Üdv!
A kérdésem félig-meddig pszichológia is, de minden tekintetben idevág.
Az egyik játékosomnak új betegsége lett, és nem tudom kezelni attól tartok. Történetesen arról van szó, hogy maga a játékos - aki jó barátom is - afféle ideológiai "harcos". Nem akarok belekeverni semmilyen részt a kérdésembe ami indulatokat kelt, maradjunk ennyiben. Továbbá, nem csak szereti a történelmet, hanem ez a "munkája", de eddig csak addig jutott vele, hogy történészként szerzett egy diplomát. Szóval a múlt "nagy hősei" az ideáljai, hadvezérek, nagy harcosok, ideológiákért küzdő történelmi hősök és antihősök, a lényeg, hogy valami magasztos vagy malasztos legyen az illető. Folyton bújja a katonai szakkönyveket, katonai szakkifejezések után kutatva, taktikákat, stratégiákat, hadi fogásokat, seregtípusokat, egységtípusokat kutat, fegyvernemeket, fegyvereket keres és magol be. Eddig ez nem baj, csak fontos, hogy értsétek a problémát.
Naszóval...korábban nem volt semmi baj vele, játszott ahogy kell. Mostanában - kb. fél éve - új stílust dolgozott ki magának. Nagyjából abból áll neki a játék, hogy harcon kívül teszem azt kap egy infót, hogy "Van ez a szervezet a Xyz Liga. Itt van hozzájuk minden infó. Iktasd ki őket valahogy." S miután megkapott minden infót, nem azt csinálja, hogy a kapott anyagból dolgozik, hanem elkezd kitalálni olyan összefüggéseket amik szerinte logikusak és azok alapján áll neki a feladat megoldásának. Mint a vígjátékok amatőr nyomozója, aki könyvből megtanulta Sherlock Holmes minden egyes ügyét, s amikor elé kerülnek a lábnyomok akkor nem azokat követi, hanem elkezd nagyítóval követni egy festéknyomot amit az útjavítók húznak.
Harcban meg azt csinálja, hogy "állok egy helyben és lövök, holttestem lesz a fal ami megvédi a hazám az ellenségtől"...teszi ezt lényegében bármilyen kaszt/foglalkozás képviselőjével. Legutóbbi remekműve, hogy a 2-3 Woundra leharcolt Szankcionált pszível 1 Fatigue ponttal (emiatt levonással kell harcolnia) visszament a csatába lövöldözni, mert "az a fegyver amit nem használnak az hasztalan".
Azért fordulok az lfg olvasótáborához, mert higyjétek el, hogy mindenfélével próbáltam már, hogy kicsit felrázzam ebből az állapotból, de van egy komoly problémám. Mivel lételeme az ideológia, nálam kb. 100-szor olvasottabb ilyen témában, és amikor a magam józan gondolkozásával próbálom elmagyarázni miért rossz amit csinál, akkor valamilyen magasztos filozófiai-ideológiai maszlaggal válaszol, amit néha nem is értek. O.o Jójó, ez ciki, de engem ez a téma nem igazán mozgat, viszonylagosan elmondhatom, hogy két lábbal állok a földön.
Azt az egy megoldást nem kultiválom, hogy elzavarjam a "csapatból" lévén az elmúlt 10 év alatt kb odáig fajultak a dolgok, hogy van ő, meg egy másik barátom és ezzel ki van lőve a "csapat", másrészt ott van egy nagyon jó fórumos társaság is de azért én szeretek asztali szerepjátékot mesélni, annak van egy sajátos hangulata amit a fórum nem ad vissza.
Szóval ha már lebeszélni nem tudom - esetleg ha van ötletetek szívesen fogadom - akkor abban segítsetek, hogy egy ilyen embernek miként tudnék élvezetes kalandot megteremteni? Hisz a nyomokat félreértelmezi, az összeesküvéseket félremagyarázza, a harcban szó szerint kamikaze. Tanácstalan kezdek lenni.
Tisztelettel:
Morak
Módosította Morak: 2012.04.22, 14:58