Ugrás tartalomhoz

Batman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.

Bíborhold - 21. szám

- - - - -

• Nem írhatsz ebbe a témába
19 hozzászólás érkezett eddig

# 1945705
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3537 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMarvin írta 2012.04.30, 21:47 -n:

Hát izé, a szerzőgárda egyik tagjaként mai szemmel kissé juvenilisnek látom a cuccot, pedig bejön a SR világa. Magyar fejlesztésű dolgok nagyon elvétve jöttek ki az elmúlt 15 évben bármihez (tán a K&M kivételével), szóval a mezőny sem túl acélos.

Először is gratulálok hozzá, nagyon hangulatos lett!

Az meg, hogy kicsit juvenilis, nekünk föl sem tűnt, mert (én személy szerint) azzal voltam elfoglalva, hogy hogyan lehet a durva harci varázslatok mellé becsempészni a reflexgyorsító kibervert. A sok munkaóra meghozta a gyümölcsét, sikerült. :)

Viszont a meséléshez remek ötleteket adott, a legtöbb dolgot belőle én is szűrve használtam - mint mindig, ha szerepjáték kiegészítőről van szó.

Bulldy

# 1945663
Naruto17

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 12 Hozzászólás
Mi a M*-ról váltottunk a Árnyékmagyarországra, lefénymásoltuk az összes anyagot és később megvettük a kieget is. Valóban sok dolgot összezsúfoltak, de mesélő kiszűrheti azokat a részeket ami nem tetszik neki.
Ahogy a fájlokba beleirogató dekások egymást cáfolgatják, megteremtve ezzel több alternatívát. Ez a világ ahol semmi sem biztos, sőt annak ellentéte sem. :) Vagy mégse?
Volt néhány vicces elem pl. a csikós trollsámánok.
Le akartam mesélni az egyik modult a Holdtöltéből akkoriban, amelyikben egy autista fejszámoló ikekreket kell megszerezni a csúnya gonosz megacorpoktól egy még gonoszabb megacorp megbízásából. Sajnos túl sok erős játékos volt a játszmában és a karakterek kifutottak az időből, mert túl sok támadás érte őket és lassan regenerálódtak. :(

# 1945619
Attila

Banned

• Fórumita
  • 4104 Hozzászólás
Az árnyékmagyarország-koncepcióban a kevesebb tényleg sokkal több lett volna...

Ez az illuzionista lich dolog viszont mintha több számban is előkerülő vesszőparipa lett volna, nem?

# 1945616
Radivoj

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1445 Hozzászólás
Egy adalék:

A First Quest a r.ú.n.á-tól is kedvező kritikát kapott, meg is lepődtem rajta. Ez azokba az egyszer összegyűjtendő, magyar kiadásra beígért cuccok közé tartozott, amiből nem lett semmi.

# 1945612
Radivoj

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1445 Hozzászólás
Az árnyékmagyarországos cikksorozatból a sopronit kedveltem a legjobban, kár, hogy ebből alig került be valami a könyvbe. Bár akkor felborult volna az egyes vidékekről írott anyagok aránya, de hát ha jól emlékszem, a mindenkori SR alapkönyv is ír globálisan a világról, és roppant kiegyensúlyozatlanul Seattle-ről.

Hogy mennyire túlzsúfolt, azt nemigen tudtam akkoriban megítélni, mivel angol nyelvű cuccokhoz nem fértem hozzá, de olvasmánynak jópofa volt. Lehet,h játékosként utáltam volna, nemtom.

# 1945559
Blob

Kockavadász Ogre

• Fórumita
  • 1413 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaelGabor írta 2012.05.01, 08:06 -n:

Utóbbihoz azért tegyük hozzá, hogy a nagy országblokkokban gondolkodó fentezihegesztő szakmunkások alapjáraton hajlamosak Magyarországot kihagyni. Se nem germán, se nem szláv, a fene sem tudja, mi ez itt. :beteljesíti a herderi jóslatot: A CP2020 egysorosa ("Land of the gypsies") legalább rímel egy közkedvelt radikális párt Sötét Jövőről alkotott elképzeléseire.

Egyébként valóban, nálam akkor a zsúfoltság és a megalománia ütötte agyon a kötetet. A Srun kánont nem ismertem és most sem ismerem, nem tudom megítélni.

Végül találtam a Shadows of Europe-ban két bekezdést Magyarországról és Szlovákiáról: a két ország Kelet és Nyugat határán fekszik, és úgy is viselkedik: szervezett bűnözés és a társasági szféra uralkodik rajta. Magyarország kérte felvételét az újra alakult EU-ba (New European Economic Community), azonban jelenleg egy nacionalista párt élre lépése ezt befolyásolhatja (a könyv 2004-es kiadású).

# 1945544
elGabor

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3231 Hozzászólás
Utóbbihoz azért tegyük hozzá, hogy a nagy országblokkokban gondolkodó fentezihegesztő szakmunkások alapjáraton hajlamosak Magyarországot kihagyni. Se nem germán, se nem szláv, a fene sem tudja, mi ez itt. :beteljesíti a herderi jóslatot: A CP2020 egysorosa ("Land of the gypsies") legalább rímel egy közkedvelt radikális párt Sötét Jövőről alkotott elképzeléseire.

Egyébként valóban, nálam akkor a zsúfoltság és a megalománia ütötte agyon a kötetet. A Srun kánont nem ismertem és most sem ismerem, nem tudom megítélni.

# 1945534
Blob

Kockavadász Ogre

• Fórumita
  • 1413 Hozzászólás
Hát, az Árnyékmagyarország egy nagyzoló, kis területre minden (durva és még durvább) szart belezsúfoló katyvasz lett, ami ott üti a hivatalos SR világot, ahol csak tudja (orikalkum bányák???, wraithek (avagy Rémek) a mocsárban???))... s talán az se véletlen, hogy Magyarországnak a Shadows of Europe-ba se sikerült semmilyen szinten bekerülni.
(Tegyük hozzá, hogy közben a Germany Sourcebook is fanmade cuccként indult, csak aztán kapott angol fordítást és hivatalos FASA számot...)

# 1945523
kabal

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1037 Hozzászólás
Én a magam részéről imádtam az Árnyékmagyarországot, pont az amatörizmusa és csapongó stílusa miatt. Saját partink, ami Amerikában igazi nagymenőnek számított, rendesen megszenvedett a zalai mocsárral, az alföldi lószellemekkel, no meg azzal, hogy nujenektől dagadozó kártyájuknak semmi hasznát sem vették a nomád vidéken.

# 1945514
Marvin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1310 Hozzászólás
Hát izé, a szerzőgárda egyik tagjaként mai szemmel kissé juvenilisnek látom a cuccot, pedig bejön a SR világa. Magyar fejlesztésű dolgok nagyon elvétve jöttek ki az elmúlt 15 évben bármihez (tán a K&M kivételével), szóval a mezőny sem túl acélos.

# 1945500
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3537 Hozzászólás
Szvsz az Árnyékmagyarország egy nagyon hangulatos kiegészítő egy egyedi hangulatú játékhoz. Akinek nem jön be az SR világa, annak az Árnyékmagyarország sem fog. Persze vannak hibái, nagyjából jól be lehet lőni, hogy a készítők az ország mely vidékein partiztak jókat és hol feledhetőket, de még mindig az egyik legjobb hazai fejlesztésű cucc. Mondjuk úgy, hogy az utóbbi 15 évben semmi olyasmi nem jött ki, ami megelőzte volna akár hangulatban, akár minőségben.

Bulldy

# 1945485
elGabor

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3231 Hozzászólás
A Hogyan tervezzünk várost valóban egy tisztességes anyag, aránylag jól egyensúlyoz a "realizmus" és a kalandcentrikusság között, persze a magas szintű mágiákat feltételező AD&D közegen belül. Egy-két számmal később kapunk egy konkrét példát is. A szintén ebben a számban debütált Árnyékmagyarország... kevésbé meggyőző.

Ebből a számból anno kifejezetten megfogott még a Ye Booke of Monstres borítója - fekete kuszmákba foglalt csúloid kristály! - és ezt a véleményemet fenntartom. :pipe:

# 1945462
Szabtom

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 774 Hozzászólás
Kösz!

# 1945426
Marvin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1310 Hozzászólás
Régenmindenjobbvolt.

# 1945405
hysteria

Kalandor

• Banned
  • 107 Hozzászólás
Ezer hála és köszönet, hogy valakinek eszébe jutott feltárni ezeket az "ősi mágikus kincseket" a modern kor játékosai előtt. Jelen számban pl. a "Hogyan tervezzünk várost?" minden idők egyik leghasznosabb és legjobb szerepjátékos segédanyaga. De modulokat sem ír ma már úgy senki, mint annak idején Massár Mátyás (tk. A kastéy, Az áruló tőr, Az ezüst farkas, Börtön a föld mélyén - bár ez utóbbi "Rúnaköpenyben" látott napvilágot... Egy letűnt kor remekművei ezek, amikor még nem röpködtek a monitoron színes-szagos, 3D-s, 5.1-es hangeffektekkel megtámogatott Varázslövedékek, ellenben a "játék" és a "közösség" fogalmak szoros kapcsolatban álltak egymással. A magam fajta vének számára isteni kinyilatkoztatás volt minden egyes szám, hisz még nem léteztek fejlesztői fórumok, csak a jó öreg, titkok ködébe burkolózó Bölcs... Köszönet a feltöltőnek az ifjúkor szép éveinek felidézéséért!

# 1945356
Marvin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1310 Hozzászólás
Hüpp, ebben volt a párját ritkítóan eredeti CoC-mesém. (Gonosz ember idézget! Mik vannak!)

# 1945320
BePe

Admin

• Admin
  • 4191 Hozzászólás
WCB: koszi, javitottam a cikkben is a linket.

# 1945318
WCB

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 149 Hozzászólás
Blob: link: http://lfg.hu/forum/index.php?app=downloads&showfile=401

# 1945311
Blob

Kockavadász Ogre

• Fórumita
  • 1413 Hozzászólás
Hiba: nincs ilyen fájl.

# 1945310
CikkBot

Régi fórumozó

• Admin
  • 4920 Hozzászólás
Hogyan játsszunk vándort, A Bölcs Tanácsai, Demons 1 & 2 (AD&D), Cthulhu kiegészítők, First Quest, Planescape, A Yuggothi Nagy Kapu (Cthulhu modul), Az álom véget ér, Árnyékmagyarország, Illuzionista Lich, Mitológiai ABC, Setét Patkány Naplója, A barlangtó titka (MERP), Hogyan tervezzünk várost, Tibet Bíborhold - 21. szám

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett