Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Spelljammer

• Nem írhatsz ebbe a témába
155 hozzászólás érkezett eddig

# 445678
anarion

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 654 Hozzászólás
Hali!

A Nem-emberi háborúk (Unhuman Wars):

Konkrétan nem sok minden van leírva róluk, ami információ van, azt a regényekből, modulokból és a kiegészítőkben itt-ott elszórt információkból lehet összeszedni.

A kampányok idején a Második Nem-emberi háború van kibontakozóban, az első már évszázadokkal ezelőtt véget ért. (most nem emlékszem a pontos számadatra)

Annyi bizonyos, hogy a tündék győzelmével végződött, és a goblinoid fajok hatalmi törekvéseit sikerült visszavetniük (egy időre. a nagy flották az Ismert Szférákból idegen helyekre menekültek).
Ebben a háborúban teremtették a tündék a bionoidokat (Féltünde, ami alakváltó, és pusztító, kitinszerű páncélos harci "gépezetté" tud változni, ami még amolyan tűzlabda szerű energialabdát is ki tud lőni magából. Rendkívül gyorsan képes mozogni. A háború után sokan lepattantak és most független klánokban élnek.)
és a szellemharcosokat. Ezek olyasmik, mint amibe Ripley beleszált a Bolygó neve halál végén. (Egy organikus mech) A tünde irányítja, hatalmas pallost forgat, vagy hatalmas íjat. Amúgy rovarszerűen néz ki, kitinpáncéllal. Van több személyes "csapatszállító" verziója is.

Képeket azt hiszem találsz róluk a www.extra.hu/anarion oldalon.

Ebben a hárborúban pusztult el - a tündék "jóindulatából" - a Szürkeűrben található Borka bolygó, aminek helyén most egy hatalmas aszteroidamező lebeg. (a'la Alderan) Itt még mindig számtalan bosszúra szomjas ork él.

A tündék amúgy egy több armada hajóból összekapcsolódott űrbázisról irányítják hadműveleteiket, amit Oroszlánszívnek neveznek. Ez a Tünde Birodalmi Flotta admiralitásának központja. Vándorol a szférák között, ezért tartózkodási helye ismeretlen, és igencsak jól őrzik. Armadák, csatahajók...

Példa egy tünde flottára: 14 armada hajó, 60 hadihajó (man-o-war), 100 vadász (flitter), és még egy tucatnyi ellátóhajó

A második nem-emberi háború

Ez mostanában van kibontakozóban. Egy új goblinoid faj, az űrorkok (scro) felbukkanásával kezdődött. Akikről a háború eleén csak távoli kristályszférálat megjárt utazók hoztak hírt, de a köznép annyi hitelt adott nekik, mint a kincses szigetekről szóló sztoriknak.
Az orkokból fejlődtek ki, rendkívül harcias nép, egyfajta becsületkódexel. Intelligensek, bátrak, kiválló startégák, és jópárszor megfingatják majd a felfuvalkodott tündéket. :lol:

Minden eddiginél erősebb csatahajókat és nagyobb flottákat építtettek, és most kezdenek visszatérni az ismert szférákba. A tünde hírszerzők mindent megadnának a róluk szóló információkért.
A scro bázis egy hatalmas űrteknős páncéljából készült bázisban található (amolyan fantasy halálcsillag) Gamarro bázis a neve, ahol egy boszorkányfény mészárost is őriznek a scro-k sámánjai.

Példa egy flottára: 1 csatahajó (battlewagon), 30 Sáska hajó (mantis ship), 70 skorpió, 5 Ogár mammut, 100 goblin penge (blade)

Ha megindul a háború, akkor eleinte győzelmet-győzelemre halmoznak, és jópár évbe tellik a Tünde Birodalmi Flottának, hogy jelentősebb csapást tudjon mérni rájuk.

Meg hogy mi hajtja a hajókat?

www.extra.hu/anarion

Módosította Sher-Gil: 2004.02.16, 05:50

# 445612
_Kannahal (NPC/NJK)

• Látogató
Az embertelen háborúkról hallhatnék még egy keveset?
Meg hogy mi hajtja a hajókat? :lol:

# 445529
anarion

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 654 Hozzászólás
Igen, a "kis" speljammereket - találóan - smalljammernek nevezik. :lol:

Azt tudom, hogy az óriás rájahajó fedélzetén több klikk harcol egymással a hajó uralásáért, de hogy kik, és mi a céljuk, passz. Ezzel fogllakozik a Legend of Spelljammer boxed set, de mivel nem szándékoztam a hajón mesélni, ezért nem vettem meg.

# 445356
Baty

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 300 Hozzászólás
1. A flogiston egyébként még egy kft. is, gázórákat gyártanak, nálunk pl ilyen van ;)

2. a Spelljammer hajó meg egyfajta élőlény, időnként kisebb hajókat "szül", aztán hogy azokkal mi lesz, azt már nem tudom sajna...
meg az utasait vhogy kényszeríti az ottmaradásra, ha jól emlékszem...

# 445161
_Kannahal (NPC/NJK)

• Látogató
Nagyon köszi a válaszokat Sher-Gil! Valószínűleg még a közeljövőben lesznek további kérdéseim. Ha bármiben tudok segíteni szólj. Mármint ami egálban van a te segítségeddel. ;)

# 445155
anarion

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 654 Hozzászólás
röviden:

1., Mi a flogiszton? Mi a szerepe és a története?

A flogiszton egy gázszerű anyag, ami a szivárvány színeiben fluorszekálva örvénylik. Vannak benne áramlatok is, ahol a gáz gyorsabban áramlik (mint a tengeri áramlatok), itt gyorsabban haladnak a hajók is (ezért van a vitorlájuk).
A kristálygömbök, melyek mindegyike egy vagy több a vadűrt (naprendszert) rejt magában ebben a szivárványtengerben lebegnek.

A gáz ismeretlen anyagú, ha beviszik egy kritálygömbe, ott nyomtalanul eloszlik. Azonban nagyon gyúlékony, ezért, ha valaki nem akar egy hatalmas robbanás középpontjába kerülni, hanyagolja a tűz használatát.

2., A legendás spelljammerről is hallanék szívesen.

A legendák misztikus rája hajója, ami egy hatalmas város. Állítólag az elődök építették, akiktől a reigarok, arkánok és a többi ősi faj tanulta a tudását, de ki tudja, mi az igazság. (A Cloakmaster ciklus a hajó felkutatásával foglalkozik)

3., Hogyan működik a hajók levegőellátása és a hajtása? A hajók gravitációs tere is érdekelne.

A hajók a gravitációjuknál fogva levegőt szakítanak ki a bolygó légköréből, amikor elhagyják azt.
Ez a levegő, a normál legénységgel 3 hónapig minősül frissnek, azt hiszem még 4-ig elhasználtnak, ezután halálosnak. (a számadatokban most nem vagyok biztos).
Levegőt úgy lehet frissíteni, ha leszálnak egy bolygón, vagy csak súrolják a légkört, veisznek magukkal növényeket vagy levegőt termelő állatokat, élőlényeket.

Egy ember körül is ilyen láthatatlan légbuborék képződik, ami 2-20 fordulóig biztosítja a levegőellátását. (20 perctől - 200 perc).

Minden hajónak van egy gravitációs vonala. Ezt általában alsó és felső rész néven nevezik.
A hajó közepén, síkszerűen húzódik végig. A síkban sulytalanság van, de a hajó fedélzetén és az alján egyaránt a talpán áll az utazó, és a sík felé van neki a "lent".
Ezt kihazsnálva vannak kettős fedélzetű hajók is , de ezek nem tudnak leszállni a bolygókra.
Mindig a nagyobb tömegű test gravitációja a domináns. A hajó gravitációja a légburok széléig érvényesül.

Van még néhány trükk a gravitációval, de hosszú lenne leírni.

4., Van e Spelljammernek hivatalos jövőképe?

Volt, úgy tervezték, hogy 1993 körül Wildspace néven megújul, de ebből nem lett semmi. ;)

5., Egyetemes történelme, a főbb momentumokra kitérve?

Az egyes Kristályszférák története a domináns (Szűrkeűr - Greyhawk), (Birodalom Űr - FR), (Krynnűr-vajon mi?).

Ami egyetemes, az a nem emberi háborúk (Unhuman Wars). Ebből kettő volt, a tündék és a goblinoid fajok (ide sorolják az orkokat, ogárokat stb...is) között dúlt, mindegyik évtizedekig tartott, és egész bolygók is elpuszúltak ideje alatt. (Lásd Borka). Mindját fél pusztító mágikus teremtméyneket fejleszettt ki (Boszorkányfény mészáros, bionoid, Szellemharcos...), és hatalmas űrflottákat épített.

Vagy a vodoni császárság vérfarkas flottáinak kirajzása. (bár ez az Ismert szférák más részéhez tartoznak)

Módosította Sher-Gil: 2004.02.14, 20:30

# 445049
_Kannahal (NPC/NJK)

• Látogató
Aránylag sok kiegészítőm van Spelljammerhez. Ám mikor megvettem őket, azt hittem, hogy lesz időm fordítgatni. Ez nem így történt. Épp ezért, sok minden ködös. Ha valaki tud a kérdésekre válaszolni, az sokat segítene.

1., Mi a flogiszton? Mi a szerepe és a története?
2., A legendás spelljammerről is hallanék szívesen.
3., Hogyan működik a hajók levegőellátása és a hajtása? A hajók gravitációs tere is érdekelne.
4., Van e Spelljammernek hivatalos jövőképe?
5., Egyetemes történelme, a főbb momentumokra kitérve?

Egyenlőre ennyi jut eszembe.
Meséltem egyszer az űrben. Ám a szabályokkal és fizikai törvényekkel sok vita volt.
Egyébként, az avatár–háborúk alatt kezdtem Menzoberranzanban. Bánre anya egyik tanácsadója egy agyszívó volt, aki elindult az űrbe egy hívásnak engedelmeskedve, ami a Gilth(ha jól emlékszem)nevű bolygóról érkezett, mentális hullámok formájában. Őhozzá csatlakoztak legénységnek a karakterek, miután a zavarosban halászva, kirabolták az első ház kincstárát. A végén a Garden nevű planétán kötöttek ki, ahol csatlakoztak a kalózhordához. Itt hagytuk abba nagyjából a sztorit. ;)

# 437469
anarion

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 654 Hozzászólás
Hali!

Én is úgy tudom, hogy a The Ultimate Helm a befejező, hatodk kötet.
Az előző ott ért véget, hogy a Törött Szféránál megpillantják a legendás Spelljammert, és harcba keverednek vele.

Az utolsó kötet állítólag teljes egészében az óriási rájahajó fedélzetén játszódik, de sajnos és még nem olvastam.
A 24 dolláros árat pedig - egyenlőre - még sokallom érte. Bár, már olyan régóta nézegetem...

# 435358
kunadam

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 876 Hozzászólás
Az utolso nem az Ultimate Helm volt a konyvsorozatban (vagy mar regen olvastam oket). Nekem egyszer (1999 tajan) szerencsem volt egy holland antikvariumban meg tudtam szerezni az utolso 4-5 reszt. :buszke:

# 434905
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás
Hi

Nekem lenne kedvem játszani, de szinte semmi infó nincs róla csak egypár hajó felépítés.

# 389110
anarion

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 654 Hozzászólás
Hali!

Igen, egy modul jelent meg, a Shadow of the Spider moon címmel, de az eredetihez képest gagyi és meglehetősen sci-fis.

Inkább gőz-punk hangulata van. mint fantasy, bár a fajok stb...mind megmaradnak, de a légburok megszünik (és ha jól olvastam, a kristélyszférák is stb...)

Olyan az egész, mint Némo kapitány az űrben :rohog:

# 387843
_Gavros (NPC/NJK)

• Látogató
Ha érdekel valakit, az egyik Dragon magazinban leközöltek egy 3. edition-nös verziót, nem tudom fejb?l, hogy melyik szám az, de elég jó. Tehát szerintem a Wizards újra fogja éleszteni.

# 328496
anarion

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 654 Hozzászólás
Kiadták a hatodik kötetet, csak hozzánk nem jutott el.
Viszont annyira ritka, és kelendő, hogy az amazonon 30 dollár körül kínálják darabját.

# 328027
_Tarrasque (NPC/NJK)

• Látogató
:gonosz:

sajnos még nem játszottam ezzel a cuccossal, de néha elfeledett síkokon bizony vannak lezuhant úrhajók, és oda tökéletesen illik a tma, mivel nem borzadok el az univezumok közti renkívül ritka átjárásoktól... tisztán azonban még nem foglalkoztam vele...

haver meg sajnos zürsilusban star wars etalonista :sor: becsületére legyen mondva szereti a warhammer 40000 is!!

# 327931
Natokh

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 48 Hozzászólás
Üdv!

Ha jók az emlékeim, akkor még a TSR is "elfelejtette" kiadni a regénysorozat hatodik, befejező részét. Melyik volt az utolsó? Talán az ötödik The Radiant Dragon? Vicces volt, hogy az első regény Dragonlance-en játszódott, a másodikban meg átruccantak Faerun-ra... :gonosz:
Nemtom Ti hogy vagytok vele, de nekem ha szpész, akkor Rogue Mistress vagy (...természetesen) Spacemaster.

# 327918
anarion

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 654 Hozzászólás
Látom, szinte minden ad&d világhoz van már fórum, gondoltam indítok egyet spelljammer világához is.

Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen ebben az országban, aki még játszik ezen a világon. Bár az is igaz, hogy a fiatalabbak már nem nagyon ismerik, hiszen regények - magyarul - nem jelentek meg a világhoz, a világhoz tatrozó kiegszítők kiadását pedig 1993-ban megszüntették. (Bár, igaz, hogy akkor a reformját is beígérték Wildspace - Vadűr - néven, ami természetesen elmaradt.)

Magyarul a régi Bíborholdban és Holdtöltékben elég sok anyag megjelent a világhoz.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett