Ugrás tartalomhoz

Hugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

A nyolcas őrhely

* * * * - 1 Szavazat

• Nem írhatsz ebbe a témába
32 hozzászólás érkezett eddig

# 1944976
tpeti

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 9 Hozzászólás
woof!
Sajnálom, hogy novellám kedvedet szegte. Nekem pedig a hozzászólásod szegte kedvem. Nem a negatív kritika, hanem az, hogy ilyen súlyos ítélethez, nem párosul konkrét példa, rámutatás a hibára/hibákra, illetve segítő szándékú megjegyzés.

# 1944973
tpeti

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 9 Hozzászólás
szakkara!

Valóban Tyihonov százados hangszínére többször utaltam a szükségesnél. Köszi a véleményt.

# 1944970
tpeti

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 9 Hozzászólás
auer!

SPOLIER!

"Amint felbukkan a farkasember sejteni lehet végkimenetelt nagyon is kiszámítható (sajnos)." Ahogy felbukkant a farkasember Te már tudtad, hogy a főhösre is az átalakulás vár, méghozzá egy tévedés következményeként? Vagy mi volt kiszámítható?

# 1944967
tpeti

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 9 Hozzászólás
ashwithchainsaw!
Bár pihentettem írásomat kb. két hétig, újraolvasáskor mégsem tűntek fel számomra az általad felrót hibák. Csak éreztem, hogy néhol sántit, de nem tudtam miért. Most pedig olvasva kommentedet a homlokomra csaptam: hát persze! Köszönöm hozzászólásodat és értékelésed, hasznomra vált.

# 1944848
Thorwald

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 393 Hozzászólás
Nekem tetszett. Voltak benne erdekes kormondatok, de alapvetoen jo volt szerintem.

# 1944830
Carnivoor

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 30 Hozzászólás
Nekem a hangulat és a sztori tetszett. A stílusán tényleg lehetne még csiszolni kicsit.

# 1944809
woof

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 877 Hozzászólás
A magyar nyelv teljes figyelmen kívül hagyásával összetákolt mondatok sajnos kifogtak rajtam. Borzalmas fogalmazás, az olvasástól is elvette a kedvem. :-/

# 1944802
Kilhalm

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1282 Hozzászólás
Üdv!

Nofene, ez is jó. Találóak a jellemzések, hangulatosak a leírások. Kezdem elhinni, hogy nem én vagyok a hibaforrás amikor a novellákat olvasva azt látom, hogy kellemes olvasmányok kezdők/félkezdők tollából és nem izék.

# 1944760
szakkara

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 4 Hozzászólás
Tetszett ez a novella. Azonban nekem, kicsit sok volt benne a tájleírás, regényekben különben szeretem a hosszabb leíró részeket. Egy valami nagyon zavart. Tyihonov századosról az elején kiderül, hogy dohánymarta hangja van, elsőre megjegyeztem. Engem bosszantott, hogy akárhányszor megjelent a százados alakja, a  dohánymarta hang is megjelent. Ha nem írtad volna, akkor is tudtam volna, milyen a hangja, hisz az elején írtad. Szerintem ilyen rövid műnél kár ilyen sokszor kiírni. Persze egy regénynél azért fel-fel kell bukkannia többször, mivel talán az olvasó a hetedik fejezetig elfelejti.

# 1944753
Vist

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 5 Hozzászólás
Nekem tetszett. Ráadásul nem kell minden novellának kiszámíthatatlan csattanóval végződnie. Ez nem egy vicc, ahol várjuk a poént. Sokszor elég, ha hangulatot tud teremteni.
Szavazni csak akkor fogok, ha olvastam mind a hatot. Nem csak önmagukban, hanem egymáshoz képest is értékelni kell őket.

# 1944729
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3704 Hozzászólás
Jó írás, az elején tényleg erős jelzőhalmozás.
Amint felbukkan a farkasember sejteni lehet végkimenetelt nagyon is kiszámítható (sajnos).

# 1944709
ashwithchainsaw

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 18 Hozzászólás
Jó novella, de lehetett volna jobb is.

Számomra zavaró volt - főként az elején - a szerző khm... "túlzsúfolt" stílusa. Ha a gondolatait kisebb egységekre, rövidebb mondatokra bontja, és nem akar ennyi mindent egyszerre elmondani, talán gördülékenyebb lett volna az írás. Némileg túlírt a mű, de ezen egy kis pihentetés, átnézés, vagy/és egy jó szerkesztő tudna segíteni.

A történet maga a "nem rossz" kategóriába esik. Ígéretesen indul, majd a hangulatkeltés, építkezés, fokozás szerintem ideális egészen a mű végéig. A legvégén azonban a "parancsra nem tesz semmit" poén és a szörny nevén nevezése elveszi az egésznek a súlyát, misztikusságát. A katarzis számomra emiatt elmaradt.

Mindezek ellenére egy jóindulatú négyest adtam, mert ebből a novellából szerkesztéssel már lehetne egy színvonalasat faragni.

# 1944708
CikkBot

Régi fórumozó

• Admin
  • 4952 Hozzászólás
Éppen egy kissé elbóbiskolt Pavel Katajev, mikor fogai összekoccanására riadt fel, és abban a pillanatban maga sem tudta eldönteni, hogy a nagy hideg miatti vacogás, vagy a Kraz plató rázása zökkentette vissza a fagyos valóságba. A nyolcas őrhely

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett