Ugrás tartalomhoz

Hugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?E3 2013 - tömören

Citadels

• Nem írhatsz ebbe a témába
360 hozzászólás érkezett eddig

# 1559050
momo2

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 5 Hozzászólás
Eladnám a nemrég vett Citadellámat:

bontott, de nem játszott, magyar kiadás

3000 Ft

# 1498564
Ork

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1138 Hozzászólás
Megtaláltam, mi van benne :ize:

# 1498347
Ork

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1138 Hozzászólás
Azt olvasom, hogy a Citadellában (magyar kiadásban) benne van a kiegészítő is. Milyen kiegészítő, vannak benne új szerepek is? Ez benne van már az online játszható verzióban is?

Módosította Ork: 2008.07.11, 13:06

# 1367326
PaYa

Ha kell egy játék

• Fórumita
  • 3723 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásalacxox írta 2008.03.13, 09:13 -n:

Tegnap este végre eljutottam Payához, jó kis bolt, a közeljövőben még sokszor megyek arra :).
Köszönjük! Ha legközelebb jössz arra, és véletlen én vagyok (ált. ez kedden esténként, vagy pl most szombaton), akkor szólj rám - szeretem személyesen is ismerni a fórumlakókat... :lol:.

# 1367307
lacxox

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1254 Hozzászólás
Köszönöm az infót és a felajánlást! Tegnap este végre eljutottam Payához, jó kis bolt, a közeljövőben még sokszor megyek arra :lol:.
Csak most épp semmi nem volt, amit szerettem volna :) Például a ccg-s kártyatokot sem. Végül aztán elindultam a Ferenc körút felé, ahol még bementem a "harmadik" boltba, és ott hirtelen felindulásból vettem végül "yu-gi-oh méretű" kártyát, fele annyit és drágábban, mint Payánál lett volna, de legalább fekete, nem átlátszó és legalább rögtön a kiegészítő karakterkártyáit is be tudtam rakni ilyenbe (így összesen 20-at használtam). Még egyszer köszönöm mindenkinek!

# 1366856
Ordas

Káosz edző

• Fórumita
  • 418 Hozzászólás
Szvsz barmilyen CCG-vel foglalkozo helyen kapsz ilyet, a Citadelsre a japan "YuGiOh" (kisebb mint a normal) meretu bugyi passzol, kapni olyat aminek szinezett a hatlapja, ez megoldja a kopottsag problemajat. Ha Payanal nem kapsz es csak 8 darabra lenne szukseged, szivesen adok, asszem van meg nehany zold es lila, majd valasztasz :)

Udv : Ordas

Hozzászólás olvasásalacxox írta 2008.03.04, 13:56 -n:

Karácsony óta végre nekem is van (magyar) citadellám. Csak egy bibi van vele: a tartósság kérdése - a nyolc lap gyorsan amortizálódik (különösen, hogy vannak, akik szeretik fél óráig kevergetni ezeket a lapokat); már szinte most sem lehetne a kiegészítő lapokkal együtt játszani, annyira feltűnő lenne a használatlan és használt lapok közötti különbség.

Nem emlékszem, hol találkoztam ennek kapcsán a kártyatartók ötletével, olyan kártyatokokéval, amelyekbe egy-egy kártyát lehet belerakni, és azokkal együtt használhatók a kártyák (állítólag több játékhoz kiadtak már ilyet, és van, amelyik a citadellához is teljesen megfelelne). Kérdésem, van-e ötletetek, a neten milyen néven keressem ezt, vagy hogy itthon bármelyik játékboltban forgalmaznak-e már ilyeneket?

Köszi!

# 1366389
trolli

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 437 Hozzászólás
Szerintem 2-en nem igazán jó és 3-an sem annyira! 5-6an viszont jól el vannak vele.

# 1366263
lacxox

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1254 Hozzászólás
Köszönöm, azt hiszem, benézek (a boltba?).

# 1364333
PaYa

Ha kell egy játék

• Fórumita
  • 3723 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásalacxox írta 2008.03.04, 13:56 -n:

Karácsony óta végre nekem is van (magyar) citadellám. Csak egy bibi van vele: a tartósság kérdése - a nyolc lap gyorsan amortizálódik (különösen, hogy vannak, akik szeretik fél óráig kevergetni ezeket a lapokat); már szinte most sem lehetne a kiegészítő lapokkal együtt játszani, annyira feltűnő lenne a használatlan és használt lapok közötti különbség.

Nem emlékszem, hol találkoztam ennek kapcsán a kártyatartók ötletével, olyan kártyatokokéval, amelyekbe egy-egy kártyát lehet belerakni, és azokkal együtt használhatók a kártyák (állítólag több játékhoz kiadtak már ilyet, és van, amelyik a citadellához is teljesen megfelelne). Kérdésem, van-e ötletetek, a neten milyen néven keressem ezt, vagy hogy itthon bármelyik játékboltban forgalmaznak-e már ilyeneket?

Köszi!
Én a sima mezei CCG kártyavédő fóliát használom hozzá, 700 Ft/100 db. Ha benézel, akár tudok is adni, régi ccg-s korszakomból van még.
Amit lehet használni, hogy szerzel bármi olyan kártyát, ami méretében stimmel, és mögérakod. Máris nem látszik, hogy kopott vagy nem :rohog:.

# 1364278
lacxox

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1254 Hozzászólás

Köszi!

# 1357090
LCO1

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 335 Hozzászólás
Egy jól összedobott magyar szabálykönyv a játékhoz PDF-ben: ITT

# 1355759
Hulla77

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 229 Hozzászólás
Üdv.

Ha van valakinek kedve hozzá, egy kis Citadella. ITT

Játék neve: "Egy kis gamma"

Még 1 játékos kellene. :D

# 1332845
Thaur

Csúf zöld szörny

• Fórumita
  • 1717 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásasequor írta 2007.12.17, 13:49 -n:

ja és még 1 észrevétel: az alapjatek különleges kerületei közt két Védmű van és csak ebből a lapból van 2 a lilák közt szvl ez nem hiba?

1:A Laboratórium nevü lap mukodésével kapcsolatban felmerült egy kérdés: kerület lapot az asztalról is lehet dobni arnyért meg a kézből is?
2:a kiegészütő ugye behozott 15 uj lila kerületet - ezek nem boritják fel a játékegyensúlyt, nem lesz túl sok különleges kerület a pakliban, mi a véleményetek?

előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
jó játékot kívánok!
PS: játszatok Munchkint is! ;) ->(elérhető a játék nyomtatható verzióban is)

Védmű: 2 darab, stimmel.

Laboratórium: Szerintem csak kézből.

Elméletileg a kiegészítő lila épületeit nem belekevered - akkor tényleg borulna a színegyensúly, meg túl sok lenne a speciális épület -, hanem kiveszel x darabot az alapjáték lilái közül, és beraksz x darabot a kiegészítő lilái közül.

# 1332712
sequor

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 42 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásah-alga írta 2006.12.01, 13:24 -n:

harlekin73 írta 2006.12.1, 11:59 -n:

nem találtam meg hosaka oldalán a citadels szabályt, le lett véve? egyéb hely ahonnan le tudom tőlteni?
Emitt (Hosakánál) ?

http://hosaka.uw.hu/

# 1332709
sequor

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 42 Hozzászólás
Sziasztok! Szeretnék Tőletek segítséget kérni. Csak most ismerkedtem meg a játékkal - kinyomtattam egy kókány verziót és elkezdtük verni a blattot a barátaimmal az egyik kocsmában... nagy sikert aratott a gamma, de attól tartok nincsnek meg rendesen a kerület-arányok. van valami laplista a neten , hogy ellenőrizni tudjam megvan-e minden kártya. Oder ha valaki bescennelte az eredetit, annak nagyon örülnék. a Hosaka-féle lapokat elértem, de öszintén szólva nem jönnek be ezek a barokk stílusú képek (persze igen profi az egész, de nem fantasy...) - ja és még 1 észrevétel: az alapjatek különleges kerületei közt két Védmű van és csak ebből a lapból van 2 a lilák közt szvl ez nem hiba? Sajnos a karakterekre pedig nem került szöveg, amit a kezdő játékosok kifogásoltak... ;)
1:A Laboratórium nevü lap mukodésével kapcsolatban felmerült egy kérdés: kerület lapot az asztalról is lehet dobni arnyért meg a kézből is?
2:a kiegészütő ugye behozott 15 uj lila kerületet - ezek nem boritják fel a játékegyensúlyt, nem lesz túl sok különleges kerület a pakliban, mi a véleményetek?

előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
jó játékot kívánok!
PS: játszatok Munchkint is! :) ->(elérhető a játék nyomtatható verzióban is)

# 1331265
Camus

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 478 Hozzászólás
Jó régen játszottam már Citadelst. Azt kérdezném, hogy kinek mely kombináció jött be a legjobban a kieg. szerepeket is belevéve? Ha jól emlékszem a szabály 2 módosítást javasol az alap 8 szerephez képest. Próbálta már valaki több kieg. sszereppel? Esetleg csak kieg. szerepekkel? Új játékosoknál érdemes lehet az általam vélt (vagy ajánlott) 8 legjobb szerepet választani, vagy, ott azért az alap 8 szerep (új játékosnak mindegyik ismeretlen úgyis). Köszi.

# 1160134
h-alga

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 2779 Hozzászólás

harlekin73 írta 2006.12.1, 11:59 -n:

nem találtam meg hosaka oldalán a citadels szabályt, le lett véve? egyéb hely ahonnan le tudom tőlteni?
Emitt (Hosakánál) ?

# 1160114
harlekin73

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 105 Hozzászólás

# 891487
Thaur

Csúf zöld szörny

• Fórumita
  • 1717 Hozzászólás

harlekin73 írta 2005.08.19, 15:25 -n:

Mikor jelenik meg magyrul a citadels?

Mai hirem szerint szeptemberben.

# 887781
harlekin73

Rendszeres fórumozó

• Fórumita