Ugrás tartalomhoz


Fotó

Star Wars - Csillagok háborúja


 • Válasz írásához lépj be
1598 hozzászólás érkezett eddig

Teron

Teron

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1526 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.27, 10:08

woof:

A korábbi unintelligens hozzászólásomat korrigálandó leírtam néhányt tényt. Most nem értem miért kell köcsög módon válaszolni.

Lássuk mit írtál:

"Te magad is leírtad. Kitalálta a sztorit hozzá. Az a szar rendező. Vagy valaki más tette helyette?"

Nade azt az apróságot kifelejted az érvelésből, hogy HA NINCS a concept designer, akkor nincs ilyen vaderkosztüm, és akkor Vader marad bérgyilkos, és ki tudja milyen lett volna úgy a film. ha már adott egy eléggé király jelmez, akkor szerintem nem nagy kunszt on-the-fly forgatás közben kitalálni hozzá történetet...

TIE hangja:
Szerintem nem mondtam sehol, hogy ez volt a film sikerének szükséges és elégséges feltétele. Ez is egy pont volt a filmben ami emlékezetes, és kisebb nagyobb részben hozzáad a film sikeréhez, de NEM EZ az egyetlen ok. Csak azt érzékelteti ez a példa, hogy érdese módokon találják ki a dolgokat a filmhez.

Boba Fett:
Már említettem, hogy a jó tervező jóvoltából. Vagy nálad ez a láncszem kimaradt? Ha nincs concpet designer nincs vader, nincs boba fett, nincs semmien előtörténet ötlet lucas fejében...

Szerintem az, hogy ennyit kellett módosítani menet közben az azért gáz. Lucas váltig állítja, hoyg ő bizony előre megírta mind a 9 részt... namost remélem ennek cáfolatát te is megértetted.
Akkor viszont szó sincs előre megalkotott mesterműről! Lucas a jó csapatának köszönheti az ANH óriási sikerét, utána a többi részt nem is rendezte...

Jó, tegyük fel igazad van, Lucas jó rendező és az ANH-ban kiválasztotta a costume designerek által készített sok fosból az épp megfelelőt és ezért lett jó a film...
De felteszem a kérdést... Akkor ezt miért nem sikerült megtennie az TPM-ben? Miért hagyott ez a nem-fos rendező egy jar-jart a filmben? Miért hagyott benne ennyire idióta droidhadsereget? Folytassam?
Az első film egy véletlen siker, melyet az utána következő nála szerintem jobb, de kevésbé neves rendezők folytattak.

Aztán Lucas az EP1-ben viszont valszekg már féleistenként kezelt rendezőmítoszként jelenik meg és alkot egy olyan nagy rakás... -t. Miért van ez? A jó rendezőknél is megesik az ilyen, na de azért ennyire?

Pl Ridley Scottnak nem igazán láttam olyan filmjét, ami akkora bukás lett volna, mint az EP1... Pedig elég sok siker van a neve mögött.. És az Alien sikerei mögött sem H.R. Giger-t emlegetik, aki végülis kitalálta az egész alien-designt-t....

Aki jó rendező azért annak kéne annyi szépérzékének lennie, hoyg egy EP1-et nem ad ki így...
Elhiszem, hogy Palma-nak is vannak fos filmei. Lucasnak eddig viszont csak 1 jó filmjét láttam: az ANH....
A többi nekem nem tetszett be kell valljam.

Felújított:
ostobaság:
Na akkor olvasd el,amit írtál. Igen nagyon sok jelenetet újonnan forgattak le! de megdöbbentő...
Én csak mondtam pár ötletet, amit át lehetett volna írni, és hasznosabb, mitn a Greedo első lövése.

Lucas egy jó rendező: mit érzett, amikor belerakta azt az idióta monsztát jabba palotájában és azt az orgiajelenetet??
Vagy amikor Greedo első lövését átalakította? VOlt rá szükség? NEM.
Szerintem de ez az én véleményem és nem kinyilatkoztatás, mint a tied, hogy az űrcsatajelneteket lehetett voln a jelenlegi CG technológiával emelni egy kicsit.

Teron

woof

woof

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 877 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.27, 09:37

Teron

"Lucas amikor ránézett, akkor eléggé megtetszett neki, és azt mondta, hoyg ez annyira jó, hogy maradjon ez a cucc Vaderen végig, majd kitalálja a sztorit hozzá. "

Te magad is leírtad. Kitalálta a sztorit hozzá. Az a szar rendező. Vagy valaki más tette helyette? :)

"Ha megnézzük filmet, mi az, ami mindenkit a TIE Fighterben megfog? A Hangja! Az zseniális lett. "

Afranc, évek óta gondolkodom, mi tetszhetett nekem (meg méh néhány millió embernek) ezen a filmen. Most már nyilvánvaló. A TIE fighterek hangja. A siker záloga. Ne nevettess. (Ja, tényleg zseniális, de ha nem lett volna, találnak valami mást, és amiatt sem sírt volna senki, sőt, még csak nem is nézik meg kevesebben a filmet)

"Így született Boba Fett... azt meg fentebb említettem, hogy miként lett Vader misztikus alak"

Természetesen a szar rendező jóvoltából... :gyagya:

"Hát mit tudunk tenni. Készítés közben alakul a dolog, nekem eléggé úgy tűnt, hogy a totál dizorientációból született meg készítés közben a szereplők jelleme de még a történet is."

Már bocsánat, de ez nem a rendezőnek jó pont?


Azért észre kéne venni, hogy szinte minden régebbi (és újabb) sikerflm teli van hasonló kaliberű véletlenekkel, ez egyáltalán nem olyan nagy szenzáció. Az meg, hogy valaki ezekkel élni tud, és hajlandó rugalmasan kezelni a dolgokat, megint csak nem fekete pont...
Félreértés ne essék, nekem Lucas nem kutyám, nem macskám, még csak nem is sorolom a legnagyobb rendezők közé. De ha valamit egyszer JÓL csinál, akkor azt érdemes elismerni, nem? :pirul: Márpedig az IV epizódhoz talán neki volt a legtöbb köze, és nem a costume designernek...
Tudod, dolgozhatnak a legjobb szakemberek egy filmen, ha nincs ott egy rendező, aki összefogja őket, és rábólint a megfelelő ötletetekre, szart sem ér az egész. Mert ugye nem gondolod, hogy az általad félistenként kezelt Ralph McQuarrie ötleteinek mondjuk 90 százaléka nem ment a kukába a forgatás során? Valakinek ki kellett választani a megfelelő dolgokat, és az történetesen egy Lucas nevű "fosrendező" volt. Mert egyebek között ebből is áll egy rendező munkája, nem csak ül a széken, és szivarozva pofázik a színészeknek...

"ahol nagyon érdekes dolgokat tudhatunk meg a STar Wars szereplőinek keletkezéstörténetéről... Szóval lámerek és még ki is rakják...."

Ez nem lámerség, te szerencsétlen, hanem filmtörténeti érdekesség. Persze hogy felvállalják, miért lenne bármi szégyellnivaló abban, hogyan készítettek el egy teljesen újszerű megoldásokat felsorakoztató filmet a hetvenes években? Ne legyél már ennyire begyöpösödött, baze' :ugri:

EP1:

Valóban, nekem sem tetszett. Azaz elnéztem, de nem maradt meg bennem semmi belőle. Ettől mondjuk még nem nevezném Lucast fos rendezőnek, mert:
1. Sokaknak meg tetszett.
2. Ezzel az erővel nem létezik jó rendező. Én pl. szeretem Brian de Palmát, de vannak véleményem szerint borzalmasan gyenge filmjei. Tehát a logikád szerint: Palma fos rendező. Meg mindegyik másik is. Hurrá, csőlátás.


"Nézzük Lucas munkásságát a felújított változatokon:"

Na bravó, itt felsoroltál néhány komplett ostobaságot. Úgy emlegeted a betoldott részleteket, mintha azokat utólag forgatták volna le. Biztosan nehéz felfogni, hogy eredetileg a film szerves részét képezték. A rajongók meg értékelték a felújított változatban akkor is, ha mai szemmel kicsit megmosolyogtató volt valamelyik jelenet - mert ez is SW, és ez is akkor készült. (Megjegyzem, ha ezeket a jeleneteket annak idején benne hagyták volna a filmben, most biztosan nem nyafognál miattuk...)

"ahhelyett, hogy esetleg a régi ósdi jeleneteket egy kicsit átalakítotat volna, vahy lecseréle volna az űrhajók idejétmúlt műszerfalát vagy bármi. "

Bravó, ez aztán az ötlet. Rögtön írják is át a végét, nem?
Olvasd már el Skylow 8498-as hozzászólását te nagyon kreatív...
(Hopp, most látom, amit a rendezőről írtam az imént, azzal is csak őt ismételtem...no mindegy :pirul: )

na pá, aztán olvasni is egy kicsit, nem csak írni...

woof

Teron

Teron

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1526 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.27, 05:16

Jóreggelt !

A legutolsó hozzászólásom tényleg nélkülözte az indoklást. Akkor most megpróbálom ezt pótolni. Tény, hogy némileg igénytelen volt a hozzászólás, de nem anyáztam másokat a fórumon, és a szabad véleménnyilvánítás is bennevan. Max magamat minősítettem a hozzászólással. De most már elég a sóderből.

A Star Wars sikere véletleneken múlott, mert:

- Darth Vader:
Eredetileg neki nem volt ilyen bonyolult háttérsztorija. A Tantive IV-et a legelső jelenetben ugye kilövi a csillagromboló. Az eredeti történetben felszakadt volna az oldala. Lett volna egy igazi Jedi lovag a fedélzeten, akivel Vader megküzdött volna. Csakhogy, Ralph McQuarrie, a jelmez meg egyébtervező Darth Vader páncélját igazából űrruhának tervezte erre az űrbeli csatára. Lucas amikor ránézett, akkor eléggé megtetszett neki, és azt mondta, hoyg ez annyira jó, hogy maradjon ez a cucc Vaderen végig, majd kitalálja a sztorit hozzá. (Tehát ez mutatja, hogy szó sem volt előre megírt trilógiáról)

- TIE Fighter:
Ha megnézzük filmet, mi az, ami mindenkit a TIE Fighterben megfog? A Hangja! Az zseniális lett. Honnan származik? Lucasék egy igénytelen hotelben tartottak valami megbeszélést a filmről. Nyár volt és volt egy ventillátor, aminek "furca" hangja volt. Aztán amikor a TIE vadászra került a sor, akkor valamelyik fazon belökte, hoyg ez a ventillátor hang ideális lenne... Az lett...

- Boba Fett...
Eredetileg Darth Vader nem Jedi meg Sith lett volna, hanem egy bérgyilkos, és Boba Fett prototípusai valójában Vader prototípusai voltak. Aztán végül Darth Vader egy kicsit misztikusabb alak lett és ekkor találták ki, hogy hát de azért a bérgyilkosra is szükség van. Így született Boba Fett... azt meg fentebb említettem, hogy miként lett Vader misztikus alak.

Én ezt a három esetet tudom felhozni, mint véletlen illetve előre nem betervezett nagyon sikeres fordulat. Ezek leginkább azt hivatottak megmutatni, hogy a film korántsem volt előre kitalált, mind a 9 részt megírt és komoly előtörténettel rendelkező film. A Warner asszem amikor Lucas bemutatta neki a forgatókönyvet ki is dobta vele, ezért került a fox-hoz, akinél elkezdte a film készítését. Hát mit tudunk tenni. Készítés közben alakul a dolog, nekem eléggé úgy tűnt, hogy a totál dizorientációból született meg készítés közben a szereplők jelleme de még a történet is.

Amúgy aki nem hiszi, járjon utána. A www.starwars.com egy hasznos oldal. Van neki egy Databank része, ahol minden szereplőre van egy "Behind The Scenes" fül, ahol nagyon érdekes dolgokat tudhatunk meg a STar Wars szereplőinek keletkezéstörténetéről... Szóval lámerek és még ki is rakják....

Lucas Fos rendező:

Ez már kevésbé konkrét vád, de lássuk csak.

- Emlékezzünk vissza John Mollo, Joe Johnston és Ralph McQuarrie munkájára, ők voltak a RÉgi részek fő concpet dseignerei. Lucas nagyon sokat köszönhet nekik, és igazán jó űrhajókat és hasonló dolgokat alkottak. Lucas a prequelben Doug chiang-et szerződtette, mint concept designer, aki benyilatkozta még az EP1-nél, hogy hát neki igazából sosem tetszettek a régi részek űrhajói és ruhái, ezért egy kicsit alakítani kell rajtuk. Munkája meglátszik a naboo meg más hajókon, és Amidala hercegnő idétlen ruháin. Szerintetek mi Lucas részéről egy ilyen designer alkalmazása, mint egy óriási baklövés? És megnzézük az EP1-et, története nem is volt, de még a ruhák meg hajók se voltak jók, így persze, hog bazi nagy bukás lett...
- Az Episode 2 is azért lett sikeresebb, mert Lucas próbált a régi részekhez hasonlítani, mert érezte, hoyg amit alkotott az nem jó, és nem megy ez neki.


Nézzük Lucas munkásságát a felújított változatokon:
- Greedo shots first... nevetéseg, miért kellett belerakni? Jó ez még nem olyan hiba, de szóval felesleges belenyúlás.
- Jabba palotája.... Azok a jelenetek úgy voltak jók, erre mit kaptunk? Egy arcunkba üvöltő monsztát, meg igéyntelen zenét és elhúzódó orgiát a palotában. Szükségtelen, és mégis beletették.
- Nade térjünk vissza még hülyeségre. A jabba vs han solo jelenet az ANH-ban. Jabba ilyen pici kis izé benne, míg az EP1-ben már felnőtt volt.. Akkor a huttok időszakosan összemennek? De gáz... Egy jelenet, amit bele kellett raknia. Mindegy, a prequel és a klasszikus részek közötti inkonzisztenciákat nem akarom feszegetni, mert elvileg van még egy EP3, amiben biztos mindent megmagyaráz, de ez nem valószínű az eddigi tendenciát figyelve. Mindenesetre ebből tengerszám lehet hozni a példákat.
Az űrhajójelenetekbe meg új jeleneteket rakott bele... ahhelyett, hogy esetleg a régi ósdi jeleneteket egy kicsit átalakítotat volna, vahy lecseréle volna az űrhajók idejétmúlt műszerfalát vagy bármi. Ami kellett volna az kimaradt, ami nem kellett volna az belekerült. Tehát Lucas nagyot alkotott...
Akkor nem említenim Jar-jart....

Remélem ez megfelelő indoklás volt sokaknak.

Teron

woof

woof

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 877 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 21:20

"Elég egy mondat, akár egy kinyilatkozás ahhoz, hogy egy vita beinduljon....... Ez a topic ezt bizonyítja....."

Ha neked teljesen mindegy, hogy a téma ontopic, vagy a te vitaképtelenségedről van szó benne, akkor valóban. Ez a topic tényleg bizonyítja.

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 21:07

fussunk neki mégegyszer:

"Teljesen igazad van, Lucas egy fos rendező.... és pont."

Ezt tessék nekem végre kifejteni. Lehet, hogy én vagyok túl fáradt, de nem bánnám, ha ebben a kérdésben kissé szájbarágósabb lennél....

A filmgyártás nem így működik.


Ez is egy kinyilatkozás a részedről (mint egy szakértőé), amit valaki elhisz vagy nem.......

Aha. Szóval szerinted a filmek gyártásának működési elve hit kérdése? Wow!


Lucasra a fikázásom a felújított változatokra szólt, valamint, hogy nem rajta múlt a film sikere (ezt már taglaltam miért)....

Nem, nem taglaltad. Hivatkozol a dizájnerekre, de az más kérdés. Legfeljebb annyit árul el, hogy nem tudod mit csinál egy rendező. Persze, ezt is leírtam és ezt is szépen kikerülted.

(Tehát, hogy én is kiragadjak vm.t: ha nem ezekkel az emberekkel kerül össze, akkkor is frenetikus sikernek örvendene a film? Ha nem, akkor csak Lucason múlt a dolog???)

Most saját magaddal vitatkozol? Kijelentesz valamit, visszakérdezek, miért kérdezel te is? Válaszolni kéne inkább. És ha a nagymamának kerekei lennének...

De ne te döntsd már el nekem, hogy szerintem mi a jobb! Lehet vele egyet nem érteni....

Ugye milyen szar, ha valaki megmondja a frankót? Ettől függetlenül ezt sem értetted meg. Azt gondolsz, amit akarsz, de ha neked tetszik, attól még nem biztos, hogy jobb. Vagy ha szerinted igen, indokolj.

Ha az eddigiekben nem találtál indokokat (vagy NORMÁLIS INDOKOKAT - bár akkor meg felmerül a kérdés mi nálad a normális indok, elég szelektívnek tűnik ez a megközelítés a részedről), akkor sajnálom...

Ugye nem baj, ha azt, hogy "egy fos rendező... és pont", ezt nem fogadom el?
Ugye nem baj, ha a "ha ez meg ez nem így lett volna" szerű válaszokat nem fogadom el?
Más meg mi marad?

Értsd már meg azt is, légyszíves, hogy nem az a gond, hogy más a véleményünk, hanem az, hogy ha megkérlek, hogy fejtsd már ki, akkor minden másról beszélsz csak arról nem, amiről kéne.

Módosította Herbie: 2003.05.26, 21:11


Por_es_Hamu

Por_es_Hamu

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 553 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 20:56

Ez kezd már átmenni chat-be, de nem baj, végül is mindketten online-ban vagyunk, s néha idenézünk :gyagya:

Elég egy mondat, akár egy kinyilatkozás ahhoz, hogy egy vita beinduljon....... Ez a topic ezt bizonyítja.....

Csak? Hja! Mert az úgy megy! Gondolkodj, légyszíves. A filmgyártás nem így működik.

Ez is egy kinyilatkozás a részedről (mint egy szakértőé), amit valaki elhisz vagy nem.......
Maga Lucas nyilatkozott arról, hogy milyen legendákból, mesékből merítette ötleteit (amúgy meg a történettel nem volt megelégedve, mert szerinte nem volt jellemfejlődés a IV.- V.- VI. részekben) De én ezt pl. nem róttam fel hibának...
Lucasra a fikázásom a felújított változatokra szólt, valamint, hogy nem rajta múlt a film sikere (ezt már taglaltam miért)....

Elég jól utánna olvastam a témának, s pont ez mondatta velem az előbbieket... (Tehát, hogy én is kiragadjak vm.t: ha nem ezekkel az emberekkel kerül össze, akkkor is frenetikus sikernek örvendene a film? Ha nem, akkor csak Lucason múlt a dolog???)

"Ami a rendezői vénáját illeti: A régi három film közül, amit nem ő rendezett, azok érdekes mód jobbra sikeredtek..."
Ez nézőpont és megfogalmazás kérdése. Különbség van a között, ha azt mondod, neked jobban tetszettek, mintha azt mondanád jobbra sikeredtek. Ne te döntsd el, melyik a jobb.

Szvsz. jogom van ezt kijelenteni, mert ezt gondolom. Igen, ha azt mondod, hogy kinyilatkozás, akkor ez az én véleményem, és nem kell vele egyetérteni. De ne te döntsd már el nekem, hogy szerintem mi a jobb! Lehet vele egyet nem érteni....

Azóta sem fejtetted ki. Szépen kerülgeted, de lennél szíves vagy megnyilvánulni végre az ilyen észosztások kapcsán, vagy meggondoltad magad? És mégegyszer: ha ilyet leírsz, ne csodálkozz, ha ezt mások zokon veszik. Ha egyszer ilyet leírtál, vállald a következményt és fejtsd ki, vagy ismerd be, hogy tévedsz. Mindegy melyik, csak kezdj már valamit ezzel. De már ezt is leírtam.

Hát nem tudom még neked milyen módon kellene kifejtenem az álláspontomat, de szájbarágós nem leszek (pláne nem fogom állandóan ismételni a régebbi állításaimat! Mert ezek szerint azok nem tartoztak ide....)

Ha az eddigiekben nem találtál indokokat (vagy NORMÁLIS INDOKOKAT - bár akkor meg felmerül a kérdés mi nálad a normális indok, elég szelektívnek tűnik ez a megközelítés a részedről), akkor sajnálom...

RR: De mivel ez ügyben ellenkező véleményen vagyunk, feleseleges meddő vitába szállni emiatt... IS :ugri:
A részemről a vitát lezártam....................... Majd a többiek agyonkritizálhatják :)

Kiado2

Kiado2

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 935 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 20:16

Szerintem a SW a saját idelyében jó volt,sőt mi több,szerintem nagy változás volt az ilyen filmek körében,az új részek kicsit el vannak túlozva,bár amit Lucas akart,azt elérte,meg is gazdagodott belőle,a megélhetése biztosítva van,stb.
Lucas mellett még annyit szeretnék mondani,hogy szerntem nagy vállalkozás volt,még anno,amikor nem nagyon voltak ilyen filmek,mert nemlehetett tudni,siker lesz-e.

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 20:07

ezt írod:
"Teljesen igazad van, Lucas egy fos rendező.... és pont."
Vitaindítónak kicsit gyenge, ha nem támasztod alá. Azóta sem nyilatkoztál meg ez ügyben.
Amúgy ez egy teljes, egysoros bejegyzésed volt. Ebből speciel nehezen lehet bármit is kiragadni, vagy kifacsarni.

ezt írod:
" Hja! Még az előbbiekhez annyit, hogy nem Lukácsnak volt az érdeme a StarWars univerzum eladhatósága, hanem a dizájnereknek, akik körülvették a 70-es 80-as években."
Ez kerek-perec hülyeség. Erre írtam, hogy szerintem fogalmad sincs, mit csinál egy rendező. Ráadásul Lucas író is volt. Ez elég harmatos érv a részedről. Ha a nagymamának kerekei lennének, ő lenne a távolsági busz. Erre az üzenetedre azt írtam, hogy a filmtörténelem mond ellent neked. Azt is írtam, hogy olvass utána.

"Lukácsnak csak az innen-onnan összetákolt világ köszönhető.(innen is onnan is csipegetett ezt-azt...)"
Csak? Hja! Mert az úgy megy! Gondolkodj, légyszíves. A filmgyártás nem így működik.

"Ami a rendezői vénáját illeti: A régi három film közül, amit nem ő rendezett, azok érdekes mód jobbra sikeredtek..."
Ez nézőpont és megfogalmazás kérdése. Különbség van aközött, ha azt mondod, neked jobban tetszettek, mintha azt mondanád jobbra sikeredtek. Ne te döntsd el, melyik a jobb.

Aztán azt írtam:
"Szóval ha már fosozol, meg ilyenek, akkor talán leszel szíves indokolni, mert anélkül nem kell csodálkozni, ha bárki zokon veszi az ilyen kis frappáns észosztásokat. "
Azóta sem fejtetted ki. Szépen kerülgeted, de lennél szíves vagy megnyilvánulni végre az ilyen észosztások kapcsán, vagy meggondoltad magad? És mégegyszer: ha ilyet leírsz, ne csodálkozz, ha ezt mások zokon veszik. Ha egyszer ilyet leírtál, vállald a következményt és fejtsd ki, vagy ismerd be, hogy tévedsz. Mindegy melyik, csak kezdj már valamit ezzel. De már ezt is leírtam.

Aztán:

Nem tudom az elöbbi hozzászolások közül miket olvastál el, de ott a kinyilatkozásokon kívül voltak érvek is, vagy azt átugrottad?

Ha lettek volna érvek, nyilván azzal vitatkozok. Ezek híján kénytelen voltam a kinyilatkoztatásokkal.

Azóta is várom a választ.

Aztán ezt írod:
"Én beszélnék levegőbe? Érdekes tőled még nem láttam olyan megnyilatkozást felém ahol tényekkel cáfoltad volna a Lucas kritikáimat."
Miután már háromszor elhangzott, hogy a vitához az lenne szükséges, hogy INDOKOLD mire alapozod a Lucasról írt véleményedet (nem kritikát, mert a kritika indokol is). A "dizájnerek" meg a "csak a sztori" az elég erőtlen, ugyanis az égvilágon semmi mást nem magyaráz meg, csak azt, hogy nem vagy tisztában a rendező szerepével egy film elkészítésénél. De már ezt is kétszer leírtam korábban.

Szóval a vitaindítónak szánt bejegyzésed olyan kötekedés volt, ami mögé azóta sem tudtál normális érveket felsorakoztatni. Ezért aztán hiába is várod, hogy cáfoljam, mert nincsenek érvek a mondandódban, amivel vitatkozni lehet.
Amúgy - éppen ezért - pokolian rossz vitaindító mondat volt, mert eddig elég egyoldalú a dolog. A feltett három-négy kérdés egyikét sem válaszoltad meg, csak próbálod visszadobálni a labdát, hogy érveljek én. Így normális vitának esélye sincs kialakulni.

Szóval: leszel szíves a vitában felsorakoztatni érveket is az állításod mellett, különben télleg nem arról folyik a vita, hogy milyen rendező Lucas és milyen film a SW, hanem arról, hogy mennyire nem tudsz vitatkozni.

Módosította Herbie: 2003.05.26, 20:15


Kiado2

Kiado2

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 935 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 19:54

hehe,hello :ugri:
Na látom Star Wars a téma,az jó,mert egész jól ismerem,látam mindet moziban,videón,Jed knight Pc-s game is megvan,stb.
Először is azt szeretném megkérdezni,hogy szerintetek a kövi rész,a Klónok Támadása jó lesz-e,mersz szerintem az lesz a legjobb,tele harcal :)

Por_es_Hamu

Por_es_Hamu

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 553 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 19:36

UI:
Egyébként jó lenne, ha más is irogatna ebbe a topicba, ne csak Herbie, skylow meg én legyek itt a hiperaktív skacok!!!!!

Por_es_Hamu

Por_es_Hamu

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 553 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 19:30

Herbie, ha már így utalgatsz az írásaidra: (szvsz. ezek épp bizonyítják az előbbi állításaimat)

P&H: #277645 Igen, az erős volt. De vitaindítónak szántam.
P&H: #277661 Itt voltak észrevételek...(ha úgy tetszik kritikai megfogalmazások)
P&H: #277715 ... ez sem levegőbe beszélés volt, hanem egy vélemény.
Herbie: #277763 Itt csupán kiragadtál néhány szót, de ebből csak #277645-os és az az előtti írások köszönnek vissza szavaidból! Semmi cáfolat az előbbi megfogalmazásokhoz... (Ez kicsit szelektív olvasásnak tűnik...)
P&H: #277787 Itt próbáltam békülékenyebb hangnemre váltani, de úgy látszik Herbie, nálad a kommunikáció egész más stílusa dívik, de sebaj ahány ember annyi szokás...
Herbie: #277790 Ehhez nem kell fűznöm semmit, megint csak leragadtál egy szónál.... (és az előbbieket #277787 nem vetted észre, biztos Conan párti vagy :), ezt a stílusra értem...)
P&H: #277793 Itt megint volt egy célzás, hogy miért gondoltam az előbbieket...
P&H: #278171 Itt bővebb okfejtés látott napvilágot....
Herbie: #280391 Aranyos ahogy sharlaccból kioktatsz, de a specielből még nem tudom, hogy te mire gondoltál! (Nem vagyunk a matrixban... / Mi nálad az érv és a kinyilatkozás közötti különbség - az nálad a kinyilatkozás amire nem tudsz vagy nem akarsz cáfolni? Mert akkor értem.... / igen, pont azért voltam vele elégedetlen mert tisztában vagyok a szerepével - ebben nincs semmi ütközés....
Ez a legjópofább mondatod

Ez filmtörténetileg igazolt marhaság. Olvass utána. A hozzáállás része csak szimplán infantilis.

Ez mi ha nem kinyilatkozás, mert itt semmi észérvet nem sorakoztatsz fel ellenem.
Egyébként mi volt az érdemi felvetésed........?

R: De mivel ez ügyben ellenkező véleményen vagyunk, feleseleges meddő vitába szállni emiatt... IS :ugri:

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 18:24

Por és Hamu:

Érdekes tőled még nem láttam olyan megnyilatkozást felém ahol tényekkel cáfoltad volna a Lucas kritikáimat.

Lásd a #277763, #277790, #280391-es üzenetet.
Fejtsd már ki, hogy mégis mire alapozod a kijelentéseidet, mert így legfeljebb egy "De nem! De Igen!" vita kerekedhet belőle. Vagy válaszolj az érdemi felvetésekre.

Por_es_Hamu

Por_es_Hamu

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 553 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 17:59

Nem tudom mit csesztem el, majd a többiek eldöntik.

Ami számodra őrültség az egy dolog. Talán valakinek nem az, és képes interpretálni magába amit saját személyes kritikaként írtam, ha visszanézik és normálisan elolvassák.
Én beszélnék levegőbe? Érdekes tőled még nem láttam olyan megnyilatkozást felém ahol tényekkel cáfoltad volna a Lucas kritikáimat. Csak általános "levegőbe szóló" frappáns kinyilatkozásokat... Ezt észre kéne venned, még nem késő, szvsz.

Ami pedig a jópofizást illeti, ha ez bánt téged, akkor neked soha nem fogok jópofát vágni, ezt megígérem. :ugri:
A többiekre ez nem vonatkozik! :)

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 17:16

Por és Hamu: Tisztában lehetnél annyira a netes kommunikációval, hogy tudd, ha ilyen őrültségeket beszélsz, akkor téged terhel a bizonyítás, hogy igazad van. Tudod, nehéz úgy reagálni, hogy csak beszélsz a levegőbe. Vagy fejtsd ki bővebben, vagy lásd be, hogy valamit elcsesztél, nekem mindegy, de a jópofizás ezen nem segít. lol lol lol

Por_es_Hamu

Por_es_Hamu

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 553 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 17:12

Herbie, akkor most te is jól megmondtad a frankot, mert érveket nem látok a soraidban.... :ugri:

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 16:52

Por és Hamu: kiforgatni? hol? részleteket kiragadni? Nem olyan hosszúak azok... Mutass már rá, mire gondolsz, mert így nem értem.
Nem azért meddő a vita, mert ellenkező véleményen vagyunk, hanem azért, mert amit te eddig leírtál, általában nem érv volt, hanem marha nagy frankó megmondás.

Por_es_Hamu

Por_es_Hamu

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 553 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 16:50

Szeretem mikor kiforgatjátok az ember szavait és csak részleteket ragadnak meg bennetek... aranyos
skylow nem emlékszem, hogy bárhol is hülyének néztelek volna. De a te stílusod enyhén provokatív, de nem baj
legalább valaki olvassa is ezt a topicot :ugri:
Ha visszamelékeznél, azt mondtad nincs Star Wars nélküle. Én nem ezt firtattam, hanem a siker nagyban nem rajta múlott.
De mivel ez ügyben ellenkező véleményen vagyunk, feleseleges meddő vitába szállni emiatt...

Ami pedig ezt illeti:

Látszik, hogy soha a büdös életbe nem dolgoztál te olyan projectben, amiben sok más kreatív ember is tevékenykedik.

Semmit nem tudsz rólam, de ítélkezel... Sokat tapasztalt ember lehetsz :)

skylow

skylow

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 11 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 12:44

Por és Hamu Mester személyes üzenetét másolom most be ide (mert nem bántódok meg a többiek előtt, kis StarWars bubusom!):

"Alulinformáltásgod nem bűn, de tudatlanságból fikázni valakit, szvsz ciki. 
(Ezért is inkább így szólok hozzád, nehogy megbántódj a többiek előtt...)
"Ha nincs George Lucas, akkor nincs Star Wars.
Ez tény.
Nincs Han Solo, Boba Fett, Darth Vader, R2D2....ssatöbbi."
Ehhez csak annyit:
Ha nincs F. Coppola bácsi aki támogatja, egyengeti az útját, elbukik a terv (United Artist,
Universal elhatárolódott a filmtől)... vagy Gary Kurtz aki anno résztvett az American Graff.-ben is, vagy a két legfontosabb személyt említsem, John Williams a hangulatos zene megteremtőjét (Állítom a film egyik alappillére. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az EPI EPII, zeneileg szvsz. alulmarad az elődhöz képest. Csak az EPII végén jön meg az igazi SW hangulat. Na vajon miért?), valamint Ralph McQuarrie a látványvilág megteremtője. (Főleg neki köszönhető, hogy a 20th C. Fox belevágott a projektbe. Ő alkotta meg a Milleneum Falcont, Sötét Vödör alakját, A Halálcsillag vízióit, R2D2-t, hogy csak néhányat említsek.) Vagy ott van még egy fontos ember,
John Dykstra a trükkök kiagyalóinak vezetője. (Ő fejlesztette ki a szám.g. vezérelte 3 tengelyen forgó kamerát, és az ILM alapítóinak egyike.) Nélkülük Lucas sehol se lett volna.
Hja, még 1 érdekesség pl.: Boba Fett alakját nem ő találta ki, hanem a Star Wars Holiday Special nevezetű TV-s rajzfilmben bukkant fel előszőr, még a Birodalom visszavág előtt. 1978 nov. 17.-én (Ehhez Lucasnak semmi köze sem volt...csak innen vette át és épített be a következő részbe.)
Remélem tudat tágító volt az értekezésem "


Szeretem, ha totális hüjének néznek.

Neked foggalmad sincs, hogy mirő beszétem, ember!

Nem arró beszétem, hogy ki adja a segge alá a szponzorokat, vagy egyengeti útját.
Ezzel az erővel, ha nincs a kedves Édesanyja, akkor sem lehetett vóna a film.

Látszik, hogy soha a büdös életbe nem dolgoztál te olyan projectben, amiben sok más kreatív ember is tevékenykedik.
Baromi remek dolog, ha te a szakterületeden egy lámlenge vagy, vagy csúcsszuper design-ok szakadnak ki agyadból, de ha nincs EGY darab ember, - aki lehet hogy semmi máshoz nem ért, csak ahhoz hogy összefogja a többit és nagyon keményen végigvigyen a projecten egy koncepciót - akkor behalt az ügy.
Nincs nagyobb halál, ha egy szobába beszabadult "kreatívok" főnök nélkül dolgozni kezdenek (nem valósul meg a "TEAMWORK" fogalma, ha nincs egy "team vezető"). Elhúzzák, túlf***ojják, ergo semmi jó nem sül ki a dologból (ebben a műfajban sincs apám demokrácia...).
Ralph McQuarrie is remekül megmaradt volna a Chrysler-nál, vagy a Boeing-nél formatervezőnek. John Williams is maradt vóna a Boston filharmónikusoknál vezető karmester valszeg.
Vagy nézd meg most a Gyűrűk urát. Hiába volt ott ezer, f***a gyerek (John Howe, vagy Alan Lee-vel az élükön), mégiscsak egy Peter Jackson kellett hozzá (és persze az anyukája).

Én nem AGYAKRÓL és kreatív emberekről beszélek...
Azok már adódnak, ha beindult egy folyamat.
A folyamat indítószikráját meg nem Coppola, vagy az isten tuggya kicsoda pattintotta ki.
(Hanem persze Lucas anyukája.)

Ó, és köszönöm a tudat-tágitást öregem!
Hihetetlen miket nem tudsz te!

Herbie

Herbie

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1119 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.26, 12:22

Por és Hamu:

Sharlak mítoszát szétlötte egy kretén renderrel....

Ha SARLACC ra gondolsz, akkor félrebeszélsz. Amúgy speciel erre is van egy épeszű magyarázat, amit pont neked tudnod kellene.

Nem tudom az elöbbi hozzászolások közül miket olvastál el, de ott a kinyilatkozásokon kívül voltak érvek is, vagy azt átugrottad?

Ha lettek volna érvek, nyilván azzal vitatkozok. Ezek híján kénytelen voltam a kinyilatkoztatásokkal.

Egyébként mi bántott meg? Hogy nem vagyok elégedett egy rendezővel?

Az, hogy fennen hangoztatod, hogy nyilvánvalóan nem vagy tisztában egy rendező szerepével egy film elkészítésénél (Lucas és a SW esetén ez hatványozottan problémás), de azért szidni tudod.

Anno megírt egy történetet, ha azt más forrásokból készíti el (forma tervezők, makettesek, bábosok, trükk kiagyaló és készítö fiatalok) valószínüleg a futottak még kategóriába vagy a sülyesztöbe kerül (lásd Battlestar Galactica)... nem beszélve a zenéről, ami rengeteg plusszt adott a filmnek.

Ez filmtörténetileg igazolt marhaság. Olvass utána. A hozzáállás része csak szimplán infantilis.

Por_es_Hamu

Por_es_Hamu

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 553 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2003.05.25, 00:12

OFF
Skacok, akit érdekelt anno az X-Wing Alliance game, annak jó hír, készül a folytatás egy kampány kiegészítés formályában, és a Thrawn
trilógiát dolgozza fel!!!! http://newreris.com/Flavid/Index.htm :) :) :( :)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]