Üdv!
Kedd vagy szerda délutánonként érdekelne-e valakit egy rendszeres megadungeon kampány? A dungeon a nemrég megjelent Barrowmaze (gyk. egy hatalmas földalatti sírkamra, különböző csoportokkal, halálos csapdákkal és persze élőholtakkal), rendszerként pedig a Kazamaták és Kompániákat használnánk, minimális házi kiegészítéssel, módosítással.
Helyszínt egyelőre még nem tudok mondani, de elsőre vagy a Sárkánytűzre vagy a Cantinára gondoltam.
A játék nem igényel sok időt vagy energiát, és nem is szükséges minden alkalommal megjelenni.
Ynas Midgard
(A Véletlen Találkozások csoportfórumból másolva)

# 1941141
Kelt 2012.04.13, 13:26
# 1940715
Kelt 2012.04.12, 10:03
Narmor: Ha megint játszunk, megnézem, de egészen biztos, hogy a karakterlapra fel lett írva a zsákmányolt kincs - vagy már el is lett herdálva?
Bulldy:
Bulldy:
Spoiler
# 1940698
Kelt 2012.04.12, 09:00
Adamssohn írta 2012.04.12, 07:47 -n:
Jól érzem, hogy egy-egy ilyen kaland során brutális mennyiségű kincset lehet zsákmányolni? Gondolom azért a kalandot túlélő bérenceket is ki kell fizetni, plusz osztozkodás... Kíváncsiságból: a kaland végén egy játékosra nagyjából mennyi arany értékű kincs jutott ennél a modulnál?
Mivel csak két játékos volt, ezért ők tetemes mennyiséget vittek el, de így is bőven maradt kincs a kamrában. Ezért fontos, hogy számoljuk a megterheltséget, s szigorúan rákérdezzünk, mit hova raknak. Mert, ha nincs zsák, amibe aranyat pakolhatnának, akkor bizony pórul járnak.
A karakterlapok nálam vannak, viszont nem találom, hova írták fel, pontosan mennyit is zsákmányoltak... ez nagy hiba, a végén kiderül, hogy csak álmodták az egészet.
Egyébként azért van ilyen sok kincs, mert első kaland, ráadásul nehéz, szóval kell a motiváció.
# 1940669
Kelt 2012.04.12, 07:47
Közben végigértem az Adar Oibos sírkomplexuma modulon.
Szerintem nagyon jóra sikeredett, kezdő játékosoknak kiváló első kaland, abszolút megismerhetik a játék lényegét ezzel, de "rutinos" szerepjátékosként is szívesen játszanék bármikor egy ilyen rövidebb, frappáns sírrabló kalandot. Vagy többet.
Jól érzem, hogy egy-egy ilyen kaland során brutális mennyiségű kincset lehet zsákmányolni? Gondolom azért a kalandot túlélő bérenceket is ki kell fizetni, plusz osztozkodás... Kíváncsiságból: a kaland végén egy játékosra nagyjából mennyi arany értékű kincs jutott ennél a modulnál?
Szerintem nagyon jóra sikeredett, kezdő játékosoknak kiváló első kaland, abszolút megismerhetik a játék lényegét ezzel, de "rutinos" szerepjátékosként is szívesen játszanék bármikor egy ilyen rövidebb, frappáns sírrabló kalandot. Vagy többet.
# 1940348
Kelt 2012.04.10, 23:11
(OFF)Major:
Igen, van, toltam én már ezeket főiskola alatt sör-virsli partin laptopon (MAME vagy dosbox alatt, nem emlékszem) illetve évekkel később valami kalóziasított Wii-n is. De akkor sem ugyan az az érzés, mint betenni a kazettát, leheveredni a TV elé és gyűrni a kontrollert.
(/OFF)
Igen, van, toltam én már ezeket főiskola alatt sör-virsli partin laptopon (MAME vagy dosbox alatt, nem emlékszem) illetve évekkel később valami kalóziasított Wii-n is. De akkor sem ugyan az az érzés, mint betenni a kazettát, leheveredni a TV elé és gyűrni a kontrollert.
Én szívesen kipróbálnék egyszer egy ilyen oldschool játékot, mint a KéK, csak biztos nem találnék hozzá csapatot. De rajta van a listán, hogy valamikor, valahol, valakikkel majd kipróbálom.
Bulldy
# 1940344
Kelt 2012.04.10, 22:56
Bulldy írta 2012.04.10, 22:29 -n:
Adamssohn írta 2012.04.10, 13:54 -n:
Elsőre furcsa volt, hogy a fajokból is kasztok lettek, de aztán kimondottan kezdett tetszeni, ilyen megközelítésből még nem gondoltam nagyon önálló egységként a fajokra.
Ez nem újdonság, inkább "régiség", az eredeti D&D használta így, mondván azokból a fajokból ezek a kalandozó típusúak. Érdekes megközelítés, főleg ha az ember már eleve a kaszt + faj alapon építkező rendszereket ismert meg.
Én először a régi D&D játékokban találkoztam ezzel a jelenséggel, akkor olvastam utána, hogy hogyan is van ez.
Bulldy
u.i.: 'csába kidobni az össze új konzolt és ide nekem egy SNES-t az összes oldalazós-hentes-mészáros játékkal!
Tuti 100-as, hogy van rá emulátor program. Kutasd fel meg a játékot is és kész. Mehet a zúzás. Amit linkeltél nekem is bejön.
Módosította Major: 2012.04.10, 22:57
# 1940340
Kelt 2012.04.10, 22:29
Elsőre furcsa volt, hogy a fajokból is kasztok lettek, de aztán kimondottan kezdett tetszeni, ilyen megközelítésből még nem gondoltam nagyon önálló egységként a fajokra.
Ez nem újdonság, inkább "régiség", az eredeti D&D használta így, mondván azokból a fajokból ezek a kalandozó típusúak. Érdekes megközelítés, főleg ha az ember már eleve a kaszt + faj alapon építkező rendszereket ismert meg.
Én először a régi D&D játékokban találkoztam ezzel a jelenséggel, akkor olvastam utána, hogy hogyan is van ez.
Bulldy
u.i.: 'csába kidobni az össze új konzolt és ide nekem egy SNES-t az összes oldalazós-hentes-mészáros játékkal!
Módosította Bulldy: 2012.04.10, 22:32
# 1940255
Kelt 2012.04.10, 17:40
Nálunk már volt ilyen, akkor jó megoldás, hogy ha az illető karakter nagyon idegen a többihez képest.
Pl. thiefling tolvaj és ember mágus mellé egy dzsinn. Mindegy hogy dzsinn harcos vagy varázsló
Ugyanígy valaki írta már hogy volt ír harcos, ír druida, ír fosztogató mellé egy bizánci fickó.
# 1940225
Kelt 2012.04.10, 15:59
Köszönjük a topikot, Bepe! 
Adamsshon: Nyári, kertben ücsörgős játékokra tökéletes a cucc, a Balatonon ezt teszteltük már.
Amúgy igazán örülök, hogy már ti is tervezgettek vele játszani.
Egyébként nekikezdtem egy újabb kisebb kazamatának (hogy a lehető leghamarabb legyen új kiegészítő), Landar régi, immár használaton kívüli világítótornya lesz a középpontban. Terveim szerint a címe A Csillagok Hangja lesz. De egyelőre ennél többet nem árulnék el.
Adamsshon: Nyári, kertben ücsörgős játékokra tökéletes a cucc, a Balatonon ezt teszteltük már.
Amúgy igazán örülök, hogy már ti is tervezgettek vele játszani.
Egyébként nekikezdtem egy újabb kisebb kazamatának (hogy a lehető leghamarabb legyen új kiegészítő), Landar régi, immár használaton kívüli világítótornya lesz a középpontban. Terveim szerint a címe A Csillagok Hangja lesz. De egyelőre ennél többet nem árulnék el.
Módosította Narmor: 2012.04.10, 15:59
# 1940191
Kelt 2012.04.10, 13:54
Hát hajrá, kíváncsi leszek a tapasztalatokra, a szabálykönyv már apránkénti nyomtatás alatt, nyárra nekünk is vannak vele terveink, laza, kertben ücsörgős, iszogatós délutánokra!
Az illusztrációk meg különösen oldschool-feelinget kölcsönöznek a könyvnek!
Az illusztrációk meg különösen oldschool-feelinget kölcsönöznek a könyvnek!
# 1940165
Kelt 2012.04.10, 11:54
Köszönjük a topikot
# 1940149
Kelt 2012.04.10, 11:06
Idézet
Ezt a témát azért indítjuk mert megjelent a Kazamaták és Kompániák szerepjáték, s két kiegészítője, ezzel pedig útjára indult a Kaland, Harc, Varázslat.
A téma célja, hogy a játékkal kapcsolatos dolgokat /a szabályötletektől a beszámolókig/ megbeszélhessük, s ezáltal kialakulhasson a KéKkel és később érkező társaival játszók közössége.
http://khv.lfg.hu
A téma célja, hogy a játékkal kapcsolatos dolgokat /a szabályötletektől a beszámolókig/ megbeszélhessük, s ezáltal kialakulhasson a KéKkel és később érkező társaival játszók közössége.
http://khv.lfg.hu
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére