Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Need For Speed

• Nem írhatsz ebbe a témába
2007 hozzászólás érkezett eddig

# 1897493
dekszter

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 4380 Hozzászólás
The Run demo (PS3)

+ szép, hangulatos, nagyon jól eltaláltak a zenéi, a lavinás pálya embertelenül el van találva, van nehézségi szint állítás
- a kamera förtelmesen közel van az autóhoz, nitrózáskor pedig förtelemesen távol, az irányítás kicsit elsőre tompa (Burnout és Hot Pursuit után)

Összességben review várás, vélemények olvasása (főleg itt :) ), aztán december-január környékén vásárlás ha érdemes rá.

# 1897225
dekszter

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 4380 Hozzászólás
Én lennék a másik oldal :) . Poison abban a szerencsés helyzetben van, hogy mindkét gép ott parkol a szobájában, így én csak saját szem + youtube ügyben nyilatkoznék. A Forza eszement jól néz ki. A showroom maga a tökély. De. Szerintem a Gran Turismo 5 még mindig szebb, pontosabban szólva, hihető, élethűbb. A Forza olyan mint a legtöbb Xbox játék: erősebbek, élénkebbek és sötétebbek picit a színek. Ettől teljesen más íze lesz, mint a sok helyen steril de nagyon szép GT-nek. A fények is (youtube) nagyon Forzásak, ahogy a csillogások is, számomra itt is a GT tűnik szebbnek. De ez mit sem ér, ha a belsőt nézzük. A Forza 4 sokkal-sokkal jobb játék lehet, már a hallottak/látottak alapján. Remélhetőleg Yamáék felkapják végre a fejüket, és nem 1 év után készülő, 1 gigás(!)patchet és az "egy pálya/régi autók felöltöztetve" DLC-vel szúrják ki az ember szemét.

# 1896942
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
Október 14 emúlt, megjelent a Forza 4...

:leborul: :leborul: :leborul: :leborul: :leborul: :leborul: :leborul:

Hibátlan. Benzinszag és őrület. :cool:

A NETET lapozgatva, képeken/videókon tartja még magát a GT5 kinézete, de ma leteszteltük/összehasonlítottuk; ÉLŐBEN, az ember saját szemével nézve viszont ezen a téren is magasabban van. Érthetetlen, hogyan, de tény.

Módosította Poison: 2011.10.18, 20:33

# 1894601
dekszter

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 4380 Hozzászólás
Need for Speed Hot Pursuit (2010)

A Criterion a Burnout sorozat miatt érthetően hatalmas kedvencem. Imádom majd' mindegyik részt, és bár egyik sem teljesen hibátlan (bár a Paradise már nagyon közel áll hozzá) az abszolút kedvencek között vannak. Így érthető volt, ha az igénytelen szutyok posványába fulladt NFS szériát lepasszolták egy körre nekik, hiszen ha valamihez, akkor az arcade autóversenyhez ők értenek.
Megkapták. Megcsinálták. Szar lett.
Anno már többen is írtak róla, azt hiszem most én következem. Mivel éppen felrobbanni készülök, kezdem inkább a pozitív dolgokkal:
-Gyönyörű. Eszement jól néz ki Seacrest County, bár valahogy mégis üresnek érzem - picit olyan, mintha igazából a világ végén autókáznék két, egymástól 938922 fényévnyire lévő várostól. Szép, de steril. Paradise City-ben is több élet volt, pedig ott nincsenek a Midnight Club vagy Driver módján emberek az úton.
-A sebesség érzete fenomenális. Ez az, ami hiányolok a GT sorozatból...
-Az autók hangja úgyszint állati jó. A Viper morgásától kezdve a Zonda éles sivításáig minden.
-sorry, itt vége is a jónak.

-Csal. Eszement és leírhatatlan módon. Azt hittem a Split/Second egy gerinctelen játék, de ehhez képest képest Teréz anya. Az ellenfelek akkor és úgy előznek meg, ahogy csak akarnak (a kedvencem amikor driftelve hasítanak el mellettem miközben én turbózva hasítok), ha lenyomom a turbót ők is használják. Sokszor van olyan érzésem, hogy hagy nyerni. Végigszenvedem a futamot, aztán picit belassul és csodák csodájára az utolsó 1 km-es távon le tudom hagyni, holott eddig a közelébe sem tudtam jutni.
-Az irányítás olyan mintha részeg lennék. Minden autó eszement lomhasággal reagál, sokszor már órák óta látom az előttem lévő akadályt de a vas csak nem akar kanyarodni...
-Ha kiütök valakit, akkor bevágja a Burnoutból már megszokott lassított, karambolos videót és aranyosan, kedvesen elvesz tőlem vag 3-4 pozíciót. WTF? Volt, hogy alig pár száz méterrel a cél előtt belém jött egy rendőr és az első helyen álltam. Az ütközéstől kifingott, videó bevág, irányítás visszakap és már csak azt láttam hogy mutatják a futam végét: 3. hely. Recsegett a 10.000 Ft-os kontroller a kezemben.
-Zenét nem tudsz válogatni a játék OST-jéből. Elnyomod, offolod vagy töltesz fel sajátot. Marhaság.
-Sok kanyart driftelve lehet csak abszolválni. De akkor könyörgöm ne ott álljon meg a szerencsétlen civil autó. Esküszöm, láttam, hogy futam közben, ahogy elkezdtem csúszni, megállt. Crashed.
-Nem egy alkalommal pont úgy karambolozik az ellenfél, hogy a roncs pont elém zúgjon be a 298933 mérföld széles úton.
-A rendőrök "rakéta meghajtása" elég idegesítő. Látszólag ha mögém kerülnek, nem veszítenek sebességet ha nekem csapódnak (nem, nem koccolnak, hanem egy atombomba erejével vágódnak belém), hanem érzésre 50-60 km/h különbséggel lökdösnek. Ez különösen akkor vicces, ha papíron az én autómnak még a féklámpáját sem kéne látniuk.

A vörös ködön keresztül ennyi jutott eszembe. Erősen gondolkodom a Time Saver Pack megvásárlásán (unlockol minden autót), mivel offline szerintem egy agyfelb@szó csalódás. Criterion, mi lett veletek???

# 1882990
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
Dexter:

Óvatosan, meghozod újra a kedvem az M3 GTS-hez.... :dilis: :D Azt hittem, már túl vagyok rajta... :dilis:

GT5 Vs. Forza4 érdekes lenne, de valahogy amíg a GT 'steril', a Forza inkább gépolaj szagú volt eddig is... :ninja:

# 1882659
dekszter

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 4380 Hozzászólás
Szééééép:

TDU2: csábító, csábító... de a The Run csábító, még ha teljesen más jellegű játék is lesz. Free roaming rulz, de valahogy valami hiányzik belőle.

GT5: októberben F4 => a trónkövetelő előz, a konzolos sajtó szét fogja cincálni a GT-t. Érzésem szerint embertelen alázás lesz.

# 1881221
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
TDU2:

Némi kapkodás miatt a TUD2-n még nincs semmi frissítés, a jelen verzióban nincs menthető kép, csak a game-en belül (pl. kiteheted a lakásod falára, bekeretezve... nem vicc...)

A GT5-nél még mindig nem értem ezt, hogy ha a gumikon ilyen hangsúly van, akkor más, esszenciális dolgok miért hiányoznak a verda beállításainál... :amccoy:
Az online/offline eltérést meg főleg nem, azóta sem...

A versenyautókhoz tényleg kell skill, de elvileg ha van hozzá gyakorlat, még inkább azt kellene csinálniuk, amit a pilóta gondol.

# 1880775
dekszter

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 4380 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaPoison írta 2011.08.23, 15:01 -n:

GT5:

Erősebb autóktól...? Ez érdekelne... :ugri: :sor:
A "tanuló autók" mint amilyen pl. a 300 ló alatti gépek, még kezesek. De ha az ember bele akarja vetni magát a sűrűjébe, akkor előbb-utóbb beül egy Super GT vagy LM autóba. Azok pedig 500+ LE alapból. A legtöbb GT-s mindenféle elektronikát kikapcsol az ABS-t kivéve (az általában 1), és úgy lesz a legjobb a vezetési élmény... de a fent említett lovak már nem viccelnek. Az offline könnyedén abszolválható kanyarok simán kitekerik az ember kezéből a kormányt online módban, vagy pikk-pakk megelőz az autó fara. A legdöbbenetesebb példám mindig az, amikor először tűnt fel a két mód közötti szakadéknyi különbség: Racing Hard gumin jobb időt futottam Suzukán mint Racing Soft gumin mert mindig megtréfált egy-egy kanyar, amit offline padlón tudtam venni.

GT gumik: a GT-ben 3 fajta (Comfort, Sport, Racing) gumi van, ezeknek három szintjük (Hard, Medium, Soft). Vagyis a legrosszabb Racing gumival (versenyautóra mást nem éri meg tenni...) jobb időt futottam offline, mint a legjobb tapadásúval online.

Az LMP autók pedig szinte egy másik galaxisban mennek. És az esőt még nem is említettem :D .

Láttam, hogy lehet a TDU-ban is fotókat lőni. Azokat le lehet menteni gépre?

# 1880308
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
GT5:

Erősebb autóktól...? Ez érdekelne... :ugri: :sor:

A TDU tényleg nem könnyű az elején... sok a régi vas és azokkal sokat kell gépészkedni, hogy az úton is maradjanak...

# 1880258
dekszter

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 4380 Hozzászólás
GT5 offline vs. online: aki net nélkül, offline módban tolja mondjuk a megjelenés óta (2010.11.24.) és aztán valamikor szerez netet és kipróbálja online... hát... lehet, hogy egy életre elmegy a kedve az erősebb és élvezetesebb autóktól :( .

TDU: talán hülyén hangzik, de nekem így első hallásra nehéznek tűnik :( . Fakezű vagyok, nem szeretem a nehéz játékokat.
Mondjuk a hétvégén magam is meglepődtem, hogy a Split/Secondben milyen könnyedén csináltam meg 2 teljes epizódot :titok: . Aztán sikerült kipróbálni haverral is. 2 player + 6 bot => total chaos :D ! Offline is hatalmas móka a játék, de online valami teljesen más világ. Open lobby-ban sokat játszottam, de az mégis más, ha az ember egy ismerő fejére potyogtatja az áldást.

NFS: The Run: nem néz ki rosszul, bár nekem a nappali dolgok alapján szinte egy az egyben HP utánérzés. Kíváncsian várom a demo-t, és az első visszajelzéseket.

# 1880237
ranagol60

DiceMan

• Fórumita
  • 3166 Hozzászólás
Üdv!

Hozzászólás olvasásaDekszter írta 2011.08.23, 11:20 -n:

Hozzászólás olvasásaranagol60 írta 2011.08.23, 10:55 -n:

Nem egészen értem azt sem, hogy versenyen kívül és versenyen belül miért más a vezetési modell.
Szégyen és gyalázat, de a Gran Turismo 5-ben ez offline-online van. Offline a gyengébb tapadású gumival is sokkal-sokkal barátságosabb az autó, mint online a legmagasabb tapadásúval. Ez nem egyszer okoz nagyon-nagyon kellemetlen meglepetéseket.
Na az tényleg csúnya.

Térkép elő, paintbe beilleszt és pipa ami már megvolt vagy leellenőriztem.
Dettó. :D

TDU2-ről sokat beszélgettünk Posion versenytárssal, hogy megéri-e beruháznom rá. Sok helyen lehúzást kapott (sims életmód, bugok...), de a napszak-időjárás változás a szívem csücske.
A simsezéssel nem is igazán lenne benne baj, nem elviselhetetlenül sok az (bár amikor a szintlépéshez fodrászhoz kell menni, már fogom a fejem, amikor plasztikai sebészhez, akkor meg főleg...), de mondjuk a házvásárlás/berendezés akár még mókás is lehet. Kellemetlen ugyanakkor, hogy a házak adják a garázst, ami meg ugye az autóid maximális számát. Tehát könnyű olyan holtpontra jutni, hogy a továbbversenyzéshez jobb autó kellene, amire meg is van a pénz, csak épp a garázs van tele, úgyhogy vagy eladsz egy másik autót, vagy gyűjtesz még egy vagyont, hogy legyen pénzed házra. Egyik sem szívmelengető opció.

Összességében nem rossz a játék, de sokkal jobb is lehetne. Az időjárás tényleg szép - csak sajnos az eső miatti rossz tapadást tényleg nem kompenzálja a játék, ami egy idő után halálra idegeli az embert. A versenyek között sajnos sok az olyan, ami nagyon ki van centizve, ha egy kanyart rosszul veszel, és kisodródsz, már nincs esélyed nyerni, indíthatod is újra (ez főleg a három körös versenyek harmadik körében örömteli), főleg hogy néhány versenynél a kicsúszát időbüntetéssel is jutalmazza a játék - azaz időt veszítesz azért, mert kicsúsztál, meg még egyszer annyi időt veszítesz a büntetés miatt. Az éjszaka sajnos nem az igazi, nincs igazán sötét, csak minden kék lesz, nincs az az érzésed, mint a NFS:Carbon kanyon-versenyeiben, hogy csak annyit látsz az útból, amit a fényszóróid bevilágítanak. Szóval lehetett volna ezt szebbre, jobbra, ügyesebbre.

Juteszembe, a NFS:Run Gamescom gémpléj trélerét megnézte valaki? Vélemények?

Tisztelettel:
R'naggol

# 1880228
dekszter

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 4380 Hozzászólás

Nem egészen értem azt sem, hogy versenyen kívül és versenyen belül miért más a vezetési modell.
Szégyen és gyalázat, de a Gran Turismo 5-ben ez offline-online van. Offline a gyengébb tapadású gumival is sokkal-sokkal barátságosabb az autó, mint online a legmagasabb tapadásúval. Ez nem egyszer okoz nagyon-nagyon kellemetlen meglepetéseket.

Egyetlen apróság vágja haza teljesen a lelki békémet: Ibizán az utak 100%-át bejártam, minden oké. Hawaii-on a négyes területen csak 99%-ot sikerül megtalálnom - és akárhányszor nézem végig a térképet, nem látom, hogy mi maradt ki. :(
A Burnout Paradise PS3 verziójához volt egy térkép (a játék hivatalos honlapján), ahova fel tudtad tölteni a mentésed, és megmutatta, hogy merre vannak a még fel nem fedezett részek (ugratók, kerítések, táblák). Természetesen amikor eljutotta oda, hogy mostmár lövésem sincs, hogy merre vannak a dolgok és mentem volna segítségért, addigra megpusztlt.
Viszont a játék mutatja, hogy melyik városrészben hány db hiányzik még ebből-abból. Térkép elő, paintbe beilleszt és pipa ami már megvolt vagy leellenőriztem. Természetesen fullra van pörgetve. Minden autó, minden verseny, minden megtalálva, minden carbon autó.

TDU2-ről sokat beszélgettünk Posion versenytárssal, hogy megéri-e beruháznom rá. Sok helyen lehúzást kapott (sims életmód, bugok...), de a napszak-időjárás változás a szívem csücske.

# 1880216
ranagol60

DiceMan

• Fórumita
  • 3166 Hozzászólás
Üdv!

Hozzászólás olvasásaPoison írta 2011.08.23, 08:53 -n:

Hasonlót tapasztaltam, 5-ös kategóriától kezdenek valóban kellemessé válni a versenyek, nemde? :sor: Addig inkább szenvedés a továbbjutáshoz..
Azért a "kellemes" szóval óvatosan bánnék, itt is azt érzem, mint az első részben: sokkal szívesebben vezetek a szigeteken free runban mint versenyzek. :D Persze lehet, hogy csak az az oka, hogy a gamepadem kölcsön van adva, úgyhogy billentyűzetről kell játszanom, de amikor esik, akkor inkább kilépek. :D (Rettenetes kiszúrás, hogy az idő ellen futott versenyekben nem számít fel néhány extra másodpercet az éjszakai vagy esős futamok limitjéhez, ugyanis azok komoly gondot tudnak jelenteni.)
Nem egészen értem azt sem, hogy versenyen kívül és versenyen belül miért más a vezetési modell. Volt egy időmérő, amit az istennek sem tudtam megcsinálni, kipróbáltam versenyen kívül, valami húsz másodperccel a limit előtt értem be - szóval meggyőződésem, hogy csak azért változtatja meg a fizikát, hogy szivasson. :D
Hibák: ha a váltó automatára van állítva, van, hogy nem akar felváltani. Hiába pörög a motor a piros zónában, hiába megyek lejtőn lefelé kettesben, egyszerűen nem vált. Ilyenkor verseny restart manuális váltóval, átjutás a kritikus szakaszon, aztán vissza automata váltóra (kontrolleren jó a manuális, billentyűzeten nincs elég kezem hozzá). Valsz az is ehhez kapcsolódik, hogy amikor esőben próbálok meg lejtőn felfelé elindulni, akkor a motor maximum fordulatszámon pörög, a kerekek csúsznak, az autó irányíthatatlanul sodródik balra-jobbra, és a maximális sebesség, amit el tudok érni, az két-három kilométer per óra.
Az autók listája szép, de azért a Lambo felhozatal hiányzik belőle, meg azt sem bántam volna, ha egy-egy régebbi klasszikus sportautó visszaköszön, valahogy úgy, mint az első részben (Jaguar XJ220 :().
Egyetlen apróság vágja haza teljesen a lelki békémet: Ibizán az utak 100%-át bejártam, minden oké. Hawaii-on a négyes területen csak 99%-ot sikerül megtalálnom - és akárhányszor nézem végig a térképet, nem látom, hogy mi maradt ki. :(

(OFF)Üdv újra köreinkben! :) :sor:(/OFF)

Tisztelettel:
R'naggol

# 1880203
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
Nem tudok élő embert, aki a demo-n kívül többet látott volna a Blur-ből... :freud:
Többi patch-elve, írás hegesztődik...

# 1880201
dekszter

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 4380 Hozzászólás
Valóban nem ártana egy kis topic felpörgetés. Téma van itt bőven: nfs, s/s, blur, tdu, midnight... :)

# 1880172
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
ranagol60:

Hasonlót tapasztaltam, 5-ös kategóriától kezdenek valóban kellemessé válni a versenyek, nemde? :sor: Addig inkább szenvedés a továbbjutáshoz..

(OFF: "I'm back" :D :ugri: )

# 1835129
ranagol60

DiceMan

• Fórumita
  • 3166 Hozzászólás
Üdv!

Hozzászólás olvasásaranagol60 írta 2011.03.03, 15:25 -n:

Hawaii-ra még nem tértem vissza, szóval nem tudom, hogy ott mekkora terület lesz (gondolom kb. ugyanakkora, mint az első részben), de Ibiza sem éppen pici, tehát a ~3000 km úthálózat szerintem teljesen reális a két szigeten
Ibiza kivégezve, átmentem Hawaii-ra. Két szót tennék hozzá a két sziget együttes méretéhez: "ó, anyám". ;P
A felsőkategóriás autók hihetetlen jól szaladnak, érezni rajtuk, hogy 200 fölött kezdenek el kibontakozni. A játék így élmény. Ilyennek kellett volna lennie az előző NFS-nek is. :P

Tisztelettel:
R'naggol

# 1832929
ranagol60

DiceMan

• Fórumita
  • 3166 Hozzászólás
Üdv!

Hozzászólás olvasásaPoison írta 2011.03.02, 23:58 -n:

Az új ötleteket pazarul hozza, a vezetésnél pedig kb. hasonlóan kell figyelni, mintha Forzá-zna/GT-zne az ember, úgy viselkedik a fizika (Hardcore beállíás, másképp nem érdemes). Viszont sok helyen kidolgozatlan, nem 2011-es minőség. Mégis, egész nap erőt ad, h este majd game... :D
Rövidesen szerepelni fog egy ismertetőben, ha minden igaz ;)
Menet közben én is tettem vele egy próbát. A hardcore beállítást még nem mertem betesztelni, épp elég nekem sporton, de a vezetési modell még így sem rossz. Az időjárás már nagyon hiányzott, örülök, hogy benne van. Az offroad versenyek is emészthetőbbek lettek, mint amire számítottam. Az autók szépek, látszik, hogy figyeltek a részletekre, külön örülök a kidolgozott belső térnek.
A játékmenet kísértetiesen olyan, mint eddig volt, egy-egy új elemet persze tettek bele, de azt érzem, hogy fogták az első részt, kicsit políroztak rajta, és kiadták újra. Ez alapvetően nem rossz, mert az első rész is jó volt, úgyhogy örvendek.
Hawaii-ra még nem tértem vissza, szóval nem tudom, hogy ott mekkora terület lesz (gondolom kb. ugyanakkora, mint az első részben), de Ibiza sem éppen pici, tehát a ~3000 km úthálózat szerintem teljesen reális a két szigeten (emlékeztetőül: az első részben ~1600 km útpálya volt, a Burnout: Paradise-ban ~350 km, a NfS:HP ennek kb. a négyszerese, tehát a háromezret nem igazán közelíti meg egyik sem...), úgyhogy területből nincs hiány. Az autók listája is szép, szóval azt hiszem, egy darabig ezzel én is elleszek...

Az ismertetőt meg természetesen várjuk! :)

Tisztelettel:
R'naggol

# 1832733
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
TDU2:

Az új ötleteket pazarul hozza, a vezetésnél pedig kb. hasonlóan kell figyelni, mintha Forzá-zna/GT-zne az ember, úgy viselkedik a fizika (Hardcore beállíás, másképp nem érdemes). Viszont sok helyen kidolgozatlan, nem 2011-es minőség. Mégis, egész nap erőt ad, h este majd game... :D
Rövidesen szerepelni fog egy ismertetőben, ha minden igaz ;)

Módosította Poison: 2011.03.03, 00:00

# 1832096
ranagol60

DiceMan

• Fórumita
  • 3166 Hozzászólás
Üdv!

Hozzászólás olvasásaDekszter írta 2011.03.01, 00:33 -n:

Csak a videó review-k alapján: összecsapott, bugos, félkész. De Poison már próbálta élesben (PS3), Ő tud pontosabb dolgot is mondani.
Egen, azt én is olvastam, hogy több benne a bug, mint a játék, de ez peccsel remélhetőleg orvosolható lesz. Azért a részletekre kíváncsi vagyok.

Tisztelettel:
R'naggol

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett