Ugrás tartalomhoz


Fotó

Filmes kocsma


 • Válasz írásához lépj be
1533 hozzászólás érkezett eddig

dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5578 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.05.14, 22:44

Elhunyt Margot Kidder._Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2018.03.12, 15:45

Üdv!

 

Harcosok klubja:

 

Én szeretem azt a filmet, a könyvet nem, pedig Palahinuk írásai bejönnek, annak ellenére, hogy látom, hogy mennyire szenzációhajhász az összes, de foglalkozik az emberi lét "szaros, gecis állat vagyok még ha ki is mosakodtam" oldalával is.

 

A filmnek tényleg az a baja amit írsz. Brad Pittel aki minden filmjében egy szexszimbólum volt, jól fésült és csak annyira tökös, hogy az még bugyit nedvesítsen de ne megfélemlítsen nem lehet eljátszatni egy olyan alakot aki totál elme roggyant és egy koszfészekben él.

 

 

 

 

 

 _Kilhalm (NPC/NJK)

_Kilhalm (NPC/NJK)
 • Látogató

Kelt 2018.03.12, 15:34

Üdv!

 

Megnéztem az Ex Machinát. Nem tetszett, végig csöpög az érzelgősségtől és nagyon "buta", tipikus "álomszerű film", lehet, hogy nincsen értelme de ha nagyon akarom akkor bármit beleláthatok az álmoskönyv segítségével. Nem szeretem az ilyen filmeket, mert mindig van egy olyan érzésem velük szemben, hogy ki akarják kényszeríteni, hogy szeressem őket. Hát nem tetszik ez a finom francia csipke Tájföldről, ez a cherokee hajtampon, ez a barokkos mintákkal díszített velencei, mű-aranyozott hűtőmágnes? Hát akkor nem vagy elég művész, bocsi de ez a te hibád. Hiszen ebben a filmben megalkották a tökélestes nőt aki nem ember, ám lelke van, vagy minimum egója stb... Minek alkották meg? Miért így alkották meg? Hipster eledel bőséges habbal. Én végig viszolyogtam a filmtől és mérhetetlenül untatott. Hacsak nincsen egy másik olvasta amit megpróbálok kifejteni.

 

Ebben a filmben egy olyan kifinomult gépet alkottak meg amit még nem látott a világ. A két elvileg csúcs-intelligens férfi pedig semmilyen kérdésre nem tud válaszolni a "találmányukkal" kapcsolatban. Végig gyerekek voltak drága játékokkal körbevéve. Egyedül ez a gondolatiság adott némi élvezeti faktort (a csinos színésznők Eye Candy hatását leszámítva), illetve az, hogy egy Pollock képhez hasonlította a cégtulajdonos a tevékenységét az M. I. kapcsán. Így volt egy olyan fénysugár, hogy ez egy paródia film lesz, hogy arra fog rávilágítani, hogy a szétgányolt "valamikre", hogyan aggatjuk rá a művészet és érték címkéket és magasztaljuk őket a csillagos égig, és valakik rongyosra keresik magukat azon, hogy utána árulják azt amit egy részeg mangalica is megcsinál ha festékbe hempergeted és a termékét jól megmarketingeled. Ám nem úgy keltem fel a film után, hogy igen ez vesés volt, mert ez volt a burkolt üzenet és a csini robotlány tényleg csak a bűvész asszisztense volt. Mert abból lehetne csinálni pár remek drámát, hogy az, hogy mindent megkapsz, pont rád szabva az mennyire beszűkíti a tudatodat és lenullázza az ingerküszöbödet, ám ez a film megint nem erről szólt.

 

Az olyan kérdések, hogy "Mi az első emléked?" kifejezetten hányingert keltenek bennem. Ez arra való, hogy trenírozza az egódat, semmi másra. Te olyan különleges vagy, még a tudatalattid is érték, kérlek mond el, mivel kezdődött csodás létezésed? Na az ilyen kérdéseket a robot lány simán bekajáltatja a programozó sráccal. A cégtulajdonos istent akar játszani? Lehet. Ez nem derült ki nekem. A karaktere üres, nem egy őrült zseni figura, még véletlen sem. Egy semmi. Nincsen kidolgozva, alig van vele interakció. Azt mondja azért csinálja meg az M.I.-t mert meg kell csinálnia, mert megcsinálhatja. Aha, szóval dollár milliárdokat öl egy szexrobotba mert megteheti. Ezt még talán érteném. De minek? Lehet ez gyártani? Van rá piac? Mert ez nem űrhajó vezérlő vagy rakétaelhárító rendszer. Ez egy gép-nő.

 

A fiatal, 26 éves programozó srácot miért választották ki? Mert ő lenne az ideális tesztalany? Mire is? Az M.I. rég le lett programozva, a srác nem pszichológus, nem nyelvész, oké ismeri a Chomsky-féle Universal Grammar és Languga Device fogalmakat meg fél évet hallgatott valamit az egyetemen M.I. témával kapcsolatban. Ez az M.I. ahogyan a filmben is mondják már régen túl van a Turing teszten és minden olyanon ami az ő kompetenciája lehetne. Szóval mire kellett ez a férfi? Arra, hogy megmondja, hogy megkúrna-e egy dögös, nőnek látszó gépet? Vagy megint egy beteg elme (a főnöke) cselekedett valami ostobaságot?

 

A házban a világ egyik leggazdagabb embere lakik aki a kegyetlen céges környezetben lett hihetetlenül gazdag, senki nem vigyáz rá, nincsen egy testőre, személyzete, oké a gépnője talán elvégzi a házimunkát. A film végén simán elvérezhet és a gyilkosa elsétálhat, még a cég helikoptere is elviszi. A film egyébként végig ügyesen kispórolta az olyan jeleneteket, minthogy a pilóta értetlenkedik, hogy elnézést de ön nem az a férfi akiért jöttem. Kérem be kell szólnom a biztonságiaknak a központba. A valóságban még egy kisboltban is van csipogó, biztonsági őr vagy minimum egy tükör az eladó fölött.

 

Az eddigi robot modellek hajlamosak voltak az agresszióra, de azért az egyik késsel mászkálhat és még mindig nincsen testőröm. Az egyik alkalmazottam a minap vagdosta magát, hogy megtudja, hogy robot-e, ezt láttam is. Azért még alkalmas arra a feladatra amiről semmit nem tudunk sem mi, sem az aki végezteti, sem az aki végzi.

 

Szóval ha ez a film nem arról szól, hogy két totál hülye gyerek belehal abba, hogy robot lányokkal játszik akkor semmiről.galu22

galu22

  A consiglieri.

 • Fórumita
 • 4502 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2018.03.09, 22:09

ok, úgy tűnik mostanában filmezés van. (a párom kifogyott a Big Bang Theory-ból, úgyhogy a vinyón lévő régi filmeket nézi)

 

 

A Da Vinci-kód

Anno nekem kimaradt, mert a könyvet nagyon, nagyon nem szerettem. (de végigszenvedtem). Jelentem, a film jobb, mint a könyv, de azért nem jó. A nyomozás folyamata még egy fokkal reálisabbra véve a figurát is hihetetlen kicsit, a szereplők még mindig unalmasak, de legalább Dan Brown stílusától (ilyet ritkán mondok, de egyszerűen kritikán aluli minőségű a szöveg) nem szenvedünk.

A filmben elég sok Alfa Romeo van, ami minden filmnek nagyon jól áll!

Nem egy nagy szám, de egyszer sem akartam kikapcsolni. Szódával elmegy.

 

 

Bronxi mese

Kb. húsz éve láttam utoljára, és úgy emlékeztem, hogy ez egy unalmas gengszterfilm. Nos, ezt anno (15-16 évesen?) igen benéztem, mert ez nem igazán gengszterfilm. Újranézve sokkal jobban tetszett, például régebben nem vettem észre, hogy a két apafigura (Robert de Niro/Chazz Palminteri), a saját módszereivel ugyan, de mindenképp a srác érdekeit képviseli. Van benne egy érdekes jelenet, mikor megemlíti a színes bőrű barátnőt. Az erős átlagember apáról kiderül, hogy a vártnál sokkal inkább rasszista, miközben a kemény gengszter pedig egyáltalán nem. Valahogy úgy éreztem, hogy bár a film egyáltalán nem tökéletes, de elég jó ahhoz, hogy beindíthatta volna de Niro rendezői karrierjét. Fura, hogy egyáltalán nem egy Scorsese-mozit rendezett, már a Nagymenőkkel a háta mögött. Egyáltalán nem bánom, hogy újranéztem.

 

 

Harcosok klubja

Sokak kedvence, többször láttam, de valahogy nálam még most sem akar betalálni. Nem egy összetett valami, de van benne pár jelenet, ami nem szájbarágósan magyarázza, hogy mennyire vicces tud lenni, ha valaki agyatlanul lázad a kapitalizmus/fogyasztói társadalom ellen.

(a kedvencem, mikor a tökéletesen szálkásított Brad Pitt, hasat villantva keménykedik buszon, miközben azon röhög, hogy a hirdetések szerint milyennek kellene lenniük a férfiaknak. Közben meg ugyanúgy néz ki a plakáton a modell, mint ő :D)

 

Megjegyzés: ez egyébként egy tekintetben tényleg elképesztő mozi. Több embertől hallottam már, hogy tetszett nekik a férfias bunyózás, és hogy mennyire felszabadító lehet ilyen fokú szabadság. (nem értem, nem nézik végig a filmet az emberek, vagy mi?)


Módosította galu22: 2018.03.09, 22:10


dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5578 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.12.16, 01:16

Egy elég terjedelmes cikk a Disney/Fox ügyben.

https://index.hu/kultur/media/2017/12/15/fox_disney_marvel/Blade

Blade

  Érdeklődő fórumozó

 • Fórumita
 • 64 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.02.28, 20:26

Nagyon kár érte. Terminator, Alien,Predator, jeleneteit nem lehet csak úgy elfelejteni. Isten haragja pedig egy remek rendezése amit sajnos alig ismernek.dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5578 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2017.02.26, 21:33

Elhunyt Bill Paxton :( . RIP.Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.01.06, 11:28

Időközben más forrásból én is értesültem a címváltozásról. A rendező, író brigád vezetéknevei voltak gyanúsak...azon kívül persze, hogy a trailerben szereplő címen nem létezett film az imdb-n.

 

Dean Israelite
Andrew Deutschman
Jason Pagan

 

:)Krezga

Krezga

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1201 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.01.05, 19:42

Ez szerintetek kamufilm? :)

 

 

 

 

Elvileg nem: Project AlmanacAleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2015.01.04, 20:28

Ez szerintetek kamufilm? :)

 Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.08.13, 09:43

 

Ó a pitsába! Pedig mennyire bírtam Sylart. :(

 

Hehe. Az American Horror Story-ban pedig egész jól "játszotta" a homárt. :)

 

 

Hú, de nem rémlik már. A 2-ben örült dilidoki volt. A 3-at az első pár rész után feladtam. Akkor kizárásos alapon az 1-ben lehetett. :)

 

 

Dekszter:

Akartam tegnap linkelni. Tőle nem vártam volna öngyilkosságot. Az élet fura... :(Arcana

Arcana

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1343 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.08.12, 17:08

Ó a pitsába! Pedig mennyire bírtam Sylart. :(

 

Hehe. Az American Horror Story-ban pedig egész jól "játszotta" a homárt. :)dekszter

dekszter

  Régi fórumozó

 • Szerkesztő
 • 5578 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.08.12, 15:41

RIP Robin Williams :( . Milyen furcsa, hogy rögtön a Jó reggelt Vietnam! ugrott be vele kapcsolatban... ahol Bajor Imre volt a szinkronja :( .Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.08.05, 20:02

Konzervatívabb vagyok én annál. ;)original_trixi

original_trixi

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2488 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.08.05, 16:54

Ó a pitsába! Pedig mennyire bírtam Sylart. :(

És ilyen régi ez a hír?! Többet kéne forgatnom a bulvársajtót. :)

 

Nem értem a csalódottságodat. Most már legalább van nála esélyed.Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.08.05, 13:01

Ó a pitsába! Pedig mennyire bírtam Sylart. :(

És ilyen régi ez a hír?! Többet kéne forgatnom a bulvársajtót. :)Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.07.27, 11:24

Mert nem tengerbiológusos konfikra jársz. Szerintem ezért megéri a másoddiplomára szánt pár év. :)Nocturna

Nocturna

  Night-time Spirit

 • Fórumita
 • 3321 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.07.15, 21:45

Na igen. De miert van az, hogy meg egy konferencian sem talalkoztam ilyen doktorokkal / biologusokkal? :) Ez igazsagtalan!Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.07.13, 22:24

Nyehehe! :D

 Aleister

Aleister

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 4402 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                       

Kelt 2014.05.21, 20:20

Remek!

Várjuk-várjuk! :)
[Fantasy háttér] [Sötét háttér]