# 2019571
Kelt 2013.06.17, 10:13
Köszönöm én is, jó hangulató élvezetes partikat játszottam mindenkivel. Nagyon jó verseny volt, még több ilyet
# 2019417
Kelt 2013.06.15, 23:01
A fesztiválos dekk tényleg jó hangulatú...vhol láttam egy Tesla dekket, nekem az is nagyon mókásnak tűnt.
# 2019402
Kelt 2013.06.15, 21:08
metagame írta 2013.06.15, 10:30 -n:
Köszi mindenkinek a tegnapi versenyt (és a decket ismét Borginának)!
Gézának, Petinek és Bélának pedig gratula a helyezésért!
Köszi, nagy mázlim volt, azthiszem. Minden esetre sok új dolgot láttam és tanultam. Köszi a szervezést, és köszi mindenkinek a jó partykat.
Üdv
Béla
# 2019397
Kelt 2013.06.15, 20:08
peloquin írta 2013.06.15, 16:26 -n:
Borgia írta 2013.06.15, 12:29 -n:
Gratulálok Gézának és köszönöm a szervezést Andrásnak és a Metának.
Géza, ha lesz időd felírhatnád a laplistát, hogy tudjam mi ellen kell tesztelni a paklikat.
Géza, ha lesz időd felírhatnád a laplistát, hogy tudjam mi ellen kell tesztelni a paklikat.
http://www.cardgamedb.com/index.php/index.html/_/call-of-cthulhu/pacta-arcana-a-study-in-yellow-r615
Természetesen nem teljesen egyezik a cikkben leírtakkal a dekklista, de nekem is kell hogy legyenek titkaim. Azt hiszem Robi is ezzel nyert múltkor - bár nem láttam az összes lapját.
Igen. Sajnos az idő szűkössége miatt, kellett valami amit összepattintok. Kb. 95%-ban ez volt. Talán volt egy-két lap, amiből tettem be még és/vagy vettem ki belőle, de alapvetően ez a dekk volt.
Amúgy kipróbáltuk bad_angel kultistával a fesztiválos dekket.
A fenti pakli szerintem lenyomná és azt sem tudom, hogy mennyire lenne életképes versenykörnyezetben, de hangulatos vele a játék és ezt vittem volna a versenyre. Igazi "Rainbow-deck". Olyan "mindenre van megoldás benne" pakli. Itt is Dreamland support-ok képezik a gerincet, amelyeket a kurátor hoz ki ingyen, akit természetesen x+1 féleképpen lehet játékba hozni (hungry dark young (discard-ból, kézből), twilight gate (domain alól)+festival-al eldob+köv. körben hungry dark young discard-ból), hagyományos kijátszás+elküld kamu sztorizni+doorway-el vissza a kézbe+go to eleje). Ha esetleg valamelyik support kidobódna, akkor jön Marcus Jamburg és amennyiben jó az időzítés, egy visszahozott Cavern of Flames még a magunk javára is tudná fordítani a sztori próbáit. Egyik partiban a Many Angled Thing-el csináltam szinte ugyanezeket, csak őt ugye nem tudja hozni a HDY. A kulcslap természetesen a The Festival. Ő gondoskodik arról, hogy minden domain alatt megfelelően legyenek beállítva a resource-ok. Próbáljátok ki, csak ezt tudom javasolni.
Többek között az ilyen paklitípusok is hozzájárulnak ahhoz, hogy zseniálissá tegyék ezt a kártyajátékot, amely valójában az is, szerény véleményem szerint.
Üdv
Robi
# 2019378
Kelt 2013.06.15, 16:26
Borgia írta 2013.06.15, 12:29 -n:
http://www.cardgamedb.com/index.php/index.html/_/call-of-cthulhu/pacta-arcana-a-study-in-yellow-r615
Természetesen nem teljesen egyezik a cikkben leírtakkal a dekklista, de nekem is kell hogy legyenek titkaim. Azt hiszem Robi is ezzel nyert múltkor - bár nem láttam az összes lapját.
# 2019362
Kelt 2013.06.15, 12:29
# 2019359
Kelt 2013.06.15, 12:14
metagame írta 2013.06.15, 10:30 -n:
# 2019358
Kelt 2013.06.15, 12:10
Vakvarju írta 2013.06.14, 13:01 -n:
Sziasztok!
Régebben kipróbáltam ezt a játékot, de nagyon nem jött be, mert a horror hangulat elmaradt / egy kártyajáték ezt nem tudja megteremteni - lehet akármilyen igényes / és nem volt jellemző az interakció a két játékos közt. Majdnem eljátszottak egymás mellett, és a story lapok is semmilyen tűntek - mivel semmi történetet nem adtak,csak pontokat értek.
Most újra tervezzük estleges kipróbálását, megvételét , mivel nagy cthulhu fanok vagyunk egyébként.
Kérdés:
A fenti problémáim valóban élnek? Vagy csak mi nem játszottuk megfelelően? A kiegek finomítottak ezen? Ha igen, akkor a deluxe kiegek közül is vennénk. :-)
köszi!
Régebben kipróbáltam ezt a játékot, de nagyon nem jött be, mert a horror hangulat elmaradt / egy kártyajáték ezt nem tudja megteremteni - lehet akármilyen igényes / és nem volt jellemző az interakció a két játékos közt. Majdnem eljátszottak egymás mellett, és a story lapok is semmilyen tűntek - mivel semmi történetet nem adtak,csak pontokat értek.
Most újra tervezzük estleges kipróbálását, megvételét , mivel nagy cthulhu fanok vagyunk egyébként.
Kérdés:
A fenti problémáim valóban élnek? Vagy csak mi nem játszottuk megfelelően? A kiegek finomítottak ezen? Ha igen, akkor a deluxe kiegek közül is vennénk. :-)
köszi!
Hangulatot teremteni kártyázás közben nehéz - főleg horrort - ebben sokat segítenek sztem a történetekből tömegesen visszaköszönő helyszínek, karakterek, AO-k és szörnyek. Az artok kifejezetten igényesek és egyediek.
Ha ezenfelül még hangulat kell, akkor be lehet ülni a náthás és bedugult orrú nagymama mellé, aki álmában a protézisével játszva cuppogó hangokat ad ki....na jó ez vicc volt
Mivel már óriási a lapkészlet, számtalan dekk és kombó létezik, rengeteg érdekes mechanizmus, színes szagos frakciók. Nekem nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik a játékmechanizmus is. A legnagyobb élményt mindig az adta a sok-sok játék során, hogy már szinte úgy tűnik, hogy az egyik játékos megnyeri, de akkor beáll a board, megy a taktikázás, körök telnek el és akár a vesztésre álló játékos megfordítja az állást. Ezután pedig mindkét emberke úgy áll fel, hogy "hú de kib..tt jó parti volt!!!". Szóval nagy a játékélmény még a vesztesnek is.
Sztori kártyák elsütésének opcionalitása hangulatos sztem. Nem mindig egyértelmű, hogy kisütöd vagy pedig nem.
Sajnálatos módon nagyon réteg játék...szívesen látnánk egy-két új kultistát, sztem egy core és akár + deluxe-okkal el lehet kezdeni játszani, de akár dekket is adnak nektek. Szóval gyertek és játszatok egyet a következő versenyen.
# 2019353
Kelt 2013.06.15, 10:30
Más, és kicsit off, de nekem nagyon bejön:
Más, és kicsit off, de nekem nagyon bejön:
Módosította metagame: 2013.06.15, 10:36
# 2019294
Kelt 2013.06.14, 20:28
Köszi Borgia!
# 2019268
Kelt 2013.06.14, 14:38
Hangulat: ahogy írtad horrorisztikus soha nem lesz egy ilyen játék, de stílusban elég erős és jó az artwork.
Interakcio: sokan kezdetben ezért hagyják abba, pedig csak felszínesen játszottak. Ha pár lépéssel előre tervezel kiderül, hogy kinek kell a játékosok közül sietnie és kinek célszerûbb időthúzni, blokkolni.
Sztori: történetet nem fogsz kapni, de a hangulatba sztem jól illeszkednek.
Interakcio: sokan kezdetben ezért hagyják abba, pedig csak felszínesen játszottak. Ha pár lépéssel előre tervezel kiderül, hogy kinek kell a játékosok közül sietnie és kinek célszerûbb időthúzni, blokkolni.
Sztori: történetet nem fogsz kapni, de a hangulatba sztem jól illeszkednek.
# 2019252
Kelt 2013.06.14, 13:01
Sziasztok!
Kérdés:
köszi!
Kérdés:
köszi!
# 2019212
Kelt 2013.06.14, 08:46
Príma!
Elfelejtettem kérni, de hátha eszetekbe jutott: a storyból, aki tud legyen szíves hozzon egy sort!
köszi
Elfelejtettem kérni, de hátha eszetekbe jutott: a storyból, aki tud legyen szíves hozzon egy sort!
köszi
# 2019198
Kelt 2013.06.14, 07:09
# 2019169
Kelt 2013.06.13, 21:19
Minden képpen...
Fecó
Fecó
# 2019156
Kelt 2013.06.13, 19:47
Most akkor lesz verseny?
# 2019107
Kelt 2013.06.13, 14:08
Heten vagyunk jelenleg, plusz esetleg egy meglepetésvendég - legrosszabb esetben én nem játszom, és hatan még akkor is le tudtok nyomni egy gyors csörtét. Ez így oké? Azt nem akarok, hogy potyára utazzatok.
# 2019083
Kelt 2013.06.13, 12:26
Hát sajna nagyon készültem, de én se tudok elmenni. Úgyhogy én biztos nem leszek meglepetés vendég
.
# 2019071
Kelt 2013.06.13, 11:17
Borgia írta 2013.06.13, 10:22 -n:
idey írta 2013.06.13, 08:28 -n:
Sziasztok!
Mindenkitől elnézést kell kérnem és sajnálom, hogy nem előrefelé tolom a hazai Coc LCG szekerét, de sajnálatos módon nem tudok részt venni a holnapi versenyen.
Remélem azért a rendezvény még lezajlik nélkülem is.
Üdv
Robi
Mindenkitől elnézést kell kérnem és sajnálom, hogy nem előrefelé tolom a hazai Coc LCG szekerét, de sajnálatos módon nem tudok részt venni a holnapi versenyen.
Üdv
Robi
metagame írta 2013.06.10, 07:49 -n:
Sziasztok,
Pénteki versenyre még kéne egy ember, hogy meglegyünk párosan (és nyolcan). Aki érzi magában a harci kedvet az ne habozzon jelentkezni:
www.metagames.hu/versenynaptar
Pénteki versenyre még kéne egy ember, hogy meglegyünk párosan (és nyolcan). Aki érzi magában a harci kedvet az ne habozzon jelentkezni:
hejj, mi lesz így? András, hogyan készüljünk?
Üdv
Robi
# 2019062
Kelt 2013.06.13, 10:22
idey írta 2013.06.13, 08:28 -n:
Sziasztok!
Üdv
Robi
Üdv
Robi
metagame írta 2013.06.10, 07:49 -n:
Sziasztok,
hejj, mi lesz így? András, hogyan készüljünk?
1 felhasználó olvassa épp ezen témát
0 tag, 1 látogató, 0 rejtett

TW

Oldal tetejére