Ugrás tartalomhoz


Fotó

Star Wars - Csillagok háborúja


 • Válasz írásához lépj be
1600 hozzászólás érkezett eddig

seti

seti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1043 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.10, 10:19

 No de vajon hol van Mads Mikkelsen? 

 

 

Ha jól láttam ő van fehér főadmirálisi egyenruhában nem?Narmor

Narmor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1369 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.10, 09:57

Srácok, komolyan, lépjünk már tovább. Foglalkozzunk inkább a Star Warsszal. Én nem azért járok ide, hogy ilyen szarságokat olvassak itt is, arra ott van a facebook. :(

Köszönöm!

 

Szóval az új trailerről volt szó. Meg a karakterekről. No de vajon hol van Mads Mikkelsen? Darth Vadert, gondolom, okkal tartogatják, ő majd amolyan nagy durranás lesz (állítólag a jelenetei brutálisak :D). A Rebels 2. évadának dupla kezdőepizódja is remek volt neki köszönhetően. Valami ilyesmi fellépést várok itt is tőle.

 

https://www.youtube.com/watch?v=c-jQL-0oxTA


Módosította Narmor: 2016.04.10, 10:00


aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.10, 00:11

2/5, would not get trolled again.Marvin

Marvin

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2610 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.09, 23:35

Kedves Krynn, nekem hánynom kell a buziktól, a hippiktől, a buzi hippiktől, a hippi buziktól, de leginkább a félszemű, transzszexuális mozgássérült eszkimó néger zsidó törpe pc-huszároktól, és be kell vallanom, hogy az aranyos kisfókákat is aranyos kispandákkal verném agyon. Remélem sokat segítettem, abortusztilalmas, áldott vasárnapot kívánok!Narmor

Narmor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1369 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.09, 20:49

On topic: ha ebből a beszélgetésből jól értem, a rogue one és a 8./9. epizód szereplői között nem lesz cross-over, mert két nagyon távoli időpontban játszódnak?

 

A droidok közt simán lehet. :D De egyébként nem nagyon hiszem.

Amúgy az Utóhatás című regény végén nagy rejtélyesen feltűnő katonai vezető lehet, hogy a trailerben fehérben lévő fazonnal (admirálisi rangjelzéssel, ha minden igaz) egyezik meg, aki talán Thrawn új verziója. S talán a filmbéli kudarca miatt kerül majd parkolópályára a háború idejére... Persze a regény még mindig csak az endori csata utáni időszak, amit évtizedek választanak el az új trilógiától.Krynn

Krynn

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1292 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.09, 19:20

Az erre járó moderátorokat kérdezném, hogy a homofób kijelentések már nem minősülnek a fórumszabályzat megszegésének? Nem biztos, hogy a béke és megértés jegyében érdemes felületet biztosítani ennek a "liberálmaszlag" és "agitprop" hisztinek.

 

On topic: ha ebből a beszélgetésből jól értem, a rogue one és a 8./9. epizód szereplői között nem lesz cross-over, mert két nagyon távoli időpontban játszódnak?aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 18:54

Így van, ez egy prioritás. Mert azt, hogy van egy szar író, hisz hollywood tele van szar írókkal, azt el tudom nézni. De hogy kurrens politikai baromságokat belevigyenek az egyik kedvenc univerzumomba, azt nem.
 
Elég sok filmet és sorozatot nézek mostanság, és mindegyikben megjelenik a meleg, leszbikus, feminista vonal (mert ugye erre rugózik most az unatkozó nyugat hangosabb része). Ha utánanézel, a teljes populáció kb 5-7%-a tartozik ebbe a körbe, ehhez képest enyhén túl vannak reprezentálva.

 

Umm... nincs az általad látott sorozatokban egyenként negyven szereplő? (A populáció 5%-a az minden huszadik ember, tehát minden meleg párra 38 hetero/aszexuális szereplőnek kell jutnia. Az, hogy ezek közül ki mekkora screen time-ot kap, irreleváns.)aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 12:34

SW történet szempontjából hiteltelen, hogy AKÁRKI (lásd a meleg kínai férfi, stb részt) mindenféle gyakorlás nélkül bármit jobban csinál, mint az, aki a fél életét adott tevékenység gyakorlásával töltötte. Ez plot szempontjából (hollywoodi ostoba szar klisé) nem tetszik.

Az, hogy egy 60 kilós csirkemellkasú nőre (feminista ostoba klisé) adták a szerepet, még inkább nem tetszik, de ez a második rétege a nem tetszésnek, ami fokozza az elsőt. Ez a politikai baromság rész. Mivel a feminizmus lényege, hogy bármit meg tudsz csinálni nőként csak mert nő vagy, amit a férfiak. Ami ostobaság, mert a férfiak sem tudnak mindent megcsinálni, amit más férfiak, hiszen a képességek és készségek valamit k***a sok gyakorlás adja meg, hogy mire vagy képes.
De a nőknek az az illúzió kell, hogy mindegy, milyenek az adottságaid, jogod van bármire, amire a férfiaknak. Ezért tök mindegy, hogy nagy a melle a főszereplőnek, vagy kicsi, ha hiteltelen abban, amit csinál, mert hiányzik a háttér, ami alátámasztja azt, hogy KÉPES arra, amit csinál.A SW az eszképista fantáziavilág iskolapéldája, ennek fényében szerintem eleve fölösleges azon rugózni, mennyire hiteles vagy hiteltelen az, hogy a főszereplők mennyi gyakorlással (vagy anélkül) kenik el a mookok száját. És oké, hogy az ANH idején úgy indult a széria, hogy "Kuroszawa SF-köntösben", de ez már évtizedek óta nem az a koncepció, nem az a Star Wars.
 

(Egyébként ahhoz képest, hogy a - megalapozottan vagy sem - a filmbe látott politikai üzenet csak a nem tetszés második rétege, a vitaindító posztodban az volt a kritika. Ja meg az, hogy neadjisten meleg szerelmi szál lehet benne. Ami szerintem elmond egyet és mást a prioritásokról.)Szecska

Szecska

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 62 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 12:20

UI: fogd meg azt a katonacsajt, tedd össze egy ugyanúgy kiképzett katonacsávóval 1-on-1 és nézd meg a végeredményt. Az esetek 90%-ban a pasas fog kijönni győztesként. Egyszerű biológia. De manapság már a biológia sem politikailag korrekt. ;)Ne haragudj, de pont a Star Wars Ep VII kontextusában az, hogy a 60 kilós nő kinek a seggét rúgja szét, és ez mennyire realisztikus meg biológia, a létező legnagyobb baromság, amin pattogni lehet.
 
Mert hát ugye az is mennyire nem realisztikus, hogy a 60 centi magas zöld toprongy a legtáposabb jedi, hiszen mindenkinek le kéne nyomnia izomból...


Jó, akkor menjünk bele.
A kis zöld toprongy az eredeti trilógia belső logikája szerint teljesen hiteles, mert 900 kibaszott évig élt, tanította a Jetik számtalan nemzedékét, és tanulta az Erőt. A hitelessége az előzménytrilógiában halt meg, mikor elkezdett pattogni, mint kecskeszar a palánkon.

Ehhez képest, ha már az EP 7-et hozod ide, a kis fehér toprongy soha a kibaszott életben nem hallott Erőről, kétszer ült pilótafülkében, soha semmit nem rakott össze, csak szétszedett mindent, amit talált. Nem kapott harci kiképzést sem, mert maximum a dzsákkui dik'mán erőszaktevőkkel gyakorolhatott bőrbot elleni harcot.
Ehhez képest lezúzta botharcban a katonának gyerekkora képzett rohamosztagost, jobban vezette a Falcont, mint a vén toprongy Han, többet tudott a Falcon technikai hátteréről, mint Csubi, aki saját maga rakta össze, aztán elmetrükköt használt tudás nélkül, fénykardozott gyakorlás nélkül és lezúzott egy nevezzük akármilyen lovagnak is, egy képzett erőhasználót elme- és kardpárbajban is. Ja, a sith mikiegér megállította a lézert a levegőben, amit még a jó öreg Darth Vadertől sem láttunk (ő csak simán tenyérrel hárított), tehát a SW logika szerint k***a erősnek kellett volna lennie.
Erre jön a kis fehér toprongy és mindent gyakorlás nélkül, csak mer csak, megcsinál mások segítsége nélkül. SW logika halott. Hitelesség halott.

Ha a kis fehér toprongy meleg kínai férfi lett volna, akkor is hiteltelen lett volna. Ha a kis fehér toprongy fekete leszbi nő lett volna, akkor is hiteltelen lett volna. Sőt, ha a kis fehér toprongy árja fehér férfi lett volna ,akkor is hiteltelen lett volna. Az SW univerzumban.


 
Tehát az a bajod, hogy a főszereplő egy Mary Sue, nem az, hogy mi van a lába között, és ettől feminista propaganda-e a film.
 
(Egyébként csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy a farmergyerekből lett überjedi, aki alanyi jogon jobb pilóta, mint mindenki más, és képzett rohamosztagosok fenekét veri el kb. két heti gyakorlás után, semmivel sem hitelesebb, ha az ember adjusztálja az elvárásait az azóta eltelt cirka negyven év ingerküszöb-növekedésének megfelelően.)
 
 

Az csak hab a tortán, hogy a PC feminista lózung full kreténbe nyomása miatt egy 60 kilós csirkemellkasú lánynak adták a szerepet. Így aztán a valós élet durva áthallása miatt még inkább hiteltelen az egész.

 
Tehát akkor mégis az a bajod, hogy jaj, női főszereplő = feminista propaganda. (Bár amúgy vicces belegondolni a "csirkemellkasú" kitételbe - ha hatalmas dudái lennének, attól hitelesebb lenne?)
 
Nekem kicsit fura, hogy oké, a szereplő botharcban lezúzza a képzett rohamosztagost, oké, jobban vezeti a Millenium Falcont, mint Han*, oké, többet tud a Falcon technikai hátteréről, mint Csubi (aki saját maga rakta össze*), oké, elmetrükköt használ tudás nélkül, és oké, fénykardpárbajban legyőz egy tápos erőhasználót (akinek amúgy kb. kilógtak a belei ezen a ponton, mert meglőtték azzal a fegyverrel, ami a film korábbi jeleneteiben felrobbantotta azokat, akiket eltalált), de a suspension of disbelief pont azon az - ezek fényében igazából irreleváns - részleten törik darabokra, hogy "ja és nőből van".
 
Csak mert a korábbi posztokban nem azon ment a panaszkodás, hogy "Mary Sue a főszereplő", hanem azon, hogy "agitprop liberálmaszlag", "feminista hollywoodi kliségyűjtemény", "egy nő a világ ellen csinbummcirkusz", és "a feminista propagandának nincs helye egy olyan univerzumban, mint a SW" (keresztkérdés: akkor hol van?).
 
* A kijelentést a film eseményeiben semmi sem támasztja alá.

Most már értem, hogy miért olyan ócska a PISA-teszten a magyar szereplés.

SW történet szempontjából hiteltelen, hogy AKÁRKI (lásd a meleg kínai férfi, stb részt) mindenféle gyakorlás nélkül bármit jobban csinál, mint az, aki a fél életét adott tevékenység gyakorlásával töltötte. Ez plot szempontjából (hollywoodi ostoba szar klisé) nem tetszik.

Az, hogy egy 60 kilós csirkemellkasú nőre (feminista ostoba klisé) adták a szerepet, még inkább nem tetszik, de ez a második rétege a nem tetszésnek, ami fokozza az elsőt. Ez a politikai baromság rész. Mivel a feminizmus lényege, hogy bármit meg tudsz csinálni nőként csak mert nő vagy, amit a férfiak. Ami ostobaság, mert a férfiak sem tudnak mindent megcsinálni, amit más férfiak, hiszen a képességek és készségek valamit k***a sok gyakorlás adja meg, hogy mire vagy képes.
De a nőknek az az illúzió kell, hogy mindegy, milyenek az adottságaid, jogod van bármire, amire a férfiaknak. Ezért tök mindegy, hogy nagy a melle a főszereplőnek, vagy kicsi, ha hiteltelen abban, amit csinál, mert hiányzik a háttér, ami alátámasztja azt, hogy KÉPES arra, amit csinál.


Luke nem vert el senkit sem gyakorlás nélkül. Úgy futott a rohamosztagosok elől, mint a nyúl. Úgy elkenték a száját a mószájszli kocsmában, mint a szél, és egy vén kecske mentette meg őt a villámló botjával. Mikor ki kellett lőnie a TIE vadászokat a Halálcsillag 1.0-ról való menekülés közben, akkor is kiderült, hogy csak azért engedték el őket ilyen könnyen, mert rajta volt a jeladó a Falconon, és nem akarták egy turbólézer sorozattal elporlasztani őket a francba. Tehát a hasonlat nem annyira állja meg a helyét. SŐT! Négy tökös társ segítsége kellett hozzá, hogy egyáltalán előre jusson az életben (Han, Csubi, Leia, Ben).

Ehhez képest Ep 7-ben a kis fehér toprongynak senkire sincs szüksége, mert mindent megold egyedül, tapasztalat és gyakorlás nélkül, üt, vág, elmetrükközik, repül, jövőbe lát, kávét főz és fel is szolgálja. Feminizmus=mindenre jogod van képesség/gyakorlás nélkül, csak a státuszod okán. Ez az üzenet. És ez nem tetszik. Főleg nem a SW univerzumon belül.

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12352 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 12:17

Már csak a Luke gyerekre reagálnék: az X-wing műszerezését a T-16 siklóhoz hasonlóra tervezték, hogy könnyen tudjanak pilótákat képezni.

Ezzel együtt a kondásgyereknek volt egy jelenete a Halálcsillag felett, amikor nem bírt lerázni egy "mezei" TIE-t, Wedge vakarta le a "farkát".

. . .
Azt hiszem, itt már nem érdemes feszegetni pld Janeway kapitány (már mielőtt elkezdte sorozatban megszegni az Elsődleges Irányelvet) vagy épp Kira őrnagy + mindkét Dax vs Rey témát... Részemről lapoznék.

Szecska

Szecska

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 62 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 12:04

[...]

 
Te emlékszel még Anakin Skywalkerre? Tudod, az a kissrác azon a sivatagos bolygón, az a rabszolga gyerek, aki takarított, meg garázsban forma-1-es repülőt rakott össze, és emellett még úgy vezetett, mint senki más a galaxisban, noha senki nem tanította az Erőre.
 
Amúgy Luke Skywalker sem volt sokkal több 60 kilónál. Ráadásul nem sokat tudhatott a vadászgépekről, hiszen csak álmodozott a katonai akadémiáról, s homoksiklót vezetgetett, mégis sikerült felrobbantania egy kockázatos küldetés során a Halálcsillagot.
 
szerk. Azt még hadd tegyem hozzá, hogy 2x3 film szólt férfi főszereplőről, igazán nem feminizmus a harmadik 3-asra nőt a középpontba állítani.


Bár ne emlékeznék Anakin Skywalkerre. Az előzménytrilógiát is fosnak és hiteltelennek tartom, a midikloriánokkal meg az egész szűznemzéssel. Ugyanúgy végigröhögtem, mint az Ep 7-et. Tehát ha a kérdésed az ,hogy következetes vagyok-e, akkor a válaszom igen.

Luke vadászpilóta múltját megmagyarázza Biggs, miszerint a T-16-os felszíni vadásszal buckapatkányokra vadásztak, tehát konkrét tapasztalata van repülés szempontjából. Az Erő ezt a képességét turbózta meg, de Ben Kenobi kellett hozzá, nem pedig csak úgy magától ráébredt, hogy jah, bazmeg ilyet is tudok, akkor uccu neki.

aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 11:38

 

 

UI: fogd meg azt a katonacsajt, tedd össze egy ugyanúgy kiképzett katonacsávóval 1-on-1 és nézd meg a végeredményt. Az esetek 90%-ban a pasas fog kijönni győztesként. Egyszerű biológia. De manapság már a biológia sem politikailag korrekt. ;)Ne haragudj, de pont a Star Wars Ep VII kontextusában az, hogy a 60 kilós nő kinek a seggét rúgja szét, és ez mennyire realisztikus meg biológia, a létező legnagyobb baromság, amin pattogni lehet.
 
Mert hát ugye az is mennyire nem realisztikus, hogy a 60 centi magas zöld toprongy a legtáposabb jedi, hiszen mindenkinek le kéne nyomnia izomból...

 


Jó, akkor menjünk bele.
A kis zöld toprongy az eredeti trilógia belső logikája szerint teljesen hiteles, mert 900 kibaszott évig élt, tanította a Jetik számtalan nemzedékét, és tanulta az Erőt. A hitelessége az előzménytrilógiában halt meg, mikor elkezdett pattogni, mint kecskeszar a palánkon.

Ehhez képest, ha már az EP 7-et hozod ide, a kis fehér toprongy soha a kibaszott életben nem hallott Erőről, kétszer ült pilótafülkében, soha semmit nem rakott össze, csak szétszedett mindent, amit talált. Nem kapott harci kiképzést sem, mert maximum a dzsákkui dik'mán erőszaktevőkkel gyakorolhatott bőrbot elleni harcot.
Ehhez képest lezúzta botharcban a katonának gyerekkora képzett rohamosztagost, jobban vezette a Falcont, mint a vén toprongy Han, többet tudott a Falcon technikai hátteréről, mint Csubi, aki saját maga rakta össze, aztán elmetrükköt használt tudás nélkül, fénykardozott gyakorlás nélkül és lezúzott egy nevezzük akármilyen lovagnak is, egy képzett erőhasználót elme- és kardpárbajban is. Ja, a sith mikiegér megállította a lézert a levegőben, amit még a jó öreg Darth Vadertől sem láttunk (ő csak simán tenyérrel hárított), tehát a SW logika szerint k***a erősnek kellett volna lennie.
Erre jön a kis fehér toprongy és mindent gyakorlás nélkül, csak mer csak, megcsinál mások segítsége nélkül. SW logika halott. Hitelesség halott.

Ha a kis fehér toprongy meleg kínai férfi lett volna, akkor is hiteltelen lett volna. Ha a kis fehér toprongy fekete leszbi nő lett volna, akkor is hiteltelen lett volna. Sőt, ha a kis fehér toprongy árja fehér férfi lett volna ,akkor is hiteltelen lett volna. Az SW univerzumban.

 


 
Tehát az a bajod, hogy a főszereplő egy Mary Sue, nem az, hogy mi van a lába között, és ettől feminista propaganda-e a film.
 
(Egyébként csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy a farmergyerekből lett überjedi, aki alanyi jogon jobb pilóta, mint mindenki más, és képzett rohamosztagosok fenekét veri el kb. két heti gyakorlás után, semmivel sem hitelesebb, ha az ember adjusztálja az elvárásait az azóta eltelt cirka negyven év ingerküszöb-növekedésének megfelelően.)
 
 

 

Az csak hab a tortán, hogy a PC feminista lózung full kreténbe nyomása miatt egy 60 kilós csirkemellkasú lánynak adták a szerepet. Így aztán a valós élet durva áthallása miatt még inkább hiteltelen az egész.

 

 

Tehát akkor mégis az a bajod, hogy jaj, női főszereplő = feminista propaganda. (Bár amúgy vicces belegondolni a "csirkemellkasú" kitételbe - ha hatalmas dudái lennének, attól hitelesebb lenne?)

 

Nekem kicsit fura, hogy oké, a szereplő botharcban lezúzza a képzett rohamosztagost, oké, jobban vezeti a Millenium Falcont, mint Han*, oké, többet tud a Falcon technikai hátteréről, mint Csubi (aki saját maga rakta össze*), oké, elmetrükköt használ tudás nélkül, és oké, fénykardpárbajban legyőz egy tápos erőhasználót (akinek amúgy kb. kilógtak a belei ezen a ponton, mert meglőtték azzal a fegyverrel, ami a film korábbi jeleneteiben felrobbantotta azokat, akiket eltalált), de a suspension of disbelief pont azon az - ezek fényében igazából irreleváns - részleten törik darabokra, hogy "ja és nőből van".

 

Csak mert a korábbi posztokban nem azon ment a panaszkodás, hogy "Mary Sue a főszereplő", hanem azon, hogy "agitprop liberálmaszlag", "feminista hollywoodi kliségyűjtemény", "egy nő a világ ellen csinbummcirkusz", és "a feminista propagandának nincs helye egy olyan univerzumban, mint a SW" (keresztkérdés: akkor hol van?).

 

* A kijelentést a film eseményeiben semmi sem támasztja alá.


Módosította aluminiumtrioxid: 2016.04.08, 11:43


WCB

WCB

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 464 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 11:38

Azt még hadd tegyem hozzá, hogy 2x3 film szólt férfi főszereplőről, igazán nem feminizmus a harmadik 3-asra nőt a középpontba állítani. 

 

Két másik férfi mellé.Narmor

Narmor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1369 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 11:25

 

[...]

 

 

Te emlékszel még Anakin Skywalkerre? Tudod, az a kissrác azon a sivatagos bolygón, az a rabszolga gyerek, aki takarított, meg garázsban forma-1-es repülőt rakott össze, és emellett még úgy vezetett, mint senki más a galaxisban, noha senki nem tanította az Erőre.

 

Amúgy Luke Skywalker sem volt sokkal több 60 kilónál. Ráadásul nem sokat tudhatott a vadászgépekről, hiszen csak álmodozott a katonai akadémiáról, s homoksiklót vezetgetett, mégis sikerült felrobbantania egy kockázatos küldetés során a Halálcsillagot.

 

szerk. Azt még hadd tegyem hozzá, hogy 2x3 film szólt férfi főszereplőről, igazán nem feminizmus a harmadik 3-asra nőt a középpontba állítani. 


Módosította Narmor: 2016.04.08, 11:27


Szecska

Szecska

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 62 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 11:14

UI: fogd meg azt a katonacsajt, tedd össze egy ugyanúgy kiképzett katonacsávóval 1-on-1 és nézd meg a végeredményt. Az esetek 90%-ban a pasas fog kijönni győztesként. Egyszerű biológia. De manapság már a biológia sem politikailag korrekt. ;)Ne haragudj, de pont a Star Wars Ep VII kontextusában az, hogy a 60 kilós nő kinek a seggét rúgja szét, és ez mennyire realisztikus meg biológia, a létező legnagyobb baromság, amin pattogni lehet.
 
Mert hát ugye az is mennyire nem realisztikus, hogy a 60 centi magas zöld toprongy a legtáposabb jedi, hiszen mindenkinek le kéne nyomnia izomból...


Jó, akkor menjünk bele.
A kis zöld toprongy az eredeti trilógia belső logikája szerint teljesen hiteles, mert 900 kibaszott évig élt, tanította a Jetik számtalan nemzedékét, és tanulta az Erőt. A hitelessége az előzménytrilógiában halt meg, mikor elkezdett pattogni, mint kecskeszar a palánkon.

Ehhez képest, ha már az EP 7-et hozod ide, a kis fehér toprongy soha a kibaszott életben nem hallott Erőről, kétszer ült pilótafülkében, soha semmit nem rakott össze, csak szétszedett mindent, amit talált. Nem kapott harci kiképzést sem, mert maximum a dzsákkui dik'mán erőszaktevőkkel gyakorolhatott bőrbot elleni harcot.
Ehhez képest lezúzta botharcban a katonának gyerekkora képzett rohamosztagost, jobban vezette a Falcont, mint a vén toprongy Han, többet tudott a Falcon technikai hátteréről, mint Csubi, aki saját maga rakta össze, aztán elmetrükköt használt tudás nélkül, fénykardozott gyakorlás nélkül és lezúzott egy nevezzük akármilyen lovagnak is, egy képzett erőhasználót elme- és kardpárbajban is. Ja, a sith mikiegér megállította a lézert a levegőben, amit még a jó öreg Darth Vadertől sem láttunk (ő csak simán tenyérrel hárított), tehát a SW logika szerint k***a erősnek kellett volna lennie.
Erre jön a kis fehér toprongy és mindent gyakorlás nélkül, csak mer csak, megcsinál mások segítsége nélkül. SW logika halott. Hitelesség halott.

Ha a kis fehér toprongy meleg kínai férfi lett volna, akkor is hiteltelen lett volna. Ha a kis fehér toprongy fekete leszbi nő lett volna, akkor is hiteltelen lett volna. Sőt, ha a kis fehér toprongy árja fehér férfi lett volna ,akkor is hiteltelen lett volna. Az SW univerzumban.

Az csak hab a tortán, hogy a PC feminista lózung full kreténbe nyomása miatt egy 60 kilós csirkemellkasú lánynak adták a szerepet. Így aztán a valós élet durva áthallása miatt még inkább hiteltelen az egész.

De úgy vagyok ezzel, hogy akinek a flitteres takony kell, egye csak azt, csak ne csodálkozzon, hogy a flitteres takony gyártók csak ezt fogják tolni arcba, hisz erre van kereslet.

Narmor

Narmor

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1369 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 10:53

 

 

Mert ez már agitprop. És eddig a SW kimaradt a liberálmaszlag hirdetéséből egészen az ipari hulladék Ep7-ig, amikor is átment feminista, ostoba és hiteltelen hollywoodi kliségyűjteménybe ahelyett, hogy egy izgalmas és hiteles SW sztorit mesélt volna el.

Nekem teljesen hiteltelen (függetlenül, hogy milyen univerzumról van szó) az összes ilyen gi jane sztori, mikor egy nő a világ ellen csinbummcirkusz. De most feminista propagandát kell nyomni, mert az menő amcsiban, így befurakodik olyan univerzumokba is, ahol nincs helye. Pl. SW. És ez számomra tűrhetetlen.

Ezért nem adok ki többet pénzt diznis SW filmekre, mert a pénztárcámmal szavazok az ilyen néphülyítés és élményrombolás ellen.

 
Ne haragudj meg, de attól még, hogy begyepesedett vagy, nem kell a Star Warsnak is hozzád igazodnia. Nagyon sajnálom, hogy nincsen a környezetedben (vagy nem veszel észre) kompetens nőket, mert márpedig igenis léteznek, s semmivel sem kevesebbek a férfiaknál. Mondom ezt férfiként. nem kell feministának lenni ahhoz, hogy az ember nyitott szemmel járjon.
Amúgy meg:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_Female_Soldiers_Take_a_Break_in_the_Desert_Sun.jpg

Továbbá:
http://www.nato.int/pictures/women/b030812g.jpg

 


Nem haragszom meg, mert nem ismersz, így fogalmad sincs, milyen nők vesznek körül. A feleségem konkrétan tökösebb és okosabb, mint a férfiak nagy része, akiket ismerek, én így választottam, mert nekem ez jön be. De ettől még felismerem a propagandát. Az, hogy te azt szereted, ha mások formálják azt, ahogy a világot látod kellene, az meg a te dolgod.

Ha meg nem érted, hogy a mostani politikai korrektség/gonosz nácik/elnyomott nők jajajaj lózungot miért nem kívánom látni egy olyan univerzumban, aminek a 21. századi földi vergődéshez köze sincs, akkor azt nem egy 5 soros fórumbejegyzésben fogom tudni elmagyarázni.

UI: fogd meg azt a katonacsajt, tedd össze egy ugyanúgy kiképzett katonacsávóval 1-on-1 és nézd meg a végeredményt. Az esetek 90%-ban a pasas fog kijönni győztesként. Egyszerű biológia. De manapság már a biológia sem politikailag korrekt. ;)

 

 

Ha nem lenne köze a mostani valóságunkhoz, akkor érdektelenné válna számunkra a mű. Bármilyen filmet/könyvet stb. készít az ember, sosem tudja levetkőzni a kort, amelyben él, hiszen a látásmódját eleve az határozza meg. A befogadói oldalról ugyanez igaz.
 

Lehet én láttam amúgy rosszul, de mintha az eredeti trilógiában a nácik (a Birodalom egyértelműen azt a bizonyost utánozta), a politikailag korrekt jófiúk (mindenféle fajból és nemből jönnek: egy "beszélő hal" a flotta admirálisa, a nők vezető pozíciókban vannak: Mon Mothma, Leia) és elnyomott nők (Jabba a hut rosszul bánik a nőkkel, ki is nyírja - egy nő!!!!) már benne voltak.

Én nem vagyok a túlzó PC híve, de az ellentétes szélsőséget se szeretem, ami mindenbe csak azt látja bele.
Amúgy a modern háborúkat nem épp test-test elleni küzdelemben vívják, szóval a katonacsajt a katonafickóval összeeresztenem nem feltétlenül kell. Meg a hasból mondott statisztikáknak nem hiszek. Nem mondom, hogy azonos képzettség esetén közelharcban nem a férfiak kerülnek felül, de miért pont ezen állna egy nő alkalmassága a katonaságra? Pláne, hogy a filmben beszivárgásról van szó, a végén pedig Tie-vadász pilótaruhában látjuk a csajt, nem birkózó jelmezben. A biológia kapcsán akkor már előhozakodhatnék én is azzal, a nők tudtommal (nem tudok tanulmányt idézni most) sokkal jobbak a pszichés terhelés elviselésében/feldolgozásában, ami marhára fontos egy katonánál.aluminiumtrioxid

aluminiumtrioxid

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1816 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 10:33

UI: fogd meg azt a katonacsajt, tedd össze egy ugyanúgy kiképzett katonacsávóval 1-on-1 és nézd meg a végeredményt. Az esetek 90%-ban a pasas fog kijönni győztesként. Egyszerű biológia. De manapság már a biológia sem politikailag korrekt. ;)Ne haragudj, de pont a Star Wars Ep VII kontextusában az, hogy a 60 kilós nő kinek a seggét rúgja szét, és ez mennyire realisztikus meg biológia, a létező legnagyobb baromság, amin pattogni lehet.

 

Mert hát ugye az is mennyire nem realisztikus, hogy a 60 centi magas zöld toprongy a legtáposabb jedi, hiszen mindenkinek le kéne nyomnia izomból...seti

seti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1043 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 10:29

Engem inkább az lep meg, hogy ebből a pár képkockából előre eldönti néhány ember, hogy ez milyen szar film lesz, meg fúj feminista propaganda, meg milyen már, hogy egy 60 kilós csajszi fog akciózni, blablabla...

Akkor ennyi erővel Leia nem lőhetett volna le egy rohamosztagost sem a Halálcsillagon, vagy a Bespinen, és mit képzelt, hogy robogóval száguldozott az Endoron?! Ne már... Ugyanez Padméval.

 

Ez a film az előzetes alapján jónak tűnik, és amint láttuk eddig nem feltétlenül egy személyről fog szólni, lesznek ott még mások is.

Egyébként meg az EP 7 előzetese alapján egy jó filmre számított mindenki, helyette kaptunk egy filmipari hulladékot, ami pofátlan módon másolta az EP 4-et. Addig szerintem nem kéne pálcát törni a film fölött, míg nem láttuk.Szecska

Szecska

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 62 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 09:37

Mert ez már agitprop. És eddig a SW kimaradt a liberálmaszlag hirdetéséből egészen az ipari hulladék Ep7-ig, amikor is átment feminista, ostoba és hiteltelen hollywoodi kliségyűjteménybe ahelyett, hogy egy izgalmas és hiteles SW sztorit mesélt volna el.

Nekem teljesen hiteltelen (függetlenül, hogy milyen univerzumról van szó) az összes ilyen gi jane sztori, mikor egy nő a világ ellen csinbummcirkusz. De most feminista propagandát kell nyomni, mert az menő amcsiban, így befurakodik olyan univerzumokba is, ahol nincs helye. Pl. SW. És ez számomra tűrhetetlen.

Ezért nem adok ki többet pénzt diznis SW filmekre, mert a pénztárcámmal szavazok az ilyen néphülyítés és élményrombolás ellen.

 
Ne haragudj meg, de attól még, hogy begyepesedett vagy, nem kell a Star Warsnak is hozzád igazodnia. Nagyon sajnálom, hogy nincsen a környezetedben (vagy nem veszel észre) kompetens nőket, mert márpedig igenis léteznek, s semmivel sem kevesebbek a férfiaknál. Mondom ezt férfiként. nem kell feministának lenni ahhoz, hogy az ember nyitott szemmel járjon.
Amúgy meg:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_Female_Soldiers_Take_a_Break_in_the_Desert_Sun.jpg

Továbbá:
http://www.nato.int/pictures/women/b030812g.jpg


Nem haragszom meg, mert nem ismersz, így fogalmad sincs, milyen nők vesznek körül. A feleségem konkrétan tökösebb és okosabb, mint a férfiak nagy része, akiket ismerek, én így választottam, mert nekem ez jön be. De ettől még felismerem a propagandát. Az, hogy te azt szereted, ha mások formálják azt, ahogy a világot látod kellene, az meg a te dolgod.

Ha meg nem érted, hogy a mostani politikai korrektség/gonosz nácik/elnyomott nők jajajaj lózungot miért nem kívánom látni egy olyan univerzumban, aminek a 21. századi földi vergődéshez köze sincs, akkor azt nem egy 5 soros fórumbejegyzésben fogom tudni elmagyarázni.

UI: fogd meg azt a katonacsajt, tedd össze egy ugyanúgy kiképzett katonacsávóval 1-on-1 és nézd meg a végeredményt. Az esetek 90%-ban a pasas fog kijönni győztesként. Egyszerű biológia. De manapság már a biológia sem politikailag korrekt. ;)

KLM

KLM

  Ős fórumozó

 • Fórumita
 • 12352 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2016.04.08, 09:17

 

 

 

Ne haragudj meg, de attól még, hogy begyepesedett vagy, nem kell a Star Warsnak is hozzád igazodnia. Nagyon sajnálom, hogy nincsen a környezetedben (vagy nem veszel észre) kompetens nőket, mert márpedig igenis léteznek, s semmivel sem kevesebbek a férfiaknál. 

 

"erős nő" <> feminista propaganda

 

De ez a trailer - különösen az ep7-el, mint háttérrel - erősen ilyen szagú.
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]