Ez a teremni dolog olyan, hogy csak oda lehet ahova nem látnak a játékosok. Ennek igen egyszerű a magyarázata (a szörnyek nem a semmiből materializálódnak, hanem egy eldugott zugból jönnek elő a nagy csata zajára.) / mondjuk a Doomnál ezt nem tudom elfogadni, mert maga a játékban [PC] a szörnyek a semmiből teleportálódtak mellé a karakternek/
Tehát ha lát mindent, akkor sajnos nem tudnak előjönni a szörnyek, mert nincs honnan.

# 1877868
Kelt 2011.08.15, 09:32
# 1877704
Kelt 2011.08.14, 11:51
Mhm,azthiszem értem már. Na majd meglátjuk:D Köszönöm a gyors reakciót
# 1877675
Kelt 2011.08.14, 09:02
Az emberke 360 fokban lát, az már csak egy hangulati elem, ha a célpont felé fordítod a bábút. 
Rálátás olykor nehéz belőni, de a középtől középig s egy behajló sarok sarokpontja ha beleesik az még belefér.
Szörnyidézésnél olykor ha okosan játszanak a játékosok, nem tudsz majd idézni, mert "lefedik" a pályát.
A közeli "lólépéses" esetekben meg nincs rálátás, mint a szabálykönyv példájában.
mátrixos ábrázolásban:
11B
A00
000
Ahol 1-es a fal, 0 a terep, A,B a személy és cél pozíció.
Rálátás olykor nehéz belőni, de a középtől középig s egy behajló sarok sarokpontja ha beleesik az még belefér.
Szörnyidézésnél olykor ha okosan játszanak a játékosok, nem tudsz majd idézni, mert "lefedik" a pályát.
A közeli "lólépéses" esetekben meg nincs rálátás, mint a szabálykönyv példájában.
mátrixos ábrázolásban:
11B
A00
000
Ahol 1-es a fal, 0 a terep, A,B a személy és cél pozíció.
# 1877559
Kelt 2011.08.13, 14:21
A rálátás az egyik legnagyobb vitaalap a játékban, mivel sok múlik rajta.
Az első kérdésedre a válasz: igen, ha semmi sem gátolja egy teremben a rálátást, akkor valóban a hős mindent lát. Kivéve persze ha a mesélő Szélrohamot idéz, ami a hősök fáklyáit kioltja így ők 5-nél messzebb nem látnak el.
A második kérdésedre a válasz megtalálható a szabálykönyvben a 15. oldalon a nagy szörnyek leírásánál:
A rálátás bármelyik mező közepétől illetve bármelyik
mező közepéig számolható.
Vagyis rálátással akkor rendelkezel, ha az egyik mező közepétől, a másik mező közepéig húzott egyenes vonalat nem szakítja meg semmilyen a rálátást gátoló tárgy vagy lény.
Remélem tudtam segíteni.
Az első kérdésedre a válasz: igen, ha semmi sem gátolja egy teremben a rálátást, akkor valóban a hős mindent lát. Kivéve persze ha a mesélő Szélrohamot idéz, ami a hősök fáklyáit kioltja így ők 5-nél messzebb nem látnak el.
A második kérdésedre a válasz megtalálható a szabálykönyvben a 15. oldalon a nagy szörnyek leírásánál:
A rálátás bármelyik mező közepétől illetve bármelyik
mező közepéig számolható.
Vagyis rálátással akkor rendelkezel, ha az egyik mező közepétől, a másik mező közepéig húzott egyenes vonalat nem szakítja meg semmilyen a rálátást gátoló tárgy vagy lény.
Remélem tudtam segíteni.
# 1877535
Kelt 2011.08.13, 11:31
Sziasztok. Nekem egy rendkívül egyszerű kérdésem lenne.Annyira egyszerű,hogy meg is kérlek titeket,hogy ne nézzetek hülyének miatta.100% hogy meg fogom venni a játékot,ezért letöltöttem a szabálykönyvet,hogy rögtön tudjak játszani ha megvettem.Nagyjából értek is mindent,egyet kivéve....a rálátást.Az hogy működik? Mert a magyarázatból nem nagyon értettem meg sajnos:( Például,ha mondjuk a hős egy 100X100as tér közepén áll(tegyük fel hogy se szörnyek,se akadályok)akkor mindent lát? Vagy hogy? Mert bárhogy is néztem a képet a szabálykönyveben,egyszerűen nem értem.Tehát sir valadir látja a melette lévő ogret,aztán egy mezőt nem,aztán kettőt megint igen.(ezt csak az értheti akinek megvan a szabálykönyv:P)Ha valaki el tudja nekem magyarázni,úgy hogy megértsem,azt nagyon köszönöm:D
# 1877005
Kelt 2011.08.11, 06:05
Hálás köszönet.
# 1876895
Kelt 2011.08.10, 19:09
# 1876826
Kelt 2011.08.10, 15:33
Üdv!
Meg tudná mondani valaki, akinek megvan a játék, hogy hány centiméter (és milliméter) a térképelemeken látható négyzetek oldalhossza? Az, hogy miért kérdezem az nagyon hosszú történet.
Előre is köszönöm.
Meg tudná mondani valaki, akinek megvan a játék, hogy hány centiméter (és milliméter) a térképelemeken látható négyzetek oldalhossza? Az, hogy miért kérdezem az nagyon hosszú történet.
Előre is köszönöm.
# 1875957
Kelt 2011.08.07, 09:47
Upsz! A szkennelés egy kicsit elhamarkodott ötlet volt, mert az A4-es szkennerbe nem fér be a füzet
Sebaj fényképezővel sikerült megcsinálnom
Ha így is érdekel privátban küldje egy email címet és küldöm a linket ahonnan le tudod tölteni.
Sebaj fényképezővel sikerült megcsinálnom
Ha így is érdekel privátban küldje egy email címet és küldöm a linket ahonnan le tudod tölteni.
# 1875951
Kelt 2011.08.07, 09:00
Hali!
Engem érdekelne.
Engem érdekelne.
# 1875943
Kelt 2011.08.07, 08:29
LCBoy írta 2011.04.05, 12:11 -n:
Sziasztok!
Nekem angol nyelven van meg a játék és nagyon szeretném valahonnan letölteni a magyar nyelvű küldetés füzetet. Magyar nyelvű játékszabályt már találtam de a küldetés füzet is jó lenne Magyar nyelven.
Tudja esetleg valaki hol találhatnám meg?
Nekem angol nyelven van meg a játék és nagyon szeretném valahonnan letölteni a magyar nyelvű küldetés füzetet. Magyar nyelvű játékszabályt már találtam de a küldetés füzet is jó lenne Magyar nyelven.
Szia!
Érdekel még a füzet, mert ha igen be tudom neked szkennelni.
# 1842075
Kelt 2011.04.05, 12:11
Sziasztok!
# 1838264
Kelt 2011.03.23, 09:55
@dcjr
Nem tudok róla, hogy közeli tervben lenne a Deltavision-nél. Általában a társasjátékkiadások nem olyan zökkenőmentesek. (ha megkérdezed a DV forumon a kiadót válaszolnak elég hamar)
@Tika
1, igen
2, ha lebénult akkor nincsen köre (ha erősebb verzió akkor v. üt v. mozog) s a megragadás addig él amíg el nem pusztul (szabály szerint). Tehát megragad még mindig, ha lebénult
3, Többször használhatod, minden ütésnél amíg fáradtságjelzővel bírod. (mi így játszuk)
4, rendíthetetlenség, vezetés mit is csinál?
5,6-ra később válaszolok, még el kell olvasnom a lapokat.
Nem tudok róla, hogy közeli tervben lenne a Deltavision-nél. Általában a társasjátékkiadások nem olyan zökkenőmentesek. (ha megkérdezed a DV forumon a kiadót válaszolnak elég hamar)
@Tika
1, igen
2, ha lebénult akkor nincsen köre (ha erősebb verzió akkor v. üt v. mozog) s a megragadás addig él amíg el nem pusztul (szabály szerint). Tehát megragad még mindig, ha lebénult
3, Többször használhatod, minden ütésnél amíg fáradtságjelzővel bírod. (mi így játszuk)
4, rendíthetetlenség, vezetés mit is csinál?
5,6-ra később válaszolok, még el kell olvasnom a lapokat.
# 1834731
Kelt 2011.03.10, 08:30
Helo!
Lehet tudni vmit arról, h mikor jelennek meg esetleg magyar nyelven is a Descent kiegek? Ha van rá remény...
dcjr voltam.
Lehet tudni vmit arról, h mikor jelennek meg esetleg magyar nyelven is a Descent kiegek? Ha van rá remény...
dcjr voltam.
# 1830057
Kelt 2011.02.22, 23:10
Sziasztok,
néhány kérdésem a játékkal kapcsolatban:
1. A szabály szerint egy tárgy átadása 1 mozgáspont. Akkor 2 tárgyé 2, és 3-é 3? Pl. 2 gyógyital átadása 2 mozgáspont?
2. Ha egy lény Megragad egy másikat, és lebénítják, akkor az áldozat felszabadul a Megragadás alól? Pl. nága Megragad egy hőst, de megsebzik a Békehozó fegyverrel.
3. A szellempáncél 1 fáradtságpontért 1 sebzést semlegesít, és többször is használható. Tehát lehet egy 3-as sebzést 1-esre csökkenteni 2 fáradtságjelző felhasználásával, vagy csak mindig 1-et lehet felhasználni, de akár 1 körön belül többször is?
4. Aránytalannak érzem, hogy amíg a Harci Ügyesség, a Lovagi harcmodor, az Újratöltés, és a Gyors varázslás képességekkel 2 fáradtságjelzőért nyerhető 1 akció (Lovagi harcmodorral 1,5), addig a Rendíthetetlenséggel és a Vezetéssel teljesen ingyen. Ezért ez utóbbiakat megváltoztattam, szintén 2 fáradtságjelző költségűre. Értem, hogy ezek a szörnyek körében adnak csak akciót, de szerintem ez legalább annyi előnnyel jár, mint hátránnyal. Mi erről a vélemény?
5. A Továbbtámadás, Újratöltés, és Gyors varázslás képességek milyen feltételekkel használhatók? A leírásuk elvileg nem tiltja, hogy a normál támadás és az ilyen támadás között a hős mozogjon. Mivel a Továbbtámadás csak 1 fáradtságjelzőbe kerül, ezért reálisnak érezném, hogy az előtt nem lehet mozogni, a másik 2 előtt viszont igen. De kétségtelen, hogy a Továbbtámadásnak van egy komoly feltétele (végezni az ellenféllel), tehát ha ugyanúgy lehet mindegyik előtt mozogni / ugyanúgy nem lehet egyik előtt sem, azt is korrektnek érezném.
6. Annak sem látom értelmét, hogy amíg a Továbbtámadás és az Újratöltés akárhányszor használható, a Gyors varázslás viszont csak egyszer - esetleg tudja valaki, hogy ez miért van így?
Thaurt hogy lehet válaszra bírni?
Látom, hogy korábban írt ide, de mostanában nem igazán.
néhány kérdésem a játékkal kapcsolatban:
1. A szabály szerint egy tárgy átadása 1 mozgáspont. Akkor 2 tárgyé 2, és 3-é 3? Pl. 2 gyógyital átadása 2 mozgáspont?
2. Ha egy lény Megragad egy másikat, és lebénítják, akkor az áldozat felszabadul a Megragadás alól? Pl. nága Megragad egy hőst, de megsebzik a Békehozó fegyverrel.
3. A szellempáncél 1 fáradtságpontért 1 sebzést semlegesít, és többször is használható. Tehát lehet egy 3-as sebzést 1-esre csökkenteni 2 fáradtságjelző felhasználásával, vagy csak mindig 1-et lehet felhasználni, de akár 1 körön belül többször is?
4. Aránytalannak érzem, hogy amíg a Harci Ügyesség, a Lovagi harcmodor, az Újratöltés, és a Gyors varázslás képességekkel 2 fáradtságjelzőért nyerhető 1 akció (Lovagi harcmodorral 1,5), addig a Rendíthetetlenséggel és a Vezetéssel teljesen ingyen. Ezért ez utóbbiakat megváltoztattam, szintén 2 fáradtságjelző költségűre. Értem, hogy ezek a szörnyek körében adnak csak akciót, de szerintem ez legalább annyi előnnyel jár, mint hátránnyal. Mi erről a vélemény?
5. A Továbbtámadás, Újratöltés, és Gyors varázslás képességek milyen feltételekkel használhatók? A leírásuk elvileg nem tiltja, hogy a normál támadás és az ilyen támadás között a hős mozogjon. Mivel a Továbbtámadás csak 1 fáradtságjelzőbe kerül, ezért reálisnak érezném, hogy az előtt nem lehet mozogni, a másik 2 előtt viszont igen. De kétségtelen, hogy a Továbbtámadásnak van egy komoly feltétele (végezni az ellenféllel), tehát ha ugyanúgy lehet mindegyik előtt mozogni / ugyanúgy nem lehet egyik előtt sem, azt is korrektnek érezném.
6. Annak sem látom értelmét, hogy amíg a Továbbtámadás és az Újratöltés akárhányszor használható, a Gyors varázslás viszont csak egyszer - esetleg tudja valaki, hogy ez miért van így?
Thaurt hogy lehet válaszra bírni?
# 1799101
Kelt 2010.11.10, 15:14
Kydaira írta 2010.11.10, 14:57 -n:
Ott a pont, emiatt nem tartom olyan jónak a játékot.
Az első ezüst kincsek megszerzése után a mesélő csak akadályoz, de nem tud túl sokat tenni. Az arany kincsek meg végleg megpecsételik a mesélő lehetőségeit.
Tünde köntös ellen semmit se ér kb egyik szörny se
És ez csak 1 tárgy, lehet náluk kombóba még több jó dolog...
A másik véglet a Doom...ott meg a játékosok esélytelenek a mesélő ellen
Középút a WoW, ott a két csapat kb azonosan tud fejlődni és haladni.
Szerintem.
Az első ezüst kincsek megszerzése után a mesélő csak akadályoz, de nem tud túl sokat tenni. Az arany kincsek meg végleg megpecsételik a mesélő lehetőségeit.
Szerintem.
Mondjuk az még a jobbik eset ha a mesélő részére hajlik a mérleg mert akkor (én legalábbis ezt szoktam csinálni) tudja a szörnyek erősségét ellensúlyozni pár bónusz tárggyal (mint a videó gaméban) Fegyver ,Skuló, Health ,páncél ..és máris nem olyan géz a szitu.
Egyébként erre találták ki a nehézségiszintet beállító kártyákat (Doom)
MAC
# 1799092
Kelt 2010.11.10, 14:57
Ott a pont, emiatt nem tartom olyan jónak a játékot.
Szerintem.
Szerintem.
# 1799082
Kelt 2010.11.10, 14:45
Dercon írta 2010.11.08, 14:28 -n:
Ugyan személyesen egyikkel sem játszottam, de sokat olvasgattam a BGG-s Descent fórumot, és ott az a közvélekedés, hogy a Well of Darkness a legjobb normál kiegészítő, és első kiegnek is a legideálisabb. Ha túlságosan dominál nálatok a mesélő, akkor esetleg fontolóra lehet venni helyette a Tomb of Ice-t, az inkább a hősöket erősíti (míg a Well és az Altar a mesélőt).
A Road to Legends (vagy Sea of Blood) szép és jó lehet, de mindenképp megemlíteném, hogy:
- 50-60 órás játékokra kell számítani velük. csak hogy tudd, mibe vágtok bele.
viszont bármikor el lehet menteni az állást, mert a labirintusok meg rövidebbek benne (1-2 óra rémlik)
- sokak szerint nagyon ajánlott hozzá legalább egy normál kiegészítő, hogy a mesélő tudjon treachery kártyákat használni, és szörnyekből is több legyen (elvégre nagyon hosszú játékról van szó, nem árt a változatosság)
- az erőegyensúly a sima Odalentben is érzékeny pont, és tudtommal itt is kialakulhat olyan helyzet, hogy az egyik félnek már nem nagyon van esélye győzni, de még messze van a játék vége. ez egy 4 órás játéknál még talán elmegy, de egy ilyen óriási kampánynál engem kifejezetten zavarna. (ettől függetlenül biztos ki fogom próbálni egyszer, mert túl izgalmasnak tűnik ahhoz, hogy csak úgy kihagyjam:)
A Road to Legends (vagy Sea of Blood) szép és jó lehet, de mindenképp megemlíteném, hogy:
- sokak szerint nagyon ajánlott hozzá legalább egy normál kiegészítő, hogy a mesélő tudjon treachery kártyákat használni, és szörnyekből is több legyen (elvégre nagyon hosszú játékról van szó, nem árt a változatosság)
- az erőegyensúly a sima Odalentben is érzékeny pont, és tudtommal itt is kialakulhat olyan helyzet, hogy az egyik félnek már nem nagyon van esélye győzni, de még messze van a játék vége. ez egy 4 órás játéknál még talán elmegy, de egy ilyen óriási kampánynál engem kifejezetten zavarna. (ettől függetlenül biztos ki fogom próbálni egyszer, mert túl izgalmasnak tűnik ahhoz, hogy csak úgy kihagyjam:)
Karthus írta 2010.11.04, 22:16 -n:
Üdv mindenkinek!
Mint a haverok által kikiáltott gonosz mesélő kérdezi hogy az alapjátékhoz melyik kiegészítőt ajánlanátok?
Mint a haverok által kikiáltott gonosz mesélő kérdezi hogy az alapjátékhoz melyik kiegészítőt ajánlanátok?
Bár megvan az alap és a Despair (igaz nem vittük túlzásba a játékot ) de szvsz mindegyikben a legnagyobb probléma, hogy a hősök nagyon könnyen elérnek egy olyan "szintet" ahol már nem lehet megfogni a Partit és onnantól kezdve a "Mesélő" csak aszisztál a kalandhoz !
MAC
# 1798190
Kelt 2010.11.08, 14:28
Ugyan személyesen egyikkel sem játszottam, de sokat olvasgattam a BGG-s Descent fórumot, és ott az a közvélekedés, hogy a Well of Darkness a legjobb normál kiegészítő, és első kiegnek is a legideálisabb. Ha túlságosan dominál nálatok a mesélő, akkor esetleg fontolóra lehet venni helyette a Tomb of Ice-t, az inkább a hősöket erősíti (míg a Well és az Altar a mesélőt).
viszont bármikor el lehet menteni az állást, mert a labirintusok meg rövidebbek benne (1-2 óra rémlik)
Karthus írta 2010.11.04, 22:16 -n:
Üdv mindenkinek!
# 1798118
Kelt 2010.11.08, 11:32
En ugy tudom a The Road to Legend az egyik legjobb kiegeszito, mivel ez egy plusz tablat is ad, amellett, hogy rengeteg mast is. Fejlodnek a hosok, es persze az ellenfelek is, ami nincs az alapjatekban. A jatek kampany jelleguve valik, ami szinten jo otlet.
Az alapjatek nem eppen rovid jatek idejet meghosszabitja, igy erre erdemes figyelni.
Ezenkivul mas problema nem hiszem, hogy lesz vele a jatek helyigenyen kivul.
En szivesen kiprobalnam, aztan hatha...
Az emlitett "problemak" miatt en mindenkeppen a kikolcsonzest javasolnam elotte.
Az alapjatek nem eppen rovid jatek idejet meghosszabitja, igy erre erdemes figyelni.
Ezenkivul mas problema nem hiszem, hogy lesz vele a jatek helyigenyen kivul.
En szivesen kiprobalnam, aztan hatha...
Az emlitett "problemak" miatt en mindenkeppen a kikolcsonzest javasolnam elotte.
Karthus írta 2010.11.04, 21:16 -n:
Üdv mindenkinek!
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére