Ugrás tartalomhoz

Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2The Witcher 2 – megjelent a REDkit, indulhat a modolás

Planescape

• Nem írhatsz ebbe a témába
334 hozzászólás érkezett eddig

# 1252642
Jakirte_Jak_Cyr

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1276 Hozzászólás
Üdv!
Thirlen: Köszönöm szépen. Érdekes, azt hittem, hogy a frakcióvezető az Éteri-síkon tanyázik. Vagy Ambar Sigilben csak a helyi főnök és van felettese?

# 1252621
Thirlen

Browncoat

• Fórumita
  • 891 Hozzászólás
Jakirte Jak Cyr: A Planewalker.com a te barátod! Sigil NPC List

# 1252470
Jakirte_Jak_Cyr

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1276 Hozzászólás
Üdv!
Tudna nekem valaki írni néhány jelentősebb NPC-t az Istenemberek ill. az Érzők közül? Ha lehet jellem, kaszt, faj megadásával.

A Tormentben szereplő Keldor benne van az asztali játékban is?

# 1231314
Petrus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3150 Hozzászólás

Idézet

De akkor ezek szerint saját fajukat is szopathatják a másik örömére.
Bizonyám, és az ilyesmi még csak nem is egyedi eset. :ignore:

# 1231279
Ymdar

A Belső Kör Tagja

• Fórumita
  • 2499 Hozzászólás
(OFF)

Hozzászólás olvasásaturin írta 2007.04.17, 23:25 -n:

(talán a yugolothok voltak benne)

Nem. Ők akkor Yugoszláviában voltak. :ignore:(/OFF)

# 1231031
turin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2612 Hozzászólás
Petrus: akkor tévedtem. :ignore:
Nekem az eddigi (nem Planescapes!) DnD "olvasmányaimból" (kieg.-ek, szörnykönyv, stb.) kb. az jött le, hogy a vérükben lobog a gyűlölet, és hívószavának elég nehezen tudnak ellenállni, főleg, ha látják egymást. De akkor ezek szerint saját fajukat is szopathatják a másik örömére.

# 1230846
Petrus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3150 Hozzászólás

Idézet

egy-egy találkozáskor minden egyéb tervet felülír a másik elpusztításának vágya
Ha így lenne, akkor nem lennének a másik félnek kedvező árulások sem. :drool: Pl. egy baatezu titokban elárulja a tanar'ri-knak a vezére terveit, azok jól tőrbecsalják és elfogják, mire az áruló kedvező pozícióba kerül az örökséget illetően. Vagy egy tanar'ri succubus eladja a félvér gyermekeit a baatezuknak rabszolgának - csak úgy, vagy mert mondjuk valami előnye származik belőle (lásd pl. a Torment-ben Grace-t). Az ilyesmik elég gyakoriak mindkét oldalon. :) Oké, a szerelmespár nagyon ritka eset. :ignore:

# 1230829
jonifiu

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 344 Hozzászólás
De a szerelem vak!

legyen az akármilyen beteg ötlet is

Módosította jonifiu: 2007.04.19, 14:57

# 1229998
turin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2612 Hozzászólás
Petrus: nekem ez utóbbi elég beteg ötletnek tűnik. Az természetesen még belefér, hogy két ellentétes oldalról érkezett tiefling ne utálja egymást engesztelhetetlenül, de vhogy nekem az volt az érzésem, hogy a baatezu-tanar'ri gyűlölet genuin, ősidőkből eredő (talán a yugolothok voltak benne), nehezen tudnak ellenállni neki, és egy-egy találkozáskor minden egyéb tervet felülír a másik elpusztításának vágya.

Persze aztán a fejesek között még alkalmi szövetség is lehet... amiroppant törékeny, és csak arra irányul, hogy a másik fajtából vmi úton-módon mégis többet pusztítsanak el.

# 1229948
Petrus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3150 Hozzászólás
Azt egy szóval sem mondtam, hogy a baatezu papok cure-ot tudnak nyomni. :aaaaa: Übergonoszként eleve nincs is rá lehetőségük. :)
A baatezu - tanar'ri taktika alapvetően a tömegre épül: az nyer, aki több húst tud bedobni a darálóba. A baatezuk ezt megpróbálják szervezetten, taktikusan megoldani, a tanar'riknak meg nem számít. Számbelileg a tana'ri-ból van több, de ezt kiegyensúlyozza a baatezu tervezés és taktikai érzék. Ezen kívül mindkét fél százezerszámra toboroz a többi síkról, petitioner-ekből meg kifogyhatatlan utánpótlással rendelkeznek. No és persze mindig akadnak vakmerő kalandorok, akik szeretnék kipróbálni magukat a Vérháborúban. :)
Az sem mellékes, hogy a saját soraik között is találni elég árulót, sőt, akár a saját fajtájukat is feladják a másiknak, ha azon múlik. Viszont szoros szövetségek is előfordulhatnak, sőt, ha jól emlékszem, pl. az AD&D-s Planewalker's Handbook-ban van egy olyan kalandvázlat, amikor egy igazi greater tanar'ri - baatezu szerelmespár között kell közvetíteni oda-vissza, kikerülve az ellenlábasok cseleit és ármányait is. :P

# 1229890
turin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2612 Hozzászólás
Petrus: azt tudom, hogy legalább a bugyrok urai rendelkeznek demi-god hatalommal (Planescape-esen powerek), de azért nekem akkor is fura, hogy fiend-ek gyógyító mágiát használnának. Főleg a saját síkjukon, ami még lényegénél fogva is gátolja ezt a fajta varázslattípust.
Persze ettől még lehetnek baatezu papok, csak sztem viccesek lennének, ha Cure moderate wounds-ot kezdenének nyomni. :)
A természetes regenerálódás az oké (hívjuk inkább gyógyulásnak, megkülönböztetve a regeneration-tól), csak ugye egy baatezu taktika alapvető eleme lenne a "lesebeztek-eltelportálok-gyorsan felgyógyulok-visszateleportálok". Nos, ha ez a gyors felgyógyulás hiányzik (lszámítva a regenerálódó lényeket), akkor biza' a legtöbb ördög menekülés után egy darabig biztos nem jön vissza. :aaaaa:

# 1229798
Petrus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3150 Hozzászólás
Az ördögök (baatezu) között márpedig viszonylag sok pap van (a tana'ri-ra persze ez nem jellemző, de ott is vannak). Baator rétegeinek urai mind kisebb-nagyobb hatalmasságok (power), az azoknak megfelelő képességekkel. Sőt, van még jópár egyéb nevesített ördög és démon, amely lower power-nek számít és van szakrális hatalma. Persze ezek nagy része nem az Abyss-on, vagy Baator-on él (száumra nem is lenne biztonságos :) ), hanem más alsóbb síkokon (pl. Gehenna, Gray Waste). Ezeknek nem csak alsó síki, hanem elsődleges anyagi síki követőik is vannak.
Másrészt meg attól még, hogy külső síki lények, van természetes regenerálódásuk is, vagyis idővel ugyanúgy felgyógyulnak, mint bármi más. :aaaaa:

# 1229478
turin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2612 Hozzászólás
Ren: jaja, a pokolban miért is törődnének a regenerálódásra képtelen alacsonyabbrendő férgekkel? :aaaaa:

De azért asszem egy marilith, meg hasonszőrű tápos démonok nem rendelkeznek eme roppant hasznos képességgel... csak nem nyalogatják otthon a sebeiket... :)
Mondjuk ez már tényleg fantázia kérdése, pl. larvált lelkekből gyógyítgatják magukat, vagy vmi hasonló...

# 1229465
Ren_the_Unclean

Gyűrűlidérc

• Fórumita
  • 587 Hozzászólás
Üdv!

Turin, egész jól megválaszoltad a saját kérdésed. :) A nagyobb, erősebb démonok/ördögök valóban regenerálnak.

# 1229437
turin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2612 Hozzászólás
Azon filózom, hogy vajon a baatezuk és tanar'rik hogyan oldják meg a gyógyulás problémáját? Az Abyssra ugyan nem emléxem, de a Baatoron biztos, hogy pl. will mentő kell, hogy egyáltalán működjön egy cure varázslat. Ezen kívül nem túl valószínű, hogy az ördögök közt sok papot találnánk. :cool:
Vagy egyszerűen a jobbak regenerálódnak, a bénábbak meg megszívták, és kivárják, amíg felgyógyulnak? :sor:

# 1228102
turin

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2612 Hozzászólás
Doc: egyéb infokhoz, ördögökről-démonokról, próbáld meg a többi kiegészítőt, amit jeleztem. Azok nem ennyire... khm... látványközpontúak. A Planescape-es kiegek nagyon jók, én iszonyatosan sok infot gyűjtöttem az Abys és a Baator síkjairól, az ott élő fejedelmekről. A www.planewalker.com enciklopédiájában meg csak beírod egy általad ismert fejes nevét, és az ottani infok már adnak újabb neveket, amiken tovább haladhatsz, és szépen felgöngyölítheted.

# 1228045
Petrus

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 3150 Hozzászólás
(OFF)Doc, ez itt erősen off.(/OFF)

# 1228015
Bulldy

Régi fórumozó

• Moderátor
  • 3543 Hozzászólás
(OFF)
Doc, szerinted mitől van, hogy a DV mostanában csak vampire könyveket ad ki? Mert az olyan kúl! :wow:
Meg azon is elcsodálkozom, hogy a Wizards havonta ad ki úk "kieget". Micsoda tartalom lehet abban!
(/OFF)

# 1228011
doc

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2519 Hozzászólás
Na.
Nem tudom miért voltam Casablancai időzónában, de sikerült visszatalálnom.

Gyerekek ez a Book of vile darkness kieg egyszerűen undorító. A képek, a téma végletekig kivesézése, sőt egyeltalán a koncepció. Anno volt az AEG-nek egy Evil kiegészítője, de az korrekten RPG szemszögből tálalta a gonosz elképzelését, kevésbé megrázó képi tartalommal. Ilyenfajta képi tartalom nem tartozik az RPG (főleg a D&D) játékmenetébe. Főleg úgy, hogy hiába korhatáros, úgyis a sok kis hülye vérpistike veszi meg, "mer abba' van jó sok táp".
Főleg azon akadtam ki, mikor az elején taglalja a necrophilia, a mazochizmus, szadizmus fogalmait. Felháborító.
Ráadásul a démon vs devil konfliktusról van egy hasáb, a többiben meg taglalja az 10000000 démon statot, meg mindenféle marhaságot.
Nagyon aláadta a wizards. Ez már nem csak tucattermék, hanem szenny. Kérem kapcsoljaki.
Asszem soha többé nem veszek a kezembe alapkönyvön kívül más kieget.
Ráadásul a 3.0-ás manual of the planes egy oldalán több infó van mint, 3.5-höz 3 könyvben (DMG, planar handbook, és mégvalami, csak nem jut eszembe mert ideges vagyok).
:nemertem: :wow: .

Módosította Doc: 2007.04.12, 15:20

# 1228009
Jaqs

Kalandmester

• Banned
  • 1849 Hozzászólás
Doc:

Mindegyik több mint tíz éve játszik,tehát nem kezdők... :wow:

turin:

Ok,értelek,bár szerintem túlparázod.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát