Második kategóriához Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe.

# 305579
_Seelöwe (NPC/NJK)
Kelt 2003.06.29, 08:34
_Seelöwe (NPC/NJK)
>>>Gabriel Knight:
# 305564
_Gabriel Knight (NPC/NJK)
Kelt 2003.06.29, 03:17
_Gabriel Knight (NPC/NJK)
Sziasztok!
A napokban szeretnék néhány könyvet venni, és a segítségeteket kérem. Kétféle műfajt szeretek nagyon:
- cyberpunk, gibson-féle történet, helyszínek, szóval az ő műveihez hasonlókat keresnék
- 19. század végén, 20. század elején játszódó fantasy/thriller/horror (Lovecraftok már megvannak)
Tudtok segíteni? Jelenleg nem vagyok pénz szűkében, így ha vki dőlére tudja ereszteni, annak nagyon örülnék
.
A napokban szeretnék néhány könyvet venni, és a segítségeteket kérem. Kétféle műfajt szeretek nagyon:
- cyberpunk, gibson-féle történet, helyszínek, szóval az ő műveihez hasonlókat keresnék
- 19. század végén, 20. század elején játszódó fantasy/thriller/horror (Lovecraftok már megvannak)
Tudtok segíteni? Jelenleg nem vagyok pénz szűkében, így ha vki dőlére tudja ereszteni, annak nagyon örülnék
# 300490
Kelt 2003.06.21, 20:48
Üdv midnenkinek!
Elnézést, ha már említésre került volna, de kiváncsi lennék, hogy mit gondoltok Clive Barker Korbács c. könyvéről.
Elnézést, ha már említésre került volna, de kiváncsi lennék, hogy mit gondoltok Clive Barker Korbács c. könyvéről.
Módosította Diitman: 2003.06.21, 20:49
# 262396
_Big-animal (NPC/NJK)
Kelt 2003.04.29, 07:53
_Big-animal (NPC/NJK)
Ithril: A Lyonesse I-III. nagyon jó!
# 262270
Kelt 2003.04.28, 21:08
Hasonlóképpen ajánlható Kertész Balázs Pé: Előre gonoszok! c. könyve, ami az ősi időkben keményfedeles borítóval, és belső illusztrációkkal jelent meg.
# 262188
Kelt 2003.04.28, 19:32
Ez régi, még a Delfin könyvek sorozatban jött ki, csak mostanában megint a kezembe akadt:
Kertész P. Balázs: Különös mendemondák Hallgatag Erikről
Teljesen rulez, szvsz kábé Douglas Adams kategória...
[Javítva: 2003.04.28 írta: Attila]
Kertész P. Balázs: Különös mendemondák Hallgatag Erikről
Teljesen rulez, szvsz kábé Douglas Adams kategória...
[Javítva: 2003.04.28 írta: Attila]
# 260583
Kelt 2003.04.25, 11:58
Adhemar: Tényleg jó volt a film, de kevesebb dolog van benne, mint a könyvben, és ezért nekem a könyv jobban tetszik.
Az meg másig dolog, hogy egy Francia-Guyanai munkabörtönben az ember nem scriptorium-tanulmányozással tölti az időt
Ja, emberek: Brian Tracy - Maximális teljesítmény
Az meg másig dolog, hogy egy Francia-Guyanai munkabörtönben az ember nem scriptorium-tanulmányozással tölti az időt
Ja, emberek: Brian Tracy - Maximális teljesítmény
# 260577
Kelt 2003.04.25, 11:49
Condorius: csak annyiban túlzol, hogy valszeg Lovecraft "idézi" a Homokembert.
# 260045
Kelt 2003.04.24, 16:46
majere: Az aranyvirágcserép tényleg
, de még mindig jobb, mint Kármán: Fanni hagyományai! :,-( A homokember viszont Lovecraft-ot idézi. (Ha nem túlzok egy picikét
)
DD
DD
# 259979
Kelt 2003.04.24, 15:21
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Annyira jó, hogy az egész fórumot végigolvastam miatta, nem említette-e már valaki.
Egyén vs. társadalom, pszichológiai antiutópia, megváltás-parafrázis, efféle. Emellett baromi IZGALMAS. Szerintem a klasszikus regények legjobb erényeit csillogtatja modern köntösben.
edboy: Furcsa, nekem a Pillangó filmen jobban tetszett. A regény kapcsán olyan érzésem volt, hogy ezzel az emberrel cifra dolgok történtek, de képtelen megírni. Ezzel szemben a film profi munka, Steve McQueen tökös legény.
Annyira jó, hogy az egész fórumot végigolvastam miatta, nem említette-e már valaki.
Egyén vs. társadalom, pszichológiai antiutópia, megváltás-parafrázis, efféle. Emellett baromi IZGALMAS. Szerintem a klasszikus regények legjobb erényeit csillogtatja modern köntösben.
edboy: Furcsa, nekem a Pillangó filmen jobban tetszett. A regény kapcsán olyan érzésem volt, hogy ezzel az emberrel cifra dolgok történtek, de képtelen megírni. Ezzel szemben a film profi munka, Steve McQueen tökös legény.
# 259012
_Ithril (NPC/NJK)
Kelt 2003.04.23, 11:45
_Ithril (NPC/NJK)
Hal!
Kérdés:
Olvasta valaki Jack Vance:Lyonesse II.-III.-at?
Elolvastam az elsőt és nem tudtam sírjak vagy nevessek?
Érdemes időt fektetni a többibe?
Szeva!
Kérdés:
Olvasta valaki Jack Vance:Lyonesse II.-III.-at?
Elolvastam az elsőt és nem tudtam sírjak vagy nevessek?
Érdemes időt fektetni a többibe?
Szeva!
# 256804
Kelt 2003.04.17, 20:45
John Sandford : Vendetta
Krimiben felülmúlhatatlan.
Üdv
Krimiben felülmúlhatatlan.
Üdv
# 256597
Kelt 2003.04.17, 14:35
Pontosabban Dörnyei Kálmán.
Yabbagabb rulz.
Yabbagabb rulz.
# 256327
Kelt 2003.04.17, 00:43
Egy kicsit Fantasyhoz ragadtabb. Dörényi Kálmán: Kaland Nélkül című könyve. Egy napos könyv, de annak nagyon jó. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe.
# 255033
Kelt 2003.04.15, 10:53
Friedrich Dürrenmatt: A Nagy Romolus
Condorius: Nekünk anno az Arany virágcserép volt kötelező Hoffmantól. Hát mit mondjak, nem lelkesedtem érte. Aztán már jóval az érettségi után egyik nyáron úgy döntöttem, hogy elolvasom azokat a kötelezőket, amiket akkor ilyen-olyan okokból kihagytam. Akkor feküdtem neki haramdjára az Anyeginnek és az Arany virágcserépnek is, de sajnos ez az a két mű, amit máig képtelen vagyok végigolvasni.
Nagyon nem fekszik nekem. Sebaj, már túl vagyok a megrázkódtatáson.
Condorius: Nekünk anno az Arany virágcserép volt kötelező Hoffmantól. Hát mit mondjak, nem lelkesedtem érte. Aztán már jóval az érettségi után egyik nyáron úgy döntöttem, hogy elolvasom azokat a kötelezőket, amiket akkor ilyen-olyan okokból kihagytam. Akkor feküdtem neki haramdjára az Anyeginnek és az Arany virágcserépnek is, de sajnos ez az a két mű, amit máig képtelen vagyok végigolvasni.
# 254133
_Seelöwe (NPC/NJK)
Kelt 2003.04.12, 17:59
_Seelöwe (NPC/NJK)
Alyr: naná, az is remek volt!
Majd ha kicsit összeraktam magam lelkileg, akkor belevágok a Glamorámába, addig is ajánlom William Faulkner Fiam, Absolon!-ját, az elején tartok csak, de nagyon érdekes.
# 254129
Kelt 2003.04.12, 17:44
Seelöwe: "A nullánál is kevesebbet" ismered?
# 254067
_Seelöwe (NPC/NJK)
Kelt 2003.04.12, 13:41
_Seelöwe (NPC/NJK)
Sziasztok!
Bret Easton Ellistől A vonzás szabályait ajánlom mindenki figyelmébe. Kellemesen sokkoló és gyengébb gyomrúak is olvashatják, nincsenek benne Amerikai pszichós jelenetek.

Seelöwe
Bret Easton Ellistől A vonzás szabályait ajánlom mindenki figyelmébe. Kellemesen sokkoló és gyengébb gyomrúak is olvashatják, nincsenek benne Amerikai pszichós jelenetek.
Seelöwe
# 253897
Kelt 2003.04.11, 21:30
Hali!
Olvasta már valaki, az új Umberto Eco könyvet? Ha igen, írhatna róla pár sort.
Olvasta már valaki, az új Umberto Eco könyvet? Ha igen, írhatna róla pár sort.
# 253651
Kelt 2003.04.11, 11:16
Helóka Mindenkinek!
Nézzétek el nekem a stílust, de még a fűnél is zöldebb a fülem - cirka: először írok ide.
Nem volt erőm végigolvasni az összes ajánlást, de a dátumokat elnézve nem olyan nagy probléma, ha esetleg valakit ismétlek.
Talán 2 éve olvastam egy novellát, ami teljességgel lenyűgözött mind alapötletét, mind nyelvezetét tekintve. És tegnap egy kedves jóbarátom megajándékozott azon antológiával, amely ezt a novellát tartalmazza. Mára már csak 10 oldal maradt abból a többszázból, szóval érezhetitek, mennyire magával ragadott. Biztos sokan ismeritek: Kardok és Boszorkányság - ír írók művei.
Érdemes megvenni már azért az egy-két novelláért, ami félelmetesen jó! Van benne lenyűgözőnek nem igezán nevezhető is, de többségében nagyon jók.
Még egy: ha túl tudjátok magatokat tenni azon, hogy kötelező olvasmány, Mikszáthtól a Jó palócokat ajánlanám, és E.T.A.(Ernst Theodor Amadeus)Hoffmann Homokemberét.
Üdv Mindenkinek!
DD
U.i.: bocs' a terjengős stílusért:)
Nézzétek el nekem a stílust, de még a fűnél is zöldebb a fülem - cirka: először írok ide.
Nem volt erőm végigolvasni az összes ajánlást, de a dátumokat elnézve nem olyan nagy probléma, ha esetleg valakit ismétlek.
Talán 2 éve olvastam egy novellát, ami teljességgel lenyűgözött mind alapötletét, mind nyelvezetét tekintve. És tegnap egy kedves jóbarátom megajándékozott azon antológiával, amely ezt a novellát tartalmazza. Mára már csak 10 oldal maradt abból a többszázból, szóval érezhetitek, mennyire magával ragadott. Biztos sokan ismeritek: Kardok és Boszorkányság - ír írók művei.
Érdemes megvenni már azért az egy-két novelláért, ami félelmetesen jó! Van benne lenyűgözőnek nem igezán nevezhető is, de többségében nagyon jók.
Még egy: ha túl tudjátok magatokat tenni azon, hogy kötelező olvasmány, Mikszáthtól a Jó palócokat ajánlanám, és E.T.A.(Ernst Theodor Amadeus)Hoffmann Homokemberét.
Üdv Mindenkinek!
DD
U.i.: bocs' a terjengős stílusért:)
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére