Miért is kellene bárkinek magyarázkodnom?
De tudjátok mit, van rá időm, így megteszem.
A Banokon nincs mit magyarázni, evidensek szerintem.
Idézet
A staff pontosan olyan I win lap, mint a scapeshift, ami éppen ki lett bannolva, cserébe bármelyik dekkbe belefér, mert önmagában is csinál dolgokat.
Mert ha a Staffot hátrányban, vagy üres boardra kicastolod, nyertél?
Idézet
-Fastbond számottevően nem jobb, mint egy Exploration, mert hány földdel kezdesz el egy kezet? pl Fastbond 5 föld és mi az a 4 manás durvaság, amiért megéri kiüríteni a kezedet, főleg, hogy lehet megoldják egyből... persze ez szélsőséges példa, de tipikusan olyan lap, ami csak a játék első pár körében ér valamit. Loammal nem rossz, de ott az Exploration is.
Pontosan ez az, amiért visszaengedtük. Mulligantől függően, ha az első 12 lapban van, és van hozzá megfelelő számú föld, ami az esetek kb. 1/16-a, akkor se nyerted meg vele a játékot, csak nagyon jól állsz, míg ha endgameben felhúzod, már dobhatod is a szemétbe. Ha pedig Loammal akarsz szüttyögni egy formátumon ahol T2 Animar ugrál, szíved joga.
Idézet
-Nightmare?! hö?! azt hittem a levakarhatatlansága miatt ezt nem kéne erőltetni... Zur nem olyan gáz, mert jelenleg nem nagyon vannak lények azokban a pakliban - ki tudja lehet másfajta Zur lesz így?! de a levakarhatatlanság necces...
A Tier-ek egymáshoz közelebb hozása volt a célja a Recurring Nightmare unbanjának. Eredetileg a Vampy jött volna vissza, nagyon sok érv hangzott el mellette s ellene, color restrictionnel vagy anélkül, de nem tudtuk áthidalni a "fekete deckek kapnak powert, de a Zur is erősödik" problémát. Ha pedig color restrictiont alkalmazunk, akkor lehetséges hogy elindítunk egy lavinát, ami maga alá temet minket, mint a franciákat. Így jött mentő ötletként a Nightmare, ami segíti a Glissa, Karador, Kaalia egyéb Tier 2-3-as deckek feljebb jutását, de a Zurnak köré kell épülnie, ha használni akarja. Emellett szeretnénk rászoktatni a játékosokat, hogy játszanak graveyard-hatet, avagy körültekintőbben építsenek decket, mert az fontos.
Idézet
Milyen gondolatmenet alapján jutottatok el oda, hogy Fastbond unban fog jót tenni a formátumnak?
Az alapján, hogy a Fastbond nem fog semmit csinálni. Lehet, hogy rögtön mindenki ráugrott, hogy kell neki ilyen, de a tesztelés/liga alatt rá fognak jönni, hogy ez a kártya nem elég jó ahhoz, hogy az egész koncepciójukat elcsesszék miatta, és hogy berakják a deckjükbe.
Idézet
"This card has a potential of big acceleration coupled to a potential of combo-abuse. But the situations in which you can abuse it are extremely narrow, and today we think that those situations are likely to never happen, and building a specific deck to abuse this card wouldn’t be competitive"
Azt kell, hogy mondjam, bár a franciák süsük, ez az érvelés helytálló.
Idézet
1. Kenyeres one of the top ellen 9 fetchből és tizenakárhány counterből egyet se húztam és megölt egy blood moonnal.
Tényleg egy személyes példát hoztál fel
érvnek?
Idézet
Kivel egyeztettél tulajdonképpen, Nekrodin?
Gambit, Aedm, Sir McHalls. Akiknek a véleményére sokat adok, és nem droppolnak, meg nem irkálnak álomligákról.
Idézet
Változatosságot biztosan hoznak az újítások, a kiegyensúlyozottsággal kapcsolatban már komoly kétségeim vannak.
No offense, de mikor utoljára beszéltünk te a Channel-t akartad unbannolni. Szóval ennyit a kiegyensúlyozottságról.
Idézet
Ezzel együtt amíg egyedül Ő szervez EDH-s versenyt, el lehet fogadni a szabályait, vagy kimaradni a dologból. És köszönetet kell mondani a szervezésért!
Nem én írtam...