Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Könyvajánló

• Nem írhatsz ebbe a témába
1092 hozzászólás érkezett eddig

# 305579
_Seelöwe (NPC/NJK)

• Látogató
>>>Gabriel Knight:

Második kategóriához Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe. :D

# 305564
_Gabriel Knight (NPC/NJK)

• Látogató
Sziasztok!

A napokban szeretnék néhány könyvet venni, és a segítségeteket kérem. Kétféle műfajt szeretek nagyon:

- cyberpunk, gibson-féle történet, helyszínek, szóval az ő műveihez hasonlókat keresnék
- 19. század végén, 20. század elején játszódó fantasy/thriller/horror (Lovecraftok már megvannak)

Tudtok segíteni? Jelenleg nem vagyok pénz szűkében, így ha vki dőlére tudja ereszteni, annak nagyon örülnék :D.

# 300490
Diitman

Human Leviathan

• Fórumita
  • 93 Hozzászólás
Üdv midnenkinek!

Elnézést, ha már említésre került volna, de kiváncsi lennék, hogy mit gondoltok Clive Barker Korbács c. könyvéről.

Módosította Diitman: 2003.06.21, 20:49

# 262396
_Big-animal (NPC/NJK)

• Látogató
Ithril: A Lyonesse I-III. nagyon jó!

# 262270
Petrus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3150 Hozzászólás
Hasonlóképpen ajánlható Kertész Balázs Pé: Előre gonoszok! c. könyve, ami az ősi időkben keményfedeles borítóval, és belső illusztrációkkal jelent meg.

# 262188
Attila

Banned

• Fórumita
  • 4106 Hozzászólás
Ez régi, még a Delfin könyvek sorozatban jött ki, csak mostanában megint a kezembe akadt:

Kertész P. Balázs: Különös mendemondák Hallgatag Erikről

Teljesen rulez, szvsz kábé Douglas Adams kategória...

[Javítva: 2003.04.28 írta: Attila]

# 260583
edboy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1014 Hozzászólás
Adhemar: Tényleg jó volt a film, de kevesebb dolog van benne, mint a könyvben, és ezért nekem a könyv jobban tetszik.
Az meg másig dolog, hogy egy Francia-Guyanai munkabörtönben az ember nem scriptorium-tanulmányozással tölti az időt :sor:

Ja, emberek: Brian Tracy - Maximális teljesítmény

# 260577
Alyr_Arkhon

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2002 Hozzászólás
Condorius: csak annyiban túlzol, hogy valszeg Lovecraft "idézi" a Homokembert. :sor: :( :aboci:

# 260045
Condorius

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 5 Hozzászólás
majere: Az aranyvirágcserép tényleg :sor:, de még mindig jobb, mint Kármán: Fanni hagyományai! :,-( A homokember viszont Lovecraft-ot idézi. (Ha nem túlzok egy picikét :()
DD

# 259979
Adhemar

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 667 Hozzászólás
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére

Annyira jó, hogy az egész fórumot végigolvastam miatta, nem említette-e már valaki.
Egyén vs. társadalom, pszichológiai antiutópia, megváltás-parafrázis, efféle. Emellett baromi IZGALMAS. Szerintem a klasszikus regények legjobb erényeit csillogtatja modern köntösben.

edboy: Furcsa, nekem a Pillangó filmen jobban tetszett. A regény kapcsán olyan érzésem volt, hogy ezzel az emberrel cifra dolgok történtek, de képtelen megírni. Ezzel szemben a film profi munka, Steve McQueen tökös legény.

# 259012
_Ithril (NPC/NJK)

• Látogató
Hal!

Kérdés:

Olvasta valaki Jack Vance:Lyonesse II.-III.-at?
Elolvastam az elsőt és nem tudtam sírjak vagy nevessek?
Érdemes időt fektetni a többibe?

Szeva!

# 256804
Ursa_Maior

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1960 Hozzászólás
John Sandford : Vendetta

Krimiben felülmúlhatatlan.

Üdv

# 256597
Allenza

Rendszeres fórumozó

• Inactive
  • 215 Hozzászólás
Pontosabban Dörnyei Kálmán.

Yabbagabb rulz. :felvon:

# 256327
Mantriel

Fehér Torony Mágusa

• Fórumita
  • 403 Hozzászólás
Egy kicsit Fantasyhoz ragadtabb. Dörényi Kálmán: Kaland Nélkül című könyve. Egy napos könyv, de annak nagyon jó. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe.

# 255033
majere

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 181 Hozzászólás
Friedrich Dürrenmatt: A Nagy Romolus

Condorius: Nekünk anno az Arany virágcserép volt kötelező Hoffmantól. Hát mit mondjak, nem lelkesedtem érte. Aztán már jóval az érettségi után egyik nyáron úgy döntöttem, hogy elolvasom azokat a kötelezőket, amiket akkor ilyen-olyan okokból kihagytam. Akkor feküdtem neki haramdjára az Anyeginnek és az Arany virágcserépnek is, de sajnos ez az a két mű, amit máig képtelen vagyok végigolvasni.
:D Nagyon nem fekszik nekem. Sebaj, már túl vagyok a megrázkódtatáson. :)

# 254133
_Seelöwe (NPC/NJK)

• Látogató
Alyr: naná, az is remek volt! :) Majd ha kicsit összeraktam magam lelkileg, akkor belevágok a Glamorámába, addig is ajánlom William Faulkner Fiam, Absolon!-ját, az elején tartok csak, de nagyon érdekes. :lol:

# 254129
Alyr_Arkhon

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2002 Hozzászólás
Seelöwe: "A nullánál is kevesebbet" ismered?

# 254067
_Seelöwe (NPC/NJK)

• Látogató
Sziasztok!

Bret Easton Ellistől A vonzás szabályait ajánlom mindenki figyelmébe. Kellemesen sokkoló és gyengébb gyomrúak is olvashatják, nincsenek benne Amerikai pszichós jelenetek. :) :lol:

Seelöwe

# 253897
Drasworth

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 366 Hozzászólás
Hali!

Olvasta már valaki, az új Umberto Eco könyvet? Ha igen, írhatna róla pár sort.

# 253651
Condorius

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 5 Hozzászólás
Helóka Mindenkinek!

Nézzétek el nekem a stílust, de még a fűnél is zöldebb a fülem - cirka: először írok ide.
Nem volt erőm végigolvasni az összes ajánlást, de a dátumokat elnézve nem olyan nagy probléma, ha esetleg valakit ismétlek.
Talán 2 éve olvastam egy novellát, ami teljességgel lenyűgözött mind alapötletét, mind nyelvezetét tekintve. És tegnap egy kedves jóbarátom megajándékozott azon antológiával, amely ezt a novellát tartalmazza. Mára már csak 10 oldal maradt abból a többszázból, szóval érezhetitek, mennyire magával ragadott. Biztos sokan ismeritek: Kardok és Boszorkányság - ír írók művei.
Érdemes megvenni már azért az egy-két novelláért, ami félelmetesen jó! Van benne lenyűgözőnek nem igezán nevezhető is, de többségében nagyon jók.
Még egy: ha túl tudjátok magatokat tenni azon, hogy kötelező olvasmány, Mikszáthtól a Jó palócokat ajánlanám, és E.T.A.(Ernst Theodor Amadeus)Hoffmann Homokemberét.
Üdv Mindenkinek!
DD

U.i.: bocs' a terjengős stílusért:)

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett