Emilien LeDément írta 2005.12.15, 20:49 -n:
Agenda = Háttér. Egyszerűen hozzá kell csatolni a házkártyához és 5 hatalompontal növelve a győzelemhez szükséges pontok számát bizonyos kedvezményeket ad. Az Agenda az Agenda. Tudtommal az eddigiekben még nem jött ki olyan lap, ami az Agendat piszkálta volna, és remélem nem is fog. Kirakod játék elején, kiváltja a hatását a játék folyamán és 5 hatalompontal több kell a győzelemhez, ennyi. De majd a nálam okosabbak megmondják a frankót

Az Agenda olyan kartya, ami valamilyen modon modositja a jatek kornyezetet. A Teli kiadasban harom ilyen van, a kezdopakliban mind megtalalod. Peldaul az Egyezseg lehetove teszi, hogy egy masik Haz kartyait aranybirsag nelkul hozd jatekba, igy majdnem ket Hazzal jatszhatsz. Ez kulonosen "frissen bontott" versenyen lehet erdekes, amikor tul keves a karaktered/egyebed egy Hazhoz.
Annyiban kiegeszitenem Emilient, hogy az (altalam latott) Agendak egyfelol valamilyen konnyebbseget adnak (pl. aranybirsag nelkul kihozni bizonyos karaktereke), amiert valami hatrany jar. A Tel agendainal ez az, hogy plusz 5 hatalompont kell a gyozelemhez, vagyis 15 helyett 20; de nem feltetlen van ez igy. Peldaul tegnap titani csataban reszben ugy gyoztem Scorban, hogy sok lovaggal jatszottam, es az Agendam szerint amig nekem tobb lovagom volt, mint neki, 2 helyett 3-at huztam. Ha viszont neki lett volna tobb, ugy csak 1 kartyat huztam volna, ami ugye...
Módosította Thaur: 2005.12.15, 21:42