Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáronVillámhírek - 2013.05.10.Év végén érkezik a Wolfenstein: The New OrderTársasjátékos hírek – 2013 májusÉv végén új George R. R. Martin könyv érkezik

Deathwatch

• Nem írhatsz ebbe a témába
201 hozzászólás érkezett eddig

# 1937517
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3620 Hozzászólás
Igazából itt különböző hatalmi ágak versengenek. A kormányzó az adeptus Terra, a "hadügy" is, az inkvizíció külön adeptának minősül, a deatwatch pedig adeptus astartesen belül speciális. Szóval nincs egyértelmű megoldás a helyzetre - a DW nem tartozik a munitorium alá tehát onnan nem jöhet parancs, max udvarias felkérés.
Jelen helyzetbe a rangidős DW parancsnoknak kell meghozni a döntést aki konzultált előtte az inkvizítorral és a kormányzóval is mindkettőt a szükséges szintig kifaggatja és esetleg asztropatikusan utasítást kér az Erioch erődből. Ezután a szükséges utasításnak megfelelően helyt áll - nekimegy a tyrandiáknak, kivár egyéb dolog. Ha nincs utasítás akkor józan ész szerinti stratégiát alkalmaz.

# 1937510
Arcana

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1145 Hozzászólás
Köszi a részletes válaszokat!

A közvetlen feletteseinkből tudtommal egy sincs jelen, és a watch commanderünk meg azzal a paranccsal küldött ki minket, hogy amint csatlakozunk a bolygón lévő erőkhöz, egyből a kormányzó parancsnoksága alá kerülünk ezen parancs visszavonásáig. Tehát a WC konkrétan a kormányzó alá osztott be minket. Így ebben a tekintetben az inkvizítornak valószínűleg nincs semmi hatalma felettünk. De ő az officio munitorum írásos parancsát lobogtatta, hogy le kell fújni a rekonkvisztát, és asszem ők viszont felettesei lehetnek a kormányzónak. Ugyanakkor minden egyes bolygó valamennyire független is. A kormányzó elég radikális arcnak tűnik, ezért nem meglepő, hogy szemrebbenés nélkül képes volt bekasztlizni az inkvizítort, miután az megfosztotta a rangjától (az írásos parancsnak volt egy záradéka, miszerint ha a kormányzó ellenáll, akkor felmentődik).
Tehát az igazság valahol az inkvizítor oldalán lehet, de a parancsunk meg az ellenségévé tesz minket. :)

# 1937219
Dralius

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 98 Hozzászólás
Fogós kérdés. Mivel nincs velük valaki magas rangú személy a Deathwatchból, ezért szerintem egyértelműen az Inkvizitor hatalma érvényesül.

Másrészt itt ugye felbukkant az egyik sarkalatos pont az Inkvizícióval kapcsolatban. Van-e nekik valódi seregük vagy nincs. Ugye mind a három nagy szárnynak van egy Chamber Millitantja amire azt mondjuk hogy az az ő seregük. Valójában azonban mindegyik egyfajta "kölcsön sereg".

A Battle Sisters az az Ecclesiarchy alá tartozik. Tehát két helyről kapja a parancsokat és valószínűleg a Ecc. élvez prioritást, az Inkvizítorok csak egy relatíve magas szinten a parancsnoki láncba beiktatott "külsősök". Körülbelül mint mai hadseregek fejlesztő illetve kutató részlegeinél, vagy például a NASA-nál dolgozó magas beosztású civilek. Kívülről be vannak iktatva a parancsnoki láncba, van tekintélyük és parancsokat is adhatnak, de egy katonai oldalról jövő utasítás mindig prioritást élvez.

A Grey Knightok is hasonlóak, de egy szinttel alacsonyabban. Ugyanis mig a Terra Nagyurai közt van az Ecc. feje, addig a Grey Knightok nincsenek képviselve és tulajdonképpen egyik Adeptus Astartes rend sem, mig az Inkvizíció ott van, tehát a Grey Knightok esetén létezik az az utolsó lépcsőfok, maga a Tanács, ahonnan megfellebbezhetetlen utasítást lehet adni nekik. Az Inkvizición belülről azonban ez nem tehető meg, mivel a Grey Knightok egyik GrandMasterje, tekintve hogy nekik több is lehet a kollegialitás elvét követve, ott ül az Inkvizició legbelső tanácsában.

A Deathwatchról azonban tudtommal nincsenek ilyen pontos információk. Annyit azonban tudni lehet hogy ez is egy Chapter mintájára épül fel és feltehetően van egy Chapter Master tisztségét betöltő személy. A kérdés az az hogy meddig ér el az ő keze és hogy az Inkvizitorok hova vannak beiktatva a parancsnoki láncba.

# 1937216
Steel

Unknown

• Fórumita
  • 446 Hozzászólás
A Deathwatch önálló, de nem független szervezet, ahogy én elképzelem. Az Ordo Xenos koordinálhatja tevékenységét, mint tudjuk a fő döntéshozó szerve a DW-nek a Chamber of Vigilance, ahová ugye delegál az inkvizíció is tagot. Ez az én olvasatomban annyit jelent, hogy a két szervezet szorosan együttműködve, a feladatokat megosztva üldözi az élieneket, tehát míg a nyomozós, intikázós melókat végzi az inkvizíció, a DW meg a katonai küldetésekben kompetens. Ritka az olyan eset amikor konfliktusba kerülnek (viszont ezekre remek sztorik építhetőek). Gyanúm szerint azonban a DW igenis intézheti máshogy az ügyeit mint azt tőle elvárják, hiszen büszke space marinokról van szó, akik mégiscsak az Istencsászár unokái. Az más kérdés, hogy felelősséggel tartoznak tetteikért.
Az említett esetben, hogy "kinek az oldalára álljanak" nincs jó válasz, itt a lehetséges következmények alapján lehet azt eldönteni. Bár annyi azért megjegyzendő, hogy egy kormányzó csakúgy börtönbe vethet e egy inkvizítort? Szerintem nem és ebben az esetben a DW-nek az erőszakos megoldást kerülve, de meg kellene ezt akadályoznia.

Remélem valamennyit segítettem!

# 1937193
Arcana

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1145 Hozzászólás
A Deathwatch konkrétan az Ordo Xeno teljeskörű irányítása alatt áll, vagy vele egyenrangú? Elkezdtem elolvasni a vonatkozó fejezetet, de már a 2. oldalon megakadtam. Most nem akarom begépelni az eredeti szöveget, de a 305. oldal első bekezdésében az áll, hogy az OX a főnök, míg az utolsóban pedig az, hogy senki senkinek a csicskája, teljesen egyenlőek.
A mostani mesénkben pont az a helyzet, hogy kirendelték a kill-teamünket több másikkal, illetve valamennyi, különböző rendből származó űrgárdistával egyetemben egy bolygóra, a helyi kormányzó irányítása alá, aki egy nagy volumenű offenzívát akar indítani a planéta visszavételéért a tyranidák ellen. Már csak néhány óra volt lenne hárta a harc megindítááig, amikor begrasszált egy inkvizítor az OX-ből, és kijelentette, hogy kukába az egész tervvel, mert a defenzív minisztérium (nem jut eszembe a rendes nevük) másképp gondolja. Lett jó kis csetepaté, aztán a végén a kormányzó lesittelte az inkvizítort. Jön a kérdés, hogy kinek az oldalára kéne állnunk? :)

# 1935300
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás
Üdv!

Mint írtam, minden Rendháznak vannak emberi szolgái is. Persze sok szervitor szolgálja a Birodalmat, de vannak feladatok amikre csak egy ember alkalmas. Vagy épp sok ember.

Tisztelettel:
Morak

Módosította Morak: 2012.03.20, 16:45

# 1935040
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3620 Hozzászólás
Ki mennyire szereti nem szereti de a Dawn of war2 regényben (Ébredés?) normál emberi személyzet volt a hajón egy csatatestvér irányítása alatt. Ez kivételesen a jobban megírt része volt a regénynek a szenzortiszt pl boldog volt amikor a SM néven szólította. Tehát jogos h van emberi legénység aki ezt kezelik ahol generációról generációra szállnak a szerepek.

# 1935013
Dralius

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 98 Hozzászólás
Steel, természetesen az én értelmezésemben sem merülnek ki ebben, de azért a humán irányultság mellett kitartanék, ami azért egy kis különbséget jelent az általam keresettől.

Egy kis, monitorozó hajót ellehet látni techmarine+servitor legénységgel, de egy nagyobbra már legalább egy csapat navigátor és asztropata kell, plusz az a személyzet ami őket ellátja, és még így is aránytalanul sokat le fog kötni a chapter techmarinejaiból. Egy Battle Barge üzemeltetése pedig lehetetlen ilyen szolgálók nélkül.

A szamuráj sereget majd megkeresem.

# 1935009
Steel

Unknown

• Fórumita
  • 446 Hozzászólás
Dralius:
Te így:
"Szerintem ha egy chapterben sok a Librarian az nem azt jelenti hogy intelligensebbek vagy műveltebbek, hanem csak..."

(innentől az én korábbi hozzászólásom):

"egyenlő azzal, hogy nagyobb a tudásszomjuk és, hogy többet is kutatgatnak"

Ennyi.

A Librarianek egyébként nálam nem merülnek ki a "gyűjtsük-össze-XYdémon-összes-nevét"-ben, de hát ahány ház annyi játék.

# 1934992
KaptiDavy

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 84 Hozzászólás
Heh heh heh..
Ez akkor azt jelenti, hogy a Lexicanumon nem találtál semmit???
Hm.

Másfelől érdekelne engem is ez a chapter serf-dolog, mert róluk még csak heresy-könyvekben olvastam, azóta meg eltelt sok-sok év :nos: (és ott elég különlegesnek számítanak ezek a figurák, nem is honosította meg a szokást minden rendház)
A hajókról meg éppen azt írják, hogy csak techmarinok+servitorok üzemeltetik őket

Egyik régi White Dwarfban volt egy szamuráj-marín sereg... de nem tudom, melyikben

Az Alpha Legion szellemiségét pedig az Alpha Legion viszi tovább (a gyökeresen új módokat egyébként kétlem, hogy bárki is keresné egy ennyire tradicionalista felfogású közegben)

# 1934919
Dralius

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 98 Hozzászólás
Szerintem ha egy chapterben sok a Librarian az nem azt jelenti hogy intelligensebbek vagy műveltebbek, hanem csak simán azt hogy több a psykerük, meg persze hogy szeretnek "kutakodni", de nem abban az értelemben ahogy én értem. A Mentors sem a Librarianjairól híres, és nem is a Librarianekre jellemző humán irányultságról, hanem a gyakorlatiasabb oldalról. A legkülönfélébb stratégiák, hadászati technikák és persze az Adeptus Mechanicum és az Impérium legfrissebb hadi fejlesztéseiről. Szóval nem a "gyűjtsük-össze-XYdémon-összes-nevét" hanem inkább a hogy ölhetünk meg egymillió orkot valami gyökeresen új módon. Kicsit, bár eredetileg nem ez volt vele a célom, de a Alpha Legion mentalitás tovább vivőit keresném.

Magyar szellemiség: Miért ne?
Már vannak mongoljaink, hunjaink, vikingjeink, britek, németek, oroszok, arabok... Magyarok is beleférnek.
Apropó még egy kérdés: Japánokról halott már valaki?

Módosította Dralius: 2012.03.19, 15:10

# 1934888
Steel

Unknown

• Fórumita
  • 446 Hozzászólás
Kiegészítések:
Ha egy rendházban több a librarinan az egyenlő azzal, hogy nagyobb a tudásszomjuk és, hogy többet is kutatgatnak. Tehát a Blood Ravens ilyen szempontból a Mentors-al egy lapon említhető "okosságban". Egyébként pedig mivel nagyon sok rendház van, ezért bátran dolgozz ki magadnak egy okosat, ha feltétlenül szeretnél. Ehhez a Deathwatch kiegészítőkben találsz segédleteket.
A magyar szellemiségű rendház kérdés előtt teljesen értetlenül állok. Hogy jön ez a Warhammer világába?
(poénok azért eszembe jutottak: bike-okról hátrafordulva tüzelő SM-ek, Árpád-sávos bannerekkel, sámán-szerű librarianek, thunder-turulok, :-))

# 1934865
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás
Üdv!

Dralius:

A Chapter Serf nincs igazán kifejtve, mert rendházanként más-más összetételű lehet. Nyilván olyan embereket toboroznak a soraikba, akik a Rendház saját specializációjához a leginkább megfelelő. Egyébként a nagy részük szó szerint beleszületik a szolgálatba. Szerintem pont Watson találta ki ezt, még anno. Volt az a jelenet amikor megtámadják az eldákat, és a Fistek csatahajójáról lerobbantanak az eldák egy tornyot, és mint ha írta volna, hogy tízezreket szippantott ki a vákuum. Tízezreket...szóval egy ezer fős Rendházra akár 1.000.000 szolgálót is számolhatsz, és a legutolsó padlósuvickolótól a saját katonai erőig ebbe bármi beletartozhat (ott vannak az Ultramarineok...nekik köztudottan van saját seregük).

Nem tudom segítettem e, vagy félrebeszélek? :D

Okos rendházak:

Van szükség a Mentoroknál okosabb rendházra? Úgy értem...a marínok harcosok, az ő dolguk ELSŐsorban az, hogy szuper páncéljukba bújva, szuper fegyvereikkel szuper mészárlást vigyenek véghez. A holokondícionálás során a legprimitívebb barlanglakóból is 210-es IQ-jú okostojást faragnak, és ezt az IQ-t párosítják 10.000 év harci tudásának a fejbe paszírozásával. Tehát nincs "buta" rendház. Persze egy vad Űrfarkas talán ostobának tűnhet, de velük is az a baj, hogy túl hevesek, tehát ők is tudják persze, hogy milyen az óvatos megközelítése a dolgoknak, csak nem érdekli őket. ^^

Visszatérve...az ilyen AAAA kategóriájú szuperokos marín rendházak fenntartása nem szerencsés, lévén a marínok is korrumpálhatóak. Tudod, a szuperintelligencia egy bizonyos határvonal átlépése után már inkább egyfajta defekttel jár. És aki ennyire okos és kutat is, az előbb utóbb olyanba nyúl ami akár egy egész Rendházat is a Káosz karjaiba taszíthat (Inkvizítori szemmel...mert ők elég kockák azért).

Tisztelettel:
Morak

# 1934781
auer

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3620 Hozzászólás
Okosok - klasszikus Imperial Fist. Ők a gondolkodó tervező harcosok watson szerint.

Serf: vannak családok, szolgák akik a rendház alkalmazásában állnak. Aztán h ez Deatwatch v Harbringer nekik már mind1. A Grey Kngiht-ok pl speciális agy mosott (mind cleansed) legénységet használnak.

# 1934760
Dralius

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 98 Hozzászólás
Kapty, Kapty... szerinted hol kezdtem volna ha nem a Lexicanumon? Vagy a Wh40k.wikia-n? A Mortificators meg a Harbringers is onnan van.

Okos Marine:
Nem azt kérdeztem hogy kiknek van több Librarianje, az a kérdésemben mellékes. Kik azok akiknél az átlag AA illetve az egyszeri besorozottak is "okosak"? Az előzőből ugyan kihagytam, de ide bebiggyesztem már hogy a Mentorokon kívül. Hasonló tudás kereső, tudást becsülő csapatot keresek, de olyat ami kicsit aktívabb.

Személyzet:
Azért nem gondoltál még bele hogy mondjuk az Fortress-monasteryben, kik mosnak, főznek, vasalnak, takarítanak, kezelik a lövegeket, rádiókat, radarokat... A Chapter Serf nevű népség. Na a kérdés viszont az hogy mikor egy Deathwatch csapat megy, akkor az ilyen nagyobb gépeket is nekik kell vezetni? Eleve kevesebben vannak, itt jól jön egy-két veterán és hűséges csatlós.

# 1934738
KaptiDavy

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 84 Hozzászólás
Személyzet alatt mit értesz?
Egy szerzetesrendben mindent a bent lakók intéznek + servitorok (Watsonból kiindulva), de újabb könyvekben vannak tisztviselők, akikből nem lehetett igazi marín, mégis megtartották őket
A hajóik már más kérdés - nem tudom, milyen viszonyban vannak a flottával... de szerintem egy rendház csak teljes értékű spészmarínokat nevel, így gyanús, hogy a normál flotta állományából válogatnak...

Az okosmarínokhoz pedig... hehehe
Szóval úgy rémlik, a Blood Ravens egy könyvtárosokkal jól ellátott rendház, akik gyakran bonyolódnak mindenféle titkos kutatásokat is magukba foglaló kampányokba... de amúgy a lexicanumot próbáltad már?

# 1934711
Dralius

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 98 Hozzászólás
Pár kérdés, már csak a több szem, többet látott elv miatt is.

Űrgárdista rendházak:
Egyrészt ki ismer magyar vonatkozású rendházakat? A Lord Magyar vezette Mortifactors és a Nimrod Grudge vezette Harbringers ki vannak zárva. Főleg mivel inkább szellemiségében magyar rendházat keresnék.

Másrészt kik az "okos" rendházak? A kérdés apropója hogy ismét eszembe jutottak a klasszikus űr-katona sci-fik. Heinlein: Starship Troopers, Haldeman: Forever War, Scalzi: Old Man's War stb. Azok a katonák már messze nem az egyszerű bokorugrók szintjén vannak. Az elitből toborzott elitek, nem csak testben, hanem IQ-ban is. Vannak ilyesmi rendházak?

Járművek:
Thunderhawk alkalmazási köre vajon meddig terjed a Warhammerben? Meddig állja meg a helyét az űrben?
Másrészt a személyzetet kik adják a Deatwatch játék során? Véleményem szerint ilyenkor jönnek a szolgálók, akik nem AA-k hanem egyszerű, de IG viszonylatban persze elit, katonák. Vélemény?

# 1911699
KaptiDavy

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 84 Hozzászólás
Manapság főleg a renegátok (újdonsült csm) vannak többségben - az eredeti légiók többsége nem arról híres, hogy közösködne a szánalmas emberiséggel... én inkább a "csak egy maradhat!" típusú gondolkodásra saccolnék
viszont időközben az egykori légiók darabkái is új szokásokra vetemedtek, összeálltak másokkal stb, így lehet, hogy már teljesen más "rendházként" pompáznak (a legutóbbi Chaos codexben van egy diagram egy rakás ismeretlen banda nevével és színsémájával - na, onnan lehet szemezgetni)

# 1911467
Morak

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 596 Hozzászólás
Üdv!

Több írás is arról tanúskodik, hogy a CSM-ek úgy pótólják a veszteségeiket, hogy:

A: A saját kezeiken lévő világokról összeszednek X+100 szerencsétlent, és az eretech-ek beléjük ültetnek mindenféle szennyet, illetőleg olyan mutációkat idéznek elő, ami leginkább a 19 beültetésre hajaz, csak ezek egyértelmű mutációk, és a Warp ereje idézte elő. Emiatt egy CSM majdnem olyan erős, mint egy tiszta, sarjmirigyből tenyésztett beültetésekkel rendelkező Astartes...de igazából mégsem. Persze ez nem igaz minden frakcióra.

B: A Káosz megfertőz egyes, vagy egész Rendháznyi mennyiségű Lojalistát.

C: Na, ilyenről nem tudni, hogy lenne...mert a klónozást a Black Legion felszámolta. :P

Tisztelettel:
Morak

U.i.: Konkrét linket nem tudok adni, mert a Lexicanumból és a W40k wikia oldalakról szemezgettem.

# 1909853
Steel

Unknown

• Fórumita
  • 446 Hozzászólás
Az Alfa Légió valóban toboroz a Birodalom területéről is. Egyébként pedig, nyilván az áttért SM-ok illetve a Káosz világokból folyik a toborzás. Könnyen lehet, hogy minden kellő technológiával rendelkeznek, hogy a lojalistákhoz hasonló mennyiségben toborozzanak, csak gondolom nagyobb náluk a halálozási arány. Cserébe viszont nincs létszám limit.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett