Ugrás tartalomhoz

Hugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

Könyvajánló

• Nem írhatsz ebbe a témába
1092 hozzászólás érkezett eddig

# 202188
_deutschepunk (NPC/NJK)

• Látogató
Na erre aztán tényleg kiváncsi lettem.... :(

# 201643
Derhelm

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 417 Hozzászólás
Sally, véleményem szerint azért a két könyv nehezen összehasonlítható, a témájuk különbözik. Nekem is jobban tetszik ugyan a Gólem, de azért a Vörös Oroszlán se rossz...

# 201433
_Fereste (NPC/NJK)

• Látogató
kíváncsi vaok mien lehet az a könyv, amely után egy félmosolyt dobhatok a Vörös Oroszlánnak és Szepes Máriának.. asszem ennyivel nem intézhető el SzMária. rengeteg könyvét olvastam, köztük a Vörös Oroszlánt is, és az az egyik kedvenc könyvem. ha sikerül, beszerzem ezt a Gólemet is, de hogy egy félmosollyal nem fogom elintézni SzMáriát az biztos >:szent:

# 201405
Bala

Programmer of FELDB

• Moderátor
  • 3563 Hozzászólás

Idézet

Okkult hajlamúaknak: Gustav Meyrincktől pl. a Gólem. Ha meg tudod emészteni, talán dobsz egy elnéző félmosolyt Szepes Máriának Vörösoroszlánostul.  

Nem hallottam meg rola, kiado, kiadas eve, konyvesbolt, ahol megveheto vagy a cimed, ahol kolcsonkerheto? ;-)
Kivancsi vagyok ra, mar csak a Szepes Marianak kuldott felmosoly miatt is - ui en a Voros Oroszlant nagyon sokszor olvastam, es mindig egyre melyebbre es mellyebbre hatoltam. :aboci:

Idézet

(Elnézést mindenkitől, az utóbbi művésznőtől csak az említett kétfelvonásost olvastam, engem nem győzött meg. Mint regény, ízlés dolga, de "ezoterikus szemszögből": hogy írhat le pl. olyasmit (szó szerint értve), hogy "férfi lélek női testben", amikor a nemek csak a tesben érelmezettek, a lélek önmagában nemtelen - a rózsakeresztesek szerint, akiket elvileg propagálni akar...  :D Mielőtt még átzavarnátok a kapcsolódó topikra, nincs több hozzáfűznivalóm a témához    :D )  

Nem tudom mi a a topic, ahol ezt kitargyalhatjuk, de elmondom, mint gondolok. :-)
Igaza is van, es nem is. Teny, hogy a lelek nemtelen es a testben nyeri el a nemi identitasnak megfelelo dolgokat... es ez igaz is es nem is.
Ugyanis a karma szerint azert lesz valaki no,hogy olyan tapasztalatokat szerezzen, amelyeket noi testben kell megelnie. Ha valaki "ferfi lelek noi testben", ott a karma olyan modon nyilvanul meg, amelyet csak egy teljes tobb letidot ativelo vizsgalattal erthetunk meg. - szerintem.

persze tevedhetek is :szent:. Erdekes, en a fenti mondatot eszre sem vettem a konyvben.

Bala
ps: sose gondoltam, hogy ezt egy rpg.hu forumon fogom leirni. :D

# 200515
_Sally (NPC/NJK)

• Látogató
Rorimack: Thanx... :lol:

[Javítva: 2003.01.07 írta: Sally]

# 200503
Rorimack

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1642 Hozzászólás
Halihó!

Jé, azt hittem, hozzászóltam...

Na mindegy, akkor újra.

Szóval Szun mester művét a Terebess is kiadta, az icipici sorozatában, de akit csak a szöveg érdekel, az megtalálhatja a honlapjukon, s talán a MEKen is.

(a második kiadás a Budo kis könyvtár lenne? )

Sally: félig off, mármint főleg okkult téren:
"hogy írhat le pl. olyasmit (szó szerint értve), hogy "férfi lélek női testben", amikor a nemek csak a tesben érelmezettek, "

Michel Foucault járt utána egy érdekes esetnek, s az eredményeket "Herculine Barbin, más néven Alexina B." néven olvashatjuk.

Aki e kis könyvben pletykákon csámcsogást, pikáns kalandokat olvasna, az inkább ne is keresse, de a fenti lélek-probléma "kutatóinak" pár kellemes órát szerezhet.
(jószöveg könyvek, 1997)

Csak mérete és terjedelme miatt hasonló Stanis£av Lem legújabb magyar nyelvű remeke, a Szempillantás nevű félelmetes eszmefuttatása, korábbi "futurológiai" köteteinek újra- és továbbgondolása.

Bár bizonyos részleteibe szakmailaig talán bele lehetne kötni, mégis elképesztő, mennyire élesene, "lemesen" látja jövőnket, jelenünket.

A kötet meglehetősen borsos árú, s a könyvesboltban a scifi polc helyett a filozófiánál keressétek :lol:.

(Typotex, 2002)

Ja, és igen, Bierce-t olvassatok, jól :)
(a lefordíthatatlan Devil's Dictionary egy majdnem teljes kiadása, és néhány novella, valamint a fergeteges mesegyűjteménye letölthető a gutenbergről (eredeti nyelven))

R.

# 200454
_Sally (NPC/NJK)

• Látogató
Ja, és köszönet a fórumnyitó vampának a Passuth-ajánlást :lol:

# 200452
_Sally (NPC/NJK)

• Látogató
Ti vagytok Isten!

Képes voltam az elejétől elolvasni a fórumot, hogy ne ajánljak olyasmit, amit esetleg már (többen) megtettek... Ha mégis előfordul, nézzétek el. A megszólítást is... Bár nem vagyok teljesen járatlan scifiben, de én még csak most grokkolom Heinlein remekét, az Angyali üdvözletet... :lol:

És ami még nem volt:
Ambrose Bierce. Lovecraft honfi- és kortársa, azzal a külömséggel, hogy kevesebb az írásaiban a kimondhatatlan iszonyat, de talán több a feszültség. A Bagoly-folyó c. novelláskötetét nagyon megéri elolvasni annak, aki kedveli az effajta sötét, nyomasztó és furcsa sztorikat.

Ha már a "furcsaságoknál" tartunk, Jorge Lois Borges. Nagyon elvont, de a maga módján szórakoztató. Félelmetes spekulációk akadémiai komolysággal tálalva :) Bár teljesen más műfaj, de Pratchett leírása az Egyetem könyvtáráról engem kicsit Borgesra emlékeztetett.
(Pratchett is szivem csücske, dehát Őt már mindenki oda-vissza ismeri :D )

Okkult hajlamúaknak: Gustav Meyrincktől pl. a Gólem. Ha meg tudod emészteni, talán dobsz egy elnéző félmosolyt Szepes Máriának Vörösoroszlánostul.

(Elnézést mindenkitől, az utóbbi művésznőtől csak az említett kétfelvonásost olvastam, engem nem győzött meg. Mint regény, ízlés dolga, de "ezoterikus szemszögből": hogy írhat le pl. olyasmit (szó szerint értve), hogy "férfi lélek női testben", amikor a nemek csak a tesben érelmezettek, a lélek önmagában nemtelen - a rózsakeresztesek szerint, akiket elvileg propagálni akar... :D Mielőtt még átzavarnátok a kapcsolódó topikra, nincs több hozzáfűznivalóm a témához :D )

Ja, és persze a kedvencem, Hermann Hesse minden mennyiségben, és Umberto Ecco, bár gondolom őt sem kell bemutatni :lol:

További boldog új évet Mindenkinek.

# 199953
_boebe (NPC/NJK)

• Látogató
Ez a Göncölös csak az egyik kiadás, (nekem megvan kettőben is) és spec. a drágább.
Létezik egy küllemre nagyon gagyi kis papirkötés kb zsebnotesznyi méretben egy rajzolt szamurájjal a cimlapon. Ha erdekel utananezek, ki adta ki (azaz eloszedem a fiokbol :sor: )
Amúgy - mindamellett persze, hogy mindenütt alapműként emlegetik - mai szemmel elég pitinek is tűnhet: tele van ilyen apró alapigazságokkal, ld küzdelemben helyezkedj okosan, pl az ellenfeled nézzen a nap felé meg hasonlók. Egyszer tényleg érdemes elolvasni.

# 198356
_morihei (NPC/NJK)

• Látogató
<:felvon:
valóban megleptél...
kérlek, küldd el a címüket...

# 198353
Keshik

főnökasszony

• Fórumita
  • 1425 Hozzászólás
Morihei !

Nagyon meg fogsz lepödni, mint ahogy en is meglepödtem.
Budapesten a XXI. kerületben ( tehat Csepel ), a Csepel Plazai Libri könyvesboltban. A kiadoja a Göncöl kiado, a forditast pedig Edes Balint keszitette. a cimüke ha erdekel küldöm per u2u.

Pisti meg egy pezsgöt !

# 198296
_morihei (NPC/NJK)

• Látogató
Hol talatal te olyat?!
(Sun Tzu: A hadviseles tudomanya)

Meg meg az is erdekelne, hogy lattatok-e mostansag valahol a Hitehagyott trilogia 2. kotetet.
Raoul Renier irta

Es hogy hirtelen en is ajanljak valamit:
Robert Graves-tol a Vitez Belizar serintem nagyon jo.

# 198077
Keshik

főnökasszony

• Fórumita
  • 1425 Hozzászólás
Tegnap szereztem be es mar tul is vagyok rajta !

Hogy pontositsak, ajanlom a Sun Tzu fele A hadviseles tudomanya. Az 1906-os angol forditas alapjan keszült a magyar forditas.

Es az iras termeszeteböl fakadoan, nem csak valodi es kepzelt tabornokoknak ajanlom, sok dolog hasznosithato az üzleti eletben is.

Pisti a pezsgöt !

B.U.E.K. !

:felvon:

2 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 2 látogató, 0 rejtett