Ugrás tartalomhoz

Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáron

Szabálykérdések #2

• Nem írhatsz ebbe a témába
2376 hozzászólás érkezett eddig

# 1945864
Nico

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1278 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaBaratheon írta 2012.05.02, 14:16 -n:

Csak érdeklődés képen:

Amennyiben előkészítőben teszem ki a Street of Silket, akkor nem kell neki dobni egyetlen helyszínemet sem. Gondolom én. Ezt a vastrónból gondolom, azzal sem lehet dobatni előkészítőben amikor kiteszem.
Az előkészítő fázisban letett lapok szövegdoboza felfedéskor "üresnek" számít. Vagyis nem lehet semmilyen hatást kiváltani velük abban a pillanatban, amikor felfordítod őket. Utána már úgy vannak, mint normál játékban levő lapok (de nem "kerültek" játékba és a többi, szóval erre nem lehet reagálni).

# 1945860
Baratheon

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 590 Hozzászólás
Csak érdeklődés képen:

Amennyiben előkészítőben teszem ki a Street of Silket, akkor nem kell neki dobni egyetlen helyszínemet sem. Gondolom én. Ezt a vastrónból gondolom, azzal sem lehet dobatni előkészítőben amikor kiteszem.

# 1945059
najdzsel

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 364 Hozzászólás
A raven-es Master Aemn any phase-ben ment meg nights watch karaktert - ez mit jelent a gyakorlatban?

közben rájöttem hogy errtazták, de nem tudom törölni ezt ...

Módosította najdzsel: 2012.04.28, 12:42

# 1944921
Vorador

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 994 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaVincu írta 2012.04.27, 14:33 -n:

Hozzászólás olvasásaVorador írta 2012.04.27, 12:07 -n:

A Wendamyr-os eset is pont ugyanúgy működik, mint bármelyik más response-os eset. Ha Wendamyr megmenti saját magát és felállítod, utána az ellenfélnek van lehetősége response-zal megmenteni a saját karakterét, és csak utána menthetsz megint Wendamyr-ral. (csak ez nem a sima response, hanem a save/cancel response lépésben van).

Nem igaz.
Wendamyr dupla mentése még mindig ugyanaz az egy válasz. Amíg az nem futott le teljesen addig nem jöhet az ellenfél. A "then' szócska miatt kell egy hatásként kezelni.

A then után csak annyi van, hogy felállítod a mestert, semmi szó nincs megmentésről. Utána az ellenfél jöhet, és csak az ő esetleges megmentése után használhatod Wendamyrt, akinek a 2. megmentős responsa egy teljesen független dolog az előző megmentés/felállítástól.

Response: Kneel Maester Wendamyr to save a Kép character from being killed or discarded. Then,you may kneel 2 influence or kneel a Kép character to stand that character.

Módosította Vorador: 2012.04.27, 16:11

# 1944906
Vincu

Huligán

• Fórumita
  • 2216 Hozzászólás

A Wendamyr-os eset is pont ugyanúgy működik, mint bármelyik más response-os eset. Ha Wendamyr megmenti saját magát és felállítod, utána az ellenfélnek van lehetősége response-zal megmenteni a saját karakterét, és csak utána menthetsz megint Wendamyr-ral. (csak ez nem a sima response, hanem a save/cancel response lépésben van).

Nem igaz.
Wendamyr dupla mentése még mindig ugyanaz az egy válasz. Amíg az nem futott le teljesen addig nem jöhet az ellenfél. A "then' szócska miatt kell egy hatásként kezelni.

# 1944880
Vorador

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 994 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaNico írta 2012.04.27, 12:32 -n:

Más:
Lent van egy Laughing Storm-od és felfedsz egy Threat from the East-et. Ha a discard/draw húzás sorrendet választod, akkor a húzás nem fog megvalósulni senkinél, mert a discard nem jött létre teljes egészében! Tehát ha 7-7 lap volt a kezetekben, akkor 7-4 lesz.
Minden játékosnál külön kell nézni a húzást/lapdobást.

Ha nálad van TLS, akkor neked a húzás-dobás verziót érdemes használnod, mert akkor az ellenfélnek 3 lap hátránya lesz hozzád képest.
De ha az ellenfélnek van legalább 3 lap a kezében és nálad van TLS, akkor ha először dobtok, akkor te nem tudsz dobni, ezért nem is húzol. De az ellenfél tud 3 lapot dobni, úgyhogy ő húz.

Nem kérdés volt. :) Csak beírtam a helyes működést, mert eddig én is úgy tudtam, ahogy te.

http://www.fantasyflightgames.com/edge_foros_discusion.asp?efid=18&efcid=4&efidt=480976&efpag=0

Illetve egy frisseb topic-ban:
http://new.fantasyflightgames.com/edge_foros_discusion.asp?efid=18&efcid=1&efidt=526664

ktom:
Originally, this was checked individually. But at some point, Damon ruled that it was "all or none." All players must draw or discard 3 cards (each) before the part before the "then" is considered successful.

Módosította Vorador: 2012.04.27, 13:20

# 1944871
Nico

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1278 Hozzászólás

Más:
Lent van egy Laughing Storm-od és felfedsz egy Threat from the East-et. Ha a discard/draw húzás sorrendet választod, akkor a húzás nem fog megvalósulni senkinél, mert a discard nem jött létre teljes egészében! Tehát ha 7-7 lap volt a kezetekben, akkor 7-4 lesz.
Minden játékosnál külön kell nézni a húzást/lapdobást.

Ha nálad van TLS, akkor neked a húzás-dobás verziót érdemes használnod, mert akkor az ellenfélnek 3 lap hátránya lesz hozzád képest.
De ha az ellenfélnek van legalább 3 lap a kezében és nálad van TLS, akkor ha először dobtok, akkor te nem tudsz dobni, ezért nem is húzol. De az ellenfél tud 3 lapot dobni, úgyhogy ő húz.

Módosította Nico: 2012.04.27, 12:34

# 1944864
Vorador

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 994 Hozzászólás

Más:

# 1944847
Nico

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1278 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaVincu írta 2012.04.27, 09:13 -n:

Egy effektre egy lappal egyszer tudsz reagálni, de több hatással.
Ha több ilyen lapod is kint van, akkor mindegyiket tudod használni, de ha csak egy-egy, akkor ez nem egy végtelen kombó még :kirohog: , egyszer fogsz tudni reagálni.

Persze majd Nico beírja, hogy a b*zi Wendamyr mester esetében ez miért nem így van, vagy hogy az egész nem így van, és mégis végtelen a kombó. :nos:

Amit Vincu írt, az úgy van. A Stark térdeltet egy olcsóbbító helyszínt, te letérdelteted a Street of hellholtot, mint Response és ha az ellenfél nem akar Response-t kiváltani, akkor te meg kiválthatod a Hellholt engineer válaszát is, ami felállítja a Street of hellholtot.

Wendamyr azért működik kicsit másképp, mert ő egy darab lap.
Tehát ha van két befolyásod, akkor Wendamyrrel saját magát és még egy karaktert tud megmenteni.

Response: Kneel Maester Wendamyr to save a House Greyjoy character from being killed or discarded. Then, you may kneel 2 influence or kneel a Learned character to stand that character.

Egy ölésnél ugye a megmentések egymás után következnek. Tehát kijelölöd meghalásra Wendamyrt és még egy Greyjoy karaktert.
Először Wendamyrt kell megmenteni. Letérdelteted saját magát és most a Then szöveg miatt ami még mindig ugyanaz a Válasz, fel is állítod két befolyásért. Aztán pedig megmentesz vele egy másik karaktert is kiváltva Wendyamr válaszát.

Módosította Nico: 2012.04.27, 11:15

# 1944784
Vincu

Huligán

• Fórumita
  • 2216 Hozzászólás
Egy effektre egy lappal egyszer tudsz reagálni, de több hatással.
Ha több ilyen lapod is kint van, akkor mindegyiket tudod használni, de ha csak egy-egy, akkor ez nem egy végtelen kombó még :kirohog: , egyszer fogsz tudni reagálni.

Persze majd Nico beírja, hogy a b*zi Wendamyr mester esetében ez miért nem így van, vagy hogy az egész nem így van, és mégis végtelen a kombó. :nos:

Módosította Vincu: 2012.04.27, 09:13

# 1944767
Baratheon

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 590 Hozzászólás
Lenne ehhez egy fogós ravasz kérdésem:

- az ellenfél, mondjuk letérdeltetett egy Stormlands Fiefdomot, hogy csökkentse egy lapja idézési költségét

- nekem lent van egy Street of Hellholt ( válasz: ha kiváltanak egy kijátszási költség csökkentő hatást, térdeltesd le, hogy olcsóbbítsd egy általad kijátszandó martell lap idézési költségét 1-el ) reagálok rá

- nekem az asztalon van a Hellholt Enginer ( válasz: ha letérdeltetnek egy helyszínt állíts fel egy sajátot ) ezzel is reagálok és visszaállítom a Streets of Hellholtot

Hányszor tudom ezt eljátszani? Végtelenszer, vagy csak kétszer, vagy csak egyszer.

# 1944741
Vincu

Huligán

• Fórumita
  • 2216 Hozzászólás
A válaszok sorrendjét te határozod meg (már amennyiben te váltanád ki őket) és egészen addig válthatod ki amíg módodban áll.
Ha pölö több válasszal is reagálhatsz arra, hogy nyertél egy harcot, és abból az egyik laphúzás megteheted, hogy húzol egy lapot, majd akár a húzott lapot is kijátszhatod, ha tud reagálni az adott helyzetre.
Elméletileg itt is felváltva jönnek a lehetőségek. Teljesen szabályosan úgy néz ki, hogy a kezdő játékos válthat ki első lépésként választ, majd a másik játékos. Innentől kezdve ide-oda dobálgatjátok a lehetőséget, hangos "te váltasz ki valamilyen választ?" felkiáltással. :) Amint mind a két fél azt mondja, hogy "márpedig én nem" akkor jövehet a következő fázis, akció, akármi. Amíg bármelyik fél azt jelzi, hogy "úgy gondolom nekem még van lehetőségem reagálni" addig mehetnek a válaszok. :)Lehet, hogy csak az egyik játékos vált ki egymás után 5 választ, míg a másik megebédel.

# 1944697
alister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3204 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásatorozon írta 2012.04.26, 18:25 -n:

Az alábbi szituáció volt :

Nyertem Targeryennel power challenge-t, mivel lent volt az egyik megfelelő locatio és részt vett a győzelemben egy sárkányt, húzhattam egy kártyát. Felhúztam az alapcsomagos Khal Drogot. Ekkor Khal Drogo-t ki tudom játszani kézből, Response-ból Ha nyerek egy bármilyen challgene-t, Khal Drogo play-ba helyezhető ) van-e erre lehetőség?
A kérdés úgy is feltehető: Meddig tudok sorozatban Response-okat kiváltani?
Ha jól tudom (kedd óta kissé elbizonytalanodtam), akkor igen. És elvileg addig válthatsz ki válaszokat egy hatásra, amíg mindkét játékos nem passzol vagy nem kezd bele egy másik akcióba.

# 1944602
torozon

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 22 Hozzászólás
Az alábbi szituáció volt :

Nyertem Targeryennel power challenge-t, mivel lent volt az egyik megfelelő locatio és részt vett a győzelemben egy sárkányt, húzhattam egy kártyát. Felhúztam az alapcsomagos Khal Drogot. Ekkor Khal Drogo-t ki tudom játszani kézből, Response-ból Ha nyerek egy bármilyen challgene-t, Khal Drogo play-ba helyezhető ) van-e erre lehetőség?
A kérdés úgy is feltehető: Meddig tudok sorozatban Response-okat kiváltani?

# 1944108
Vincu

Huligán

• Fórumita
  • 2216 Hozzászólás
Egy apró kiegészítés. Kivéve, ha egy kártyára direkt rá van írva. :nyenye:
pölö Mance Rayder

# 1943928
Nico

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1278 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásanajdzsel írta 2012.04.24, 10:11 -n:

Agendát lehet blank-olni?
nem

# 1943824
najdzsel

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 364 Hozzászólás
Agendát lehet blank-olni?

# 1943373
Nico

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1278 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásanajdzsel írta 2012.04.22, 00:50 -n:

Persze, érthető a dolog.

De akkor pl ... blackfish respons-a miért nem használható ha temetőben van? Vagy az a szabály hogy dead/discard pile-bol valo kikerülést okozo hatást lehet kiváltani ?
A lapokon speckón fel van tüntetve a leírásában, ha a discardban vagy a dead pileban-ból működik.

# 1943317
Jaqen

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 314 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásanajdzsel írta 2012.04.22, 00:50 -n:

Persze, érthető a dolog.

De akkor pl ... blackfish respons-a miért nem használható ha temetőben van? Vagy az a szabály hogy dead/discard pile-bol valo kikerülést okozo hatást lehet kiváltani ?

A szabály az, hogy alapértelmezésben minden lap képessége akkor "él", amikor játékban van. (Pl. The Blackfish) Ha játékon kívül is él (kézben, dobott vagy halott lapok között, pakliban) akkor az oda van írva és meg is van kötve, hogy pontosan hol, ahogy a hozott példáimban is volt. (House Dayne Reserves, Lady Stoneheart, Riders of the Red Fork) Szóval azt, hogy mindenütt élnek rosszul írtam! Bocsánat.

# 1943299
najdzsel

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 364 Hozzászólás
Persze, érthető a dolog.

2 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 2 látogató, 0 rejtett