Ugrás tartalomhoz

Saints Row: Modkészlet várhatóHugh Howey – A silóÚj Rogue Trader kiegészítő: Faith and CoinHoldfátyol (DnD 3.5 kalandmodul)FehérlófiaART.RPG képek2013 Free RPG DayVillámhírek - 2013.06.14.Hősök Hajnala – A Kígyó vándorútja DnD kalandmodulStar Wars Episode VII - kiszivárgott a történet?

Horror

• Nem írhatsz ebbe a témába
1637 hozzászólás érkezett eddig

# 1678851
Arcana

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1150 Hozzászólás
A franciáknál az utóbbi években nagyon beindult a brutális horrorfilmek gyártása, és a legjobb a dologban, hogy ezek egy elég komoly színvonalat is képviselnek. A legismertebbek talán a Haute Tension (ez éppen nem tetszett), Martyrs, A'linteriur, Frontiere(s). Az Irreversible extrémnek extrém (mi az hogy!), de nem venném egy kalap alá horror mozikkal.

# 1678844
LadyCrow

Nachtkäfer

• Fórumita
  • 2241 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaZorkoczy írta 2009.12.04, 13:00 -n:

Meg kíváncsi lennék, ki mit szól a Martyrs-hoz. Látta innen valaki?

Láttam, és kifejezetten tetszett. Amit sokan hibaként rónak fel neki, miszerint váratlanul, csapongva váltogatja a témákat - bosszúhorror, kísértetfilmes jelleg, pszichológiai horror, torture, stb - nekem pl bejött, elejétől a végéig. Szerintem az utolsó harmada is ott van a helyén, nem egyszerűen öncélú kínzófilm, mint a Hostel és társai, hanem némi habkönnyű művészfilmes mélységeket is hordoz, ráadásul egész háttérsztori szépen beilleszthető lenne a kedvenc rpgmbe (KULT), ami nálam hatalmas plusz pont. A creepy, gazdag öregurak beteges kultusza zseniális. Vannak a filmnek gyerekbetegségei persze (a titkos járat véletlen megtalálása pl.) de a francia extremista mozik közül eddig a kedvencem (az Irreversible is tetszett, de minden hardcoresága ellenére a Martyrs magasan felülmúlja szvsz, a Baise-Moi elég gyenge eresztés, az A l’interieur-t pedig még nem láttam), és úgy általában véve az újabb (2000+) horrorok között ott van a top 10-es listámon. :)
A The Descent-re (ha a barlangászós filmről van szó) viszont nem értem a hype-ot, én némileg unalmasnak találtam.

Módosította LadyCrow: 2009.12.04, 14:00

# 1678816
Zorkoczy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1175 Hozzászólás
Turin: a spoileres jelenet tényleg nagyon nagy!

Ősszel adtam haveromnak pár filmet, köztük ezt is, ő szokott blogolni, ha gondolod, olvasd el, ő hogyan látta ezt a filmet. Linkelném egyébként az írását, de sajnos jelszavas a naplója, így engedélyével idézem tőle a szöveget:

A l’interieur – A betolakodó (2007)

Az utóbbi évek legdurvább horrorja, amelynek erejét nem a brutalitása, hanem a szimbolikája hordozza. A The descent óta nem láttam ennyire jó horrorfilmet. Annyira véres és kegyetlen, hogy ilyen már nincs is. És éppen ez a lényeg: mert ahogy a Descent, szerintem A betolakodó is egy félelmetes rémálom megjelenítése. Ez az erőszak túl abszurd ahhoz, hogy normális történetként tekintsünk rá. Egy vízió, amely perfektül működik és legbelső félelmeinkből épít képeket. A terhes anya és gyermeke, a magzat és a méh motívuma, a négy fal között játszódó kamarahorror mind-mind egy pszichózis terméke, bár fel sem merül, hogy ne a valóság volna. És éppen emiatt lép túl a sima thrillereken: mert nem egy történet, hanem egy tudatállapot. Kitűnő munka. (Rendezte: Alexandre Bustillo & Julien Maury) 10 / 8 pont

Novics János írása

Meg kíváncsi lennék, ki mit szól a Martyrs-hoz. Látta innen valaki?

# 1678730
turin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2614 Hozzászólás
Zorkoczy: igaz, én is kissé rosszul fogalmaztam. Nem az utolsó 5 perc lehetne röhögős, hanem közvetlenül az előtte lévő jelenet,

Spoiler
,

de még ez is annyi brutalitást hordoz, hogy elfeledkezik az ember arról, hogy ez most hogy...

Az utolsó jelenet viszont abszolút a helyén, tényleg "korona", ha vérmocskos is.

# 1678721
Zorkoczy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1175 Hozzászólás
Turin: én is láttam pár hónapja, de aztán annyira nem tudtam magamban a helyére rakni azt, hogy most akkor ez tetszett, vagy nem, és hogy vajon hogy viszonyuljak ehhez a filmhez, hogy végül nem írtam róla, mert nem tudtam volna egyértelműen állást foglalni. És még azóta sem került a helyére a dolog. :(

Hasonlóan voltam a szintén francia Martyrs c. filmmel, amivel a 2/3-áig 100%-osan elégedett voltam, mivel olyan szintű bizonytalanságot és lidércnyomást nyújtott, amit nagyon szeretek a horror filmekben. Aztán az utolsó 1/3 rész, ami szerintem teljesen felesleges volt, számomra agyonvágta ezt a nagyon erősnek induló filmet.

Viszont A l'interieur-nél nem mondanám, hogy a végső dolgok fölöslegesek, inkább véres megkoronázás annak, amitől félt az ember, és reménykedett, hogy nem történik meg. (Na, ennél okosabbat nem tudtam írni. :gyagya:)

# 1678691
turin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2614 Hozzászólás
Nem tudom, volt-e már itt, mindenesetre én nem láttam kommentelni senkitől, visszaolvasva sem, ezt a 2007-es francia filmet:

A l'interieur

Hát... húvazze... na ne már... nem igaz! És még sok hasonlóan elmés dolog hagyja el az ember száját, ha végigüli ezt a kegyetlenül brutális gore-horror apoteózist.
Én ma este megtettem, azt hiszem, kell valami levezetés így lefekvés előtt, mondjuk egy Született feleségek, vagy lehet, hogy visszanyúlok a Hupikék törpikékig. :dilis:

Ja, a sztori természetesen nyúlfarknyi, és egyszerű, mint az olló, ami a film egyik főszereplője, tehát nem ebben kell keresni a borzongás forrását.

Első húsz perc nyomasztó, depresszív, de lassan folydogál, már-már uncsinak mondhatnánk, aztán a 20. perc környékén hirtelen lendületet vesz, majd rá 5 percre úgy tör be a film az tudatunkba, hogy az felér egy erős gyomrossal (micsoda képzavar... :ok: ), és innentől nem lankad a végkifejlet totális borzalmáig.
Sőt, amikor már azt hiszed, hogy oké, ennyi volt, nem lehet tovább menni, a következő 2 percben biztosít róla, hogy még csak most kezdődik az igazi brutalitás!

Az elfolyó vér mennyisége kisebb kádat megtölhetne, és valahogy ettől is működik olyan remekül az egész.
Egyszerűen nincs időd, és lelkierőd sem azzal foglalkozni, hogy amit látsz, az reális-e, vagy sem, mert a film, mint egy ostoros hajcsár, már terel tovább a következő vérengzés felé.
Jó példa rá az utolsó 5 perc, amin az ember hideg fejjel akár hangosan, ujjal mutogatva röhögni is tudna, de hol van már ilyenkorra az a hideg fej?! Marad az újabb támadás az ép elme ellen... :(

(Az más kérdés, hogy az üllepedés után hogy könyveli el magában az ember, amit látott, de számomra a látvány emléke is elég ahhoz, hogy elhessegesse a kritikus ént, ami a valósághűségen vekengene.)

Ennyiből gondolom kitalálhatjátok, hogy a filmnek egyetlen célja van, hogy maximálisan elborzasszon, kikészítse, leterrorizáljon, és azt kell mondjam, ebben majdnem száz százalékosan teljesít. A többi meg kit érdekel?!

Kismamáknak, és gyermeküket váró apáknak, kisbabás szülőknek kontraindikált! :dilis:

De a többiek nézzék meg! :gyagya:

Módosította turin: 2009.12.03, 23:59

# 1675931
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás
Pandorum:
ajanlom mindenkinek, aki kedveli a horrort, mert ez egy eleg jol sikerult darab, kelloen fosatos atmoszferaval, es egy egesz jo sztorival. A vegkifejleten meg el lehet gondolkodni, hogy tkp. pozitiv-e vagy negativ? Vegulis, lehetne sz@rabb is a helyzet...

Feszultsegkeltesben foleg a mozi elso fele jeleskedik, utana mar sokkal direktebb modon ijesztget a film - de az eleje, a bizonytalansag, amiben a nezot tartja a film, meg a kihalt, varosmeretu urhajoban torteno bolyongas es a fokozatos info-adagolas, na az ott van a szeren. Ha ugy rendesen belegondolsz a fohos helyzetebe az elejen, hat, engem meg most is kiraz a hideg tole. Es az is tokjo, hogy a "kis csapat" nem eppen tipikus amcsi akciohos arcokbol all, van itt minden, kerem...

Faja film, nezzetek meg. :)
udv

# 1664566
Poison

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 738 Hozzászólás
Re-cycling... huh, régen volt... Az viszont rémlik, hogy igencsak érdemes megnézni még 1x, ha lemaradt valami... :ugri:

# 1643708
T10

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 449 Hozzászólás
Legfrissebb filmélményem, a Re-cycling, tegnap éjszaka ment valamelyik csatornán. Sajnos nem láttam az egészet, ezért van némi értelmezésbeli gondom.
(Amitől eltekintve rám igen nagy hatással volt a film - még most is el-elrévedek. Súlyos.)
Hogyan került a főszereplő abba a fura dimenzióba vagy tudatállapotba vagy emlék-világba, ahol a film második fele (lehet, hogy az első is, azt nem láttam) játszódik?

# 1642827
original_trixi

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2386 Hozzászólás
aleister:
Spoiler

# 1642669
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás
Jaja, ezek szerintem is jo mozik.
A spanyol filmekhez csapd meg hozza nyugodtan az (itt mar sokat emlegetett) "El Orfenato", azaz "Az arvahaz" cimre hallgato mozit is.
Mindenkeppen ajanlom a 2008-as "The Broken"-t is, ami a tukros koncepciot sokkal erdekesebben dolgozza fel, mint a "Mirrors".
f***a meg az "Event Horizon" ("Halalhajo"), ha bejon egy kicsit a sci-fi vonal is - ez utobbi ugyan nem mai darab.
Hirtelen ennyi ugrik be a tobbiek altal emlitetteken kivul.

udv

# 1642482
blaisec

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 579 Hozzászólás
Régebbről: Más-világ, nyomasztó hangulat és a spanyol/bár ő chilei/ rendezők tudnak.
De G. del Toro filmjeit is tudom ajánlani: Ördöggerinc, Faun labirintusa.

# 1642478
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3970 Hozzászólás
Rose Red, Titkos ablak, Mirrors.
Sztori tekintetében nekem a legbejövősebb a Stephen King-féle Az.

# 1642459
Matzi

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1575 Hozzászólás
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olyan (horror) filmeket, amiben nem a belezés és a sikoltozva rémisztően kamerába nézegetés dominál? Olyan lenne jó, ami inkább nyomasztó, rejtélyes, de nem ijesztgetős, hanem mondjuk van benne érdemi történet is, lehet rajta gondolkodni, stb. Ami például tetszett, az a Skeleton key, olyasmik kellenének. Azért lehetőleg ne menjen át művészfilmbe. :felvon:

Előre is köszi!

Üdv!

# 1642117
blaisec

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 579 Hozzászólás
Megnézésre került az új Péntek 13 mozi, hetelős stílus kedvelőinek jó, de szerintem a stílus 80-as, 90-es években élte virágkorát, ma már több kellene egy horrorfilmben, mint egy egykor jó sorozat? folytatása.

# 1640608
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3970 Hozzászólás
Spoiler

# 1640598
original_trixi

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2386 Hozzászólás
milyen egyéb értelmezései vannak az árvaháznak?
nekem amúgy nem az jött le, hogy
Spoiler
nekem egyébként nagyon tetszett, sokkal rosszabbra számítottam. azt hittem, sablon kísértős film lesz, eléggé alábecsültem az elején.

# 1640539
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3970 Hozzászólás
Így van. Röviden szólva mindkettővel egyetértek. :D :(

# 1640450
Nocturna

Night-time Spirit

• Fórumita
  • 2528 Hozzászólás
Hella!

Hozzászólás olvasásaAleister írta 2009.08.13, 18:20 -n:

No a mostani dömping eredménye:

Árvaház:
Kövezzetek meg, de nem ájultam el tőle. Annyian mondták, hogy mekkora egy film, de nálam max közepes.
Jójó, amikor rátalál főszereplőnő a gyerkőcökre, akkor van egy fél perces napkisütés, nevetés, katarzis blabla. Jó pont, hogy nem happy end-del végződik. Az alapötlet is jó. Viszont azok a fránya Rómaiak semmi mást nem adtak nekem a katarzison, a jó sztorin és az unhappy end-en kívül. :P
Spoiler
Azt hiszem túl sokat vártam ettől a filmtől. Lehet, hogy ha spontán látom tetszett volna.
Szerintem tulsagosan nagy hype ment itt a forumon a mozirol, aztan ez lett nalad a "veszte". Szerintem siman tobbszor nezheto mozi kategoria, es a sztori lenyege szerintem is az, amit irtal. Ha valakinek van alterativaja, erdekelne.
Ugyan nem kifejezett horror, de eszmeletlenul hatborzongato reszek vannak benne, amelyek tobbet ernek tucatnyi vekker-effektnel.
Gondolj csak arra, amikor a szellem gyerekekkel bujocskazik ("erintsd meg a hatam"), vagy amikor a medium korbejar a hazban es a multba pillant, mikozben vegig ejjellato kamera kepen latjuk a homalyos esemenyeket... Brrr. Na, ezek az igazi horror elemek szerintem.
Es a vilagitotornyos kis jatek is nagyon ul, szerintem nagyon illeszkedik, es megkapo is.
Na, befejeztem az omlengest. :(

Hozzászólás olvasásaAleister írta 2009.08.13, 18:20 -n:

The Unborn:
Eddig csak rosszat hallottam róla. Pontosabban semmi jót. Node Urak! Minek nevezitek, ha 86 percen keresztül láthatjátok ezt a jófélefajta főszereplőcsajt (Odette Yustman), ha nem jónak? He? A Cloverfieldet miatta nézem meg maholnap, pedig nem volt kedvem egy újabb kézikamerás cucchoz.
Komolyra fordítva a szót, barátnőt péntek este rémisztgetni megfelel.
Nezd, ha jo csajokat akarok nezni, akkor nem ilyen mozit kapcsolok be :cool: , vagy keresek a holgyrol kepeket a guglival. Az ijesztegeteshez pedig elegendo egy gumimasz meg egy zseblampa is :D
Ez a film szerintem full 12 egy tucat, atlagos, felejtos, inkabb a ratyi fele huz, mint az eros kozepes fele. Nalam.

udv!

# 1640354
Aleister

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3970 Hozzászólás
No a mostani dömping eredménye:

Árvaház:
Kövezzetek meg, de nem ájultam el tőle. Annyian mondták, hogy mekkora egy film, de nálam max közepes.
Jójó, amikor rátalál főszereplőnő a gyerkőcökre, akkor van egy fél perces napkisütés, nevetés, katarzis blabla. Jó pont, hogy nem happy end-del végződik. Az alapötlet is jó. Viszont azok a fránya Rómaiak semmi mást nem adtak nekem a katarzison, a jó sztorin és az unhappy end-en kívül. :(
Spoiler
Azt hiszem túl sokat vártam ettől a filmtől. Lehet, hogy ha spontán látom tetszett volna.

The Unborn:
Eddig csak rosszat hallottam róla. Pontosabban semmi jót. Node Urak! Minek nevezitek, ha 86 percen keresztül láthatjátok ezt a jófélefajta főszereplőcsajt (Odette Yustman), ha nem jónak? He? A Cloverfieldet miatta nézem meg maholnap, pedig nem volt kedvem egy újabb kézikamerás cucchoz.
Komolyra fordítva a szót, barátnőt péntek este rémisztgetni megfelel.

Sötét sarkok:
Amíg nem tudtam meg, hogy 2006-os filmről van szó, meg voltam győződve, hogy valamikor a 90-es évek eleje-közepéről származik. Akkor a sztori simán topon lett volna, most viszont szánalmas. Egy dolog miatt érdemes megnézni, az álomvilág megjelenítése annyira Freddy Krugeres, hogy csak na. Éles vonások, ingerszegény-sötét árnyalatok, groteszk jelenetek...nagyon eltalált...de minden más sajna ratyi.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett