Ugrás tartalomhoz


Fotó

Versenyek kibeszélő


 • Válasz írásához lépj be
220 hozzászólás érkezett eddig

El_Endro

El_Endro

  Gretyó

 • Archívum
 • 906 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 16:52

Távol áll tőllem is a kötekedés, főleg mert részben igazad van, csak egy jó ellenpéldával akarok szolgálni, nálunk matek tanár (és egyben ofő) gyereke RPGboltos volt, és sima ügy volt h szervezzenek egy RPG klubot a suliba. Sőt, ilyen sulis napokon még az is meg volt engedve nekünk h ne a szokásos hülye rendezvényeken butuljunk, hanem játszunk, sőt még akár babázzunk is. Mondom nyilván ez egy egyedi eset, de ha 10ből 1 helyen sikerrel jár, már megérte :gonosz:

Itzla_Tamac

Itzla_Tamac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1217 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 16:45

Távol áll tőlem a kötekedés legcsekélyebb szándéka, de aki látott már "átlagos" pedagógust az felköti a gatyáját. Természetesn a legromantikusabb breton verzióval kezdtem a kamoányolást és ki sem ejtettem a fantasy szót a számon... Történelmi modellező játékként próbáltam eladni, de több helyről is visszapattantam... (Egy átlagos pedagógus nem bízik az emberekben, mert ismeri a kollégáit...)

Salvete! ... vagy saláta?!? az finomabb... de a párfé mégjobb! Találkoztál már olyan emberrel aki nem szereti a párfét?...

El_Endro

El_Endro

  Gretyó

 • Archívum
 • 906 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 16:41

Reklámozás szempontjából pl a Kultúrház tökéletes volt, valamint Gyűrűk urás példa is jó, tényleg nem a khorne deamon princeket kell mutogatni népszerüsitésként. Azaz azokat is, csak azokat más célcsoportnak
Az a lényeg h a negativ "geek" kép megszűnjön erről, és egyre jobb úton halad a dolog, de még sajnos közizlésnek is soka kell javulnia. Na megyek vissza tanulom a marketinget :gonosz:

masvalaki

masvalaki

  Pápai kalóz

 • Archívum
 • 2539 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 16:34

Ha van pl. PRos a kollegak kozott (vagy vki aki jaratosabb pl. onkormanyzati ugyekben), biztosan tud segiteni, hogy hogyan valik eladhato dologga egy olyan hobbi, ahol nyolccsocsu demonlovakon meztelen rakollos nok mennek belezni.
Pl. hazudni kell, az tuti, meg ugy odamenni, hogy: ugyse tudjak, mirol van szo, szal amit mondunk, az lesz az alapjuk.
hameg mar megvan a jo viszony, akkor hiaba derul ki a turpissag, hogy itt bizony halottakat tamasztanak fel, ez mar nem fog szamitani.

(OFF)amugy a hadijatekosok eleg jo kapcsolatban vannak az oktatasi intezmenyekkel (is), eshat arra meg aztan senki nem mondhatja, hogy agressziv, hisz kozelebb all vmi kuzdosporthoz, mint hobbihoz. es megis. -persze van kozottuk pl. piarista tanar, de csak egy a parszazbol, szal nem ez az atlagos-(/OFF)


gojo

gojo

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 2083 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 13:25

(OFF)talán nem a nurgle démon sereget kellett volna levinni bemutatni neki... :gonosz:(/OFF)

Módosította gojo: 2007.12.18, 13:26


Itzla_Tamac

Itzla_Tamac

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1217 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 13:21

Üdv!

Szép és jó hogy az iskolákat célozzuk meg a bemutatókkal, de ezt próbáljátok a pedagógusokkal és az iskolaigazgatókkal letárgyalni...
Nekem nem akarta egy igazgató elhinni, hogy ez a játék semmivel sem agresszívabb a sakknál...

Legjobbakat!

Pavano

Pavano

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 862 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 12:47

Bala, Gerik: igazatok van, nincs mindenkinek ennyi pénze. Valóban nem várható el, hogy leszokjanak a cigiről vagy az ivásról a babák kedvéért. Azért megjegyezném, hogy a korosztályomba tartozó dohányzó ismerőseim - sokan vannak - bizony simán elköltenek havonta 20000 forintot csak a füstölnivalóra. Fogalmam sincs, honnan szerzik rá a zsetont... :gonosz:

Elsősorban nem a kereset összege, hanem a havi fix kiadások mértéke szabályozza azt, hogy mennyit tud az ember hülyeségre (értsd: hobbira) költeni. Ha minden költségemet más fizeti, 100000ből veszek egy sereget. Ha mindent nekem kell fizetnem - azaz saját magamat tartom el -, akkor 100000 bevétellel a hónap végén kölcsön kell kérnem még 30000-ret, babát meg nem is tudtam venni...

P.

Gerik

Gerik

  SE fan

 • Fórumita
 • 683 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 10:54

Pavano:

De nem mondhatod meg az embereknek hogy mire költsék a pénzük.

Neki az a fontos ,neked más.

Bala

Bala

  Programmer of FELDB

 • Moderátor
 • 3765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 09:47

Tudtam, hogy valaki bele fog ebbe menni, hogy ki mennyit keres. :D Ez eléggé idealisztikus amit leírtál, szerintem nem fedi a valóságot. (az offtopicban majd kitárgyaljuk ;) )
A lényeg, hogy a hobbi drágaságára próbáltam utalni. Uff. :P :)

Pavano

Pavano

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 862 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 09:25

Bala: valóban nem olcsó a dolog, de nem is drága.

Egy átlagos egyetemista 5000 pénzt költ hetente a következőkre: buli, pia, cigi, kávé, DVD írás, sztatikus műfű, stb. Ez havi 20000 a "hobbijára".
Minden második kollégista (akiknek elvileg a legkevesebb a pénzük) dohányzik, ami min. 500 pénz naponta. :)
Egy komolyabb buli szinte mindenkinek befigyel hetente, ami 2000 pénznyi pia, ha csajt is fűz az illető, akkor 5000. :D
Ha nem jár sikerrel a leányzónál, akkor a 3000 pénznyi különbözetet másnap a haverokkal issza el bánatában. :P ;)

Ezen tapasztalataim arra épülnek, hogy kerek tíz esztendeje vagyok egyetemista, és öt éven át voltam kidobóember egyetemi bulikon. :D

Az ivás, füstölés, szívás elszáll, de a babás sereg megmarad! Alkalmasint az előbbiek során beszerzett leányzónál is tovább...

Ha valaki havonta 5000 pénzből építi a seregét, az nem viseli meg a pénztárcáját. (Átlagosan 15000 marad neki a többi hülyeségre havonta, egy bulival, vagy egy heti cigivel kevesebb). Ennyiből pedig nagyon sok minden kijön, ha ésszel vásárol az ember. Legalább van ideje festeni a babáit, mire meg tudja venni a következő egységet. Játszani pedig legalább tíz évig tud a babákkal, mert az új seregkönyvek miatt sem kell kidobni a régi modelleket - ami például egy kártyajátéknál nem így van...

Bala

Bala

  Programmer of FELDB

 • Moderátor
 • 3765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 08:31

Én emlékszem, amikor főiskolás voltam, és volt egy
Spoiler
skaven seregem, azért hagytam abba a játékot, mert nem akartam akkor még elképzelhetetlenül sok pénznek tűnő pénzt rászánni a játékra. Sok barátom van, akik átjöttek már, játszottak egyet-kettőt, és mondák, hogy jönnek még játszani, de nem vesznek sereget, mert nagyon drágának tartják - és valahol igazuk van - pedig megengedhetnék maguknak...
Az a baj, hogy aki nem szerelmes ebbe a játékba, annak nem éri meg a ennyi pénzt ráköltnei (kivéve persze, akinek sok van)... mert ha csak úgy hobbizgatásból mondjuk ha 10e-20e -ből összejönne egy normális sereg, akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal többen vennének sereget, nagyobb lenne a motiváció.
De mivel a közép és felsoktatásban résztvevők lennének a cél, akiknek nincs állandó jövedelmük, a szülőktől kell lenyúljanak a játékra pénzt - és mint szülő, én is hülyét kapnék, ha a gyerekem közölné, hogy akar egy steam tankot 16 ezer forintért - akkor már inkább vennék neki legót, mert azzal gyerekkoromban én is jót játszottam. (ez egy példa, ne menjünk bele, hogy a legó mennyibe kerül)

Szóval a nagy filozofálgatás mellett, hogy miért vannak kevesen (a versenyen) azt is látni kell, hogy ez egy DRÁGA hobbi.

Szvsz.

masvalaki

masvalaki

  Pápai kalóz

 • Archívum
 • 2539 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.18, 00:03

en lattam mar rpg.hu-n warhammerezo csavokat. asszem amikor agoston a "kaland szempontjabol lenyegtelen" nevu csapattal tolt. az regen volt ugyan, de sztem ez megoldott otlet. (ha azota el nem mult)

nepszerusites: mi anno, amikor a helyi szerepjatszos klubot megcsinaltuk, valami majus elsejen, vagy gyereknapon jatszottunk egy bo orat szinpadon, kozonseg elott, elmagyarazva, hogy epp mi is tortenik. Nem volt latvanyos, de vagy 5-6 gyerek egybol jott, hogy akkor ezt ok is, akikbol par kesobb meg is maradt, azota is alamnyalnak a forumon... ;) nemtudom mennyire vannak iskolas/fosulis/egyetemista kapcsolatok, de mindenfele rendezvenyek alkalmaval egy peldajatek pl. sokat dobhat, foleg ha ugye kozelrol lehet nezni. ha valaki volt GWs rendezvenyen az meg ugye tudja, hogy az alkalmazottak bizony minden kocka eldobasanal felorditanak, hogy: for the emperor, vagy vmi ilyesmi, tehat show-t csinalnak a legocskabb peldajatekokbol is.
valamelyik nap a boltban egy abszolute kezdo csavo, meg a csaja jatszott a felrakott LotR-os asztalon, ugy, hogy a boltos gyerek kb. elmondta mit erdemes csinalni, majd a kezukbe nyomta a kockat, hogy akkor most egy otos legyen a 2 kockabol, es vonyitva kommentalta, hogy ez a vad es veszedelmes hobbit mar a harmadik goblint nyomja le zsinorban (mer a csaj persze irdatlan jol dobott...). Es vagy harman neztuk, es nem volt igazan rossz se. Nemtom ugye h visszatertek-e, de ha mondjuk egy iskolaban havonta egyszer van egy ilyen peldajatek a penteki uccso ora utan, akkor 100bol egyszer lesz valami. Ez persze azt jelenti, hogy el kell gondolkodni, kit is akartok celcsoportnak meghatarozni, 20+ szigoruan, vagy akar altsulis vegzosok is, anyu ugyis megveszi karacsonyra... (ezen a vonalon meg lehet keresni a livefantasy/hadijatekosok taborat itt az rpg.hu-n, a wh nem kevesbe latvanyos -ugyan teljesen mas-, es az o jol bevalt modszereikbol pl. lehet lesni. ha kell, tudok kapcsolatot arafele.)

szoval ha igeny van ra, akkor csak el kell kezdeni csinalni. kiepiteni a kapcsolatokat az intezmenyekkel, felajanlani amit tud a jatek -kreativ hobbi, helyzetfelismerest, tervezest is igenyel, es ugye fejleszti is az adott teruleteket, sokkal jobb mint drogozni, inni, cigizni 14 evesen... (ezt csak az OBS, mint ifjusagi egyesulet kezdetu otletbol lopva, TM by Koldun)-
Es ha az elso felevben, evben nem lesz igazan eredmenye a dolognak, nem kell elkeseredni, lesz a masodik evben, vagy a harmadikban. Aztan majd 15 ev mulva, ezek a sracok fogjak mutogatni a gyerekeiknek a GD idei helyezettjeit. -szep jovo-

Yoda007

Yoda007

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 813 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.17, 23:06

Amúgy ezt a GD-t nem lehetne összekombózni RPG.hu találkozóval? ;)

Bala

Bala

  Programmer of FELDB

 • Moderátor
 • 3765 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.17, 22:55

a GD-t jövőre őszre tervezzük épp az általad említett okok miatt.
ettől függetlenül a GD-en nem voltak kevesen. aki azt állítja, kevesen voltak, az valszeg nem volt ott a helyszínen.


Szia Dante!

Na, ezt viszont örömmel olvasom! :D ;) cool.
Sajnos nekem nem volt jó az időpont... :)

Baéa

Yoda007

Yoda007

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 813 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.17, 22:37

Hát, azért összehasonlítani Frankfurtot és Budapestet a GW termékek eladásának lapján elég nagy hiba.
Lehet, hogy 1 nullával többen laknak itt, de mégis a GW még aránylag új dolog errefel, és nincsenek is sokan.
Pl, minek van 3 GW forgalmazó Cipruson? A falkland-szigeteken? Máltán 2?
Mind1 megkora egy ország, az a lényeg, mennyien játszanak.
Lengyelország jóval nagyobb nálunk. Mi lenne, ha mindenki Varsóba menne GW cuccokat venni?
Még Mo.-on sem megy mindenki a trollba.

Ez a topic az OTK-ban olvasható, és már túltárgyalva. A fórumok egyik alapszabálya, hogy előbb elolvasod, hogy mások mit írtak...

Jó, hogy Mo.-on egyre többen játszanak, a games day benne volta Kúltúrházban, minden. De azáltal, hogy egyre több ember tud róla, még enm biztos, hogy lejönnek játszani.
Őszintén, ez a hobbi, nagyon drága. Nekem is van haverom, akinek nagyon tetszik a 40k, de még codex-re sem tud pénzt összedobni. Olyan sereggel szeretne játszani, ahol sok figurát kap, kevesebb pénzért.
Szerintem jelenleg Mo.-on nem elvárható, hogy az emberek akár minden nap elmennyenek a trollba, és vegyenek egy festéket 850-ért.
Ez persze nem a troll hibája. Nem is az embereké.

Ez korcsoportfüggő, leginkább. Meg ugye, aki nem issza el...

A versenyeknél jobb reklám nincsen. Kéner több nyílvános dolgot csinálni. Rendezvényekre járni. Nem tudom, ki vállaná, de gondoljatok bele, mi lenne, ha mondjuk a következő games day a west-end egyik terének közepén lenne. (tudom nehéz megoldani, meg minden)

Okés, ismét: elolvasni mások hozzászólását, értelmezni, újragondolni, majd válaszolni. Tudom, hogy odaírtad, hogy nehéz megoldani, de ez szinte lehetetlen... Érdemes lenne utánajárnod, hogy mennyit kérnek egy ilyenért ezek a helyek... Így is forráshiány van.

A másik meg, hogy nem szabad csak ülni, és ezon töprengeni, miért van ennyire kevés ember.
Ha megkérdezik, mi a hobbid, kell a válasz: warhammer.
Nálam az egész család tudja, a nagyinak is mindig megmutatom az új figurákat.
A suliban mindenki vágja, mi a hobbim. Bár nem igazán értik, egy nevet már megjegyeztek, amikor egy két barátommal azon tanakodunk, mennyi a WS-e XY babának.
ÉS megjegyzik az emberek a nevet. ÉS lehet, hogy 5 év múlva, az utca emberének, akárcsak angliában, lesz valami fogalma róla. És ha lesz vlaami fogalmuk, azok, akik tényleg érdeklődnek le fognak jönni.

Nagyszerű, akkor lesz egy csomó ember, aki tudni fogja, hogy van warhammer. De nem hinném, hogy a GW célcsoportja a nagymamád. Persze, széleskörű ismertség nem árt, de azért nem old meg mindent. :)

Viszont ehez, kell egy jó közösség, mind1, hogy klubbokba tömörülve, nem az a lényeg.
(a következő kérdésre a válasz: nem vagyok idealista ;) )

A válaszaid alapján túl idős sem lehetsz/tévedhetek/, ezért elnézzük a naivitást. És most sipirc elolvasni az eddigi hozzászólásokat!

C-Dante

C-Dante

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 710 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.17, 22:31

Ennek a tükrében Geriknek igaza van, viszont akkor szükség lenne találkozókra is - viszont arra meg nagyon kevesen mentek el. ;) De az is lehet, hogy a karácsony előtt nem volt szerencsés megtartani a GD-t, ilyenkor az emberek elfoglaltabbank tapasztalataim szerint. Kíváncsi lennék, hogy mondjuk február-március környékén, amikor nincsenek vizsgák, akkor hányan mennének el egy rendezvényre - szemben mondjuk a decemberi időponttal.

szia Bala!

a GD-t jövőre őszre tervezzük épp az általad említett okok miatt.

ettől függetlenül a GD-en nem voltak kevesen. aki azt állítja, kevesen voltak, az valszeg nem volt ott a helyszínen.

GD időpont: 2007. 12. 09. 9:00 - 18:00

idézet a másik fórumról:
2007-12-07 22:21:27 Viola_Árpo, DS topik:
"Vasárnap reggel 9:30 tól egy asztalt foglalnék le Bala-Árpo csata véghezviteléhez."

üdv,
Dante

HatesHiganai

HatesHiganai

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 813 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.17, 22:21

Hát, azért összehasonlítani Frankfurtot és Budapestet a GW termékek eladásának lapján elég nagy hiba.
Lehet, hogy 1 nullával többen laknak itt, de mégis a GW még aránylag új dolog errefel, és nincsenek is sokan.
Pl, minek van 3 GW forgalmazó Cipruson? A falkland-szigeteken? Máltán 2?
Mind1 megkora egy ország, az a lényeg, mennyien játszanak.
Lengyelország jóval nagyobb nálunk. Mi lenne, ha mindenki Varsóba menne GW cuccokat venni?
Még Mo.-on sem megy mindenki a trollba.

Jó, hogy Mo.-on egyre többen játszanak, a games day benne volta Kúltúrházban, minden. De azáltal, hogy egyre több ember tud róla, még enm biztos, hogy lejönnek játszani.
Őszintén, ez a hobbi, nagyon drága. Nekem is van haverom, akinek nagyon tetszik a 40k, de még codex-re sem tud pénzt összedobni. Olyan sereggel szeretne játszani, ahol sok figurát kap, kevesebb pénzért.
Szerintem jelenleg Mo.-on nem elvárható, hogy az emberek akár minden nap elmennyenek a trollba, és vegyenek egy festéket 850-ért.
Ez persze nem a troll hibája. Nem is az embereké.

A versenyeknél jobb reklám nincsen. Kéner több nyílvános dolgot csinálni. Rendezvényekre járni. Nem tudom, ki vállaná, de gondoljatok bele, mi lenne, ha mondjuk a következő games day a west-end egyik terének közepén lenne. (tudom nehéz megoldani, meg minden)

A másik meg, hogy nem szabad csak ülni, és ezon töprengeni, miért van ennyire kevés ember.
Ha megkérdezik, mi a hobbid, kell a válasz: warhammer.
Nálam az egész család tudja, a nagyinak is mindig megmutatom az új figurákat.
A suliban mindenki vágja, mi a hobbim. Bár nem igazán értik, egy nevet már megjegyeztek, amikor egy két barátommal azon tanakodunk, mennyi a WS-e XY babának.
ÉS megjegyzik az emberek a nevet. ÉS lehet, hogy 5 év múlva, az utca emberének, akárcsak angliában, lesz valami fogalma róla. És ha lesz vlaami fogalmuk, azok, akik tényleg érdeklődnek le fognak jönni.

Viszont ehez, kell egy jó közösség, mind1, hogy klubbokba tömörülve, nem az a lényeg.

(a következő kérdésre a válasz: nem vagyok idealista ;) )

Jonny_Silverhand

Jonny_Silverhand

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 993 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.17, 15:54

Bala azt hiszem félreértettél. Nem a svájci rendszert éreztem nem idevágonak, hiszen arra válaszoltam is, hanem azt hogy most a bolt árai drágák-e meg, hogy ki honnan vásárol, illetve a személyeskedést ami ebben a topicban megy.
És persze nyilván minden versenyről lehet véleményeket írni, de engem a WHFB liga véleményezése érdekel (amúgy nem tudom hányan olvasgatják ezt a topicot például a 40K-s szervezők közül, hiszen nem onnan indult ki a téma). Én illetve a fantasys szervezők a fantasy ligán szeretnének javítani a véleményeitek alapján.

Barna

Barna

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 541 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.17, 14:33

Én Barna irására reagálnék annyit hogy azok közül akit ismerek 1 kezemen megszámolom ki megy a Trollba vásárolni.

inkább külföldi rendelések vagy ebay mert még a szállitás dijjával is jobban megéri kintröl venni. ;)


Hát... ez rettentően sok mindentől függ, de a listaárak esetenként magasabbak lehetnek más forrásokénál. Klben pedig egészséged(etek)re:)

von_Khebab

von_Khebab

  Régi fórumozó

 • Archívum
 • 1339 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2007.12.17, 14:07

szerintem amit Vihar mond nem verseny. azok a Találkozok. mikor nincs tét csak fun-play.

És akkor nincs nevezési díj.
(ennek ellenére ugye kéne valamit perkálni terembérletre,ilyesmi...)-de ebbe nem hiszem hogy nagy lehetőség lenne.
Ideális viszont hogy megemlítsem ennek kapcsán a hagyományos FFZ-t!
-sosem Budapesti helyszín
-verseny,vannak díjak,szolíd nevezési követelmények,no festettségi előírások
-már másnaposan kezdjük a versenyt,mert előző nap hülyére isszuk magunkat,sztorzunk,spanolunk
-a meccsek közben megint lerongyolódunk pár sör mellett
-ezek összessége egy több napos minimálköltségvetéses mindenből egy kicsit rendezvény,amit melegen ajánlok mindenkinek,aki nem veti meg a fent említetteket!
-aki már volt tudja... ;)


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]