaparty-játék" gyerekesnek és bugyutának tűnik. Az már megint más tészta, ha valaki nagyjából csak egy-két verziót tud kijátszani a felsorolásból... :felvon:

Galaxina

Galaxina

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1090 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.04, 20:10

Valeria, az, hogy nem kapod meg a mailt, rendszerhiba. Állítólag bizonyos szolgáltatók lenyelik a mailt az aktiválási kód miatt, bár akkor nemtom, hogy az elutasítást pl. miért nem kapja meg az ember erre...

Madfox

Madfox

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1312 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.07.04, 19:17

Feltehetőleg a probléma a törlés utáni első forduló végével meg fog oldódni, ha a klánban maradt aktív tag aki a héten fel is megy. Legalábbis remélem, hogy a törölt klánvezér esetére van valami biztosíték a rendszerben, és úgy gondolom, ez nem más lesz mint az adott klánban legtöbb időt gyüjtött személy klánvezérré "kineveztetése" a gép által. :)

Szóval itt a lehetőség, tessék gyúrni időre urak-hölgyek, lehet klánvezér lesz aki most játszik. Nekem már jutott egy, a kalózok klánja, úgyhogy nekem nem kell több. :gyagya:


Ha tévedek akkor az ezen klánok tagjainak pecchje van, és lehet reménykedni hogy a biti tervezőjét valaki el tudja majd érni.

De egyszer már előfordult azthiszem, hogy valakit töröltek, aki klánvezér volt, és nem adta át a vezérséget. Akkor is volt valami megoldás, nem?

Módosította Madfox: 2007.07.04, 19:20[Fantasy háttér] [Sötét háttér]