Ugrás tartalomhoz

Új Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?E3 2013 - tömörenÚjabb zombis túlélőhorror - State of Decay ajánló

Filmajánlók #2

• Nem írhatsz ebbe a témába
3322 hozzászólás érkezett eddig

# 2013939
original_trixi

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2386 Hozzászólás
Megnéztem a ParaNorman-t. Stop motion, cgi és kézi animáció van tökéletesen vegyítve, szerintem a legsimább stop motion film, amit eddig láttam. A kezdő szituáció nem a legeredetibb, de érdekes lesz a sztori és tetszett az üzenet: fogadd el önmagad, fogadj el másokat.

# 2013029
postmode

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 18 Hozzászólás
Nem találtam egyértelmű összefüggést az Oblivion és a Ruin között. (ráadásul Tom Cruise személye mindeddig távol tartott a filmtől) Szívesen veszem viszont a véleményeket, infókt, ha valaki tud valamit arról, hogy a rövidfilm milyen szálakkal kötödik az Oblivionhoz?

# 2009952
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás
Oblivion - Feledés

Nos, a cime nagyon jol summazza a film erteket. Teljesen felejtos. Ugy jottem ki, hogy "ezt biza' kar volt moziban megnezni".

Ha mas is raszanja magat, kidumalhatjuk, addig azonban kedvem sincs rola potyogni. Erdektelen, vontatott, sokszor kiszamithato, az elozetes pedig lelovi a fordulatokat (amibol nincs tul sok).

# 2000885
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás
A John Carter mozi nalam is a full hulye torteneten hasalt el. Az hagyjan, hogy bugyuta, de cserebe meg teljesen logikatlan is. A latvany tenyleg jo, de nalam mar egy pont utan nem tudta feledtetni a "forgatokonyv" debilseget. Abszolut a felejtos kategoria. :(

# 2000800
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3970 Hozzászólás
Hát igen, nem kell atomfizikusnak lennie az embernek, hogy követni tudja a történéseket. :)
Nálam ez mégsem volt zavaró. Gondolom az adaptált regényben ez normálisan fel van vezetve.

# 2000721
Arcana

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1150 Hozzászólás
Valóban alaposan ki lett tárgyalva anno. A marsi világ látványügyileg és hangulatilag szerintem is állatni, de a sztori itt játszódó szála az valami elképesztően fos: megmagyarázatlan dolgok, következetlenségek sorozata, stb... Tipikusan mozis film (a látvány miatt), ott oké volt, de otthon, monitoron biztosan nem nézném meg újra.

# 2000696
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3970 Hozzászólás
Az elmúlt pár évben felszedtem azt a szokást, hogy már nem vagyok hajlandó rossz minőségű filmeket nézni, s mivel a mozit is abortálom, ezért elég későn érnek el hozzám az új filmek. Így aztán minden bizonnyal már kitárgyaltátok a John Carter-t. Ennek ellenére nem vagyok rest ismét felhozni. :)

A film valami hihetetlenül profin van elkészítve. A Földön játszódó szálak is állati hangulatosak, a marsi rész pedig lenyűgöző. A történet klasszikus heroikus fantazi. Az idegen világba szakadó hős, összejön a helyi hercegnővel, és megmenti a világot. Blabla.Érdekes módon attól, hogy már kismilliószor láttam ezt, valahogy nem éreztem, hogy gyenge pontja lenne a filmnek.
Visszatérve a Marshoz, nagyon eltalált lett az ottani civilizáció. Kicsit olyan, mint egy Dune-be oltott steampunk. Elöltöltős lézerpuskák, napelemes ornithopterek, gőzgéppel hajtott, hatalmas lépegető város. Zseniális.

A látványba nem mennék bele. Legyen elég róla annyi, hogy nem találtam benne kivetnivalót, pedig akik ismernek, tudjuk, hogy meg tudom találni a hibát szinte bármiben. :)
Ami viszont állatira tetszett, az a négykezű, gyíkszerű humanoidok társadalma. Állatira eltalálták ezt a nomád beütéses feelinget. Kapunk egy jó adaggal a szokásaikból, a mítoszaikból, a mindennapjaikból. Sokkal inkább éreztem élő lényeknek őket, mint Cameron Navi-jait, pedig pont ez utóbbi mögött álló 10 évnyi munkára verte magát az öreg.

Egyébként ez a rendező első filmje. Eddig animációs filmekben utazott. Olyan kevésbé ismert filmeket írt/rendezett, mint a Toy Story-k, Némo, Wall-E, Szörny RT, Egy bogár élete.
Remélem lesz majd folytatása a JC-nek! Imdb-n tervbe van véve.

# 2000231
Krezga

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 959 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásapostmode írta 2013.02.20, 12:04 -n:

a dán filmesek már csak ilyen elvetemültek (lásd Lars von Trier).

Trier-től már nagyon várom a Nymphomaniac-ot, ha kicsit is hasonló lesz az Antichrist-hez, Melancholia-hoz, nálam már nyert.

# 2000194
postmode

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 18 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásagalu22 írta 2013.02.04, 08:14 -n:

Tegnap láttam az "Ádám almái" c. filmet is, aki esetleng nem ismerné, annak néhány szóban összefoglalom.

Egy dán kisváros papjához, Ivanhoz (Mads Mikkelsen) érkezik egy új, frissen szabault fiatalember, a neonáci Adam (Ulrich Thomsen). 12 hete van hátra a szabadulásig, addig is a pap egy tetszőlegesen választott feladatot ró ki Adamra. Így lesz az a fogadalom, hogy a szabadulásáig gondozza a templom almafáját, majd almás pitét fog sütni.
Miután Adam megismerkedett a templom többi lakójával (az alkoholista Gunnarral és a rabló Khaliddal) csodálkozva fogadja, hgoy a pap egyszerűen nem vesz tudomást a szomorú dolgokról: Adamnak egyértelmű, hogy a pap akármit mond, Gunnar még mindig rengeteget iszik, és Khalid is folytatja rablásait.
Mikor kiderülnek az Ivan életét nehezítő dolgok, valamint Adam látszólag könnyű feladata is egyre nehezedik (varjak, kukacok, villámcsapás pusztítják az almafát, elromlik a sütő - kétszer) elég hamar hitvitába is keverednek: Ivan szerint a Sátán nehezíti a dolgát, míg Adam szerint Isten teszi őt próbára.
Mikor minden a legrosszabbra fordul, ráadásul megjelennek Adam egykori neonáci cimborái is...

Szerintem ajánlott, (kell hozzá egy hangulat, hogy élvezzük) 4/5

Nagy kedvencem az író/rendező Anders Thomas Jensen, úgy látszik a dán filmesek már csak ilyen elvetemültek (lásd Lars von Trier). A 'trilógia' másik két gyöngyszemét sem szabad kihagyni: Zöld hentesek, Gengszterek fogadója

# 2000192
postmode

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 18 Hozzászólás
Sziasztok!
A posztapokaliptikus filmek kedvelőinek ajánlom a ZON261 című, jelenleg forgatás alatt lévő filmet. A trailer(pilot) elég meggyőző, akinek bejön a hangulat szeretni fogja.

# 1999615
galu22

A consiglieri.

• Fórumita
  • 2566 Hozzászólás
Szoktam magamat spanyol nyelvű filmekkel sokkolni, hátha segít a tanulásban, íme az egyik:

KILENC KIRÁLYNŐ (Nueve Reinas, 2000)

Kép

Nem mai darab, de fogadni mernék rá, hogy a többség még nem látta, úgyhogy egy ajánlót megér. Az argentín Fabián Bielinksky első nagyjátékfilmje a mozi, aki sajnálatosan korai halála miatt csak két filmet tudott rendezni. Nemzetközileg is jó kritikákat kapott, de igazi hős Argentínában lett, miután a senkit sem érdeklő művészfilmektől és a bugyuta vígjátékoktól megcsömörlött nézők (ismerős?) örömmel nézték okos és mellette szórakoztató filmjét.

A Kilenc királynő hozza a később befutott rendezők első filmjeinek jegyeit: a kevés beruházott pénzt nagyon jó forgatókönyvvel, nosztalgikus (és khm... lejárt licenszű) filmzenével, valamint jól játszó (de nem sztár) színészekkel kompenzálta. Szerintem kiválóan sikerült.

A sztoriról nem sokat lehet elárulni úgy, hogy a poénokat ne lőjem le, így csak röviden: két kisstílű Buenos Aires-i csalót látunk a képernyőn. Juan/Sebastián egy pénzzavarba került fiatalember, aki pont lebukna egy kis értékű bolti csaláson, mikor Marcos kihúzza a slamasztikából, és "tanoncává fogadja". A film kb. első harmada mindenféle csalásokkal telik, ahol - az egyébként valójában használható trükkökre - tanítja Marcos Juant. (olyannyira használható, hogy a "kasszás" trükköt egyszer megcsinálták velem mikor egyetem alatt pultoztam). Természetesen beesik eléjük a nagy fogás, mikor kihasználják egy másik csaló szorult helyzetét, és értékes bélyegek, a Kilenc királynő másolatára tesznek szert, amit el akarnak sózni egy Buenos Airesben lévő baleknak. Sok a véletlen egybeesés? Igen, baromi sok. Pont mikor találkoztak, pont mikor két ember kell, pont a városban van a fószer? Hát igen, ők is így gondolják... De most akkor ki akar átverni kit? Miért kénytelenek bevenni még pár cimborát? Ki akarja kirabolni őket? Marcos húgát - aki gyűlöli a bátyját - hogy lehet rávenni hogy segítsen nekik? Egyáltalán egymást akarják átverni?
A néző a film majdnem végéig csak találgat, a rendező/író nagyon okosan csavargatja a szálakat.

A filmet mindenképp ajánlanám, szerintem egy igen szórakoztató darab, 4/5

Külön a figyelmébe ajánlanám a filmrendező szakos hallgatóknak, akik úgy látszik sikítófrászt kapnak a közönségfilm szó hallatán: igen is lehet kevés pénzből szórakoztató filmet csinálni úgy, hogy értelmes is legyen!

A filmben látható kasszás-pénzváltós trükk, amit én is beszívtam egyszer:

Lejárt licenszű, nosztalgikus filmzene olcsón, a'la Tarantino:

# 1997540
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3970 Hozzászólás
Említés szintjén szóba került már a Rajtaütés (The Raid - Redemption). Tegnap volt szerencsém megnézni, és hát gyerekek ez valami eszméletlen. Első körben egy tök szimpla verekedős akciófilmnek gondoltam volna, de ez felülmúlta minden elképzelésemet. A verekedések valami eszméletlen dinamikusak és brutálisak.
A történet elég semmilyen (egy swat egység rajtaüt egy gengszter fejes toronyházán), és a színészi játék is csak nyomokban lelhető fel, de az akciók kárpótolnak mindenért. Az indonéz kaszkadőröknek nem lettem volna a helyében...néha nekem fájt egy-két jelenet.

Akinek tetszett az Ong-bak nyers brutalitása, annak garantáltan be fog jönni ez is.

Elméletileg idén jön a 2. rész. Nos, várjuk...

# 1997297
original_trixi

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2386 Hozzászólás
Ezzel nem adok hozzá sokat a beszélgetéshez, de szerintem is nagyon jó film, még sírtam is rajta :)

# 1997167
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3700 Hozzászólás
Itteni ajánlás alapján megnéztem én is. Kicsit félve mert már mentem félre de, de ez egy jól sikerült alkotás. Igazából Adam és a pap párbeszédein röhögtem hatalmasakat, kicsit olyannak tűnt mint néhány fórumos vita ahol egyik fél győzködi a másikat az igazáról de az nem képes meglátni. Jó film, ajánlom.

# 1996736
Krezga

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 959 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaNocturna írta 2013.02.04, 08:32 -n:

Tegnap láttam az "Ádám almái" c. filmet is, aki esetleng nem ismerné, annak néhány szóban összefoglalom.
Ez tenyleg jo film, ujra is nezem nemsokara. :)

Én is nagyon szerettem ezt a filmet.

Meg amúgy is, tessék minél több európai filmet nézni, igazán sok gyöngyszem van köztük :) Mostanában igyekszem bepótolni én is a lemaradásomat.

# 1996681
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás

Ez tenyleg jo film, ujra is nezem nemsokara. :)

# 1996679
galu22

A consiglieri.

• Fórumita
  • 2566 Hozzászólás

Egy dán kisváros papjához, Ivanhoz (Mads Mikkelsen) érkezik egy új, frissen szabault fiatalember, a neonáci Adam (Ulrich Thomsen). 12 hete van hátra a szabadulásig, addig is a pap egy tetszőlegesen választott feladatot ró ki Adamra. Így lesz az a fogadalom, hogy a szabadulásáig gondozza a templom almafáját, majd almás pitét fog sütni.
Miután Adam megismerkedett a templom többi lakójával (az alkoholista Gunnarral és a rabló Khaliddal) csodálkozva fogadja, hgoy a pap egyszerűen nem vesz tudomást a szomorú dolgokról: Adamnak egyértelmű, hogy a pap akármit mond, Gunnar még mindig rengeteget iszik, és Khalid is folytatja rablásait.
Mikor kiderülnek az Ivan életét nehezítő dolgok, valamint Adam látszólag könnyű feladata is egyre nehezedik (varjak, kukacok, villámcsapás pusztítják az almafát, elromlik a sütő - kétszer) elég hamar hitvitába is keverednek: Ivan szerint a Sátán nehezíti a dolgát, míg Adam szerint Isten teszi őt próbára.
Mikor minden a legrosszabbra fordul, ráadásul megjelennek Adam egykori neonáci cimborái is...

Nem lőnk le több poént, de azt megjegyezném, hogy nagyon ritkán látok olyan filmet ami ennyire jól tud egyensúlyozni a drámaiság és a humor közt. Nagyon komolynak induló jelenetek fulladnak röhögésbe (pl. a varjak elüldözése) és nagyon felemelőnek induló jelenetek kapnak végül fanyar utóízt (pl. miért Indonéziába megy Gunnar).
A színészekre persze semmi panasz nem lehet, főleg az Adamot alakító Thomsen nagyon jó: viszonylag kevés szövege van, de az abszurd jeleneteket amikkel szembesül olyan fejeket vágva üli végig, hogy az többet mond bármennyi szónál :) A legemlékezetesebb persze a mellékszereplő Khalid, bár az őt alakító színész dolga könnyebb volt, ő kapta a legjobb poénokat.

Szerintem ajánlott, (kell hozzá egy hangulat, hogy élvezzük) 4/5

# 1995806
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3970 Hozzászólás
(OFF)

Hozzászólás olvasásaNocturna írta 2013.01.30, 16:24 -n:

Hozzászólás olvasásaAleister írta 2013.01.30, 14:25 -n:

Nekem ez a régi Dredd már a saját idejében sem tetszett. Vérgagyi, nevetséges az egész. Az újtól sem várok túl sokat, de a látványban reménykedem. Csak jönne már ki normális minőségben szinkronosan!
A szinkront nem tudom, de egy ismerosom ismerosenek az ismerose meselte, hogy eredeti nyelven BRrip minosegben mar megtekintheto, az meg mar kifogastalan. Amugy hidd el, nem a szovegkonyvon van a hangsuly. :)
Elvileg a mozikban szinkronosan játszották január elején, tehát már van rá szinkron. A sima FullHD meg december 25 óta már elérhető. Már csak a kettőt kéne összehozni. :)
Gondoltam egyébként, de akkor is utálok a felirattal fáradni. :)(/OFF)

# 1995783
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAleister írta 2013.01.30, 14:25 -n:

Nekem ez a régi Dredd már a saját idejében sem tetszett. Vérgagyi, nevetséges az egész. Az újtól sem várok túl sokat, de a látványban reménykedem. Csak jönne már ki normális minőségben szinkronosan!
A szinkront nem tudom, de egy ismerosom ismerosenek az ismerose meselte, hogy eredeti nyelven BRrip minosegben mar megtekintheto, az meg mar kifogastalan. Amugy hidd el, nem a szovegkonyvon van a hangsuly. :)

# 1995761
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3970 Hozzászólás

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett