Pontosan, ahogy Fattyú-sama írta: paypal azonosító létrehozása, itt meg kell adnod egy kártyaszámot (mastercard, visa, amex biztos jó), amit majd beterhelnek a vásárlás során. A kártyaszámot valami nevetséges pár száz forintos tranzakcióval ellenőriztetni kell, ez nekem nem volt gond. Aztán a vásárlás paypal-lal opcióval megadod az azonosítód, és már fizethetsz is.
Van valami garancia arra, hogy ha a paypal-on keresztüli vásárlás során valami közbecsúszik, esetleg genya az eladó, akkor visszaadják a pénzt - nekem hál' istennek soha nem volt erre szükségem. A legfontosabb, hogy akitől veszel, annak a kritikáit olvasd el, és nézd meg az értékelését. 98% alatt én nem szoktam venni; és még akkor is megnézem, hogy mit írtam a negatív kritikába. (hozzáteszem, az emberek ott is pontosan olyan ostobák ilyen szempontból, tehát ami negatív, az lehet, hogy csak hirtelen felindulásból írta azt, hogy rossz. Lehet, hogy egy napra rá már megkapta a csomagját

A világegyetem végtelenségéről még vannak kétségeink, de az emberi butaság biztosan határtalan.)
A csomagot még ha postán is adják fel, nyomon lehet követni egészen addig, amíg elhagyta az US-t. US Post olcsóbb és sokkal jobb, mint a magyar. Ezt ellenőrzik le először ha a gond van: ha a fószer nem adta fel a csomagot, akkor s*ggbehúzzák az ebay-es és paypal-es ürgék, úgyhogy ettől kell a legkevésbé félni. A legnagyobb gond az Ungarese Postával van: a fő csőgörények gyűjtője az a cég. Nekem ezer helyen "törékeny" és hasonló szavakkal felcimkézett makrolencsémet dobták be a kerítésen keresztül (kerítés: 1.8m magas) az udvarra (beton részre esett). Hasonlóan jártak el az amazon-ról érkező egyértelműen könyvcsomaggal...mindezt egy esős napon. Jó erős postás lehetett, mert kb. 10 métert dobott egy zsákba csomagolt kb. 2-3 kilós csomaggal. Mindenesetre örüljön, hogy nem találkoztunk és annak, hogy végülis egyiknek se lett baja. Ez utóbbit egyébként az óvatos és túlbiztosított amcsi csomagolásnak köszönhetem; brutálisan kitömik a csomagot a boltok.

Kb. 100 USD felett nem hozzák ki, hanem be kell menni a központba a csomagért; ez a tisztább és biztonságosabb ügy, mert nem is kerül ki az elosztóközpontba a csomag, és ha sérült, ott helyben lehet jegyzőkönyvezni, nincs kiút nekik sem. Ezzel esélyesen lehet indulni a "vissza a pénzt, vagy küldd újra" játékon. Amerikaiak egyébként többnyire szó nélkül újraküldik, ha eltűnik vagy sérült; sok mindenben hülyék, de a vásárlási kultúrában kb. 50 évvel járnak előttünk. Főleg ha bolttól veszel kint, az kevésbé rizikós, mint az ebay-en magánszemélytől, de veterán csomagküldőknél ott nem lesz gond. (Power Seller logócska erősen jó ajánló)
Könyvre egyébként amazon.com nekem eléggé bejött. Egyébként azért is küldik újra teljes nyugalommal, mert a küldeményt biztosítják (általában, ui. ez elég olcsó); tehát nekik esélyesen nem fáj, ha bizonyíthatóan nem az ő hibájukból nem ér célba.
Szállításra drága értékcikkelnél jobb a futár, bár ez jóval költségesebb. Viszont biztosítva az egyben való célbajutás.
Nem tudom mondtam-e újat...
Új regény: hááát...most éppen a Sötét Horizont folytatásán dolgozom; de annyira kevés az időm, hogy lassan halad. (kb. harmadánál vagyok még csak). A Hazatérés folytatása jegelve lett addig biztosan, de azért nem adtam fel.