woof!
Sajnálom, hogy novellám kedvedet szegte. Nekem pedig a hozzászólásod szegte kedvem. Nem a negatív kritika, hanem az, hogy ilyen súlyos ítélethez, nem párosul konkrét példa, rámutatás a hibára/hibákra, illetve segítő szándékú megjegyzés.

# 1944976
Kelt 2012.04.27, 21:36
# 1944973
Kelt 2012.04.27, 21:25
# 1944967
Kelt 2012.04.27, 21:12
ashwithchainsaw!
Bár pihentettem írásomat kb. két hétig, újraolvasáskor mégsem tűntek fel számomra az általad felrót hibák. Csak éreztem, hogy néhol sántit, de nem tudtam miért. Most pedig olvasva kommentedet a homlokomra csaptam: hát persze! Köszönöm hozzászólásodat és értékelésed, hasznomra vált.
Bár pihentettem írásomat kb. két hétig, újraolvasáskor mégsem tűntek fel számomra az általad felrót hibák. Csak éreztem, hogy néhol sántit, de nem tudtam miért. Most pedig olvasva kommentedet a homlokomra csaptam: hát persze! Köszönöm hozzászólásodat és értékelésed, hasznomra vált.
# 1944848
Kelt 2012.04.27, 11:15
Nekem tetszett. Voltak benne erdekes kormondatok, de alapvetoen jo volt szerintem.
# 1944830
Kelt 2012.04.27, 10:27
Nekem a hangulat és a sztori tetszett. A stílusán tényleg lehetne még csiszolni kicsit.
# 1944809
Kelt 2012.04.27, 09:57
A magyar nyelv teljes figyelmen kívül hagyásával összetákolt mondatok sajnos kifogtak rajtam. Borzalmas fogalmazás, az olvasástól is elvette a kedvem.
# 1944802
Kelt 2012.04.27, 09:31
Üdv!
Nofene, ez is jó. Találóak a jellemzések, hangulatosak a leírások. Kezdem elhinni, hogy nem én vagyok a hibaforrás amikor a novellákat olvasva azt látom, hogy kellemes olvasmányok kezdők/félkezdők tollából és nem izék.
Nofene, ez is jó. Találóak a jellemzések, hangulatosak a leírások. Kezdem elhinni, hogy nem én vagyok a hibaforrás amikor a novellákat olvasva azt látom, hogy kellemes olvasmányok kezdők/félkezdők tollából és nem izék.
# 1944760
Kelt 2012.04.27, 08:32
Tetszett ez a novella. Azonban nekem, kicsit sok volt benne a tájleírás, regényekben különben szeretem a hosszabb leíró részeket. Egy valami nagyon zavart. Tyihonov századosról az elején kiderül, hogy dohánymarta hangja van, elsőre megjegyeztem. Engem bosszantott, hogy akárhányszor megjelent a százados alakja, a dohánymarta hang is megjelent. Ha nem írtad volna, akkor is tudtam volna, milyen a hangja, hisz az elején írtad. Szerintem ilyen rövid műnél kár ilyen sokszor kiírni. Persze egy regénynél azért fel-fel kell bukkannia többször, mivel talán az olvasó a hetedik fejezetig elfelejti.
# 1944753
Kelt 2012.04.27, 08:15
Nekem tetszett. Ráadásul nem kell minden novellának kiszámíthatatlan csattanóval végződnie. Ez nem egy vicc, ahol várjuk a poént. Sokszor elég, ha hangulatot tud teremteni.
Szavazni csak akkor fogok, ha olvastam mind a hatot. Nem csak önmagukban, hanem egymáshoz képest is értékelni kell őket.
Szavazni csak akkor fogok, ha olvastam mind a hatot. Nem csak önmagukban, hanem egymáshoz képest is értékelni kell őket.
# 1944729
Kelt 2012.04.27, 06:55
Jó írás, az elején tényleg erős jelzőhalmozás.
Amint felbukkan a farkasember sejteni lehet végkimenetelt nagyon is kiszámítható (sajnos).
Amint felbukkan a farkasember sejteni lehet végkimenetelt nagyon is kiszámítható (sajnos).
# 1944709
Kelt 2012.04.27, 00:21
Jó novella, de lehetett volna jobb is.
Számomra zavaró volt - főként az elején - a szerző khm... "túlzsúfolt" stílusa. Ha a gondolatait kisebb egységekre, rövidebb mondatokra bontja, és nem akar ennyi mindent egyszerre elmondani, talán gördülékenyebb lett volna az írás. Némileg túlírt a mű, de ezen egy kis pihentetés, átnézés, vagy/és egy jó szerkesztő tudna segíteni.
A történet maga a "nem rossz" kategóriába esik. Ígéretesen indul, majd a hangulatkeltés, építkezés, fokozás szerintem ideális egészen a mű végéig. A legvégén azonban a "parancsra nem tesz semmit" poén és a szörny nevén nevezése elveszi az egésznek a súlyát, misztikusságát. A katarzis számomra emiatt elmaradt.
Mindezek ellenére egy jóindulatú négyest adtam, mert ebből a novellából szerkesztéssel már lehetne egy színvonalasat faragni.
Számomra zavaró volt - főként az elején - a szerző khm... "túlzsúfolt" stílusa. Ha a gondolatait kisebb egységekre, rövidebb mondatokra bontja, és nem akar ennyi mindent egyszerre elmondani, talán gördülékenyebb lett volna az írás. Némileg túlírt a mű, de ezen egy kis pihentetés, átnézés, vagy/és egy jó szerkesztő tudna segíteni.
A történet maga a "nem rossz" kategóriába esik. Ígéretesen indul, majd a hangulatkeltés, építkezés, fokozás szerintem ideális egészen a mű végéig. A legvégén azonban a "parancsra nem tesz semmit" poén és a szörny nevén nevezése elveszi az egésznek a súlyát, misztikusságát. A katarzis számomra emiatt elmaradt.
Mindezek ellenére egy jóindulatú négyest adtam, mert ebből a novellából szerkesztéssel már lehetne egy színvonalasat faragni.
# 1944708
Kelt 2012.04.27, 00:21
Éppen egy kissé elbóbiskolt Pavel Katajev, mikor fogai összekoccanására riadt fel, és abban a pillanatban maga sem tudta eldönteni, hogy a nagy hideg miatti vacogás, vagy a Kraz plató rázása zökkentette vissza a fagyos valóságba. A nyolcas őrhely
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére