Ugrás tartalomhoz

Saints Row: Modkészlet várhatóHugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

Paklik #6

• Nem írhatsz ebbe a témába
255 hozzászólás érkezett eddig

# 1946790
cstomi007

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 812 Hozzászólás
Sziasztok!
Van egy pakli (egész pontosan egy kalandozó), amit nagyon szeretnék összerakni és kipróbálni... szeretném a segítségeteket kérni, van-e valamilyen ötlet hozzá, amire én nem gondoltam.

"Tanga-bugi":

-Trónterem
-Gilron-szentély (Keleti Szél Pagodája, Illúziópalota, Császári vadaspark)
-Krad-szentély
(Lehetne Krad-szentély, Való torony, Déli kapu és akkor KSZP a dekkbe, de a Trónterem fontos, hogy egy kört nyerjek vele rossz húzás esetén)

3 Fehér tang
3 Oroszlánszív-paplovag
2 Sólyomszív-papnő
1 Gnóm ritkaságkereskedő
-9-

3 Leszakadt ég zászlaja
2 Fakó krysallus
2 Felcsercsarab
2 Gae Bholga
3 Bestia megidézése
2 Fájdalom kizárása
1 Az élet szava
-15-

3 Beriquel végzete
-3-

3 Árnyékháború
2 Hadüzenet
2 Sorsfordulat
2 Sors keze
2 Shaka'thorr
2 Szerencsés együttállás
-13-

40 lap

A paklinak két fontos eleme van: a pörgetés (sok ingyenes lap, Árnékháború, OSZPL) és így tang mihamarabbi kitétele, valamint a főkaller éberen tartása (papnő, együttállás - kincseknél jól jöhet -, Saka'thorr). Harcban 1 ütéssel operál a pakli, de az nagyot üt, egyébként meg nincs más feladat, mint életben tartani őt (sérült lehet, forgatni "könnyű").
Várom az ötleteket! :)

Üdv!

Tamás

# 1946640
katapult

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 20 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásacstomi007 írta 2012.05.05, 13:28 -n:

Egy Döfés szívbe ellen talán az Éltető szó az, ami jó (ez a sárkány ellen is véd, meg úgy szinte minden ellen jó).

braka! Rannient kell megkérni, mert ez a pakli az ő agyszüleménye. :)

Hmm......
köszi szépen,igazad van.............
égi sereg helyett az éltető szó jobb,mivel minden ellen véd ............. kivéve a véresőt.....

# 1946627
cstomi007

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 812 Hozzászólás
Egy Döfés szívbe ellen talán az Éltető szó az, ami jó (ez a sárkány ellen is véd, meg úgy szinte minden ellen jó).

braka! Rannient kell megkérni, mert ez a pakli az ő agyszüleménye. :)

# 1946623
katapult

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 20 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaComEcon írta 2012.05.05, 11:59 -n:

Hi katapult!

Én úgy érzem túl kombináltad egy kicsit. Az élőfémes dobatást összemixelted a Caputos belső sikolás dobatással. Ez persze így durván hangzik, hogy mennyi lapot dobat, de nagyon sok olyan pakli/lap van ami megeszi a paklidat, mert jópár dolog ellen nincs semmilyen védelmed.

Pár dolog ami ellen nem vagy bekészülve a teljesség igénye nélkül:
Rőtsárkány
Naftacsapda
Flamris + Tűzsárkány lehellete
Varázslóurak + halál lehellete
Vyergas + döfésszívbe
Meg úgy általában minden pakli ami az aktív harcra fel van készülve.

Szóval leginkább a harcra készülnék fel a helyedben, hogy élve hazajöjjön, ha összefut valakivel...

bye: ComEcon

Hali!

Nos,nem azért,de............
A rőtsárkány és döfés szívbe,ami ellen nincs semmi,a többi sima ügy............
De a rőtsárkányt,most hogy irtad,az égi fényt lecserélem égi seregre............
Már csak a döfés maradt...................

Köszi a megjegyzést,egyel kevesebb veszélyforrás van :)

Módosította katapult: 2012.05.05, 13:02

# 1946617
ComEcon

Vén Kandúr

• Fórumita
  • 1403 Hozzászólás
Hi katapult!

Én úgy érzem túl kombináltad egy kicsit. Az élőfémes dobatást összemixelted a Caputos belső sikolás dobatással. Ez persze így durván hangzik, hogy mennyi lapot dobat, de nagyon sok olyan pakli/lap van ami megeszi a paklidat, mert jópár dolog ellen nincs semmilyen védelmed.

Pár dolog ami ellen nem vagy bekészülve a teljesség igénye nélkül:
Rőtsárkány
Naftacsapda
Flamris + Tűzsárkány lehellete
Varázslóurak + halál lehellete
Vyergas + döfésszívbe
Meg úgy általában minden pakli ami az aktív harcra fel van készülve.

Szóval leginkább a harcra készülnék fel a helyedben, hogy élve hazajöjjön, ha összefut valakivel...

bye: ComEcon

# 1946586
katapult

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 20 Hozzászólás
Kérnék 1-2 tanácsot,ötletet,hogy lehetne esetleg még hatékonyabbá tenni..............
Igaz,ha jó a húzás,2ik körben akár 60-70 lapot is tud dobatni :)

Yandra,kicsit másképp :)

3 Yandra
2 Belső iskola magisztere
2 Sólyomszív-papnő

2 Égi fény
2 Sors keze
2 Farkasszellem tombolása

3 Harida
3 manacsapda

3 Caput Draconis
2 Mallior
2 Csuklyás idegen

3 Élőfém teljesvért
3 Élőfém csatabárd
3 Sarjpáncél

3 Pengeszárnyú vízköpő
1 Márványszentély

2 Ritkaságtár megalalpitása

Critai tábla
Kristályterem
Ostromerőd

# 1946578
braka

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 230 Hozzászólás
Sziasztok!

Valaki aki már használta felírná a Liliath-os lapdobatós paklit, valahogy nem vágom hogy működik. Köszi.

# 1945196
cstomi007

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 812 Hozzászólás
Sziasztok!
Ez a topik megint haldoklik. Nagyon gyenge, de az egyetlen lehetséges módon megpróbálok segíteni rajta.
Itt a pakli, amivel a pénteki cantinás versenyen 6. helyezést értem el (beszámolót ma este írok):
(OFF)Előre szólok, csak egy kis játék volt a célom, a kalandozóválasztást nem apróztam el, ami épp megtetszett és kicsit is hasznosnak bizonyult, ment is a pakliba! Szóval ne bántsatok! :D  Ja és a paklit nem volt alkalmam tesztelni sem verseny előtt...(/OFF)

-Pengeszárnyú vízköpő
-Gilron-szentély
-Csillagvizsgáló
-Császári vadaspark
-Piactér
-Illúziópalota

4 Dzsah igehirdetője
3 Rón kirurgus
4 Aun portyázó
3 Tooma pörölye
3 Goblin őrszem
3 Vörös Hold Gyermeke
-20-

4 Hamis proféta jogara
4 Fakó krysallus
3 Leszakadt ég zászlaja
3 Tiltott tekercs
4 Feltámasztás
3 Megtisztulás
3 Szférák zenéje
2 Lelkesítés
-26-

3 Hadüzenet
3 Sors keze
-6-

1 Erioni fal
2 Pengeszárnyú vízköpő
-3-

3 Wirg
3 Naftacsapda
-6-

2 Abradói tolvajcéh
-2-

63 lap.
A pakli egész jól működik, annyira megy, hogy legygen a páston 1-2 papunk, akik ingyen/olcsón feltámasztanak, vagy szféráznak, esetleg alapszintet nyomatnak a többieknek. Kell 3-4 kör, míg (egy optimális húzás mellett) kiépül a pakli, onnantól viszonta horda szinte megállíthatatlan. 1-2 üres manővert is be lehet vetni az alapszintnövelés érdekében (elhasznált Hdaüzenet, vízköpő). Az ingyenes felszeelések pedig elképesztően erősek, nekem személy szerint a zászló a legkedvesebb, de ha a 3 összejön egy első szintű Gobó őrszemre, aki így 4 szinttel rohangál (rossz esetben 2 MP-ért), elég ütős tud lenni. Nekem alapvetően tetszik a pakli, legközelebb átformálva mutatom be, némi tesztelés után.

Üdv!

Tamás

Ui.: Akinek kedve van és jött pénteken a versenyre, írja fel ide a pakliját, hogy megismerhesse mindenki a mezőnyt! :) Hajrá, hajrá! :) :sor:

# 1937544
Dygar

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 254 Hozzászólás
Tier nan Gorduin teszem fel :)

# 1937346
Gringo

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 223 Hozzászólás
felmentővel hoznék valami kis varázslót, meg haygart. aztán mehet neki az időhurok.

vagy kis varázsló, élőhalott gyalázással hozza tiért és ugyan az, csak így lehet több mana, mivel haygart is le kell szurkolni.

mi az a tng?

Módosította Gringo: 2012.03.28, 19:42

# 1937309
Daneelprophet

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 775 Hozzászólás
Az ismétlő számszeríj + bukott bálvány imádása komoly, Gyöngyösön vasárnap nekünk is összeállt!

Én a recycle-TNG-t 40-re tenném, még mindig. Az Északi kapu + Yazbael tetszetős kombó, de sztem az kicsit nyakatekert egy versenyhez, a torony és a lépés miatt sztem továbbra is húzásfüggő - bár majd dupla az esély.
1x próbáltam, még a sárkánytüzes versenyeken tavaly a kieg érkezése előtt.
Nekem annyi észrevételem volt akkor, hogy Haygarnál Olwen csak 2 mp-vel teszi olcsóbbá a szorit (sárkánypikkelyvértet oldott TNG), viszont rossz húzásnál életképesebb.

# 1937283
braka

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 230 Hozzászólás
Ha már lesz északi kapu:

4 A fekete dalnok
4 Haygar Brish
4 Oszpl
4 Krig
16

4 Lépés a critai táblán
4 Ylcan-magrath tüze
4 Maszok ünnepe
3 Árnyékháború
2 A kiválasztott akarata
17

4 Fakó krysallus
3 Ívelt lövés
4 Ismétlő számszeríj
4 Bukott bálvány bűvölete
15

3 Északi kapu
3

3 Fahthaim
3 Yazbael
3 Könnytelen öreg
9

1 Trónterem
1 Északi kapu
1 Critai tábla

És kész is a Gorduin féle filrefrancos gyorspörgettyű. Nem tudom mennyi benne a versenypotenciál, vagy csak baráti játékra lesz jó, mindenesetre amikor megláttam az északi kaput egyből egy ilyen pakli jutott az eszembe. A történet az lenne, hogy első körben kijön Haygar, majd második körtől nagyon olcsóan Gorduin. Innentől aztán ingyen ostrom, könnytelennek áldozni majd vagy visszavenni kézbe, vagy visszakeverni a jövőbe a múltból három példányát és ismét kikeresni, marha olcsón leidézni. És persze a bukott bálvány harcban ingyen sebzést, szövetségesek kihozásakor ingyen lapot biztosít.

# 1935815
Daneelprophet

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 775 Hozzászólás
Vita Navirra leporolása

Régóta próbálok olyan paklit építeni, ami konstruktív, sokféle helyzetet képes kezelni, és nem a mainstream lapkészletből építkezik. Cél volt, hogy ne a bevett megoldásokat részesítsem előnyben. Ez a pakli most nem quest-re, hanem saját játékigényem alapján született.
A szokványos versenybeszámolóktól eltérően, inkább a pakli épülésére, működésére játékélményeimre fókuszálnék

3 Toronnyszint
Héroszok csarnoka, Csillagvizsgáló, Critai tábla
A csilalgvizsgáló kezdettől fogva adott volt. Critai és Hárem közt, illetve a 3. toronyszint kiválasztásán dilemmáztam.
A hárem és a tábla együttes használatát elvetettem, én a kiépülős játék híve vegyok, hosszú távon a -1 torony hátrány.
Vita önmagában túl könnyű préda, a paklinak készülnie kell további kalandozók leidézésére, erre a Héroszok csarnoka tűnt kézenfekvőnek, felfedéséig való toronyra / ostromerődre is gyanakodhatnak. Végvár és BIGy volt az alternatíva.

21 Kalandozó
Vita és emlékváltók mellett 1-1freiglundi és lar-dori térmágus, 3dorani időmágus, 1árnyékpap és 2sequator, illetve az elmaradhatatlan 2Baál-Káin. A válogatás szempontja főként a Vitával való együttműködés, illetve az asztrológia képzettség volt. (Baál helyére bármilyen, a versenykörnyezetben jól használható, erős képességű kalandozót tehetünk, csak olyat válasszunk, ami vészhelyzetben, rossz húzás esetén lehethető, nem válik akadállyá - jellem, és akciólaphasználat alapján válogassunk és persze erős képesség - végülis Caput Draconissal fogjuk csatolni, pl.: holdnővér, Márvánszentély vmester, KhK magitor, Náim, Rielon Quarr) Az akciólapválogatás során bekerült 3 gnóm ritkaságkereskedő.

2 Akadálylap
Ezt a laptípust igen kevésre tartom, de 2 útonálót nélkülözhetetlennek gondolok.

2 Küldetés
2Mágiagóc elfoglalása. Vita térmágussal oldja.

1 építmény
Kerítőház. Kézből kirakva igazi boldogságot szokott okozni. Főleg, mikor megoldottuk a másik mágiagócot és nyerünk vele.

5 Eseménylap
3 Kiválaszott akarata, 1 manifesztáció éve, 1 sápadt angyal átka (ez mindössze azért került be, hogy az időmágussal és Vita képességével cirkuláltatva akár végtelen sápasztára is képesek legyünk, de a paklinak ez nem vezérfonala, 1lapos meglepetés)

4 Szövetséges
Az időmágusok lapdobató képessége - és a visszakeverés miatt 2Yazbael (eddig akármikor letettem, az ellenfél felnyögött, hogy neki is lett volna...) főként visszakeverésre használom, de a páncélja is mentett már életet. Persze paklifogyasztásra sem utolsó, de nardaelek lelegelik, ez is csak opció. Yazbaelnél még külön öröm, hogy a pakli ballasztját lehet alágyűjteni Vita képességének tervszerű használatával. Mellé 2Caput társul. Ezzel kihozás után érdemes várni, 12 körüli kézméretig, ez is segíti a jövő pakli tologatását. Van elég asztrológiánk ahhoz, hogy manőver nélkül is letehessük.

Akciólapok
A pakli főleg az előző laptípusokban történő spórolás miatt még félig üres, bő 30 laphely van, mindenfélét beszórhatunk, ami eszünkbe jut (és mai másnak nem).
A pakli lelke a 3 paraelemkard (Vita manőverezés közben struktúrálja a paklit, ha az első manővernél körültekintőek vagyunk, a rossz húzás elképzelhetetlen). 2-2 Tiltott tekercs, kobragyűrű, lángvetés, tűzsárkánylehellet, megvesztegetés, mágiaelnyelés, vérkő, sorvasztó öregítés után már csak az "esetleg" lapok következnek: 1-1: ezüst- és feketelúnír -, illetve pengevért, kígyóvarázs, anyagrombolás, fény, fagy, átokűzés, éltető szó, csatamágusbot, érzékelés amulett, ellenszegülés, vámpírcsók.

A pakli kicsit vastag, de ez ritkán probléma. Ha húzunk Vitát, a pakli élvezetes, parakarddal, csilalgvizsgálóval, időmágussal pakolásszuk a lapokat. Kerítőház, Vita, megvesztegetés, kígyóvarázs lapok ellen alapvetően nehéz manőverezni. Ölni tudunk, Vita a sorvasztón és a 2 paraelemen kívül mindent kijátszik, a varázslók pedig csak a kígyóvarázst nem.
Nem rohanunk, az időmágus miatt a fontos lapokat körönként tudjuk újra nyomni. Reális esetben az ellenfél kulcsalapjai elfogynak pár kör alatt, ez kivárjuk és nekiugrunk.
Az ellenszegülés + vérkővel áthozott toronyszint tiltott tekercs mellett kövkörbe ismételhető, de a körönkénti megvesztegetés is képes paklikat megállítani.

A paklinak persze van gyengéje, nem versenypakli.
Ha nem húzunk Vitát, a mágusokkal és paraelemkarddal úgy lehet blöffölni, mintha ez egész másféle pakli volna, nem kell megijedni, de pakli "khatif anyóra" épül. Nem tudunk mp-t termelni, ez fájhat. A megszak kallerek laphatásai ellen védtelenek vagyunk. Sok olyan lap van a pakliban, amit ha eldobunk, nincs több. A paklinkat keverő hatások elég veszélyesek, mert végülis a jó húzásra építünk, enélkül az egész deck lágytojás. Ezek ellen indokolt az erélyes fellépés = ostrom.

Néhány elmékezetes pillanat:
- 4 csatlóssal és driáqqal hízlalt sorsrabló kap megvesztegetést, kevésbbé feltankolt párját Vita bénítja, és ostrom: Pálinkás úrral beáll, de tehetetlen
- Elengedett ostromnál gnómmal ledobni a vérkövet
- Sequator, lángvetés + kobragyűrű
- Mágiaelnyelni a 15-18 mp-s özönvizet 2-ért.
- Térmágussal hazarántani az ellenszegüléssel átállított kalandozót
- Sytix ellen Yazbael + pengevért: 1 mp: 2 páncél
- Caputtal Sequatorra csatolni Baál-Káint
- Lázlátós pakli naradeles feltöltés után másodszor is elfogy, és Vitán még mindig csak 3 gyengeségjelző van

# 1931320
DiN

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 1549 Hozzászólás
Napok óta egy retro pakli felújított verzója motoszkál a fejemben. Abszolút játszós pakli a terv és a gy-á verseny inspirálta.
Akár tavaly is megszülethetett volna, úgyhogy legyen stílusosan a projekt fedőneve:
Kobra'11 :nyenye:

Kincseskamra
Csapdák-terme
Végvár

Márványszentély (ha kihozza az ellenfél is)
2 sátorváros
2 rabszolgapiac
-5
3 Kobra pénzbehajtó
3 Kobra klánfőnök
3 Kobra szabotőr
3 Villásnyelvű
4 Farkas atya
3 Romlás hírnöke
3 Hram-pap
4 Dispada
-26
3 Főrend meggyilkolása
-3
3 Maszkok ünnepe
3 SK
2 Vadon lázadása/haditervek
-8
4 Lélekcsapda
3 Őrgólemek
3 Rualani troll
-10
3 Dobótőr
3 Hárítótőr
3 Ikervágás
-9

Elég nagy katyvasznak tűnhet és első blikkre kcisit sok lehet a kaller, de az alapkoncepció egyszerű: kobrák és csapdá blokkolnak, közben lehozzuk a romlás hírnök-farkas atya duót, (ami már a bontotton is legdurvább kombó volt) akik a kobráknak adnak szinteket. Ebben segít még a dispada és a többféleképpen termelhető gaugok is. Villásnyelvűvel visszavetetve a magas szintű kobrákat igen költséghatékonyan ölünk, blokkolunk és manataposunk, innen kezdve ezt minden körben meg tudjuk csinálni (majd előbb-utóbb körönként akár többet is). Előbb utóbb hordát kitermelve (sátorváros/hram-pap/rabszolgák) mehetünk ostromra. Ehhez persze jópár kört túl kell élni, ehhez nagyon kell az olcsó akadálylapozás (őrgelemek, lélekcsapda és troll átlagosan 2-ért), egy valódi versenydekk ellen ez persze kevés lenne, de ez egy gy-á dekk!

Hagymányos versenyre elsősorban 2 lap van ami baromi nagyot dob a dekken: rúnák terme (lélekcsapda-szabotőr kombó a küldidekkek ellen elég komoly) és az acélszarvú sarlatán (5 db), amivel ismétlünk egy klánfőnököt, vagy leszedhetetlenül árvizelünk egy szabotőrrel. Emellett lehet fűszerezni a dekket pl. VHGY-tilalom rúna duóval, amelyek kombók a fentebbi lapokkal is. Lehet még rakni 1-2 tengeri farkast is (gro ugoni, rabszolgavadász és tokent gyárt - 3 belső kombót is kihasználva), vagy füvimamit vérgyűjtéssel (bon-pap és farkas atya is nyomja és kombó a feláldozott magas szintű kobrákra nyomni), blokknak sápadt angyal átkát, meg kezdőszintnek gilront (sátorváros, rabszolgapiac, illúziópalota/argul tanya). Mivel apakli alavetően kontroll mehetünk lapelfogyásra is (pár lapot betéve pl. tolvajszem, sárkány pusztítása, de érdekes megoldás lehet egy fehér kobra is, aki dupla kombó a kobrákkal). Ügyesen kibalanszolva akár versenyképes is lehet. Nagyon sok kis belső kombó és lehetőség van a dekkben, csak nem tudom egy 2-3 körre felgyorsult versenykörnyezetben lenne-e esélye kibontakozni (illetve sajnos erős a gyanúm, hogy aligha).

Módosította DiN: 2012.03.02, 22:12

# 1928671
machine

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 110 Hozzászólás
Sogronitákhoz:
Klánházzal a Démoni paktum megkötése is jó lehet, ha küldetésre rakja össze valaki. Ez pörgeti is a kezet, de ahhoz az Árnyékháború eseménylap is jól jön, mert tényleg sok az akciólap, de kell is bele.
Esetleg Zarándoklat Khormmsa szobrához.

# 1928661
Daneelprophet

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 775 Hozzászólás
Igen, ez ilyen tesztalap-pakli.
A hadiállapot-SA átka páros a "kontroll" téma. :dilis:
A flamris olcsón földreng egy külön téma. (Ezt egészíti ki az amund város)
A tűzeső-lávafolyam egy hamadik. (Ehhez jó az özönvíz-tisztítótűz pár)

Csak ugye az özönvíz-föndrengésre épülő pakli nem olyan klasszikus tűzvrázslós... Kinek mi a fontos... Melyik téma vonzóbb?

A héroszok csarnoka nélkül esély sincs az időben érkező 2. kalandozóra, és ki is csalogatja az ellenfél kalandozóit, amit utána jól lemosunk/prökölünk, a pakli kifejezetten szereti a sok kalandozót lepakoló ellenfelet...

Küldetés téren az igere romokat oldják, a RV felkutatással az már koncepció alapja is lehet (egy sokadiknak...)

# 1928591
Gringo

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 223 Hozzászólás
hát passz. mondjuk igere szentély romjainak felkutatása, és akkor tudod forgatni az ellent. felébresztő hatások, mint igere pártfogása akár. héroszok szerintem felesleges, jobban segíti az ellenfelet. valahogy tűzesőt visszavenni és megint pörgetni a dolgot. mondjuk márványszentély vagy tiltott teki. akciólap sok szerintem. mehet bele imaszentély mert kijön efflamorra, és akkor már feltámasztás a kis papnőkkel is elég költséghatékony lehet. valami plusz kaller ami nem sérül a tűzben, és be tudja dúlni a szinteket. vagy esetleg küldire, bár nem tudom mit képesek megoldani a rejtett városon kívül.

vagy lehet sima földrengős pakli is, csak akkor a maradékot kell kivenni, és lassítani az ellent mint állat.

# 1928584
cobin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1218 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaDaneelprophet írta 2012.02.19, 21:15 -n:

3 Sápadt angyal átka

2 Pálinkás úr
Ki mit változtatna (már ha játszana ilyennel)?

A fenti kettő közül egyet mindenképpen kivennék, mert erőforrás. :)

Nekem egyébként régi vágyam egy tűzvari dekk, de soha nem jött össze.
Kicsit úgy érzem lassú a jelenlegi környezetnek. Bár, fél éve nem is próbálkoztam velük.

# 1928559
Daneelprophet

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 775 Hozzászólás
Az eflammoros pakli, amivel a héten 2x játszottam. 8 party, 4 győzelem

Héroszok cs.
Domvik szt.
Gliron szt.
- Imaszentély
- Kürtőváros
- Határerőd

4 Eflammor
4 Flamris
4 Tűzkobra aszonya

3 Törzsi kötelék
3 Ylchan M. tüze
4 Hadiállapot
3 Sápadt angyal átka
3 Örökség
2 Pálinkás úr
2 Égi sereg

2 Amund földalatti város

2 Rounn Lyechard

2 Gyógyítás
2 Átokűzés
2 Tűzsárkánylehellet
3 Tűzeső
2 Lávafolyam
2 Tisztítótűz
2 Özönvíz
2 Földrengés
1 Szférák zenéje
3 KSI nyakék
3 Ezüstlúnír mellvért

2 Damquuis
2 Tilalomrúna

Ha újra nekiállnék, lehet, már 40-re próbálnám.
A gond az, hogy nem olyan gyors, mint a mai versenypaklik átlaga, 2-3 körben gond szokott lenni. Ha a flamris-eflammor páros lent van, utána elég jól elpirózgatnak, de ugye ez ritkán jön össze, húzásfügő is, és 13 mp (ritkán 11)...

Ki mit változtatna (már ha játszana ilyennel)?

Módosította Daneelprophet: 2012.02.19, 21:15

# 1928045
Gringo

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 223 Hozzászólás
Hát szerintem először el kellene dönteni mivel szeretnél győzni, és arra kihegyezni a paklit. szerintem most túl sok felesleges lap van benne ami, nem mindig jó ha feljön. boszorkányokra több vonalat is el tudok képzelni. a legoldszkúlabb a totál blokk:
viszály, shindar, TUDATRABLÁS!!(legtutibb lap, bűvtekintettel 2ért viszavetettsz valakit), hadi, esetleg sápadt. ez régen maquesaval (asztrálpöröllyel egész durva volt :D), dobatással nyert.

orwellánus vonalra ott van még a lángoló vér szolgálója is, dobások szivatására(labi, ütések, bestiák, egyebek).
aztán lehet endora, zauder, kispapnő, Dairy Khiag, imaszentély (olcsó gyógyítás, olcsó kallerek), ősi egyezmény vonal.

de szerintem ma a legjobb vonal a nagyasszony+orwella akarata+pár ármányszövő(kicsit drága, de ha bejön akkor jó). Szépen áthozogatni az ellen kallerjait, aztán már kb nyertél. az ilyen paklikkal mindig az a kritikus hogy kibekkeljék míg feláll a bilincs, vagy kombó, manaelőny. illetve ha manőverezni akarsz akkor hogy vidd be azt a kritikus manővert, ami feléd billenti a mérleg nyelvét. ha ezekre tudsz koncetrálni akkor nem kell bele sallang lap.

romlás hírnökét kivenném, nem látom reálisnak hogy egy ilyen kaller be tud vinni egy sikres manővert. vagy ha igen csak nagyon speciális esetekben, addig pedig csak fogja a kezed. szerintem a szöktetés sem nagy só, úgyis az lesz az a küldi amit mindenki meg akar majd akadályozni, elég ha akaratátvitellel át tudsz hozni valakit. ha az egyszer sikerült, gyakorlatilag nyertél. esetleg ha mégis játszod, akkor rattikani a felfedezédekre egy alternatíva(nem kell behúzni). Nagyasszonyos vonal mellett kb 10-14 akciót játszanék.

harcgenerálásnak gratinol kötelező :)

Módosította Gringo: 2012.02.17, 00:15

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett