Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Cantina Liga 2

• Zárt téma Téma lezárva
385 hozzászólás érkezett eddig

# 1946715
mR_mU

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 663 Hozzászólás
A nyertes kidobja a maga bevételét (ha kívánja újradobhatja, de akkor kötelező ez utóbbit beírnia, még ha kevesebb is lett, mint az első.), aztán a másik (vesztes) fél is dob és a bevétel a másik csapatnál landol.

# 1946675
discret

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 962 Hozzászólás
Jogos, rendben.

Hozzászólás olvasásaKopi_ írta 2012.05.05, 14:51 -n:

Hozzászólás olvasásadiscret írta 2012.05.04, 13:47 -n:

@Kopi: ha jól sejtem akkor ez a meccs:
L'unodendri - Elszabadultak

feladásra került az Elszabadultak által.
Vettem a bátorságot és dobtam bevételt és MVP-t emailben átküldtem.
Légyszíves zárd le a 3.fordulót.
Lezártam a meccset, de az általad elküldött bevételdobás nem elég, mert ezt ilyenkor 2d6-al kell meghatározni (ugyanis a szabály úgy szól, hogy aki feladja az a bevételét is átadja a másik csapatnak), ezért bátorkodtam 50.000A-nyat beírni.

Attila

# 1946647
Kopi_

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 562 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásadiscret írta 2012.05.04, 13:47 -n:

Lezártam a meccset, de az általad elküldött bevételdobás nem elég, mert ezt ilyenkor 2d6-al kell meghatározni (ugyanis a szabály úgy szól, hogy aki feladja az a bevételét is átadja a másik csapatnak), ezért bátorkodtam 50.000A-nyat beírni.

Attila

# 1946643
dantes

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 572 Hozzászólás
Akkor már inkább az előző meccseken elért pontjainak átlagát kapja. Ha valakinek azon múlna a csoportelsősége, hogy az ellenfele lemondja a meccset az azért bosszantó lenne.

Hozzászólás olvasásaAziraffael írta 2012.04.27, 20:44 -n:

Véleményem szerint ezért 3 pont bőven elég jutalom a pontversenyben, az 5-öt túlzásnak érzem.
Az 5 "potya" pont és a kapott javak, szerintem aránytalanul nagy kompenzációt jelentenek.

# 1946442
discret

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 962 Hozzászólás

# 1946151
Kopi_

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 562 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaPata írta 2012.05.03, 09:24 -n:

sőt tovább megyek :)
most is látszódik ahogy megnézem a meccs összesítőt.
Mert reggel hozzáadtam (Skitter Stab-Stab) a csapatlistához.

Különben az lehetett, hogy egy másik játékos hamarabb nyitotta meg az eredményt, mint ahogy Te hozzáadtad volna a Skittert, majd lementette. :)

Attila

Módosította Kopi_: 2012.05.03, 13:58

# 1946062
Pata

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 42 Hozzászólás
Sziasztok
A meccs elején írtam fel a támogatást el is lett mentve jelezte is nekem az obb-é :)
nem tudom mi lehetett a problem
Pata
sőt tovább megyek :)
most is látszódik ahogy megnézem a meccs összesítőt.

Módosította Pata: 2012.05.03, 09:30

# 1946060
discret

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 962 Hozzászólás
Egy úr vagy.

Hozzászólás olvasásaKopi_ írta 2012.05.03, 08:18 -n:

Hozzászólás olvasásadiscret írta 2012.05.03, 07:41 -n:

Egy párszor le lettek írva a hibák és megkértem minden edzőt mielőtt játszik nézze át az ellenfél mérkőzéseit is...
A magam részéről mehet a javítás.

Még egy megjegyzés.
Ha hozzunk sztárjátékost, pótjátékost azt is rögzítsük már a riportban.
A mostani Emerald-Pata meccsen is olvasom, hogy Skitter döfköd ám nincs is csapatlistán.
Javítottam mindkettőt.

Az itteni meccsen alább meg mercenary törpe lett beírva a meccskönyvbe holott az 30e plusz lenne ráadásul támogatásból kellene hozni a pótjátékos meg ugye ingyenes 11 főig.

Mivel a zsoldos ára sehogy sem jött ki, ezért átjavítottam ezt egy pótjátékosra, és mivel pont ez a játékos okozott egy sérülést, meg amúgy is vett egy mezőnyjátékost Gyurma, ezért fel is béreltem (így nem veszik el az a 2 spp).

Attila

# 1946034
Kopi_

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 562 Hozzászólás

Egy párszor le lettek írva a hibák és megkértem minden edzőt mielőtt játszik nézze át az ellenfél mérkőzéseit is...

Még egy megjegyzés.
A mostani Emerald-Pata meccsen is olvasom, hogy Skitter döfköd ám nincs is csapatlistán.
Javítottam mindkettőt.

Az itteni meccsen alább meg mercenary törpe lett beírva a meccskönyvbe holott az 30e plusz lenne ráadásul támogatásból kellene hozni a pótjátékos meg ugye ingyenes 11 főig.

Mivel a zsoldos ára sehogy sem jött ki, ezért átjavítottam ezt egy pótjátékosra, és mivel pont ez a játékos okozott egy sérülést, meg amúgy is vett egy mezőnyjátékost Gyurma, ezért fel is béreltem (így nem veszik el az a 2 spp).

Attila

# 1946022
discret

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 962 Hozzászólás

Még egy megjegyzés.

Hozzászólás olvasásaKopi_ írta 2012.05.03, 07:14 -n:

Hozzászólás olvasásaAziraffael írta 2012.05.03, 06:05 -n:

Nem szeretnélek szivatni, de megjavítanád ezt is...

Karak Kadrin Steelheads 1—2 Zőőőd SkacoK

Lejátszottuk a meccset.

Apró hiba, a jegyzőkönyvben, hogy a Zőődek 4. játékosa Pepe, nem két cast okozott, hanem egy SI-t és Ő lett az MVP.
Nem szívatsz, szívesen segítek ilyesmikben. Különben a 3-ik fordulót még nem zároltam, szóval Ti is beállíthattátok volna. :)

Ugyan itt említeném meg, hogy ezeknek a derék orkoknak 2 meccs után csak egy MVP-jük volt.

Mondjuk a hiányzó MVP sorsát nem tudom, hogyan kellene rendezni.
Gondolom a 3. forduló meccsen lehetne dupla MVP vagy akármi.
A legnagyobb baj nem is ez, hanem az, hogy ennek a csapatnak az első meccse _egyáltalán_ nem lett feltöltve, így pl. a leírásban ugyan olvasható, hogy egy ork kihagy egy mérkőzést, de azt nem tudom, hogy tényleg kihagyta-e. Az MVP-in felül még szereztek egy CAS-t is, de ez sem jelenik meg a csapatlistában.
Ha a szervezők is beleegyeznek, akkor javaslom a csapatlista következőképpen történő módosítását:
Lia (3): SI
Troy (8): MVP
Pénz: 30K

Attila

# 1946017
Kopi_

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 562 Hozzászólás

Lejátszottuk a meccset.

Apró hiba, a jegyzőkönyvben, hogy a Zőődek 4. játékosa Pepe, nem két cast okozott, hanem egy SI-t és Ő lett az MVP.
Nem szívatsz, szívesen segítek ilyesmikben. Különben a 3-ik fordulót még nem zároltam, szóval Ti is beállíthattátok volna. :)

Ugyan itt említeném meg, hogy ezeknek a derék orkoknak 2 meccs után csak egy MVP-jük volt.

A legnagyobb baj nem is ez, hanem az, hogy ennek a csapatnak az első meccse _egyáltalán_ nem lett feltöltve, így pl. a leírásban ugyan olvasható, hogy egy ork kihagy egy mérkőzést, de azt nem tudom, hogy tényleg kihagyta-e. Az MVP-in felül még szereztek egy CAS-t is, de ez sem jelenik meg a csapatlistában.
Ha a szervezők is beleegyeznek, akkor javaslom a csapatlista következőképpen történő módosítását:
Lia (3): SI
Troy (8): MVP
Pénz: 30K

Attila

# 1946004
Aziraffael

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 147 Hozzászólás
Szia Kopi!

Lejátszottuk a meccset.

Köszi, Azi

# 1945941
Kopi_

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 562 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásagront írta 2012.05.02, 19:32 -n:

annyi kiegészítéste még,h. hol lakik az IP cím amit használni kéne.
Erre a legmegfelelőbb a http://whatismyipaddress.com oldal egy böngészőben való megnyitása. :)

Hozzászólás olvasásabbzs írta 2012.05.02, 19:00 -n:

Ezt rögtön nem értem, de a google fúm azt súgja, legyen a programot futtató gépbe "kötve" a net, aztán innentől ment... Meglátjuk, hogy működik élesben a kollégával... Addig is köszönöm!
Igen, ez is megoldás a problémára, de amit elfelejtettem leírni, hogy a tűzfalon is engedélyezni kell a kommunikációt (remélhetőleg nincs olyan gép, amin ne lenne ilyesmi) és ez igaz erre az esetre is.

Attila

# 1945926
gront

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 970 Hozzászólás
annyi kiegészítéste még,h. hol lakik az IP cím amit használni kéne.

Gront

Hozzászólás olvasásaKopi_ írta 2012.05.02, 15:17 -n:

Hozzászólás olvasásabbzs írta 2012.05.02, 14:43 -n:

Itzla kollégával nem csak a város ellentétes pólusain, de tökéletesen komplementer időbeosztásban is élünk, ezért a Botocs használata mellett döntöttünk. A magam részéről a program telepítése sikerült, a csapatomat benne meg tudom jeleníteni.
Kérdésem: a közös meccs elindítása hogy történik?
Talán itt lenne az ideje egy kis BOTOCS leírásnak... :-)

Mivel a program peer-to-peer-ben működik, ezért muszáj a routert úgy beállítani, hogy a program által használt port egyenesen arra a számítógépre legyen nyitva, amin maga a program fut (ezt hívják natolásnak). Ha ezen túlvagyunk, akkor el kell dönteni, hogy ki lesz a host, illetve ki lesz a client. Ha ez is eldőlt, akkor a Host-ot választó játékosnak a zöld konnektorra kell klikkelnie, majd a Team1-be kell beírni a csapatelérhetőséget (pl.: http://mind2.koki.hu/obblm/handler.php?type=botocsxml&teamid=2 , ezt a linket a roster menüben a BOTOCS-XML-re kattintva lehet megszerezni). Ha minden jó, akkor a szemre kilkkelve megjelenik a csapatlista. Ezután kattintsunk a play-re és már csak meg kell várni a Client bejelentkezését.
A Client-nek be kell írnia a host IP címét az IP Address mezőbe. Ha ez megvan, akkor rá kell kattintani a zöld konnektor ikonra, majd ha a kapcsolat létrejött, akkor a Team2-be kell beírni a saját csapatának az elérését (a link megszerzése hasonló, mint a hostnak), ami ha jó, akkor a szemre kattintva megjelenik a csapatlista. Ezután a play gombra kell kattintani és el lehet kezdeni a játékot (inducement választás után).

*Fontos, hogy ugyanazt a portot használja mindkét játékos!
**Fontos, ha valamiért a back gombra kell kattintani, akkor sajnos ki kell lépni a programból és újra kell indítani (mindkét félnek), mert különben nem fog működni.
Lehetne proxyt is használni, de ez nagyon lassú, a load-dal meg a félbehagyott (vagy megszakadt) mérkőzéseket lehet folytatni.
A feltöltés is egyszerű, a Plugins Client Match Report Update meübe kell a result könyvtár zip állományát kiválasztani, majd upload gombbal feltölteni.

Attila

# 1945917
bbzs

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1024 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaKopi_ írta 2012.05.02, 15:17 -n:

[Mivel a program peer-to-peer-ben működik, ezért muszáj a routert úgy beállítani, hogy a program által használt port egyenesen arra a számítógépre legyen nyitva, amin maga a program fut (ezt hívják natolásnak).

Ezt rögtön nem értem, de a google fúm azt súgja, legyen a programot futtató gépbe "kötve" a net, aztán innentől ment... Meglátjuk, hogy működik élesben a kollégával... Addig is köszönöm!

# 1945877
Kopi_

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 562 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásabbzs írta 2012.05.02, 14:43 -n:

Itzla kollégával nem csak a város ellentétes pólusain, de tökéletesen komplementer időbeosztásban is élünk, ezért a Botocs használata mellett döntöttünk. A magam részéről a program telepítése sikerült, a csapatomat benne meg tudom jeleníteni.
Talán itt lenne az ideje egy kis BOTOCS leírásnak... :-)

Mivel a program peer-to-peer-ben működik, ezért muszáj a routert úgy beállítani, hogy a program által használt port egyenesen arra a számítógépre legyen nyitva, amin maga a program fut (ezt hívják natolásnak). Ha ezen túlvagyunk, akkor el kell dönteni, hogy ki lesz a host, illetve ki lesz a client. Ha ez is eldőlt, akkor a Host-ot választó játékosnak a zöld konnektorra kell klikkelnie, majd a Team1-be kell beírni a csapatelérhetőséget (pl.: http://mind2.koki.hu/obblm/handler.php?type=botocsxml&teamid=2 , ezt a linket a roster menüben a BOTOCS-XML-re kattintva lehet megszerezni). Ha minden jó, akkor a szemre kilkkelve megjelenik a csapatlista. Ezután kattintsunk a play-re és már csak meg kell várni a Client bejelentkezését.
A Client-nek be kell írnia a host IP címét az IP Address mezőbe. Ha ez megvan, akkor rá kell kattintani a zöld konnektor ikonra, majd ha a kapcsolat létrejött, akkor a Team2-be kell beírni a saját csapatának az elérését (a link megszerzése hasonló, mint a hostnak), ami ha jó, akkor a szemre kattintva megjelenik a csapatlista. Ezután a play gombra kell kattintani és el lehet kezdeni a játékot (inducement választás után).

*Fontos, hogy ugyanazt a portot használja mindkét játékos!
**Fontos, ha valamiért a back gombra kell kattintani, akkor sajnos ki kell lépni a programból és újra kell indítani (mindkét félnek), mert különben nem fog működni.
Lehetne proxyt is használni, de ez nagyon lassú, a load-dal meg a félbehagyott (vagy megszakadt) mérkőzéseket lehet folytatni.
A feltöltés is egyszerű, a Plugins Client Match Report Update meübe kell a result könyvtár zip állományát kiválasztani, majd upload gombbal feltölteni.

Attila

Módosította Kopi_: 2012.05.02, 15:22

# 1945870
bbzs

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1024 Hozzászólás
Kedves egybegyűltek,

Köszönöm.

# 1945684
Viharmadar

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3430 Hozzászólás
Kicsit megkésve reagálok (a hosszú hétvégét végig dolgoztam vala...)...
LEGFONTOSABB:
Szeretném megköszönni Aziraffael-nek és mRmÚ-nak, a hétvégi, utolsó pillanatos beugrásos helyettesítéseiket!!! :leborul: :sor: :virag:

Helyettesítés/pontozás/egyebek...:
Ebben a ligában már nem módosítanék a kiírt metóduson. De a végén összegezni fogjuk a tapasztalatokat és akkor ismét elővesszük a kérdést. Rengeteg minden elhangzott és voltak igen csak megfontolandó észrevételek is. Ezért is fontos, hogy az ilyen helyzeteket/eseteket átbeszéljük.Büntetni nem fogunk/szeretnénk de úgy tűnik, hogy valamit ki kell majd találnunk az ilyen helyzetekre (is)... Ezt a ligát magunknak csiszolgatjuk. Legyen olyan amilyennek szeretnénk!

Egyetlen dolgot ragadnék csak ki. Tudom, hogy irónia,de nem szeretném ha rosszul rögzülne:

Idézet

de hogy 1 jokert veszítek, vagy 5-öt, eléggé hidegen hagy.
Összesen 2 JJ-e/helyettesítése van minden edzőnek az egész liga idejére...

Részemről ezt még annyival egészíteném ki, hogy rendkívül szerencsés lenne, ha a rájátszásban minden meccs tábla mellett és helyettesítés nélkül zajlana majd le... (hogy miért nem került így kiírásra?!-->kiszámíthatatlan, hogy ki mikor tud/szeretne elmenni nyaralni,pihenni ,kikapcsolódni...)

Sok TD-t és kellemes meccseket mindenkinek a folytatásban is....!!!

# 1945643
Kopi_

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 562 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásadiscret írta 2012.05.01, 14:51 -n:

Ez jó ötlet.
Viszont akkor ezek szerint te tudod kijavítani a lejjebb beírt törpe meccs vereség ellenére növekszik az FF problémát is.
Igen és javítottam.

Attila

# 1945639
discret

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 962 Hozzászólás
Ez jó ötlet.
Viszont akkor ezek szerint te tudod kijavítani a lejjebb beírt törpe meccs vereség ellenére növekszik az FF problémát is.

Hozzászólás olvasásaKopi_ írta 2012.05.01, 14:42 -n:

Sziasztok!

A félreértések elkerülése végett a az utolsó lejátszott forduló előtti mérkőzéseket zárolom (lock), szóval Itzla tényleg nem tudott belenyúlni az eredménybe.

Hozzászólás olvasásaItzla_Tamac írta 2012.05.01, 09:29 -n:

Jogos. Sérülés okozásból valóban nem szerezhet sztárpontot, Gront ellen valóban könyveltem egyet, viszont a Frentic Frenzy ellen nem cast szerzett, hanem TD-t. Tehát jelenleg 3 spp-je van.
Kopi tudnád javítani?
Javítva.

Attila

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett