Ugrás tartalomhoz


Fotó

Versenyek #2


 • Válasz írásához lépj be
1637 hozzászólás érkezett eddig

aequinox

aequinox

  Sliverman

 • Fórumita
 • 662 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.13, 23:54

Láma, kezdő kérdés jön:
T2 versenyek hol vannak (ha vannak) rendszeresen? Vagy ha nem is rendszeresen, de hol lesznek a közeljövőben?
Köszi!

Zsolti

Zsolti

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1286 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.13, 23:08

Broki: köszi a Tkeveselők nevében
most már megpróbálok lemenni és nem csak a számat jártatni

nosfi

nosfi

  Fordító

 • Fórumita
 • 1641 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.13, 17:29

Szombaton Legacy verseny lesz. Kezdés 10:30.
Nevezési díj 1000 Ft és nyolc indulónál az alábbi díjazás lesz:
1. helyezett: Taiga
2. helyezett: Goblin Welder
3. helyezett: Armageddon
Minden további induló után egy booster kerül még bele a díjazásba.
Gyertek sokan. (Ha elég ember összegyűlik, akkor a jövőben
rendszeresítünk Type keveset. :D )

Üdv,
Broki
Szellemlovas


Miért nem csütörtkönön? akkor még rá is érek...:lol: Nah jó, tudom nem sírni kell, hanem menni. Broki, meg tudsz tenni annyit hogy írsz egy Pm-et hogy mennyien lennénk? mert ha 4fordulós akkor még talán tudok ráidőt szakítani, ha 5 akkor biztos nem, feleslgesen lemmeni meg nem akarok... előre is köszi!

Módosította nosfi: 2008.02.13, 17:29


4dfanatik

4dfanatik

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 862 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.13, 16:41

Szombaton Legacy verseny lesz. Kezdés 10:30.
Nevezési díj 1000 Ft és nyolc indulónál az alábbi díjazás lesz:
1. helyezett: Taiga
2. helyezett: Goblin Welder
3. helyezett: Armageddon
Minden további induló után egy booster kerül még bele a díjazásba.
Gyertek sokan. (Ha elég ember összegyűlik, akkor a jövőben
rendszeresítünk Type keveset. :D )

Olyatolyat!

Brockhen

Brockhen

  Rendszeres fórumozó

 • Archívum
 • 296 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.13, 16:04

Hali!

Csütörtökön a már megszokott 18:00-tól Draft lesz, mégpedig
Lorwyn-Lorwyn-Morningtide. 3000 Ft a nevezés.
Mivel csak 16 fő fér el nálunk kényelmesen és mivel csak ennyi prodákt
van, ezért aki előjelentkezik, az biztos helyet tudhat magáénak, míg aki
csak spontán lejön, annak nem tudom 100%-ra garantálni a helyet.
Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: brocy@freemail.hu.

Szombaton Legacy verseny lesz. Kezdés 10:30.
Nevezési díj 1000 Ft és nyolc indulónál az alábbi díjazás lesz:
1. helyezett: Taiga
2. helyezett: Goblin Welder
3. helyezett: Armageddon
Minden további induló után egy booster kerül még bele a díjazásba.
Gyertek sokan. (Ha elég ember összegyűlik, akkor a jövőben
rendszeresítünk Type keveset. :D )

Továbbra is hírdetem, hogy bontottunk Morningtide-ot, lehet csemegézni a
webboltunkban:
www.szellemlovas.hu/wb_fantasy

Üdv,
Broki
Szellemlovas

u.i.: Jó volt a ripi Lidérc!

vhunor

vhunor

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 628 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.13, 13:45

Két dolog miatt megérte maradni:
1. Nosfit a saját dekkjével vertem meg 2-0-ra, és végre nem kaptam ki az idióta nivmizzetgorióapó kombótól és a 78 maindekk kántertől.
2. Kocsis Gyula ellen a harmadik játékban kezdőkézbe húztam a side-ból bepakolt random Gaddock Teeg-et, Choke-ot és Kataki-t is, és a harmadik körben végre kirakott egy Trinket Maget, keresve Ancient Dent, én raktam Choke-ot, aztán Kataki-t, aztán mókás volt :D .

Liderc

Liderc

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 108 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.13, 11:31

Nagyon jó kis Extended verseny volt CyberWorld-ben, február 12-én.

Előszó:

Ezúttal újdonsült Elf-Oppositon deckemmel vágtam neki a hatalmas küzdelmeknek. Otthon, illetve lennt Cyberben is alakítgattam rajta egy picit, valamint a sideboardba erőltettem 3 Pithing Needle-t. Arra utólag nem sikerült magyarázatot találnom, hogy miért pont ezt a lapot, de lényegtelen. A lényeg az, hogy a többi SB lap megoldást nyújt azok ellen a problémás lapok ellen, amiért bekerült a bökő. Két zoo, egy TEPS és egy NLB ellen játszottam.

Riport:

Első forduló: Lidérc vs vhunor

Sikerült rábeszélni Hunort, hogy induljon a versenyen egy számára idegen típusu paklival. Ami nem más, mint Nosfi általam is sokszor játszott deckje, a Domain Zoo volt. Mondhatni jó matchup, hiszen kivülről-belülről ismerem a paklit, annak ellenére, hogy Nosfi visszaalakította eredeti állapotába. Sajnos -2 Vindicate az első szembetűnő változás, hiánya érezhető volt.
Az első meccsen már tudtam, hogy nem fog sok gondot okozni, hiszen annyi chump blokkolóm lesz, mint a szemét. Taktikám az volt, hogy az elején visszatartom a masszív hordát minden áron, nehogy a végén irreleváns lények mellett agyonlőjön. Viszont csak 8 lövés volt a deckjében, tehát nem is annyira veszélyes. Jött jitte is, viszont az alap blokkolási kombómmal szemben nem tudott mit kezdeni, a Jittés lénye egyszer sem ütött és nem is kapott countert. A kombó: Wirewood Symbiote és bármely CiP-es lény (Wood Elf, Coiling Oracle). Mindkét meccsen a Beacon of Creation-nek hála nyertem. Kétszer játszottam ki őket meccsenként, az első játékban először 4, majd 9 tokent generálva. A másodikban viszont csak 4-4-et, de az is elég volt. A meccsek után a verseny végéig hallhatuk Hunortól: "K***a Beacon, rohadt .... **sííííííííííííp**" :lol:
Hát igen, ezt már tudom, a beacon a legjobb megoldás az aggro matchupban. Najó, azért ott van még a Jitte, meg az Opposition is tud lassítani.

2-0 ide.

Második forduló: Lidérc vs Zaitux

SVOOOOGTHOOOOOOS! SVÓÓÓÓÓÓÓÓÓS, SÓGTVHTHVEHHÓÓÓÓÓÓÓS ! :DDD
Next level blue, őőő azthiszem. Szóval kék fekete zöld káuntróúl, Trinket Mage-el, Engineered-el, Top-al, Goyf-al. Az első meccs furán alakult, tanúsított némi ellenállást, de nem sokat. Ellenben én lehánytam a 3. körig egy rakás lényt, majd Garruk, untap, következőben Ultimate minekután 4-ben maradt. Gondolkozott egy sort, majd scoop. Éljen a horda! A második meccs izgalmasabb volt. Itt egy Explosives 2 lényemet is levitte, meg a saját top-ját is majdnem, de felpakolta a könyvtára tetejére. Side után voltunk, tehát féltem mindenféle Damnation-től, de azt hittem Counterbalance-t is játszik, ezért beraktam 3 Spell Snare-t és 2 Caller of the Claw-t. Egy Snare jól jött az elején egy goyfra. Sajnos elég lehetetlenül húz és egy 5-6-os Beacon után már nincs mit tennie.

2-0 ide. Itt bíztam el magam. Eddig veretlen vagyok, karaj a deckem, semmi és senki nincs aki megállítsom! Im INVINCIBLE!! Aztán jött a hidegzuhany:

Harmadik forduló: Lidérc vs Stasis

Megtaláltam az "ősellenségem". Amikor először indultam versenyen, Ő volt a legelső opponensem. Azóta néhányszor már összesorsolt minket a sors és egyszer sem tudtam felül kerekedni rajta. Zoo-val játszott, domain jelleggel, viszont sokkal jobban összerakva, mint Hunoré. Ami a különbség volt: Grim Lávaapó, Mogg Fanatista, Firebolt, több Jitte (?). Ez bizony olyan mennyiségű lövés, amit szottyadt testű elfjeim, insectjeim és madaraim nem bírtak. Sajnos. Arra gondoltam, hogy ha az előbb lazán megvertem egy Zoo-t, most talán nehezebb dolgom lesz, de ezt is nyerem. Tévednem kellett. Az első meccsen Ő kezd. Godless Shrine, Isamaru és ennyi. Nem húzott sajnos második földet, ami gyors győzelmet jelentett nekem. Sideolok Spell Snare-eket, gondolkozom a Needle-n, de berakom Jitte és Lavamancer ellen. Érdekes, hogy én 3 maindeck Jittével játszom, mégis a második meccset egyértelműen egy Jitte miatt nyerte. Nem húztam rá sem ellen-Jittét, sem bökőt. Lényeim kettesével hullottak, neki Bob töltötte a kezét, a végére annyi lénye volt, hogy szinte folytak le az asztalról. Jut eszembe, Ronom Unicorn is játékot látott. Hmm. A harmadik előtt gondoltam játszok egy kis MindGames-t. Hangosan gondolkodva sideoltam. Arra alapoztam, hogy a kijátszott unikornis miatt megijedek és besideolok minden mást, viszont az Oppositon-okat kiveszem. Ehelyett bután beraktam 2 Kriptát lávaapó és goyf ellen, de csak 1 oppositon-el, Seedborn Muse-al rövidítettem a decket. Kiderült a kripta nem volt túl jó ötlet. Harmadik meccs, nézzük az imba kezünket: Llanowar Elf x2, feccsx2, Forestx3. Óh azonnal rávágtam, hogy megtartom. NAGYON NAGY HIBA !
18 földel játszom és nem véletlen. 12db 1cc-s. ŐöÖÖŐöőöőÖőÖőöŐÖőÖő. Húztam még rá 3 földet és egy Garrukot. Itt Stasis-nak volt egy gyönyörű megoldása. Maximalista módon ütött a kutyájával, amit én bután blokkoltam a 3/3-as tokenemmel (Garrukből). Jött egy Mogg Fanatic, kinyírta a tokent és így már volt elég lap a gravejében, hogy a Garrukot is leszedje. Ha nem fogom a kutyát, az csak kettőt üt. A fanatista és a lávaapó viszont vagy CSAK a tokent, vagy CSAK a Garrukot tudja leszedni. Ami +1 kört jelent nekem (Beacon jött volna -.-:D. Nyílván elképzelhető, hogy volt még írtása, de akkor is szép megoldás volt. Legközelebb... Nincs kegyelem! BUHAHAHAHAHAHA!

2-1 oda Itt elszontyolodtam egy picit. :,( Cry me a river...


Negyedik forduló: Lidérc vs Szabó András ( fórumos nickjét nem ismerem )

OMFG!!!!! TEPS ! NOOOOHOHOHHOHOÚÚÚÚ!
Nincs mit írni róla. Tényleg. Első meccsen 3. körre kinnt van a kezem, körönként kétszer hozok Coilingot, stb. 10-ben van amikor kombózik. Másodikban megint lehányok egy rakás lényt. Wish for Pyroclasm. Lassít egy picit, de a rákövetkező körben megint televagyok lénnyel. Lényegtelen, még úgy is, hogy Krosan Grip-elem a resolve-áló Lotusát. Kombózik, nyer

2-0 oda Itt felakasztottam magam a gázcsőre. Stifle kártyát side-ba a bökő helyett, aham aham! Voidslime, Trickbind, lehet válogatni!


Összefoglalás:


Nyert meccsek kettő, vesztett meccsek kettő... Istencsászár a deck, jó választás volt véleményem szerint. Finomhangolni kell, alakítani, gyúrni, szenvedni vele és talán egyszer a közeljövőben meghálálja magát. Hozzáteszem az egész verseny alatt EGYSZER SEM húztam Oppositon-t. Static Orb-ot viszont annál többet, összesen 4x húztam és kétszer játszottam ki. Jó volt egymagában is. Lehet teszem maindeckbe Blinkmoth Well-t és még Static Orbot... Mekkora durvaság...
Nagyon élveztem a meccseket, izzadtam rendesen Stasis ellen, izzadtam rendesem Andris ellen. Jókat kacagtunk egy Svogthos, the Restless Tomb-on mindenkivel. Pazar, pazar, még ilyet, sokat. Pénteken találkozunk !

Köszönetnyílvánítás:

Savra, köszönöm a hasznos tippeket és tanácsokat. Sokat segítettek a meccsek alatt, bár még bőven van mit tanulni a deckel.

Hidvégi Márk aka Lidérc

Módosította Lidérc: 2008.02.13, 11:32


gabatha

gabatha

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 282 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 20:15

Riportom az mtghu listán olvasható, aki ezt nem olvassa, annak szivesen átküldöm privátban, ill. felhatalmazom, aki akarja, rakja fel ide a nevemben.:-) Mert persze lusta vagyok rá leginkább.
Poke

S legyen meg akaratod :felvon:

Poke riportja a levlistáról átmásolva:

Hájól,

Hát, nekem is kedvem támadt a riport írásra, pedig mégsem sikerült annyira a verseny, mint Andrásnak, akinek ezúton is gratula! Mindig elviszed előlünk a bye-okat?Mosolygó arc Hangulatjel
Vele ellentétben én pénteken este, a csapattal testelve jutottam arra, hogy egyik dekk sem tetszik (illetve ami tetszik, az nem jóMosolygó arc Hangulatjel ). Süvi kolléga (örök hála neki!) vetette fel, hogy toljam sima GR-rel (a zoo egyszerűen nem jó). Ki is próbáltuk, egész stabil volt, de kicsit aggódtam bizonyos mecsapok miatt. Ekkor merült fel az ötlet (a liftben kb...) hogy mi lenne, ha Thommo stílusában raknánk bele Burning Wisht! És lőn...
De legalább mázlista voltam!Mosolygó arc Hangulatjel

Andráshoz hasonlóan tudom ajánlani a dekket kipróbálásra, mert elég hasznos a wish-board tech így is, sokat dob, amikor egy probléma permanenst meg kell oldani (pl jitte), mert különben vesztünk.

A dekk:

4 Tarmogoyf (naná)
4 Quirion Dryad (meglepően hatékony, főleg a wish-sel, 2-t tudunk rajta növelni rögtön)
4 Mogg Fanatic
4 Grim Lavamancer
4 Kird Ape

4 Incinerate
4 Firebolt
4 Burning Wish
3 Lava Dart
4 Molten Rain

4 Wooded Foothills
4 Bloodstained Mire
4 Stomping Ground
4 Mountain
4 Barbarian Ring
1 Forest

SB

2 Umezawa's Jitte
4 Blood Moon (ennek semmi hasznát sem láttam, egyedül egy rock ellen szájdoltam be, ki se húztam, de ha húztam volna, se segít, mert az ellen gondosan basic landeket kezdett feccselni)
1 Boiling Seas
1 Hull Breach
1 Shattering Spree
1 Shatterstorm (gl, affinityMosolygó arc Hangulatjel )
1 Simplify (ha óvatlanul kivágják a 2dik körben a balance-t, ez megoldás lehet, mert 1 mana, van rá még idő)
1 Tranquility (eredetileg az Ideal ellen, de lehet, hogy ott először úgyis dovescape-et kapok...)
1 Threaten (mirror, ilyesmi)
1 Pyroclasm (nálam szinte semmi fontosat nem visz)
1 vmi, ami fontos, de nem jut most eszembeMosolygó arc Hangulatjel

Úgy döntöttem, feladom a dredge mecsapot, úgyis nehéz, és azt mondják, arra az ember szájdoljon 7-8 lapot, vagy egyet se, mert különben minek. Wishelni meg nincs mit ellene (najó, krosan reclamation...)
Persze játszottam kettővel is, persze megvertem őket.Mosolygó arc Hangulatjel Mázlista vagyok, na.

1. forduló, Szabó András, goblins

Mondom is neki, hogy Krakkóra gondolva raktam neki össze ezt a dekket.Mosolygó arc Hangulatjel
Mikor goblinföld+gobbóval nyit, tudom, hogy ez vlszleg nem rossz mecsap. És tényleg... Bár le tud sebezni kevésbe, ennek a java a földjeimtől származik, és sosem érzem úgy, hogy veszélyben lennék. 8ban és 5ben végzem. 2-0, 1-0.

2. forduló, Prágai Gábor, dredge

Végre, az esélytelen mecsap... Ehhez képest:
Az első parti izgalmas, Nem sok mindent csinál, csak dredge-elget, ilyesmi. Én hamar kirakok egy hatalmas goyfot, ami nagyokat hasít. 6-ban van, pályán egy 5ös goyf meg egy 1/1es dryad, nála a bridge-nek hála 4 zombi, meg egy animált rőfös troll. Kezem egy szánalmas firebolt...
Húzok: wish! 5 földem van, hosszasan számolgatok, mert suta vagyokMosolygó arc Hangulatjel Aztán kijön.Mosolygó arc Hangulatjel Firebolt a fejbe, 4ben, dryad 2es. Wish for pyroclasm, dryad 3as. Pyroclasm, dryad 4es. Ütés, és csak az egyik rőföt tudja blokkolni, épp 0ba kerül!Mosolygó arc Hangulatjel
A második partiban lekombóz, a harmadikban pedig 5re kever, és simán nem húz semmit, elhaláloz.
2-1, 2-0.

3. forduló, Szénási Csaba, Gifts Rock
Azt gondolnám, ez talán nem rossz mecsap, de az elsőben vmit elbénázok, és végül nyer (ha az utolsó körben incinerate-et húzok, nyerek). A másodikban floodolok, és simán kikapok. 0-2, 2-1.

4. forduló, Gyurcsányi úr (sajnos nem tudom, melyik, azt hiszem, ketten voltak) monogreen

Ez meglepően rossz mecsap, szinte csak célozhatatlan lényekkel játszik (troll, silhana, solifuge)... Ehhez képest csatol rájuk jittét, az nem finom! Mire megoldást húzok (wish), már leszedte minden lényemet... 0-1
A másodikban kirak egy jittét, majd egy trollt, ebben a sorrendben... A wisht végül art leszedésre lövöm el, nem pyroclasmra, ami jó is, mert nemsoká én húzok jittét, ő pedig nem tudja kezelni... Van egy rőfösre nőtt dryadom, azon nő a jitte, aztán a jitte át egy majomra, azt muszáj a trollnak fogni, és a dryad meg leveri csendben. 1-1
A harmadik parti nem ennyire izgalmas, csak call tokeneket rak, azokat pedig lelövöm, miközben a dryad nagyon nagyra nő! Gyors parti. 2-1, 3-1.

5. forduló, az ifjú Kukucska Tomi, (almost) monoblue.

Az első parti is izgalmasan alakul, csak 6ig tudom leverni, nem is tudom már, mivel ölt meg, de nem volt finom.
A másodikban nagyon erőset húzok, nem is nagyon bír vele, meg elsül egy wish, hoz spreet, ami leszed egy jittét és egy shacklest...
A harmadik parti véresen alakul, egy darabig ütögetem, elég jól állok, csak egy repülő golemet tud kirakni (aff for islands), én cserébe wishelek boiling seas-re... Ő jitte, equip, üt, én boil... Én nem tudom leszedni a lényét, ő meg alig az enyémeket...Mosolygó arc Hangulatjel Kint egy majom, meg később mégegy, lövéseket is húzok, végül sikerül legyűrni az ellenállást, úgy, hogy végig aktív maradt a jittés lénye, phű! Persze az segít, hogy leszedtem 5 földjét, és csak egy maradt neki.
2-1, 4-1.

6. forduló, Balogh A, x-elés és ebéd.Mosolygó arc Hangulatjel 4-1-1

Top8: Gulyás Gergő, dredge
Megkapom megint a lehetetlen mecsapot, mivel ellene ugye nem készültem. Lélekben már indulok is haza...
Az első parti eszerint is alakul, hamar agyonüt egy csomó token, ichorid, meg talán egy akroma is. 0-1
A második parti furcsán alakul, elég lassút húzok, de a dredge-ei elég üresek, nem nagyon tud semmit tenni. én is alig ütögetem, de végül összehozok elég lövést, és lelövöm. 1-1
A harmadik parti még furcsább, mulliganozik 5-re, majd kirak néhány nacramoebat, ellő egy carefult, aminek dob 2 dredge-es lapot, és nem veszi őket vissza, hanem húz, mint kiderül, semmi értelme a dredge-elésnek, ha nincs nacro, ez igaz? Én nem értek hozzá. Mindenesetre 13ban van, amikor beindul a dryad akció, wish for dreams, eltakarítva a mőbákat, és két nagy ütéssel (meg egy ringgel) befejezi a partit. Nagy meglepetés! 2-1, 5-1-1

Top4: Balogh András, Next Level Blue

Most már muszáj játszani (nem tudom meggyőzni, hogy neki úgyis van 2 bye-a, mert lehet, hogy nincs...), miközben a másik ágon Szabó kolléga távozási szándékkal lép fel, mivel úgyis van legalább 2 bye-a, nem tart rájuk igényt. Ezen a meccsen dől el tehát minden!
Az első parti is izgalmas, de sajnos egy wishre az utolsó lapja (és manája) egy spell snare, ha az átmegy, spree leviszi a 2 shaclkes-t... Utána topot húz, abból pedig 2 counterspell az újabb fontos spellekre, szokásos András húzás.Mosolygó arc Hangulatjel 0-1
A második parti szintén izgi, de itt nekem jön be szinte minden, van balance-a, de nincs hozzá top (persze itt is van vakon kánterelés, wish, felcsap egy tarmot...). Végül az utolsó firebolt flashback átmegy, és van egy ringem hogy levigyem 0ba... 1-1.
A döntő parti igazi véres küzdelem! Mindenki kevésben van, én főleg a földjeim miatt, de az is baj, hogy egy trinket mage ütöget. Kirakok egy óvatlan pillanatban egy jittét, de nem tudom használni már, mert kitesz egy shackles-t. Marad a lövés, mint terv... Kint egy ring, sikerül is még a balance kijátszására reakcióban ellőni egy dartot a grave-ből, így 4ben van, virtuális 2... Én moltent vagy ringet várok, ő meg bármit, amivel megölhetne... Végül 2 molten is megkánterelődik (az egyik úgy, hogy kétszer is feccselnie kell, hogy találjon 3 manásat, ergo ha nem sikerül, bele is hal, de bízik a dekkben). Sajnos közben már egybe kerültem, tehát le kellett lőnöm a gyilkos mage-et, így 2ben van. Várunk, csak ő közben fúr is...
Nekem már szinte csak a ring segíthet, neki bármilyen lény. Így telik el 4-5 kör is, semmi. Végül talál egy mage-et, én pedig semmit, keze egy csomó kánter, úgyhogy csak ring kellene, mint kiderül, 3 kör múlva dobta volna a gép.Szomorú arc Hangulatjel
1-2, 5-2-1

Összességében elégedett voltam a dekkel, talán elférne egy 22dik föld (egy bolt helyett valszleg), és az talán sacred foundry kéne legyen. Így lehet wishelni morningtide-ra, és a szájdba kerülhet gaddock teeg, ami jó lehet a dredge ellen, valamint ideal ellen is. Van még meló vele, de érzem benne az erőt, valamint a wish téma elég jó meglepi lehet.Mosolygó arc Hangulatjel Itt persze már a GP-re gondolok.

Poke

Csöcs: Süvinek a remek ötletért, csapatnak, stb.
Pöcs: a Ringnek, hogy nem jött, amikor úgy vártam...
MVP: Wish és targetjei, kb 3 meccset biztosan hoztak (jitte leszedés a monoG ellen, pyroclasm a dredge ellen, boiling seas a monoblue ellen). Enélkül a futottak még kategória lettem volna...

Dratisco

Dratisco

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 133 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 19:29

Sziasztok!

Riport a szombati GP Trialról:

Az év első komolyabb extended versenyére szép számmal gyűltünk össze a Holdfényben(a pontos adatot én sem tudom, a végén 29 helyezett lett). A célom 50%-osnál jobb eredmény elérése volt, amihez az alábbi dekket választottam:

Main:
4 Ornithopter
4 Arcbound Worker
4 Arcbound Ravager
4 Atog
4 Frogmite
4 Myr Enforcer

4 Springleaf Drum
2 Chromatic Star
4 Cranial Plating
4 Fatal Frenzy
4 Thoughtcast

4 Seat of the Synod
4 Vault of Whispers
4 Great Furnace
4 Tree of Tales
2 Blinkmoth Nexus

Side:
4 Shrapnel Blast
3 Darkblast
2 Greater Gargadon
2 Ancient Grudge
2 Seal of Primordium
1 Offalsnout (MVP)
1 Trickbind

Tehát egy szokványosnak mondható Fatal Frenzy-s Affinity, mainben semmi random lappal, sok tényező miatt elég maszek sideboard-al. Nagy versenyekre elég rizikós deck, de én pont ezért szeretem, vagy nagyon nyersz vagy nagyon kikapsz vele.

A meccsek:

1. Csizmadia Péter (Next Level Blue Counterbalance nélkül)
Az elsőben korán leszállt békák és egy Enforcer ütögették, nem húzott semmi hasznosat, a counterelt 2. Enforcer már nem számított. 1-0
Másodikban persze meglepődtem, az előzőekből nem derült ki hogy fehéret is splashel, jött is a 3. körös Kataki, próbáltam erőlködni a játékban lévő 2 Workerrel meg a Nexussal, de minek, volt 3 counter meg Trinket Mage is nála. 1-1
És akkor a harmadik meccs. Kezdek: Furnace, dob. Ő Fountain tappelve. Nálam Jön egy Vault, Atog, Star. És igen, amott 2. körös Kataki, nálam persze 0 a besideolt 2 Darkblastból. Upkeep, gondolkodás; először Star-t saccelem Atognak, amivel behúztam a 3. földet. Kisebb örülés, hiszen nálam volt a Frenzy. Fenntartok mindent; aztán föld, Thopter, még egy dob. És ekkor képedtem el, mert kitappelt egy Trinket Mage-re(Explosives-ért). Hatalmas örülés, Atog megevett mindent és megőrült. 2-1

2. Szénási Csaba (Gifts Rock)
Rémálom matchup, Deed, Wish, terápiák, elsőben le is szállt a kedvenc szellem a 3. körében, hiába kezdtem, csak artifactjaim voltak, bár ha a felső lap Frenzy, akkor nyerek, de inkább nem az volt. 0-1
A második szintén meseszerű(neki), nem kezdek túl gyorsan, az egyetlen árva Plating-emet is kiszedi a kezemből, próbálkoztam Gargadonnal, kár hogy kicsit korán eldurrant egy 4-es deed ami a békákat is leszedte, meg persze lejött Mr. K. is, a beugrott Beastemre meg volt Shriekmaw-ja(pedig volt nálam Frenzy). 0-2

3. Pásztor Balázs (UBr Niv-Mizzet Kombó)
Igen, tud akár a 3. körben is nyerni, csak ehhez kell három lap (Niv-Mizzet a temetőben, Goryo's Vengeance és Curiosity a kézben. FNM-eken eddig mindig kikaptam tőle, a statisztika szerint egyszer már nyernem is kéne. Meg is történt, az elsőben megállt 2 földön, Workerek, béka meg Ravagerek nyertek, hiába tudott még beugrani a sárkány(amit úgy kellett eldobnia h 8 lapja volt). 1-0
A másodikban meg malacom volt. De szó szerint. Offalsnout a neve és csak azért volt a sideban mert kriptát nem tudtam sehonnan keríteni. Megint 2 földön dekkolás, de most mindkét oldalon, és volt nemis kicsi meglepődés nála amikor be akart indulni a kombó és beröffent a malac.(Még a Trickbind is nálam volt, abban a körben sehogy sem tudott volna nyerni.) A lent lévő Worker és egy béka hozták a meccset. 2-0

4. Torma Gábor (T2-es WW Kithkin)
Ő kezd, elég jól indul, sorban jönnek a lények, csakúgy mint nálam, 2 Oblivion Ring-et ellőtt egy Worker-re és egy Atog-ra, kiürült mindkettőnk keze és patthelyzet alakult ki, de most fel tudtam húzni egy Atog-ot és nem sokkal később egy Frenzy-t is. 1-0
Másodikban a 12 hate lapból(4 O-ring, 4 Crib-Swap, 4 Disenchant) behúzott kettőt és elég sok földet, így a békák, Enforcerek és egy Ravager felőrölték. 2-0

5. Váli Tibor (5-color Zoo)
Ez sem mondható jó matchup-nak. Elsőben ki tudja miért megtartottam egy elég lassú kezet, de valahogy még a kijátszott nem kellemes maindeck Tin-Street Hooligan-je ellenére is lent tudott maradni egy Atog és egy Enforcer, akik tarották a frontot. Frenzyvel simán nyertem volna, de most inkább nem jött, csakúgy mint a kék mana a végén 3 kezemben virító Thoughtcast-ra. 0-1
Besideolok 2 Darkblastot és 2 Gargadont, hátha lesz meglepetés. Lekeverek 6-ra(ha jól emlékszem ez volt az egyetlen mulliganem a verseny során), van benne Darkblast meg Vault, mondom jó, legalább a Kataki(ha egyáltalán használja) meg a Lavamancer nem fognak gondot okozni, helyettük persze jöttek makákók meg kutyák, nálam csak egy árva Worker ami persze nem élt sokáig, és zseniálisan behúztam a 2. blasot is, így mind a kettőt rá kellett lőnöm a kutyára az életben maradáshoz, de egy csatlakozó Goyf ezeket a reményeket is semmissé tette. 0-2

6. Kukucska Tamás (Next Level Blue, ha jól tudom ő sem használt Balance-ot, de ő nem splashelt fehéret sem)
Ha jól emlékszem elsőben volt robbantás kettőért, amivel elvitt egy Plating-et, de volt nálam még egy és egy körben lehoztam 2 Enforcer-t is. 1-0
Másodikban az 5. körében kijátszott egy 2-es Exposives-ot, passzol, nálam volt egy előtte már Platingel beütött Worker, így volt 9-ben. Támadás, robbant, erre reakció: bealakítom a Nexus-t, így a worker 8/1, megy rá a Frenzy, Plating távozása után pont 9/1 maradt. Volt nála egy Stifle, amivel a kört még túlélte volna, ha countereli a Nexus-t, de ahhoz fetchelnie kellett volna és nem tudhatta, hogy nálam Frenzy van. 2-0

Így mentem végül 4-2-őt, amivel a nem annyira vidám 9. helyet sikerült elérnem, de azt hiszem ezzel a deckkel ez nem is annyira rossz. A verseny erősségéről pedig annyit, hogy 12 ponttal nem lehetett Top 8-ba kerülni, rajtam kívül ha jól emlékszem még legalább 3-an voltak így.
A legnépszerűbb deck a Next Level Blue volt, ami szerintem az Affinitynek nem annyira rossz matchup(már ha nem viszi túlzásba a Snare-eket és a Balance-ot meg persze Mr. K-t). Nem tudom hogy jól sejtem-e, de sztem Bécsben elég sokan fognak indulni vele tőlünk is, nehogy kitaláljanak ellene addigra valamit.
Side event gyanánt részt vettem még egy MMM drafton, de ezt a 3 betűt ezentúl inkább elkerülném.
Aztán megnéztem a kvázi-döntő Gulyás Dani-Balogh András csatát, ami azon múlott hogy jön-e Barbarian Ring ill h van e Molten Rainre counter/3cc-s kártya a 3 felső lapban, a végén András nyert úgy, hogy mindketten rengeteg körön kersztül 1-ben voltak.

Hangulatos verseny volt, jövőben sok ilyet, grat. a Top 8-nak és sok sikert mindenkinek Bécsben!

Üdv., Soma

Poookember

Poookember

  Újdonsült fórumozó

 • Archívum
 • 7 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 17:16

Én is AN-es majmokkal nyomultam, úgy látszik, ezek a majmok erre vannak beállítva, az elődöntőre.:-) A mondernebb majmok ilyet nem tudnak!:-)
A díjban rejlő ritkáim nekem sem voltak sokkal jobbak, azt hiszem egy Revillark talán lapult benne, a következő legjobb egy mind spring volt...
Riportom az mtghu listán olvasható, aki ezt nem olvassa, annak szivesen átküldöm privátban, ill. felhatalmazom, aki akarja, rakja fel ide a nevemben.:-) Mert persze lusta vagyok rá leginkább.

Poke


Így harmadik-negyedik lettem holtversenyben,jutalmam 6 buszter lett,amelyben "válogatott" 6 crap lapult(ha mondanotok kellene 6 morningtide lapot,ami szinte semmit nem ér,akkor jó eséllyel eltalálnátok,amit bontottam).Sajna így nem teljesült Vhunor jóslata,aki szerint most tuti nyerek megint a versenyen,mert az ő "veterán" arabian nightos kölcsön majmaival indultam,ellentétben más playerekkel,akik valószinüleg csak majomifjoncokat tudnak kivezetni a pályára a veteránjaimmal szemben és ez a "különbség" majd győzedelemre vezeti seregeimet.Ha győzelemre nem is,de top4-ig elvezettek a majmok,hála nékik és köszönet Hunornak értük!
A tornagyőzelmet végül Balogh András szerezte meg,Szabó András előtt,akinek sajnos a döntő előtt el kellett mennie.
Jó hangulatú verseny volt,még ilyet kérünk sokat!Esetleg egy Legacy valamikor?
T.
[/quote]

busmanus

busmanus

  Rendszeres fórumozó

 • Fórumita
 • 338 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 16:22

Grand Prix Trial Bécs Top8:

1. Balogh András - Next Level Blue
2. Szabó András - Goblin
3. Gulyás Dániel - Burning Wish Gruul
3. Váli Tibor - Domain Zoo
5. Csizmadia Péter - Next Level Blue
5. Gulyás Gergely - Dredge
5. Bokor Péter - Death Cloud Rock
5. Szénási Csaba - Gifts Rock


futottak még, a teljesség igénye nélkül (meg mert nem vágom, hogy milyen deck pontosan mi :felvon: )
Next Level Blue: 4
Affinity: 3
Rock: 3
Domain Zoo: 3
Boros: 1
Azoritron: 1
Kithkin: 1
Monoblue: 1
Monored: 1
Monogreen: 1
Giftstron: 1
Toothandnail: 1
Dredge: 1

mindtrickster

mindtrickster

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 618 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 16:17

a decklistet csak a top8-nak kell beküldeni v a szerényebb helyezést elért versenyzőknek is. én asszem 13. lettem az utolsó fordulós dredge ellenfelem miatt. és kinek küldjem?

reportot nem tudok írni, mert igazából nincs írói vénám, meg aztán a játékokról nem készítettem leírást. a fejem meg nem káptalan.

peace
mindtrickster

PS: köszönöm a riportélményeket mindenkinek aki már írt v írni óhajt.

Baro75

Baro75

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 817 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 14:05

Köszi a ripit, decklist? :felvon:

vhunor

vhunor

  Törzs-fórumozó

 • Archívum
 • 628 Hozzászólás
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 11:49

Majmokat a népnek! :felvon: Szép volt, gratulálok.

stasis

stasis

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1083 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 11:44

Kis javitás:Szabó Andris ellen a döntő partiban nem volt Tarmoyf a kezdőkezemben(most,hogy utánagondoltam még egyszer),csak leszedések sora és 1 armadillo cloak.A goyf már csak akkor jött,amikor már a fanaticon volt a cloak.

stasis

stasis

  Régi fórumozó

 • Fórumita
 • 1083 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 11:30

Hi!
Csakhogy felszenteljem ezen topikot is,írok egy rövid riportot a hétvégi versenyről.
Tehát GP Trial,Holdfény,37 résztvevő(ha jól emlékszem).
A felkészülésről:
Röviden:olyan nem volt.Időm sincs rá,nem is nagyon van kivel,így a felkészülésem(akárcsak a Legacy championship előtt) arra korlátozódott,hogy egyfajta decket kiválasszak és nagyjából elolvasgassam a neten található irományokat,amik az "optimalizációról" vagyis a decked minél hatékonyabbá tételéről szólnak.Nem a legjobb,legerősebb deckkel kell játszani,hanem azzal,ami a stílusodhoz a legjobban passzol,amivel a LEGSZÍVESEBBEN indulsz egy versenyen(mert esetleg már tudod a működési elvét stb).Ha jól emlékszem,ezt utoljára talán Terry Soh-tól olvastam(elég ismert szakíró-főleg Brainburst talán? és játékos egyben),de már akkor úgy éreztem,hogy ebbe bizony beletrafált:tényleg erről van szó-legyen az embernek öröme abban,amit csinál.
Nos,tehát a deckválasztás:
A formátum talán legerősebb deckje dredge.Ezzel garantáltan nem akartam játszani,mert túl azon,hogy a deck java részén már rég túladtam(de kölcsönkérni valószinüleg kölcsönkérhettem volna),semmiféle JÁTÉKÉLMÉNYT nem okoz.Mielőtt a dredge fanatikusok felhördülnének,hogy "dehogynem",ezt nemcsak én gondolom így (bár én nagyon is) hanem több neves szakíró és játékos (starcityn,itt-ott ) hasonlóképpen vélekedik.
Mert mi történik egy dredge vs akármi partiban?A dredge az első partik 90%-át megnyeri,mert egyszerűen gyors.Side után viszont komoly problémái szoktak lenni a második és a harmadik partiban.Talán Patrik Chapin irta valahol,hogy side után az egyik player addig mulliganezik,amig talál fekete leyline-t,a másik meg addig,amig nincs chain of vapor+enabler stb,azaz továbbra sincs a partiban JÁTÉK,hanem "ki húzza fel a side lapját" verseny..Vagyis a dredge azoknak való inkább(szerinte),akiknek a játékélmény másodlagos,viszont a "cél szentesíti az eszközt".Vagyis nem baj,ha az ember hülyére unja magát a partik alatt,csak nyerjen.Kétségkívül hatékony deck,de szerintem nulla szórakozást kínál a meccsek alatt,ezért ezt kapásból elvetettem.
A másik nagyon jó választás a next level blue(NLB) pakli lehetett volna.Nos egyszerűen ez meg abszolút nem az én stílusom,mert kontroll pakli és azzal játsszon az,aki ahhoz szokott.
Így tulajdonképpen 2 fajta deck maradt igazán a rostában,amivel indulhattam(még elgondolkodtam egy Tarmoburn variáción,de nincs Countryside crusherem,kölcsönkérni meg nem akartam):Doran és Gaea's might get there. A "tesztelés"(értsd:2-3 fnm verseny pár fordulója) alatt végig Dorannal indultam,úgyhogy úgy gondoltam,hogy most itt az ideje a Zoo variáns megfuttatásának..Hogy miért?Csak.
Erre nincs logikus magyarázat,nevezzük szimpátiának vagy pillanatnyi megérzésnek.Mindkét deckben van vindicate,és abban biztos voltam,hogy olyan deckkel akarok indulni,amiben van.Meg egy pillanatig Kocsis Gabira is gondoltam,akivel szinte rendszeresen találkoztunk versenyeken Doran mirrorban és elképzeltem,ahogy a szombati versenyen is szembekerülünk,ő győzedelmesen kijátssza a cabal therapyt kezdéskor és megnevezi azt,ami nincs a kezemben,mert más deckem van :felvon: Persze nem igy lett,mert ő is más deckkel indult,de ezt nem tudhattam előre.
Deck kiválasztva,benne majmok,kutyák, lövések(tribal flames),gaea's might(ha még valaki nem ismerné,miről kapta a deck a nevét).Secret techként becsúsztattam a deckbe 2 maindeck Tin street hooligant,elsősorban NLB másodsorban affinity ellen.Versenyteremben örömmel fedezek fel wc-t(nekem még új volt,hogy már ez is van),megnyugvás,indulhat a verseny.
1.ford. Molnár György(ha jól emlékszem),Tarmoburn
Szoros küzdelemben nyertem 2-1-re,nem kevés szerencsének köszönhetően.Már a hosszabbítási körökben jártunk a döntő meccsen,amikor az egyik támadó lényemre nem jutott védő,és egy gaea's might segítségével bevittem a döntő csapást.
2.ford. Balogh András,NLB
Az első partiban talán 3 életben stabilizál,utána látványosan húzok öt földet zsinórban és nyer.
A második partiban annyi esélyem van,mint Szálasinak a népbíróság előtt:pillanatok alatt kint van top és counterbalance,mindig jut a deck tetejére 2-es manaköltségű dolog,igy kezemben 3 ronom unicornnal elhalálozok egy Tarmogoyf csapásai alatt.0-2
3.ford.Csík Csaba,Tooth and nail,cloudposttal,Csík féle tálalásban.
Szegény Csík Csabi sokadszorra fut bele valami aggro paklimba versenyeken,már szerintem elég demoralizált emiatt.Nos,a 2 mostani partink is megvolt 10 perc alatt,segítségképpen:a Tooth and nail 9 mana és idáig esélye se volt eljutni,mert földjein kivül minden permanensét lelőttem(nem rakott ki eleve se sokat),a földekre meg jutott vindicate.2-0
4.ford.Nagy Feri,Doran.
Végre Doran ellen,legalább meglátom,hogy jól döntöttem-e,amikor más decket választottam a versenyre?
Az első partiban,hamar begyalul,hiába,az ő szörnyei nagyobbak.
A második meccsen amit kirak,azt lelövöm és vindicate-tel rámegyek a földjeire.Ez jó taktika,mert gyorsan meghal.
A döntő partiban ezt még egyszer eljátsszuk,egy izgalmasabb pillanat volt csak,amikor a kibicek felfedezni véltek valami vélt hibát Ferinél,de mint kiderült,mindegy volt minden,istenáldotta kezet húztam kezdéskor is már.2-1
5.ford.Sajnos a nevére nem emlékszem,pedig tudom,hogy ismerős innen a fórumról(majd gondolom megirja kiegészítésképpen),affinity.
Az egyetlen matchup,amikor kicsi félsz se volt bennem,amiatt,hogy ki fog nyerni.2 Tin street maindeck,7 lövés,3 mogg fanatic és 4 vindicate szerintem túl sok egy affinity decknek(without Tarmogoyf).Aztán ezt 2 gyors partiban realizáltam is(az elsőben volt kicsi izgalom,mert volt kint atogja,ami egy fatal frenzyt kapva hamar megölt volna,de én nem aggódtam,mert nem tudtam,hogy frenzyvel játszik,ő meg nem húzta fel),a második meccsen meg pirinyó esélye se volt,kezdőkezemben 2 helix,1 tarmogoyf,3 megfelelő szinű föld és egy ancient grudge volt,majd az első 2 húzásom talán még két terminate-nevezhetjük optimálisnak).2-0
A hatodik forduló előtt gyors számolgatás Szabó Andrissal,döntetlennel fixen bent vagyunk mindketten(ő második helyen állt talán,én negyediken a parti előtt),úgyhogy baráti remi,majd "úgyis összefutunk még" jeligére.
TOP 8,Szénási Csaba,gifts rock
Az első két parti után egy-egyre álltunk,először neki jöttek ideálisan a lapok,aztán meg nekem.A döntő partiban sajnos nem volt igazi küzdelem.Először mulliganezett hatra,majd megtartott egy egy földes kezet(gondolom,ötre már nem akart keverni ha már ő kezd).Kezdéskor cabal therapyzik majomra,persze van a kezemben,egyetlen egy manás lapként.A nagyobb baj,hogy 2 vindicate van a kezemben.Amint rákerül a kör,földet nem húz(ez jó hír!),de van még egy therapyja,igy eldobok 2 vindicate-et is.Szerencsémre földben továbbra sem duskál,amikor eljut 3 földig és kirak még egy madarat,akkor dőlt el a parti igazán a javamra.Egy harmadik számú vindicate-et már ellőttem egy földjére korábban és kezemben egy negyedik vindicate is van,de azt már sajnálnám egy madárra ellőni,ha viszont nem csinálok valamit,akkor már ki tud rakni hierarchot vagy más csúnya dolgot,úgyhogy jó lenne valahogy kevés földön tartani:húzási fázisomban mogg fanatic-ot húzok(még talán soha nem jött ennyire jól),mogg fanaticcal kilövöm a madarat,vindicate egy földre(ez már bevált módszer)és innen már tényleg nincs visszaút.2-1 ide.
TOP4,Szabó András,goblinok
Az első partibn komoly hibát vétek,nem keverek le hatra,pedig csak 1 föld van a kezemben és én kezdek.Kezemben mogg fanatic és majom mellett tarmogoyf,valamint leszedések hada,de csak egy Blood crypt.Nos,én elkezdtem erre,bizva a topdeck forestet adó földben/fetchlandben.Persze nem volt topdeck föld,akkor pakoltam ki a dolgaim a második földből,amikor András oldalán egy kompánia goblin sorakozott.
Side után atomkezet húztam,hamar nyertem is.
A dönő partiban András kezd,föld mellé kirak egy piledrivert(imprint goblin egy chrome mox alá).Nem aggódom különösebben,kezemben Tarmogoyf és lényleszedések hada.A korai piledriver a második körömben meghal,Andrásnak marad egy szüttyedt 1/1-es goblinja és egy lapja(ami vszinüleg föld,mert különben már rég ki tudta volna játszani),nekem még 2 leszedésem,és 1 mogg fanaticom és egy armadillo cloak-om kézben.Kirakom a fanaticot,rárakom a cloakot is.Kirakok egy tarmogoyfot is és ütögetve a cloakos fanaticcal,szépen gyógyulgatok vissza.Andrásnál még mindig szinte semmi kint,ám ekkor kirak egy goblin matrónát...
Bizony kedves feleim,ha nem látom,nem hiszem én se:innentől kezdve ontja ki a kezéből a goblinokat,majd rátutorál egy warren weirdingre egy másik matrónával és szépreményű állásom egy gempalm incinerátor és a weirding után kártyavárként omlott össze.1-2
Így harmadik-negyedik lettem holtversenyben,jutalmam 6 buszter lett,amelyben "válogatott" 6 crap lapult(ha mondanotok kellene 6 morningtide lapot,ami szinte semmit nem ér,akkor jó eséllyel eltalálnátok,amit bontottam).Sajna így nem teljesült Vhunor jóslata,aki szerint most tuti nyerek megint a versenyen,mert az ő "veterán" arabian nightos kölcsön majmaival indultam,ellentétben más playerekkel,akik valószinüleg csak majomifjoncokat tudnak kivezetni a pályára a veteránjaimmal szemben és ez a "különbség" majd győzedelemre vezeti seregeimet.Ha győzelemre nem is,de top4-ig elvezettek a majmok,hála nékik és köszönet Hunornak értük!
A tornagyőzelmet végül Balogh András szerezte meg,Szabó András előtt,akinek sajnos a döntő előtt el kellett mennie.
Jó hangulatú verseny volt,még ilyet kérünk sokat!Esetleg egy Legacy valamikor?
T.

Módosította stasis: 2008.02.11, 11:34


Baro75

Baro75

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 817 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.11, 09:40

És lehetne olyan statisztika is - a decklisták mellett, és a riportok mellett - ami azt mutatja, hogy melyik decktipusból mennyi volt, milyen eredményekkel.

4dfanatik

4dfanatik

  Törzs-fórumozó

 • Fórumita
 • 862 Hozzászólás
Érdemrendek
Hírnevek
                         

Kelt 2008.02.10, 23:52

Itt lehet folytatni.


[Fantasy háttér] [Sötét háttér]