Ugrás tartalomhoz

Batman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolásEgy Rogue Trader mesélő naplójaThe Forest – új horrorjáték a láthatáron

Ynev jövője

• Zárt téma Téma lezárva
1049 hozzászólás érkezett eddig

# 235232
_Chyba (NPC/NJK)

• Látogató
A Technokráciával kapcsolatban az a véleményem, hogy kiegészítésként, vagy következö generációs játékként kellene kiadni, hogy azok akik velem hasonló véleményben nem szeretnének gözmozdony vontatta vagonokban utazni, vagy revolveres emberkéket látni torozon kocsmájában, tovább játszhassanak a maguk kis hetedkori Ynev-jén, és nem utolsósorban kapjanak is ehhez kiegészítöket. Aki viszont támogatja a fejlödést, nem kíván megragadni az a M* alapokon nyugvó techno-s kieget használja, amihez szintén kap kiegeket (azthiszem mindenkinek megérné, hisz a kiadó szempontjából nézve, több elégedett játékos, ill. több kieg, több haszon) :buli: :)

Már csak azért is riaszt a dolog, mert mint megszálott elf harcos az íj erejében hiszek, a ijettén elörehaladott kor pedig abszolút nem támogatja azt :,-(

szvsz

Chyba :D

# 234228
_Chyba (NPC/NJK)

• Látogató
Líthas!

Szerintem ennyire nem kellene leírni a kráni elfeket, hisz ha jól tévedek, "sportot üznek" abból, hogy idönként nagyhatalmú aquir nemeseket gyilkolásznak. :D
És ezt büszkén tetoválják a kezükre. van akinek nem csak a két keze, hanem a két lábszára is megtelt ezekböl a tetkókból. :)

Chyba :sor:

# 232118
_Trollapo (NPC/NJK)

• Látogató
Üdv mindenkinek!

Tíró: Véleményem szerint Krán nem csak az aquirokra épít pláne nem az utobbi pár évszázadban. A tartományokban lévő haderő igen csekély részét teszik ki és rajtuk kívül is sok nagyon erős és nagyhatalmú lény van jelen. Ráadásul a Kráni politikában az aqirok igen kényes helyzetben vannak, mert a Tizenhármak nem igazán bíznak bennük és az aquirok sem lelkesedtek túlzottan a felső vezetés megjelenésekor. :szent: Az elfek közt pedig nem igazán nagy a száma azoknak, akik képesek lehetnek od termelésére. A sárkányokkal meg tényleg nem hiszem hogy ujjat akarnának húzni újra, de a sárkányok sem fognak szerintem támadni, mert mint mondtam azért élnek arrafelé nem aqirok is akik azért elég erősek.

Drasworth: Az igaz, hogy Krán általábban sz*ik a világra, de ha egyszer háborúba kezd valaki ellen akkor azt véghez viszi( Godon, Pyarron, Démonikus Ó Birodalom). Pláne mert itt egy isteni beavatkozás készül elő és nem hiszem, hogy a Tizenhármak karbafont kézzel nézik, amig minden rendbejön. Egy isten által vezetett nép nagyon nagy veszély szvsz.

A Techno részhez meg szerintem akkor érdemes nyúlni, ha ez tényleg a techno mágiát jelenti és nem a teljes átalakulást.
Várom a véleményeket. :D

Üdv: Troll apo

# 232076
Ashcroft

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 371 Hozzászólás
A mágia-technika vonalról:

Egyik kedvenc Mókusos NJK-m Bronzszakállú Bregwin, aki tarini alagútcsiszolóból küzdötte fel magát törpe ostrommérnökké(többekközt Kahréban is tanult), majd elhagyva/átalakítva ősi vallását, Gi-Elron hitére tért, az Ő papjává lett... Persze valamikor időközben eltünt kb.50 évre a Démonikus Óbirodalom jeges maradványai közt, és amikor előkerült, már értett valamicskét a mechanomágia alapjaihoz, és persze NEM emlékezett semmire....

Azóta járja kis ostromcsapatával az államokat, háborúról háborúra feltűnik, hogy (akár fizetség nélkül is) segítse a Jó Ügyet. Nem puskákkal, vagy rúnázott rakétavetőkkel küzd, hanem trükkösebbnél furfangosabb szerkezetekkel, amik valójában rémísztően 1szerűek...

Meglehetős hangulattal gazdagítja a játékot ez a kis törp, akinek szarvas sisakja csavarhúzót és szegeket rejt, vagy éppen szorgalmasan kattogtatja abakuszát (lassan őrületbe kergetve a JK-kat), és buzgón számolja a ballisztikus íveket. Nem tápolós "Fafhrd", vagy szürke kis "Egerész", hanem egyedi, és nagyjából utánozhatatlan...

Szóval a steam/techno+sword/sorcery Mágussal is lehet jókat jáccogatni!

Ashcroft,

who still belives in roleplaying.......

[Javítva: 2003.03.07 írta: Ashcroft]

# 231888
Exorcist

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 288 Hozzászólás
Halihó!

Elolvastam a kronológiát, és meg kell mondjam, nekem nem tetszik. Nem tudom miért, de valahogy nem illik bele nekem az eddig megismert (mégha az évek folyamán át is alalkult) M* képbe. Nem tudom pontosan megmondani miért. A kyrek visszajövetele, A niarei-ork-elf sárkányszövetség nekem túl hirtelen, az események sorába nem illő eseményeknek tűnik (akárcsak Gorvik és Shadon szövetsége). Bár az is igaz, mostanában nincs módomban a M* eseményeken folyamatosan nyomonkövetni. Nekem a M* világától túl idegennek tűnnek ezek a változások. Sajnos építő véleményt ez ügyben nem tudok még megfogalmazni, csak azt, hogy nem illik az eddigi hangulathoz. De remélem, hogy ha a többségnek tetszik, akkor tartani fogják magukat a meghirdetett verzióhoz.

# 231842
Drasworth

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 366 Hozzászólás
Krán alapvetően le sem sz*rja a külvilágot. Ha az érdekeit fenyegetik az más, de nem hiszem, hogy egyelőre az elfek, akik kontinens pont ellenkező végén laknak, nagyon tudnának akciózni.

Ami a technikai fejlődést illeti azzal csak az a bajom, hogyha ilyen játékot akarok játszani, akkor nem magust veszek elő, hanem mondjuk a Shadowrunt.
Az persze érdekes kérdés, hogy mivé válhat egy olyan világ, ahol a mágia nem csak hirtelen előrobban a régmúltból, hanem a technikával párhuzamosanm egymásba fonódva működik.

Az ilyenekből szerintem igen finom kombinációkat sikerülhet kihozni. Bár..már szinte látom, ahogy Vér Istvánok csoportjai rohannak elő ujjongva, kezüket nyújtván a felrúnázott rakétákért és az elemi erő aurával védett harci helikopterekért...

# 231765
Tiro

Ronfel

• Fórumita
  • 232 Hozzászólás
Üdv

"A varázshasználat nyolcadkori problémái kedvezõ hatást gyakorolnak a technikai fejlõdésre. "
Ami NEM azt jelenti, hogy elterjed, mindössze annyit, hogy egy kicsivel többet alkalmazzák (az emberek rugós egérfogókat használnak és nem egérriasztó rúnákat), esetleg néhány 100 év alatt kialakul valami technika féle. (Kahrében pedig már most is van gőzgép (Tán még atomkályha is :-) ))

Trollapo:
Krán alapvetően az aquirokra épített, akik mara erősen megfogyatkoztak. Mivel a harmadik hold visszatértével felébrednak a sárkányok min 100 db (akiktől még az ősaquirok is félnek, mind a 10 db), és talán az elfek is visszanyerik a hatalomszavaikat (lehet, hogy azért veszítették el, mert ahogy a sárkányok nem tudnak ébren maradni a harmadik hold nélkül, az elfeknek szervezete sem termel Odot annak kiányában).
Ha ez így van, Krán fülét, farkát behúzva lapul és mindent megtesz, hogy elfeledkezzenek róla.
(Persze ez csak egy magyarázat a lehetséges sok közül :-) )

Tíró

# 231739
_Trollapo (NPC/NJK)

• Látogató
Üdv mindenkinek!

Engem leginkább az zavar a tervezetben, hogy Krán mintha megszűnt volna létezni. Persze nem szó szerint, hanem olyan értelemben, hogy félbehagy!!!??? egy akciót és utánna szótlanul szemléli, ahogy felfordul az egész ismert világ és egyre erősebb államok jönnek létre, ráadásul az egyetlen külső szövetségesét is cserben és veszni hagyja. Nekem ez kissé magas. A gőzkor pedig nem túl bizsergető első hallásra, ha ezzel eltűnik a mágia.Persze ha párhuzamossan futhatna a kettő az már rögtön vinne színt a dologba.

Üdv: Troll apo

# 231651
chomy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1075 Hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Szerintem Ynev mindig is túl reális volt ahhoz, hogy hagyományos fantasy legyen, ezért én igencsak örülök a drasztikus változásoknak. Ha egy időre eltűnik a mágia, meggyengül az istenek hatalma, elterjed a technika, az rengeteg kiaknázható ötletnek ad táptalajt.

Elterjednek a technokrata mozgalmak, míg maradnak dekadens csoportosulások, akik a régi mágia visszatértét várják. Géprombolások, furcsa szekták... Esetleg felemelkednek az orkok, teljesen átalakul a világrend... na, de nem akarok nagyon előremenni az álmodozásban. Az másnak a dolga hogy mindezen súlyos események következményeit kidolgozza. Nagyon jó, várom a fejleményeket. (Csak félek hogy hiába :szent: )

BTW, a technikát ellenzőknek: a mágia hirtelen és erősen vissza is térhet, és örökre elmoshatja a technológia "evolúciós zsákutcáját". Csak gondoljunk a Butleri dzsihád-ra (Dűne), ott is tök jól jött ki (bár nem teljesen úgy, mint ahogy itt kijöhetne).

Ja, és remélem, hogy az elfeket éri már végre egy kis táp + dicsőülés, megérdemelnék végre. Vhogy az a benyomásom, hogy mindenkit csak a kráni részük izgat. :)

# 231624
Drasworth

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 366 Hozzászólás
Ez a dolog elméletileg úgy van, hogy Kaoraku egy draquior vagy valami hasonló, akinek a kilenvedik kor végére istenné kell válnia.
Jelenlegi erejét kilencedkori önmaga múltbeli árnyékából nyeri, ezért tud egy két olyan dolgot, amit más nem.
Egyúttal Kaoraku jelhordozó is, rá vonatkozik a "Sárkányura jő...) sor.

A Holdkelte valószínűleg felzavarja a Sárkányokat, akik beállnak az egyetlen megmaradt Sárkányúr bandájába régi jó pajtásaikkal az elfekkel együtt.

Viszont az is rémlik valahonnan, hogy az új Sárkányszövetség nem lenne elég erős a régi formájában ezért kellenek bele mások is. Itt jöhet a képbe Niare meg esetleg az orkok. (ugye az valahol már ki volt fejtve, hogy ők a jövő). Hát elég érdekes koncepció lenne ez így, mindenesetre egészen egyedinek tűnik.

Persze felvetődhet a kérdés, hogy ezek miért állnának össze csak úgy egymással - nos valami olyanról is szó volt, hogy ezt az egészet a kyrek főzték ki előre, Niare az ő kreálmányuk, és ők manipulálták úgy a jelhordozókat, és ezen keresztül a jóslatot, hogy ez így alakuljon ki.

Mindezt ha minden igaz, G.A. mondta el még elég rég valamilyen fórumon, persze lehet, hogy jópár dologra rosszul emlékszem, meg a koncepció is változhatott.

# 231211
edboy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1014 Hozzászólás
Tilleo: az onis részét én sem tudom, de az Észak Lángjaiban említés történyt egy sárkányra. Egy igazira.

# 230858
Menmaatre

Régi fórumozó

• Inactive
  • 3547 Hozzászólás
Hello!

Végülis egyszerű vázlatról van szó. Nem csodálkoznék, ha még jócskán megváltozna mire eléri a regény szintet. :szent:

Menmaatré

# 230855
Tilleo

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2219 Hozzászólás
Üdv!

Alapvetően ok lenne, (bár olvastam sokkal fantáziadúsabb forgatókönyveket is itt), de a következő megragadta a figyelmemet:

"Niare császára ugyanekkor terjeszti ki óvó palástját Tiadlan fölé: a Világgyûrû frissen támadt hágóin milliós ármádia kel át, és a Sárkány hívására hadba szálló elfek segítségével tengerbe szorítja a toroni csapatok maradékait.

P. sz. 3821. tavasza: ...A szállásterülretérõl kiszorult ork nemzetségek egy része az onikhoz csatlakozik... A Sirenart elhagyó elfek a Világgyûrû erdeiben lelnek új hazára - létrejön a Második Sárkányszövetség, melyre csakhamar áldását adja a sokat szenvedett Nép déli ága is."

Nomost hogy a rákba jönnek össze az Elfek a Niareiekkel?
Egyetlen megelehetősen gyenge párhuzam állítható fel: Kaoraku a sárkányisten, és az Elf jóslatok.
Bár többhelyen meg lett említve hogy Kaoraku nem is sárkány, de ezzel most ne foglakozzunk!
2. Ha össze is jönnek, és iszonyat seregeikkel legyalulnak mindenkit. Mi a rákért hagyják el Sirenart az elfek? Hiszen elveileg a győztes oldalon állnak! Megunták vagy mi?
3. Ha valami okból mégis új hazát keresnek, az miért az oniktól (orkoktól) hemzsegő Világgyűrűben teszik azt?

Tilleo

[Javítva: 2003.03.05 írta: Tilleo]

# 230823
edboy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1014 Hozzászólás
Nekem ez maximálisan tetszik (1 kivétellel).

fekete hold, a mágia háttérbe szorul, a penge előtérbe kerül. Kaotikusabb viszonyok, SÁRKÁNYOK :Ordog:, Új Kyria (Régi álmom Kyrrel nyomulni). DE:

"gőz és naftahajtású bigyók" NAÁJJOMMEGAMENET! :flame:

Drasworth: 1. arra még nem érzem őket elég erősnek, főleg hogy a fekete hold hozhatja néhány aquir táphegy ébredését is.
2. de biztos nem orwelláét... :D

cyrus: Krán mindenkit legyűrhetne...

Tantris: utolsó mondatoddal egyetértek.

# 230680
Drasworth

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 366 Hozzászólás
A további fejlemények érdekesnek ígérkeznek...
Ami a leginkább felpiszkálta a kíváncsiságomat az az új sárkányszövetség. Nem lenne meglepő, ha előbb-utóbb megpróbálnának elégtételt venni aquir barátaikon.
Mindenesetre Niare kombózva az elfekkel meg a sárkányokkal elég érdekes dolgokat eredményezhet.

A másik érdekes dolog a Fekete Hold. Elméletileg ez vissza hozza a Sárkányokat, de hoz más sötét erőket is.
Azok vajon kicsodák?

# 230668
Tantris

Lovag

• Fórumita
  • 729 Hozzászólás
Khm... Kránnak megvan még az ynevi jelenben is az ereje ahhoz, hogy legyakja Pyarront. Az amund nép más tészta (egy egész síkot még Krán se győzne), ellenük azért is nyomat seregeket, mert ott van a Fűszer. Shadont meg Gorvikkal karöltve símán. Itt nem ez a gáz. Nekem tetszik ez a jövőkép, de ha erre egy újabb rendszert akarnak építeni és meghalok!
:D Elég probléma van még Ynev jelenével, a jövőről OK- tudjuk milyen lesz, de szerintem jó ebben a "klasszikus" időben játszani.

# 230617
_cyrus (NPC/NJK)

• Látogató
Lithas!

ennyi erőve krán legyűrhetné újra pyarront, shadont és az amundokat isj!

# 230575
edboy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1014 Hozzászólás
Cool... Eljő a nyolcadkor, jön a fekete hold, Északon Új Kyria és egy megerősödött Niare, Délen Új Godora, és a mindig jelen lévő Krán (Az örök g*ci... :D), meg az Elfek mindenütt. Kharé meg majd úgyis megerősödik, vagy legyalulják a technikai cuccokért.

Új könyvek, új irányvonal, és a sötét jövőben kísértő Dark Chei és dark-gothic techno Ynev képe...

Az általam legjobban várt eseményeket (Jahrn-on Kryel, sárkánylovasok csapó három - vagy az a sárkányszövetség) meg szépen kihagyták.

Miért is lesz ez nekünk jó?

# 230560
Drasworth

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 366 Hozzászólás
No, ehhez mit szóltok:

http://www.fantasya.hu/index.php?modul=cik...&id=82&kezdes=0

# 218600
edboy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1014 Hozzászólás
NorthanElRahem: hát ja... meg 1+1 se lesz soha 3 mert 1+1 az 2...

Alllenza. én azt is meg merem kockáztatani, hogy mire a káoszkor kiteljesedik, addigra az alagút végén is megjelenik a fény.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett