Igen Poison, arra. Nem épp tökéletes fordítás, de azért elmegy.
Egyébkeént hogy szeretitek fórumadónk által megnevezett Stephen King atyánkat? Az ő általaírt horrorok szvsz nem semmik, habár filmben még keveset láttam. Azok ezonban jóki voltak. ( Ragyogás, Évszázad vihara etc. )

# 428371
Kelt 2004.01.19, 20:14
# 428359
Kelt 2004.01.19, 19:59
DelArco:
"Slient Hillből lesz film?"
Vmelyik számítógépes újságban szerepelt, már nem tudom, pontosan hol olvastam
Xanta:
A 'Kaptár'-nak fordított Resident Evil-re gondolsz? Valamilyen szinten tényleg koppintás; a japán fiúk azt nyilatkozták, az Az élőholtak éjszakája volt az ihletadó a RE-hez...(ki hitte volna...
) A RE pedig 'surviving horror', mint ahogy Thing is...
"Slient Hillből lesz film?"
Vmelyik számítógépes újságban szerepelt, már nem tudom, pontosan hol olvastam
Xanta:
A 'Kaptár'-nak fordított Resident Evil-re gondolsz? Valamilyen szinten tényleg koppintás; a japán fiúk azt nyilatkozták, az Az élőholtak éjszakája volt az ihletadó a RE-hez...(ki hitte volna...
# 427677
Kelt 2004.01.18, 21:42
Na igen, ha már Carpenter és horror, akkor ne feledjük a The Fog-ot és a Vampires-t sem.
# 427639
Kelt 2004.01.18, 20:35
A Thing tényleg jó volt.
Egyébként aki ennek másolatát szeretné látni, annak ajánlom a Kaptár című "remeket". nem tudom, de én úgy figyeltem meg, hogy a két sztori ugyanazon sablon alapján készült.
Ennyit az egyediségről.
Egyébként aki ennek másolatát szeretné látni, annak ajánlom a Kaptár című "remeket". nem tudom, de én úgy figyeltem meg, hogy a két sztori ugyanazon sablon alapján készült.
Ennyit az egyediségről.
# 427634
Kelt 2004.01.18, 20:22
The Thing.
Amikor Carpenter jó filmeket csinált, akkor NAGYON jó filmeket csinált.
Amikor Carpenter jó filmeket csinált, akkor NAGYON jó filmeket csinált.
# 427591
Kelt 2004.01.18, 19:12
Üdv!
Poison:
A legutobbi ilyen horroresten ugy olt hogy egy pohár bort kell meginni minden egyes halál után.
Elég húzos volt az az este.
Slient Hillből lesz film?Az egy egész kiváló játék.(Persze nem érhet a Sanitarium nyomába)
Hol lehet róla valami előzetest ovasni/nézni?
Poison:
A legutobbi ilyen horroresten ugy olt hogy egy pohár bort kell meginni minden egyes halál után.
Elég húzos volt az az este.
Slient Hillből lesz film?Az egy egész kiváló játék.(Persze nem érhet a Sanitarium nyomába)
Hol lehet róla valami előzetest ovasni/nézni?
# 427576
Kelt 2004.01.18, 18:47
DelArco:
"Igérem minden C kategóriás horrora sort kerítünk majd pár gallon bor mellett."
Az alkohol+horror meglehetősen érdekes párosítás...
A legjobb horrort is végig fogjátok röhögni így...
Magam részéről a SILENT HILL adapációt várom - csak félek, elrontják.
Nem szoktam úgy hozzáállni a feldolgozásokhoz, hogy "na ezt lehetetlen filmre vinni, BIZTOS, hogy elcseszik!", de most tartok tőle, hogy ez lesz...
"Igérem minden C kategóriás horrora sort kerítünk majd pár gallon bor mellett."
Az alkohol+horror meglehetősen érdekes párosítás...
Magam részéről a SILENT HILL adapációt várom - csak félek, elrontják.
Módosította Poison: 2004.01.18, 18:48
# 427485
Kelt 2004.01.18, 15:50
DelArco:
Huszonéves fejjel a régi horrorfilmek számomra is kissé nevetségesek voltak, de hidd el, mire Te megéred a harmincat ("ha megéled a nyolcszázat, te sem fogsz jól kinézni"
), ezen filmek jó része "igazzy" klasszikussá érik és messze hangulatosabbak, mint a manapság futó celluloidselejtek tömkelegei (egy-két kivételtől eltekintve)... 
Ma számomra a valódi horrorfilmet a Living Dead trilógia, az első három Hellraiser, az Evil Dead trilógia, a Braindead, a Jeepers Creepers, az első pár Halloween, Jason, Freddy és a hozzájuk hasonló ős-klasszikusok (itt említhetném még a Candyman 1-2, Texas Chainsaw Massacre, Child's Play, From Beyond, Lifeforce, Poltergeist és még legalább kéttucatnyi hasonló film címét) jelentik. Jómagam felhőtlenül kacagtam az A Kör-ön (nem a japán változaton, azt nem láttam), a 13 Ghost-on és a Ghostship-en meg majd' elaludtam, de lehet, hogy tíz év múlva ugyanígy emlékezek meg róluk - az akkori felhozatal tükrében (a Freddy vs Jason meg egyszerűen minősíthetelen hulladék, az egy szem Jason figurát kivéve, amely szerintem a film egyetlen felmutatható értéke). Bár ez nem valószínű, a mostani felhozatal egyszerűen olyan gyér, hogy nem hinném, bármelyik is maradandóan fennmaradna (talán az egy szem 28 Days Later kivételével).
Egyébként a Night of the Living Dead (remake) vége szvsz baromi jó lett (a fán lógó zombira lövöldözgető "macsók" jelenete), elgondolkodtatott kissé... Az eredetiben ez nincs benne, ott más dolgok történnek.
Huszonéves fejjel a régi horrorfilmek számomra is kissé nevetségesek voltak, de hidd el, mire Te megéred a harmincat ("ha megéled a nyolcszázat, te sem fogsz jól kinézni"
Ma számomra a valódi horrorfilmet a Living Dead trilógia, az első három Hellraiser, az Evil Dead trilógia, a Braindead, a Jeepers Creepers, az első pár Halloween, Jason, Freddy és a hozzájuk hasonló ős-klasszikusok (itt említhetném még a Candyman 1-2, Texas Chainsaw Massacre, Child's Play, From Beyond, Lifeforce, Poltergeist és még legalább kéttucatnyi hasonló film címét) jelentik. Jómagam felhőtlenül kacagtam az A Kör-ön (nem a japán változaton, azt nem láttam), a 13 Ghost-on és a Ghostship-en meg majd' elaludtam, de lehet, hogy tíz év múlva ugyanígy emlékezek meg róluk - az akkori felhozatal tükrében (a Freddy vs Jason meg egyszerűen minősíthetelen hulladék, az egy szem Jason figurát kivéve, amely szerintem a film egyetlen felmutatható értéke). Bár ez nem valószínű, a mostani felhozatal egyszerűen olyan gyér, hogy nem hinném, bármelyik is maradandóan fennmaradna (talán az egy szem 28 Days Later kivételével).
Egyébként a Night of the Living Dead (remake) vége szvsz baromi jó lett (a fán lógó zombira lövöldözgető "macsók" jelenete), elgondolkodtatott kissé... Az eredetiben ez nincs benne, ott más dolgok történnek.
# 427476
Kelt 2004.01.18, 15:22
Üdv!
Petrus:
Hátborzongató?
Hát akkor téyleg más lehet mint amit én láttam mert azon csak röhögni lehetett.
Petrus:
Hátborzongató?
Hát akkor téyleg más lehet mint amit én láttam mert azon csak röhögni lehetett.
# 427469
Kelt 2004.01.18, 15:02
DelArco: A Night of the Living Dead-ból esetleg nem láttad az 1968-as, fekete-fehér eredetit? Ajánlom figyelmedbe, ha egyszer hozzájutsz, a remake-hez képest is új élményt fog nyújtani (márcsak az eltérő befejezés miatt is
). Bár látványra elég megmosolyogtató (alig 25,000 dolcsiból forgatták), elég hátborzongató feelingje van így is.
# 427335
Kelt 2004.01.18, 08:32
Üdv!
Poison:
A filmnek lehet ohgy volt értelme de története aligha.Legalábbis én nem vettem észre.
Köszönöm az ájánlásokat.Igérem minden C kategóriás horrora sort kerítünk majd pár gallon bor mellett.
Poison:
A filmnek lehet ohgy volt értelme de története aligha.Legalábbis én nem vettem észre.
Köszönöm az ájánlásokat.Igérem minden C kategóriás horrora sort kerítünk majd pár gallon bor mellett.
# 427012
Kelt 2004.01.17, 15:10
Üdv!
C-kategóriás filmek/DelArco: Az élőholtak éjszakájának és társainak szvsz az az érdeme, hogy kialakítotak/népszerűsítettek(?) egy 'új' stílust, a 'surviving horror'-t...
Apropó japán Kör: odaát sok jó "pszicho" filmet készítenek, melyekben az írók eléggé... elengedik magukat
Legtöbbször semmi paranormális elem nincs bennük, inkább amolyan "szép lenne a világ, ha nem lennének benne emberek" mondanivalójú filmek. Európában természetesen nem vetítik őket, de a dvd tékákban rá lehet bukkanni néhány példányra...
És gondolom senkit sem kell figyelmeztetni, hogy a kis hugicának visszafogottan mutogassa ezeket...
Ugyanis elvetemültebb horror-fanoknak is megrázó élményt jelenthetnek...
C-kategóriás filmek/DelArco: Az élőholtak éjszakájának és társainak szvsz az az érdeme, hogy kialakítotak/népszerűsítettek(?) egy 'új' stílust, a 'surviving horror'-t...
Apropó japán Kör: odaát sok jó "pszicho" filmet készítenek, melyekben az írók eléggé... elengedik magukat
És gondolom senkit sem kell figyelmeztetni, hogy a kis hugicának visszafogottan mutogassa ezeket...
# 425533
Kelt 2004.01.15, 12:38
Shanin: azért a Hellsinget nem mondanám horrornak...
...viszont kimaradt a felsorolásból a legdurvább sorozat, ami mostanában létezik: VV3...
Na az kész horror.
...viszont kimaradt a felsorolásból a legdurvább sorozat, ami mostanában létezik: VV3...
Na az kész horror.
# 425472
Kelt 2004.01.15, 11:21
Udv minden Borzongonak!
Reszemrol a horrorbol inkabb a vampirfilmek azok, amik megfognak.
Bar... a Vampirok Kora nem annyira. Megneztem, de... Szutyok, rothadas stb. de nekem olyan siralmas volt, hogy meg rohogni sem tudtam rajta.
Anno lattam egy japan horrorba hajlo filmet, nem tudom ismeri-e valaki: A 8 szamuraj legendaja.
Volt abban minden: demon, szellem, vampir, ver, szerelem, gyakorta egyutt... Az viszont tetszett.
En meg rajzfilmben is szeretem a horrort...
Hellsing, Bloodlust es hasonlok ugyebar...
C kategorias filmek... Midnight Kiss, a magyar videotekakban mint Vampircsok volt fellelheto, ha egyaltalan... Az alaptortenet egesz jo, de tipikus peldaja annak, hogyan lehet egy alapvetoen jo sztorit szar szineszekkel, hulye sablonokkal es a film vegevel totalisan elb***ni.
Elleben WoD-osoknak meg lehet neznie...
Pengerol inkabb ne beszeljunk...
Kedvencek? horroranimen kivul: Dracula, Vámpírok, Dracula 2000, 28 nappal később,
Midnight Kiss minden hibaja ellenere
, A 8 szamuraj legendaja, stb.
Reszemrol a horrorbol inkabb a vampirfilmek azok, amik megfognak.
Bar... a Vampirok Kora nem annyira. Megneztem, de... Szutyok, rothadas stb. de nekem olyan siralmas volt, hogy meg rohogni sem tudtam rajta.
Anno lattam egy japan horrorba hajlo filmet, nem tudom ismeri-e valaki: A 8 szamuraj legendaja.
Volt abban minden: demon, szellem, vampir, ver, szerelem, gyakorta egyutt... Az viszont tetszett.
En meg rajzfilmben is szeretem a horrort...
Hellsing, Bloodlust es hasonlok ugyebar...
C kategorias filmek... Midnight Kiss, a magyar videotekakban mint Vampircsok volt fellelheto, ha egyaltalan... Az alaptortenet egesz jo, de tipikus peldaja annak, hogyan lehet egy alapvetoen jo sztorit szar szineszekkel, hulye sablonokkal es a film vegevel totalisan elb***ni.
Elleben WoD-osoknak meg lehet neznie...
Pengerol inkabb ne beszeljunk...
Kedvencek? horroranimen kivul: Dracula, Vámpírok, Dracula 2000, 28 nappal később,
# 425306
Kelt 2004.01.15, 01:03
Akkor nézzétek meg az Agy című műremeket.
Főcím, idétlen zene, vágások, majd egy pofa halál unott hanggal elhadarja, hogy: azagy.
Ez már meg is adja az alaphangualtot a filmhez...
A másik kedvencem a repülő vámpír-zombi piráják támadása (Piranja, vagy mi a pöts a sorozat címe, lement ker. TV-n is)
Felejthetetlen technikai megoldások, rendezői fogások, és lélegzetelállító operatőri munka jellemzik.
Külön kiemelendő rész, mikor valaki belerúg egyet egy szerencsétlen gumihalba kintről, ami pörögve (!!!) betöri a cukorüveget, és pofánkapja az áldozatot, aki gyorsan a nyakához szorítja, és rángatni kezdi, valaki pedig szétlocsol közben pár gallon vért.
Ennyi...
Főcím, idétlen zene, vágások, majd egy pofa halál unott hanggal elhadarja, hogy: azagy.
Ez már meg is adja az alaphangualtot a filmhez...
A másik kedvencem a repülő vámpír-zombi piráják támadása (Piranja, vagy mi a pöts a sorozat címe, lement ker. TV-n is)
Felejthetetlen technikai megoldások, rendezői fogások, és lélegzetelállító operatőri munka jellemzik.
Külön kiemelendő rész, mikor valaki belerúg egyet egy szerencsétlen gumihalba kintről, ami pörögve (!!!) betöri a cukorüveget, és pofánkapja az áldozatot, aki gyorsan a nyakához szorítja, és rángatni kezdi, valaki pedig szétlocsol közben pár gallon vért.
Ennyi...
# 425232
Kelt 2004.01.14, 22:22
Üdv!
Ugy érzem ide kell beírnom a köv filmeket:
Élőholtak éjszakája
Rossz hold
Vámpírok kora
Ezek mellett nem enjen el senki mert bár horrornak készültek rengetget lehet nevetni rajtuk.
Ezek mind C kategóriás horrorfilmek amik megrémítés helyett inkább mulatattják az embert.Az Élőholtak éjszakája pedig visz minden pálmát.A története annyi hogy egy csaj meg egy pasi bemegy a temetőbe hogy valami rokonukat meglátogasság.Egyszercsak jönnek a zombik.Ennyi.A csaj bemenekül egy hatalmas villába amit a temető közepére építettek.Közben jön a semmiből hirtelen egy vámpírvadász pasi is.Brutális fil.
A rossz hold egy C ketegóriás farkasember film amit végig sem tudtunk nézni.
A vámpírok kora címü film színvonalának bemutatásához elég idéznem a film kezdetén megjelenő szövegből:
"A tizennegyedik században a Csing dinasztia uralkodása alatt Zombik lepték el Kínát.Nem tudván ellenállni az embervérnek vámpírokká váltak"
Ez volt az a rész amit többször is meghalgattunk mert több tíz percen át lehet rajta röhögni folyamatosan.
Persze ezek után sem teszünk másképp.C kategóriás horrorfilmeket nézünk és röhögünk.
Ugy érzem ide kell beírnom a köv filmeket:
Élőholtak éjszakája
Rossz hold
Vámpírok kora
Ezek mellett nem enjen el senki mert bár horrornak készültek rengetget lehet nevetni rajtuk.
Ezek mind C kategóriás horrorfilmek amik megrémítés helyett inkább mulatattják az embert.Az Élőholtak éjszakája pedig visz minden pálmát.A története annyi hogy egy csaj meg egy pasi bemegy a temetőbe hogy valami rokonukat meglátogasság.Egyszercsak jönnek a zombik.Ennyi.A csaj bemenekül egy hatalmas villába amit a temető közepére építettek.Közben jön a semmiből hirtelen egy vámpírvadász pasi is.Brutális fil.
A rossz hold egy C ketegóriás farkasember film amit végig sem tudtunk nézni.
A vámpírok kora címü film színvonalának bemutatásához elég idéznem a film kezdetén megjelenő szövegből:
"A tizennegyedik században a Csing dinasztia uralkodása alatt Zombik lepték el Kínát.Nem tudván ellenállni az embervérnek vámpírokká váltak"
Ez volt az a rész amit többször is meghalgattunk mert több tíz percen át lehet rajta röhögni folyamatosan.
Persze ezek után sem teszünk másképp.C kategóriás horrorfilmeket nézünk és röhögünk.
# 425203
Kelt 2004.01.14, 21:34
Hát elsőként mondjuk ajánlanám a Kör japán verzióját annak, aki nem látta, hangulatilag még jobban ott van, mint a moziban leadott változat...
# 425156
_Regen (NPC/NJK)
Kelt 2004.01.14, 20:35
_Regen (NPC/NJK)
Ezt a fórumot kifejezetten a horrorfilmek rajongóinak hoztam létre. Ez alatt kifejezetten nem a mindennapi, piros festékben bővelkedő filmeket értem csak, hanem gondolok például Stephen King csodás művei alapján készült filmekre, és egyéb borzongást hozó művekre is. Remélem hogy a fórum az érdeklődők körében sikeres lesz, persze csak ha a moderátorok is úgy akarják.
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére