Ugrás tartalomhoz

Új MAGUS, új logó, új reneszánsz, új...Villámhírek - 2013.05.24.Egy Rogue Trader mesélő naplója - 4Xbox One: Lehull a lepelBatman: Arkham Origins trailer érkezettEgy Rogue Trader mesélő naplója - 3Képregénykészítő - 2013-20. hétVillámhírek - 2013.05.17.Mass Effect – spin-offok várhatók?Egy Rogue Trader mesélő naplója - 2

D&D Next (5. kiadás)

• Nem írhatsz ebbe a témába
425 hozzászólás érkezett eddig

# 1967422
grungi

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 213 Hozzászólás
Itt az én próbakarakterem. Két sorozatból választottam ki a jobbat, a hátteret és a specializációt nem tudatosan választottam, egyszerűen megnéztem melyik a szimpatikus a neve alapján. A felszerelésnél nem értem teljesen az ajánlott kiteket. Ha jól látom egyik sem stimmelt a végösszegnél. Így megnéztem a két nekem ajánlott listát és összeadtam az összegeket. (A zsebórát és a nemesi levelet ajándéknak vettem, mert nincsenek az árjegyzékben.) Így jött ki a végső lista.

Indulhat a playtest :) :

Name: Alfred Windham

Str:19 +4
Dex:17 +3
Con:17 +3
Int:15 +2
Wis:11 0
Cha:9 -1

Size: Medium.
Speed: 30 feet.
Languages: You can speak, read, and write Common.

Human Fighter

Aligment:Neutral Good (NG)

Background:Noble

Skills: Diplomacy (5), Heraldic Lore (3), and Societal Lore (3).

Trait—Retainers: You are a member of a noble
house and have the service of three retainers loyal
to your family.

Equipment: Fine clothing(15), signet
ring(5), sealing wax(5), scroll of pedigree, a pocket clockwork that (roughly) measures time, Chainmail (75), shield(10) longsword(15), hand crossbow (10), 20 crossbow bolts (2) adventurer’s kit(4), healer’s kit(5)

Money:4gp

Spec: Defender

Level 1: Defender
You can interpose your shield between your allies and their attackers.
Prerequisite: Proficiency with shields
Benefit: When a creature within 5 feet of you is attacked while you are wielding a shield, you can
use a reaction to impose disadvantage on the attack roll.

HP: 13
HD:1D10

Initiate:3
WA:+3
Longsword: +7
Hand crossbow: +6
Expertise Dice: 1D6
AC:17 (Shield+Chainmail)

Armor and Shield Proficiencies: All armor and shields

Weapon Proficiencies: All weapons

Class Features: Combat Superiority, Fighting Style (Protector)

Level 1: Combat Superiority
Your extensive weapon training makes you deadly on the battlefield. You demonstrate your martial
expertise in the way you move, strike, parry, and dodge when performing your preferred fighting
techniques. This expertise is represented by dice and maneuvers that you can use in battle.
Benefit: You gain a single expertise die, a d6. You can spend an expertise die to use a combat
maneuver that you have mastered. A maneuver involves either rolling the die or simply expending
it. You must be able to take actions to spend an expertise die. At the start of each of your turns,
you regain all of your spent expertise dice. As you gain levels, the size of the die increases (from a d6 to a d8, for instance), and you gain additional dice, as noted on the Fighter table. At 1st level, you have mastered the Deadly Strike and Parry combat maneuvers. Your fighting style gives you additional maneuvers to use with your expertise dice.

Protector
Your fighting style is defensive, focusing on protecting yourself and your allies and keepin enemies at bay.

Protect:
By splitting your attention between your opponents and your allies, you can intervene with a weapon or a shield when one of your friends would be harmed. Benefit: When a creature next to you takes damage from an attack while you are wielding a weapon or a shield, you can spend expertise dice as a reaction to reduce the damage. Roll any expertise die you spend in this way, and subtract the result from the damage against the creature. If the damage drops to 0 or lower, the creature is still subject to any other effects of the attack.

Weapon:
Longsword 15 gp 1d8 slashing 5 lb. — Sword
Crossbow, hand 10 gp 1d6 piercing 3 lb. Range 30/120, special Crossbow

Shield :
Shield 10 gp +1 — — 5 lb.

Armor:
Chainmail 75 gp 16 –5 feet Disadvantage 40 lb.

# 1967418
david4ever

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 331 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAzalin írta 2012.08.17, 15:58 -n:

A balszerencsének nem lenne szabad örökre megnyomorítani valakit. 1-2szer nem találom el, rendben van, majd következő körben, de a max HP nem javítható.
Mi azt vezettuk be h long rest utan ujradobod az osszes kockat HPra, igy a rossz dobasok nem orokre szolnak.
Raadasul jol lemodellezi a "rossz napod van" jelenseget. Vagyis az ember teljesitokepessege nem allando, valtozik naprol napra.

# 1967413
Azalin

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 10 Hozzászólás
Nekem ez személyes ügy, még második kiadásban volt egy harcosom kevesebb HPval mint a party tolvaja. 3 szinten egymás után sikerült 1et dobni HPnak d10zel. Ezek után bevezette a mesélő hogy 1es helyett újra, következő szintlépésnél 2est dobtam persze :)
A balszerencsének nem lenne szabad örökre megnyomorítani valakit. 1-2szer nem találom el, rendben van, majd következő körben, de a max HP nem javítható.
Ugyanezért ellenzem a képességek dobását is, az elosztás sokkal igazságosabb.

# 1967412
Adamssohn

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 402 Hozzászólás
Én most hétvégén tervezem végre elolvasni a DnD Next mostani verzióját, amit eddig az általatok elmondottakból kivettem, érdekes hibrid lehet. De majd konkrét véleményt inkább az átolvasás után fogalmazok meg.
Viszont én nem értek egyet Azalinnal a HP és sebzés dobás/nem dobás téren. Én inkább a dobást preferálom bármilyen RPG-ről legyen is szó, a hangulat miatt. Persze relatív, hogy kinek mi a hangulatos. Nekem a legutóbbi kiadás fix HP-ja kimondottan nem tetszett, azt meg egyenesen nem tudnám elviselni, ha fix sebzése lenne a fegyvereknek. Szerintem egy harchoz hozzátartozik a sebzés kidobása! :D
De egyelőre nekem ez az új DnD érdekesnek hangzik!

# 1967408
Azalin

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 10 Hozzászólás
Nekem nagyon tetszett a 4ben a fix HP. A sebzés véletlen, minek legyen a HP is az?

Szerk: Most, hogy így jobban belegondolok, lehetne a sebzés is fix, a találathoz meg dobunk

Módosította Azalin: 2012.08.17, 15:01

# 1967407
Orastes

Hordószónok

• Fórumita
  • 4152 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAzalin írta 2012.08.17, 12:31 -n:

Pár kiegészítés Glowfacehez:
  • HP: A szintenkénti HP dobás ha nem éri el az átlagot, az átlag után következő egész számot kapod: harcosnál legalább 6, de igazán a varázsló vicces, 3 alá nem mehet. A lehetőségek elég korlátosak, ha nem 4et dobtál, 3 HPt kapsz és kész.

a saját rendszeremben (OGL-alapú, és tesztkész, elvben) ugyanígy van: vagy dobhatsz, vagy a "stabil átlagot" választod, ami a HD-dobás kockájának fele +1. A HD-kockák ugyanazok, mint akár AD&D-ben is voltak. Az életerő meg első szinten a karakter Állóképesség tulajdonsága +1 HD-kockányi dobás, de azt szigorúan dobni kell :hc:

# 1967399
Azalin

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 10 Hozzászólás
Az előbb elkalandoztam, bocsánat.
  • Varázslás: páncélban megint csak a pap tud varázsolni
  • Védelmek: AC megint csak Ügyességből
  • Képességek: alacsonyabbak, kevesebb pont osztható el. 15, 14, 13, 12, 10, 8 az ajánlás, minden kaszt kap még egy pontot, a Harcos pl Erőre, Egészségre vagy Ügyességre adhat. Minden faj is ad +1et valamire, mint Glowface is megírta. Most már csak ember érheti el indulásnál a 18at.
  • HP: nagyon kevés kezdetben, az első szintű varázslónak megint kevesebb HPja van, mint a szabvány fegyver sebzésének átlaga.
Nagyon nem tetszik ezeknek a kombinációja:
Ember Harcos, Varázsló ellen. Eltalálja, mert ugye a Varázsló Dexére nem jut az Intje mellett, páncél meg nem lehet rajta. Minden extra nélkül, a világ legkommerszebb hosszúkardjával sebez 1d8+4et. Ha a Varázsló a lehetséges maximumot rakta az Egészségére, hogy az Intjét még ne áldozza fel, és második szinten maxot dobott, akkor is csak 12 HPja van. Egy maximális d8 dobástól még mindig lefekszik. Egyetlen ütés!

Mindez azt jelenti, hogy ha egy 1. szintű Varázsló nem rakta a lehetséges maximumot az Egészségére, feláldozva az Intjét, mindenképpen lefelkszik, bármennyit dob is a harcos sebzésnek. A második szintű még mindig lefekhet.
Szerintem ez szörnyű, ebből a szempontból sokkal jobban tetszett a 4E. A varázsló megint exponenciálisan fog növekedni. Vagy végig gyenge marad. Mindkét eset rossz az én véleményem szerint.

# 1967390
Azalin

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 10 Hozzászólás
Mitől lenne alacsonyabb a sebzés attól, hogy nem Martial?
Ha a Melee Trainingra gondolsz, azzal tényleg rosszabb a sebzés, de rengeteg más mód van melee basic attack elérésére, ami nem erőből megy, és minden más szempontból is jobb az eredetinél:
  • Bladesinger csak a kasztja miatt Intből, bár csak egy kezes fegyverrel
  • Assassin csak a kasztja miatt Dexből
  • Egy feattel Swordmage Intből
  • Avenger feattel: Power of Skill
  • Cleric powerrel: Solinnor's Hammer
  • Thiefling Pladin Charismából, featért
  • Warlock Eldritch Strikekal
  • nem teljes a lista....
Azt se felejtsük el, hogy nagyon sok mesélő úgy játszik a szörnyekkel, hogy nincs lehetőség OAra és más támadásokra, és ha nincs Warlord a partyban, soha nem kerül elő a Melee Basic Attack. Nálunk pl ez a helyzet.
Rengeteg olyan karakter van, aki életében nem támadott Erőből, és mégis nagyobbat üt fegyverrel, mint aki Erőből támad.
Lényegében mondhatjuk, hogy az csinálna "alap közelharci támadó"-t Erőből aki abból akar (mert eleve az a fő képessége), vagy aki soha nem is használja.

Hozzászólás olvasásaGlowface írta 2012.08.17, 12:46 -n:

Kiegészítés Azalin kiegészítéséhez hozzám:

HP: Én kapásból úgy értettem, hogy dobás ELŐTT dönthetsz, hogy a (felfelé kerekített) átlagot kéred, vagy dobhatsz. De lehet, hogy neked van igazad.
Eddig erre az olvasatra nem is gondoltam, de simán lehet neked igazad, nem tudom eldönteni a szöveg alapján.

# 1967389
Glowface

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1848 Hozzászólás
Kiegészítés Azalin kiegészítéséhez hozzám:

HP: Én kapásból úgy értettem, hogy dobás ELŐTT dönthetsz, hogy a (felfelé kerekített) átlagot kéred, vagy dobhatsz. De lehet, hogy neked van igazad.

# 1967387
Sanctus

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 825 Hozzászólás

Hozzászólás olvasásaAzalin írta 2012.08.17, 12:31 -n:

• Fegyverek: Nagyon nem tetszett a 4ben, hogy 8as Erővel lehettél igen hatékony 2kezes csatabárddal, lásd Avenger, Ardent, Battlemind vagy Assassin. Most már ilyen nincs, legalábbis egyelőre. Fegyveres támadás csak Erőből vagy Ügyességből.

Off: Valójában ezek a kasztok csak a power segítségével támadtak jól, ami nem harci (martial) hanem egyéb "varázslatszerű" képesség (Pszi, shadow, primal). Így alacsonyabb a sebzésük, nagyon rossz a támadó AoO-nál vagy egyéb "ingyen" támadásoknál, ahol alap közelharci támadó van, amely továbbra is erőből megy.

On: Szerintem ez a kivétel alapú szisztéma benne fog maradni a Next-ben is, csak most nincs olyan striker vagy defender az anyagban, akin ez látszana.

# 1967383
Azalin

Újdonsült fórumozó

• Fórumita
  • 10 Hozzászólás
Pár kiegészítés Glowfacehez:
  • HP: A szintenkénti HP dobás ha nem éri el az átlagot, az átlag után következő egész számot kapod: harcosnál legalább 6, de igazán a varázsló vicces, 3 alá nem mehet. A lehetőségek elég korlátosak, ha nem 4et dobtál, 3 HPt kapsz és kész.
  • Mágia: A mágia szerintem sokat javult 3hoz képest, nem kell a varázslónak nyílpuskával rohangálnia. Az at-will varázslatok egész jók. Glowface amit írt a memorizálásról az csak a papra érvényes, a varázsló úgy megy mint a 3ban, ha 2 fireballt akar, akkor 2t kell memorizálnia.
  • Kasztok: A ranger most már specializációval van képezve harcosból, vagy bármi másból, szóval bárki lóbálhat 2 kardot. Meg felvesz valami erdei hátteret. Ez is jó lett.
  • Fegyverek: Nagyon nem tetszett a 4ben, hogy 8as Erővel lehettél igen hatékony 2kezes csatabárddal, lásd Avenger, Ardent, Battlemind vagy Assassin. Most már ilyen nincs, legalábbis egyelőre. Fegyveres támadás csak Erőből vagy Ügyességből.

Módosította Azalin: 2012.08.17, 12:32

# 1967379
Sanctus

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 825 Hozzászólás
Ha már mostanában sokáig fent vagyok, kihasználtam, s megnéztem a Future of D&D szemináriumot élő közvetítésben.
Ezek hangzottak el:

A Forgotten Realms lesz ismét az alap világ a következő kiadásban. Sőt, nem is terveznek mást, hanem ezt a szettinget fogják tovább bővíteni és írni.

Jön 6 regény, amely Greenwood szavaival élve, fixálja a Faerunt. Háború, kataklizma, stb.

Next annyira moduláris lesz, hogy jön a Vance féle mágia mellé a 4e féle és a pontalapú varázslás is. Ezek lassan letölthetőek is lesznek.

Még két évig tesztelnek, jelenleg csak 4-5 kaszt van középszintig kidolgozva. A cél maradt, egy olyan rendszer kidolgozása, amelyben minden stílus, akár egy asztalnál is megjelenhet.

Újra lesz digitális terjesztés. Sőt, MINDEN eddigi D&D kiadvány elérhető lesz majd, az eredeti Gygax féle könyvektől, egészen a 4e-ig.

Kb. ennyi, más konkrétum nem hangzott el.

Jah, s iszonyatosan irigy vagyok azokra, akik ott lehetnek. Marha nagy bulinak néz ki az egész.

# 1967041
Glowface

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1848 Hozzászólás
Éjszaka átnyálaztam az új playtest verziót. Teljesség igénye nélkül, pár észrevétel:

1. FAJOK
- Itt az ember megoldása volt számomra érdekes. A többi faj kap egy tulajdonságra +1-et, és mellé jópárizgis képességet (immunitások, fegyver sebzésbónusz faji fegyverrel, spéci látás, miegymás). Az ember nem kap spéci képességet, viszont MINDEN tulajdonságára +1 jár, egyre +2.
Elsőúre nem tetszett, bár végülis van benne, hogy a "mindenütt jelenlevő", "mindenben jó" ember az, aki szívós, mint a törpe, fürge, mint a tünde, stb...
- a low-light vision érdekes megoldása: félhomályban jól lát (akármilyen távra), sötétben úgy lát, mint az ember félhomályban (akármilyen távra), de ez csak akkor működik, ha 10 méteren belül nincs semmi fény. Logikus (a fény "elvakítja" az éjellátást), de nagyon korlátozza a használhatóságot. Mivel a partyban 1-1 ember csak akad, ezért általban fontos szituációkban lesz 10 méteren belül világítás, így a demihumánok látása nem nagyon szuperál. Leginkább az előre lopakodó felderítőknek lehet hazsnos ez a látás.

2. KARAKTERALKOTÁS, KARAKTERFEJLŐDÉS
Itt kevés komoly meglepetést láttam. A hátterek és specializációk szerepe világosabb lett, enm tűnik túl bonyolultnak.
- Feltűnő a lapított fejlődési görbe. A tulajdonságokra, minden szintfejlődés és faji bónusz mellett is 20-as plafon vonatkozik. A támadás-bónuszok csak lassan fejlődnek. A skillek is csak módjával (kétszintenként egy skillbónusz +1-gyel növelhető). Így reálisnak tűnik, hogy pl. gyengébb szörnyek is számítanak majd némileg magasabb szinten, és a számok nem lőnek ki annyira az égbe pár szintlépés után.
- a hp mennyiség most mintha a 3. kiadásos szabályokkal egyezne meg: d4/d6/d8/d10 varázsló/tolvaj/pap/harcos számára szintenként, plusz con módosító; első szinten maximum. Van előnye ennek, csak alacsony szinten ugye gyorsan elfogy.
- a specialitások érdekesek. Első ránézésre csak egy maroknyi feat összerendezve tematika szerint egy feat-fába: 1. szintre, 3. szintre, 6. szintre, 9. szintre. Viszont ezek a featek igen változatosak: némelyike olyasmi, amit class feature-ként szerepeltetnék korábbi kiadások (famulusok, csontváz szolga, ellenfelet megállító opportunity attack, ilyesmi). Jópofák lehetnek, de nem tudom, ennyire különböző jellegű és komolyságú feateket ki tudnak-e úgy egyensúlyozni, hogy ne tápolós "kötelező" válogatós irányba ösztökélje a játékosokat.
- a backgroundok elég egyszerűnek tűnnek, de egy fokkal hangsúlyosabbak, mint a korábbi kiadások hasonló próbálkozásai. Úgy tűnik, elsődlegesen a backgroundod, és csak másodlagosan a kasztod határozzák meg, milyen skillekben vagy képzett. Ezen kívül a backgroundok mindegyik kínál valami apró, egyértelműen nem harci, leginkább szociális spéci képességet (nemes nem-harci személyes szolgái, bölcs kutatóképessége, tolvaj tolvajcéhes kontaktjai). Nekem tetszik a megoldás.

3. KASZTOK
- varázslás: nem vagyok sokkolva, mondjuk. Nem rossz, de azért pár finomítással eléggé a 3e mágiarendszerének tűnik, ami nem használhatatlan, de azért voltak hibái. Jó, a 4e megoldásai kissé túlzónak bizonyultak egy csomó helyen, de ez meg elég vékonynak tűnik. Az at-will, akár harcban is használható cantripok mondjuk nem rosszak, hogy legyen pár at-will varázslata a varázslónak, meg a papnak a szabadon kombinálható napi varázslataiban is van logika (pl. memorizálsz egy blesst, egy cure light woundsot meg egy commandot, akkor nap közben három első szintűt varázsolhatsz, ezek bármilyen kombinációjában, pl. 2 command és 1 bless), de én itt örültem volna több kreativitásnak.
- harcosok manőverei: ez engem leginkább első olvasásra a 4e essentials harcosra emléketet, hogy ugyan basic attackot csinál, de at-will alapon kis bónusz hatásokat (félrugrás, nagy ütés, kaszabolás, stb) hozzáadhat. Tesztelni kellene, lehet, hogy jó.

Na, megyek vissza dolgozni...

# 1966744
iceride

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 2989 Hozzászólás
Úgy, hogy ráírják: D&D.
Jelen piaci viszonyok között a 'vezető' jelző elérése nem akkora nagy feladat szerintem.

# 1966742
Sanctus

Törzs-fórumozó

• Fórumita
  • 825 Hozzászólás
Most már nem kirívóan 4e klón. Érdekes látni, hogyan formálódik a rendszer old-school irányba a 4e, Essential, 1. és 2. tesztanyagon keresztül. De még mindig szkeptikus vagyok, hogyan lesz ebből a vezető szerepjáték.

# 1966715
Glowface

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1848 Hozzászólás
Szerintem egyszerűen csak az általános stealth-perception szabályokkal. Ha az egyik fél rejtőzködve próbál kelepcét állítani, stealth próbákat dobhatnak, a másik fél meg perceptiont. Ha az egyik fél megpróbálja becserkészni a táborozó másik felete, stealth próbákat dobnak, a másik fél meg perceptiont.

Ezeken a helyzeteken túl csak spéci esetben dobatnék arra, hogy surprise legyen (mondjuk zuhogó esőben és viharban, éjszaka, összeszaladnak-e egymással a partyk vakon - perception próbák mindkét félről, improvizált fix célszámra). Egyébként két, nem rejtőzködő fél, ha összetalálkozik, észreveszik egymást harc előtt.

Hozzászólás olvasásaKarlFranz írta 2012.08.14, 07:46 -n:

van írva, hogy mi az effect de az, hogy hogy határozod meg az nincs. DM guidelines-ben sincs erről semmi.
Improvise? Vagy én nem vettem észre valamit?

# 1966706
KarlFranz

Rendszeres fórumozó

• Fórumita
  • 167 Hozzászólás
Sziasztok,

Ma reggel kaptam kézhez az újabb Next verziót (a korábbival sokat nem foglalkoztam csak gyorsan hozzáteszem) és a legelső dolog amit megnéztem az a harcrendszer volt.

Lenne egy gyors kérdésem: a meglepetést (Suprise) hogy határozza meg a DM? Mert tök jól le van írva, hogy mi az effect de az, hogy hogy határozod meg az nincs. DM guidelines-ben sincs erről semmi.
Improvise? Vagy én nem vettem észre valamit?

Jó amúgy meg tudom oldani nem gond, csak kiváncsi vagyok ,hogy a Wizards-nál ezt a szabály szerint hogy gondolták.

Kösz,

Üdv,

Karl

# 1953860
chomy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1075 Hozzászólás

Idézet

Ráadásul érdemes lenne a 2.-3. szintre felhozott erősebb karaktereket is kipróbálni, szerintem jópár dolog ami most szokatlan vagy zavaró volt (gyógyulás hiánya, harc-alvás-harc-alvás-harc ciklus, taktikai opciók minimalitása) már 1-2 szinttel később is nagyon más lenne.

Hát, ha gondoljátok, érkezhet a barlangokhoz egy tapasztaltabb csapat, hogy kiderítse, hová tűnt az előző... :D

# 1953806
Glowface

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1848 Hozzászólás
Chomy felé hajlok. Mivel nincs igazán flanking, szerintem a rohamot is csak Chomy abuzálta minden karakternek és ellenfélnek (miközben az ork képesség), nincs Opportunity Attack, nincs shift, ezért a gridezés ezzel a tesztelhető alaprendszerrel nagyon nem lényeges.
Kicsit valóban belekeveredtünk a "ki hol áll" dolgokba, bár szerintem jó részt csak azért, mert elszoktunk az odafigyelés szükségességétől. A problémán meg segített volna, ha a harc elején felskicceljük a folyosószakaszokat, és odanyilazza Chomy, honnan ki jön. Onnan már követhető lett volna fejben is.

Amúgy a részemről, Meszes Tutyok hobbit birkapásztor, a falu hőse és reménybeli betörő megszemélyesítőjeként: alaphaiban elégedett voltam a játékkal.

A Background és Theme rendszer teteszett, hangulatosan egészíti ki a karaktert. (A Background szerepjátékilag, a Theme taktikailag-statisztikailag). Attól féltem előtte, hogy ez csak kezdő játékosoknak való sablon lesz, mint mondjuk a 3. kiadásban a kasztok végén a kezdő package, de nem. Merem állítani, mindenkinek beindítja a fantáziáját, ha kap pár jópofa mankót és támpontot a fanrázia a játékhoz.

A hátbaszúrós taktikázós hobbitom jó, bár azzal, hogy nehezebb harci előnyt elérni (nem elég szimplán flankbe állni) izgalmasabb lett a dolog. Elérhető a rejtőzés harc közben is (pláne egy hobbit tolvajnak, aki akár a saját társa háta mögött is elrejtőzhet), de egy körre gyakorlatilag leköt, szóval némi taktikázgatási lehetőséget ad.

A rendszer nagyon egyszerű, gördülékeny, jól használható. Sok mindent meg meglátunk később. Ahogy többször is leszögeztük a játék alatt: ez a teszt arra jó, hogy kicsit próbálgassunk, de ahhoz nagyon-nagyon kevés, hogy eldöntsük, milyen lesz a játék.

Ráadásul érdemes lenne a 2.-3. szintre felhozott erősebb karaktereket is kipróbálni, szerintem jópár dolog ami most szokatlan vagy zavaró volt (gyógyulás hiánya, harc-alvás-harc-alvás-harc ciklus, taktikai opciók minimalitása) már 1-2 szinttel később is nagyon más lenne.

# 1953778
chomy

Régi fórumozó

• Fórumita
  • 1075 Hozzászólás
...még azt is elismerem, hogy ott sok apró, de annál fontosabb részletet is leírhattam, vagy legalább említhettem volna. Ami nem csak, hogy megelőzhette volna a TPK-t, de meglepő és szórakoztató fordulatot hozott, vagy legalábbis érdekes próbálkozásokat inspirálhatott volna játékosi részről. :)

(Ne olvassa a spoilert, aki játszani akarja a Caves of Chaost!)
Spoiler

Nem mentegetőzésképp, de addigra azért már fáradtam, másrészt: ahogy a vak srácnak 4E-t mesélő kolléga is rácsodálkozott a blogján, a minik, a grid, és a powerekben gondolkodás kissé elkényelmesít hosszú távon. Nem törvényszerű, hogy így legyen, de az utóbbi időben vettem észre, hogy nekem eléggé ráült a mesélői stílusomra.

1 felhasználó olvassa épp ezen témát

0 tag, 1 látogató, 0 rejtett