Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Warmachine/Hordes #2

• Nem írhatsz ebbe a témába
12571 hozzászólás érkezett eddig

# 1796920
Zotyo

-= ZOTYO =-

• Fórumita
  • 7702 Hozzászólás
Kezdés előtt minden játék feltesz-egy-egy jelzőt a pályára. Egymástól 12"-nél messzebre, deploy zone-ban nem lehet.

Deploy után a feltett jelzők az egyik vagy a másik ellenséges játékos objektívái lesznek. Azaz a feltett markerek nem a sajátok, mindenki másnak helyez, s csak ekkor lehet tudni, a felállás után, hogy melyik kié.

Ezeket kell birtokolni a normál módon. A játék 6 körös. Az 1. körben nem lehet markert birtokolni. Éteri és láthatatlan modellek nem birtokolnak semmit.

Az nyer, aki a 6. kör végére a legtöbb pontot írja a saját marker birtoklása után. Opcionálisan az utolsó élő casterig is lehet játszani, vagy feladásig.

Az első kör a normál sorrendben zajlik. A második körtől kezdve mindig az lesz az utolsó az adott fordulóban, aki az előző körben legutoljára sorra került. A másik két játékos kockadobással eldönti a sorrendet kettejük közül. Így aki az előző kört befejezte és reagálni tudott mindkét ellenfele mozgására, az a következő körben a legutolsó lesz, a másik kettő viszont nem tudhatja, hogy ki jön elsőnek és másodiknak.

Feat és egész körös spell csak 1 játékos távolságig működik, azaz mire a kettővel utána következő játékos sorra kerül, már nem ér.

Nagyjából ennyi. További házi szabályokkal lehet finomítani, egyéni igényeknek és stílusnak megfelelően.

Amúgy láttam egyszer egy mókás casterkill hármas játékot, ahol az vesztett, aki nem tudta megakadályozni, hogy a két ellenfele kinyírja egymást. Ha valaki a saját körében mindkét ellenséges castert el tudta intézni, vagy mindkét sereget meg tudta futamítani, vita nélkül nyert. Ha csak az egyik felet intézte el, akkor nem nyert, hanem az veszített, aki hagyta, végignézte, hogy ez bekövetkezzen. Azt hiszem az első két körben nem lehetett castert 1-nél tovább lesebezni, vagy mindiug megdobott egy auto tough-t, fene tudja, de ez már opcionális (vérpistike elsőkörös casterkilles "verseny"seregek ellen volt valami, de már nem emlékszem pontosan, ki kell próbálni).

# 1796875
bbzs

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1024 Hozzászólás
szerintem is high-tech az ábra, kevés a szelep meg az emelentyű, de:

tudtok-e inkább valami 3 résztvevős scenariót ajánlani, az alapkönyv egy ilyet tartalmaz, az jó volt, elég is volt! szóval ötletek?

# 1796872
Grof

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2815 Hozzászólás
...Ogrunok, de inkább nem kötözködöm :-) Atisnak sem a szabályaikkal volt baja (azok még nem is ismertek, ugye) hanem a kinézetükkel, miszerint ez már nem Steampunk. Szerintem sem, de elmegy, ha nagyon muszáj.

# 1796871
Zotyo

-= ZOTYO =-

• Fórumita
  • 7702 Hozzászólás
Ahha, értem. Tényleg úgy néz ki, de ebben a játékban a lőtáv nem a reális értékekkel bír. Infinityben ugye a puska simán átlövi a pályát, a golyó nem áll meg pár méter után. WM-ben már nem ilyen a helyzet, így ennek a stukkernek is lesz valami jópofa P+S-e, de nem hinném, hogy olyan durva lenne. Főleg, hogy célozni továbbra sem tudnak. :sor: Trollok, na, adni kell a megjelenésre. :ugri:

# 1796869
Grof

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2815 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaZotyo írta 2010.11.04, 14:17 -n:

Mi az a LAW? :ugri:
Light Antitank Weapon?

# 1796866
Zotyo

-= ZOTYO =-

• Fórumita
  • 7702 Hozzászólás
Mi az a LAW? :ugri:

# 1796862
Bat21

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2610 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaZotyo írta 2010.11.04, 11:56 -n:

Simán elfér a lőfegyver, eddig is volt ilyen.

Mit nem mondasz....

Nekem elsőre LAW szerüségnek tűnt, ha nem az, akkor mind1.

Módosította Bat21: 2010.11.04, 13:12

# 1796823
Zotyo

-= ZOTYO =-

• Fórumita
  • 7702 Hozzászólás
Nem nyert, ez az. Steampunk. Olvass utána, hogy mi a definíciója. :ugri: Simán elfér a lőfegyver, eddig is volt ilyen. Ráadásul ez nem egy valódi páncéltörő, csak valami nagy, trollosan túlméretezett zsebbukkanó.

Hozzászólás olvasásaBat21 írta 2010.11.04, 10:30 -n:

Tán mert ez kib. nem steampunk?

# 1796812
HarkonneN1

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 733 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaWolfG írta 2010.11.04, 10:23 -n:

Nekem tetszik! Herne és Delhusa Dzsoni páros ogrun tagjánál mozsárágyú van, hát most kapnak egy osztagot bazookás ogrunokból. Searforge játékosok szerintem örülni fognak!

Nem csak ők. Gondolom a szindikátus pénze is ugyanolyan jó lesz nekik, mint a törpéké :ugri:

Módosította HarkonneN1: 2010.11.04, 11:24

# 1796783
WolfG

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1419 Hozzászólás
Nekem tetszik! Herne és Delhusa Dzsoni páros ogrun tagjánál mozsárágyú van, hát most kapnak egy osztagot bazookás ogrunokból. Searforge játékosok szerintem örülni fognak!

# 1796777
Bat21

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2610 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaMAXXxxx írta 2010.11.04, 10:00 -n:

Eh mind1, nem is játszom warmachine-t.
heh... ez meglepo, egesz eddig egyik legnagyobb WMH partolo voltal.
ahh, szerintem megszokod, ugysem a te seregedhez jon ki, igy kevesbe zavaro.

Hordes-t igen, vagyis szeretnék csak most az infinity megy nagyon :ugri:

# 1796770
MAXXxxx

The MAXXxxx

• Fórumita
  • 2661 Hozzászólás

Eh mind1, nem is játszom warmachine-t.
heh... ez meglepo, egesz eddig egyik legnagyobb WMH partolo voltal.
ahh, szerintem megszokod, ugysem a te seregedhez jon ki, igy kevesbe zavaro.

# 1796760
Bat21

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2610 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaZotyo írta 2010.11.04, 09:04 -n:

Osz méirt nem tetszik? Steampunk, wazze, nem Gyűrűk Ura.

Hozzászólás olvasásaBat21 írta 2010.11.04, 07:00 -n:

Páncélöklös ogrun zsoldosok, kezd nagyon nem tetszeni a játék :ugri:

Tán mert ez kib. nem steampunk ? Értem én, hogy technikai fejlődés meg ilyenek, de a viktoriánus korból ne a koreai háborúba ugorjunk már. Gunnbjorn fegyverénél is rezgett már a léc, de ez végképp betett.
Ha olyan lenne mint egy panzerfaust semmi bajom nem lenne. (Talán...habár az van a winterguardnál...) Eh mind1, nem is játszom warmachine-t.

# 1796752
Zotyo

-= ZOTYO =-

• Fórumita
  • 7702 Hozzászólás
Osz méirt nem tetszik? Steampunk, wazze, nem Gyűrűk Ura.

Hozzászólás olvasásaBat21 írta 2010.11.04, 07:00 -n:

# 1796731
Grof

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2815 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaZKM írta 2010.11.04, 00:26 -n:

Azt ém sem, de azért is posztoltam be, mert a 4ik kép, az nem mindenki számára világos, hogy így van, szerintem.
Ja, hát én pl a végletekig vitáztam volna, ha valaki a hátán lévő szemére hivatkozva akar LoSt bejelenteni :-) Amúgy az nem csak elméleti LoS, hiszen pl. a támadást zavarja az intervening model?

# 1796725
Garvey

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2678 Hozzászólás
BAt nyugi nekem erről egy leadbleacger jut az eszembe. GW-s ogre osztag ágút kapnak a honuk alá amit kartácsal töltenek meg.

# 1796717
Bat21

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2610 Hozzászólás

# 1796689
ZKM

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 242 Hozzászólás
Azt ém sem, de azért is posztoltam be, mert a 4ik kép, az nem mindenki számára világos, hogy így van, szerintem.

# 1796478
-csonti-

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1555 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaZKM írta 2010.11.03, 11:55 -n:

Hmm... egyrészt felmerül a kérdés, hogy ezt most miért? Másrészt fogalmam sincs, mit is akarnak a posztban. A volume csak a terrain esetében számít, ha figurák között más figura van, ott kizárólag a base mérete dönt, hogy kitakar vagy sem. Nem értem, miért keverték bele.

# 1796465
ZKM

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 242 Hozzászólás
LOS: http://privateerpressforums.com/showthread...-sight-question

2 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 2 látogató, 0 rejtett