# 1945537
Kelt 2012.05.01, 06:50
A BGG magyar fórumába már betettem, de ide is befér:
Magyar származású amerikai úr snapszer témában szívesen konzultálna komoly játékosokkal. Indított egy blogot a témában.
http://psellos.com/schnapsen/blog/
Ha valakit érdekel a dolog, nézze meg a blogot és írhat neki.
Magyar származású amerikai úr snapszer témában szívesen konzultálna komoly játékosokkal. Indított egy blogot a témában.
http://psellos.com/schnapsen/blog/
Ha valakit érdekel a dolog, nézze meg a blogot és írhat neki.
# 1945197
Kelt 2012.04.29, 12:30
Üdv,
Érdeklődnék hogy valakinek van-e tapasztalata a Disk Wars játékkal, illetve ki lehetne-e valamikor próbálni ? (lehetőleg a sima és nem az L5R verzió érdekelne)
Tudom nem mai darab és nem is túl népszerű ahogy elnézem, de engem érdekelne.
(ha esetleg valaki megválna egy neki már nem kellő készlettől akkor is beszéljünk)
Előre is köszönöm !
Üdv. : Cain
Érdeklődnék hogy valakinek van-e tapasztalata a Disk Wars játékkal, illetve ki lehetne-e valamikor próbálni ? (lehetőleg a sima és nem az L5R verzió érdekelne)
Tudom nem mai darab és nem is túl népszerű ahogy elnézem, de engem érdekelne.
(ha esetleg valaki megválna egy neki már nem kellő készlettől akkor is beszéljünk)
Előre is köszönöm !
Üdv. : Cain
# 1944059
Kelt 2012.04.24, 21:41
# 1943957
Kelt 2012.04.24, 15:51
Sziasztok,
Igen,lesz hazai gyártású Crokinole,a kinti ár alatt. Kb.3 hét múlva készül el az első négy prototípus.Amint lesz új infó mindenképp jelezni fogom.
Érdemes várni, mert az alapverzión kívül tervezünk különleges,egyedibb táblákat is készíteni!
üdv,
R.Zsolt
Igen,lesz hazai gyártású Crokinole,a kinti ár alatt. Kb.3 hét múlva készül el az első négy prototípus.Amint lesz új infó mindenképp jelezni fogom.
Érdemes várni, mert az alapverzión kívül tervezünk különleges,egyedibb táblákat is készíteni!
üdv,
R.Zsolt
# 1943878
Kelt 2012.04.24, 12:46
Alliterato írta 2012.04.24, 12:16 -n:
Üdv,
Van valakinek tapasztalata a Milan-tól rendelhető Crokinole táblával kapcsolatban? Ha minden igaz, akkor nem a Mayday-es kiadást, hanem a Ferti-t árulják, ugye? Milyen minőségűnek találtátok?
Köszi
Van valakinek tapasztalata a Milan-tól rendelhető Crokinole táblával kapcsolatban? Ha minden igaz, akkor nem a Mayday-es kiadást, hanem a Ferti-t árulják, ugye? Milyen minőségűnek találtátok?
Köszi
Én és még egy forumtárs vettünk és én nagyon meg vagyok vele elégedve. Ez a Ferti kiadás. Azt írják, jobb, mint a Mayday-es külföldi fórumon. Én összehasonlítani nem tudom. Viszont hallottam kösza híreket, hogy valaki tervez itthon is gyártani jó árban tán még ennél is jobb minőségben. Nem tudom, mi lesz belőle. De a Ferti féle az biztos, hogy jó kis pálya a játék maga pedig nagyon jó móka:) Igazi játék. Ami nagyon tetszett benne, hogy játékostársaimból soha nem látott érzelmeket hozott ki ( és még én is káromkodtam néha pedig tényleg soha nem szoktam, így ez rám is igaz volt ) Féltem, hogy ennyit kiadok és nem lesz jó, de jóval jobb, mint amire vártam.
# 1943866
Kelt 2012.04.24, 12:16
Üdv,
Köszi
Köszi
# 1942864
Kelt 2012.04.20, 09:00
Sziasztok!
Szemezgetek a Rapa Nui nevű játékkal.
Valaki játszott már vele, ha igen akkor milyen volt?
Szemezgetek a Rapa Nui nevű játékkal.
Valaki játszott már vele, ha igen akkor milyen volt?
# 1941469
Kelt 2012.04.15, 11:50
Üdv,
Próbálta már valaki a The Thing és a Panic Station játékokat? Össze tudná hasonlítani őket pár mondatban? Melyiket érdemesebb beszerezni szerintetek?
Próbálta már valaki a The Thing és a Panic Station játékokat? Össze tudná hasonlítani őket pár mondatban? Melyiket érdemesebb beszerezni szerintetek?
# 1937793
Kelt 2012.03.30, 19:16
Ha már a Kártyagyár téma ráirányította a figyelmet az Omen-re, megkérdezném, hogy valaki tud valamit erről:
http://www.smallboxgames.com/hemloch.html
http://www.smallboxgames.com/hemloch.html
# 1935197
Kelt 2012.03.20, 10:30
# 1934699
Kelt 2012.03.18, 19:21
A Fortune and Glory: The Cliffhanger Game-ről tud valaki valamit? Kipróbálta már bárki is? Erősen gondolkodom rajta, de vakon elég drágának tűnik
# 1933091
Kelt 2012.03.11, 21:57
blekk írta 2012.03.09, 21:54 -n:
rema73 írta 2012.03.09, 12:27 -n:
Sziasztok!
A kecskeméti Játékmester boltot ismeritek? Én szinte mindent ott vettem eddig és ráadásul meseszép a bolt:))
Viszont örömteli, hogy egyre több az ilyen üzlet.
üdv:rema73
ez nem fizetett hírdetés volt:))
A kecskeméti Játékmester boltot ismeritek? Én szinte mindent ott vettem eddig és ráadásul meseszép a bolt:))
ha jól láttam, most 20 rugó felett onnét is ingyenes a szállítás. így meg már végül is majdnem mindegy, hogy Pesten, Kecskeméten, vagy épp Salakszentmotoroson van a bolt
időközben rájöttem, hogy ez így nem volt teljesen korrekt, ezért ezúton szeretnék elnézést kérni minden kedves salakszentmotorosi társasjátékos pajtásunktól
# 1932702
Kelt 2012.03.09, 22:22
viito írta 2012.03.09, 10:43 -n:
Viszont amíg az Örsön lévő plázában a játékboltban van mondjuk max 2-3nm-es falfelület társasoknak, addig Németországban egy kis piszlicsáré városka max 20 üzletes bevásárló központjában található játékboltban is ennek a többszöröse volt.
# 1932693
Kelt 2012.03.09, 21:54
rema73 írta 2012.03.09, 12:27 -n:
Sziasztok!
ha jól láttam, most 20 rugó felett onnét is ingyenes a szállítás. így meg már végül is majdnem mindegy, hogy Pesten, Kecskeméten, vagy épp Salakszentmotoroson van a bolt
# 1932581
Kelt 2012.03.09, 12:27
Sziasztok!
# 1932561
Kelt 2012.03.09, 10:43
PaYa írta 2012.03.08, 19:42 -n:
Megerősítem, azért olyan bolt, mint a Szellemlovas, vagy a ComPaYa - Németországban is kuriozum. Most pénteken például lengyel vendégünk lesz a ComPaYaban - kiváncsi hogy itt nálunk milyen a társasjáték kínálat.
Amikor Londonban voltam, ott is keresni kellett normális játékboltot - egy Harrodsban például a játékosztály siralmasan egyszerű kínálattal bírt.
Emellett, ha mondjuk csak a bécsi Toys "R" Us-t nézzük, ott sincsenek polcon a kisebb-közepesebb kiadó játékai.
Amikor Londonban voltam, ott is keresni kellett normális játékboltot - egy Harrodsban például a játékosztály siralmasan egyszerű kínálattal bírt.
Emellett, ha mondjuk csak a bécsi Toys "R" Us-t nézzük, ott sincsenek polcon a kisebb-közepesebb kiadó játékai.
Félig igaz!
Olyan bolt, mint a Compaya/Szellemlovas/Gém valóban ritka kint is. Viszont amíg az Örsön lévő plázában a játékboltban van mondjuk max 2-3nm-es falfelület társasoknak, addig Németországban egy kis piszlicsáré városka max 20 üzletes bevásárló központjában található játékboltban is ennek a többszöröse volt. Nem mondom, hogy sorozatban álltak a hardcore gamer játékok, mint Nálad (valószínűleg azt ott is max rendelésre hozzák csak, vagy a gamerek netről veszik, hisz egy kisvárosban nem valószínű, hogy polcról lehet ezeket tömegeknek eladni), de azért nem csak 8 féle monopolyból lehetett választani, például az elmúlt évek SdJ közelébe került játékai (tehát a győztesek vagy a jobban sikerült jelöltek) azért megtalálhatóak voltak simán.
Egyébként nem tudom, hogy mi okozza (eltérő készletezési szabályok, vagy nagy láncok részei a boltok, és ezért tudják megtenni), de ami meglepett, hogy több helyen láttam olyat, hogy a bestsellerek mellett mondjuk egy polcon volt vagy 30 féle játék, de mindegyikből csak max 1-2db. Nálunk a kommersz boltokban általában inkább azt látom, hogy kevés cím, de azokból szinte kifogyhatatlan készlet.
Módosította viito: 2012.03.09, 10:49
# 1932555
Kelt 2012.03.09, 10:37
Thaur írta 2012.03.08, 18:31 -n:
viito írta 2012.03.08, 12:51 -n:
Másrészt idehaza a boltok polcain még mindig 500x féle Monopoly van, és hallani is olyan megjegyzéseket, hogy "hol vannak a normális játékok", amikor éppen egyetlen már vagy 20 éve ismert név sincs a Tescoban a delikvens orra előtt (lásd, monopoly, rizikó, meg talán 2-3 hasonló név)...
Ez nem csupán nálunk van így - így van Amerikában, de bizony még a Szent Gémer Paradicsomban, Németországban is.
Amerikát passzolom, de Svájci barátokról van tapasztalatom: alapjában véve inkább családok, nem gamerek, vagy ha akad is gamer, közöttük, akkor ő azért jól azonosítható. Társasjáték mindenfelé akad náluk, és szívesen ülnek is le játszani (persze ott is van aki utálja), főleg ha gyerekek is akadnak a társaságban, de simán összejön egy-egy olyan parti velük, ahol a legfiatalabb és legidősebb játékos között több mint 70 év a korkülönbség.
Monopoly persze mindenhol található, de valamilyen szinten bevállalósabbak, mint amivel idehaza találkozik az ember, például a SdJ cimkéseket azért bátran vásárolgatják (tehát a nem gamerek itt sem Wallace játékokkal töltik az idejüket az egyértelmű, de a min 30 éves Monopoly-Hotels-Ki nevet a végén, etc kategóriából azért már kiléptek
Hazai tapasztalatom: Múltkor megemlítettem egy kollégának a társasjátékozás dolgot, mindjárt előkerültek a ki nevet a végén szorik, előtte egy direkt baráti társas estén a társaság egy masszív része a römire szavazott. Erre persze még lehet mondani, hogy szimplán nem ismerik az újdonságokat, de inkább olyan érzésem van, hogy a többség már egy Carcassonne/Finca/Mammutvadász triónál is a hagyományos dolgok felé kacsintgat. Ha szóbakerül valahol a társasjáték, akkor nagyon ritka, hogy 20 évnél fiatalabb/modernebb játékok nevei is elhangoznának, ha pedig megtörténik mégis, akkor szinte kivétel nélkül a lassan 20 éves Catanról van szó, esetleg nagyon egyszerű kártyajátékokról.
Persze, lehet, hogy az is benne van a pakliban, hogy egy doboz játék meglehetősen drága, így kevésbé mernek kísérletezni az emberek.
Persze, mivel az én merítésem nem túl mély, hiszen idehaza, és kint is csak az ismerősök/barátok kerülnek képbe, lehet, hogy torz a példám.
# 1932416
Kelt 2012.03.08, 19:42
az viszont szerintem már kisebb csoda, hogy a Dicsőség Rómának is megjelent.
Azonban mit érdemes/nem érdemes kiadni: ez egy nehéz kérdés. De ha valaki tud tuti receptet, ne habozzon
Thaur írta 2012.03.08, 18:31 -n:
Ez nem csupán nálunk van így - így van Amerikában, de bizony még a Szent Gémer Paradicsomban, Németországban is.
# 1932395
Kelt 2012.03.08, 18:31
Másrészt idehaza a boltok polcain még mindig 500x féle Monopoly van, és hallani is olyan megjegyzéseket, hogy "hol vannak a normális játékok", amikor éppen egyetlen már vagy 20 éve ismert név sincs a Tescoban a delikvens orra előtt (lásd, monopoly, rizikó, meg talán 2-3 hasonló név)...
# 1932342
Kelt 2012.03.08, 13:36
Kis_Szabo írta 2012.03.08, 12:27 -n:
én pusztán a játékhoz szükséges nyelvtudás és magyarítás közötti összefüggést nem értettem ezeknél a játékoknál, egy dicsőség rómánál mindjárt más, tele van szöveggel az összes lap stb.
De ha annyi pénzed van, hogy alapíts egy szeretetszolgálat kiadót, ami nem a bevételre megy, hanem hogy minden magyar legyen, szólj nyugodtan, ezért a szent célért sokan segítenének innen
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére