Ugrás tartalomhoz


Fotó

Starcraft


 • Válasz írásához lépj be
1365 hozzászólás érkezett eddig

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8149 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.15, 14:28

Szerintem, ha valaki, akkor az (Activision )Blizzard ezt megteheti. Mindig minőséget szállít, amihez mindig sok idő kell, de a rajongók messiásként várják a következő részt akkor is, ha évekig csak egy-egy képet, vagy videót kapnak róluk havi egyszer. A Diablo 3 is mióta be van jelentve, és még meddig nem lesz kész, pedig már a bejelentés előtti években is dolgoztak rajta. Sosem hallottam egy Diablo fantól sem, hogy, ha ilyen sokáig kell várni rá, akkor már nem is érdekli.
Jól megvetették a lábukat a három franchize-zal (Warcraft, Starcraft, Diablo), és pontosan tudják, mit tehetnek meg, és mit nem.

A három felé bontott Starcraft 2-vel valamelyest új vizekre eveznek, de nem hiszem, hogy sokat kockáztatnának. Bármennyi újítás is lesz a második és harmadik részben, tutira milliók fogják megvenni. Eleve azoknak a bázisa hatalmas, akik csak presztizsből megvezsik a CE-t, de biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan csalafinta multiplayert is érintő változtatások, amik ha nem is azonnal, de szépen lassan ráveszik a multizókat is arra, hogy megvegyék.
Lássuk be, hogy aki csak a single player miatt érdeklődik a játék iránt, a játék fogyasztói körének egy elég kis szeletébe esik. Ők is ki lesznek azért szolgálva, hiszen a történet tovább szövődik, a kőrítést adó elemek bövülnek, de az elsődleges célközönség nem ők.

Amúgy nekem van egy olyan érzésem, hogy a Blizzard kísérletezik most. Egyrészt az epizódzserű kiadással, másrészt azzal, hogy mit tud kihozni a Starcraftból egyéb irányokban, és azoknak milyen a fogadtatása. Mivel elég fix számú eladás garantálható, van anyagi erőforrásuk az ilyen kísérletezésre. Nem lepődnék meg azon, hogyha már most egy Starcraft 2 MMO bevezetését terveznék rögtön a harmadik rész kiadása után, vagy ha a BattleNet fizetőssé tételének megoldási javaslatai között válogatnának.

A Diablo esetében is szóba jöhet mindkettő eset. Igazán csak az a kérdés, hogy mit akar a Blizzard, mert akár MMO, akár nem, tutira lesz elég játékos, aki megveszi a világ minden táján, vagy akár fizet érte havi rendszerességgel.

ranagol60

ranagol60

  DiceMan

 • Fórumita
 • 3166 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.15, 12:36

Üdv!

Most nagyon nem értem a Blizzard-ot... :felvon:

Ugyan, ezen három dolog miatt nem szabad meglepődni.
Először is, a Blizzard policy ugye az, hogy "it will be released when it's done", szóval nincs release date amíg nincs kész a játék. Ez implikálja, hogy nem akarnak rohamtempóban fejleszteni (nemrégiben voltam a Crytech egy előadásán, ahol elmesélték a multis játékfejlesztés folyamatát, ami szerint minden pályára van egy-két teszter, aki a játék teljes fejlesztési ciklusa alatt csak azt az egy pályát nyúzza, amire ráállították - na, ez a Blizzardnál meglehetősen monoton munka lehet egy idő után, képzeld el, ha két évig minden áldott nap egy húsz perc alatt befejezhető pályát kellene nyomnod, napi nyolc órában... :)), valamint előrevetíti, hogy hiába a rajongói nyomás, nem lesz kint hamarabb a játék.
Másrészt a két kiegészítő metajátéka eltérő lesz az eredetitől. Tehát az egységek fejlesztése és egyéb Hyperionos mókák le fognak cserélődni - ami játékmechanikában komoly, sokat tesztelendő változás lesz. (A Zerg esetében RPG elemekről van szó, a Protossnál diplomáciáról.) Remélem érdemes lesz rá annyit várni.
Harmadrészt - és talán ez a legfájóbb pont -, mi single player gamerek minimális szegmense vagyunk a játékpiacnak. A Koreai multizó milliókhoz képest mindenképp, de nagy általánosságban is. Nem mi vagyunk a célközönség, szóval mi örüljünk, hogy egyáltalán kapunk valamit, mert a multiban van a piac.

Hozzá kell tennem, hogy a két-két éves fejlesztési időt azért én is igen csúnyának találom. Tehát... még ha egy stand-alone kiegészítőről is van szó, egy évnél többet várni vele már kockázatos, épp a már lent említett technikai fejlődés miatt. Ez kb akkora technikai ballépés, mint az. hogy Mass Effect 3 alá megint az Unreal Engine 3 lesz berakva - 2012-ben. Addigra a ma még csúcskategóriásnak számító engine kissé kivénhedt lesz. Hasonlóképp a SC2 engine-je is meg fog öregedni, pedig ma sem csúcstechnológiát képvisel. Szóval félő, hogy ebbe a Blizzardon kívül bárki belebukna - de a Blizzard kiéheztetős stratégiája és állandóan szállított jó minősége akár még ezt is képes lehet ellensúlyozni. Azért várom az eladási adatokat a második és harmadik epizódhoz... (Kétszer sem mondom egyébként, hogy nem lesz egy "meglepetés" negyedik epizód...)

Tisztelettel:
R'naggol

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.15, 09:51

Strato:

Szóval ne reméld, hogy 2011-re kint lesz minden, ami SC2.


Mi a túró tart még 2-2 évben, hogy kidobják a piacra? :)
Komolyan várjak - és velem együtt várjanak akik a Single Player kampány miatt SC-znek - 2014-ig, hogy a Protoss kampánnyal befejeződjön az SC2 története??? :D

Most nagyon nem értem a Blizzard-ot... :)

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8149 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.14, 21:28

A Hardwiredről:

Dustin Bowder nem szeretné, ha 5-6 évig tartana a Starcraft II. két további részének piacra dobása, ezért legfeljebb két-két évig dolgoznak majd a két hátralévő "kiegészítőn", nyilatkozta egy francia interjúban.

Szóval ne reméld, hogy 2011-re kint lesz minden, ami SC2.

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.14, 09:12

Hali!

sirdond:

nem olyan gáz az, casualon lehet 4-5 óra a játékmenet,de mi értelme casualon játszani stratégiai játékkal


Ez így ilyen formán erős. :rohog: Casual-on kezdtem játszani, és nekem olyan 12-15 óra volt végigjátszani a Terran kampányt.
Mi értelme? Beleszokni a játékba, főleg aki az elmúlt 10 évben nem játszott éjjel-nappal a Starcrafttal. :D Nekem per spec casual-on az utolsó pálya eléggé kapkodós volt, ha magasabb nehézségi szinten kezdek esélyes, hogy bele is bukom...

Majd második, harmadik, n-dik végigjátszásra jöhet a Normal, Hard fokozat. :)

és a folytatások is 1,5-2 év múlva jönnek, ami anyagilag simán kibírható


Ez remélem nem így lesz... :D Ha 2011 év végén jön ki a Zerg kampány, 2013-ban a Protoss kampány, akkor:

a, Teljesen el fog ütni a játékok grafikai színvonala, technikai követelménye az évek múlása miatt
b, Marad minden a mostani színvonalon, akkor viszont a játék fog belesüllyedni a középszerűségbe szvsz

Amit olvastam, hogy a Zerg kampány TBA 2011, de őszintén szólva nem értem miért kell ennyire elhúzni a dolgot. A grafikus motor megvan, az egységek ki vannak balanszolva, és - remélhetőleg - a két másik kampány története is kész van, legalább vázlat szinten. Most mihez kell akkor 1.5-2 év folytatásonként? :)

galu22:

Mi?!

Csak egy hadjárat van benne?


Ez azért elég gáz...


Nem igazán... a Terranoknak van 26 küldetésük, úgy hogy 3 alkalommal választani kell a küldetések közül, azaz második végigjátszás alkalmával lehet 3 plusz küldi, amit végig tudsz játszani és újdonság lesz. :) Plusz a Terran kampány során, lesz alkalmad több Protoss küldit is lejátszani a történetvezetésből kifolyólag, így csak a Zerg-ekkel nem tudsz játszani a kampányban.

Tartom a véleményem, hogy ez egy nagyon, nagyon jó játék lett, de őszintén remélem, hogy mindkét folytatás kijön 2011 év végéig. :)

sirdond

sirdond

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 20 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.13, 14:15

nálam semmi gond nem volt a telepítéssel
esetleg nézzetek szét a a supportnál meg a fórumokon,hátha van valamilyen megoldás
http://eu.battle.net/sc2/en/


Mi?!

Csak egy hadjárat van benne?


Ez azért elég gáz...


nem olyan gáz az, casualon lehet 4-5 óra a játékmenet,de mi értelme casualon játszani stratégiai játékkal
hardon és brutal-on már van kihívás. meg,ha jobban belegondolsz sok filmet is több részben adnak ki (pl lotr) ezt meg garantáltan nem unod meg 2,5-3 óra után. és a folytatások is 1,5-2 év múlva jönnek, ami anyagilag simán kibírható

de igazából nem is a singleplayer a fontos,hanem a multi és az (a lagokat leszámítva) szerintem tökéletes
ha megunod a ligameccseket ott vannak kikapcsolódásra a custom mapok rengeteg választási lehetősséggel
hogy csak párat említsek: risk, tower defense mapok, bomberman, bump cars :), the card game (személyes kedvencem), dota féle mapok, fps survival, stb...

Ravenheart

Ravenheart

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2870 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.13, 13:53

Mi?!

Csak egy hadjárat van benne?


Ez azért elég gáz...

Az az egy hadjárat áll körülbelül annyi küldetésből, mint StarCraft három kampánya együtt...

Xever

Xever

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 491 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.13, 13:38

A 61% egy misztikus határ lehet, mert nekünk eredeti (DVD-s) van és öcsémnek is ott halt le.

Szerintem rohadt jó a játék. Beta kulcsom is volt, már azzal is játszottam és mióta megvan azóta is többet multizok mint nem. Egyszerűen nem vonz a Terran mint faj. Teljesen megértem, hogy végülis szétszedték a kampányokat és inkább ez, minthogy még egy évet csússzanak vele. De azért picit fáj, hogy pont a Terrannal kezdték.

Szerintem a játék nem vészesen nehéz. A "próbaverzióban" Brutálon kezdtem, na az mereve szo... szenvedés, de hát kihivás nélkül mi értelme? Aztán mikor megvettem már csak hardon kezdtem újra, (nem volt erőm újra végigküzdeni Brutálon) de úgy meg annyira könnyű, hogy a mellékküldetéskre is van idő. Tiszta gáz :)

Garvey

Garvey

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2698 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.13, 12:59

Szerintme meg az a gáz hogy az egyik ember tankak az a speckoja hogy mozog és lő

galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4717 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.13, 12:49

még akkor is, ha most csak a Terran kampányt adták még ki. :)Mi?!

Csak egy hadjárat van benne?


Ez azért elég gáz...

G46

G46

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2690 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.13, 07:48

Üdv!
Nekem installálásnál fagyasztja szarrá a gépet. Pedig battle.netes letöltés. 61%-nál puff, minden meghal.

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.12, 20:29

Hali,

Nekem is "próbaverzióban" van meg... :D

Mivel mielőtt a hajóra kerülök, és miután elhagyom a hajót a küldik nem szarakodtak, illetve ha simán berakott pl. a laborba a hajón, akkor a kantinra váltáskor fagyott ki, gyanítom, hogy ez valami apró malőr lehet a "demo"-ban. :sor:

Most nyomtam végig a Terran kampányt - egyelőre casual player fokozatban -, de pl. ötletem nincs, hogy Hard-on hogyan lehet az utolsó pályát majd megcsinálni, ezen a nehézségen is örültem volna még 1 képernyőnek, és még két kéznek. :rohog:

Összegzés:

A sztori nagyon jó, kellően ötletes, és vannak benne olyan humoros részek is amikor hangosan felnevettem, de tud megfelelően komoly is lenni. Szerintem messze méltó utóda az SC1-nek, sőt szerintem a plusz interaktivitással - lehet választani egy-egy küldinél, hogy kinek a pártjára állsz, és annak megfelelő feladatot, és eredményt kapod - még jobb is lett.

Nagggyon várom a Heart of the Swarm-ot. :rohog: Kell, kell, kell, kell! :rohog:

Baka

Baka

  Elementalista

 • Fórumita
 • 979 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.12, 09:46

Én egyelőre a "próbaverziót" nyüstölöm, de nem tapasztaltam ilyesmit. :sor:

Hellguard666

Hellguard666

  The Fallen One

 • Fórumita
 • 2313 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2010.08.12, 09:08

Halihó!

Srácok, játszik valaki a Starcraft 2-vel? Szerintem eszetlenül jó lett, méltó folytatása az egynek, még akkor is, ha most csak a Terran kampányt adták még ki. :sor:

Akik játszanak vele, annyi kérdésem lenne, hogy a küldetések után, amikor a kis videot követően a kantinba, vagy a laborba, stb. ugrana a játék, és lehetne merc-et, vagy tech-et venni, nekik is kifagy-e a játék? Nem CTD, hanem elsötétül a kép, marad a SC2 egérkurzor, szól a zene, de ennyi... és csak Ctrl+Alt+Del-el lehet lezárni a dolgot.

Előre is köszi!

Ossua

Ossua

  Újdonsült fórumozó

 • Fórumita
 • 21 Hozzászólás
Hírnevek
                       

Kelt 2009.12.18, 19:04

Köszi a pályát! Én is bepróbálom, szeretem az ilyen kis muris pályákat! :cool:

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3347 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.21, 23:06

Kosz Strato, sejtettem, hogy Te leszel az en emberem. :) Kedden kiprobalom.
Kb. masfel ora hosszat turtam a kulonbozo honlapokat, es rengeteg TD terkepet szedtem le, de a legtobbjenel sajnos nem volt feltuntetve a javasolt jatekosok szama, igy maradt a kiprobalas lassu folyamata.
Egyebkent ne gondold, mert SC-ban ipari mennyisegu kulonbozo TD (es tarsai) map van, a BNeten is rengetegen toltak ezeket (legalabbis 2 eve, amikor meg rendszeresen feljartam, igy volt) - persze azok a mapok mar regen nincsenek meg, es egyebkent is fullhouse TD-k mentek mindig. Meg nem is szerettem a TD-t akkoriban. :D

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8149 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.20, 23:00

Starcrafthoz nem láttam túl sok Tower Defence térképet, pont azért, mert az editor lehetőségei elég végesek (ellentétben a Warcraft 3-éval, ahol a műfaj lényegében megszületett és kivirágzott). Alapvetően a Google-t tudnám ajánlani. Lehet, hogy rossz példa (mert nem töltöttem le, és néztem meg), de ezt kábé fél perc alatt találtam vele:
http://www.epicwar.com/maps/241/

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3347 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.11.20, 14:47

Hella!

Ujra segitseg kene... :)
Olyan UMS BW map kellene, ami Turret/Cannon/stb. defense jellegu, de nem kell hozza 5-6 jatekos, mint ezeknel altalaban, hanem eleg hozza 2-3. Honnan tudnek leszedni ilyesmit?
Sajna a legevidensebbek, a torrent es a BNet kapcsolodas kizarva :)

Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3347 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.10.08, 23:03

Igen, latszolag ez lesz az! Ebben "normalis" helyen van a 6 oranal levo expand.
Köszi, Strato! :nemertem:

strato

strato

  Lézengő ritter

 • Szerkesztő
 • 8149 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2009.10.08, 13:19

Talán ez?
http://games.softpedia.com/get/Maps/Starcr...emple-Map.shtml

Nekem van egy ICCUP-os verzió valahol még, ha kell elküldöm. Nem néztem még meg...


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]