Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Commander (EDH)

• Zárt téma Téma lezárva
3386 hozzászólás érkezett eddig

# 1999191
mockba

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 49 Hozzászólás
"No offense, de mikor utoljára beszéltünk te a Channel-t akartad unbannolni. Szóval ennyit a kiegyensúlyozottságról."

Ezt valaki más (szándékosan nem írom, kire emlékszem), hozta fel példaként, amikor említettem, hogy a color restrictedes változatban lehetnének olyan lapok, amik csak a saját színükben játszhatóak. Azzal valóban feladtam a labdát, hogy azt is mondtam, hogy szinte az összes bannolt lap kikerülhetne a klasszikus banlistről. Nem akartam unbanolni a Chanelt, csak eljátszottam a gondolattal, miután felvetették.

És még egy dolog, amivel a többség érdekét szándékozom képviselni:
Addig, amíg versenyzőként is részt veszel az EDH Ligában, nem kellene kész tényként közölnöd a szabályváltozásokat a Többiekkel, hogy mi mellet döntöttél, hanem csakis javaslatokkal kellene előállnod.

Hozzászólás olvasásaemeralddragon írta 2013.02.15, 13:24 -n:

Hozzászólás olvasásaNekrodin írta 2013.02.15, 13:17 -n:

Idézet

Viszont szabad kérdezni, arra meg szabad válaszolni. Ami egyébként sikerült.

Ennek örülök.

Idézet

Ja, és mert valami "minden vélemény számít" felirat szerepel a liga honlapján?

Ja, ott, ahhoz nekem semmi közöm. :D

Egyébiránt mintahogy tanult kollégáim elmondták:
- olyat nem lehet csinálni, hogy valami mindenkinek jó legyen. Olyat lehet, ami a többségnek az.
- azt kell elkönyvelni győzelemnek, ha az emberek nem reagálnak a mondandódra, mert olyankor elfogadták/megértették/örülnek neki. Ne is várd, hogy nyilvánosan kimondják, hogy okos vagy, hogy ez jó ötlet, vagy hogy köszönjük.

Ha valaki pedig nem érti meg, miért hülyeség, amit leírt, azt csak sajnálni tudom. Nem személyes.

Köszönjük!
Mindennel nem értek egyet és mindent nem értek, de nyilván vannak nálam okosabb emberek (I see dead people).
Hülyeségeket írni jó, olyankor embernek érzem magam... :) Uff!

# 1999190
Nekrodin

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 520 Hozzászólás

Idézet

Mintha a scapeshift is hasonló személyes példa miatt került volna fel a banlistára, 1 ligányi játék után.

A Scapeshift azért merült fel, valóban, mert valaki azt mondta, hogy más jól felépített játékát szembeköpi. (Ez túlzás.)

De a Scapeshift azért lett bannolva, mert ugyanúgy, mint a Biorhythm, vagy a Coalition Victory, ha kicastolod, a megfelelő kondíciók teljesülése mellett akármilyen boardról megnyeri a játékot. Ezt pedig, ha jól emlékszem, pont a közösség kérte, hogy az ilyen effektek maradjanak a banlistán.

Részemről a vita folytatása este/éjjel fórumon, vagy személyesen a STűzben.

Módosította Nekrodin: 2013.02.15, 14:15

# 1999189
Aedm

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 581 Hozzászólás
a scapeshift sorcery wincon, főleg ha egyszerre jön a vaku meg a hegyek, csak counterrel tudsz beleszólni... szerintem elég sokan megfeküdtek ezen wanderer ellen most, nem csak egy ember...

ha a bioritmust kivettük pont ezen okokból, amivel nem is feltétlenül nyersz egyből (bár általában igen), ebbe konkrétan belehalsz...

# 1999187
emeralddragon

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 214 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásadouble_g írta 2013.02.15, 14:01 -n:

Hozzászólás olvasásaNekrodin írta 2013.02.15, 12:40 -n:

Idézet

1. Kenyeres one of the top ellen 9 fetchből és tizenakárhány counterből egyet se húztam és megölt egy blood moonnal.

Tényleg egy személyes példát hoztál fel érvnek? :duh:

Mintha a scapeshift is hasonló személyes példa miatt került volna fel a banlistára, 1 ligányi játék után.

Féltem, h csak én emlékszem erre. Ezek szerint nem álmodtam.

# 1999185
double_g

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1064 Hozzászólás

Idézet

1. Kenyeres one of the top ellen 9 fetchből és tizenakárhány counterből egyet se húztam és megölt egy blood moonnal.

# 1999176
emeralddragon

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 214 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaNekrodin írta 2013.02.15, 13:17 -n:

Idézet

Ennek örülök.

Idézet

- olyat nem lehet csinálni, hogy valami mindenkinek jó legyen. Olyat lehet, ami a többségnek az.
- azt kell elkönyvelni győzelemnek, ha az emberek nem reagálnak a mondandódra, mert olyankor elfogadták/megértették/örülnek neki. Ne is várd, hogy nyilvánosan kimondják, hogy okos vagy, hogy ez jó ötlet, vagy hogy köszönjük.

Ha valaki pedig nem érti meg, miért hülyeség, amit leírt, azt csak sajnálni tudom. Nem személyes.

Köszönjük!
Mindennel nem értek egyet és mindent nem értek, de nyilván vannak nálam okosabb emberek (I see dead people).
Hülyeségeket írni jó, olyankor embernek érzem magam... :) Uff!

# 1999174
Nekrodin

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 520 Hozzászólás

Idézet

Ennek örülök.

Idézet

# 1999173
ToxinBoy

Matrac

• Fórumita
  • 1483 Hozzászólás

Idézet

Milyen gondolatmenet alapján jutottatok el oda, hogy Fastbond unban fog jót tenni a formátumnak?

Az alapján, hogy a Fastbond nem fog semmit csinálni. Lehet, hogy rögtön mindenki ráugrott, hogy kell neki ilyen, de a tesztelés/liga alatt rá fognak jönni, hogy ez a kártya nem elég jó ahhoz, hogy az egész koncepciójukat elcsesszék miatta, és hogy berakják a deckjükbe.
Az a baj, hogy ez most nekem például adott egy lökést abba az irányba, amin eddig is gondolkodtam, a végtelen mana/agyatlan ramp combo-control koncepció felé. Mindenesetre tesztelni fogom a jelen koncepciómat és a Fastbond/Nightmare/Staff által bővítettet, aztán meglátjuk. Ha a móka kedvéért az utóbbi inkonzisztens hülyeség mellett döntök, akkor kérem, hogy alapból egy divízióval lejjebb sorolj be. :gyagya:

# 1999171
Akelir

DCI Judge Level 2

• Moderátor
  • 3585 Hozzászólás

Miért is kellene bárkinek magyarázkodnom?

Egyáltalán nem kell magyarázkodnod. Viszont szabad kérdezni, arra meg szabad válaszolni. Ami egyébként sikerült. Legyen igazad.

Nem.

Egy olyan felvetésre reagáltam, amely egyáltalán nem magyarázta meg a Fastbond unban-t, és megoldásként a "fetchelj basic-et" kínálta fel.

Ezzel szemben arra próbáltam rávilágítani, hogy az első körös fastbondnál SOKKAL lassabb és kikezdhetőbb landlock ellen SEM biztos, hogy húzol fetchet, a két szitut egyébként össze nem lehet hasonlítani szvsz.

Módosította Akelir: 2013.02.15, 13:08

# 1999159
Nekrodin

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 520 Hozzászólás
Miért is kellene bárkinek magyarázkodnom?

De tudjátok mit, van rá időm, így megteszem.

A Banokon nincs mit magyarázni, evidensek szerintem.

Idézet

A staff pontosan olyan I win lap, mint a scapeshift, ami éppen ki lett bannolva, cserébe bármelyik dekkbe belefér, mert önmagában is csinál dolgokat.

Mert ha a Staffot hátrányban, vagy üres boardra kicastolod, nyertél?

Idézet

-Fastbond számottevően nem jobb, mint egy Exploration, mert hány földdel kezdesz el egy kezet? pl Fastbond 5 föld és mi az a 4 manás durvaság, amiért megéri kiüríteni a kezedet, főleg, hogy lehet megoldják egyből... persze ez szélsőséges példa, de tipikusan olyan lap, ami csak a játék első pár körében ér valamit. Loammal nem rossz, de ott az Exploration is.

Pontosan ez az, amiért visszaengedtük. Mulligantől függően, ha az első 12 lapban van, és van hozzá megfelelő számú föld, ami az esetek kb. 1/16-a, akkor se nyerted meg vele a játékot, csak nagyon jól állsz, míg ha endgameben felhúzod, már dobhatod is a szemétbe. Ha pedig Loammal akarsz szüttyögni egy formátumon ahol T2 Animar ugrál, szíved joga.

Idézet

-Nightmare?! hö?! azt hittem a levakarhatatlansága miatt ezt nem kéne erőltetni... Zur nem olyan gáz, mert jelenleg nem nagyon vannak lények azokban a pakliban - ki tudja lehet másfajta Zur lesz így?! de a levakarhatatlanság necces...

A Tier-ek egymáshoz közelebb hozása volt a célja a Recurring Nightmare unbanjának. Eredetileg a Vampy jött volna vissza, nagyon sok érv hangzott el mellette s ellene, color restrictionnel vagy anélkül, de nem tudtuk áthidalni a "fekete deckek kapnak powert, de a Zur is erősödik" problémát. Ha pedig color restrictiont alkalmazunk, akkor lehetséges hogy elindítunk egy lavinát, ami maga alá temet minket, mint a franciákat. Így jött mentő ötletként a Nightmare, ami segíti a Glissa, Karador, Kaalia egyéb Tier 2-3-as deckek feljebb jutását, de a Zurnak köré kell épülnie, ha használni akarja. Emellett szeretnénk rászoktatni a játékosokat, hogy játszanak graveyard-hatet, avagy körültekintőbben építsenek decket, mert az fontos.

Idézet

Milyen gondolatmenet alapján jutottatok el oda, hogy Fastbond unban fog jót tenni a formátumnak?

Az alapján, hogy a Fastbond nem fog semmit csinálni. Lehet, hogy rögtön mindenki ráugrott, hogy kell neki ilyen, de a tesztelés/liga alatt rá fognak jönni, hogy ez a kártya nem elég jó ahhoz, hogy az egész koncepciójukat elcsesszék miatta, és hogy berakják a deckjükbe.

Idézet

"This card has a potential of big acceleration coupled to a potential of combo-abuse. But the situations in which you can abuse it are extremely narrow, and today we think that those situations are likely to never happen, and building a specific deck to abuse this card wouldn’t be competitive"

Azt kell, hogy mondjam, bár a franciák süsük, ez az érvelés helytálló.

Idézet

Idézet

Kivel egyeztettél tulajdonképpen, Nekrodin?

Gambit, Aedm, Sir McHalls. Akiknek a véleményére sokat adok, és nem droppolnak, meg nem irkálnak álomligákról.

Idézet

Változatosságot biztosan hoznak az újítások, a kiegyensúlyozottsággal kapcsolatban már komoly kétségeim vannak.

No offense, de mikor utoljára beszéltünk te a Channel-t akartad unbannolni. Szóval ennyit a kiegyensúlyozottságról.

Idézet

Ezzel együtt amíg egyedül Ő szervez EDH-s versenyt, el lehet fogadni a szabályait, vagy kimaradni a dologból. És köszönetet kell mondani a szervezésért!

Nem én írtam...

# 1999147
emeralddragon

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 214 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaNekrodin írta 2013.02.14, 21:40 -n:

BAN:

Spoiler

UNBAN:

Spoiler

Hirtelen leesett árú Tabernacle-t vennék!

# 1999143
Sir_McHalls

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2758 Hozzászólás
Sanyival tegnap beszélgettünk kb. 1-1,5 órát. A Fastbondról nem volt véleményem. Főként az Intuation, Vampiric és Mystical Tutorok, valamint a Recurring Nightmare témájában volt véleményem, valamint a ligában fennálló nagy erő és skillbeli különbségek okairól és a lehetséges megoldásokról. Gambit az elején volt jelen.

# 1999132
mockba

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 49 Hozzászólás
Nekrodin az alábbi embereket tervezete "maga mellé venni" (ahogy Ő fogalmazott) a bannolással kapcsolatban:

Tékozló fiú: Vele talán egyeztetett
GG: Vele biztos nem, ez kiderül a reklamálásból
SirMcHalls: Vele talán az utolsó pillanatban, de korábbi hozzászólásokból kiderül, hogy egy-két nappal ezelőttiig biztos nem
és jómagam: korábban javasoltam Neki, hogy max. 10 meccset kelljen játszani a következő alapszakaszban, ezt majdnem megfogadta :)

és ezenkívül még kiderül, hogy az egyik csodás estén 10-től, hajnali 3-ig (Úristen:)) erről beszélgetett Aedm-mal; de az is kiderül, hogy végül Őt is meglepetésként érintette a kezdésig már "szokásosan" meg nem változtatható lista

Kivel egyeztettél tulajdonképpen, Nekrodin? :D

Változatosságot biztosan hoznak az újítások, a kiegyensúlyozottsággal kapcsolatban már komoly kétségeim vannak.

Ezzel együtt amíg egyedül Ő szervez EDH-s versenyt, el lehet fogadni a szabályait, vagy kimaradni a dologból. És köszönetet kell mondani a szervezésért!

Hozzászólás olvasásaAkelir írta 2013.02.15, 11:13 -n:

Hozzászólás olvasásaSir_McHalls írta 2013.02.15, 11:07 -n:

A franciáknál mindezt úgy tették, hogy legal a Crucible of Worlds, ami kicsit brokenebb Wastelanddel. Továbbá, ha erre lehet számítani, akkor nem T1 non-basicet kell fetchelni, hanem basicet. Ezért lett bannolva a Strip Mine, mert az ellen ez se véd.

2. A fenti indokolás fényében sem világos, hogy miért lesz jobb nekünk a Fastbond unban.

# 1999125
Akelir

DCI Judge Level 2

• Moderátor
  • 3585 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaSir_McHalls írta 2013.02.15, 11:07 -n:

A franciáknál mindezt úgy tették, hogy legal a Crucible of Worlds, ami kicsit brokenebb Wastelanddel. Továbbá, ha erre lehet számítani, akkor nem T1 non-basicet kell fetchelni, hanem basicet. Ezért lett bannolva a Strip Mine, mert az ellen ez se véd.

2. A fenti indokolás fényében sem világos, hogy miért lesz jobb nekünk a Fastbond unban.

Módosította Akelir: 2013.02.15, 11:14

# 1999123
Sir_McHalls

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2758 Hozzászólás

# 1999115
Akelir

DCI Judge Level 2

• Moderátor
  • 3585 Hozzászólás

Hozzászólás olvasása-Roland- írta 2013.02.15, 10:54 -n:

"This card has a potential of big acceleration coupled to a potential of combo-abuse. But the situations in which you can abuse it are extremely narrow, and today we think that those situations are likely to never happen, and building a specific deck to abuse this card wouldn’t be competitive"

Ha náluk nem is lenne kompetitív egy ilyen dekk, én messziről el szeretném kerülni, azt a reálisan 5-6 decket ligánként, ahol a wasteland-loam lock első körös lesz emiatt.

# 1999112
-Roland-

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 186 Hozzászólás
Meglepő fordulatok :)

Franciák ezzel az indokkal vették le a banlistáról a Fastbond-ot:

Módosította -Roland-: 2013.02.15, 10:54

# 1999109
Kenyeres

Érdeklődő fórumozó

• Fórumita
  • 54 Hozzászólás
Én már semmit sem értek.

Ancient Tomb-ot pontosan azért bannoltuk, mert kezdőkézben broken és eldönti a játékot, most a fastbond ugyanezt csinálja, de csak a zöld alapú decknek.

Turn 1 Thrun, avagy Turn 1 Loam lock? Kinek kell ez?

A könnyen meg lehet fogni mondatra annyit mondok -> Force of willel, vagy mental misteppel gondoltad, ha Ő van on the play?

# 1999101
Akelir

DCI Judge Level 2

• Moderátor
  • 3585 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaNekrodin írta 2013.02.14, 21:40 -n:

UNBAN:

Spoiler

Sanyi, ezekre az unban-okra kérek szépen indokolást, főleg a Fastbond-ra. Milyen gondolatmenet alapján jutottatok el oda, hogy Fastbond unban fog jót tenni a formátumnak? Köszi.

# 1999100
herczeg6179

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 44 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAedm írta 2013.02.15, 02:00 -n:

-Fastbond számottevően nem jobb, mint egy Exploration, mert hány földdel kezdesz el egy kezet? pl Fastbond 5 föld és mi az a 4 manás durvaság, amiért megéri kiüríteni a kezedet, főleg, hogy lehet megoldják egyből... persze ez szélsőséges példa, de tipikusan olyan lap, ami csak a játék első pár körében ér valamit. Loammal nem rossz, de ott az Exploration is.

wheel of fortune azonnal
time reversal, reforge soul második körben, vagy ha nem te kezdesz és földet húzol azonnal
ezek ráadásul el is cseszik az ellenfél kezdőkezét.

wheel of fate ha türelmes vagy
vagy pl egy consecrated sphinx második körben?

de egy csomó generális is le tud így jönni első körben ami könnyen eldönthet egy meccset.

szerintem sokkal rosszabb mint mondjuk egy scapeshift, de ha unban akkor nyilván veszek egyet.
legalább olcsó mert hivatalosan bannolt vagy restricted mindenben.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett