Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.Év végén érkezik a Wolfenstein: The New OrderTársasjátékos hírek – 2013 májusÉv végén új George R. R. Martin könyv érkezik

Dark Sun

• Nem írhatsz ebbe a témába
980 hozzászólás érkezett eddig

# 205809
_wyvern (NPC/NJK)

• Látogató
Hali !

Draakenlinge : jaja.. úgy hívják, hogy Dune Trader, és egy 96 oldalad könyvecske. Benne van mind a 7 város (első DS kiadás) nagy kereskedőháza + néhány független.
Elég jó, és sok story ötletet ad.
:sor:

A törzsben élő rabszolgák is rabszolgák, csak max. szökött rabszolgák. (Lásd Slave Tribes.) Az Amazonok érdekes ötlet, bár szvsz feleslegesek Dark Sunon, van ott néhány kit enélkül is ahova sorolhatóak... :lol:

A nagyurak kezéről meg annyit, hogy nem lennék +lepve ha mondjuk a köv. levelet Urik irálya írná...

Bye

Wyvern :lol:

# 205675
Draakenlinge

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 554 Hozzászólás
Még jó :lol: :lol: :sor:

Egyébként tud vki a kereskedőházakról infót? Mert érdekelne a dolog, meg nyaggatnak, hogy meséljek, és lehet, hogy kellene hozzá...

# 204652
Zotyek

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 425 Hozzászólás
Sziasztok!

*Draakenlinge*
Persze, de azért remélem reagálhatok a hozzászólásodra. :)
Amazonok rulez. :)

Pá mindenkinek!

# 204398
Draakenlinge

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 554 Hozzászólás
Zotyek, én Sese korábbi levelére reagáltam azzal, hogy független törzset is alkothatnak. Mert abból indult ki, hogy volt rabszolga nők összefoghatnak, hogy saját közösségben éljenek.
Szerintem aki törzsben él, az meg általában nem rabszolga, tehát szabad, úgyhogy nagyjából ugyanott vagyunk, mint ahol elkezdtük.

# 204024
Zotyek

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 425 Hozzászólás
Sziasztok!

*Sese* + *Draakenlinge*
Az Amazonokban az jön be, hogy harcosok, annak ellenére, hogy a pszi tényleg csocsesz.
"metabolizmussal felturbózott nőcik": NEM!!! :)
"akár teljesen szabad törzs is lehet": Csakis így a szimpi. :virag: Amazon szolga!? Hát ha olyan karakterrel játszom, akiben megvan ez a szimpátiám, akkor ott nagy irgum-burgum lenne elôször kiszabadítással, aztán meg lázadással, gyakással, miegymás... Az esélyekre pedig magasról teszek :buli:, karakterlap meg van bôven. :lol:
A többi szimpi volt, thx. :P

*Iceride*
Hogy mondhatsz ilyen ...nem is olyan hülyeséget! :D :-/

Pá mindenkinek!

# 203329
Draakenlinge

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 554 Hozzászólás
A hivatalos történelem szerintem a Rajat-os sztori, és kész, ezzel elintézték az alkotók. Azóta nem sok változott.
Újabb adalékoknak sztem nem sok haszna, hiszen a világ adja magát. Persze jó mesélők mellett nem nehéz :D
Amazonokról meg lehet, hogy nem írnak sehol, de nyugodtan be lehet illeszteni őket, ha kell egy sztorihoz. Nagyobb oázison, vagy északon, az erdőségben minden további nélkül élhetnek. Még akár teljesen szabad törzs is lehet, hiszen a nagyurak keze nem érhet el mindenhová...

# 203242
iceride

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2989 Hozzászólás
Nem eshetnek teherbe? Kira! Akkor legalább erre nem kell vigyázni. :D
Semmi felelősség, semmi bonyodalom. :P

# 203196
Sese

Athas Bölcse

• Fórumita
  • 234 Hozzászólás
érzékenység a napra, nem eshetnek teherbe? ez nekem most nem rémlik, de lehet h. csak én olvastam régen. de asszem, az utóbbi nem túl fontos a kaland szempontjából (hacsak a kalandozók, vagy te nem ilyen irányú kalandokat készítenél :D ), az előbbi pedig butaság. napérzékeny lényeket tenni Athasra...

h. milyen hasznos a pszi, azt ha eleget játszottál láthatod: a telepátia és a portáció iskolák pszijei jól használhatóak, de a többi... Ha harcias "amazonokat" akarsz mesélni, rakj be metabolizmussal felturbózott nőciket, azok csak a küzdelemben lesznek fúriák.

de kitalálhatsz bármilyen hasonlót is, nagyon sok kis exrabszolga törzs létezik, és lehetséges, hogy az egyiket csak nők alkotják, és meggyőződésük, hogy a férfi kéjencek, nemesek, monarchák tehetnek sorsukról... innentől kezdve ezek bármilyenek lehetnek.

# 202850
Zotyek

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 425 Hozzászólás
Sziasztok!

*Sese*
Köszi, amiket írtál és végülis el tudom fogadni alternatív Amazonokként ôket, de sajnos nekem nagyon nem jöttek be. :(
Egyrészt azért, mert pszionicisták és -bár használnak fegyvereket is, ha kell- elsôsorban pszit használnak harci helyzetekben, másrészt pedig különleges emberek, amire születni kell. Ez a különlegesség pl. erôs pszionikus képességeket is jelent, de sajnos érzékenységet is a napra valamint azt, hogy nem eshetnek teherbe. :)

Játék: Hát majd meglátjuk. :) Addigra talán lesz is olyan gépem, amelyen 1 frame/sec-nél nagyobb sebességet produkál a progi. :D

Pá mindenkinek!

# 202380
Sese

Athas Bölcse

• Fórumita
  • 234 Hozzászólás
sok izgalmas kérdést küldtetek, már csorog a nyálam, hogy válaszolhassak is.

lássuk sorban:

Fátylas Szövetség.
A karakterek tapasztalati szintjétől / a karakterek kalandozó idejétől erősen függhet. Minnél többet tudnak a világról, úgy ismerhetik meg a Szövetséget. Ha megnézed korábbi vitáinkat (akár az azóta bezárt Athas sorsa című topicomat), látni fogod, h. elég sokat vitatkoztunk azon korábban, milyen is az a F.Sz. Az biztos, hogy nem "jó" :(. Visszatérve a te esetedre: elég, ha egy valaki ismeri, és pl. onnan kap feladatokat. Annál titokzatosabb az egész.

Amazonok.
Az első szörnykönyvben, és a korai regényekben előfordulnak a Vilichi papnők. Szerintem ők olyan amazon-szerűek. Kemény harcosok, csak nők egy zárdában, erős psziképességek, gyakori segítői az "Őrző oldalnak".

Játék.
A Neverwinter Nights-nak van egy modja, ami Dark Sunnak készül. A DSO-ról, a Dark Sun online-ról van szó. Még nem néztem meg, szvsz érdemes várni addig, amíg ki nem jön az új kiegészítő: abban már lesz Sivatag, mint fő tájtípus.

Új DS
Én nem azért sóhajtozom néha új DS kiadványok után, mert új szabályokra van szükségem. :) Leginkább az hiányzik, hogy valami "hivatalos" történelmet lássak. Mankónak. Amit át lehet alakítani.

# 201166
Draakenlinge

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 554 Hozzászólás
Könnyen meglehet, hogy tévedtem, nincs előttem szabálykönyv, és sajnos nem csak akkor, amikor írok. Mindegy. Csak azért gondoltam, hogy int bónusza is van, mert a pszionikát valahogy ahhoz kapcsolom, de lehet, hogy ez csak rossz magusos beidegződés... Mondjuk még nem is játszottam pszionicistával. Valahogy nem az én műfajom.

# 199182
_Ghost (NPC/NJK)

• Látogató
Draakenlinge: a Ds box szerint a Thri-kreen bónuszai +2dex +1wis -1int -2cha.

# 199178
_Ghost (NPC/NJK)

• Látogató
Off :
MAXXxxx : ok, a hangulatot illetően lehet, hogy igazad van, de mint említetted: "csak a fontosakat kell konvertalni, mert amugy a vilagon nem fontos valtoztatni, ha a rendser valtozik". Igaz ezt a Dsre írtad, de ugyanígy igaz Psre is. És legalább van valami támpont a konvertáláshoz.

# 199139
Draakenlinge

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 554 Hozzászólás
Egy thri-kreennek is lehet magas karizmája. De csak az övéi között... Az int bónusz meg emlékeim szerint pont a hatlábúaknál figyel be, különben nem ők lennének a legjobb psionicisták. Mindegy, inkább leszállok a témáról. Asszem már amúgy is kiderült, hogy melyik az egyik kedvenc fajom. A másikat még altatom, hátha előjön majd az is.
Az új kiadásokra sztem nincs túl nagy szükség. A világot már elsőre telibe találták, a szabályokat meg bármikor lehet finomítani, akár más kiegészítőkben is.

# 199108
MAXXxxx

The MAXXxxx

• Fórumita
  • 2661 Hozzászólás
Ghost: off2: Manual of planes elegge NEM PS-es, a fajok, statok lehet, hogy benne vannak, de a vilagot kinyirtak, hangulata ujra a PS elotti magasszintu monsta masvilagon lett :sor:

3rd ed DS: haat serintem nem fontos atallni, vagy ha igen, csak a fontosakat kell konvertalni, mert amugy a vilagon nem fontos valtoztatni, ha a rendser valtozik.

# 199052
_Ghost (NPC/NJK)

• Látogató
Off:
wyvern : WTC11850 - Manual of the Planes nekem elléggé Planescapenek tünik. Benne vannak a játszható fajok(Tiefling stb.), és néhány prestige class mint pl. gatecrasher, planar champion, planeshifter.

# 198678
Zotyek

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 425 Hozzászólás
Sziasztok!

*Wyvern*
A Zotyo szerintem nagyon jó név (anyám is szokott így szólítani), tôlem nyugodtan szólithatsz így, de van egy konkrétan ilyen nick-kel rendelkezô tag is, aki nem biztos, hogy örülne, ha velem kevernék (megértem :P ).
Na de a lényeg! Én most sietek, de ígérem pár napon belül megnézem, de úgy emlékszem, hogy a www.athas.org hivatalos honlapnak számít, tehát amit ôk írnak, az szvsz hivatalos lesz (mégha amatôrök is csinálják).
Az se nagy baj ha nem találnak kiadót, attól még lehet jó. Ja és persze legfeljebb ingyen lesz. :)
Szerintem érdemes elolvasni a parti meg legyen megértô, ha DS-t akar játszani. :ejj:

Pá mindenkinek! :felvon:

# 198659
_wyvern (NPC/NJK)

• Látogató
Hali !

Zotyo : azért nem szeretem a nem officiális anyagokat, mert sok esetben nincsenek alaposan tesztelve, egymásnak vagy a korábbi officiális anyagnak ellentmondó dolgokat tartalmaznak, és csak játék közben derül ki, hogy a játékegyensúlyt is felborítják. Ez sajnos a legrosszabb dolog. A játékosok meg utálnak utólag gyengíteni a karaktereiken ami azért érhető is. :felvon:

Az oldalt megnéztem, de sajna nem sok reményt látok abban, hogy egy kiadó felkarolja Dark Sunt, és készít officiális 3rd verziót. Meg ha olyan mértékben változtat a világon, mint a korábbi két kiadás különbsége, akkor talán jobb is. Valaki írta pár levéllel korábban, hogy ez a demokrácia már nem igazi Dark Sun feeling. Hát igaza van. Bár néhány város, pl. Balic SZVSZ izgalmasabb lett a sorcerer king után... :)

Azért erősen fontolom, hogy mégis csak ki kéne próbálni 3rd edition alatt... még ha baromi sok munka is van vele...

# 198350
Zotyek

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 425 Hozzászólás
Sziasztok!

*Draakenlinge*
thri-kreen: Hát igen, ezek valahogy kimaradtak a játékból (legalábbis az elejébôl). :)
Amúgy meg a sivatagban gondolom úgyis ôk a májjerek, beszélni meg majd a magas karizmás+INT-ás pali fog. :ejj:

*Wyvern*
Szerintem nézd meg az oldaról letölthetô fejezeteket és ha tetszik, akkor mindegy, hogy mennyire hivatalos, nem? :P

Pszi: Momentán azért a pszionikus képességekkel megáldott szörnyek is eléggé izgik. :D

Pá mindenkinek! :felvon:

# 198302
Draakenlinge

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 554 Hozzászólás
A pszi rendszere tényleg jobb lett, mást nem is vettünk át a 2nd ed-ből.
Az elfeket meg nem leköpni kell, hanem finom fűszerekkel ízesítve tálalni. :felvon: :) :ejj:
Volt is ebből némi problémánk az egyik csapatnál, mert volt két ember, két elf, egy félszerzet, meg egy thri-kreen. Kicsit gázosan jött össze a társaság. Egy templomos válogatott ki mindenkit, főleg a rabszolgapiacról, de ez mindegy. Az elfek eleve bizalmatlanok voltak a hatlábú gladiátorommal szemben is, meg az aprótermetű földpappal is. Aztán egyszer bementek a szállásunkon a kisember szobájába, és megnézték a cuccait. Egy emberi kart találtak az egyik tarisznyában. A jóember megéhezett, és elment a szegénynegyedbe vacsiért. A maradékot meg biztos ami biztos elrakta. :P :D :lol:
Képzelhetitek, ezekután milyen volt a hangulat. Mind irl, mind a játékban.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett