Üdv,
Bizony, acrobat 5 vagy annál jobb kell hozzá.

# 845082
Kelt 2005.06.10, 14:38
# 844754
Kelt 2005.06.10, 09:03
Legalább 5-ös Acrobat nem árt.
# 844604
Kelt 2005.06.09, 23:09
Nekem nem nyitja meg az acrobatom
csak nem tom miért.
mind a két tipust leszedtem de nem megy ez miért lehet?? Lehet hogy újabb acrobat kellene hozzá????????
valakinek valami tipp??
mind a két tipust leszedtem de nem megy ez miért lehet?? Lehet hogy újabb acrobat kellene hozzá????????
valakinek valami tipp??
# 789170
Kelt 2005.03.31, 19:37
Üdv,
Surkairede elfogadva. Egyébként tudom, hogy nem annak szántad
Surkairede elfogadva. Egyébként tudom, hogy nem annak szántad
# 787585
Kelt 2005.03.30, 10:18
Idézet
Amúgy sem érzem ezt az író feladatának: erre való a tördelő, hogy tudja, hogyan kell ezeknek jól kinéznie. Jól írtad, ezt a dolgot pont ezért nem a helyesírás szabályozza. Viszont nyomdászok (tördelők) elég jól ismerik ezeket a dolgokat. Persze szigorúan szerintem
Szerintem is ez itt a lenyeg. GalCom megirta a regenyt, tobbszor atdolgozta a tortenetet, olvashato formara hozta, igenyes boritot csinalt hozza (!), ennel tobbet senki ne varjon tole egy ingyenes projekt kereteben. Sot, ez mar szerintem figyelemremeltoan sok is egy embertol.
Tovabbi tordelesi problemak is vannak vele - engem pl. az zavart, hogy a szokozok nem voltak fix szelesseguek a parbeszedes sorok elejen, es igy kulonbozo poziciokban kezdodtek az egyes sorok a bevezeto gondolatjel utan. Ha TE megcsinalod, jo, ha megfizetsz egy tordelot, jo, de egyebkent...
# 787557
_Gzsa (NPC/NJK)
Kelt 2005.03.30, 09:35
_Gzsa (NPC/NJK)
Phoenix Wolf írta 2005.03.30, 08:23 -n:
Üdv,
Köszönöm szépen a kioktatást (no offense, tudom),
Köszönöm szépen a kioktatást (no offense, tudom),
Áááááááááááá! Eszemben sem volt kioktatniiiiiiiiiiiiiiiiii! Ha mégis úgy éreznéd, engedélyt kérek a surkai elvégzésére!
UI: Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen művet az ember inkább abbahagy, mint befejez:)
# 787512
Kelt 2005.03.30, 08:23
Üdv,
Köszönöm szépen a kioktatást (no offense, tudom), de a válaszom továbbra is az, hogy majd ha megjelenik nyomtatásban (nem fog), akkor foglalkozom majd ezzel a kérdéssel (is). Engem ui. nem zavar így, nem érzem, hogy nem válna el a szöveg. Talán mert én írtam
Viszont már soknak érzem a kb. fél évnyi munkát ami benne van: a projektet lezártam, nem fogok vele többet foglalkozni. Akit érdekel, elolvassa így is, akit nem, azt a szebb tördelés sem fogja erre ösztönözni. (Ez az internetes megjelenés problémája. Volt aki egy full text (ie. txt) verziót kért inkább tőlem, mert azt tudta jól olvasni a PDA-ján.)
Szóval: biztos vagyok, hogy lehetne szebb, ki lehetne javítani benne még 1000 hibát (én is találok mindig, amikor megnyitom
), és talán megtenném, ha ettől azt lehetne várni, hogy még 10 ember elolvassa miatta. De csak ezért nem fogja, és ezért én nem töröm magam.
(Amúgy sem érzem ezt az író feladatának: erre való a tördelő, hogy tudja, hogyan kell ezeknek jól kinéznie. Jól írtad, ezt a dolgot pont ezért nem a helyesírás szabályozza. Viszont nyomdászok (tördelők) elég jól ismerik ezeket a dolgokat. Persze szigorúan szerintem.
)
Köszönöm szépen a kioktatást (no offense, tudom), de a válaszom továbbra is az, hogy majd ha megjelenik nyomtatásban (nem fog), akkor foglalkozom majd ezzel a kérdéssel (is). Engem ui. nem zavar így, nem érzem, hogy nem válna el a szöveg. Talán mert én írtam
Viszont már soknak érzem a kb. fél évnyi munkát ami benne van: a projektet lezártam, nem fogok vele többet foglalkozni. Akit érdekel, elolvassa így is, akit nem, azt a szebb tördelés sem fogja erre ösztönözni. (Ez az internetes megjelenés problémája. Volt aki egy full text (ie. txt) verziót kért inkább tőlem, mert azt tudta jól olvasni a PDA-ján.)
Szóval: biztos vagyok, hogy lehetne szebb, ki lehetne javítani benne még 1000 hibát (én is találok mindig, amikor megnyitom
(Amúgy sem érzem ezt az író feladatának: erre való a tördelő, hogy tudja, hogyan kell ezeknek jól kinéznie. Jól írtad, ezt a dolgot pont ezért nem a helyesírás szabályozza. Viszont nyomdászok (tördelők) elég jól ismerik ezeket a dolgokat. Persze szigorúan szerintem.
# 786851
_Gzsa (NPC/NJK)
Kelt 2005.03.29, 12:11
_Gzsa (NPC/NJK)
Phoenix Wolf írta 2005.03.29, 09:40 -n:
Bekezdés: ebben nem feltétlenül értünk egyet, mert a bekezdés nem biztos, hogy beljebb kezdődik, ez az alkalmazott stílustól is függ. ...
Hát, ha jól tudom, akkor a bekezdés szerepe a szöveg tagolása. Ezt két úton lehet elérni, vagy bekezdéssel, vagy a bekezdések közötti nagyobb sortávolsággal. Nálad egyik sincs meg, össze is folyik az egész.
Próbáltam utánanézni a neten, de elég szegényes az itt található irodalom. A helyesírási szabályzat ezzel nem foglalkozik. A legjobb összefoglalót egy diplomamunkában találtam:
http://www.math.bme.hu/~pts/pts_diploma_final.pdf
"Behúzás (first line indentation, indentation). [22, 40. oldal], [3, 24. oldal] Minden bekezdés, beleértve a megszólalásokat is, behúzással kezdődik. A behúzás mértéke a betűméret vagy annak kétszerese (a sortávolságot nem szabad gyelembe venni). A betűméret másik szokásos elnevezése a négyzet. [22] szerint akkor szükséges a két négyzetnyi behúzás, ha a tükörszélesség legalább 20 cc (ejtsd: húsz ciceró), azaz kb. 9,026 cm. [3] más forrásokra is hivatkozik, melyek 24 cc-t javasolnak küszöbértéknek. Minden bal és jobb oldali beljebb kezdés (például a felsorolásoké, lábjegyzeteké és idézeteké) a
behúzás egész számú többszöröse kell legyen. A strukturális egységek első bekezdései szedhetők behúzással vagy anélkül (tehát tompán), bár a tompa szedés hátránya,hogy csúnya, ha az egység két rövid sorral kezdődik. Rövid dokumentumok, például
prospektusok esetén el lehet tekinteni a behúzástól, ekkor viszont a bekezdések közti függőleges teret meg kell növelni."
# 786710
Kelt 2005.03.29, 09:40
Üdv,
Szerintem helyesírási hibát fogsz is találni még, mert óhatatlanul maradt benne. Én bármelyik papír alapú regényben találok, pedig azoknál elvileg fizetnek azért embereket, hogy ezeket kijavítsák. Mi átnéztük 3x-4x, (hehe, te is) ennyi tellett. (Ha megjelentetik (ie. pénzért), akkor átnézem újra
, de addig nem nyúlok hozzá. )
Bekezdés: ebben nem feltétlenül értünk egyet, mert a bekezdés nem biztos, hogy beljebb kezdődik, ez az alkalmazott stílustól is függ. Elsősorban az internetes közlésre szánt cuccoknál jellemző, hogy a bekezdés nem tartalmaz behúzást. Hirtelenjében megnyitottam itt a gépemen pár könyvet, irományt, stb., külföldit, hazait vegyesen (volt köztük szakmai könyv, manual, regény, mindenféle, internetes és eredetileg print media egyaránt), és kb. felerészben nem volt behúzás a bekezdéshatáron, és egy részük nagyon liberálisan kezelte a kérdést. Annyiban feltétlenül igazat adok, hogy angolszász területen (és jórészt nálunk is) a nyomtatásban megjelent cuccoknál van behúzás a bekezdéshatáron. Ez azonban nem nyomtatásban megjelent irat. Sajnos.
Szerintem helyesírási hibát fogsz is találni még, mert óhatatlanul maradt benne. Én bármelyik papír alapú regényben találok, pedig azoknál elvileg fizetnek azért embereket, hogy ezeket kijavítsák. Mi átnéztük 3x-4x, (hehe, te is) ennyi tellett. (Ha megjelentetik (ie. pénzért), akkor átnézem újra
Bekezdés: ebben nem feltétlenül értünk egyet, mert a bekezdés nem biztos, hogy beljebb kezdődik, ez az alkalmazott stílustól is függ. Elsősorban az internetes közlésre szánt cuccoknál jellemző, hogy a bekezdés nem tartalmaz behúzást. Hirtelenjében megnyitottam itt a gépemen pár könyvet, irományt, stb., külföldit, hazait vegyesen (volt köztük szakmai könyv, manual, regény, mindenféle, internetes és eredetileg print media egyaránt), és kb. felerészben nem volt behúzás a bekezdéshatáron, és egy részük nagyon liberálisan kezelte a kérdést. Annyiban feltétlenül igazat adok, hogy angolszász területen (és jórészt nálunk is) a nyomtatásban megjelent cuccoknál van behúzás a bekezdéshatáron. Ez azonban nem nyomtatásban megjelent irat. Sajnos.
# 786659
_Gzsa (NPC/NJK)
Kelt 2005.03.29, 08:51
_Gzsa (NPC/NJK)
Morgok egy kicsit...
GalCom, a bekezdést nem véletlenül hívják bekezdésnek, valóban beljebb kell kezdeni:)
Találtam ezen kívül még egy-két helyesírási hibát is...
GalCom, a bekezdést nem véletlenül hívják bekezdésnek, valóban beljebb kell kezdeni:)
Találtam ezen kívül még egy-két helyesírási hibát is...
# 771168
_Boby (NPC/NJK)
Kelt 2005.03.10, 11:15
_Boby (NPC/NJK)
Nagyon szépen köszönöm, mar olvasom is!
# 771141
Kelt 2005.03.10, 10:54
Hmm, a fagyast a 6-os Acrobat Reader felrakasa meg szokta oldani. Nalam is fagyott az elott.
Letolteni eddig mindenkinek sikerult a kozvetlen mutatoval:
http://battletech.rpg.hu/books/hazateres/hazateres.pdf[/url]
http://battletech.rpg.hu/books/hazateres/hazateres_a4.pdf[/URL]
Letolteni eddig mindenkinek sikerult a kozvetlen mutatoval:
http://battletech.rpg.hu/books/hazateres/hazateres.pdf[/url]
http://battletech.rpg.hu/books/hazateres/hazateres_a4.pdf[/URL]
Módosította Endrosz: 2005.03.10, 10:58
# 771045
_Boby (NPC/NJK)
Kelt 2005.03.10, 09:51
_Boby (NPC/NJK)
Sziasztok!
Nekem a konyv meglenitesekor egyszeruen lefagy az Acrobat. Letolteni meg nem tudom, 9-10MB kozott megall, amikor menteni akarom. Nincs meg valakinek mar lementve mind2 verzio?
Feldobhatna nekem valahova amig leszedem, vagy elkuldhetne e-mailben.
Elore is koszonom!
Nekem a konyv meglenitesekor egyszeruen lefagy az Acrobat. Letolteni meg nem tudom, 9-10MB kozott megall, amikor menteni akarom. Nincs meg valakinek mar lementve mind2 verzio?
Feldobhatna nekem valahova amig leszedem, vagy elkuldhetne e-mailben.
Elore is koszonom!
# 739917
Kelt 2005.02.02, 11:17
Phoenix Wolf írta 2005.02.2, 10:58 -n:
Nekem tökéletesen működik, bár elég kicsiben hozza a képet, de lehet, hogy a hiba az én készülékemben van.
Endrosz: "munkás kaszt" mi? Már törlöm is az eddig elkészült részt.
# 739901
Kelt 2005.02.02, 10:58
# 739231
Kelt 2005.02.01, 16:51
Szerencsére semmi sem visszavonhatatlan a hatalmas Blake óvó keze alatt...Penitenciaként tizenöt oldalt rovok rád fiam, a közjó szolgálatatára.
# 739173
Kelt 2005.02.01, 15:55
Engedély megtagadva.
Dicső halál helyett fordítson Battletechet, mint a munkás kaszt többi tagja.
Dicső halál helyett fordítson Battletechet, mint a munkás kaszt többi tagja.
# 739125
Kelt 2005.02.01, 15:07
# 739109
Kelt 2005.02.01, 14:42
SPOILER, jóember, spoiler!
Ez az egyik fordulópontja a regénynek, nem kéne lelőni.
Ez az egyik fordulópontja a regénynek, nem kéne lelőni.
# 739078
Kelt 2005.02.01, 14:11
Spoiler
Módosította Phoenix Wolf: 2005.02.01, 16:48
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére