@Noir777: Bocs, most szűkében vagyok az időnek, nem minden kérdésedre tudok azonnal válaszolni; de ígérem, nemsokára a többi is sorra kerül.
Noir777 írta 2011.11.05, 08:21 -n:
Szerintem nem akarták azzal sokkolni a népet, hogy egy leszáradt kart festenek meg. Ha csak szimplán lebénul, akkor az simán kinézhet így - leszámítva azt, hogy nem tudná tartani a kardot vagy a gömböt. A vérkeringése még megvan nem? Ellenkező esetben olyan gázgangrénát kapott volna, hogy már rég a föld alatt lenne.
A sebet elkötötte és csontig kiégette közvetlenül a sérülés után, később pedig – bár ez explicite nincs leírva – felmetszette és fertőtlenítő fürdővel kezelte az alkarját. Mostanra egy szikkadt, sorvadt csonk az egész, érzéktelen és nincs benne semmi élet. Ettől függetlenül gondozza és rendben tartja, mert ennek hiányában valóban fészket üthet benne a fertőzés. Tulajdonképpen le kellett volna vágni; azért ment bele ebbe a sok fáradságba, hogy megőrizze örök emlékeztetőként. Ahogy a római hadvezérek is magukkal vittek a diadalmenetre egy rabszolgát, akinek semmi dolga nem volt, csak hogy közben végig a fülükbe sugdossa: „ne feledd, hogy ember vagy…”
Igen, a hagyatékokra gondoltam. Ezek a mágiák miben különböznek egymástól?
Más dolgokra képesek, más a metodikájuk, másféleképpen nyilvánulnak meg. Az eltéréseket tételesen felsorolni elég unalmas volna, de tekintsd át
A kívülállóban Mersant és Dahák párviadalát, majd Dzöl elleni szövetségüket: az elég érzékletes képet ad róluk.
Szóval Mersant önmagának választotta a nevet. Látszik milyen határozott egy karakter

Más neve van? A nemeseknek szokott lenni egy rahedli.
A franciák kevéssel is beérik.

Elméletileg nevezhetné magát a családi birtokról Mersant de Foixnak, de nem fárad vele: a régi életével végérvényesen szakított.
Mersantnak voltak más testvérei? Akkoriban nem nagyon álltak meg 2-nél, és a halva születés, vetélés és csecsemőhalál nagymértékben jelen volt.
Igen, voltak, de a fiúk közül egyik sem érte meg a felnőttkort.
Rénaud és közte hány év van?
Kettő.
Ha ennyire távol áll tőle a szexualitás, akkor a történetekben még szűz? Vagy azért akadt egy-két telivér szajha Cordobában, aki jobb belátásra bírta?
Élete első szakaszában Mersant nem volt még az az ijesztő alak, akivé később vált: voltak szexuális tapasztalatai, talán még fiatalkori kötődései és vonzalmai is. Ezek már nem számítanak, felszámolta őket és kiiktatta az emlékei közül. A szexualitás pedig csöppet sem áll távol tőle, csak teljesen tudatosan irányítja és használja.
Saint Sangué merre van? Nekem valami miatt úgy tűnt, mintha keveredett volna Ynevvel. Valószínűleg csak a hangulat tette.
Ha megkeresed a térképen Aigues-Mortes városát, egy kicsit északabbra tőle. Ynevhez amúgy semmi köze, a hangulata sokkal sötétebb nála.
Módosította Kornya_Zsolt: 2011.11.05, 09:24